Μαλλιά - κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψήφια από τη μειονότητα
21/04/2014 22:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαλλιά - κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψήφια από τη μειονότητα

Μια ακόμη γκάφα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν ξέρει ούτε τους υποψήφιούς του να διαλέξει.

Έτσι, ενώ στην αρχή είχε αποφασίσει να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο την Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το χώρο της μειονότητας τελικά επελέγη ο Μεσάν Οσμάν Ουμίζ. Ύστερα από ευρεία σύσκεψη των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή της Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά είχε προκαλέσει έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις, που οδήγησαν το ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερες σκέψεις. Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή επικρατεί «πόλεμος» ανάμεσα σε Πομάκους και Μουσουλμάνους με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ανέβει στη Θράκη ο κ. Βίτσας και να λύσει το πρόβλημα που ανέκυψε. Ουσιαστικά η «Ελληνίδα Ρομά», όπως αποκαλείται η Σαμπιχά κόπηκε μετά από αντιδράσεις συριζαίων της μουσουλμανικής μειονότητας οι οποίοι δεν ήθελαν να τη δουν στα μάτια τους. Από τους μουσουλμάνους που αυτοαποκαλούνται Τούρκου χαρακτηρίζεται ως εθνικίστρια, ενεργούμενο του «βαθέως ελληνικού κράτους».

Από την άλλη πλευρά, ο αυτοαποκαλούμενος «Τούρκος» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζειμπέκ, κατηγορείται από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας της κυρίας Σαμπιχά επίσης ως εθνικιστής και «ενεργούμενο του τουρκικού βαθέως κράτους». Μπροστά σε αυτό το κουβάρι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έλυσε τη διαφορά. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος: «Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sofokles avatar
  sofokles 21/04/2014 22:52:43

  Η γυναίκα αισθάνεται ελληνίδα. Υπάρχει σημαντικότερος λόγος απο αυτόν για να την "κόψουν" απο υποψήφια?

 2. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 22/04/2014 01:23:44

  Εθνικιστρια η Σαμπιχα,αλλά όχι ο επι χρόνια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπεκ Χουσειν που τόσο καιρό δρούσε ως πράκτορας της Αγκυρας.Μαλιστα.Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν? Ειναι προφανές.Η κυρία εκδιώχθηκε επειδή δηλώνει Ελληνίδα Ρομα και όχι Τουρκάλα,άρα δεν ειναι αρεστή στους Τουρκοφρονες της Δυτικής Θράκης και στο Τουρκικό Προξενείο,αφού στέκεται εμπόδιο στην πολιτική της Αγκυρας που προσπαθεί να εγείρει θέμα"τουρκικής μειονοτητας"στην περιοχή. Μεχρι ποτε θα επιτρέπει η Ελλάδα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να καπελώνουν όλη τη μουσουλμανική μειονότητα;Μέχρι ποτε θα συνεχίσει να στέλνει τους Πομακους και τους Τσιγγάνους στην αγκαλιά της Τουρκίας;Ποτε επιτέλους το κράτος των Αθηνών θα δεήσει να ασχοληθεί με τα ζητήματα της περιοχής;Ως ποτε οι Έλληνες Χριστιανοί της Θράκης θα πρέπει να ανέχονται τις τουρκικές προκλήσεις μέσα στην ίδια τους τη χώρα;Τελικά,η Θράκη ειναι ή όχι μέρος της ελληνικής επικράτειας; Θλίψη και απογοήτευση για ακόμη μια φορά μπροστά στην ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντα σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη ακριτική περιοχή...

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/04/2014 07:10:59

  Αντιδράσεις δεν υπήρξαν μόνο από Τούρκους.Υπήρξαν και από Έλληνες - θεωρητικά - του ΣΥΡΙΖΑ. http://www.xanthipress.gr/d-christopoulos-gia-tin-ipothesi-sampicha-diskola-tha-borousa-na-ime-sto-idio-psifodeltio/

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 22/04/2014 07:38:18

  Ρώτησαν ένα λουλούδι, ένα πουλί κι έναν άνθρωπο: "τι είναι αγάπη;" Και το λουλούδι άνθισε, το πουλί κελάϊδησε και ο άνθρωπος δάκρυσε. (σοφά λόγια αγάπης-ζωής)

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 22/04/2014 10:05:47

  Διαβάστε τι είχε δηλώσει η Σαμπιχά στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη:
  «Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων», επισημαίνει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν και υπογραμμίζει ότι «επειδή είναι μουσουλμάνα της Θράκης, υποχρεώθηκε να πάει σε σχολείο όπου διδάχθηκε μία τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά».
  Η κ. Σουλεϊμάν, αποκάλυψε ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να τους επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους», είτε με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν.
  Και η Σαμπιχά, στηλιτεύει την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, προσθέτοντας τα εξής: «Το κράτος δεν κάνει αρκετά.
  Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία.
  Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους». «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη», τονίζει η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ζητά «να τους αφήσουν ήσυχους σταματώντας να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους».

 6. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 22/04/2014 10:09:34

  Προτίμησαν να μην δυσαρεστήσουν τα "επαγγελματικά" στελέχη της μειονότητας, που δεν διανοούνται την συνύπαρξη με μια φωνή -τσιγγάνικη στην προκειμένη περίπτωση- που λέει "δεν είμαστε Τούρκοι". Δεν πρέπει να ήταν δύσκολο να πειστούν. Τους είπαν ότι θα χάσουν ψήφους από τη μειονότητα. Φοβάμαι ότι είναι ο λόγος για τον οποίον η κ. Σουλεϊμάν (ή κάποιος σαν την κ. Σουλεϊμάν) δεν θα μπορούσε να βρει θέση στο ψηφοδέλτιο ΚΑΝΕΝΟΣ κόμματος.

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 22/04/2014 11:05:49

  Σε μακρυμάλλη με κοτσίδα, πήρε ο Σύριζα ...τον Κρίτωνα .. καλύφθηκε στυλιστικά. Πιστεύει κανείς ότι ο Σύριζα ενδιαφέρεται πέραν της ωμής ψηφοθηρίας για τα εθνικά συμφέροντα μας; Που να μπλέκει τώρα με τις μειονότητες στη Θράκη και την κ. Σεμπιχά... να ερεθίζει και το Τουρκικό Προξενείο ;

 8. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 22/04/2014 20:24:59

  ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ, ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ . ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΚΡΑΝΤ-ΓΚΙΝΙΟΛ ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ...ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ. Υ.Γ. ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΕΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ......

 9. ΦΟΤΖΙΟ avatar
  ΦΟΤΖΙΟ 23/04/2014 08:38:38

  Καλά κάνετε και κράζετε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν βλέπω και τη νδουλα να κάνει μία πραγματικά πατριωτική κίνηση και να την συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της...πολύ φόβος και ηττοπάθεια βρε παιδάκι μου από την υποτίθεται δεξιά παράταξη!!!

 10. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 23/04/2014 10:00:19

  Ντροπή και αίσχος! ΟΙ Έλληνες Τσιγκάνοι δεν χωρούν στα ελληνικά ψηφοδέλτια!

 11. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 24/04/2014 10:29:37

  Κακά τα ψέμματα. Όλα τα κόμματα ανέκαθεν προσπαθούσαν και προσπαθούν να έχουν την εύνοια του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ώστε να παίρνουν την ψήφο της μουσουλμανικής (κυρίως τουρκογενούς) μειονότητος στην Θράκη. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Η υποψήφια Δήμαρχος της ΝΔ υπο τον πλήρη έλεγχο του Τουρκικού Προξενίου ! Βρείτε μου κόμμα (εκτός ΧΑ και παλαιότερα ΛαΟΣ), που να μην προσκυνά το προξενείο-σφηκοφωλιά της ΜΙΤ.

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/04/2014 11:13:29

  H Πολ.Αν του Σαμαρά αρνήθηκε να βάλει υποψήφιο που δήλωνε τούρκος και πήρε 2.93% στις εκλογές του 1996 αποκλεισθείσα από τη βουλή με το όριο του 3%.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ ψυχραιμια 24/04/2014 11:40:21

   Και έπραξε άριστα. Αν υποχωρούσε, ενδεχομένως να έμπαινε στη Βουλή, αλλά θα έπαυε αυτοστιγμεί να είναι αυτό που ήθελε να είναι. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ψυχραιμια 24/04/2014 16:49:02

   Δεν θυμάμαι το περιστατικό, αλλά και δεν το αμφισβητώ. Άλλο Πολ.Αν., άλλο ΝΔ. Άλλο Σαμαράς της δεκαετίας του '90 και άλλο Σαμαράς της δεκαετίας 2005-2014.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.