#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/09/2010 21:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας δουλεύει κανονικά το ΔΝΤΕίναι απίστευτοι αυτοί οι τύποι στο ΔΝΤ και ειδικά ο... σοσιαλιστής Στρος Καν. Μας δουλεύουν κανονικά οι τεχνοκράτες, υποστηριζόμενοι και από τους εδώ ….χειροτέχνες εκπροσώπους τους στην κυβέρνηση. Αφού ζήτησαν φόρους και ξανά φόρους και πάλι  επιβαρύνσεις για να αυξηθούν δήθεν τα έσοδα τώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για έκρηξη του πληθωρισμού.

Δίνουν φυσικά τα συγχαρητήριά τους στην Ελλάδα  διότι... πάει καλά (στο μοντέλο ΔΝΤ σίγουρα πάει πολύ καλά), αλλά ανησυχούν για τις υψηλές τιμές των προϊόντων. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, ο  ελληνικός πληθωρισμός έχει φτάσει στο 5,6% με ανοδικές τάσεις.

Κατά τα άλλα το ΔΝΤ ανησυχεί για τον πληθωρισμό που το ίδιο δημιούργησε με τις  αλλοπρόσαλλες εντολές του και τα μέτρα που επέβαλε στην Ελλάδα. Ακόμη και οι  πρωτοετείς φοιτητές των Οικονομικών έλεγαν ότι οι υπερβολικοί φόροι θα αυξήσουν τις τιμές, θα γονατίσουν την κατανάλωση, θα μειωθούν οι τζίροι και το κράτος δεν  θα εισπράξει τα έσοδα που περίμενε ακόμη και μετά τις αλλαγές που έκανε σε ΦΠΑ,  έμμεσους φόρους σε πετρέλαιο, ποτά τσιγάρα. Και διέλυσαν την αγορά δηλαδή, και ο κόσμος δεν έχει να αγοράσει ούτε τα προς το ζην.

Νόμπελ Οικονομίας τώρα για το ΔΝΤ και την κυβέρνηση.

Και φυσικά για όλα φταίει ο …. Καραμανλής και η Αντιπολίτευση. Έτσι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκφράζει απερίφραστα στην έκθεσή του τη δυσαρέσκειά του για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης  χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν τυγχάνουν ευρύτερης πολιτικής στήριξης.

Πάλι κακά ενημερωμένοι είναι. Ευρύτερης λαϊκής υποστήριξης δεν τυγχάνουν τα μέτρα. Αλλά έτσι που πάνε στην επόμενη έκθεση του ΔΝΤ θα μας πούνε ότι φταίνει ο λαός που έκλεβαν και λαηλατούσαν την χώρα του. Το προανήγγειλε άλλωστε και ο ΓΑΠ απο την Θεσαλονίκη, όπου μας είπε ότι είμαστε … συνυπεύθυνοι. Εμείς με τον Σωκράτη, την Ζήμενς τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη μαζί.

Διαβάστε για την έκθεση εδώ: http://www.antinews.gr/?p=61913

ΣΧΟΛΙΑ

 1. klausevitz avatar
  klausevitz 15/09/2010 21:14:33

  Οι παλαιοί συυντηρητικοί,παρά την ακαμψία τους, είχαν ένα υπαρξιακό
  εύρος. Το ίδιο και οι ....εξεγερμένες μάζες, και ως άτομα και ως σύνολο
  νοούμενες!
  Αυτό το ανάπηρο είδος των "ειδικευμένων στελεχών" (executives), ποία
  βάσκανος μοίρα εγέννησε;

 2. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/09/2010 21:38:54

  Σελίδα 21 της έκθεσης.

  Overall, the program is off to an impressive start. This is fully in line with the high expectations expressed by the international community when agreeing to the extraordinary financial support package.

  A disappointment so far has been that, at this defining moment for Greece, the economic reforms have not had broader support from other political parties.

  While most of the difficult reforms still lie ahead, developments during this early phase of the program augur well for the government’s determination to press ahead. Staff fully supports the conclusion of the review.

 3. azxc avatar
  azxc 15/09/2010 22:07:11

  Factor X, μήπως μπορεί να γίνει ρεπορτάζ για τις εισηγήσεις ενόψει των πολλαπλών πλέον προσφυγών σε συνδυασμό με την απάντηση του ΓΑΠ στη Θεσ/νικη και τον ορισμό Α/βασιλέα Ραγκούση;

  Νέο κύμα προσφυγών κατά του μνημονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

  Την Τετάρτη προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του μνημονίου και των περικοπών των αποδοχών και συντάξεων τους οι Σύλλογοι Συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας, του ΗΣΑΠ και της ΔΕΗ και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

  Στις αιτήσεις τους αναφέρουν ότι οι περικοπές αποδοχών και συντάξεων είναι αντισυνταγματικές και παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Επίσης, είναι αντίθετες σε αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ενώ παραβιάζουν το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

  Επιπρόσθετα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αναφέρει στις αιτήσεις της: «Η αμοιβή και η σύνταξη είναι κεκτημένα δικαιώματα όλων των πολιτών αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με αναπηρία, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

  Οι περικοπές αυτές θίγουν ευθέως συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου και έχουν ως επακόλουθο την περιέλευση των ατόμων με αναπηρίες σε οικονομική δυσπραγία, με τρόπο απαράδεκτο άδικο και αντιβαίνοντα σε στοιχειώδεις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας της ισονομίας και της ισοπολιτείας».

 4. καινός avatar
  καινός 15/09/2010 22:18:46

  "Αφού ζήτησαν φόρους και ξανά φόρους και πάλι επιβαρύνσεις για να αυξηθούν δήθεν τα έσοδα τώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για έκρηξη του πληθωρισμού."

  Μήπως η ανωτέρω, πρώτη παράγραφος του άρθρου, είναι λανθασμένη; Μήπως ΔΕΝ ζητήθηκαν αυτά τα μέτρα από το ΔΝΤ αλλά είναι καθαρά πασοκικής προέλευσης;

  Ρητορική ερώτηση για μένα.

 5. spartaner avatar
  spartaner 15/09/2010 22:27:28

  Βρίζουμε όλοι το ΔΝΤ. πού..
  α) Υπεχρέωσε τη κυβέρνηση να κάνει επιτέλους πια μια απογραφη τών δημοσίων υπαλλήλων αφού πια εμείς είμαστε ανίκανοι μετά σχεδόν 2 αιώνες ανεξαρτησίας..
  β) Μας υποχρεώνει να πληρώνουμε τους φόρους μας..που μας αναλογούν
  γ) Μας προτρέπει να τελειώνουμε με τους καρεκλοκένταυρους των ΔΕΚΟ.. που τους χρυσοπληρώνουμς χρονια τώρα..
  δ) Μας προτρέπει να καταργήσουμε τις συντάξεις των ανυπατρων κορασίδων ετών 49,...
  περίεργο..πόσο έχει χαθεί η αξιοπρέπεια αυτού του λαού που ανέχεται τους ξένους να κανονίζουν τα του οίκου του??? A ναι ξέχασα πάλι φταίνε οι ιμπεριαλιστές αμερικανοί για την χρεωκοπεία της χώρας...οι γερμανοί ..που μας δίναν λεφτά..αλλα ο μόνος που δεν φταίει είμαστε εμείς οι απογονοι του ΛΕΩΝΙΔΑ...
  Ελεος πιά λίγο αυτοκριτική δεν βλάπτει... καλό θα μας κάνει...

  • Misha avatar
   Misha @ spartaner 15/09/2010 22:41:25

   Spartaner

   Κάνε όση αυτοκριτική θέλεις.Αυτομαστιγώσου σαν τον Βουλγαράκη αν έτσι σου βγαίνει.Αλλά τις συλλογικές ευθύνες κράτησε τες για τον καθρέφτη σου.Εκτός αν ανήκεις στην κάστα των Τσουκατομαντέληδων οπότε δικαιούσαι να μιλας και σε πρώτο πληθυντικό.

   • spartaner avatar
    spartaner @ Misha 15/09/2010 22:56:43

    πρέπει να είσαι πολύ βολεμένος στη ΕΛΛΑΔΑ..και να ανήκεις σε αυτές τις καστες που αποζυμούν το Ελληνικό λαό...ΔΕΚΟΤΖΗΔΕΣ,και κομματόσκυλα... Αυτή είναι η αλήθεια και σε πονάει...φαίνεται...αλλά θέλω επιχειρήματα...οχι αερολογίες...α κάτι ακόμα έχω να ψηφίσω περισσότερο απο 18 χρόνια αν κάτι πρασινομπλέ κομματόσκυλα μου πληρωναν αεροπορικό εισητήριο να έλθω στην Ελλάδα να ψηφίσω..Δεν το έκανα... για λόγους αρχής...Οσο για αυτούς που ανέφερες..Βουλγαρομαντεληδεστσουκάτοι..αν ήταν Ελληνες θα είχαν κανει ΧΑΡΑΚΙΡΙ....

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 16/09/2010 00:40:19

    Aπ ό,τι κατάλαβα μάλλον ζεις στην αλλοδαπή.
    Αν αυτό αληθεύει είσαι εν μέρει δικαιολογημένος, όντας εκτός της ελλαδικής πραγματικότητας.
    Να σε βοηθήσω λιγάκι να κατλάβεις τι γίνεται σε μια πρόταση:
    Τα 110 δις της κατοχικής «βοηθειας» πηγαίνουν κατευθείαν στις τράπεζες.Σε καμμία ΔΕΚΟ , σε κανεναν δημόσιο υπάλληλο.
    Στις τράπεζες και μόνο.Σε αυτές που διαφήμιζαν με την ενθάρρυνση του κρατους εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, γαμοδάνεια, γκομενοδάνεια κλπ
    Τη στιγμη που δε λές λέξη γι αυτούς τους ληστοσυμμορίτες, είσαι ή εκτός πραγματικότητος (όπως περιεγραφη παραπανω)ή πιονάκι σε εντεταλμένη υπηρεσία.Διαλέγεις και παιρνεις.

   • antekales avatar
    antekales @ Misha 16/09/2010 13:57:27

    Νάτο πάλι το περί της Ελληνικής Πραγματικότητας. Τα λέει πολύ ωραία στο βιλίο ¨η πολιτική ηθική των Ελλήνων¨ ο καθηγητής Καραποστόλης.

    Οσο για την απογραφή:

    Σε υπέρτατη αρχή ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων 768.009 υπαλλήλων αναδεικνύεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, ανέλαβε και τυπικά τη μισθοδοσία του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ. Η Αρχή μέσω της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που έχει συσταθεί δεν θα καταβάλλει από τον προσεχή Οκτώβριο μόνο τους μισθούς, αλλά θα περνάει και από κόσκινο όλες τις αμοιβές του Δημοσίου, γεγονός που καθιστά δυσχερή την απόκρυψη εισοδημάτων και τη διακίνηση «μαύρου χρήματος». Ταυτόχρονα, τίθεται σε ισχύ κανόνας που προβλέπει ότι το σύνολο των πρόσθετων αμοιβών σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τον βασικό μισθό. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει ακόμη και σε μείωση των συνολικών αποδοχών υπαλλήλων, όταν τα έσοδά τους προέρχονται από πλασματικές υπερωρίες, έξοδα κίνησης-«μαϊμού», συμμετοχές σε ανύπαρκτες επιτροπές, κρυφά επιδόματα και από αδήλωτες πηγές.

    Η Ενιαία Αρχή έχει αρχίσει ταυτόχρονα τη διασταύρωση στοιχείων για την περιουσιακή κατάσταση των υπαλλήλων με το Τaxis, τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, μια διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί ως και τις 31 Ιανουαρίου 2011. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως έχει δεσμευθεί η χώρα μας έναντι και της τρόικας, θα συντάσσει και μηνιαίες καταστάσεις πληρωμών.

    Μαζί με τις τακτικές αποδοχές μέσω της Αρχής θα καταβάλλονται στους υπαλλήλους και οι πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές, για το ύψος των οποίων διενεργείται έλεγχος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η διαδικασία αυτή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβριο, εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου που θα αρχίσει να ισχύει από το νέος έτος και στο οποίο θα ενσωματωθούν όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα εκτός από το οικογενειακό και εκείνο των θέσεων ευθύνης.


    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=354634&dt=16/09/2010#ixzz0zglA8j5g

  • anonymous avatar
   anonymous @ spartaner 15/09/2010 23:20:35

   Προφανώς είσαι ένας παρλαπίπας του καφενείου.
   Πάμε ένα ένα για να σου το αποδείξω.
   1)Οι Δημ υπάλληλοι απογράφονταν υπηρεσιακώς. Κάθε χρόνο ενημερώνονταν οι δημ. υπηρεσίες για τον αριθμό τους.
   2) Με το τόοοοοοοοσο κυνήγι της φοροδιαφυγής αντί να αυξάνονται τα έσοδα πέφτουν. Πιάσανε και κανά δυο χιλιάδες με αδήλωτα σκάφη και πισίνες και κάτι τρέχει στα γύφτικα.
   3) Το ΔΝΤ μας επιβάλλει το ξεπούλημα όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας καθώς και του ορυκτού πλούτου.
   4) Οι συντάξεις των ανύπαντρων κορασίδων έχουν καταργηθεί από το 1983. Όσες το 1983 ήταν κάτω των 40 έπαψαν να τις δικαιούνται. Όσες ήταν άνω των 40 συνέχισαν να τις δικαιούνται. Το ίδιο καθεστώς ίσχυε και για τις ανύπαντρες αδερφές. Προφανώς έχεις πέσει από τον Άρη και δεν ξέρεις τις δομές της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν ξέρεις π.χ. ότι παλιότερα η γυναίκα δε δούλευε ότι τη ζούσε ο πατέρας ή ο σύζυγος και ότι μια γυναίκα ανύπαντρη άνω των 40 που πέθαινε ο πατέρας της ήταν καταδικασμένη στη φτώχεια αν δεν εδικαιούτο τη σύνταξη του πατέρα της. Δεν ξέρεις επίσης ότι μια αδερφή που έμενε με τον ανύπαντρο αδερφό της και τη συντηρούσε αυτός διέτρεχε τον ίδιο κίνδυνο.
   Μπήκε μετά το όριο αυτό και όσες μπορούσαν να βρουν δουλειά σταμάτησαν να δικαιούνται τη σύνταξη του πατέρα τους ή του αδερφού τους.

  • peripeton avatar
   peripeton @ spartaner 16/09/2010 00:01:25

   To ΔΝΤ μας υποχρέωσε να τα κάνουμε όλα αυτά; Αλήθεια ε; Για πές μου που λέει στο μνημόνιο ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους καρεκλοκένταυρους των ΔΕΚΟ και τα golden boys που έφεραν και ενίσχυσαν οι τρόικες με την επιβουλή συμβούλων κτλ;

   Που ακριβώς λέει ότι μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε τους φόρους μας; Απλώς επιβάλει την αύξηση της φορολόγησης για την υποεξαφάνιση μεσαία τάξη. Τους πλουσίους, τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις όχι μόνο τις αφήνει στο απυρόβλητο αλλά μας υποχρεώνει και να μειώσουμε την φορολογισή τους.

   Τώρα για τις συντάξεις των κορασίδων και τα διάφορα άσχετα, δεν διαφωνώ, αλλά εάν οφείλεται το έλλειμα στις συντάξεις των ανύπαντρων κορασίδων, τότε θα πεθάααανω. Ή βλάξ είσαι ή εγκάθετος εάν βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Μια από τις φρεγάτες που μας υποχρέωσε στην ουσία η τρόικα να αγοράσουμε θα μπορούσε να αρκέσει για να δωθούν παχηλές συντάξεις για πολλά χρόνια σε όλους τους ανύπαντρους και τις ανύπατρες μέχρι 100 ετών. Βλάκα, ε βλάκα.

  • Enzo avatar
   Enzo @ spartaner 16/09/2010 00:25:06

   για κατσε ρε φιλε σπαρταρα μπαρμπουνι οπως σε λενε.
   εμεις δουλευουμε 14ωρα καθε μερα και χρωσταμε και απο πανω.
   την κοτσανα που πετανε οι πολιτικοι και ειδικα οι πρασινοφρουροι οτι τα λεφτα τα εφαγε ο ελληνικος λαος αυτα μας λες και εσυ? καλα πλακα μας κανεις?
   για τις δεκο και τις αλλες παπαριες, συντεχνιες, συνδικατα, κεκτημενα κτλ, ολα δημιουργηματα του μεγιστου Ανδρεα ητανε.
   στην απογραφη των δημοσιων υπαλληλων δεν μας ειπαμε μοναχα την ημερομηνια διορισμου τους.για να δουμεεεεεεεεεεε!!!!!!

   πατερας εσπειρε ανεμους και ο υιος (τζεφρυ) θα θερισει θυελλες, αλλα εμεις οι υπολοιποι τι φταιμε που δεν τους ψηφισαμε ποτε μας?

   Υ.Γ παρτε εναν μαλεα νεοελληνα που θελει να μας βγαλει το δντ και καλο!ειναι χαμηλο τελικα το επιπεδο του νεοελληνα.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ spartaner 16/09/2010 10:16:20

   Καλά αυτό το παραμύθι με την απογραφή των Δ.Υ. είναι άπαιχτο. Δηλαδή η μισθοδοσία των Δ.Υ. πως γινόταν; το ΚΕΠΥΟ δεν είχε τα στοιχεία των Δ.Υ.;;; Τι φούμαρα είναι αυτά;

   • antekales avatar
    antekales @ Γιώργος 16/09/2010 10:38:34

    Ρε Θανάση με το στερητικό σύνδρομο το χαζό παριστάνεις; Δεν καταλαβαίνεις γιατι έγινε η απογραφή;

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ spartaner 16/09/2010 12:37:33

   Βλέπω πως απ ότι λες, έχεις αρχές και χαίρομαι. Υπάρχουν κράτη,υπάρχουν και κρατίδια. Υπάρχουν Αρχές,υπάρχουν και αρ...ια.

 6. sting avatar
  sting 16/09/2010 00:15:10

  Αυτος ο θιασος πραγματικα δεν εχει οριο στο ψεμα, την υποκρισια και την ανικανοτητα.
  καθε μερα η κατι καινουριο θα πιασουν και θα το κανουν σαν τα μουτρα τους, ή
  θα μας προκαλεσουν με νεα μετρα, φορους, περικοπες, χλιδες, προνομια, διακοπες, ασυλιες, ψεμματα κτλ..

  δεν πιστευω οτι θα το λεγα αλλα αναπολω τις ημερες καραμανλη και σιμητη.

  αλλωστε τωρα εχουμε μεγαλυτερο χρεος, ανεργια, πληθωρισμο, ακριβεια, σπρεντ δανεισμου απο τοτε.
  Ολα τα νουμερα μαζι γινανε σε 11 μηνες αποτομα πολυ χειροτερα!

  τοσα μετρα και μια τρυπα στο νερο κανανε οι πρασινοι ηλιθιοι.

 7. Enzo avatar
  Enzo 16/09/2010 00:35:51

  Μικρά τα αποθέματα αντοχής και ανοχής

  Διχασμένη πλέον η κοινή γνώμη ως προς την αναγκαιότητα του μνημονίου (και καλαααααααα)

  τα γυρνανε σιγα σιγα οι γκαλοπατζηδες τωρα.

 8. antekales avatar
  antekales 16/09/2010 07:58:34

  Καθώς αντιλαμβάνεσαι Spartaner η βλακεία είναι ανίκητη. Ισως αυτό να είναι το ουσιαστικότερο πρόβλημα της συσσώρευσης δεινών σε αυτόν εδώ τον τόπο.

 9. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 16/09/2010 10:32:46

  Όταν η μισθοδοσία γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού, εννοείται ότι ήταν σουπερ ψεύδος ο θρασύς ισχυρισμός "δεν ξέρουμε πόσους έχουμε"...

 10. Γιάννης Μυλωνάς avatar
  Γιάννης Μυλωνάς 16/09/2010 11:59:22

  Για την αγορά και το «νοικοκύρεμα» δεν έχει νόημα να αναλύσω πάλι τα ίδια. Η αγορά είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μπορείς να τον πιέσεις ως ένα σημείο πριν τινάξει τα πέταλα. Βαλε φορολόγηση, ξανάβαλε φορολόγηση αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Απλά ο καταναλωτής μειώνει την κατανάλωση και το κράτος παίρνει αέρα κοπανιστό για να μην πω τίποτα χειρότερο. Θα σταθώ στη συνήθη καραμέλα περί δημοσίων υπαλλήλων.

  Δεν έχω δουλέψει ποτέ στο δημόσιο αλλά το μάθαμε από την στιγμή που η γυναίκα μου πέρασε στον ΑΣΕΠ. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μεταδιδακτορικό. Μισθός 1300 περίπου με τις εφημερίες. Ωράριο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Όταν τη ρωτούσα γιατί έρχεται σπίτι στις 7 ενώ θα μπορούσε να είναι πίσω στις 3 το απόγευμα μου έλεγε ότι αυτή δεν βάζει σφραγίδες, ότι έχει να κάνει με ψυχές και αυτό δεν έχει ωράριο. Πρώτα της κόψαν το μισθό, τώρα θέλουν τα 4 ειδικευμένα άτομα στο τμήμα να τα κάνουν 2 μεταθέτοντας τους άλλους και πιθανά να τους ξανακόψουν τους μισθούς. Και εγώ τότε θα της πω ότι είναι ΒΛΑΚΑΣ που κάθεται και παλεύει μέχρι τις 6 , και ας είναι ψυχές και ας είναι άνθρωποι. Και το ίδιο θα κάνουν και άλλοι που κάθονται να βγάλουν τη δουλειά των αμόρφωτων που προσλάμβανε κάθε κυβέρνηση για να πάρει τα κουκιά της.

  Το δημόσιο είναι μοιρασμένο ανάμεσα σε ανθρώπους με απίστευτα προσόντα που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ και βολεμένων. Το χειρότερο είναι ότι οι πιο μεγάλοι βολεμένοι είναι οι διοικητές που ορίζει η κάθε κυβέρνηση. Για να μπεις στο δημόσιο πρέπει πια να έχεις ένα βιογραφικό 10 σελίδες. Οι διοικητές που ορίζονται τι έχουν? Ποιον ΑΣΕΠ πέρασαν? Τι σχέση έχουν με το αντικείμενο που τους όρισαν να διευθύνουν? Πόσοι διοικητές νοσοκομείων έχουν οποιαδήποτε σχέση με τις ιατρικές επιστήμες το έχει ψάξει κάνεις? Πόσοι έχουν σχέση με την διοίκηση οργανισμών? Και πόσοι είναι αυτοί που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση και κοτσάρουν ένα ειδίκευση στις μονάδες υγείας του τύπου «μηχανικός- διοίκηση μονάδων υγείας»? Αν ήθελαν να κάνουν το δημόσιο να λειτούργει καλύτερα θα ξεκινούσαν από το κεφάλι αξιοποιώντας τους επιστήμονες που έχουμε να πουλάνε σουβλάκια γιατί δεν έχουν μπάρμπα στη Κορώνη. Όμως τότε πως θα βολεύονταν οι υμέτεροι ? Πως για?

  Να το πάω πιο μακριά ακόμα. Οι υπουργοί τι εξειδίκευση έχουν? Τα κοντινά στελέχη τους τι ΑΣΕΠ πέρασαν? ΤΙΠΟΤΑ. Τυφλοί διοικούν μονόφθαλμους και ρίχνουν τα βάρη σε αυτούς που βλέπουν.

  Γ.Μ.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Γιάννης Μυλωνάς 16/09/2010 12:38:37

   +1000

 11. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 17/09/2010 06:52:18

  ‘The End of Work’ by Jeremy Rifkin

  κυκλοφορησε ως ευαγγελιο της νεας οικονομιας πριν απο 20 περιπου χρονια
  οπου ο ιεραποστολος της Νεας Ταξης αναγγελει στους θνητους την ελευση ενος κοσμου
  χωρις εργασια αρα χωρις εισοδημα αρα χωρις ζωη αρα απελπισμενους σκλαβους
  ετοιμους να δεχτουν την σωτηρια που θα τους προσφερει ο μεσσιας της Ν.Τ

  Ο κυριος τυγχανει φιλαρακι του γκιοργκο που τα λενε πυκνα στις λεσχες και
  εχει ερθει επισημως στην Ελλαδα για να μιλησει για την αναγκαιοτητα αυτου
  του θαυμαστου νεου κοσμου που μαγειρευται πριν απο τον Α’ΠΠ
  στο μαγειριον
  ΤΑΒΙΣΤΟΚ ΧΑΟΥΖ = ΓΕΝΙΚΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
  = ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΘΟΡΥΒΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

  Ευλογημενος ο κυριος γιαχβιδιω μεσιε ντομινικ εφ’οσον ολοι διαβαζουν τις γραμμες και σχεδον ουδεις πισω απο αυτες και αν
  βρεθει και καμια φωνη η θα ειναι ηδη βαφτησμενη με τα γνωστα απαξιωτικα η θα πνιγει προτου καν προφερθει απο τις κραυγες
  του αφινιασμενου οχλου των διαχρονικων οπαδων της ειδωλολατριας

  ας παμε πισω απο τις γραμμες του ντομινικ και λοιπων ιεραποστολων της Ν.Τ

  «Δεν είμαστε ακόμη ασφαλείς». Περίπου 30 εκατομμύρια άτομα έχουν μείνει άνεργα από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα ¾ των οποίων, σε οικονομικά αναπτυγμένα κράτη. Και όπως λέει ο Strauss Kahn, αυτή η «ερημιά της ανεργίας», που υπολογίζεται σε 210 εκατομμύρια άνεργους παγκοσμίως, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για ενδεχόμενες κοινωνικές εξεγέρσεις τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

  Δεν ειμαστε ακομη ασφαλεις γιατι δεν φθασαμε ακομη στο σταδιο του φιλου μου του τζερεμυ ριφκιν για ενα κοσμο χωρις εργασια κατ’εντολην των παγκοσμιων αφεντικων ωστε να φερουμε τον παγκοσμιο μεσσια
  ως μοναδικη διεξοδο στους σκλαβους ολης της γης (που εμεις δημιουργησαμε)

  επισης ο ρυθμος της θυματοποιησης των εργατων(στερηση εργασιας-αρα ζωης)
  πρεπει απαραιτητως να εναρμονιζεται με την ταχυτητα κατεδαφισης του
  κοινωνικης προνοιας, συνταγματικων και νομικων απολιθωματων,και να
  συμβαδισουν με την ταχυτερη αναπτυξη των παγκοσμιων κατασταλτικων
  μηχανισμων για να εξουδετερωνουν οσους καταφερνουν να διαφευγουν της
  παγκοσμιας προπαγανδας των ναων μας της ενημερωσης σχετικα με τον μονοδρομο της νεας εποχης που επιβαλλουμε

  λολα να ενα μηλο λολα να ενα μηλο λολα να ενα μηλο

  λολα πως γινεται να εισαι παντα υποψιασμενη για τα τετριμμενα και ποτε για τα σημαντικα

  λολα πως γινεται για ανθρωπους που τους ξερεις καλυτερα και απο την παλαμη σου να αναζητας κρυμμενα νοηματα και προθεσεις πισω απο τα λεγομενα τους, και για τους λογους και τα κινητρα των εξουσιαστων παντελως αγνωστους σε εσενα να τα δεχεσαι απολυτως τοις μετρητοις
  (ατ φεις βαλιου )

  λολα περασε απο το μυαλο σου οτι το τελικο επαθλο ειναι η λολα αυτη
  καθ’αυτη ως σκλαβος και οχι τα υπο αφαιρεση αγαθα οτι αυτα ειναι
  το μεσον και οχι ο σκοπος οτι ο σκοπος ειναι ο ανθρωπος πιο συγκεκριμενα
  ο ελευθερος ανθρωπος

  λολα που εισαι στον προθαλαμο του αναισθησιολογου η εισαι ηδη μεσα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.