#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/10/2011 10:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας διώχνουν από την χώρα μαςΗ τρόικα επιμένει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η κυβέρνηση αντιστέκεται για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αλλά όπως όλα δείχνουν, με τους τροικάνους να έχουν το πάνω χέρι και το κούρεμα να έρχεται οσονούπω, είναι θέμα χρόνο να πάμε σε μισθολογική ζούγκλα. Με μισθούς 200 ευρώ κάτω από τη σημερινή σύμβαση, δηλαδή με καθαρές αποδοχές γύρω στα 450 ευρώ το μήνα είναι αυτονόητο πως δεν έχει μέλλον κανένας εργαζόμενος σ' αυτή τη χώρα αφού το πάνω χέρι θα έχει ο εργοδότης που θα επιβάλει τη θέλησή του και κανείς δεν θα μπορεί να τους αντισταθεί.

Αυτή τη στιγμή ο κατώτατος μισθός είναι 751 ευρώ, αλλά είναι δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στην αγορά. Οι άνεργοι για παράδειγμα αλλά και οι νέοι έως 24 ετών πληρώνονται ακόμη και με το 80% του κατώτατου μισθού ήτοι κάτω από τα 600 ευρώ.

Στην αγορά επικρατεί πραγματική ζούγκλα αφού νέοι ζητούν δουλειά ακόμη και με 400 ευρώ ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που ζητούν την κάλυψη μόνο των ιατροφαρμακευτικών και συνταξιοδοτικών εισφορών!

Οπως επίσης υπάρχουν ευέλικτες μορφές εργασίας με μειωμένο ωράριο και κούρεμα του μισθού ακόμη και κάτω από το μισό.

Τι ισχύει στην Ευρώπη; Ο κατώτατος μισθός είναι στη Βουλγαρία 123 ευρώ το μήνα ενώ ο... ανώτερος κατώτατος μισθός είναι στο Λουξεμβούργο 1.758 ευρώ.

Πώς να ζήσουν, λοιπόν, οι Ελληνες σ' αυτή τη χώρα; Γι' αυτό και δημιουργούνται ουρές από πολίτες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Πάνω από 15.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι ηλικίας 35-45 ετών και επιστήμονες με πτυχία, έκαναν αιτήσεις στην αυστραλιανή πρεσβεία για να δουλέψουν στην Αυστραλία. Στη διημερίδα του Σαββατοκύριακου ενημερώθηκαν περί τους 1.200 που έχουν τα προσόντα για να εργαστούν στη μακρινή χώρα. Οι Αυστραλοί ζητούν 183 ειδικότητες και την κάλυψη 185.000 θέσεων για την επόμενη χρονιά. Μηχανικοί, νοσηλευτές, καθηγητές, οικοδόμοι, αεροναυπηγοί, χημικοί μηχανικοί, γεωπόνοι, χημικοί, κτηνίατροι, φυσιοθεραπευτές, τεχνολόγοι πυρηνικής ιατρικής, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, λογοθεραπευτές, γιατροί πολλών ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγοι, γαστρεντερολόγοι, νευρολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, καρδιοχειρουργοί, νευροχειρουργοί, ορθοπεδικοί, ωτορινολαρυγγολόγοι, δερματολόγοι, γυναικολόγοι, ουρολόγοι, παθολόγοι, ογκολόγοι κ.ά.), μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, δικηγόροι, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, τεχνικοί τηλεπικοινωνιών, μηχανικοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, συγκολλητές, κλειδαράδες, χτίστες, ξυλουργοί, τζαμάδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί είναι μερικά από τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση.

Η Ελλάδα διώχνει τα καλύτερα μυαλά της και όσα μένουν εδώ τα σκοτώνει στους φόρους και τις κρατήσεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κτησιας avatar
  Κτησιας 10/10/2011 10:59:38

  Την χώρα μας δεν θα την εγκαταλείψουμε, ότι και να κάνουν !Και που να ‘ξεραν πόσοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν !

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/10/2011 11:09:48

  Το ξανάγραψα εδώ: Πάνω από 1000 καθαρά ¨καθαρίζει" πιτσιρικάς Μπαγκλαντεσιανός, που έβγαλε και χαρτιά με κυκλώματα αριστεριστών δικηγόρων. Μου το είπε ο ίδιος. Και του κουβαλήθηκαν τις προάλλες 3 συμπατριώτες του, παράνομα φυσικά που και αυτοί θα βγάλουν ασφαλώς χαρτιά.
  Ο ΓΑΠ είχε δίκο: Για τους λάθρο, λεφτά υπάρχουν. Μόνο που δεν είπε όλη τη φράση...
  Εννοείται ότι όλο αυτό το κατάμαυρο χρήμα εξάγεται στο Μπαγκλαντές, επίσης μαύρο.
  Αν θέλετε να κάνετε κάτι, τουλάχιστον
  -μην ψωνίζετε στη λαϊκή σε πάγκους όπου απασχολούνται Πακιστανοί.
  -όταν παίρνετε τηλέφωνο για ντελίβερυ, να λέτε ρητά ότι δεν θέλω να μου φέρει το φαγητό Πακιστανός ντελιβεράς.
  Δόξα νά' χει ο Αλλάχ και ο μεγάλος "προφήτης" του που στην Ελλάδα έχουμε τους καλούς αριστερούληδες που φροντίζουν τα παιδιά τους....

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/10/2011 11:17:05

  Δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει ενδιαφέρον και πάντα έφευγαν Έλληνες για εργασία σε άλλες χώρες.

  Αυτοί όμως δημιουργούν το κλίμα για να μας πτοήσουν μέσα απο τα ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
  ________________________________
  Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ
  Ούτε ένας μετανάστης δεν έχει φύγει φέτος από την Ελλάδα για την Αυστραλία, παρά το αυξημένο ενδιαφέρον αρκετών να εγκατασταθούν και να εργαστούν στη χώρα των καγκουρό.
  Αυτό δήλωσε στην «Ε» η ελληνικής καταγωγής πρέσβειρα της Αυστραλίας στη χώρα μας Τζένη Μπλούμφιλντ. Η πρεσβεία, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και τα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ που ΦΕΡΟΥΝ χιλιάδες Ελλήνων να μεταναστεύουν για μόνιμη εγκατάσταση, αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι

  «ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία παραμένει ελάχιστος (περί τα 100 άτομα ετησίως), αλλά και ότι «το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας δεν έχει αλλάξει» με τρόπο τέτοιο που να ευνοεί ειδικά τους Ελληνες.
  Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι…
  «το πρόγραμμα επαγγελματικής μετανάστευσης της Αυστραλίας βασίζεται στις ανάγκες της οικονομίας της χώρας». Είναι λοιπόν ανοιχτό «για όλα τα άτομα που έχουν τα προσόντα και τις ειδικότητες που βρίσκονται σε ζήτηση στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων».
  Μόνο επαγγελματική βίζα

  Από εκεί θα τους σταλεί και η επαγγελματική βίζα, η μόνη βάσει της οποίας έχουν δικαίωμα εργασίας στη μακρινή ήπειρο, καθώς η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα δεν δικαιούται παρά να χορηγεί μόνο τουριστικές βίζες.
  Για όσους όμως πιστεύουν ότι θα πάρουν τουριστική βίζα και θα ανοίξει ο δρόμος για να εγκατασταθούν μόνιμα, στην ανακοίνωση της πρεσβείας τονίζεται ότι «στους ταξιδιώτες επιτρέπεται να επισκεφτούν την Αυστραλία για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Προειδοποιούνται δε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση διαθέτει τους μηχανισμούς να ελέγχει αν παραμένουν νόμιμα στη χώρα και εφόσον διαπιστωθεί ότι παραμένουν παράνομα, τους επιβάλλεται σειρά κυρώσεων.

  ΟΧΙ στους «ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ»

  Η πρεσβεία συμβουλεύει επίσης τους ενδιαφερόμενους να ΜΗΝ πιστεύουν τα διάφορα γραφεία «συμβούλων» που εμφανίστηκαν αιφνιδίως προς δόξαν των ΑΦΕΛΩΝ. «Οι υπηρεσίες συμβούλων μετανάστευσης δεν είναι απαραίτητες για την έκδοση βίζας, ούτε προσφέρουν κάποιο πλεονέκτημα στους αιτούντες» αναφέρεται «κομψά» στην ανακοίνωση, ενώ παραπέμπουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα h**p://www.immi.gov.au/ migration-FRAUD, όπου fraud σημαίνει ΑΠΑΤΗ.

  Πάντως, δεν είναι η παραπληροφόρηση ούτε το αυξημένο ενδιαφέρον που οδήγησε το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης να διοργανώσει φέτος στην Αθήνα, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, ενημερωτική διημερίδα για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
  Στην ανακοίνωση της πρεσβείας υπογραμμίζεται με έμφαση πάντως ότι «η συμμετοχή στις εκδηλώσεις αυτές δεν αποτελεί αίτηση για μετανάστευση στην Αυστραλία, ούτε εγγυάται την επακόλουθη έγκριση επαγγελματικής βίζας. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το υπουργείο Μετανάστευσης».

  Τέλος, γίνεται γνωστό σε όσους ενδιαφέρονται, ότι οι διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής έχουν κλείσει. Παρά ταύτα, εφόσον διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα, μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα immi.gov.au/ skillexpos και θα τους σταλεί ενημερωτικό υλικό από τη διημερίδα, όπως θα σταλεί και σε όσους έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής αλλά δεν έχουν λάβει πρόσκληση

  • anonymous avatar
   anonymous @ αλλενάκι 10/10/2011 12:11:46

   Τόσο η Αυστραλία όσο και ο Καναδάς έχουν πρόγραμμα υποδοχής μεταναστών μόνο για εξειδικευμένο προσωπικό και μόνο για τις ειδικότητες που χρειάζονται. Οι ειδικότητες και τα μόρια για κάθε ειδικότητα αναφέρονται στις ιστοσελίδες του αντίστοιχου Υπουργείου μετανάστευσης. Ένας με πτυχίο θετικών επιστημών θα βρει εύκολα δουλειά, ένας με πτυχίο θεωρητικών επιστημών δε θα βρει δουλειά. Όμως αυτός με το πτυχίο των θετικών επιστημών θα βρει δουλειά και σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα και δε θα χρειάζεται να τρέχει στην Αυστραλία ή τον Καναδά.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ anonymous 10/10/2011 13:07:29

    Οι φασίστες των καναλιών καλλιεργούν επίτηδες το κλίμα για να αιμορραγήσουμε από νέους Έλληνες επιστήμονες.

    ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ.

    Όσο πιο καθυστερημένοι, τόσο καλύτερα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 10/10/2011 12:16:50

   Τι να καθίσουν να κάνουν εδώ, αλλενάκι;

   Σύμφωνα με paper για την υγεία του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα, το οποίο δημοσιεύτηκε σε βρετανική ιατρική επιθεώρηση, οι αυτοκτονίες έχουν ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ, τα κρούσματα μόλυνσης με τον ιό του AIDS έχουν αυξηθεί κατά 52% σε σχέση με πέρυσι, ενώ και οι ανθρωποκτονίες έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση.

   Έτσι όπως πάμε, το λιγότερο που θα συμβεί πολύ σύντομα είναι ότι ΟΛΟΙ μας πλέον θα χρειαζόμαστε Lexotanil -και βλέπουμε για αργότερα σε τι θα πέσουμε...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 10/10/2011 13:03:40

    Ισχύει αυτό που λες, αλλά τα κανάλια των νταβατζήδων υπερδιογκώνουν το θέμα για να έχουμε αιμορραγία των εξειδικευμένων και των "ακριβότερων" που θα μπορούσαν να παράξουν τεχνογνωσία στη χώρα.

    Οι νταβατζήδες θέλουν φθηνούς δούλους για χωματουργικά Ανεμογεννήτριες και μπετονοποίηση.

    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αλλενάκι 10/10/2011 13:05:02

     Ο εχθρός είναι τα αφεντικά των καναλιών και οι λακέδες τους εθνομηδενιστικές ομιλούσες κεφαλές διεθνιστικές λούγκρες.

     • Φευγατος avatar
      Φευγατος @ αλλενάκι 10/10/2011 18:10:22

      Πες μου ενα λογο σε μενα με ανεργια 15 μηνες,με παρα πολλες υποχρεωσεις,με γονεις που τωρα πια θελουν βοηθεια....πες μου ενα τροπο και ενα λογο που θα μπορουσα να μεινω ελλαδα(γιατι εχω φυγει εδω και καποιους μηνες)......

 4. webteam-www.efsimopoulos.gr avatar
  webteam-www.efsimopoulos.gr 10/10/2011 12:20:29

  Η βαθιά ύφεση που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, ως αποτέλεσμα των αποτυχημένων κυβερνητικών πολιτικών οι οποίες συνοδεύουν το μνημόνιο, δημιουργεί ένα σύγχρονο μεταναστευτικό ρεύμα με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, από το αντίστοιχο της δεκαετίας του ’60.
  Μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2011, 35.000 περίπου συμπατριώτες μας συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό διεκδικώντας μια θέση εργασίας στην Ευρώπη προστιθέμενοι στους περισσότερους από 115.000 – 140. 000 επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο, με το 16% μάλιστα από αυτούς να μην επιθυμεί να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα.

  Υπάρχουν βέβαια πολλοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο θετικά, θεωρώντας ότι η παγκοσμιοποίηση δίνει ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευθούμε.

  Όταν όμως η φυγή οφείλεται στην ισχνή παραγωγική μας βάση, στην υστέρηση στην έρευνα στη τεχνολογία και στην καινοτομία, εύκολα κατανοεί κανείς ότι οφείλουμε να ακολουθήσουμε στοχευόμενες πολιτικές ανάπτυξης που θα μειώσουν την έκταση του φαινομένου.

  Με όχημα, λοιπόν, το ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο μπορούμε να δημιουργήσουμε τέτοιες πολιτικές που θα ενσωματώνουν ουσιαστικά κίνητρα για την επιχειρηματικότητα των νέων επιστημόνων, την μετεγκατάσταση στις επαρχιακές πόλεις επιστημονικού δυναμικού και την αγροτική εκμετάλλευση με σύγχρονες μεθόδους.

 5. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 10/10/2011 12:46:30

  για ποια διαπραγματευση και ποια αντισταση απο την πλετυρα της κυβερνησης?
  αυτα ειναι για τα ματια του κοσμου. η καταργηση των συλλογικων συμβασεων ειναι στο μνημονιο και ψηφισμενη απο την κυβερνηση και εξαπτερυγα.
  εκτος αν δεν καταλαβαιναν τι ψηφιζαν.

  • φωνη avatar
   φωνη @ mhtsos karditsa 10/10/2011 13:12:03

   Και η ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι εάν είναι ήδη ψηφισμένο από το μεσοπρόθεσμο γιατί μερικοί (όπως η Κατσέλη νομίζω) το παίζουν ζόρικοι και δηλώνουν ότι δήθεν δε θα το ψηφίσουν.

 6. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 10/10/2011 14:30:46

  εαν περασει απο τη βουλη με νομο η καταργηση των συλλογικων συμβασεων τοτε τα γιαουτρακια που τρωνε οι βουλευτες θα ειναι χαδι μπροστα στο ξυλο που θα φανε. για να το γλιτωσουν πρεπει να παραιτηθουν εδω και τωρα.
  το ξυλο απευθυνεται φυσικα και προς τους πασοκους συνδικαλιστες που παιζουν το παιχνιδι ουσιαστικα της κυβερνησης , και κανουν και καμια απεργια που και που για να περναει η ωρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.