#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/08/2010 19:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας δουλεύει ψιλό γαζί η ΤρόϊκαΓια έξοδο της Ελλάδας από την κρίση το 2012, για ανάκαμψη, νέες θέσεις εργασίας και αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ο επικεφαλής της Τρόϊκας, Π. Τόμσεν. Είπε μάλιστα ότι θα επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός μόνον εφόσον ανακτηθεί η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας. Και τα γνωστά κυβερνητικά Media έπαιξαν το θέμα ως μεγάλη επιτυχία και φως στο τούνελ της κατεστραμμένης οικονομίας.

Προφανώς η Τρόϊκα μας δουλεύει ψιλό γαζί, ή καλύτερα πουλάει υποσχέσεις όπως τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Για να μην ξεσηκωθούν οι… ιθαγενείς τους ρίχνουμε ένα ξεροκόμματο κι αφού αυτό δεν είναι υλικό ας τους πουλήσουμε υποσχέσεις. Αυτή είναι η στρατηγική του ΔΝΤ και στις υπόλοιπες χώρες που πήγε και βοηθούμενο από τις κυβερνήσεις έβαλε το λαό σε μια ατέρμονη αναζήτηση της ελπίδας, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και με πολύ αίμα φυσικά.

Η δημιουργία ενός οράματος, έστω και ψεύτικου, είναι η καλύτερη τακτική ώστε να μην ξεσηκώνεται ο λαός, να έχει ένα στόχο, να μη ζητάει πολλά και να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες.

Το έκανε κατά κόρον ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου, το έκανε ο Σημίτης με το περίφημο όραμα της ΟΝΕ και στη συνέχεια με το μεγαλόπνοο σχέδιο της Ολυμπιάδας. Κι αφού η οικονομία καταστράφηκε πετάμε τώρα ένα όραμα τριετίας και καθαρίσαμε. Ο κόσμος θα φάει το κουτόχορτο, θα κάνει υπομονή μέχρι το 2012, αλλά μόλις έλθει εκείνη η χρονιά θα διαπιστώσουμε ξαφνικά ότι η αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας αργεί ακόμη, ότι τα δάνεια είναι πολλά, πρέπει να βρούμε λεφτά για τις δόσεις και μια σειρά άλλων δικαιολογιών για να επιβληθούν νέα μέτρα.

Μέχρι τότε θα έχουν καταλυθεί κατακτήσεις δεκαετιών στο όνομα του οράματος, ο κόσμος θα πεινάει αλλά θα τρώει τον αέρα της ελπίδας. Ωραίο το σχέδιο του ΔΝΤ και της κυβέρνησης.

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη ο «πρωθυπουργός» Τόμσεν μας κάνει και τη χάρη λέγοντας ότι τα επόμενα δύο χρόνια δε θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά προβλέπει να παγώνουν.

Εχουμε τρελαθεί τελείως δηλαδή. Ο κόσμος ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους και δύσκολα θα βγάλει το χειμώνα κι αυτοί μας κάνουν τη χάρη να μην βάλουν κι άλλο ψαλίδι στις συντάξεις.

Τέλος, ο Τόμσεν, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η πραγματική κυβέρνηση είπε ότι από Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει γραφείο του ΔΝΤ μόνιμα στην Αθήνα όπου θα συλλέγονται πληροφορίες και δεδομένα της οικονομίας και θα τα συζητεί με την κυβέρνηση.

Για να μην ξοδεύονται, γιατί δεν τους δίνουν τα γραφεία στο Μαξίμου. Ετσι κι αλλιώς τόσοι οικονομικοί σύμβουλοι άχρηστοι έχουν αποδειχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hifi avatar
  hifi 06/08/2010 19:58:07

  Και η ερώτηση είναι: τι τους τάξαμε;;;

  (Πληθυντικός "τάξαμε" διότι ο Τζέφρυς τάζει αλλά εμείς πλερώνουμε).

  • Orestios avatar
   Orestios @ hifi 06/08/2010 20:29:00

   +1000

 2. Misha avatar
  Misha 06/08/2010 20:09:59

  Ωραια! Θα έχουμε και νέα κομμαντατούρ στας Αθήνας.

  Μένει να βρεθούν και οι Μπαντουβάδες της σήμερον.

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 06/08/2010 20:15:48

  “Για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση το 2012, για ανάκαμψη, νέες θέσεις εργασίας και αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ο επικεφαλής της Τρόϊκας, Π. Τόμσεν”

  στο χωριό μου θα έλεγαν,αν τον άκουγαν,

  έξω ρε από τη παράγκα…

 4. Orestios avatar
  Orestios 06/08/2010 20:36:50

  Πλήρης αποτυχία του GAP. Παρέδωσε την διακυβέρνηση και κάνει κανόε.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/08/2010 21:36:53

  Τους είδα σε μια συνέντευξη σε κάποιο από τα καθεστωτικά κανάλια.

  Έχουν τεράστιο πρόβλημα το "επικοινωνιακό έλλειμμα" αποδαιμονοποίησης του ΔΝΤ.

  Αυτό αποδεικνύει ότι το Αντι-ΔΝΤ και Αντιμνημονιακό Κίνημα πορεύεται σε καλό δρόμο, έχοντας όλη τη δύναμη πυρός των ΜΜΠαραπλάνησης εναντίον του, με συμπαραστάτη μόνο τα εναλλακτικά μέσα, δλδ τα ιστολόγια.

  Πάντως όσο πιο εμφανίζονται τόσο πιο καλά, γιατί σε κάθε εμφάνισή του εμπεδώνεται σε ολοένα και περισσότερους πόσο ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ειναι και αυτοί αλλά κυρίως τα τοπικά ΤΣΙΡΑΚΙΑ τους, κυβέρνηση τσολάκογλου και ΜΜΠ.

  Κάθε συνέντευξη-αγιογραφία που κάνουν στον τόμσεν, στον σερβαζ και ΣΙΑ πετυχαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.

  • Misha avatar
   Misha @ αλλενάκι 06/08/2010 21:40:04

   Ρε παιδια, μπορεί καποιος να βγάλει τα χρεη των καναλιων προς τις τράπεζες;Πόσα χρωστάει ποιος;
   Γιατί αν χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους στις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους επιβιώνουν πλεον μόνο χαρη στην επιδότηση της τρόικας, πώς θα πουν κάτι εναντίον του Μνημονίου και του ΔΝΤ;

   Εφόσον χαρη στο μνημόνιο επιβιωνουν!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Misha 06/08/2010 21:56:21

    Μάλλον αυτό συμβαίνει.
    Όπως ξέρεις οι δημοσιογράφοι μόνο αν τα πάρουν λένε καλά λόγια, οπότε τα κανάλια πάνε κατά διαόλου.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 06/08/2010 21:59:53

    Oρεστιε, είναι άλλο πραγμα να το λέμε μεταξυ μας και άλλο να μιλήσουμε με στοιχεία που θα κάνουν τον γυρο του διαδικτυου και τους ξεφτιλίσουν τελείως.
    Μετά ας βγεί η κολλητή του Γρηγόρη Φαράκου με τα Λουί Βιτόν και τους πλούσιους γάμους να μάς κουνήσει το δάχτυλο ξανά!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Misha 06/08/2010 22:10:40

    Οι τράπεζες είναι τα κανάλια και τα κανάλια οι τράπεζες.
    Kατά το η GS είναι το ΔΝΤ και το ΔΝΤ είναι η GS!

    Το τι χρωστούν είναι ένα θέμα.
    Ένα άλλο θέμα είναι τα πακέτα μετοχών που κατέχουν τράπεζες σε κανάλια.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 06/08/2010 22:15:47

    Αλλενάκι

    Γι αυτό το λέω, επειδή τόσα χρόνια μάς έπρηξαν τα μπουρδελοκάναλα τους με τις διαφημίσεις των τραπεζών «δάνειο για διακοπες, δάνειο για να φας έξω, δάνειο για να πάρεις τουτού, δάνειο , δανειο, δανειο» και τώρα κλαίγονται πως οι καημένες οι τράπεζες βασανίζονται και πρέπει να μας μπιπ για να επιβιώσουν.

    Το τι χρωστούν στις τράπεζες και το ποιες τράπεζες έχουν μετοχές σε κανάλια ειναι μείζονος σημασίας θέμα γιατι έτσι αποδεικνύεται η απευθείας εξάρτηση τους από την Τρόικα , συνεπώς καταρρέει και η όποια θεωρητικη επίφαση αντικειμένικότητας προσπαθούν να παρουσιασουν.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Misha 06/08/2010 22:17:06

    Ακριβώς Μisha.

 6. Mike avatar
  Mike 06/08/2010 21:52:53

  Συγχωρήστε με, αλλά τα βρίσκουν και τα κάνουν. Ο ΓΑΠ έκοψε βάναυσα μισθούς και συντάξεις σε εκατομμύρια ανθρώπους και οι διαδηλώσεις συγκέντρωσαν το πολύ 50,000 (;) ή και λιγότερους... Που είναι το ένα εκατομμύριο; Που είναι η διαδήλωση του μακαρίτη του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες; Το δούλεμα πέφτει σ' αυτούς που το χάβουν... Μην ξεχνάμε και τη νίκη του ΓΑΠ το 09 όταν αλλοιθώρισαν ακόμα και οι πασόκοι και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την καλή τους τύχη. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα κόμμα σαν το Πασόκ πρέπει να πάει στο 15% και να βυθιστεί για πάντα. Για να δούμε λοιπόν στις δημοτικές τι θα πιάσει. Οτιδήποτε πάνω απο 25% θα είναι πάλι "νίκη" για τους πασόκους. Εν τω μεταξύ το δούλεμα τροϊκας θα συνεχίζεται μαζι με τον επιθανάτιο ρόγχο των "πλατιών μαζών".

 7. Mike avatar
  Mike 06/08/2010 22:02:04

  ...όσο για τις συνεχιζόμενες επιτυχίες του ΓΑΠ που σύντομα θα επιτρέψουν την αύξηση μισθών και συντάξεων κατά το μίνιμουμ 60%, διαβάστε που πάνε οι τουρίστες που την κάνουν εν όψει του ελληνικού παραδείσου:

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704741904575409162866603270.html

  Προχθές είμουν στον Πόρο -- ο οποίος μόλις πριν λίγο φιλοξένησε τους καραγκιόζηδες της σύναξης της... Σύμης! -- και η ερημιά είναι τρομακτική. Όποιος θυμάτε τον Πόρο σε καλύτερες μέρες μένει άναυδος. Μαύρο δάκρυ οι ντόποιοι... και οι τηλεοράσεις παίζουν ΓΑΠ και Παπακω και Luka Κάτσελ και στο βάθος Birbilo in Nike! Θλίψη και κατατονικό σοκ.

 8. spartaner avatar
  spartaner 06/08/2010 23:32:44

  Δεν λέτε που βρέθηκε το ΔΝΤ για να εξαναγκασθούμε οι απόγονοι του Σωκράτη να καταμετρήσουμε τους Δ.Υ. κάτι που είνα αυτονόητο σε οποιαδήποτε χώρα της γής συμπεριλαμβάνου και των τριτοκοσμικών.. Εμείς οι Έλληνες με τη συμπεριφορά μας το φέραμε το ΔΝΤ που εμπιστευθήκαμε πολιτικούς (και τών 2 μεγάλων κομμάτων) χωρίς πυγμή και ειλικρίνια...Ακόμα και αυτό το δήθεν φιλελεύθερο κόμμα της Ν.Δ αποδείχθηκε κατώτερο τών περιστάσεων.. Αν βέβαια θέλει να ξαναψηφισθεί απο την πλειοψηφία τών Ελλήνων για να γίνει κυβέρνηση και όχι μόνο απο τους οπαδούς του..θέλει πολύ δουλειά ακόμα..και προ πάντων δεξιά πολιτική και όχι λαικίζουσα... Να πεί τα πράγματα με το όνομα τους...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.