#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας εκβίαζαν με χρεοκοπία για πληρωθεί η ΕΚΤ του πρώην αντιπροέδρου της κ. Παπαδήμου!

[caption id="attachment_152239" align="alignnone" width="600" caption="Ο κ. Παπαδήμος ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ με τον πρώην πρόεδρο κ.Τρισέ"][/caption]

Πόσο έχει ο μήνας την Τρίτη; 20 Μαρτίου, είναι η μέρα για την οποία έγινε όλος αυτός ο χαμός με το νέο δάνειο και το Μνημόνιο. Τότε έπρεπε η Ελλάδα να πληρώσει το περίφημο ομόλογο των 14 και πλέον δις ευρώ αλλιώς θα είχαμε στάση πληρωμών και χρεοκοπία.

Θυμάστε τους εκβιασμούς, τις απειλές και τα διλήμματα που έλεγαν ή παίρνετε νέο δάνειο και μέτρα ή χρεοκοπείτε στις 21 Μαρτίου;

Τώρα λοιπόν που πήραμε τα μέτρα και θα αρχίσει να εκταμιεύεται και το νέο δάνειο… σωθήκαμε. Εμείς και μαζί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μαζί φυσικά με τις εθνικές τράπεζες οι οποίες, να θυμηθούμε ότι δεν πήραν μέρος στο κούρεμα αν και διαθέτουν ομόλογα αξίας άνω των 50 δις ευρώ.

Όπως εύστοχα παρατηρεί η Wall Street Journal, στις 20 Μαρτίου η Ελλάδα έπρεπε να πληρώσει 14,5 δις ευρώ σε ιδιώτες πιστωτές, ΕΚΤ και εθνικές τράπεζες. Από όλους αυτούς λοιπόν, μετά την αναδιάρθρωση του χρέους οι μόνοι που δε θα πάρουν τίποτε είναι οι ιδιώτες ομολογιούχοι. Ή μάλλον θα πάρουν κάτι νέα ομόλογα που θα πληρωθούν σε βάθος χρόνου κι αν. Αντιθέτως, η ΕΚΤ θα πρέπει την ερχόμενη Τρίτη να πάρει ζεστά – ζεστά 4,7 δις ευρώ, όση είναι η αξία των ομολόγων που λήγουν εκείνη την ημέρα.

Τα ίδια ομόλογα δηλαδή έχουν διαφορετική μεταχείριση παρά το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκαν τα CACs και μπήκαν στο κούρεμα και όσοι αντιστάθηκαν, κυρίως τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τη στιγμή δηλαδή που καταρρέουν τα ταμεία και που 15.000 ομολογιούχοι – μικροαποταμιευτές έχασαν τη μισή περιουσία τους και η υπόλοιπη είναι κάτι κουρελόχαρτα, η ωραία ΕΚΤ θα πάρει τα χρήματά της. Τα ομόλογα της οποίας όχι μόνο δεν "κουρεύτηκαν" αλλά πληρώνονται στο άρτιο παρά το γεγονός ότι τα έχει αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά σε discount.

 Κι εδώ να θυμίσουμε ότι η ΕΚΤ είναι το πρώην αφεντικό του κ. Παπαδήμου. Ο πρωθυπουργός της χώρας δηλαδή αντί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ελλήνων, έστησε ένα πολύ ωραίο κόλπο για να μη χάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα λεφτά της. Και τα επόμενα χρόνια οι άλλοι ομολογιούχοι θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ ενώ η ΕΚΤ θα κάνει πάρτι στη Φρανκφούρτη και θα πίνει στην υγεία του Παπαδήμου.

Το antinews εξ αρχής έχει κάνει εκτενείς αναφορές για το συγκεκριμένο θέμα : "Ρουσφέτι Παπαδήμου στην ΕΚΤ σε βάρος της Ελλάδος"

Το χρονικό της ...εξυπηρέτησης της ΕΚΤ  ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο για το νέο ελληνικό  πακέτο βοήθειας και το PSI, όταν η  ΕΚΤ, μονομερώς και αυθαιρέτως,  αντάλλαξε τα ομόλογα της με νέα του ελληνικού δημοσίου, απαλλασσόμενη από οποιαδήποτε συμμόρφωση σε ενδεχόμενη επιβολή ρήτρας συλλογικής δράσης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να υποστεί την παραμικρή απώλεια από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων!  Η μόνη …παραχώρηση ήταν η δέσμευσή της να δώσει, γενναιόψυχα,  λίγα…ψιλά από το ταμείο, στα κράτη μέλη, ώστε να χαμηλώσουν κατά μισή μονάδα το επιτόκιο του ελληνικού δανεισμού σε βάθος τριετίας, όπου…ποιος ζει-ποιος πεθαίνει…

Σύμφωνα με την Wall Strret Journal, η συμφωνία της ΕΚΤ και των κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης αντικατοπτρίζει την λεπτή ισορροπία μεταξύ της παροχής βοήθειας στην Αθήνα για να παραμείνει στο ευρώ και της προστασίας των συμφερόντων της.

Χρειάζεται άραγε να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παπαδήμος που διετέλεσε και αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν έδωσε ποτέ τις απαραίτητες εξηγήσεις για την προκλητική  εξαίρεση της από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που παίρνει πλέον διαστάσεις μείζονος σκανδάλου;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. abcd avatar
  abcd 17/03/2012 09:25:44

  Ο Κωλοτούμπας Α'; Αυτός δεν εκβίαζε η Παπαδήμιο η τίποτα και έκανε και σόου στα κανάλια σαν την Μάρθα Κλάψα ;

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 17/03/2012 09:57:37

  Το θέμα με τις απώλειες των ομολογιούχων μικροκαταθετων είναι σοβαρότατο! Πάντως υπάρχει λύση.
  Όσοι έχουν ομόλογα που βρίσκονται στην κατοχή τους σήμερα και έχουν αγοραστεί στην πρωτογενή αγορά , ονομαστικής αξίας κάτω των 100,000 ΕUR, να υπάρξει ρύθμιση ώστε το ποσό της απώλειας λόγο κουρέματος, να συμψηφίζεται με ενδεχόμενες απαιτήσεις του Δημοσίου. Αυτό το μέτρο θα περιλαμβάνει και τους ξένους κατόχους, έτσι ώστε να παρακαμφθεί ο σκόπελος περί άνισης μεταχείρισης μεταξύ ξένων και ημεδαπών μικροομολογιούχων. (Όποιοι από τους ξένους δεν χρωστούν στο Ελληνικό δημόσιο.. πρόβλημά τους)!

 3. Άννα avatar
  Άννα 17/03/2012 09:58:36

  Αυτό είναι το σημερινό πολιτικό σύστημα που πολλοί ετοιμάζονται να του δώσουν κι αλλη ευκαιρία για να πλουτίζουν εις βάρος μας και χωρίς ευθύνη (μόνο τη πολιτική αναλαμβάνουν).Γιατί και στον Β΄Π.Π. λίγοτερη ζημία θα είχαμε αν δεχομασταν τα ιταλικά και γερμανικά στρατεύματα με τη λογική των σημερινών πολιτικών που διαθέτουμε.Αυτές τις πολιτικές εφαρμόζουν όσοι χρηματίστηκαν απο τη Ζημενς και τώρα εκβιάζονται να ψηφίζουν μνημόνια.Υπάρχει ηγέτης να πάρει και να πετάξει στο λαό το πόρισμά της γερμανικής εισαγγελείας για τη Ζημενς πρίν τις εκλογές? Και μετάτις εκλογές να το έδινε δεν θα ήταν καθόλου άσχημα.Καλημέρα.

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/03/2012 10:51:31

  Άρα ο Παπαδήμος έβαλε λυτούς και δεμένους για να γίνει πρωθυπουργός ώστε να μην κουρευτούν τα ομόλογα της ΕΚΤ. Και η ΕΚΤ για ποιό λόγο αγόρασε ελληνικά ομόλογα? Α, ναι. Για να μας πάρει τον ορυκτό πλούτο.


  1) Ανοίξτε την μπαλκονόπορτα
  2) Πάρτε φόρα
  3) Βουτήξτε

  Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η βαρύτητα.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ Δημήτρης 17/03/2012 10:59:18

   Ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος του κουρέματος πάλι εμείς το πληρώνουμε, οι Ελληνες φορολογούμενοι. Η ΕΚΤ αγόρασε στις εκπτώσεις και πουλάει στο 100%. Οτι και να λένε οι εγχώριοι πολιτικοί, όλου του φάσματος, κι οι ξένοι, ο μόνος χαμένος είναι ο ελληνικός λαός κι οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι σε μικρότερο βαθμό. Και για να τελειώνουμε με τα παραμυθάκια με τους δράκους και τους ήρωες, αν δεν είναι όλοι ίδιοι, απλά κάποιοι είναι χειρότεροι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δημήτρης 17/03/2012 11:18:55

   Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Αυτός ο τόπος είναι δώρο στους Έλληνες. Δεν παραχωρείται με κανένα τίμημα. Και το 40 τα ίδια έκαναν αλλά έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες. Τώρα θα δούμε αν θα προλάβουν να φύγουν και πως όσοι συμμετάσχουν στο σχέδιο υποδούλωσης της χώρας...

 5. franc avatar
  franc 17/03/2012 11:55:20

  Tώρα το καταλάβατε ότι όλα ξεκινούν απο τις Τράπεζες και όλα καταλήγουν σ' αυτές?

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 17/03/2012 12:12:44

  Δεν πειράζει. Καλή η επανάληψη. Χωνεύεται καλύτερα η αλήθεια και ξεκολλάει το ξερό μας από την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ...

 7. sirmar avatar
  sirmar 17/03/2012 22:43:25

  Είμαι και εγώ ένας πατριώτης (κοινός κοροϊδία για τα λαμογια ζανια και σια ) που το 2010 πήρα ομόλογο 20000 ευρώ αντί ο μαμάκας να πάω να ξεχρεώσω το δάνειο που χρωστώ 5,5 % ομόλογο 4,5% το δάνειο και έρχεται το παιδοβουβαλο και μου δίνει 11000 ευρώ και πρώτη δόση τόκων το 2023 300 ευρώ και λήξει το 2042.
  Ρε ζώα του κερατα πόσο θα ζήσω για να πάρω τα χρήματα 98 χρονών.
  Και οι τράπεζες κουρευτήκαν αλλά τα παίρνουν πίσω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.