01/09/2009 14:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μανώλης: τα συμφέροντα θα νικήσουν τον ΚαραμανλήΣτη δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο τέως βουλευτής Αργολιδος της ΝΔ, Γ. Μανώλης, την επιστολή παραίτησης του από το βουλευτικό αξίωμα, την οποία παρέδωσε χθες στον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα. Ο κ. Μανώλης αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

«Παραιτούμαι,

Α) Για να θυμίσω ότι υπάρχουν στο λεξιλόγιο και οι λέξεις ευθύνη και παραίτηση σε υπουργούς και πολιτικούς οι οποίοι διαχρονικά και διακομματικά αντί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για σκάνδαλα, ανεπάρκειες και γκάφες τις φορτώνουν με ευκολία σε δημόσιους λειτουργούς και ιεραρχικά κατώτερους υπαλλήλους.

Β) Γιατί διαφωνώ με την ένοχη σιωπή του πολιτικού συστήματος στις καταγγελίες για χρηματισμό κομμάτων, υπουργών και βουλευτών» (πρόσφατο παράδειγμα η υπόθεση «Ζήμενς»).

Γ) Γιατί διαφωνώ με την επίθεση απαξίωσης που δέχονται βουλευτές, οι οποίοι στα πλαίσια του Συντάγματος λένε αλήθειες που ενοχλούν και ψηφίζουν κατά συνείδηση την ίδια στιγμή που η πολιτική και η εκδοτική εξουσία προστατεύουν γόνους πολιτικών τζακιών που τα ονόματα τους εμπλέκονται σε υποθέσεις σκανδάλων.

Δ) Γιατί δεν συμφωνώ με το καθεστώς ατιμωρησίας και προστασίας που παρέχουν διατάξεις νόμων όπως αυτές περί ευθύνης υπουργών, βουλευτικής ασυλίας σε πολιτικούς που μπήκαν στη πολιτική για να πλουτίσουν εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις σκανδάλων.

Ε) Γιατί πιστεύω πως το πολιτικό σύστημα μετά τη μεταπολίτευση και ενώ το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, έχει αποτύχει να βελτιώσει τη θέση της χώρας και των πολιτών της.

Αντίθετα, στο διάστημα αυτό διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες συρρικνώθηκε δραματικά η μεσαία τάξη, αυξήθηκε η φτώχια, η ανεργία , η φοροδιαφυγή, ενώ ενισχύθηκαν προκλητικά ακόμα και με χαριστικές ρυθμίσεις τα κέρδη τραπεζών και νταβατζήδων. Παράλληλα, τα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας που κυριαρχούν στη δημόσια διοίκηση δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή των πολιτών».

Και καταλήγοντας, ο κ. Μανώλης δηλώνει:

«Γι' αυτούς και πολλούς άλλους λόγους παραιτούμαι, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί και επειδή θέλω να μπορώ να κυκλοφορώ στο δρόμο χωρίς να ακούω πίσω μου πικρόχολα σχόλια και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για εμάς τους πολιτικούς, με την ελπίδα να σταματήσει κάποτε ο κατήφορος και η απαξίωση της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος».

«Στην επιστολή της παραίτησής μου στον πρόεδρο της Βουλής θα δείτε 5 πολιτικούς λόγους για τους οποίους φεύγω αυτή τη στιγμή από την πολιτική», δήλωσε νωρίτερα στον Alpha 989, o ίδιος ο παραιτηθείς βουλευτής και πρόσθεσε:

«Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για αυτή την κατάσταση γιατί ντρέπομαι να περπατάω και να ακούω πίσω μου πικρόχολα σχόλια και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την πολιτική και τους πολιτικούς. Αυτό με συγκλονίζει».

Όπως είπε, αυτοί που ωθούν τον κ. Καραμανλή σε εκλογές το έχουν πει δημόσια και λειτουργούν εν αναμονή αρχηγοί του κόμματος. «Δεν μας έχουν πει τους λόγους, άρα είναι φανερό ποιοι», τόνισε ο κ. Μανώλης και συνέχισε: «Εγώ τώρα φεύγω από βουλευτής. Δεν φεύγω από την πολιτική, ούτε από την παράταξη. Θα έχω δημόσιο λόγο, άποψη, θα είμαι στην παράταξη εκτός αν κάποιοι θεωρήσουν ότι πήραν το κόμμα στα χέρια τους και με βγάλουν έξω, γιατί μπορεί να το δούμε και αυτό».

«Για μένα δεν υπάρχουν κάποιοι που είναι στο απυρόβλητο. Δεν είναι ιεροσυλία ένας βουλευτής που δεν έχει να χάσει τίποτα και δεν φοβάται τίποτα να λεει οτιδήποτε. Σε ποια εποχή ζούμε που δεν μπορεί ένας πολιτικός να εκφράζει την άποψη του ελεύθερα επειδή πρόκειται για τον Σουφλιά ή την Ντόρα ή για τον οποιονδήποτε;» παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο κ. Μανώλης για τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη ο οποίος χθες τον κατηγόρησε για ιδιοτελή κίνητρα πίσω από την παραίτησή του.

«Η απάντηση του Τραγάκη είναι αστεία που είπε ότι έχω ιδιοτέλεια. Είναι πρωτοφανές να λες για ένα βουλευτή που φεύγει, παραχωρεί την θέση του, τα προνόμια να τον λες ιδιοτελή, κάτι που δεν είπες σε κάποιους που σου κούναγαν το χέρι, που εμπλέκονταν σε υποθέσεις σκανδάλων, που πλήγωσαν την παράταξη και το λες σε έναν άνθρωπο που δεν έχεις να του προσάψεις κάτι;»

«Αυτή είναι η κατάντια της εκπροσώπησης αυτής της παράταξης για αυτό έχουμε φτάσει εκεί που φτάσαμε, γιατί τέτοιες ηλιθιότητες ακούγονται από ανθρώπους που μιλούν εξ ονόματος της παράταξης», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας:

«Εγώ αυτό που θέλω είναι να τα έχω καλά με την συνείδησή μου. Θα σας αποκαλύψω ότι σε κάποιο σημείο στην επιστολή μου στον πρωθυπουργό πριν από 20 μήνες του λέω ότι ντρέπομαι γιατί ψήφισα μια διάταξη συγκεκριμένη και δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Αυτό λέει πολλά».

Ερωτηθείς τέλος αν θα νικήσουν τον Κώστα Καραμανλή τα συμφέροντα και θα τον οδηγήσουν σε εκλογές, απάντησε καταφατικά: «Έτσι όπως το βλέπω, ναι».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σαος avatar
  Σαος 01/09/2009 15:17:51

  Δείτε το παρακάτω
  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=8691&Itemid=131

 2. aris53m avatar
  aris53m 01/09/2009 15:37:55

  Ο Καραμανλής είχε την ευκαιρεία που του έδωσε ο λαός το 2004 να κάνει κάτι για τον τόπο. (Επανίδρυση του Κράτους).

  Κακώς ο κόσμος τον ΞΑΝΑψηφισε το 2007, τα δείγματα γραφής ήταν στον τοίχο.

  Θα χάσει παταγωδώς και καλά να πάθει.

  όμως όταν ρωτήσανε τον εξόριστο ποιητή (Ιωάννην) να τους πει τι βλέπει στον αιώνα του

  είπεν αυτός τοις μαθηταίς αυτοίς:

  "βλέπω Ημαθιώτες που λυσσάνε για εκλογές να κραδαίνουν κουτάλες"

  και αυτή είναι η χειρότερη "κληρονομιά" που μας άφησε αυτός ο Καραμανλής...

  όσο για Μανώλη ... δεν μας _έζεις ρε Νταλάρα?

 3. sat avatar
  sat 01/09/2009 17:19:44

  Aχάριστοι λένε τα παπαγαλάκια είναι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που φωνάζουν γιατί ο πρόεδρος δεν έφερε τους παίχτες εκέινους που θα ανέβαζαν επίπεδο την ομάδα.
  Η απαξίωση άρχησε με τον ερχομό του Κεσπάγια απο ένα κατώτερο πρωτάθλημα και συνεχίστηκε με την όχι ανθιρή οικονομική εικόνα του συλόγου και το τελικό αποτυχημένο και δυσφημιστικό για τον κόσμο του Ολυμπιακού κλείσιμο των μεταγγραφών.
  Κύριε πρόεδρε έδοσες στην ομάδα αλλά πήρες απο αυτή πολύ περισσότερα.Σε αυτόν τον κόσμο χρωστάς ακόμη και την ελευθερία σου ,αλλά και οτι είσαι ακόμη στο επιχειρηματικό προσκήνιο.
  Θυμήσου οτι με την ΣΕΡΙΦ ακούστηκε η προειδοποίησηκαι για την συνέχεια ,σκέψου να φάμε τεεσάρα απο την ΑΛΚΜΑΡ στο πρώτο Ευρωπαικό παιχνίδι τι θα γίνει στο Καραισκάκη?????
  Με πορδές δεν βάφουν αυγά λέει ο λαός και εσύ αυτό κάνεις παίρνοντας πρωτάθλημα με ένσταση στην Καλαμαριά και τώρα με τον αστείο προγραμματισμό σου και την άρνηση να ξοδεύψεις για την ενίσχυση που όλοι βλέπουν οτι χρειάζεται η ομάδα , πάς την ομάδα πίσω ,αλλά ξεχνάς την οργή του ολυμπιακού κόσμου και το οργή λαού – οργή θεού.
  Αλλά ήδη επειδή έξυπνος είσαι πρόεδρε ,βλέπω οτι έχεις εικόνα οτι δεν πάει άλλο ,γιαυτό με την αστεία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έκανες ,ταφράγκα απο τον όμιλο ,την μεταγγραφή Μπελούτσι και καβάτζα την ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ στην οποία ανήκει το Καραισκακη (και όχι στην ΠΑΕ) πας όπως φαίνεται να εγκαταλήψεις το σκάφος με το αζημείωτο.
  Πρόεδρε εμείς είμαστε νε τον Ολυμπιακό ,όχι με τον εκάστοτε πρόεδρο (ακόμη και αν είναι οι Αγγελόπουλοι που τα χώνουν χοντρά) ,γιαυτό με την φωτιά πιστεύω οτι παίζεις τώρα και το ταξιδεύεις σε φορτούνα το πλοίο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.