Μαξίμου : δεν θα τα παρατήσουμε, σε πείσμα των συμφερόντων
10/09/2014 16:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαξίμου : δεν θα τα παρατήσουμε, σε πείσμα των συμφερόντων

«Θα τους διαψεύσουμε. Η οικονομία πάει καλύτερα. Ο αγώνας είναι διαρκής, αλλά δεν θα κάνουμε σε κανέναν τη χάρη να τα παρατήσουμε» λένε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, επιχειρώντας να ακυρώσουν τα σενάρια που κυκλοφορούν για εκλογικό φθινοπωρινό αιφνιδιασμό.

«Ο προγραμματισμός δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει σκέψη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες». Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που μεταδίδεται από το Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην 79η ΔΕΘ και στη σκιά των διάφορων σεναρίων που διακινούνται από συγκεκριμένα οικονομικά και εκδοτικά κέντρα των Αθηνών ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει…

«Θα τους διαψεύσουμε. Η οικονομία πάει καλύτερα. Ο αγώνας είναι διαρκής, αλλά δεν θα κάνουμε σε κανέναν τη χάρη να τα παρατήσουμε» λένε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και κλείνουν τη σχετική συζήτηση, επιχειρώντας να ακυρώσουν τα όποια σενάρια κυκλοφορούν για εκλογικό φθινοπωρινό αιφνιδιασμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο σχεδιασμός του Αντώνη Σαμαρά δεν έχει αλλάξει και ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στη στρατηγική που έχει χαράξει εδώ και πάρα πολύ καιρό να εξαντληθεί η τετραετία, αρκεί να εκλεγεί νέος Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή. Στην ίδια γραμμή κινείται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε στη ΔΕΘ ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφή.

«Ο στόχος εξάντλησης της τετραετίας δεν αλλάζει και το σχέδιο θα ανατραπεί μόνο σε περίπτωση ατυχήματος» λένε κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν και τους πιστωτές που έχουν διαμηνύσει ότι δεν επιθυμούν πρόωρη εκλογική αναμέτρηση.

Το κρίσιμο στοιχείο που εκπέμπεται από τον κύκλο των πιστωτών είναι ότι πριν λυθεί το θέμα του χρέους, πρέπει να κλείσει η πολιτική εκκρεμότητα της χώρας, καθώς επιθυμούν να υπάρξει καθαρό πολιτικό τοπίο στη χώρα. Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό μπορεί κάλλιστα να καθυστερήσει τη λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους, αν και στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν να κλείσει το θέμα έως τα τέλη του έτους και άρα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή μετά τις γιορτές.

Η κυρίαρχη άποψη στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το χρέος και μετά να εξεταστούν τα διάφορα σενάρια υπό το πρίσμα και της προεδρικής εκλογής.

Η λύση για το χρέος, με βάση τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, θα προσδιοριστεί περί τα τέλη του έτους και άρα μόνο τότε μπορεί να γίνει συζήτηση επί πραγματικής βάσης και να τεθούν τα όποια διλήμματα.

Πάντως στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλες εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες περί τα τέλη του φθινοπώρου υπό την εξής προϋπόθεση: «Η κυβέρνηση να πετύχει μια βέλτιστη λύση για το χρέος, την οποία δεν θα έχει ακόμη υπογράψει, αλλά θα την περιγράψει στον ελληνικό λαό. Τότε οφείλει να πάει στη Βουλή με τη λύση για το χρέος και να εκκινήσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να διαμορφωθεί και να αυξηθεί η προεδρική εκλογή, ειδικά μετά από μια θετική λύση για το χρέος…Φυσικά αυτό μένει να αποδειχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 10/09/2014 19:04:08

  Παρατηρειστε αλαζονεία στη σημερινή συνέντευξη του Τσίπρα στο CNBC. Η δημοσιογράφος τον ρωτά τι θα κάνει αν γίνει πρωθυπουργός και αυτός απαντά αμέσως οτι αυτο θα γίνει πολυ σύντομα λόγω αδυναμίας εκλογής ΠτΔ. Τι μας περιμένει.....

 2. GregA avatar
  GregA 10/09/2014 21:42:16

  Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, οι "δανειστές" θέλουν να έχουν λυθεί οι πολιτικές εκκρεμότητες πριν προχωρήσουν σε οριστικοποίηση των προτεινόμενων λύσεων για το θέμα του χρέους. Αυτό είναι απλά ένας φαύλος κύκλος. Απλά οι δανειστές θέλουν να εγκλωβίσουν τον Τσίπρα, όπως έκαναν με τον Σαμαρά στο καταστροφικό PSI, για το οποίο ακόμη επαίρεται ο ανεκδιήγητος αναπληρωτής πρωθυπουργός (κατα δήλωσίν του). Η Ελλάδα με το PSI, διέλυσε το ασφαλιστικό ή ό,τι απέμενε από αυτό και όλους του δημόσιους φορείς αλλά και ιδιώτες που είχαν αποθεματικά σε Ελληνικά ομόλογα και το μόνο κέρδος ήταν ότι οι εταίροι του Σαμαρά στο ΕΛΚ, τον κτυπούσαν φιλικά στη πλάτη ενώ πριν, δεν του απηύθηναν τον λόγο! Ο Τσίπρας ξέρει πια πολύ καλά ότι η μόνη του ελπίδα για να κυβερνήσει είναι να μη δεχθεί λύση που δεν θα έχει διαπραγματευθεί ο ίδιος, αλλιώς θα γίνει ο νέος Σαμαράς και ο Σαμαράς, ο νέος Βενιζέλος. Σταδιακά ο Τσίπρας δικτυώνεται στα πλαίσια τη Ε.Ε. των ΗΠΑ και στο ευρύτερο περιβάλλον (Ρωσία) και αποκτά κάποια ερείσματα, μαθαίνει και έχει ένα μεγάλο αριθμό οικονομολόγων στο περιβάλλον του που και αυτοί εκπαιδεύονται στη δημοσιονομική διαχείριση. Εάν αυτοί αποδειχθούν στουρνάρηδες, το κακό δικό τους. Εάν οι Γερμανοί επιθυμούσαν διακαώς την επιβίωση αυτής της κυβέρνησης, θα είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες συζήτησης για το χρέος. Εις μάτην όμως οι κυβερνητικές προσπάθειες σε αυτό το πεδίο. Από την λύση για το χρέος το φθινόπωρο που έλεγαν την άνοιξη περάσαμε στη βεβαίωση για τη βιωσιμότητα του χρέους μετά από διεθνή διάσκεψη τον Νοέμβριο. Στοιχείο που αποδεικνύει ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να επισπεύσει τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση της επίλυσης, ούτε καν έμμεσα. Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό σε πανευρωπαϊκή κλίμακα ότι με τις παρούσες ισορροπίες δεν είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης, ούτε καν η διαμόρφωση ρεαλιστικής πρότασης γι' αυτήν. Η μεσοπρόθεσμα προσδοκώμενη αλλαγή των ισορροπιών στα πλαίσια τη Ε.Ε. θα διαμορφώσουν ευνοϊκότεερο περιβάλλον, αλλά και τότε θα χρειασθεί χρόνος και πολλές ζυμώσεις. Χωρίς τη λύση του χρέους να διαφαίνεται στον ορίζοντα, η κυβέρνηση που αρχίζει να ταλανίζεται και από τον ίδιο της τον κοινοβουλευτικό κορμό και τις αντιδράσεις του, αποκλείεται να μπορέσει να περάσει νέα μνημόνια και μέτρα όπως άρχισε ήδη να ψιθυρίζεται από Βρυξέλλες. Άρα η εκλογική αναμέτρηση μέσα στο επόμενο τρίμηνο είναι απλά μονόδρομος.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 10/09/2014 23:24:23

  "Μπλόκο" του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην πώληση του Ελληνικού http://on-msn.com/1smCv2X

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 21/09/2014 17:13:46

  9 προτεινόμενοι διακοσμητικοί τρόποι, για ν’ απολαύσουμε τον κήπο, τη βεράντα μας, το αίθριο, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου: http://on-msn.com/Zz5FRL μαγκάλι αναμμένο, κηπουρική, και συλλογή (με καμάρι), των δικών μας εποχιακών λαχανικών που θα προσθέσουν διατροφική αξία στο τραπέζι μας. Θερμάστρα ανοιχτού χώρου, τζάκι αναμμένο, έπιπλα άνετα, ελκυστικά, που μάς καλούν να μείνουμε μαζί τους. Φθινοπωρινά φρούτα για σπιτικές τάρτες, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, που μοιραζόμαστε με τους δικούς μας, τους φίλους μας, τους γείτονές μας. Τοποθέτηση και μαγείρεμα στην υπαίθρια κουζίνα (δεν νοείται Φθινόπωρο χωρίς τις ευωδιές και γεύσεις BBQ). Αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου με καλαίσθητο φωτισμό, όπως λάμπες και φαναράκια οροφής και άπειρες άλλες ιδέες δημιουργικού, που έχουμε όλοι μας, για να νοιώσουμε υπέροχα το φθινόπωρο, στο σπίτι μας. Οι φθινοπωρινές, απίστευτες χρωματικές παλέτες, ντύνουν τη φύση με τα καλύτερά της, με τα ζεστά πορτοκαλί της, τα γήϊνα χρώματά της, που όλα μαζί προσφέρονται για εξαίσιες φωτογραφήσεις http://bit.ly/1mvhH9j (google_autumn­_colors). Είμαστε, αυτό που σκεφτόμαστε. Είμαστε, ο τρόπος που ζούμε. Για το καλύτερο με τα λιγότερα προσπαθούμε. Καλό Φθινόπωρο να έχουμε!

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 22/09/2014 14:50:58

  “Ξηροί καρποί: Διατροφικοί θησαυροί… τσέπης Τους συναντάμε συνήθως σε μαγαζιά και μπαράκια για να συνοδέψουν το ποτό μας – στην πιο… αλατισμένη τους έκδοση – όμως η διατροφική τους αξία δεν είναι καθόλου αμελητέα. Στην πραγματικότητα, οι ξηροί καρποί μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής, εάν τους καταναλώνουμε σε μικρές ποσότητες (περίπου μία χούφτα), ενώ μας εφοδιάζουν με μπόλικα θρεπτικά συστατικά. «Περιέχουν βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, βιταμίνη Α που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της όρασης και του ανοσοποιητικού συστήματος και βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος», επισημαίνει στο Iatronet η κ. Eλίζα Τζιόβα, διατροφολόγος, ενώ όπως τονίζει, είναι επίσης πλούσιοι στα «καλά» λιπαρά τα οποία, σε αντίθεση με το κορεσμένο λίπος που περιέχεται στα ζωικά τρόφιμα, επιδρούν ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς. Πλην των παραπάνω θρεπτικών συστατικών, οι ξηροί καρποί είναι επίσης πλούσιοι στις γνωστές μας φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, ενώ ανάλογα το είδος τους περιέχουν σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι η ενσωμάτωσή τους στην καθημερινή μας διατροφή – σε λογικό πλαίσιο πάντα – είναι απαραίτητη. Πώς θα γίνει αυτή; Δοκιμάστε να τους αναμείξετε με δημητριακά, να τους προσθέσετε σε γλυκά διαίτης, σε σαλάτες ή ακόμα και σε «ζεστά» φαγητά ως μέρος μίας νοστιμότατης σάλτσας. Αν τώρα αναρωτιέστε ποιοί από αυτούς θα ήταν ιδανικοί να επιλέξετε, δείτε παρακάτω τέσσερεις σούπερ «εκπρόσωπους» του είδους. ΚΑΡΥΔΙΑ: Μας δίνουν περίπου 2,5 γραμμάρια ω-3 λιπαρά οξέα ανά χούφτα, ενώ οι πολυφαινόλες που περιέχουν σε συνδυασμό με τα «καλά» τους λιπαρά, κάνουν τα καρύδια μία τροφή με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η κατανάλωσή τους επομένως, προστατεύει τον οργανισμό από τη δράση των ελευθέρων ριζών «θωρακίζοντας» τα κύτταρα. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ: Με περίπου 175 θερμίδες ανά χούφτα, τα φουντούκια μας ‘εφοδιάζουν’ με γενναίες ποσότητες φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Παράλληλα είναι πλούσια σε μαγγάνιο, ένα συστατικό το οποίο ο οργανισμός χρειάζεται για να προστατεύει τα κύτταρά του. Τέλος, είναι και αυτά πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν σημαντικά τη λειτουργία της καρδιάς. ΦΙΣΤΙΚΙΑ: Μόλις μία χούφτα κελυφωτών φιστικιών καλύπτει σημαντικό ποσοστό των αναγκών του οργανισμού σε ενέργεια, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Παράλληλα τα φιστίκια ξηγούνται… φιστίκι στον εφοδιασμό του οργανισμού με μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το μαγνήσιο, ο φώσφορος, ο χαλκός και η θειαμίνη. Τα γνωστά μας αράπικα φιστίκια πάλι, έχουν διπλάσια ποσότητα φυτικών στερολών από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στην μείωση της χοληστερίνης. ΑΜΥΓΔΑΛΑ: Σταθείτε! Τα "μύγδαλα" είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά και μηδενικά σε χοληστερόλη. Παράλληλα, μία χούφτα αμυγδάλων παρέχει στον οργανισμό σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τέλος, ίσως το πιο σημαντικό «πλεονέκτημά» τους είναι το γεγονός ότι είναι πλούσια και σε ασβέστιο. Συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι αμύγδαλα μας δίνει τόσο ασβέστιο όσο περίπου ένα ποτήρι γάλα.” in2life.gr / Νικόλας Γεωργιακώδης / 3 ημέρες πριν http://bit.ly/1wZYQ9Q (image credit: YourArticleLibrary.com)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.