#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2012 17:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαραθώνιος σύσκεψη για την εφεδρείαΑνανεωμένο) Σε κανονική σύσκεψη με… Μαραθώνια διάρκεια εξελίχθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών, με τον κ. Σαμαρά να οριοθετεί τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για την εξεύρεση του πακέτου των 11,5 δις ευρώ.

«Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στην κυβερνητική σύσκεψη, στέλνοντας ένα μήνυμα και στους δυο άλλους εταίρους της κυβέρνησης που αντιδρούν στο θέμα της εφεδρεία. Όπως είπε,«αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για να μειώσουμε το έλλειμμα, τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Ψάχνουμε τα πάντα. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία» είπε απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα που τον σύστησε στο οικονομικό επιτελείο.

Στην σύσκεψη που διήρκησε 1,5 ώρα ενώ άλλη μια ώρα τα είπαν κατ΄ ιδίαν στο γραφείο του κ. Στουρνάρα, συζητήθηκαν «το πανόραμα όλων των εναλλακτικών σε μια σειρά από θέματα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσουν τα στελέχη του υπουργείου τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης είναι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο που προκαλεί αναταράξεις εντός του στρατοπέδου του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς οι άλλοι δυο εταίροι φαίνεται να διαφοροποιούνται, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο μέτρο στην κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της εφεδρείας θα τεθεί σε νέα βάση και όχι όπως εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα που ούτε αποτελέσματα έφερε, ενώ αποτελεί –ο τρόπος εφαρμογής του- το σημείο τριβής μεταξύ των τριών αρχηγών.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας είχε αφήσει ανοικτό το θέμα της εφεδρείας, «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν» όπως είπε χαρακτηριστικά. Το ζήτημα προκάλεσε ένταση αργότερα και κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφώνησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου:

Δημοσιογράφος: Να μας πείτε αν δέχεστε πολιτικά την εφεδρεία και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης;

Απάντηση: Κοιτάξαμε το πανόραμα όλων των εναλλακτικών που υπάρχουν για μία σειρά από θέματα και θα συνεχίσουν τα στελέχη του υπουργείου τη δουλειά τους. Σας είπα προηγουμένως ποια είναι τα κριτήριά μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 08/08/2012 18:50:27

  Λύσεις που απέτυχαν??
  Επαναφορά της εφεδρίας λόγω ...υπέρβαρου δημόσιου??
  Λιγότερο οδυνηρούς τρόπους γιά την κοινωνία??

  http://www.capital.gr/News.asp?id=1581813

  http://prezatv.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1887.html

  Σε ποιό σημείο γελάνε??

 2. xzetta avatar
  xzetta 08/08/2012 19:49:35

  και η απάντηση στα μπρος-πισω "καμμία απόφαση για περαιτέρω εκταμίευση πριν τον Οκτώβριο"

 3. manos avatar
  manos 08/08/2012 20:05:03

  Συγγνώμην που επανέρχομαι -βρίσκω όμως την ευκαιρία καθώς το σχόλιό μου δεν δημοσιεύθηκε ακόμη: από το ανανεωμένο σας κείμενο απουσιάζει η έκφραση "επαναφορά της εφεδρίας" που υπήρχε στο αρχικό.

  Κατά τη γνώμη μου -την οποία προτιμώ να εκφράζω στοιχειοθετημένα- αυτή η απουσία αποδυναμώνει το ότι κορυφαία στελέχη των κομμάτων της Κυβέρνησης Συνεργασίας επιλέγουν τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα γιά να αποκαταστήσουν τους απογόνους τους ενώ οδηγούν(?) τους υπόλοιπους στην ανεργία...

 4. Παλαμίδης avatar
  Παλαμίδης 08/08/2012 23:10:44

  Υλατζη θα μας βγαλεις τα ματια μ' αυτα τα γραμματα

  • Factorx avatar
   Factorx @ Παλαμίδης 08/08/2012 23:31:24

   Συγνώμη, το είχα ανεβάσει από το ipad - να κάνουμε κι εμείς κανένα μπάνιο - διορθώθηκε;

   • Παλαμίδης avatar
    Παλαμίδης @ Factorx 08/08/2012 23:41:44

    it' ok man

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/08/2012 16:18:47

  Ας δούμε λοιπόν για άλλη μια φορά (κάποτε απαντούσα στον κ Λαζαρίδη από εδώ) την ...εφεδρεία:

  -Η εφεδρεία είναι μια βλακεία και μισή, ή χρειάζεσαι κάποιον και τον αξιολογείς ή σου χρειάζεται κάπου αλλού και τον μετακινείς (πχ διοικητικοί στην αστυνομία ή τα σχολεία για απελευθέρωση προσωπικού και μείωση προσλήψεων) ή είναι άχρηστος και τον απολύεις. Το γράφω εδώ και δύο χρόνια και το ξανά λέω ως Μόνιμος Δ Υπάλληλος όποιος δεν σου κάνει έξω, τα υπόλοιπα κ Σαμαρά δυστυχώς είναι μια από τα ίδια: παλαιοκομματικά τερτίπια και δημαγωγίες, με χάντρες για τους Ιθαγενείς.

  Για απόδειξη των παραπάνω; Τα κέρδη από την προηγούμενη εφεδρεία είναι λιγότερα από όσα υπολόγιζαν τα σαΐνια γιατί γλιτώνεις το 40% του Β Μισθού καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται.

  Μα έχουμε κόσμο λένε που περισσεύει....με τους μόνιμους και ΙΔΑΧ υπάλληλους να είναι 626,563 χιλιάδες (απογραφή)....εκτός αν οι πολιτικοί φωστήρες βαπτίζουν "Δημόσιο" τα παραμάγαζα των ΝΠΙΔ και των εταιρειών των Δήμων...που δεν είναι καν στην ΕΑΠ για να μετατάσσονται οι κολλητοί και να κάνουν ρουσφέτια εκτός ΑΣΕΠ όπως την άλλη φορά....

  -Ας ρωτήσω λοιπόν: αφού περισσεύει κόσμος .................:

  γιατί υπάρχουν μετακλητοί; ...και όχι Δ Υπάλληλοι χωρίς ειδικές υπερωρίες
  γιατί τα γραφεία των Υπουργών έχουν υπερωρίες+;
  γιατί η Βουλή αμείβεται ....έτσι;
  γιατί διορίζονται τόσοι μετακλητοί και ειδικοί; ....έφυγαν 10,000 κόσμος για να θυμηθούμε το 1/5.....
  γιατί διορίζονται ακόμα και ...συνταξιούχοι;
  γιατί υπάρχουν ακόμα ...προσωπικές διαφορές .... ΔΙΒΕΤ και ΔΕΤΕ και ...κλπ;
  γιατί οι ΔΕΚΟ ακόμα ....πληρώνονται ...πλην Νόμων;

  ...τα παραπάνω 7 αν τα αθροίσουν οι ...3 που συνεδριάζουν (τα κόστη) μαζί με τον κ Στουρνάρα θα βγάλουν τα δεκαπλάσια της εφεδρείας...

  Μα οι καημένοι ψάχνουν ισοδύναμα.....

  Ας δώσω μερικά ακόμα:

  -αν μείνουν 50 στρατόπεδα με στρατηγούς και ναυάρχους και πτεράρχους όσους έχει η ....Μ Βρετανία πόσα ...μαζεύουν από δαπάνες; Αλλά δεν θα κάνουν ...προαγωγές των αρεστών εκ των ...αρίστων
  -αν ένα Ταμείο μια σύνταξη (δεν θα ψηφίσουν οι πολιτικοί των 3 συντάξεων το Νόμο...) ανάλογα με τις εισφορές και τον εργασιακό βίο πόσα γλιτώνουν;
  -αν οι εκπαιδευτικοί εργάζονται 30 ώρες την εβδομάδα πόσους αναπληρωτές χρειάζεται η χώρα;
  -αν τα Ν Πρόσωπα γίνουν 1,000 πόσα δις γλιτώνουμε; ...βέβαια οι ....3 συνεδριάζοντες δεν θα είχαν να ασχοληθούν με Προέδρους τοποθετήσεις και ...ταχτοποιήσεις.
  -αν οι ΜΚΟ / επιχορηγήσεις / πανηγύρια και λοιπά Ιδρύματα και Μέγαρα πάρουν το 50% του προϋπολογισμού του 2012 πόσα γλιτώνει ....;
  -αν εξορθολογιστεί το Δημόσιο ...που θα ...βολεύουν μετά όμως...αρίστους των αρεστών

  Επειδή βαρέθηκα να με δουλεύουν
  Επειδή βαρέθηκα να ελπίζω και να είναι μια από τα ίδια
  Επειδή δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής που στοιχίζει 20,000 τον μήνα που έχει μετακλητούς - που διορίζει συγγενείς και φίλους - που σήκωνε το τηλέφωνο και έκανε ρουσφετάκια, να με κοροϊδεύει και να μου λέει ότι το πρόβλημα είναι οι αμοιβές των συνταξιούχων και να μην ξεκινάει από την τσέπη του ή το πλήθος των υπαλλήλων στο Δημόσιο και για μια ημέρα ορισμένοι να βάζουν τα παιδιά τους...

  Λυπάμαι αλλά οι άνθρωποι είναι απλά ...απερίγραπτοι
  Λυπάμαι περισσότερο γιατί ψήφισα και στήριξα τον κ Σαμαρά
  Την Τρίτη φορά όμως θα λυπηθεί άλλος.

  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

 6. analgitos avatar
  analgitos 09/08/2012 19:23:18

  Κατά την ταπεινή μου άποψη η εφεδρεία όπως την εννοεί όμως η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο πραγματικό ανάχωμα προς την ανεργία. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την ανεργία μέσω απολύσεων.Ας γίνει κατανοητό όμως ότι δεν έχει καμμία σχέση με την εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και με τον τρόπο που την εφάρμοσε.

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/08/2012 20:29:21

  όχι φίλε μου .
  Η εφεδρεία είναι η μεγαλύτερη βλακεία και η ακόμα μεγαλύτερη ανοησία ανθρώπων που την σκέφτηκαν και που είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να πουλήσουν έστω και κουλούρια από το καλάθι....
  Είτε χρειάζεσαι κάποιον .
  Είτε όχι και τον απολύεις.
  Το λέω εδώ και τρία χρόνια και είμαι Υπάλληλος 24 χρόνια.
  Παράλληλα η εφεδρεία είναι και εργασιακά και κοινωνικά άδικη:

  - γιατί αν δεν με θέλει επειδή έτσι γουστάρει (αφού είναι ανίκανοι να κάνουν την δουλειά τους και να εφαρμόσουν το Νόμο και το Σύνταγμα) ας με απολύσει και ας μου δώσει την αποζημίωση απόλυσης που με την εφεδρεία την κλέβει.
  -γιατί βγάζει άτομα στην εφεδρεία χωρίς κριτήρια και χωρίς αξιολόγηση.Ούτε κοινωνικά (αν είσαι ο μόνος που εργάζεται στην οικογένεια και φεύγεις ή αν έχεις μαύρα και μένεις) ούτε εργασιακά (αν είσαι καλός ή άχρηστος στη δουλειά σου).
  -γιατί παραβιάζει τους Νόμους και το Σύνταγμα. Οι Δ Υπάλληλοι (Κρατικοί αν το θυμούνται τα παπαγαλάκια με Νόμο που ψήφισαν) δεν είναι μόνιμοι. Μπορούν και επιβάλλεται και να αξιολογηθούν και να απολυθούν αν δεν κάνουν τη δουλειά τους και αν καταργηθεί ο Φορέας τους. Αυτό λένε οι Νόμοι και το Σύνταγμα που οι ίδιοι ψήφισαν και έχουν ορκιστεί να υπηρετούν και να προασπίζονται . Απλά οι Νόμοι και το Σύνταγμα δεν εφαρμόζονται γιατί οι βολευτές οι συνδικαλιστές και οι επιλογές τους (διοικητική ιεραρχία) σας δουλεύουν ως πολίτες και μας εμπαίζουν ως υπαλλήλους.
  -γιατί είναι η φασιστική ισοπέδωση της ομοιομορφίας, οποιοδήποτε κριτήριο και αν επιλέξουν. Τι πάει να πει ΠΕ ΔΕ ή ΥΕ. Τι πάει να πει 5 χρόνια 25 χρόνια ή 35 χρόνια. Κάποιος υπάλληλος ή είναι καλός και απαραίτητος ή όχι. Τα υπόλοιπα είναι πολιτικές μπούρδες και κυβιστήσεις.
  -γιατί δεν αποφέρει οικονομικά τίποτα. Θα αμείβεται κάποιος με το 60% του μισθού ενώ θα καταβάλλει το Κράτος ΟΛΕΣ τις ασφαλιστικές εισφορές. Η εφεδρεία που έγινε χαμός δεν απέφερε τίποτα οικονομικά την προηγούμενη φορά ούτε τώρα θα έχει όφελος το ....ταμείο.
  -γιατί την ίδια στιγμή ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ. Μετακλητούς - Ειδικούς Συμβούλους - Ειδικές Θέσεις - Ορισμένου Χρόνου ακόμα και
  συνταξιούχους ή τα τέκνα τους. (apografi και ΔΙΑΥΓΕΙΑ)
  -γιατί οι προηγούμενη κατηγορία των μετακλητών - συμβούλων - υπερωρίες γραφείων τους - αμοιβές και κόστος Βουλής είναι ισοδύναμη με όσα εξοικονομήσουν από 50.000 έφεδρους.

  Τέλος το δούλεμα.

 8. jim avatar
  jim 12/08/2012 18:36:49

  Δεν μειωνετε τυς βουλευτες στο 1/4
  και του δυναμικου κοινοβουλιου?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.