#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2010 17:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ («να τα πεις στον Παπανδρέου, όπως σου τα λέμε»)Όχι ότι δεν έφταιξε και ο Ξυνίδης,  αλλά οι εργαζόμενου που τα «έσπασαν» προχθές βράδυ στην Ιπποκράτους τα είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού (Γερουλάνο, Γκερέκου, Μπιτσαξή και Μενδώνη) που ενώ είχαν προκληθεί δεν πάτησαν το πόδι τους στην κομματική συνεδρίαση.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ενόψει των εκλογών που έχουν σε καμιά δεκαριά ημέρες, οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και το γραμματέα του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη, για μία εσωτερική διαδικασία στην Ιπποκράτους. Ο Γερουλάνος, που γνωρίζει ότι οι Πασόκοι έχουν χωριστεί σε δύο φράξιες και ενόψει εκλογών η συζήτηση μπορεί να πάρει αντικυβερνητικό χαρακτήρα, πρώτον ειδοποίησε τους υφισταμένους του να μην παραβρεθούν και δεύτερον είπε στον Ξυνίδη να πάει μόνος του. 

Από την αρχή της συζήτησης, και ενώ οι εργαζόμενοι (και υποψήφιοι - μην ξεχνιόμαστε) αντιλήφθηκαν ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει χωρίς τον υπουργό,  άρχισαν να μουρμουράνε. Όταν ήταν στο βήμα ο Ξυνίδης (δεν επιβεβαιώνεται ότι μίλησε για απολύσεις που αναμένονται) τους ζήτησε να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση, να βοηθήσουν το δύσκολο έργο της κτλ. Τότε, καμιά δεκαριά παλαιοί και έμπειροι συνδικαλιστές (όχι όμως ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Γιάννης Τσακοπιάκος που παρέμεινε μετά την ομιλία του ...ήρεμος στην καρέκλα του) άρχισαν να την «πέφτουν» στο γραμματέα.

Και «τι είναι αυτά που κάνει η κυβέρνηση» και «σε ποιους ζητάς να βάλουν πλάτη», «πλάτη βάλτε εσείς σε αυτά που κάνει ο Παπανδρέου» και «δεν κάνετε αυτά που λέγαμε προεκλογικά» και άλλα τέτοια. Τότε ο Ξυνίδης έκανε το ...λάθος.  »Δεν έχω συνηθίσει να μιλώ σε αγέλη» τους είπε κάποια στιγμή και η αίθουσα έγινε «Φαρ ουέστ».

«Τι είσαι εσύ», «από που σε φέρανε», «εδώ είναι ΠΑΣΟΚ» και «να τα πεις στον Παπανδρέου όπως σου τα λέμε» και τέτοια. Άναψαν και τα αίματα ανάμεσα στις δύο φράξιες των Πασόκων ενόψει των εκλογών, έπεσαν όντως και κάτι καρεκλιές, αντήλλαξαν και κάποιες βαριές κουβέντες «για αυτούς που τόσα χρόνια τα παίρνουν» ως συνδικαλιστές. Μετά ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. «Εντάξει μωρέ, σιγά το πράγμα. Αυτά στο συνδικαλισμό γίνονται κάθε μέρα. Απλά ο Ξυνίδης είναι άβγαλτος, είναι άπειρος και του ξέφυγε το πράγμα...» έλεγαν μετά οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που πάντως διαψεύδουν ότι ο γραμματέας απείλησε με απολύσεις. Όπως γράψαμε και πριν, οι εκλογές είναι σε λίγες ημέρες. Φαβορί είναι και πάλι ο Τσακοπιάκος, και ας μην τον πολυγουστάρει η Ιπποκράτους. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε και ο τσαμπουκάς. Ήταν και ο Κ. Καρτάλης εκεί, ο βουλευτής που είχε πάει με τον Βενιζέλο, αλλά κάθισε σε μία μεριά και δεν έβγαλε άχνα πάνω στην αναμπουμπούλα. Ξαναλέμε πάντως ότι οι εργαζόμενοι δεν τα είχαν από την αρχή με τον Ξυνίδη. Με το Γερουλάνο τα είχαν που τους «έφτυσε» και δεν πήγε, δίνοντας και εντολή στην Γκερέκου, την Μενδώνη και τον Μπιτσαξή να μην πάνε ούτε κι αυτοί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 22/04/2010 17:29:54

  Τελικα η ρηξη θα ερθει απο το Πασοκ!Εχουν να χασουν και τα περισσοτερα βλεπεις...

  • ataktos avatar
   ataktos @ donaE 22/04/2010 17:51:47

   καλα τα λες .

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/04/2010 17:40:09

  «Αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες», όπως αναγράφει και αλλού ο Φάκτορας...

  ΥΓ

  Το ωραιότερο της υπόθεσης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα θερίζει ότι το ΠΑΣΟΚ του χθες δημιούργησε, ανέθρεψε και συντήρησε...

  ...και δεν υπάρχει και ο ειδικός λογαριασμός
  ...και πρέπει να δώσουν και εξετάσεις για Δ/ντες
  ...και μπορεί να απολυθούν και εργαζόμενοι


  και η χύτρα σφυρίζει επικίνδυνα...

  ;-)

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 22/04/2010 18:01:37

  Ε..δεν ήταν και εντελώς λάθος που τους απεκάλεσε "αγέλη". Κάτι μεταξύ αγέλης και τσούρμου είναι. Και με τη σχετική νοοτροπία φυσικά.
  Αλλά και ο Ξυνίδης, πρέπει να ξέρει, ότι ξεγάνωτοι κομματικοί τενεκέδες σαν κι αυτόν, σε αγέλες στηρίζονται.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ εναςάσχετος 22/04/2010 18:06:46

   Έτσι είναι ανάλογα με τον βοσκό και το κοπάδι....αν δε αποστασιοποιηθούμε και δούμε το κάδρο ο βοσκός γαλούχησε το κοπάδι τόσα χρόνια και που να ξεμάθουν τα ζωντανά τώρα πια ...

 4. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 22/04/2010 18:10:31

  "Κατά τη σάλα και τα έπιπλα".

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ καθρέφτης 22/04/2010 18:11:59

   "Κατά το σ..το και το φτυάρι"

 5. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 22/04/2010 18:15:43

  Αυτά δεν είναι τίποτα απλά μια υπενθύμιση για το μοίρασμα των πρώτων χρημάτων που θα μπουν στα ταμεία από το φρέσκο χρήμα που θα δώσει το Δ.Ν.Τ.
  Μετά θα αντικαταστήσουν τις σπασμένες καρέκλες με βαθιές και αναπαυτικές πολυθρόνες και οι καρεκλιές θα μείνουν μόνο σαν μια κακή ανάμνηση γιατί οι κολλητοί και οι φίλοι πάντα τα βρίσκουν στο φαγοπότι και την διασκέδαση.

  • donaE avatar
   donaE @ ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 22/04/2010 18:31:39

   Σωστο.Ο καυγας για το παπλωμα.

 6. Greco avatar
  Greco 22/04/2010 18:34:41

  γιαυτο τους πειραξε ,επειδη ειναι αγελη
  σκυλολοι σκετο

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/04/2010 21:54:41

  Ολοι οι παραπάνω κύριοι δεν κοιτούν:

  -να ανοίξουν την Ακρόπολη και τα μουσεία που κλείνουν στις 15.00 λόγω έλλειψης προσωπικού;
  -να καθαρίσουν καμία τουαλέτα σε αρχαιολογικό χώρο;
  -να κόψουν κανένα εισιτήριο;
  -να γίνει προβολή της κληρονομιάς;
  -να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία ΥΠΠΟ ΕΤΑ ΓΓΟΑ κλπ αντί, είτε να καταρέουν είτε να πληρώνουν ενοίκια για γραφεία;
  - να γίνει μία Υπηρεσία ανά νομό για την εξοινόμηση λειτουργικών εξόδων, την καλύτερη διαχείριση, συντήρηση και ανάδειξη της κληρονομιάς και την εξυπηρέτηση του πολίτη;

  Αλλά αν γίνουν όλα αυτά δεν θα υπάρχουν 3 Δ/ντες και 24 τμηματάρχες ανά νομό και δεν θα γίνεται τέτοιος κατακερματισμός για να μην ξέρει "η δεξιά τι ποιεί η αριστερά" και θα ξεβολευτούν μερικοί πισινοί...

  Αντίθετα οι παραπάνω κύριοι θα απεργήσουν 27/9/2010 με αιτήματα : την εκπροσώπηση όλων των κλάδων στη διοίκηση κάθε εφορείας!!! (γιατί και ο συνδικαλιστής εργάτης, κλητήρας, φύλακας, κλπ θα πρέπει να ...διοικεί), την πρόσληψη 1.000 φυλάκων (μη ξεβολευτούν όσοι είναι σε γραφεία ή σπίτια τους...) και την μεταφορά προσωπικού από ΝΠΙΔ και ΑΕ που θα καταργηθούν στο ΥΠΠΟΤ.

  Αλλά είπαμε ο χειρότερος εχθρός της σημερινής κυβέρνησης είναι ο χθεσινός της ευατός, ότι διμηούργησε, ανέθρεψε και συντήρησε, το βρίσκει σήμερα απέναντί της.

 8. BlueSky avatar
  BlueSky 22/04/2010 22:33:00

  Ξυνοπαγκαλοσηφουνάκηδεχατζησάββεπροβόπουλοιοιοιοι και λοιποί τσιφλικάδες ουστ απο δω........

  • JOHN avatar
   JOHN @ BlueSky 22/04/2010 23:48:51

   Αυτο μου θυμιζει το ονομα του ηφαιστιου που εξεραγει στην Ισλανδια,εχει και δυναμικη!

 9. stefanos avatar
  stefanos 23/04/2010 01:30:35

  Εσείς τα λέτε λίγο καλύτερα από την Απογευματινή, αν και όχι σωστά. Ενώ η Απογευματινή ας πούμε δεν ανέφερε τα περί "αγέλης" (αλλά περί μαύρων κοστουμιών) εσείς στο ΑΝΤΙ WEBLOG έχετε καλύτερη πληροφόρηση από τους ρουφιάνους συνδικαλιστές που το παίζουν "πασοκ". Βλέπεις πιά η ιδιότητα του Φίλου/Μέλους αποκτιέται με μερικά Ευρώπουλα. Ο κ. Ξυνίδης έκανε μια θα έλεγα φυσιολογική ομιλία - κατά τα άλλα - και είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν είπε τις βλακείες που του αποδίδει η Απογευματινή. Ούτε βέβαια έπεσαν καρεκλιές (ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ), πολύ δε μάλλον φτυσιές. Αυτά είναι γελοιότητες αυτών που θέλουν να κάνουν ζημιά και θεωρούν τους εαυτούς τους πάνω από όλα συνδικαλιστές και όχι ότι είναι Μέλη του ΠΑΣΟΚ. Δρουν ως ατζέντηδες του παρακυκλώματος των ψευδο-πασκιτών της ΓΣΕΕ. Λόγια ανόητα και χωρίς ίχνος ρεαλισμού λες και τους φέρανε από τον Άρη. Λες και η χώρα δεν είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Λες και στην άρνηση του φυσιολογικού (εν τελει) δανειστή μπορείς να αποφύγεις τον τοκογλύφο! Και σέρνουν πίσω τους κάτι χαζά (κλακαδόρους) και στο πρώτο σινιάλο ξεσπούν σε φωνασκίες σάμπως κύμβαλα αλαλάζοντα. Το όλο σκηνικό ήταν στημένο και είναι καθήκον της κομματικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να καθαρίσει το τοπίο από τους γραφικούς, τους γελωτοποιούς και τους δήθεν αριστερούς. Γιατί οι μισοί και παραπάνω που μείνανε στην αίθουσα δεν θίχτηκαν από τη λέξη "αγέλη"; Γιατί όσοι θίχτηκαν και καλά μου δεν παρέμειναν στην αίθουσα και να τοποθετηθούν πολιτικά πάνω σε αυτό;
  Πολλά είπα για τούτη τη δόση.
  Όσοι θέλετε να μάθετε μερικά πράγματα πάρα πέρα διαβάστε την επιστολή που έστειλα στον δημοσιογράφο της Απογευματινής, κ. Κατσιγιάννη, που τηλεφωνικά με διαβεβαίωσε ότι θα δημοσιοποιήσει και την «άλλη άποψη».
  Δεν σας κρύβω ότι προκαλώ κάθε πεμπτοφαλαγγίτη σε αντιπαράθεση σχετικά με την αλήθεια των γεγονότων…

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ stefanos 23/04/2010 12:48:15

   Αγαπητέ Στέφανε ψευδο-πασκίτες είναι και πρόεδρος που ήθελε να κατέβει υποψήφιος στη Β Πειραιά;είναι όσοι ήταν Δ/ντες χωρίς κρίσεις από το 1997 - 2006 και φωνάζουν τώρα που πρέπει να μιλάνε μια ξένη γλώσσα ή να δώσουν εξετάσεις;

   Εγώ γελάω με τα χάλια σας, επειδή σας ξέρω τόσα χρόνια και να σου θυμίσω αντί είτε για ρουφιανιές είτε για κομματικές δηλώσεις πίστης, τις δηλώσεις του κ Πάγκαλου (Αντιπροέδρου της κυβέρνησης)για την μαύρη τρύπα στο ΥΠΠΟ όταν διαδέχθηκε τον κ Βενιζέλο (Υπουργό Αμυνας), αν δεν θέλεις να θυμάσαι ορίστε:

   http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=274578&dt=21/06/2009

   ΥΓ

   ...λυπάμαι που σε στενοχωρώ αλλά οι τελευταίοι που πρέπει να μιλάνε στο ΥΠΠΟΤ είναι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές.
   Κατανοώ την πίκρα αφού ούτε ειδικός υπάρχει πια, ούτε Δ/ντες μπορούν να κάνουν, αλλά έτσι είναι η ζωή...
   Ας κάνουν απεργία για .....εκπροσώπηση όλων των κλάδων στη διοίκηση των υπηρεσιών λοιπόν και ας κοιτάνε πλέον τον μισθό τους καθώς και αυτοί μόνο με αυτόν θα ζουν πια.

  • ataktos avatar
   ataktos @ stefanos 23/04/2010 12:53:39

   Καλά υπάρχουν ακόμα πολίτες σε τούτην την χώρα που δηλώνουν ΠΑΣΟΚ η ΠΑΣΚΕ μπράβο τους …..

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ataktos 23/04/2010 13:13:33

    Φυσικά και υπάρχουν αφού είτε τρώνε είτε επιθυμούν να φάνε...

    ΥΓ

    για να καταλάβεις φίλε μου κατεβαίνουν σε απεργία 27/04/2010 με αίτημα μεταξύ των άλλων την εκπροσώπηση όλων των κλάδων στη διοίκηση των Υπηρεσιακών μονάδων.
    Ο εκπρόσωπος των εργατών μαζί με τον εκπρόσωπο των αρχαιολόγων μαζί με τον εκπρόσωπο των φυλάκων ή συντηρητών ή διοικητικών ή μηχανικών να διοικούν....και μετά μας φταίνε οι Γερμανοί και οι κερδοσκόποι....

 10. δδ avatar
  δδ 23/04/2010 11:06:34

  Κύριοι,
  Η ακροπολη και τα μουσεία ειανι ΚΛΕΙΣΤΑ από τις 3.00 και μετα γιατι η ιδεοληπτικη κυβερνηση απελυσε τους stagier με τους οποίους ήταν ανοικτά από τις 3.00 και μετά.
  Αντι οι γελίοι να κοιταξουν πόσοι στοιχίζουν οι υπάλληλοι της απογευματινης βαρδιας και πόσα έσοδα έχουμε από τα εισητήρια βρήκαν την λύση και χανουμε ΕΣΟΔΑ μέσα στην κρίση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.