#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2008 22:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μανιφέστο Βγενόπουλου;

Στο τελευταίο τεύχος του "MIGAZINO" (περιοδικού που κυκλοφορεί στους εργαζομένους του ομίλου της MIG), o κ. Βγενόπουλος γράφει τα εξής, σε άρθρο του με τίτλο "Περίοδος Ευθύνης".   

"Το καλοκαίρι του 2008 μας βρίσκει μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύνθετες κρίσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η διεθνής οικονομική κρίση μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικές δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία που, διατηρώντας τα σημαντικά διαρθρωτικά και θεσμικά της προβλήματα, εμφανίζεται ανοχύρωτη. Τα σοβαρά προβλήματα της χώρας (οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και ηθικά) επιδεινώνονται, ενώ οι αποσπασματικές πολιτικές πράξεις και κρίσεις για την αντιμετώπισή τους δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Η άσκηση κυβερνητικής εξουσίας με κριτήριο τις δημοσκοπήσεις και το πολιτικό κόστος, η εύκολη λύση του ξύλινου πολιτικού λόγου αντί της σοβαρής ανάλυσης και της υπεύθυνης τοποθέτησης και οι πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες, που κρύβονται στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ελληνικού λαού, εξασφαλίζουν την επιδείνωση της κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες.
Προφανώς, η απαξίωση του συνόλου των πολιτικών είναι λάθος. Υπάρχουν σοβαροί και άξιοι πολιτικοί σε όλα τα κόμματα. Πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν άμεσα κάνοντας υπερβάσεις. Η πατρίδα μας χρειάζεται επειγόντως όραμα με αρχές, προγραμματισμό, σωστή οργάνωση και σκληρή δουλειά. Είμαστε σε μια περίοδο ευθύνης για όλους και κυρίως γι’ αυτούς που ασκούν ή διεκδικούν την πολιτική εξουσία αλλά και για τους οικονομικά ισχυρούς, στους οποίους περιλαμβάνεται και η MIG, που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος και ένα μεγάλο τμήμα της σημερινής ελληνικής οικονομίας αλλά και κοινωνίας….
Εμείς στη MIG γνωρίζουμε τις ευθύνες μας, θα δουλέψουμε σκληρά για να τις αντιμετωπίσουμε και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των μετόχων μας, των εργαζομένων μας, των πελατών μας και της ελληνικής κοινωνίας. Φοβόμαστε όμως ότι η επιτυχία η δική μας και άλλων επιχειρηματικών ομίλων χωρίς την ολική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της χώρας μας οδηγεί στην εικόνα του εξωφύλλου..

Ανδρέας Βγενόπουλος
Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
Marfin Investment Group 

Τα σχόλια δικά σας. 

(αντιγράψαμε το άρθρο από το www.euro2day.gr_) 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας avatar
  Νικόλας 23/07/2008 23:05:52

  Όταν γράφει πως υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί σε όλα τα κόμματα εννοεί προφανώς το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Όπως όταν λέμε πως "μίζες δόθηκαν από την ΖΗΜΕΝS σε όλα τα κόμματα". Είναι ο λεγόμενος τηλεοπτικός πολιτικός λόγος.

 2. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 23/07/2008 23:19:08

  Όταν γράφει πως υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί σε όλα τα κόμματα εννοεί τα κομμάτια που θα αποσπαστούν για να φτιάξουν συνασπισμό με το "νέο" κόμμα. Ντόρα, "ρεύμα Βενιζέλου", Τατούλης.
  Αναμφίβολα υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί σε όλα τα κόμματα. Δεν είναι όμως τα υλικά καταδαφίσεως, με τα οποία ετοιμάζεται το "μέγαρο" "Νέα Ελλάδα" και το λουρί της μάννας.

 3. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 23/07/2008 23:22:12

  Λάθος Νικόλαε.
  Το άρθρο διατυπώνει αυτό που λέμε απόδειξη του Θεωρήματος ύπαρξης.(Κρίση, πολιτικό κενό, λανθασμένη κυβερνητική λειτουργία, όραμα, προγραμματισμός, οργάνωση, σκληρή δουλειά, σοβαροί και άξιοι πολιτικοί).
  Το αν θα γράψουμε και ένα παράδειγμα στον πίνακα είναι μια άλλη εύκολη υπόθεση.

 4. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 23/07/2008 23:40:22

  Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες...

 5. Αποστόλης avatar
  Αποστόλης 24/07/2008 00:15:23

  ο κ.Βγενόπουλος ζεί στον κόσμο του.Θα πρέπει να καταλάβει ότι αν μία φορά είναι υπεύθυνος ο ανόητος πολιτικός με τις πράξεις του δύο φορές υπεύθυνος είναι ο φερόμενος ως σοβαρός πολιτικός που γνωρίζει τι κάνει ο ανόητος και σιωπά

 6. george avatar
  george 24/07/2008 00:25:08

  ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝ ΚΙ ΟΙ`Κ...
  ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ...ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ",ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ "ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ" ΤΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΔ-ΛΑΟΣ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΜΠΟΧΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ,ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΕΖΟΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΑΣΤΩΝ... Ε ΛΟΙΠΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ Ο Λ Α ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ... ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ...

 7. nikoleta avatar
  nikoleta 24/07/2008 00:27:01

  ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ:
  1) O Bγενόπουλος ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ FUND...) ΠΟΥΘΕΝΑ!
  2)XΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΜΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ (βλ. ΟΤΕ), Ο ΠΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΣΑΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ!
  3)ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ TO DUBAI FUND:ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΙΚΟΙ DUBAI ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ...MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ SIEMENS, MEXΡΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΩ ΝΤΟΥΜΠΑΙ...
  ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/07/2008 00:37:42

  Δεν κολλάω τόσο στον αν μια επένδυση είναι παραγωγική ή κερδοσκοπική, όλα αυτά θεμιτά.

  Συμφωνώ ότι ο ΟΤΕ ήταν «σωτήριος» για την ΜΙΓΚ.

  Απόρησα εγώ αλλά κυρίως μερικοί του χώρου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος του έδωσε τραπεζική άδεια (Γκαργκάνας)

  Υπήρχαν ψίθυροι περί γκρίζου χρήματος πριν την τραπεζική άδεια (αλλά γκρίζα είναι και η νομιμη φοροαποφυγή και η παράνομη φοροδιαφυγή)

  Τα λεφτά του Dubai Fund μπήκαν από Σιγκαπουριανό κατάστημα Γαλλικής τράπεζας Αραβική ιδιοκτησίας ή τέτοια πολύπλοκα που εγείρουν απορίες χωρίς τίποτα να είναι μεμπτό.

  Η δουλειά με την Deutsche Telecom ήταν στημένη, παραβίασε κανόνες κεφαλαιαγοράς, ξεπερνάει το πολιτικά μεμπτό, αλλά εδώ κοτζάμ Ζήμενς θα ξεχαστεί, κολλάμε στον Βγενό;...

 9. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 24/07/2008 01:24:19

  Οταν εχεις λεφτα λες ορισμενες κουβεντες που αν τισ πει *ανθρωπακος* παει σουμπιτος μεσα.

  Πλην ομως ο Βγενοπουλος και εξυπνος ανθρωπος ειναι(χαζος βεβαια το λεει αυτο...) και απολυτα καταρτισμενος στο διεθνες πολιτικο γιγνεσθαι.
  Αυτο θα ηταν θετικο αν ο σκοπος του ηταν η μακροημερευση της Ελληνικης Κοινωνιας . Δεν ειναι ομως. Ο ιδιος,απο τον θεσμικο χωρο της Βουλης των Ελληνων ειπε οτι λογαριασμο δινει ΜΟΝΟ στους μετοχους του, και βεβαια δεν ενοουσε οσοι εξ υμων αγορασαν καποιες μετοχες αλλα τους αλλοδαπους πατρονους του.

  Ειναι σαφες και ξεκαθαρο!

  Ως εκ τουτου για την Ελλαδα πιστευω οτι ειναι επικυνδυνος.

 10. sovokai avatar
  sovokai 24/07/2008 07:52:44

  καποια στιγμη οι επιχειρηματίες θα απέλυαν τους δηθεν πολιτικούς για να αναλάβουν οι ίδιοι.
  Σ'εμας κανουν καλό και στην ιστορία γιατί τότε θα γεννηθούν νέοι πολιτικοί χωρίς εισαγωγικά

 11. ataktos avatar
  ataktos 24/07/2008 08:50:30

  kala avtos o typos akoma zi ke den kremastike apo tin kseftila pou efage

 12. Eργαζόμενος avatar
  Eργαζόμενος 24/07/2008 08:53:37

  Αλήθεια οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Βγενόπουλου έχουν τολμήσει να απεργήσουν ποτέ; Υπάρχει σωματείο; Σέβεται το Σύνταγμα ο κ.Βγενόπουλος;

 13. Jiovani avatar
  Jiovani 24/07/2008 09:06:07

  Αν η πλειοψηφία των πολιτικών είναι όπως ακριβώς τα λέει ο Βγενόπουλος, τότε τι φαντάζεστε πως θα είναι οι πολιτικοί ενός νέου κόμματος-μπαλαντέρ, που θα κολλάνε τσόντα στο πρώτο κόμμα για να το στηρίξουν [υπουργοποιούμενοι] να κάνει κυβέρνηση. Θα είναι κακέκτυπο του κόμματος Γκένσερ στη Δ. Γερμανία, αφού ο Γκένσερ ήταν μπαλαντέρ αλλά ήταν και πολιτικός, όχι τσιράκι επιχειρηματιών...

 14. O`Hara avatar
  O`Hara 24/07/2008 09:07:45

  Μηπως, αν ψαξει ο κ. Βγενοπουλος, βρει οτι σ' αυτην την κατολισθηση της χωρας θεωρειται συνυπευθυνος, βαζοντας κι αυτος ενα χερακι στην παρακμιακη επιταχυνση;;;;

 15. CDr avatar
  CDr 24/07/2008 10:02:25

  Είναι προφρανές ότι όλοι έχουν αντιληφθεί την ανάγκη για αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Ολοι προσπαθούν να πουλήσουν τον εαυτό τους. Δεν το κάνει μόνο ο Βγενόπουλος. Ο Βγενόπουλος το κάνει με τον πιο άγαρμπο τρόπο. Να φοβάστε αυτούς που δεν μιλάνε αλλά έχουν την υπέρμετρη φιλοδοξία και πατάνε επί πτωμάτων. Μέχρι τώρα η βουλή αποτελείται κυρίως από δικηγόρους-βουλευτές, συνδικαλιστές-βουλετές, δημοσιογράφους-βουλευτές. Αυτοί τα έκαναν θάλασσα. Η λύση Μπερλουσκόνι αρχίζει να αρέσει στους επιχειρηματίες πάρα πολύ...

 16. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 24/07/2008 10:19:58

  Εκτος ολων των ανω, δε θα παιρνουμε και κουπα οι Γαυροι για 4 ετιες !!! Μονο οι γαυροι που δεν θα τον ψηφισουν.... τον κανουν να μενει σπιτι ! Λες ο ΣΩΚ να δωσει γραμμη ψηφου?? χλωμο.

  ΠΠ

 17. cornelsen avatar
  cornelsen 24/07/2008 10:42:23

  Εκεί που μάς χρωστούσαν το βόδι…
  Αφού οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις Σημίτη, Μητσοτάκη, Καραμανλή (νεώτερου) τούς έδωσαν όλες τίς κρατικές επιχειρήσεις (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, ΕΤΕ κ.λπ.) για ένα κομμάτι ψωμί, αφού τούς εκχώρησαν την Υγεία (τώρα με τα ιδιωτικά ΑΕΙ και την Παιδεία) τι περιμένατε; Δεν θα ήθελαν οι ιδιώτες επιχειρηματίες να κυβερνούν απευθείας αυτήν την χώρα κι όχι μέσω αντιπροσώπων (τους);

 18. Under-Uber avatar
  Under-Uber 24/07/2008 10:59:19

  Απο τα αρνητικά σχόλια (το 95% των δημοσιευθέντων) καταλαβαίνω πόσο σας μπαίνει στο μάτι ο Βγενόπουλος ενοχλώντας όλους εσας, δηλαδή το κατεστημένο. Αλήθειες που λέμε όλοι μεταξύ μας δεν είπε ο άνθρωπος; Τι το περίεργο; Και ξεκαθάρισε μάλιστα οτι ΔΕΝ ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη πολιτική σκηνή. Βεβαίως (όπως έγραψε κάποιος άλλος) έχει δηλώσει (και στη Βουλή) οτι ειναι υπόλογος ΜΟΝΟ στους μετόχους του. Δηλαδή ΠΟΥ αλλού θα έπρεπε να ειναι; Το κυρίαρχο, πρωτο και σημαντικότερο όργανο μιας επιχείρησης ειναι η γενική συνέλευση των ΜΕΤΟΧΩΝ της. Ουτε οι Βουλευτές, ουτε οι Υπουργοί, ούτε οι δικαστικοί, ούτε οι Πρωθυπουργοί και οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ που έχουν βάλει τα λεφτουδάκια τους και κανένας άλλος. Αυτή η μεγάλη αλήθεια αντιμετωπίζεται με τόση ειρωνία και χολή απο τους σχολιάζοντες τισ δηλώσεις Βγενόπουλου...

  Ντροπή στους παθιασμένους, αντιβγενοπουλικούς, αγράμματους επισκέπτες του blog!

 19. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 24/07/2008 11:03:23

  @under-under
  αλλο πρεπει κι αλλο Πεπη !!!!!

  αλλο Μετοχοι αλλο Κρατος.

  ΠΠ

 20. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 24/07/2008 11:14:41

  under-under

  To *andivgenopoulikos* einai o neos oros tou politikou politismou?

  Ta diavasses missa esto kai choris pathos...Den eipa oti den prepei na logodotei stous metochous,alla oti oi ellines mikrometochoi einai o teleftaios trochos tis amaxas kai oti kathodygeitai apo ta symferonta ton xenon patronon tou pou eniote borei na andivainoun to ethniko mas symferon i esto to koinoniko symferon ton ergazomenon stis epicheirisseis tou.

  An ton ypostirizeis vevaia prosdokontas na se voithissei(logo kathe logis fronimaton) na vgaleis prassini karta gia na zisseis stis USA,diko sou to provlima...

 21. cornelsen avatar
  cornelsen 24/07/2008 11:16:43

  @under-uber
  Δεν έχω τίποτε με τον Βγενόπουλο ούτε υπερασπίζομαι το σημερινό πολιτικό προσωπικό τής χώρας. Μια κρίση κάνω για το σκηνικό που κάποιοι πάνε να στήσουν.
  Το κατεστημένο μην ψάχνεις να το βρείς στούς μισθοσυντήρητους και στους μικρομεσαίους που παλεύουν να επιβιώσουν. Κατεστημένο δεν είναι αυτός που υπερασπίζεται με νύχια και δόντια το μεροκάματο, την υγεία, την παιδεία ή την σύνταξή του όπως προσπαθεί με την προπαγάνδα του επί χρόνια να μας πείσει το πραγματικό κατεστημένο.

 22. Under-Uber avatar
  Under-Uber 24/07/2008 11:24:14

  Προς τον "Χαζό του χωριου":

  Μιλάς για "έλληνες μικρομετόχους" και για "ξένους πάτρωνες". Μιλάμε πουθενά για έλληνες μικρομετόχους; Εγώ λέω ξεκάθαρα οτι ο Βγενόπουλος πρέπει να ειναι υπόλογος ΜΟΝΟ στους μετόχους, είτε ειναι μικρομέτοχοι, είτε μεγαλομέτοχοι είτε Ελληνες είτε αλλοδαποί.
  Να μάθετε να διαβάζετε αι να μη διαστρεβλώνετε!
  Τι θα πεί "εθνικό συμφέρον" σε μια επιχείρηση;
  Οπως δηλ. "εθνικός αερομεταφορέας", "εθνικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών" και ο,τι άλλο έχει εφευρεθεί με το πρόθεμα "εθνικός" για να δημιουργείται ένας φορέας που ν' αρμέγεται απο τους ημετέρους της εκάστοτε εξουσίας;

 23. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 24/07/2008 11:35:52

  under under

  Otan o ependytis (stin sygkekrimeni periptossi o Vgenopoulos) kanei tetoio polymetopo basimo stin agora einai ypochreossi tis politeias na erevnissei ti yparchei apo pisso.
  Den echo tipota me ton anthropo Vgenopoulo,issa issa ,safos paradechomai tin ikanotita tou na vriskei ependytikes efkairies kai na andlei ta kefalaia gia na tis pragmatopoiissei.
  Edo omos echei alossei tin Ellada.Tha sou ypenthimisso oti stis USA-pou den fimizontai gia kratiko paremvatismo-otan oi kinezoi agorassan ta limania tous AKYROSSAN tin agora me apokleistiko logo ethnikos kindynos.Andistoicha paradeigmata vrithei i yfilios.
  Otan loipon eisreoun kefalaia se mia chora pou den echei (Ellada)opou oi nomoi katapatountai kai oi synidisseis einai elastikes,YPOCHREOSSI tis politeias einai na yperaspissei to Ethniko symferon.

 24. aris avatar
  aris 24/07/2008 12:18:14

  Προσπαθώντας να ερμηνεύσει κανείς το μικρό αυτό κείμενο το κύριο που βγάζει είναι πως το πολιτικό σύστημα νοσεί(αλήθεια παραδεκτή από όλους) και πως θέτει ως άμεση την ανάγκη ανάληψης της ευθύνης από όλους(αλήθεια παραδεκτή από όλους και αυτό)
  ...για να πάμε παρακάτω όμως, ποιοι είναι οι "όλοι"?
  "για όλους και κυρίως γι’ αυτούς που ασκούν ή διεκδικούν την πολιτική εξουσία αλλά και για τους οικονομικά ισχυρούς, στους οποίους περιλαμβάνεται και η MIG, που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος και ένα μεγάλο τμήμα της σημερινής ελληνικής οικονομίας αλλά και κοινωνίας…."
  ξέχασε κάποιον?
  προφανώς κατά τον κ. Βγενόπουλο η κοινωνία, οι πολίτες δεν χρειάζεται να παίξουν κανένα ρόλο στην υπόθεση της υπέρβασης και του νέου οράματος.
  άλλωστε εκπροσωπούνται και από την MIG και από τους έντιμους πολιτικούς που το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να απεγκλωβιστούν από τις υπάρχουσες κομματικές περιφράξεις...
  εσείς τι λέτε υπάρχει περίπτωση να διαλυθεί η σήψη χωρίς συμμετοχή της κοινωνίας?
  χλωμό το κόβω...το πολύ να πέσει μπόλικο αποσμητικό από πάνω για να μη βρωμάει και τόσο...
  να το θέσω κι αλλιώς: μόνο η SIEMENS λάδωνε στην Ελλάδα? όταν και οι πέτρες ξέρουν πως το 2% τουλάχιστον πρέπει να πάει για μίζα δεν είναι υποκριτικό να ανακαλύπτουν την διαφθορά με αφορμή τις μίζες της SIEMENS?

 25. Under-Uber avatar
  Under-Uber 24/07/2008 12:22:40

  Προς τον Χαζό του χωριου:

  Γιατί θα πρέπει η πολιτεία να ερευνήσει τις επενδυτικές κικήσεις του οιουδήποτε Βγενόπουλου εφ' όσον αυτές δεν αφορούν εθνικής σημασίας επιχειρήσεις (ΕΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ κλπ);
  Ο Βγενόπουλος μπήκε στα Γκούντις, ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθη, Σίνγκουλαρ Λότζικ, Υγεία, Μητέρα, Λητώ, Μπλού Στάρ, Σουπερφαστ κλπ. που ειναι όλες ιδιωτικού δικαίου. Γιατί θα πρέπει η πολιτεία (η Ελληνική πολιτεία) να δημιουργεί λόγους παρέμβασης στην ιδιωτική πρωτοβουλία; Για να δημιουργούνται επακόλουθα λόγοι λαδώματος του γραφειοκρατικού κυκλώματος; Αλλο η Αμερική, άλλο η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  Οσον αφορά την υποχρέωση της πολιτείας να προασπίζει το εθνικό συμφέρον, να προσδιορίσουμε πρωτα τι εστι "εθνικο συμφέρον". Εναι "εθνικό συμφέρον" να έχεις τον Βγενόπουλο στον ΟΤΕ με 20% και μια θέση στο ΔΣ ή να βάζεις με το ίδιο ποσοστό αλλά ελεγχόμενη απ' αυτούς διοίκηση τους Γερμανούς της Ντόϊτσε Τέλεκομ;
  Ελα, ντε! Εδω ειναι τα δύσκολα...

 26. aris avatar
  aris 24/07/2008 12:26:35

  Under-Uber δεν ξέρω ποιο νόμισμα είναι πιο εθνικό...
  να ναι το ευρώ? το δολάριο? τα πετροδόλαρα? τα ναρκοδόλαρα? για πες κι εσύ...

 27. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 24/07/2008 13:04:46

  Πως θα σας φαινόταν το εξής σενάριο (το άκουσα χθες από πασοκικό στέλεχος) :

  Κωστάκης και Γιωργάκης , λέει , τα έχουν συμφωνήσει για συγκυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές .

  Οι υπολογισμοί τους , συνεχίζει να λέει , έχουν γίνει βάση των στελεχών που θα αντιδράσουν και μια παράπλευρη συνέπεια θα είναι να διώξουν όποιον αντιδράσει σε αυτό το σενάριο .

  Με βάση τα παραπάνω ο Παπανδρέου θα απεγκλωβιστεί από το παλιό "σύστημα Πασόκ" και θα βγει μπροστά ως καθαρός και ο Καραμανλής θα "σκουπίσει" όλα τα στελέχη τα οποία θα έχουν φθαρεί από αποκαλύψεις και από κάποια κέντρα που του προκαλούν προβλήματα (προφανώς δεν εννοούσε Μητσοτακέικο , ίσως Γιαουρτοσκούφη) .

  Αυτό , αν υποθέσουμε ότι περιέχει στοιχεία αληθείας , δεν το ξέρουν μόνο οι Πασόκοι .
  Σίγουρα το ξέρουν και φορείς που κρίνουν τη πολιτική ζωή , δηλαδή ίσως και ο Βγενόπουλος που κρίνοντας την συμπεριφορά του και έχει και θέλει πολιτική εμπλοκή .

  Τώρα αν θελήσουμε να επεκτείνουμε το σενάριο με τα σημερινά δεδομένα βρίσκουμε τα εξής στοιχεία :

  Βενιζέλος : περιμένει
  Τατούλης : "ανταρσία" με χείρα Γιάννας
  Παλιοί Πασόκοι (Σημίτης και Σία) : Το σκέφτονται για νέο κόμμα
  Στελέχη που μπαίνουν στο μάτι Καραμανλή : ξέρουν ότι το μέλλον τους δεν είναι και πολύ ευοίωνο στη ΝΔ .

  Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω + τη κοινωνική αηδία + τις πολιτικές κορώνες ορισμένων επιχειρηματιών (που όμως δεν θα φανούν σε περίπτωση νέου φορέα) όπως Γιάννας , Βγενόπουλου , νομίζω πως φτιάχνεται ένα παζλ-σενάριο με αρκετές πιθανότητες ... επιτυχίας για : συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δημιουργία νέου κόμματος "εξεγερμένων"-επιχειρηματιών .

  Υ.Γ : Το σενάριο παρότι ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα λογικοφανές . Τονίζω ότι την πληροφορία περί συμφωνίας ΓΑΠ-ΚΚ την έλεγε Πασόκος (υποτίθεται μέσα στα πράγματα) και τονίζω επίσης ότι βάση παρόντος κλίματος και δεδομένων οι δυο "αρχηγοί" αν θέλουν να έχουν μέλλον (και να μην τους φάνε τα "συμφέροντα" ) δεν έχουν πολλές επιλογές .

 28. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 24/07/2008 13:18:12

  Δεν θα σταθώ σε τίποτα άλλο, μόνο σε αυτό:
  Στην βουλή τον περίμεναν να τον σκίσουν σα σαρδέλα, κι αυτός ανέβηκε στο βήμα με όπλο του ένα ποτήρι νερό και πυροβολούσε στον σταυρό κατά ριπάς. Στο τέλος, μόνο αυτόγραφα που δεν του ζήτησαν.
  Ο άνθρωπος αυτός σαν προσωπικότητα αποπνέει μια έντονη αύρα «capo di tutti cappi». Σαν εκτόπισμα, ο μόνος σύγχρονος πολιτικός που θα μπορούσε να υψώσει ανάστημα απέναντί του είναι ο Καραμανλής ο θείος.
  Γενικά από τις κινήσεις που κάνει και τον λόγο που αρθρώνει, δείχνει ένα απλό, απροσχημάτιστο, αλαζονικό και ουσιαστικό killer-instict. «Φέρτε μου προβλήματα να σφάξω. Φέρτε μου εμπόδια να γκρεμίσω. Δεν είμαι σαν τους άλλους εγώ να παίζουμε τις κουμπάρες. Ένα κι ένα κάνει δύο. Ελάτε να συζητήσουμε, αλλά μην πάρω χαμπάρι τίποτα υποκρισίες και λαϊκίστικα παιχνιδίσματα, θα σας ξεβρακώσω».
  Τον τρομάζει τον Έλληνα (αλλά και τους περισσότερους μεσογειακούς λαούς) αυτή η εικόνα.
  Δεν μπορείς να ταυτιστείς μαζί του, ούτε να τον συμπαθήσεις, ασχέτως αν θα ήταν αποτελεσματικός και ουσιαστικός ως μπροστάρης στην πολιτική σκηνή. Κι επειδή τα γνωρίζει όλα αυτά, προτιμά να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο.

 29. Theodore avatar
  Theodore 24/07/2008 13:20:16

  H φυση, απεχθανεται το κενον.
  Εχετε καμμια αντιρρηση γι αυτο;
  Απο τη στιγμη, που τα κομματα, εχουν καταντησει ομαδες υποστηριξης αμοιβαιων συμφεροντων,γιατι να μη δημιουργηθει κατι αλλο, αο οπουδηποτε προερχομενο;
  Γιατι, εχεις την αποψη, οτι αν πραγματι η Γιαννα ηθελε να κανει κομμα και το εκνε, χειροτερο θα ηταν απο τα αλλα, υποχρεωτικα;
  Τουλαχιστον απο IQ,εχω την εντυπωση, οτι εχει μεγαλυτερο και απο το χοντρο καταλληλοτερο, αλλα και απο το παιντι.
  Και ελπιζω, να μπορει να διαλεξει καλυτερους συνεργατες, απ αυτους.
  Αλλη λυση, εκτος αλλου κομματος,(ανεξαρτητως Γιαννας), εσεις, βλεπετε;
  Και μη μου πειτε για συνασπισμους μεταξυ Πασοκ-ΣΥΡΙΖΑ και αλλα τετοια χαρουμενα, γιατι θα ξερασω.

 30. aris avatar
  aris 24/07/2008 13:22:37

  greekpoliticalreview πλάκα πλάκα έτσι όπως τα λες όλοι τους θα θέλαν να μπουν σε ένα καινούριο κόμμα χαχαχα
  κάτι σαν κολυμβήθρα του Σιλωαμ ...τον νονό ψάχνουν
  Γιάννα ή Βγενό?

 31. Under-Uber avatar
  Under-Uber 24/07/2008 13:23:00

  Ενδιαφέρον το σενάριο που δίνει ο greekpoliticalreview πιο πάνω μόνο που θέτει ως δεδομένο το έστω και κατ' ελάχιστον ενδιαφέρον του Βγενόπουλου.
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον ο άνθρωπος ούτε φιλοδοξίες να το παίξει σωτήρας της πατρίδας του. Και επιπλέον, δεν έχει καμια σχέση με Θόδωρο και Γιάννα Αγγελοπούλου, ούτε καν κοινωνική. Επειδή δηλαδή του έχει βαρέσει του Κουρή οτι αυτό θα ήταν ένα επιθυμητό και αρεστό (γι αυτό) σενάριο σώνει και καλά θα πρέπει ο Βγενόπουλος να συμμετέχει;

 32. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 24/07/2008 13:25:32

  Θυμίζει κάπως τον πορτογάλο προπονητή Μουρίνιο στο ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα του αν είσαι μαζί του ή εναντίον του, δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένος. Δεν μπορείς να μη ζυγίσεις μια προς μια τις λέξεις σου αν κουβεντιάσεις μαζί του.

 33. Theodore avatar
  Theodore 24/07/2008 13:29:32

  Και κατι αλλο, σχετικα με τη διαφθορα και τη βρωμα.
  Ξερω ατομο, που δουλευει σε εταιρια, που κανει δουλειες με το δημοσιο.
  Μιλαμε οτι ειμαι σαν πατερας του.
  Ε, μου ελεγε, οτι οταν πηγαινει να κανει καποια δουλεια, οι υπαλληλοι,(εν τη ευρεια εννοια), ορμανε με απλωμενο το χερι και ΖΗΤΑΝΕ τη μανα τους και τον πατερα τους. Στα ισα.
  Δε χρειαζεται να τους το προτεινει κανεις.
  Μιλαμε για ωμο εκβιασμο. Καταλαβατε, η να το κανω πιο λιανα;
  Και μιλαμε για ο,τι φανταστει κανεις ζητανε.
  Απο συνεδρια,(καταλαβαινετε τι εννοω), μεχρι εξοπλισμο για τα σπιτια τους.Τηλεορασεις, παλια, βιντεο και δε συμμαζευεται.
  Νομιζετε οτι αυτα τα πιρανχας, θα δεχτουν ασμενως, την αλλαγη, αν δε γινει της ποπης απο κυνηγι και τιμωριες;
  Η διαφθορα, εχει εξαπλωθει σε τεραστια στρωματα του κοσμου, που κατα τα αλλα, την κατακεραυνωνει.

 34. Jiovani avatar
  Jiovani 24/07/2008 13:34:15

  Η παρουσίαση του Βγενόπουλου, από τους διάφορους "λαγούς" σαν αντικατεστημένο τροφοδοτεί τα σενάρια και όχι οι αντίπαλοί του, επιχειρηματικοί ή αθλητικοί. Η σύνδεση Γιάννας-Βγενόπουλου δεν υφίσταται παρά μόνο στη φαντασία των πολιτικών σεναριογράφων. Η Γιάννα κινείται στην κεντροδεξιά, ο Βγενόπουλος ξέρεται που κινείται;

 35. Le canard avatar
  Le canard 24/07/2008 13:47:39

  Aris Says:"μόνο η SIEMENS λάδωνε στην Ελλάδα? όταν και οι πέτρες ξέρουν πως το 2% τουλάχιστον πρέπει να πάει για μίζα δεν είναι υποκριτικό να ανακαλύπτουν την διαφθορά με αφορμή τις μίζες της SIEMENS"

  Για να προσθέσω κι'εγώ: Δηλαδή ο Βγενόπουλος δεν έχει λαδώσει; Αχ, εκείνη η εμφάνισή του στη Βουλή που όχι μόνον απευθύνθηκε προς τους Βουλευτές ωσαν να να ήταν υπηρέτες του, αλλά τους χαρακτήρισε κι όλας "υπηρέτες" (του). Και δεν είχε ένας το θάρρος να του δείξει την έξοδο από το κοινοβούλιο. Προφανώς, ευθύνες δεν έχουν μόνον οι "εκπρόσωποι" του κεφαλαίου, επειδή έχουν αποθρασυνθεί, και το δείχνουν. Αλλά οι "εκπρόσωποι" του λαού, οι οποίοι έχουν υποχωρήσει τόσο πολύ που έχουν μετατραπεί σε φιλιππινέζες της οικονομικής ελίτ. Μια διαδικασία που "τρέχει" εδώ και 18 χρόνια, αλλά επιτέλους πρέπει να γίνει μια σοβαρή διορθωτική κίνηση και να αποκτήσει ρόλο η Πολιτική στην κοινωνία και να ξαναποκτήσει την χαμένη της τιμή. Οσο δεν θα συμβαίνει αυτό, τόσο (οχι μόνον ο Βγ) όλοι οι σαλονάτοι (γιατί η Γιάννα δηλαδή δεν αντιπροσωπεύει τα ίδια ή ο Αλαφούζος κ.α.;) θα κάνουν επίδειξη αλαζονείας απέναντι στην Πολιτική.
  Παράλληλα δε, θα επιδιώκουν συνεχώς να πείσουν ότι αυτοί αντιπροσωπεύουν τον "δυσμοιρο" λαό, τον οποίον πιά δεν υπερασπίζονται οι πολιτικοί. Ετσι, σε λίγο θα φτάσουν να πιστέψουν κι οι ίδιοι ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα του κόσμου. Ομως, ας βγούμε λίγο έξω από το καβούκι μας. Κι'ας κοιτάξουμε. Ποιός απλός πολίτης μπορεί να πιστέψει σε αυτούς τους ανθρώπους που ενώ ζούν μέσα σε χλιδή κροίσων, μιλούν για ακρίβεια, φτώχεια και πολιτική κρίση; Αργά ή γρήγορα -και επειδή το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια- θε πέσει το προσωπείο τους και θα εγκαταλειφθούν στη μοναξιά των σαλονιών τους και των βυζαντνινών ιντριγκών τους. Το θέμα είναι, μέχρι τότε, να μην έχουν προλάβει να κάνουν αυτά που θέλουν "για μας, και χωρίς εμάς".

 36. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 24/07/2008 14:03:31

  Γιατί, τι έγινε στη Βουλή?
  Πολιτικοί αρχηγοί υπονοούν οτι ο τάδε επιχειρηματίας είναι απατεώνας και ο εν λόγο επιχειρηματίας προβαίνει σε μηνύσεις. Δεν μπορείς όμως κύριε, όταν είσαι πολιτικός, να με χαρακτηρίζεις έτσι χωρίς στοιχεία ενώπιων του Ελληνικού λαού, συμπεριλαμβανομένου των εργαζόμενων που δουλεύουν για εμένα αλλά και των επενδυτών που εκπροσωπώ.
  Πολίτες δεν είναι μόνο οι Ξανθόπουλοι και οι Δέσποινες Στυλιανοπούλου. Πολίτης είναι και ο Βαρδινογιάννης και ο Κόκκαλης. Τί λαικισμοι αισχροί είναι αυτοί? Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο το Αιγάλεω και ο Βύρωνας. Είναι και το Κολωνάκι. Είναι και η Εκάλη.
  Πολιτικός λόγος δεν σημαίνει «λεω ότι γουστάρω και λογαριασμό δε δίνω».
  Μια χαρά τα είπε στη Βουλή.
  Η έχουμε, σου λεει, συμφωνήσει ότι ζούμε σε ελεύθερη αγορά ή όχι, οπότε και ας με ενημερώσει κάποιος αν δεν είναι έτσι, να ξέρω κι εγώ τι μου γίνετε, Να πάω για ψάρεμα ή για χόρτα.
  Έκανα κάτι παράνομο? Πως τολμάς χωρίς στοιχεία να σπιλώνεις το όνομα και την υπόληψη μου ως επιχειρηματία με τέτοια ανευθυνότητα και τόση αλήτικη προχειρότητα? Αυτά είναι δουλειές ανώνυμων ορθογράφων, σατυρικών σχολιαστών, bloggerάδων και παππούδων στο καφενείο μεταξύ γουλιάς και τζούρας. Εσύ ως πολιτικός, οφείλεις να με προστατεύεις όταν και όπου χρειάζεται. Αντ’ αυτού, δεν το κάνεις και μάλιστα είσαι εσύ ο ίδιος εκείνος που μου επιτίθεται χωρίς στοιχεία. Δεν έχεις στοιχεία και ανοίγεις το στόμα σου? Φάτε από μια μήνυση έκαστος. Απλά και όμορφα

 37. Jiovani avatar
  Jiovani 24/07/2008 14:09:28

  Νομίζω ότι έχει υπερτιμηθεί η "ακρόαση" Βγενόπουλου στη Βουλή. Οι καλούντες το θεώρησαν ότι θα συρθεί σε λογοδοσία και ο δε πήρε τηλέφωνο στο ΠΑΣΟΚ λίγο πριν, φοβούμενος ποιός ξέρει τι. Το αντικείμενό του το ήξερε φυσικά καλύτερα ο ίδιος...

 38. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 24/07/2008 14:12:54

  @ Under-Uber

  Μάλλον παρανόησες , γράφω :

  "Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω + τη κοινωνική αηδία + τις πολιτικές κορώνες ορισμένων επιχειρηματιών (που όμως δεν θα φανούν σε περίπτωση νέου φορέα) όπως Γιάννας , Βγενόπουλου"

  Το ότι δεν θα φαίνονται σημαίνει ότι θα λειτουργούν όπως λειτουργεί ο "πολιτιστικός ευεργέτης" (Δολ κτλ) τόσα χρόνια . Από το παρασκήνιο κτλ κτλ .

  Όσο για την πολιτική εμπλοκή Βγενόπουλου γενικά νομίζω και μόνο η συζήτηση που γίνεται εδώ είναι απόδειξη της πολιτικής επιρροής που θέλει και έχει ο κύριος αυτός .

 39. ανώνυμος ορθρογράφος avatar
  ανώνυμος ορθρογράφος 24/07/2008 14:14:39

  Δάκτυλος στη μύτη προσπαθεί να πείσει ότι ο Βγενο είναι αδικημένος πολίτης αλλά επειδή είναι φτιαγμένος από σπάνιο μέταλλο (κι όχι γιατί έχει τις πλάτες του Dubai Fund από πίσω) θα τρίψει την μούρη των διαφθαρμένων πολιτικών
  (Aris)

 40. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 24/07/2008 14:25:47

  Και κάτι άλλο (αυτό πάει κυρίως στον Jiovani No 35) :

  οι επιχειρηματίες δεν είναι φίλα προσκείμενοι σε κεντροδεξιές , κεντροαριστερές και πάει λέγοντας . Όπου φυσάει το συμφέρον τους ήταν , είναι και θα είναι worldwide .

  Το θέμα στο παραπάνω σενάριο είναι (αν περιέχει στοιχεία αλήθειας επαναλαμβάνω) : ποιοι από τους διωχθέντες ή αποσκιρτήσαντες (για τα ορθογραφικά λάθη sorry) πολιτικούς θα πάνε για νέο φορέα και από ποιους θα ζητήσουν βοήθεια (οικονομική & στήριξης) .

  Εκεί κολλάνε οι Γιάννες και οι Βγενόπουλοι , γιατί κάθε bussinesman που σέβεται τον εαυτό του θέλει να έχει το κώλο του καλυμμένο από όλες τις πλευρές...

 41. Jiovani avatar
  Jiovani 24/07/2008 14:45:51

  Συμφωνούμε απόλυτα για τους επιχειρηματίες, αλλά στην πολιτική για να κάνεις "δουλιά" πρέπει να καλύψεις πολιτικό κενό και το "μαγαζί" να πουλάει. Στην εξωκοινοβουλευτική ακροδεξιά υπάρχει πολιτικό κενό, αλλά κανείς σοβαρός πολιτικός δεν θα πάει να δοκιμάσει την τύχη του εκεί που απέτυχαν ο Κοκός και τα ορφανά της χούντας.

 42. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 24/07/2008 14:46:44

  ανώνυμος αρθρογράφος από τον Άρη, προσπαθεί να πείσει οτι ο «Βγενό» δεν είχε το παραμικρό δικαίωμα να ζητήσει τον λόγο από πολιτικούς αρχηγούς που βάλουν εναντίων του χωρίς στοιχεία και πως το οτι έχει τις πλάτες του Dubai Fund από πίσω σου, εξαρτήθηκε από τη θέση του Κρόνου στο ουράνιο στερέωμα τη μέρα που γεννήθηκε. Πως η κάθε κυρα Κούλα μπορεί να βρεθεί με τις πλάτες του Dubai Fund πίσω της, οτι δηλαδή είναι πρωτίστως θέμα τύχης.
  Επίσης προσπαθεί να πείσει πως τα λεφτά φτιάχνουν νομοτελειακά και προσωπικότητες, λες και δεν υπάρχουν άφθονα παραδείγματα Ελλήνων επιχειρηματιών –κατά τα άλλα ικανών- που σαν παρουσία και δημόσια στάση φέρνουν στα δύο άκρα: σε ταβερνιάρη με το βρώμικο φανελάκι ή σε βουτηραναθρεμένο με τα John Lobb και τη Ferrari.

  Κύριοι. Το οτι ο Βγεννόπουλος είναι αυτό που λέμε «διαόλου κάλτσα» μπορεί να είναι καλό για τις επιχειρήσεις του, αλλά για τον Ελληνικό λαό στο σύνολό του σε περίπτωση που εμπλεκόταν ανοιχτά με την πολιτική ίσως θα έβγαζε σε κακό.
  Το να γράφεται όμως ότι «ο Βγεννόπουλος δεν κάνει γιατί απλά φαίνεται να θέλει να κάνει τη δουλειά του», λες και οι πολιτικοί μας έγιναν πολιτικοί από αλτρουιστική παρόρμηση, είναι τουλάχιστον ανόητο. Δεν είναι αυτό επιχείρημα. Υπάρχουν επιχειρήματα, υπάρχουν λόγοι, απλά δεν μπορεί να προβάλλεται αυτός σαν ένας από τους κυριότερους.
  Τώρα σχετικά με την διαφθορά, καμία συντριβή δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε από πολιτικούς, ούτε φυσικά και απο Βγεννόπουλους. Η διαφθορά μόνο να περιορίζεται στην ένταση και την έκτασή της μπορεί, σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό πολίτευμα, ποτέ δεν εξαλείφεται χωρίς να κάνεις την κοινωνία σου έναν απέραντο στρατώνα.
  Που ακόμα και στους στρατώνες δηλαδή, η διαφθορά βαράει καμπάνα.
  Πάρτε το χαμπάρι. Την διαφθορά μόνο να την χειριστείς μπορείς. Να την κουλαντρίσεις. Να την ρεγουλάρεις. Να την ξεριζώσεις, δεν γίνεται. Δεν υπάρχει κεφάλι να κόψεις. Ανθρώπινες κοινωνίες και διαφθορά, πάνε πακέτο. Το τι «ποιότητα» διαφθοράς έχεις, είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει ως κοινωνία απέναντι στις υπόλοιπες.

 43. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/07/2008 17:24:01

  ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ:

  Γιατί ο Βγενόπουλος να θέλει να ασχοληθεί με την Πολιτική; Τι του λείπει;
  ***

  ΠΡΟΒΛΕΨΗ, (ασχετη με την παραπάνω ερώτηση):

  Ο Βγενόπουλος θα πάθει την ήττα της ζωής του με τον ΠΑΟ! Είναι τόσο άσχετος με τον Παναθηναϊκό, όσο και οι πολιτικοί (που είχε μπροστά του στην Βουλή) με τα οικονομικά! Δεν είναι δυνατόν σε ερώτηση "Θα είναι η χρονιά για τα 100 χρόνια της ίδρυσης του, χρυσή χρονιά για τον ΠΑΟ;", 55ρης Παναθηναϊκός να δηλώνει: "Χρυσή χρονιά θα είναι για τον Παναθηναϊκό, ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ"!!! Και εννοεί το πρωτάθλημα ...Ελλάδος! Λες κι ο ΠΑΟ δεν έχει πάρει ποτέ πρωτάθλημα και οι φίλαθλοί του, πέρα από την πλάκα της καζούρας, τρελαίνονται από την "κάψα" να κερδίσουν τον Πανθρακικό, τον Εργοτέλη ή τον ΟΣΦΠ και την ΑΕΚ.

  Αυτά τα λένε ή άσχετοι με την Ιστορία του ΠΑΟ, ή νεόκοποι παναθηναϊκοί, ή οι θέλοντες να προσελκύσουν νεαρούς φανατικούς αντιολυμπιακούς ή άσχετους χουλιγκάνους, για "στρατό" αλά "Θύρα 7", και ανόητους μικροεπενδυτές στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Δείτε:

  Δελτίο Τύπου - Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση (6/05/2008) :

  «Φίλες, Φίλοι,

  Όπως υποσχεθήκαμε, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα έγινε συνάντηση μεταξύ του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και του εκ των ιδρυτών της ΠΕΚ κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. Η συνάντηση ήταν θετική και εποικοδομητική και διαπιστώθηκε σε επίπεδο αρχών ταυτότητα θέσεων και αντιλήψεων σε μια σειρά από σοβαρά θέματα…».

  Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον: "Δώσαμε τα χέρια με τον Βαρδινογιάννη και, αφού ο ΔΟΛ αποσύρεται, εμείς, πλέον, προσδοκούμε να παίξουμε αυτόν τον ρόλο. Ο Κόκαλης, που από το 96 συνεργαζόταν με τον ΔΟΛ και είχε το "Security" του όλου Συστήματος, είναι το μόνο εμπόδιο, ΑΛΛΑ πολύ χαμηλό, πλέον, για μας".

  Έκτοτε τίποτα. Κάτι μονάχα άσχετες μεταγραφές, -στάχτη σε άσχετα με το άθλημα μάτια-, 5-6 εφημερίδες- γραφεία τύπου της ΠΑΕ και δεκάδες χιλιάδες ευρά χαρτζιλίκι σε τζογο-εξαρτημένους "αθλητικογράφους" και "ραδιοφωνο-μπλαμπλάδες". Για να σου λένε τις περγαμηνές ενός κάποιου Ντε Κάτε (;) προπονηταρά ...δεύτερων ομάδων, ότι ο Ολυμπιακός υστερεί σε παίκτες, (αλλά για το αριστερό του μπακ- χαφ δίνουν ...6+ εκατ. οι Εγγλέζοι! και ο 16χρονος (!) σέντερ-μπακ του είναι στο στόχαστρο των Μπέμπηδων), ότι ένα απλώς καλό αμυντικό χαφ (και όχι τίποτα το ιδιαίτερο) θα πάρει μόνος του το πρωτάθλημα και θα κουβαλήσει στους ώμους του, μέχρι τα τελικά του Πρωταθλητριών (θα προκριθεί;;;), μια ομάδα χωρίς προσανατολισμό, αίσθημα ομαδικότητας, σέντερ-μπακ και κυνηγό κλάσης.

  Μέχρι 18/07/2008:

  "Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

  Η προσπάθεια για πολυμετοχικό και ισχυρό Παναθηναϊκό, που συγκέντρωσε τον ενθουσιασμό, τη συγκίνηση και την συναίνεση εκατομμυρίων πράσινων καρδιών, βρίσκεται στη φάση υλοποίησης. (: το “τυρί») .. Σας ενημερώνουμε ότι την νέα εποχή του Παναθηναϊκού μπορούν να συμμετέχουν όσοι φίλοι θέλουν δηλώνοντας συμμετοχή στη αύξηση κεφαλαίου. Ο ελάχιστος αριθμός μετοχών που διατίθενται είναι 1.200 μετοχές και αντιστοιχούν σε 10.800 ευρώ...", (ΠΕΚ).

  Είναι πιο εύκολο να διοικήσεις επιτυχώς χρηματοπιστωτικό Όμιλο, ΠΑΡΑ ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα, όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό. Το άθλημα είναι απλό, στο γήπεδο, αλλά δύσκολο, εκτός. Και επειδή είναι ΛΑΪΚΟ, είναι και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ. Τι δουλειά έκανε ο Κοσκωτάς, είπαμε; Το πού κατέληξε, είδαμε...

  (ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Σταύρος, τι να απέγινε στην Κολομβία; Ξέρει κανείς; Την γλύτωσε, τελικά, ο "αλανιάρης" της οικογένειας. Ή τον πιάσανε και μου διαφεύγει;)

 44. ataktos avatar
  ataktos 24/07/2008 18:57:40

  me tosa iperkerdi pou ehi stin trapeza tou ke "epihirisis" aforologites ,sto eksoteriko ton ehoun gia baglaroma ara psahni boulevtiki asilia ine aplo

 45. panos avatar
  panos 24/07/2008 18:59:16

  -Το'55 ένας νέος άφθαρτος πολιτικός μας "έσωσε". Η χώρα πήρε τ' απάνω της, και η Αθήνα από χωριό έγινε το σημερινό κόσμημα του κόσμου.
  -Το '63 μας "έσωσε" ένας άλλος σωτήρας, πού μας είχε "ξανασώσει" το '44-45.
  -Το '67 μας "έσωσαν" οι συνταγματαρχαίοι, αφού πρώτα μας έδεσαν για πάει καλά η "σωτήρια εγχείρηση".
  -Το '74 ο πολιτικός πού μας "έσωσε" το '55, ήρθε ("με φέρατε..") για να μας "σώσει" ξανά.
  -Το '81, ο γυιός του πολιτικού πού μας ¨έσωσε" παλιότερα, έβαλε το "λαό στην εξουσία" και μας "έσωσε" κι αυτός με τη σειρά του.
  -Το '91 μας¨"έσωσε" πολιτικός πού ήθελε να μας σ΄ψσει παλιότερα, αλλά δεν τα κατάφερε, τότε.
  -Το '93, μας "έσωσε" ο καταλληλότερος. Καί αφού δημιούργησε την "ισχυρή Ελλάδα, "αυτή είναι η Ελλάδα, δεν το ξέρατε" -θα σας γελάσω-την έκανε για να σωθεί αυτός.
  -Έτσι, λοιπόν μας "έσωσε" ο ανηψιός του πολιτικού που μας είχε "σώσει" παλιότερα".
  ΑΛΛΑ...Φαίνεται πώς τόση "σωτηρία" δεν είναι αρκετή, πολλά τα κρίματά μας γάρ, έτσι εσχάτως θέλουν να μας "σώσουν":
  --Ο γυιός του πολιτικού πού μας "έσωσε" το '81.
  --Η κόρη του πολιτικού πού μας "έσωσε" το '91.
  --Δικηγόρος με γυιό βουλευτή δηλώνει¨"έτσι πού το πάτε θα σας ξαναδέσουμε πιό καλά, αυτή τη φορά" δήλον ότι όπως τότε σας δέσαμε για να σας "σώσουμε", ε...αυτή τη φορά θα είμαστε "καλύτεροι" και η "σωτηρία" σας, βέβαιη.
  --η Διάννα
  --ο Μπενόπουλος
  --ο Λεβέντης

  Ειλικρινά κουράστηκα να με "σώζουν". Εχουν πέσει πάνω μου και με τραβάνε, άλλος από 'δώ, άλλος από 'κεί. Κι εν τω μεταξύ, κάποιοι, γνωστοί άγνωστοι, μου αρπάζουν, μεσ' στην αναμπουμπούλα και το πορτοφόλι, κι άν δεν βρούν τίποτα, με στέλνουν για διακοποδάνειο, να βρούν κι αυτοί την άλλη φορά που θα ψάξουν στην τσέπη μου. Και τώρα γιατί εγώ ο "σωθείς" έχω την εντύπωση, ότι όλοι μαζί αυτοί, επίδοξοι "σωτήρες" και πορτοφολάδες είναι μία παρέα, δεν ξέρω. Απλώς κόβω βόλτες στο διαδίκτυο γιά να μετρήσω, για να δώ, πόσοι είμαστε στην ίδια θέση, και το "διασκεδάζουμε", λέγοντας, πότε-πότε "καλά...βάρδα μη σηκωθώ επάνω και σας πάρω στο κυνήγι..." προς το παρόν, καλά είμαι'δώ.
  ΕΙΜΑΙ ΜΈΣΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΒΓΕΙ. Ετσι κι αλλιώς...εδώ που φτάσαμε..

 46. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 24/07/2008 20:55:51

  46 Panos

  S.O.S. (posso dikio echeis)

  44 nipios geron

  To Xo!Xo!Xo! stin 12h aponomi ta 13 teleftaia chronia apo tora akougetai...

 47. Ιωάννης Θεοδούλης avatar
  Ιωάννης Θεοδούλης 26/07/2008 16:35:03

  Ένας capo di tutti cappi γεννά και ένα κάποιο δέος. Ο εν λόγω δεν γεννά απ΄ αυτό στο ελάχιστο. Άσε που έχει κι ένα τσιτωμένο μέτωπο σα να έχει μόνιμα ζοχάδες. Και σ΄ αυτή την ηληκία ένας εχέφρων άνθρωπος τις ζοχάδες του τις χειρουργεί, δεν τις αφήνει να τον πονοκεφαλιάζουν...

 48. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 27/07/2008 14:52:09

  Ολυμπιακός είσαι? ;P
  Στους επιχειρηματικούς κύκλους, ως μέγεθος, μια χαρά δέος προκαλεί. Από φάτσα βέβαια φέρνει λίγο σε πιτμπουλ με μαγουλάδες

 49. σκεψη avatar
  σκεψη 28/04/2009 08:58:12

  Επειδή καμία αυτοκρατορία δεν είναι παντοτινή όταν τα πλήρως εξαρτημένα πετροδολαρα αλλάξουν πορεία
  τα τρία αγκάθια των πολυεθνικών goodys olympic delta ποιος θα τα αγοράσει?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.