01/11/2007 14:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαρινάκης – Πατέρας και στον ΑΛΦΑ;

Οι εφοπλιστές Ε. Μαρινάκης και Ν. Πατέρας κατέθεσαν χθες πρόταση εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σημερινός ιδιοκτήτης του σταθμού, Δ. Κοντομηνάς αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες, οι οποίες είναι γνωστές στην κυβέρνηση και αφορούν εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο και παλαιές υποθέσεις του. Η πληροφορία για την πρόταση εξαγοράς έρχεται στο φως ενώ στον ΑΛΦΑ επικρατεί αβεβαιότητα για το μέλλον, μετά την απομάκρυνση του πρώην ισχυρού ανδρός Ηρακλή Φιδετζή και τις απολύσεις στο ραδιόφωνο (βλ.εδώ).

Από τον περασμένο Απρίλιο, ο Ευάγγελος Μαρινάκης συμμετέχει με ποσοστό 25% στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μαζί με τον στενό του φίλο Νίκο Πατέρα κατέχουν επίσης  το 7,3% των μετοχών (1,4 εκατ. μετοχές) των εκδόσεων Λυμπέρη. Μαζί με τον εφοπλιστή Β. Ρέστη, που εξαγόρασε το 33,45% των εκδόσεων Imako Media του Π. Κωστόπουλου αποτελούν την «τριάδα» των εφοπλιστών που αναστατώνουν τελευταία το χώρο των ΜΜΕ με διάφορες κινήσεις και φήμες. Ο …κατάπλους των εφοπλιστών στα ΜΜΕ άρχισε να ανησυχεί τους παραδοσιακούς ιδιοκτήτες του χώρου, όταν ο κ. Μαρινάκης επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του κ. Δαλακούρα και Μανιό να αγοράσουν τον «Ελεύθερο Τύπο» που τελικά πέρασε στα χέρια της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Το ενδιαφέρον βέβαια στην περίπτωση του κ. Μαρινάκη είναι οι στενές σχέσεις με την κουμπάρα του, Ντόρα Μπακογιάννη (την πάντρεψε με τον Ισίδωρο Κούβελο). Έτσι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τον ΑΛΦΑ, τότε το σκηνικό στα ΜΜΕ θα αλλάξει, με την οικογένεια Μητσοτάκη να ελέγχει δυο σημαντικά «μαγαζιά».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 01/11/2007 14:58:17

  Υπάρχει η "παραδοσιακή" διαπλοκή και τώρα κάνουν την εμφάνισή τους τα "νέα τζάκια", που ακόμα όμως, μπουσουλάνε, και, ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για "νέα διαπλοκή". Γεγονός είναι ότι οι εκπρόσωποι της "παλαιάς διαπλοκής", επειδή κλείνουν τον πολιτικό και βιολογικό κύκλο τους, και επειδή οι διάδοχοί τους δεν έχουν δείξει και αποδείξει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, αφήνουν χώρο για να μπούν νέοι. Οπως οι εφοπλιστάδες, ο Αιγύπτιος της WIND, κ.ο.κ. Η αλήθεια είναι όμως, ότι οι "νέοι" μπορεί να κολυμπάνε στο χρήμα, αλλά μπροστά στα παραδοσιακά τζάκια φαντάζουν ως σχολιαρόπαιδα, αν όχι παιδιά του νηπιαγωγείου. Τι να κάνουμε, δεν φτάνει να'χει κανείς τα φράγκα για να γίνει αυτοκράτορας. Πρέπει να λέγεται και ... Λαμπράκης!

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 01/11/2007 15:51:14

  Ο Λαμπράκης εκπροσωπεί ένα σύστημα. Όταν φύγει αυτός θα αντικατασταθεί από άλλον. Οι νέοι δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι του συστήματος...

 3. Χρήστος avatar
  Χρήστος 01/11/2007 22:28:15

  Ποιο είναι το άλλο μέσο που ελέγχει η οικογένεια Μητσοτάκη;

 4. nas avatar
  nas 02/11/2007 18:55:45

  αγαπητέ διαφωνώ με την άποψη που λέει "δεν φτάνει να’χει κανείς τα φράγκα για να γίνει αυτοκράτορας. Πρέπει να λέγεται και … Λαμπράκης!" Αν ο ΑΛΦΑ περάσει στον έλεγχο των εφοπλιστών το παιχνίδι θα παιχτεί αλλιώς. Για σκέψου πως έπαιζε το παιχνίδι ο τάδε... νονός στον κόσμο της νύχτας πριν κάμποσα χρόνια και πως παίζεται σήμερα... Αντί να ελέγξουν οι πολιτικοί την κατάσταση στα ΜουΜουΕ και να πάμε προς Ευρώπη μεριά, μάλλον πάμε προς... Βουλγαρία, ίσως και Αλβανία...

 5. Suhoi avatar
  Suhoi 04/11/2007 17:23:59

  Φίλε NAS φέρνω το όνομα του Λαμπράκη ως παράδειγμα, διότι αυτό συμβολίζει στην Ελλάδα την κυριαρχία της πολιτικο-οικονομικής διαπλοκής. Αυτός κατάφερε να είναι στην κορυφή πυραμίδας της διαπλοκής έτσι όπως τη γνωρίσαμε μετά τη Μεταπολίτευση, και έτσι όπως τη γνώρισαν οι παλαιότεροι στις δεκαετίες του 50 και του 60. Για να βρεθεί εκεί όμως, και να πάρει τον τίτλο του "αυτοκράτορα" χρειάστηκε μιά πορεία τουλάχιστον έξι-επτά δεκαετιών (αυτού και του πατρός του). Ε, αυτή την πορεία -ή παρόμοια- δεν την έχει κανείς από τους νεοεμφανιζόμενους, ακόμη και από εκείνους που έκαναν την εμφάνισή τους (με πολλά λεφτά) στη Μεταπολίτευση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λαμπράκης βρέθηκε στην κορυφή, και σήμερα, ακόμα και με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Συγκρότημα, άπαντες εξεκολουθούν να τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους. Κοντολογίς, θέλω να πώ, αν και δεν τρέφω καμμία συμπάθεια προς τους ιθύνοντες του Συγκροτήματος, είναι ότι αυτοί που έπονται στο διαπλεκόμενο στερέωμα των ΜΜΕ, είναι πολύ μικροί. Οσα λεφτά κι'αν έχουν. Φαινόμενα των καιρών βλέπεις. Οπως το ίδιο μικροί είναι και τα δύο πρωτα όργανα της πολιτικής, Κωστάκης και Γιωργάκης.

 6. Spyros avatar
  Spyros 04/11/2007 17:26:31

  Με την ευκαιρία πληθαίνουν στην Κάτζα, αλλά και μεταξύ ισχυρών επιχειρηματιών, οι πληροφόρίες που επιβεβιώνουν ότι ο Μαρινάκης μπήκε στον ΑΛΦΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.