02/01/2008 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μαξίμου-gate» βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Δεκαεπτά 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη, έσωσαν σήμερα τα προσχήματα, μετά την επί ημέρες υποτονική στάση του κόμματος τους στην υπόθεση Ζαχόπουλου, καταθέτοντας μια σκληρή επερώτηση με την οποία την χαρακτηρίζουν … «Μαξίμου-gate».Μεταξύ των άλλων η επερώτηση αναφέρεται στην «οργιώδη επιχείρηση απομάκρυνσης παλαιών στελεχών του Υπουργείου και αντικατάστασής τους από πρόσωπα με «γαλάζια ταυτότητα», με κορυφαίο παράδειγμα το ίδιο το ΚΑΣ που στελεχώθηκε από συγγενείς είτε υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, είτε συνεργατών του γραφείου του Πρωθυπουργού, είτε υπουργών». Καταγγέλλεται επίσης η απόλυτη εξουσία του κ. Ζαχόπουλου για τα κονδύλια και τις συμβάσεις του Γ’ ΚΠΣ (συνολικού ύψους 700 εκ ευρώ), αλλά και των επιχορηγήσεων μέσω Ειδικών Λογαριασμών, όπως αυτός του ΟΠΑΠ, το ύψος των οποίων μόνο ο Γενικός Γραμματέας και κανένας άλλος δεν γνωρίζει.

Οι 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα «όλα τα πρακτικά του ΚΑΣ σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό αρχαιολογικών χώρων και της παραχώρησης, παρά τις αντιρρήσεις των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων, άδειας για πλωτές εγκαταστάσεις διαχωρισμού υγρών απορριμμάτων πλοίων προς την εταιρεία Hellenic Environment Center Α.Ε, που φέρεται να είναι συμφερόντων της οικογένειας Καραμανλή».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης και το ερώτημά τους σχετικά με το θέμα της ανέγερσης 19 διαμερισμάτων στο Ν. Ψυχικό, «σε οικόπεδο με κτίσμα που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο από κατασκευαστική εταιρεία, στο ΔΣ της οποίας συμμετέχουν στενά συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού του κ. Παπαμαρκάκη, γνωστού από το σκάνδαλο καταλήστευσης των ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και αρκετοί στενότατοι συγγενείς του κ. Παπαμαρκάκη». Το θέμα αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πλέον.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anesis avatar
  anesis 02/01/2008 22:31:35

  Καλά βρε φίλε τον Καρχιμάκη που βλέπει εφιάλτες και στον ξύπνιο του πιστεύεις; Δες πόσες ερωτήσεις έχει καταθέση το 2007 και θα καταλάβης για τι ψώνιο μιλάμε!!
  Για την siemens δεν βλέπω να γράφεις και με ανησυχής!!

 2. factorx avatar
  factorx 02/01/2008 23:21:29

  Προς anesis:
  1. Είναι σοβαρά τα θέματα που βάζει η ερώτηση.
  2. Για την siemens δες τι γράψαμε και μην ανησυχείς:
  http://www.blog.anti.gr/?p=677 και
  http://www.blog.anti.gr/?p=619

 3. Dafni P. avatar
  Dafni P. 03/01/2008 09:40:02

  Καλά, ποιος σας είπε ότι η εταιρεία Hellenıc Envıronment Center είναι συμφερόντων της οικογένειας Καραμανλή; Δεν ξέρανε, δεν ρωτούσανε εκεί στο ΠΑΣΟΚ; καμμία σχέση. Μα καμμία.

 4. Observer avatar
  Observer 03/01/2008 12:39:29

  Επειτα από πολύωρες συσκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη, τόσο στο Πολιτικό Συντονιστικό Οργανο όσο και μεταξύ στελεχών που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, το ΠΑΣΟΚ καλείται σήμερα να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κλιμακώσει την αντεπίθεσή του και θα διασκεδάσει αρνητικά σχόλια ότι αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις... Οπως όλα δείχνουν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζει τέσσερις κινήσεις, οι οποίες ωστόσο μπορεί να συνδυαστούν ανάλογα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που θα βγαίνουν στη δημοσιότητα.

  Οπως όλα δείχνουν, η Χαριλάου Τρικούπη θα κλιμακώσει την αντεπίθεση εντός και εκτός Βουλής χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα... Οπως συνέντευξη Τύπου με τα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που χειρίζονται την υπόθεση Ζαχόπουλου, γενικευμένη επερώτηση στη Βουλή που θα τη συνυπογράφει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και τέλος πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

 5. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 04/01/2008 23:43:03

  Τελικά άρχισα να το εμπεδώνω ότι "για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ". Για το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον και εις τους αιώνας των αιώνων (Αμήν).
  Το ένα σκάνδαλο (μπλε ή ροζ) πίσω από το άλλο και το πρόβλημα είναι "τι κάνει το ΠΑΣΟΚ".
  Τα σκάνδαλα αρχίζουν να αγγίζουν και το περιβάλλον του Πρωθυπουργού και το ερώτημα είναι " "τι είπε ο Παπανδρέου". Τι να πω.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.