#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/08/2010 07:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας έρχεται ΦΑΠα μεγάληΣε κατάσταση πλήρους πανικού βρίσκεται η κυβέρνηση εξαιτίας της κακής κατάστασης της οικονομίας η οποία βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση. Όμως, η κυβέρνηση της Πάρου και των λοιπών κυκλαδίτικων νησιών το μόνο μέτρο που σχεδιάζει για να εισπράξει επιπλέον έσοδα και να κλείσει η μαύρη τρύπα, είναι η νέα –έμμεση- αύξηση του ΦΠΑ. Εντός του Σεπτεμβρίου, λοιπόν, εκτός κι αν πάει για μετά τις εκλογές προκειμένου να μην πάθουν κανένα Βατερλώ, το οικονομικό επιτελείο θα αποφασίσει την μετάταξη δεκάδων προϊόντων και υπηρεσιών από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%, προκαλώντας μεγάλες αυξήσεις που δεν αντέχει η τσέπη του κόσμου. Με τη μαύρη τρύπα να φτάνει τα 2,7 δις ευρώ το έτος και με τα έσοδα να μην έρχονται, η νέα φοροκαταιγίδα έχει στόχο την άμεση είσπραξη από 700 έως 1 δις ευρώ. Ακόμη κι αυτά τα χρήματα ωστόσο είναι επισφαλή διότι η κατανάλωση έχει πέσει δραματικά και μια νέα αύξηση τιμών θα οδηγήσει σε κατάρρευση της αγορά.

Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ποια από τα προϊόντα και υπηρεσίες που είναι στο 11% θα τα φτάσει στο 23%, ενώ κάποιοι σκληροπυρηνικοί κάνουν λόγο ακόμη και για όλα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει μια ώρα αρχύτερα τις κοινωνικές εκρήξεις και το φθινόπωρο θα είναι εξαιρετικά θερμό.

Με ΦΠΑ 11% φορολογούνται τα εξής προϊόντα: Τα κρέατα, τα πουλερικά και τα ψάρια, τα δημητριακά και τα άλευρα, τα λαχανικά, τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα όσπρια, το ψωμί, τα δημητριακά, τα νερά, τα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, χυμοί) τα έλαια, τα φάρμακα και τα εισιτήρια μαζικής μεταφοράς. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες δηλαδή λογαριασμοί ύδρευσης και ηλεκτροδότησης καθώς και την παροχή φυσικού αερίου, υπηρεσίες ανακαίνισης παλαιών κατοικιών, τις υπηρεσίες κατ΄ οίκον φροντίδας παιδιών ηλικιωμένων και ασθενών και τις υπηρεσίες των γραφείων κηδειών. Υπηρεσίες αναψυχής όπως τα εισιτήρια σε θέατρα κινηματογράφους καφενεία καφετέριες ζαχαροπλαστεία εστιατόρια ψητοπωλεία και  την διαμονή σε ξενοδοχεία, δωμάτια και κάμπινγκ. Υπηρεσίες περιορισμένης κατανάλωσης όπως για παράδειγμα τα είδη για τα άτομα με αναπηρία, οι υπηρεσίες που παρέχουν συγγραφείς, συνθέτες και καλλιτέχνες, οι επισκευές ποδηλάτων, υποδημάτων και δερματίνων ειδών και τα εντομοκτόνα και ποντικοφάρμακα.

Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει το γνωστό επικοινωνιακό της παιχνίδι λέγοντας ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας. Ωστόσο, επειδή τα κουκιά δεν βγαίνουν θα αναγκαστεί να βάλει χέρι και σε είδη καθημερινής διατροφής ή σε υπηρεσίες που χρησιμοποιούν συνεχώς οι πολίτες.

Μάλλον αποκλείεται αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ διότι αυτό θα ήταν δυσβάσταχτο για την κυβέρνηση. Επίσης, προβληματισμός υπάρχει για τις υπηρεσίες στον κλάδο του τουρισμού οι οποίες αν ακριβύνουν θα βουλιάξουν τον κλάδο διότι θα γίνει ακριβότερη η διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια.

Όπως και να έχει η κυβέρνηση αδιαφορεί για τον κοινωνικό αντίκτυπο που θα έχει η μετάταξη στο 23% και είναι έτοιμη να το κάνει, ασχέτως αν υπάρχουν πιο ψύχραιμες φωνές που λένε ότι θα διαλυθεί η αγορά. Μήπως ο κ. Παπανδρέου να θυμηθεί τα προεκλογικά του λόγια ότι μόνο με αύξηση της κατανάλωσης θα υπάρξει ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κράτιστος avatar
  Κράτιστος 13/08/2010 08:37:11

  quiz:
  Αθλητικός τύπος, λάτρης της κολύμβησης και των νησιών, μειωμένη (έως ανύπαρκτη) εθνική συνείδηση, βαθύς γνώστης της αμερικάνικης γλώσσας και κουλτούρας, από πολιτκό τζάκι, με οικογενειακές καταβολές απροσδιορίστου εθνικότητας, με προσφορά στον τομέα της Παιδείας(πλήρης αποδόμηση της Ελληνικής Ιστορίας από πατριωτικούς χαρακτηρισμούς, με ακόμη μεγαλύτερη στον τομέα της Εξ.Πολιτικής (τι να πρωτοθυμηθώ;),εραστής των ταξιδιών και των καλών διακοπών, φυγόπονος, φυγόμαχος,........................,................
  ποιος είναι οεο!!!;;;
  Όποιος βρει την απάντηση, κερδίζει ραντεβού με Ντερούζ και Πάγκαλο

  • Il marinero avatar
   Il marinero @ Κράτιστος 13/08/2010 11:51:35

   Κύριε! Κύριε! Κύριε!
   Να το πω? Να το πω?!

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ Κράτιστος 13/08/2010 14:48:08

   Ο Πάγκαλος το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πέρδεται στα τηλεοπτικά πάνελ! Γιατί δε βάζεις δώρο κανένα σετ σκιών στο κουίζ σου, να πάρουμε μέρος χωρίς να φοβόμαστε τα κακά συναπαντήματα?

  • Νασος avatar
   Νασος @ Κράτιστος 14/08/2010 17:11:09

   βαθύς γνώστης της αμερικάνικης γλώσσας????
   Είσαι βέβαιος ????

 2. lpap avatar
  lpap 13/08/2010 09:09:28

  Έχω μεγάλη περιέργεια για τα αποτελέσματα των εκλογών του Νοεμβρίου. Τελικά πιστεύω πως μόνο νομαρχιακές εκλογές θα γίνουν κι όχι παράλληλα και βουλευτικές. Εκτός απροόπτου φυσικά. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι συντριπτικά αρνητικά για το ΠΑΣΟΚ την πατήσαμε κανονικά. Γιατί θα ακολουθήσουν τα πιο σκληρά μέτρα, δεν ξέρω ποια θα ναι, και μετά φυσικά η πτώση η θεαματική του ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα όμως είναι πως θα χουμε μπει σε μια κατάσταση τόσο αρνητική που όποιος ακολουθήσει στη διακυβέρνηση της χώρας θα αδυνατεί να αναστρέψει το κλίμα. Κάποιοι σύγχρονοι προφήτες-γέροντες είπαν πως σε αυτή τη συγκυρία, την τόσο αρνητική για τη χώρα- θα παρέμβουν οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι φυσικά την κατάσταση προς όφελος τους.
  Για να δούμε πως θα μαστε από τώρα σε κάνα δυο χρόνια μετά. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μαστε χειρότερα από ποτέ. Το πόσο χειρότερα είναι το ζητούμενο.Δυστυχώς.
  Μας βλέπω πάντως να γυρνάμε όλοι στα χωριά μας και να καλλιεργούμε τη γη..δεν είναι κι άσχημο. Το άσχημο είναι όταν αναγκάζεται ο άνθρωπος να κάνει τέτοιες κινήσεις που δεν είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης αλλά ανάγκης.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ lpap 13/08/2010 09:21:55

   Αμφιβάλλω αν, μετά τα μέτρα (και αφού θα έχουν προηγηθεί οι τοπικές εκλογές) θα ακολουθήσει "η πτώση η θεαματική του ΠΑΣΟΚ". Μετά τις εκλογές αυτές, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα αν το μήνυμα δεν δοθεί τότε. Οι δυνάμεις του Άξονα δεν θα αφήσουν τους εδώ γκαουλάιτερ να πέσουν, θα τους κρατήσουν με νύχια και με δόντια στην εξουσία, υπό το πρόσχημα ότι δήθεν "η κυβέρνηση έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ακόμα 3 χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο της". Στο μεταξύ, ο γκαουλάιτερ που παριστάνει τον υπουργό δημόσιας τάξης θα έχει υπερεξοπλίσει την αστυνομία με μέσα καταστολής διαδηλώσεων, κι από 'δω παν οι άλλοι.

   Πρέπει να καταλάβουμε ΟΛΟΙ όσοι είμαστε αντίθετοι στις δυνάμεις κατοχής ότι, έστω και για μια φορά, πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις όποιες "αυτοδιοικητικές" προτιμήσεις μας και ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Κι εγώ συνήθιζα πάντοτε να βλέπω αυτοδιοικητικά την υπόθεση των τοπικών εκλογών, ψηφίζοντας τα πρόσωπα και τα προγράμματα (και όχι την πολιτική προέλευση) που πίστευα ότι θα είναι τα καλύτερα για τον τόπο μου, αλλά τώρα θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα ψηφίσω καθαρά με κριτήρια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ του ΔΝΤ.

   • zackii avatar
    zackii @ Αυριανιστής 13/08/2010 17:09:26

    Πρέπει να δοθεί το μήνυμα σε όλους, ότι σε αυτές τις εκλογές δεν παίζεται ποιός θα είναι δήμαρχος - πράγμα που δεν ενδιαφέρει, γιατί ποτέ δεν ενδιέφερε ποιός θα πάρει τις μίζες από τα έργα- αλλά η τύχη της Ελλάδας, με την παραμονή η όχι των κατοχικών στρατευμάτων.

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ lpap 13/08/2010 13:26:48

   Είμαστε τόσο άχρηστοι που μετά την Ιωνία, τον Πόντο και την μισή Κύπρο θα χάσουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα?
   Είμαστε τελικά. Είμαστε!
   Όποιος ήθελε να κάνει την αρπαχτή του, ήξερε τελικά σε ποιούς έπρεπε να πάει. Στους Έλληνες.
   Δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερα κορόιδα απο αυτούς.
   Σιγουράκι οι Έλληνες. Γκανιάν, πως το λένε.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 13/08/2010 10:56:26

  Έχω μια φαεινή ιδέα για να βελτιωθούν τα οικονομικά του κράτους: αύξηση του ΦΠΑ στο 50% για όλα τα προϊόντα και φορολόγηση τού χαρτζιλικιού που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους. Κάθε παιδί θα οφείλει εφ'εξής να έχει ΑΦΜ και μπλοκάκι, και να δίνει απόδειξη στους γονείς του όταν αυτοί του δίνουν χαρτζιλίκι κάθε μήνα. Με την φορολόγηση των παιδιών πατάσσεται η παραοικονομία στα σχολικά κυλικεία και στα ίντερνετ καφέ.

  Δεν είμαι πανέξυπνος; Προσφοραί για πρόσληψή μου από την κυβέρνηση ως συμβούλου επί των οικονομικών με μισθό από 45.000, δεκταί.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Στέργιος 13/08/2010 11:28:48

   Καταλαβαίνω βέβαια το χιούμορ, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να βάλουν ΦΠΑ μεγαλύτερο του 25%. Αυτό είναι το ανώτατο όριο για όλη την ΕΕ, και -αν δεν απατώμαι- το έχουν φτάσει η Λεττονία (κατόπιν εντολής των κατοχικών δυνάμεων του ΔΝΤ και εκεί) και η Δανία. Η Ρουμανία πήγε πρόσφατα στο 24%, επίσης κατόπιν εντολής της τοπικής Kommandatur.

   • axroistos avatar
    axroistos @ Αυριανιστής 13/08/2010 16:23:27

    Πριν 20 χρόνια οι Η/Υ στην ελλάδα είχαν ΦΠΑ 36%. Η Γερμανική Ένωση μπορεί άνετα να αυξήσει το όριο.

 4. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 12:52:26

  μετα απο 6 χρόνια καραμαν-ανλη με ελλειμα 1000% και χρεος 1 τρις...το 23% ΦΠΑ και λίγο ειναι.ευχαριστουμε να λεμε

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 13:31:43

   Πούλα και τη ψυχή σου μεγάλε. "Μην πέσει το κόμμα". Αν πιάσει τίποτα. Λέμε τώρα.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 14:12:53

   Μοναχέ Ρουσσόπουλε, αν το χρέος τής Ελλάδας μετά από 6 χρόνια Καραμανλή είναι 1 τρις, τα 700 δις είναι τόκοι από τα δάνεια που έπαιρνε ασύστολα ο Τάπερμαν. Μη θυμάσαι μόνο ό,τι σε βολεύει.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 15:41:35

   ε ρε κατι άνθρωποι που υπάρχουν. για 30 αργύρια κάνουν τα πάντα. οι υποστηρικτές του γαπ είναι οι νέοι Εφιάλτες.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 16:53:59

   Παλαιό κομματικό στέλεχος και φυσικά δημόσιος υπάλληλος... σε καταλαβαίνω φίλε μου, αλλά τι να πεις.... το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι γαργάρες... λυπάμαι για σένα και για όσους έχουν τα ίδια κολλημένα μυαλά ....

   Ωϊμέ, που έλεγε και ο Καθηγητής Μυστήριος ο φίλος του Μπλέκ...

   • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
    μοναχός ρουσσόπουλος @ ΑΡΚΑΣ 14/08/2010 18:31:21

    στην ΑΓΡΟΓΗ εισαι?

  • καινός avatar
   καινός @ μοναχός ρουσσόπουλος 14/08/2010 16:24:55

   επειδή αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου, μπορώ να υποθέσω με σχετικά μεγάλη ασφάλεια οτι είσαι ή πληρωμένος ή ηλίθιος.

   Στην πρώτη περίπτωση απλά σε αγνωούμε, αλλά στην περίπτωση που δεν πληρώνεσαι να το ψάξεις καλύτερα. Κάνε το για τον εαυτό σου...

   φιλικά...

   • Νασος avatar
    Νασος @ καινός 14/08/2010 17:13:23

    @@@ ή πληρωμένος ή ηλίθιος..
    Γιατί αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί???
    Και πληρωμένος και ηλίθιος!!!!!!

 5. 11888 avatar
  11888 13/08/2010 13:07:52

  Βαρατε αντεχω.
  Να λεμε και του στραβου το δικιο η χουντα βλεποντας το τσαλαπατημα που συμβαινει αυτες τις μερες στον Πειραια αντιλαμβανεται οτι το ποπολο εχει ακομα μεγαλα αποθεματα λιπους.Ποια κριση και τριχες κατσαρες.Πανακριβα εισιτηρια ,φισκαρισμενα ξενοδοχεια ,μαυρισμα που θα ζηλευε και η naomi campel,θρησκευτικη φρενιτιδα και περα βρεχει.

  • The Saint avatar
   The Saint @ 11888 13/08/2010 16:36:27

   Αυτό έβλεπα και εγώ σήμερα. Μην ανησυχείς... Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι, ο μισθός τους πέφτει βρέξει χιονίσει, θα τα βρούν να πάνε στο νησάκι, γιά τις διακοπούλες τους. Το 30% του γηγενούς Ελληνικού πλυθησμού είναι...
   Αλοίμονο σε κάτι μ@λ@κ€$, που έφαγαν τη ζωή τους νομίζοντας ότι θα είναι για πάντα καλά στον ιδιωτικό τομέα.
   Σε αυτη τη χώρα επιζούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, και τα λαμογια. Οι υπόλοιποι είναι απλώς μ@λ@κ€$

   σ.σ. Γιατι μη μου πεί κανείς ότι έχει παρει μέτρα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ κατα των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι σήμερα το ΓΑΠ έτσι? Ενώ γιά τον ιδιωτικό τομέα, μέχρι και παρέμβαση στους εργοδότες να μην δίνουν αυξησεις έκανε...

 6. Hase avatar
  Hase 13/08/2010 13:53:49

  Αυτη δεν ειναι κυβερνηση στην Παρο, αλλα κυβερνηση .. θα τους τα παρω. Το μονο που βλεπουνε ειναι πως θα τα αρπαξουνε αλλα για την αναπτυξη δεν κανουν τιποτα. Και οταν το ενα μαγαζι μετα το αλλο κλεινει, οταν κανεις ξενος δεν βαζει πεντε δεκαρες για επενδυση στην Ελλαδα, οταν η δημοσια περιουσια ξεπουλιεται, τοτε θα ψαχνουν για απατσι που να πεταει για να φυγουν. Αλλα και τοτε ακομα δεν θα υπαρχουν ανταλλακτικα για να μπορεσουν να σωθουν.

 7. 11888 avatar
  11888 13/08/2010 13:58:58

  Μπαα ξεκιναει το Μεγιστο ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου το Σεπτεμβριο οποτε ας αφησουμε στην ακρη την "επανασταση" για του χρονου.

 8. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 13/08/2010 14:40:50

  Ρε Σαχινίδη τι είναι το 1 τρις του Καραμανλή και 1000% χρέος;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ανώνυμος 13/08/2010 20:16:04

   Τι ψάχνεις τώρα, μυαλό τούτι φρούτι με ολίγον από πατσά, όλα μύλος. Πλέον του έχουν δώσει φαίνεται πριμ τάδε ποσό ανά ηλιθιότητα, οπότε έβγαλε το ένα χέρι από το βρακί και γράφει πλέον για να προλάβει και με τα δύο...

 9. TopGunZ avatar
  TopGunZ 13/08/2010 15:07:10

  Για σε παρακαλώ φίλε μου πιο κόσμια. Δεν μπορείς να προσβάλλεις έτσι κατάφωρα τους βλάκες!

 10. BlueSky avatar
  BlueSky 13/08/2010 21:29:45

  μοναχέ ρουσσόπουλε κρατικοδίαιτε δημόσιε υπάλληλε του πασόκ, σου υπενθυμίζω ότι μόλις την 19 Μαίου ο πρωθυπουργεύων σου Ιεφραί, πλήρωσε το ομόλογο που αγόρασε ο πατέρας του το 1981, για να διορίσει κάποιους σαν και σένα.
  Όλα τα πασόκια όμως, έχετε μνήμη χρυσόψαρου, γιαυτό και καταστρέψατε την πιο όμορφη χώρα του πλανήτη.
  Όλα τα πασόκια έχουν την ίδια μούρη.

  • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
   μοναχός ρουσσόπουλος @ BlueSky 14/08/2010 18:32:37

   μαλλον σε διωξαν απο την ΑΓΡΟΓΗ......

 11. JIMDIL avatar
  JIMDIL 15/08/2010 00:11:48

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΧΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΕΤΕ.
  ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΤΩΝ 300 ΒΟΥΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥΣ;
  ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.