Μας δουλεύουν τα συντρόφια
16/08/2015 11:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας δουλεύουν τα συντρόφια

Και η ΝΔ κοιμάται...

Ο Πάνος Σκουρλέτης, αυτός ο «πούρος» αντιμνημονιακός μέχρι τις 25 Γενάρη και υπουργός των κυβερνήσεων της αριστεράς των μνημονίων έδωσε συνέντευξη για τις επικείμενες εκλογές και αποφάνθηκε. Βλέπει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Λέει συγκεκριμένα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως χαίρει μιας μεγάλης κοινωνικής συναίνεσης και εμπιστοσύνης, ασφαλώς όλος αυτός ο κόσμος που τον στηρίζει είναι ανομοιογενής, αποτελεί όμως μια πολιτική «ύλη» με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς. Το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου είναι πως η αυτοδυναμία είναι εφικτή».

Την ίδια στιγμή ο… πρώην σύντροφός του, που έκαναν μαζί πολιτική καριέρα πολεμώντας τους… μνημονιακούς, ο Παν. Λαφαζάνης είπε μεταξύ άλλων ότι στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα εμποδίσει την… μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Λέει χαρακτηριστικά: «Την κυβέρνηση την εμπιστεύομαι για να υλοποιήσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της και όχι φυσικά για να εφαρμόζει ένα καταστροφικό μνημόνιο λιτότητας και αποικιακής κηδεμονίας της χώρας. Μια νέα πορεία της κυβέρνησης όπου θα εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση, από εδώ και εμπρός, θα προωθεί και θα υλοποιεί εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους και μνημονιακές πολιτικές και επομένως θα έχει σε αυτήν την κατεύθυνση την απλόχερη στήριξη από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ο κύριος λόγος, επομένως, για να προσφύγει άμεσα η κυβέρνηση στις κάλπες θα είναι να εκκαθαρίσει τις εκλογικές λίστες από τα «βαρίδια» τού «όχι» στο μνημόνιο. Οι δικές μας κινήσεις στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό, αλλά φυσικά όχι μόνο, και από τις κινήσεις και τη στάση όσων έχουν την κεντρική ευθύνη στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Με λίγα λόγια λέει «εμείς δε φεύγουμε, άμα θέλετε διώξτε μας και μέχρι να κάνετε τις κινήσεις σας εμείς μένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ αν και διαφωνούμε με τη μνημονιακή στροφή». Ο απόλυτος παραλογισμός. Ο ένας υπουργός μιλά για αυτοδυναμία και το πολιτικό γεροντοφρικιό του αντιμνημονιακού αγώνα παραμένει στο κόμμα αν και δεν το στηρίζει.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι ένα: Πώς θα πάρει αυτοδυναμία που ονειρεύεται ο Σκουρλέτης αν το 40% του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείψει το κόμμα και ακολουθήσει αυτόνομη πορεία; Θα βρεθεί ένα ακόμη 40% και πλέον του ελληνικού λαού που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ κι όχι άλλο κόμμα και ο Τσίπρας θα έχει αυτοδυναμία και κανέναν ανάγκη ; Είναι τόσο τρελοί οι Έλληνες ή μήπως πρόκειται για συμπαιγνία της Αριστεράς που δήθεν συγκρούεται, δήθεν διασπάται αλλά στην ουσία δημιουργεί μαξιλαράκια ασφαλείας εξ αριστερών;

Ο Λαφαζάνης τους βρίζει και δεν τον διώχνουν. Η Ζωή του εξευτελίζει και δεν την στέλνουν για μπάνια. Ο Βαρουφάκης τους ντροπιάζει και δεν του κάνει… νεύμα ο πρωθυπουργός να παραδώσει την έδρα του και να γλιτώσουμε κι εμείς από την παρουσία του. Ο Λαπαβίτσας, οι Ρόζες, οι ΚΟΕδες, οι ΔΕΕΣ και όλο το τρελοαριστερό μπουλούκι επιτίθεται κατά κύματα ή παραιτείται από τα όργανα αλλά ο Αλέξης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή δήθεν κοιμάται.

Τι μπορεί να είναι όλο αυτό; Ένας κακός εφιάλτης που η χώρα περνά ή ένα καλοστημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και των επικοινωνιολόγων εξ Αμερικής και όχι μόνο; Να εμφανίζεται το κόμμα διαλυμένο, να το παίζει ο Τσίπρας μεγάλος ηγέτης και χτυπά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία ποντάροντας στο χάος; Διότι από τη μια ο Τσίπρας προεκλογικά θα το παίζει ηγέτης του ευρωπαϊκού μετώπου (θα το δούμε κι αυτό) και θα προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Λαφαζάνης είναι εκπρόσωπος του κακού Σόιμπλε (με τον οποίο ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος έχουν συνυπογράψει ένα σκληρό μνημόνιο) και από την άλλη θα λέει ότι το μνημόνιο είναι καλύτερο από τα προηγούμενα και θα φέρει ανάπτυξη.

Ο Λαφαζάνης θα είναι ο μπαμπούλας για όσους τρομάζουν με τη χρεοκοπία και τη δραχμή και ταυτόχρονα θα είναι ο ηγέτης του αντιμνημονιακού αγώνα της αριστεράς και όποτε η κυβέρνηση τον χρειαστεί θα τον χρησιμοποιεί. Και ο κόσμος θα κοιτάζει σα βλάκας ενώ τα λοιπά κόμματα θα απορούν πώς την πάτησαν έτσι από τον μικρό Αλέξη και τον μεγάλο Παναγιώτη που είναι μανούλα στην τακτική.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Και με το αριστερό μνημόνιο και με τον αντιμνημονιακό και αντιγερμανικό αγώνα. Με τον τρόπο αυτό θα «τρυγάει» από παντού ψηφαλάκια και θα κυνηγά την αυτοδυναμία που ο πρώην αντιμνημονιακός και σήμερα φουλ μνημονιακός Σκουρλέτης ονειρεύεται.

Καλό Αύγουστο Έλληνες, και προσοχή μην ξυπνήσετε ξαφνικά κάτω από την ομπρέλα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 16/08/2015 12:14:14

  Δε χρειάζεται να προσπαθήσουν ιδιαίτερα για το δούλεμα του λαού. Όταν ακούς π.χ. παππούδες σε καφενείο να λένε "μας κατέστρεψε ο Σαμαράς" καταλαβαίνεις ότι οι Έλληνες κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλο και τον εαυτό τους εν γνώσει τους. Είναι σα να παίζουν θεατρικούς ρόλους, όπου καθένας παριστάνει κάτι που δεν είναι και το ξέρουν όλοι το τέχνασμα αλλά συνεχίζουν. Για αυτό άλλωστε οι συριζαίοι δε λένε τις μπαρούφες τους μόνο στους μη συριζαίους αλλά και μεταξύ τους. Πλέον ο Έλληνας έχει παίξει ρόλους τόσες δεκαετίες που δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Και στο σπίτι του όταν είναι μόνος του πάλι λέει ψέματα στον εαυτό του. Η αληθινή του ταυτότητα έχει διαλυθεί κι έχει μείνει μόνο το προσωπείο, οπότε έχει διαστρεβλωθεί η επαφή του με την πραγματικότητα. Ο άνθρωπος χωρίς ταυτότητα δεν μπορεί να κατανοήσει τον κόσμο, πολύ περισσότερο να αντισταθεί. Μπορεί μόνο να "πειραματίζεται" και να "απολαμβάνει", πάντα κατά τις υποδείξεις του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος (από το οποίο νομίζει ότι έχει χειραφετηθεί). Ένα κόμμα που θα αντλούσε γνώση από την ιστορία του ελληνισμού θα μπορούσε να ανακόψει την κατρακύλα αλλά τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει. Άρα ο σύριζα μάλλον θα ολοκληρώσει ανενόχλητος την καταστροφή.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/08/2015 14:39:29

  Eίναι νωρίς ακόμη.Η ΝΔ θα μπορει να αντιδράσει μόνο εάν περάσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις.Με το ΠΑΣΟΚ αυτό έκανε δύο χρόνια.

 3. ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ avatar
  ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ 16/08/2015 15:13:29

  Μια ζωη οι κομμουνιται δολοπλοκοι, υπουλοι, προδοτες και Εθνικοι μειοδοτες, Μακεδονικό, Μικρασιατικη Εκστρατεία, Εθνική Αντιστασις, συμμοριτοπολεμος! Με στόχο πάντα την κατάληψη της εξουσίας με κάθε μέσο θεμιτό η αθεμιτο και τον διαμελισμο της Ελλαδος! Τώρα θα τους μάθουμε ! Τα παθήματά και τα αιματοκυλισματα που προκαλεσαν ως φαίνεται δεν μας έγιναν μαθήματα! ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ ;;;;;;;;; Συνεχίζουμε να μαζεύουμε διάφορα αδέσποτα τους στον χώρο μας και να τα προσφέρουμε...... γαρδενιες χωρίς να έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεσαν στη Νεα Δημοκρατία.;;;;;

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 16/08/2015 16:32:24

  Ειναι γεγονος οτι βρισκομαστε μπροστα σε ενα μοναδικου καλλους πολιτικο φαινομενο που λεγεται συριζα και μιας κυβερνητικης συνομοταξιας των συριζα-ανελ.Αυτα τα 2 εκθεματα προβαλλονται ως μοναδικοι εκφραστες των εθνικων ιδεωδων και συμφεροντων.Πως γινεται αυτο?Απλουστατα ελλειψει αντιδρασεων και τεκμηριωμενων αντιπαραθεσεων των αλλων κομματων-ιδιως της ΝΔ - εμφανιζονται ως οι μονοι που πασχιζουν για το καλο το λαου.Εν μεσω ελεγχων κεφαλαιων ,τσουναμιου ανεργιας ,αυξησης χρεων σε Τραπεζες και ΔΕΚΟ των παραδοσιακων Ελληνων μπαταξηδων οι συριζανελιστες εχουν επιδοθει σε εναν αγωνα πειθους των πολιτων οτι ο,τι εγινε με το μνημονιο 3 ηταν το καλυτερο που μπορουσε να γινει με το χειροτερο να ειναι η απωλεια συνταξεων ,εισοδηματων και λοιπης περιουσιας οπως ειχαν εντεχνως προπαγανδισει 7 μηνες τωρα .Οποτε λαε σκασε και κολυμπα με βαρκα τους συριζανελ γιατι η ελπιδα πεθανε μαζι τους .Παρακολουθουμε τωρα εδω και 20 ημερες ενα τσιρκο των συριζανελ Τσιπρα -Λαφαζανη-Κων/πουλου -Καμμενου που γυριζει γυρω απο το επικειμενο μνημονιο και τις επιπτωσεις στον δυσμοιρο λαο χωρις να υπαρχει αντιδραση απο την ΝΔ και τον ανεκδιηγητο Προεδρο της με τα αστεια και γελακια λες και ολα οσα συμβαινουν γυρω της δεν την αφορουν αφου αυτη εξασφαλιζει -λεει η ΝΔ - την ευρωπαικη πορεια της χωρας .Καθαριζει λοιπον με αυτο και παει παρακατω στο που παει δεν μας λεει κανεις δεν απασχολει κανεναν εν μεσω καλοκαιρινης ραστωνης .Στο μεταξυ ο συριζα κτιζει τοιχους μαντρωματος των ψηφοφορων του με την ασφαλιση της περιμετρου με τον Λαφαζανη να κρατα τα προβατα στο μαντρι ετσι ωστε οταν ερθει η ωρα των εκλογων μια κυβερνηση συριζα -συριζα με Λαφαζανη -Τσιπρα να δεσει το γλυκο της αριστερης κυβερνησης για καμια 15 χρονια και βαλε .Η ΝΔ βεβαιως -βεβαιως εξασφαλιζει την ευρωπιακη πορεια της χωρας και την εγκαθιδρυση ενος αριστερου σταλινικου καθεστωτος που ομοιο του μονο ο Κιμ Ιλ Ουν της Β.Κορεας εχει να επιδειξει.Αντι η ΝΔ να κτυπαει καθημερινα τα τυμπανα του πολιτικου κινδυνου και να ζητα την εξαργυρωση της στηριξης που δινει -με την ψηφιση του μνημονιου 3 στην Βουλη- την υπερασπιση των συμφεροντων της αστικης ταξης στην παιδεια,περιουσια ,ιδιωτικο τομεα εργασιας,μεταναστευτικο,ασφαλεια ,αγροτικο,εθνικα θεματα κλπ αυτη παιζει το ρολο του δεκανικιου των συριζανελ με τις βλακειες περι μεσαιου χωρου και ετοιμοτητες για προετοιμασιες για εκλογες.Μεχρι τοτε -τις εκλογες - βαρδα μην γινει καμια παραιτηση Βοριδη -Γεωργιαδη -Σαμαρα κλπ με την ιδρυση κανενος νεου κομματος οποτε βραστα Βαγγελη και ΝΔ μαζι .Αβυσσος ο κατηφορος που την περιμενει την ΝΔ σ'αυτην την περιπτωση .

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ραβινος 16/08/2015 20:20:49

   Καί ἔχουν πολύ ἀργήσει γιά τήν δημιουργία ΔΕΞΙΟΥ κόμματος. Εἰμαστε ὀρφανοί, Ραβῖνε!

 5. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 16/08/2015 16:32:26

  Να είναι καλά ο σοφός Λαός......Τελικά ο Έλληνας γεννιέται αριστερός, τρελαίνεται με τούς κακούς Ευρωπαίους, πάντα του φταίνε οι άλλοι, και πάντα θα ψάχνει μια θεσούλα στο δημόσιο, γιατί εκεί το....ρίσκο είναι μηδενικό. Στο ελλαδιστάν δεν ισχύει η αμοιβή αναλόγως του ρίσκου, όπως συμβαίνει στις άλλες Ευρωπαικές ανεπτυγμένες χώρες....Εδώ για όλα φταίει ο κακός Σόιμπλε και ο άσχημος Νορβηγός....Όσο για την παράταξη της Ν.Δ. μην την ξυπνάτε τώρα κάνει τα κουμάντα ο κωστάκης, που πήγε το έλλειμμα στο...θεό με τον πάκη να διορίζει και να μονιμοποιεί ασύστολα με ξένα και δανεικά. Μην αγχώνεστε εδώ μέσα όλα στημένα ήταν και είναι για να σωθεί η σοβιετία.....Πιστεύει κανείς ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις η παιδικά χαρά της...φραπεδιάς και της αραχτής?? Το μόνο λυπηρό είναι η υγιής ελεύθερη οικονομία που σέρνεται και αποτελειώνεται από κάποιους ηλίθιους ανεπάγγελτους που πάντα επιζητούσαν την εξουσία. Να είναι πάντα καλά ο σοφός Λαός....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.