#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/06/2010 11:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαλλιά κουβάρια υπουργοίΈντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα διαδοχικά κρούσματα ασυνεννοησίας και δημόσιων διαπληκτισμών μεταξύ των υπουργών. Μετά τη διαμάχη της περασμένης Παρασκευής μεταξύ του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Λούκας Κατσέλη για τα αίτια που προκαλούν την αύξηση του πληθωρισμού, χθες εκδηλώθηκαν άλλα δύο περιστατικά ενδοκυβερνητικού εμφυλίου. Το πρώτο και πάλι μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, που διαπληκτίστηκαν μέσω διαρροών σε δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με την τρόικα, και το δεύτερο μεταξύ των υπουργών Περιβάλλοντος και Υποδομών, καθώς ο κ. Δ.  Ρέππας δήλωνε άγνοια για τα νέα έργα στην Αθήνα που ανακοίνωσε η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.

Η δύσκολη σχέση που υπάρχει μεταξύ του κ. Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Κατσέλη δεν μπόρεσε να μείνει κρυφή ούτε μπροστά στους επίμονους ελεγκτές της τρόικας. Οι δύο υπουργοί συνέχισαν χωρίς διακοπή τον καβγά για τον πληθωρισμό που μετρά διάφορα επεισόδια. ..Νon paper με στοιχεία, ποσοστά, δείκτες, πινακάκια κατέκλυσαν τα δημοσιογραφικά γραφεία όσο οι εκπρόσωποι των δύο υπουργών διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στη σχέση τους.

Την ίδια... αρμονική σχέση έχουν και ο υπουργός Υποδομών κ. Ρέππας με την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Μπιρμπίλη. Γι΄ αυτό χθες αντήλλαξαν βελούδινες κατηγορίες- και οι δύο πλευρές έλεγαν ότι δεν θέλουν να δώσουν διαστάσεις στο θέμα- με αφορμή το σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας. Φιλόδοξο σχέδιο, πλην όμως όταν έμαθαν τις ανακοινώσεις της κυρίας Μπιρμπίλη στο υπουργείο Υποδομών έγιναν... Τούρκοι.

Όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες, είχε συσταθεί μια κοινή ομάδα εργασίας, με επικεφαλής τον κ. Ν. Σηφουνάκη από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, ανάμεσα στα δύο υπουργεία και επεξεργαζόταν τις προτάσεις για την ανάπλαση του κέντρου. Προτού ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους, η κυρία Μπιρμπίλη πρόλαβε και τις «κατοχύρωσε» παρ΄ ότι, όπως μεταδίδεται από το υπουργείο Υποδομών, το 50% των έργων αφορά το δικό τους υπουργείο και δεν έχουν λυθεί κρίσιμα ζητήματα, όπως π.χ. τι θα γίνει με την κυκλοφορία των οχημάτων στις ώρες αιχμής των τρόλεϊ και των λεωφορείων ή η χρηματοδότηση των επεκτάσεων του τραμ.

Η σχέση των δύο υπουργών μοιάζει τόσο δύσκολη όσο και η εκτροπή του Αχελώου, ένα θέμα που τους δίχασε προ δύο μηνών, ενώ η παρέμβαση της υπουργού Περιβάλλοντος κατά των επεκτάσεων της Αττικής οδού παραμονές του ανοίγματος των προσφορών που κατέθεσαν τεχνικές εταιρείες δεν βοήθησε στη βελτίωση της σχέσης τους.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=337552&dt=15/06/2010#ixzz0quTUvmOT

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/06/2010 11:58:03

  Ποιός από αυτούς τολμάει να περπατήσει μόνος του, μέρα, από το Σύνταγμα προς Ομόνοια; Ποιός;

  Ποιός τολμάει να περπατήσει την Αθηνάς... εκεί μπροστά από την Βαραβάκειο... Ποιός;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ archaeopteryx 15/06/2010 14:58:31

   τι λες τώρα... ούτε στα καφέ του Κολωνακίου δεν τολμούν να εμφανισθούν, κανείς τους, τρέχοντας μπαίνουν και βγαίνουν από τη Βουλή, που το καφενείο της κάνει χρυσές δουλειές τελευταία.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 15/06/2010 12:16:27

  Αμα αρχίσουν να αντιπολιτεύονται την Κυβέρνηση και ΤΑ ΝΕΑ, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα ή αναμένεται ανασχηματισμός.

  Διαβάστε το παρακάτω άρθρο:


  Του Δηµήτρη Μητρόπουλου

  ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ φτιάχνοντας υπουργικό σχήµα ο Παπανδρέου έκανε υπέρβαση, παραµερίζοντας τα κουρασµένα κοστούµια της ελληνικής πολιτικής. Αντ’ αυτών, ο Πρωθυπουργός έφερε στα πράγµατα δυναµικά πρόσωπα από την κοινωνία πολιτών. Είναι λοιπόν απορίας άξιο πώς ο Γιώργος κατάφερε να...
  δηµιουργήσει µια κυβέρνηση εκτός κοινωνίας. Το επίκαιρο παράδειγµα είναι η Τίνα Μπιρµπίλη.

  Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ «ΠΕΚΑ» παρουσίασε χθες το σχέδιο «Αθήνα - Αττική 2014». Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσει κανείς ότι το σχέδιο αυτό δεν έχει ούτε χρονοδιαγράµµατα ούτε πιστώσεις. Ορισµένες από τις προβλέψεις του προκαλούν όµως κατάπληξη. Λες και η υπουργός και οι εµπνευστές του δεν ζουν στην πρωτεύουσα.

  ΑΛΗΘΕΙΑ – ΑΥΤΟ που χρειάζεται το κέντρο είναι η πεζοδρόµηση της Πανεπιστηµίου; Ποιο ακριβώς θα είναι το όφελος από το να δηµιουργηθεί ένας διάδροµος µεταξύ της Οµόνοιας – όπου η κατάσταση είναι ζοφερή – και του Συντάγµατος, όπου η αθλιότητα κερδίζει καθηµερινά έδαφος; Τι ακριβώς θα προσφέρει ακόµη µια έρηµος από πλακόστρωτο; Εναν ακόµη χώρο που θα είναι ανεξέλεγκτος µε πορνεία, χρήστες, παρεµπόριο και αστέγους; Ή µήπως, στην Ελλάδα του ΔΝΤ, θα µπορούν να γίνονται πιο εύκολα οι διαδηλώσεις στην πεζοδροµηµένη Πανεπιστηµίου, χωρίς να σταµατάει η κυκλοφορία;

  ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ήταν ό,τι χρειαζόταν το κέντρο επί εποχής Αντώνη Τρίτση – που ήταν πρωτοπόρος. Τώρα το βασικό πρόβληµα της Αθήνας είναι ότι δηµιουργούνται περιοχές που δεν είναι πλέον προσβάσιµες. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων – όσο κι αν φαίνεται παράξενο – εµποδίζει την αποµόνωσή τους και τις κρατάει λίγο πιο φωτεινές. ΩΣΤΟΣΟ, ΤΟ πιο δυσάρεστο δεν είναι ότι η Τίνα έχει µείνει σε µια άλλη εποχή, αλλά ότι η υπουργός είναι εκτός πραγµατικότητας. Η Πλατεία Θεάτρου έχει επιλεγεί ως πιλοτικός χώρος ανάπλασης που θα δώσει στίγµα µε συµµετοχή κατοίκων, εµπόρων και επιχειρηµατιών της περιοχής. Η δε οδός Ευριπίδου θα προστατευθεί ως δρόµος «µπαχαριών και παραδοσιακών µαγαζιών». Η Μπιρµπίλη µάλλον βγαίνει από το γραφείο της µόνο για να πάει στο γυµναστήριο. Οι δρόµοι αυτοί δεν έχουν καµία πολυπολιτισµική γραφικότητα. Το «Guru» και το «Soul» έκλεισαν ή µετακόµισαν. Χρήστες, αφρικανές πόρνες και µικροσυµµορίες Μαροκινών λυµαίνονται την περιοχή τις νυχτερινές, ενίοτε δε και τις πρωινές ώρες. Τα αρώµατα των µπαχαρικών είναι της προηγούµενης τριετίας. Για την ακρίβεια, το µόνο µέρος όπου µπορεί να τα απολαύσει όλα αυτά είναι στο ετήσιο φεστιβάλ αφρικανικών χωρών στον υπέροχο κήπο της πρεσβείας της Νότιας Αφρικής στο Παλαιό Ψυχικό!

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΟ ιστορικό – αλλά και το ευρύτερο – κέντρο της Αθήνας αργοπεθαίνει και η οικονοµική απαθλίωση ενδέχεται να δώσει πραγµατικό νόηµα στην γκετοποίηση. Η παρέµβαση της Τίνας την επιταχύνει. Το παρήγορο είναι ότι τίποτε από όλα αυτά δεν θα γίνει.

  ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Κώστας Ροδινός 15/06/2010 12:32:18

   ναι, αλλά σκέψου πως η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα βοηθήσει τους αφρικάνους να πουλάνε τσάντες, τους Κολομβιανούς να έχουν χώρο για να παίζουν μουσική των Ινκας. Θα αποσυμφορηεί η Διονυσίου του Αεροπαγίτου. Αναπτυξιακή η Τινα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Κώστας Ροδινός 15/06/2010 15:11:16

   Ο Μητρόπουλος όμως έχει δίκιο 100% : καλά, ένας υπηρεσιακός δεν βρέθηκε στο υπουργείο να της πει ότι αυτά είναι αρλούμπες?

   Για να παρηγορηθείτε, διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής (13/6) ανταπόκριση από την πετυχημένη προσπάθεια των (πραγματικών και όχι μαϊμού) κατοίκων των Εξαρχείων να ανακτήσουν την ιστορική πλατεία, αποδίδοντάς την σε καθημερινή χρήση των παιδιών και των περιοίκων.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Κώστας Ροδινός 15/06/2010 15:18:47

   Οι κύριοι και κυρίες νομίζουν ότι απευθύνονται σε κάφρους, δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

   Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν να αναπλάσουν τις περιοχές που μαστίζονται πληθυσμιακά από τους αλλοδαπούς εισβολείς για να μπορούν αυτοί να απλώνουν καλύτερα τις λινάτσες τους.

   Τα μέτρα αυτά προετοιμάζουν ένα,δύο, τρία πολλά Κάμντεν σε ολες τις περιοχές γύρω από το κέντρο.

   Ουσιαστικά πρόκειται για διάχυση της αθλιότητας.
   Συνιστά δόλο κατά του Ελληνικού πληθυσμού και χάιδεμα των εγχρωμων και των ασιατών φίλων τους ενόψει ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ αλλενάκι 15/06/2010 15:27:25

    Αλλενάκι,
    οι τελευταίες δυο γραμμές είναι άθλιος υπαινιγμός.
    Είναι ποτέ δυνατόν,να σκέφτονται έτσι;

    Αδυνατείς να αντιληφθείς την ...οραματική διάσταση του εγχειρήματος.
    Πρέπει να το παραδεχθείς! Βλέπεις πιο πεζά πράγματα.

    Η πραγματικότητα εξάλειψε τη φαντασία σου!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 15/06/2010 15:30:21

    Ναι Κώστα, έτσι σκέφτονται.
    Η επιλογή των περιοχών είναι ενδεικτική των προθέσεων.

    Θέλουν να στήσουν πιο "καλαίσθητους" πάγκους στους λαθρομετανάστες για να μη "γκρινιάζουμε" οι Έλληνες.

 3. DrNo avatar
  DrNo 15/06/2010 12:54:00

  Η πολιτική αθλιότητα του νεοΠασοκ σε όλο της το μεγαλείο!

  Δεν υπάρχουν γάζες στα νοσοκομεία.

  Οι μισθοί έχουν πετσοκοπεί.

  Η αγορά έχει στεγνωσει από ρευστο.

  Τα λουκέτα πάνε σύννεφο.

  Επενδύσεις ούτε με το κυάλι.

  ....και η υπερυπουργός με τα 12ποντα αθλητικά hogan βρήκε εποχή να εξαγγείλει την πεζοδρόμιση της Πανεπιστημίου.

  Απίστευτη Κυβέρνηση-Ουτε για αφρικανική χώρα δεν κάνει...

 4. donaE avatar
  donaE 15/06/2010 13:56:57

  Καπου φωτογραφιζεται η Μπιρμπιλη και θυμιζει εντονα την αυταρεσκεια του Σπηλιωτοπουλου.Καναπεδες,υφος ηγεμονικο και το απαραιτητο αθλητικο Wedge.Καλα επικοινωνιακα δεν λενε να ξυπνησουν,αυτο ειναι προ ΔΝΤ ντηζαιν.

  • foufoutos avatar
   foufoutos @ donaE 15/06/2010 14:45:02

   Βρεεεε, κι έλεγα ποιον μου θυμίζει αυτό το νευρωτικό πλάσμα....
   ύφος ηγεμονικό
   fit που δίνει αυτοπεποίθηση
   ατημέλητη δήθεν μοντερνιά
   καλυμένη επίφαση αδέσμευτης σκληρής biowoman
   έχει μείνει στην εποχή που η ομάδα ΓΑΠ έκανε τα διδακτορικά της.

   Τιμή στις μάνες του κόσμου που δηλώνουν
   ασυμβίβαστες με την πραγματικότητα
   αλλά αναζητούν κάποιο θύμα!

   • donaE avatar
    donaE @ foufoutos 15/06/2010 16:28:15

    To outfit φωναζει...εμμονη.

 5. armageddon avatar
  armageddon 15/06/2010 14:12:42

  Αφήστε τον Παπακωνσταντίνου να κάνει την δουλεία του ,ξέρει τι κάνει.
  Όταν υλοποιθούν τα σχέδια της Μπιρμπίλη θα είναι μεγάλη ανακούφηση για
  την Αθήνα .

 6. undercover gpr avatar
  undercover gpr 15/06/2010 14:17:11

  ++++ 1,000,000

  Σωστός

 7. athinaios axioprepis avatar
  athinaios axioprepis 15/06/2010 14:35:02

  Η Αθήνα πνίγεται απο το παραεμπόριο, την αυθαιρεσία, τη ρύπανση, την εγκληματικότητα, τη βρώμα, την παράνομη μετανάστευση και η υπουργός μας , αυτή η πράσινη του περιβάλλοντος, δεν βλέπει τίποτε απο όλα αυτά...!!!!

  Τόσο ερωτευμένη είναι και δεν τα βλέπει?
  Στο συννεφάκι της είναι?
  Ας κατέβει μην την κατεβάσουμε εμείς οι αθηναίοι

 8. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 15/06/2010 15:53:04

  Υπουργοί για γέλια, Πρωθυπουργός για κλάματα... Και η Ελλάδα συνεχίζει να καταστρέφεται... Βλέπεις η Τίνα είναι γνωριμία του γυμναστηρίου... Διώχτε τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 200 χρόνων, την πιο προδοτική και την πλέον ανίκανη... Το δίλημμα είναι ή ΠΑΣΟΚ ή Ελλάδα!
  Αλήθεια ο ανεκδιήγητος Χουντοχοϊδης πού είναι;

 9. anonymos avatar
  anonymos 15/06/2010 22:59:00

  Μην πιστεύετε δεν είναι αλήθεια, δεν είναι αλήθεια έτσι το πλασάρουν για να δείχνουν ότι έχουν διαφορές. Αν πραγματικά διαφωνούν να παραιτηθούν αλλοιώς να βγάλουν τον σκασμο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.