23/11/2009 15:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μανώλης: Η πρώτη Κυριακή βγάζει αρχηγό

Στην εκτίμηση ότι η εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ θα κριθεί από την πρώτη Κυριακή, προέβη σήμερα ο Γιάννης Μανώλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

«Γυρνάω σε όλη την Ελλάδα και βλέπω ότι υπάρχει αυτό που από την αρχή είπα όταν ακόμα οι δημοσκοπήσεις έδιναν στο Σαμαρά γύρω στο 10%, ότι υπάρχει ένα λαϊκό κίνημα κι αυτό αναπτύσσεται», δήλωσε ο κ. Μανώλης κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και ΄πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι η διαφορά θα είναι από την πρώτη Κυριακή μεγάλη και θα σας έλεγα ότι αρχίζω να πιστεύω ότι η εκλογή του αρχηγού θα κριθεί την πρώτη Κυριακή.

Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Μανώλης εξέφρασε την άποψη ότι «ο κ. Ψωμιάδης θα συρρικνωθεί...γιατί καταλαβαίνει και κάποιος κόσμος ότι πρέπει να εκλεγεί αρχηγός από την πρώτη Κυριακή. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα πιεστεί. Πιστεύω ότι θα συρρικνωθούν τα ποσοστά του Ψωμιάδη. Τα βλέπω γύρω στο 6%-7%. Δεν τα βλέπω παραπάνω».

Όσο για τις διαφορές στις πολιτικές πλατφόρμες Μαπακογιάννη – Σαμαρά, ο κ. Μανώλης σημείωσε μία βασική διαφορά σε σχέση με το ρόλο του κράτους στην οικονομία: «Δεν έχω ακούσει την κ. Μπακογιάννη να μιλάει αν δέχεται ότι το κράτος πρέπει να έχει ρυθμιστικό ρόλο στην οικονομία, αν μπορεί να είναι ο ρυθμιστής των κανόνων και η αγορά δεν πρέπει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα... Εγώ δεν λέω ότι το κράτος δεν είναι διεφθαρμένο, αλλά τι σημαίνει; Ότι επειδή είναι διεφθαρμένο το κράτος - κι όχι το κράτος, οι πολιτικοί βασικά και από εκεί και πέρα οι δημόσιοι λειτουργοί που παίρνουν παράδειγμα από τους πολιτικούς - σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε το κράτος; Η αγορά είναι πιο διεφθαρμένη. Η κρίση που περνάμε σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αποτέλεσμα των golden boys», παρατήρησε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις στήριξης υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ο Γιάννης Μανώλης μίλησε για ιδιοκτησιακή αντίληψη των λεγόμενων βαρόνων της ΝΔ, «που θέλουν να βολέψουν τα παιδιά τους, που θέλουν να βολέψουν τα εγγόνια τους». Με Σαμαρά, υποστήριξε, «δεν θα έχουν ομπρέλα προστασίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 23/11/2009 16:14:44

  με την σημερινή εξάντληση της φαρέτρας της έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η αντιπαράθεση έχει λάβει χαρακτηριστικά αθηνοκεντρικού κράτους εναντίον υπόλοιπης Ελλάδας. Και η υπόλοιπη Ελλάδα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ομογένεια θα φροντίσει να αναδείξει έναν αρχηγό που θα κλονίσει τις αθηναϊκές βαρονίες.
  καιρός ήταν!
  Υπενθυμίζω επίσης πως στην β΄ αθήνας η πλειοψηφία των κατοίκων της κρατά ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο καταγωγή της και σε μια τέτοια αντιπαράθεση στην επιλογή μας πάντα βαραίνει η οικογένεια, ο δεσμός μας με την κοινωνία στην οποία ανδρωθήκαμε και όχι οι φρούδες υποσχέσεις τη κομματικής καμαρίλας στο σήμερά μας.

 2. οξεία γωνία avatar
  οξεία γωνία 23/11/2009 16:17:29

  Ο Μανώλης έχει αποδείξει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι διαθέτει εξαιρετικό πολιτικό ένστικτο, ενδεχομένως γιατί όντας ο ίδιος ένας λαϊκός άνθρωπος μπορεί να αφουγκράζεται τον απλό λαό.
  Το μόνο στοίχημα που παραμένει είναι:
  θα καταλάβει ο απλός Νεοδημοκράτης ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι ψηφοφορία της 29 Νοεμβρίου;
  Εάν θεωρούμε σημαντικό να ψηφίσουμε στις εθνικές εκλογές που αφορούν μιά τετραετία, ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πρέπει να θεωρούμε ότι είναι να ψηφίσουμε την Κυριακή, που θα καθορίσει σίγουρα τις εξελίξεις στο κόμμα μας (αλλά και όλη την Ελλάδα) ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.
  Δεν επιτρέπεται Νεοδημοκράτης να βαρεθεί να σηκωθεί από τον καναπέ του για να πάει να ψηφίσει.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ οξεία γωνία 23/11/2009 16:26:43

   Οι βαρονίες τόσα χρόνια επιβίωναν γιατί κατάφερναν και καλλιεργούσαν επιτυχώς ενοχικά και δουλικά σύνδρομα στον κόσμο της δεξηάς, του φορτώνανε τον εμφύλιο και την δικτατορία και καθαρίζανε για την πάρτη τους και την μακροημέρευσή τους.
   Χάρη στον Αβραμόπουλο και τον Σαμαρά ο νεοδημοκράτης νοιώθει επιτέλους ισότιμος πολίτης αυτού του τόπου -και κυριολεκτώ- και επιτέλους την Κυριακή θα πάει περήφανος και με ψηλά το κεφάλι να ψηφίσει για τον κόμμα του που εκφράζει στην ελληνική πραγματικότητα την ιδεολογία που βγήκε νικήτρια πριν είκοσι χρόνια με την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ B.K.Σ. 23/11/2009 17:41:35

    ο Ιορδανίδης στην Κυριακάτικη Καθημερινή το περιγράφει εναργέστατα!

    Ανοχή και ενοχές

    Tου Κωστα Ιορδανιδη

    Το συγκλονιστικό πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας είναι η μοναδική ανοχή, με την οποία η ελληνική κοινωνία –στην πλειονότητά της– αντιμετωπίζει τις όποιες κυβερνητικές δραστηριότητες αναλαμβάνει αυτό το κόμμα, υπό οιανδήποτε ηγεσία, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Το πολιτικό αυτό παράδοξο πρέπει να αποδοθεί σε μιαν αίσθηση οικειότητας, που υφίσταται μεταξύ του εκάστοτε ηγέτη και των ψηφοφόρων του συγκεκριμένου κόμματος. Στο παρελθόν, οι πάντες αναφέρονταν στον «Ανδρέα» · σήμερα στον «Γιώργο» ή στο υποκοριστικό αυτού του ονόματος· σε παλαιότερη μετενσάρκωση, του ιδίου πολιτικού χώρου, στον «Γέρο της Δημοκρατίας». Μόνον ο κ. Κώστας Σημίτης αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα και έχει πολιτικώς περιθωριοποιηθεί.

    Αντίθετα, οι ηγέτες της συντηρητικής παρατάξεως –αξιολογότατοι και με σημαντικότατη προσφορά τα τελευταία πενήντα χρόνια– υπήρξαν πάντα απόμακροι, και ανεξαρτήτως ηλικίας θυμίζουν «δημοδιδασκάλους» ή «αυθεντίες» μιας άλλης εποχής. Εξαίρεση σε αυτή την τάση, ο κ. Κώστας Καραμανλής, για ένα χρονικό διάστημα.

    Ενα άλλο συντριπτικό πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν. Δ. είναι ότι αδιστάκτως και άνευ αναστολών προβάλλουν την παραταξιακή και όχι μόνον την κομματική ταυτότητά τους. Δεν υπάρχει υπουργός στην παρούσα κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου –ανεξαρτήτως ταξικής προελεύσεως– που να μη δηλώνει «αριστερός». Αντίθετα, το 90% και πλέον των πρώην υπουργών της Ν. Δ. θα αρνούνταν να ταυτοποιηθούν ως «δεξιοί» · ορισμένοι μάλιστα θα έλεγαν ότι δεν είναι δεξιοί, αλλά «κεντρώοι», «κεντροδεξιοί» ή «φιλελεύθεροι».

    Για λόγους ακατανόητους, η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα έχει επί της ουσίας αποδεχθεί τις ενοχές που της αποδίδουν οι πολιτικοί αντίπαλοί της. Η Δεξιά –και όχι κάποιο έκνομο τμήμα της– υποστηρίζουν ότι ευθύνεται για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου – ασχέτως εάν οι Συνταγματάρχες ανέτρεψαν τη δεξιά κυβέρνηση του Παν. Κανελλόπουλου. Στη Δεξιά αποδίδονται οι ευθύνες του εμφύλιου πολέμου, αν και τα Δεκεμβριανά συνέβησαν επί κυβερνήσεως του Γεωργίου Παπανδρέου, που υπήρξε εξόχως αντικομμουνιστής, όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχει δεινό σε αυτή τη χώρα που να μην αποδίδεται στη Δεξιά, και από την άποψη αυτή είναι πραγματικός άθλος ότι περιοδικώς κατακτά την εξουσία.

    Διερωτάται πράγματι κανείς πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άτομα στη Ν. Δ., που δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη απενοχοποιήσεως της Δεξιάς, από όσα της προσάπτουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι. Η απόκρυψη της παραταξιακής ταυτότητας, για να δελεασθεί ο μεσαίος χώρος, που ούτως ή άλλως προσχωρεί στο κόμμα που έχει εκάστοτε τη μεγαλύτερη δυναμική, πιστοποιεί πολιτική δειλία.

    Τέλος, είναι απορίας άξιον πώς υπάρχουν στελέχη της Ν. Δ. που δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία της ιδεολογίας για ένα κόμμα, όταν η Αριστερά που συνετρίβη στο πεδίο της μάχης κατάφερε να κυριαρχήσει ιδεολογικά στη μετεμφυλιακή Ελλάδα. Η Ν. Δ. δεν έχει ανάγκη διαχειριστών της εξουσίας, κακών ως απεδείχθη στην πράξη. Οφείλει να αναγεννηθεί εκ βάθρων.

    • ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. avatar
     ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. @ B.K.Σ. 23/11/2009 18:07:48

     Επιτέλους νά αρχίσουν νά λέγονται τά πράγματα με τό όνομά τους. Ακούω δέ τούς δημοσιογράφους της κεντροαριστιστερής σοσιαλφιλελευθερης θολούρας (Καρζής,Πρετεντέρης,Πολίτης ,Χιώτης) νά τραβάνε μεγαλο ζόρι γιά την εκλογή της Ντόρας. Ας πάνε βρε παιδί μου να δώσουν τό 2ευρο νά την ψηφίσουν.
     Ιδεολογική αναοριοθέτηση
     Οργανωτική ανασύνταξη
     Πολιτική αντεπίθεση
     Ηθική αναβάπτιση.
     Συναγωνιστές ας γίνουμε όλοι μας ο ηθικός μηχανισμός λαικής κινητοποίησης.Γερά απ΄την πρώτη Κυριακή.

 3. remali avatar
  remali 23/11/2009 16:27:20

  πολυ σωστα!

 4. XAPLAS avatar
  XAPLAS 23/11/2009 16:30:11

  ΟΛΟΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ XAPLAS 23/11/2009 17:46:25

   Γύρω, γύρω όλοι...

 5. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 23/11/2009 17:09:22

  Μακάρι η σφαλιάρα είναι τόσο δυνατή που θα την κάνει την Αγία και τους ομοϊδεάτες της να μπουν στο καβούκι τους.

 6. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 23/11/2009 17:47:12

  και η σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα από τον Σταύρο Λυγερό, ομοίως στην Κυρ. Κ.:

  Εκλεκτικές συγγένειες και «γαλάζια» διαδοχή

  Του Σταυρου Λυγερου

  Η μάχη της διαδοχής δεν είναι εσωτερική υπόθεση της Ν.Δ. Αφορά το πολιτικό σύστημα και την πορεία της χώρας. Μπορεί στο τιμόνι σήμερα να βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το ποια αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει απέναντί του. Αυτό ισχύει για όλα τα θέματα, αλλά κυρίως για τα εθνικά. Ο πρωθυπουργός έχει αποκρυσταλλωμένες απόψεις/προθέσεις για τα εθνικά θέματα και για την εθνική ταυτότητα. Τις απόψεις του μπορεί να μην τις διακήρυξε, αλλά ούτε και τις έκρυψε. Το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με αυτές τις απόψεις (όπως προκύπτει από κατά καιρούς ποιοτικές έρευνες) είναι πολύ ενδιαφέρον ζήτημα, αλλά όχι του παρόντος.

  Του παρόντος είναι ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο και στη Ν.Δ. Σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που πρεσβεύει μία άλλη θεώρηση, η Ντόρα Μπακογιάννη εμφορείται από μία παραλλαγή των αντιλήψεων του πρωθυπουργού, με τις οποίες δεν συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των «γαλάζιων». Εάν –παρά τις δημοσκοπήσεις– εκλεγεί η θυγατέρα Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός και η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχουν παρεμφερή στάση για τα εθνικά θέματα και για τα ζητήματα που αφορούν την εθνική ταυτότητα. Λόγω, μάλιστα, του αρχηγικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., είναι λογικό να προεξοφλήσουμε ότι αυτή η στάση θα επιβληθεί ως πολιτική και των δύο κομμάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επιβληθεί σαν εθνική πολιτική μία πολιτική που πιθανότατα θα βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις πεποιθήσεις και επιθυμίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

  Η πεμπτουσία, όμως, του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η δυνατότητα έκφρασης και αναλογικής εκπροσώπησης - παρέμβασης στο κοινοβουλευτικό επίπεδο των υπαρκτών σε μία κοινωνία ιδεολογικο-πολιτικών ρευμάτων. Οσο πιο πολύ οι κομματικοί σχηματισμοί εκφράζουν αυτά τα ρεύματα τόσο πιο λειτουργική και πιο παραγωγική καθίσταται η δημοκρατία. Αντιθέτως, όταν οι πολιτικές ηγεσίες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εκφράσουν αυτά τα ρεύματα δημιουργείται ένα χάσμα, που υπονομεύει τη δημοκρατία. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι θα πάνε να ψηφίσουν στις 29 Νοεμβρίου.

  • Υ. avatar
   Υ. @ B.K.Σ. 23/11/2009 20:58:46

   Εγράφη την Πεμ. 19 Νοε, στο “Ένας φίλος από τα παλιά του Αντώνη και του Γιώργου αφηγείται στο antinews”

   “Αν ο ΓΑΠ μεταβάλει τις απόψεις του στα εθνικά (δε το βλέπω δύσκολο, μιας και πλην Παπούλια και αντιπολίτευσης από ΝΔ, και μέσα στο πασόκ υπάρχουν ισχυρές αντιρρήσεις), Σαμαράς και ΓΑΠ, ταιριάζουν ως αρχηγοί του δίπολου.

   Υπό τη προϋπόθεση του πιο πάνω, δεν υπάρχει καλύτερο υπαρκτό δίδυμο. Ποιό?
   Ντόρα- ΓΑΠ? Ταύτιση στα εθνικά
   Ντόρα-Μπένυ? Παράδοση στους μιντιοεργολαβονταβατζήδες.
   Με Ντόρα, και στις δυο περιπτώσεις, χαμένοι από χέρι.

   Το κλειδί για το μπροστά της χώρας, είναι η προεδρία στη ΝΔ. Τον Σαμαρά, τον πιστεύω”.

 7. ΑΛΕΞ avatar
  ΑΛΕΞ 23/11/2009 19:27:29

  Εγώ πάντως από ότι καταλαβαίνω από τα άρθρα Του Κώστα Ιορδανιδη και Του Σταύρου Λυγερού που είναι δημοσιευμένα στην Πασοκικη Ελευθεροτυπία τον Σαμαρά προτείνουν άρα αυτοί κάτι ξέρουν......
  Μανώλης ο γνωστός ηξεις αφίξεις, ευτυχώς απαλλαχτήκαμε από την αφεντομουτσουνάρα του.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΑΛΕΞ 24/11/2009 01:11:33

   στην Καθημερινή είναι τα άρθρα! ωχ παναγία μου...

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ B.K.Σ. 24/11/2009 10:44:41

    Do you remember 1993; Sympilides? Alaphouzos? Mitsotakis down?

 8. Nikos captain avatar
  Nikos captain 23/11/2009 20:35:15

  Με τον Μανώλη μίλησα στο συνέδριο,είναι πολύ καλός συνομιλητής και γνώστης της πολιτικής κατάστασης.Πιστεύω ότι λέει έχει σημασία γιά ολους μας.
  Από ότι ξέρω ειναι άνθρωπος αυτοδημιούργητος και στην πολιτική του πορεία έχει δείξει στοιχεία ταπεινότητας

 9. kostas Lamiotis avatar
  kostas Lamiotis 23/11/2009 21:58:25

  ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ Η ΝΤΟΡΑ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΑΜΑΡΑ, ΝΑ ΣΒΗΣΩ ΤΟ ΧΑΖΟΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΔΩΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.