Μακροβούτι του Τσίπρα στα βρόμικα νερά του Ποταμιού
12/05/2014 10:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μακροβούτι του Τσίπρα στα βρόμικα νερά του Ποταμιού

Το Ποτάμι αρχίζει να γεμίζει με τα αριστερά πολιτικά παρτάλια που βλέπουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κυβέρνηση μόνα τους και άρχισαν να προσεγγίζουν και τους απολιτίκ, τους αφασίες, τους «δεν ξέρω τι μου γίνεται».

Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης είχαμε αναρωτηθεί εδώ στο antinews μήπως η δημιουργία του «Ποταμιού» έγινε για να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να γίνει ο σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς;

Λέγαμε τότε μήπως ο κ. Θεοδωράκης είναι το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά τις εθνικές εκλογές δεν σχηματίζεται κυβέρνηση και ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές;

Μάλιστα πολλές φορές αναρωτηθήκαμε γιατί το σύστημα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ παίζουν τόσο πολύ το Ποτάμι όταν μάλιστα δεν έχει να πει απολύτως τίποτε και δεν έχει να συμβάλει καθόλου στην αναγέννηση της πατρίδας.

Όλοι τότε έλεγαν ότι το Ποτάμι θα κλέψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά βλέπουμε ότι έχει αλώσει το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, ο κ. Θεοδωράκης θα παίξει ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Οι μάσκες τώρα του δημοσιογράφου – επιχειρηματία – αρχηγού κόμματος έπεσαν. Στη συνέντευξη που δίνει στην Εφημερίδα των Συντακτών σήμερα επιτίθεται στους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά και ουσιαστικά απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «σε αυτή τη ζωή έχω μάθει να μην λέω «ποτέ»», όταν είχε ερωτηθεί για τη συνεργασία με το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Κι εγώ το επαναλαμβάνω αυτό. Η χώρα για εμάς χρειάζεται μεγάλες συνεργασίες. Με ποιον θα συνεργαστεί ο Τσίπρας; Με το ΚΚΕ που τον καταγγέλλει ως δεκανίκι του συστήματος; Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν έχουν καμία σχέση με την κοσμοθεωρία της Αριστεράς; Πρέπει λοιπόν να καταλάβει η Αριστερά ότι η λύση είναι οι συνεργασίες.»

Στην ερώτηση «είστε, λοιπόν, ανοιχτός σε συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Στ. Θεοδωράκης απαντά: «Ναι. Και από τη στιγμή που θα βρούμε πού συμφωνούμε, να δώσουμε σε αυτά προτεραιότητα. [...] Και εδώ πρέπει να βοηθήσει το μεγάλο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να απενοχοποιήσει τη λέξη συνεργασία.»

Να λοιπόν που το Ποτάμι αρχίζει να γεμίζει με τα αριστερά πολιτικά παρτάλια που βλέπουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κυβέρνηση μόνα τους και άρχισαν να προσεγγίζουν και τους απολιτίκ, τους αφασίες, τους «δεν ξέρω τι μου γίνεται». Οι Ποταμίτες του κ. Θεοδωράκη αποκαλύπτουν σιγά – σιγά τον σκοπό τους. Να πάρουν μέρος σε μια κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα και φανταστείτε τι έχει να γίνει. Με τους ανεύθυνους και άσχετους του ΣΥΡΙΖΑ και τους οπαδούς του Ποταμιού να κυβερνηθεί αυτή η χώρα.

Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά είναι τρομακτικά επικίνδυνο αυτό που πάει να συμβεί. Και ο ελληνικός λαός δε πρέπει να το αφήσει. Βάλτε κάτω τα τελευταία γεγονότα και φτιάξτε το παζλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειχνε να ανησυχεί τελευταία από την άνοδο του Ποταμιού. Το Ποτάμι είχε ηρεμήσει και δεν έκανε επιθέσεις στην Αριστερά. Ο κ. Θεοδωράκης αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της συνεργασίας και όλο αυτό το σκηνικό το προωθούν τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης των επιχειρηματιών.

Και την ίδια στιγμή βασικός σύμμαχος του κ. Τσίπρα αναδεικνύεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Και για να μην μας μείνει καμιά αμφιβολία για του που θα «ξεραστεί» το Ποτάμι ο κ. Θεοδωράκης στην ίδια συνέντευξη στηρίζει και Δούρου με την οποία όπως λέει συμφωνεί σε αρκετά πράγματα, νιώθει πιο κοντά στον Μπουτάρη και για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, λέει: «Εξεπλάγην, για παράδειγμα, που υπάρχει υποψήφιος που θέτει το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα. Και θέλει να αποκαλείται ευρωπαίος υποψήφιος!»

Χθες ο κ. Θεοδωράκης μίλησε στην Καβάλα και επειδή είχε ήλιο αγόρασε καμιά 30αριά καπέλα και τα μοίρασε στους παρευρισκόμενους. Καλή κίνηση. Όμως, γιατί δεν αγόρασε και ορισμένες μάσκες προκειμένου να αντικαταστήσει αυτές που έπεσαν από τη στιγμή που προσκύνησε τον Αλέξη Τσίπρα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nikos avatar
  Nikos 12/05/2014 11:52:27

  Aν λοιπον ο Σαμαράς έχει χάσει ακόμα και τους μεγαλοαστούς, τότε σε τι ελπίζει?

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/05/2014 12:03:03

  Το Ποταμι δεν ειναι τιποτε άλλο από αντικαταστάτης του "εκσυγχρονιστικού" ΠΑΣΟΚ. Ως τέτοιο συμφωνεί με τη ΝΔ στην παραμονή στην ευρωζώνη και με το ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα υπόλοιπα (μετανάστες,πολυπολιτισμικά κτλ).Εάν λοιπόν δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ οικονομική πολιτική συμβατή με την ευρωζώνη με αυτόν θα συμμαχήσει.Εάν όχι δεν αποκλείεται να γίνει ο νέος σύμμαχος της ΝΔ μετά το Βενιζέλο.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 12/05/2014 12:19:00

  «Στήνουν ...αντίσκηνα στο Ποτάμι Με αντίσκηνα https://bit.ly/1ja0r6v (credit 4.bp. blogspot) αντί εκλογικών κέντρων εξορμεί στο κέντρο σειράς πόλεων ανά την Ελλάδα το Ποτάμι. Αιτία; Το κόστος.» |πηγή: matrix24.gr 08/05/2014 @ 7:32 | Την απόφαση του νεοσύστατου κόμματος έκανε γνωστή ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς για τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αφού απευθύνθηκαν στις κατά τόπους δημοτικές αρχές για να τους παραχωρήσουν χώρο για τα εκλογικά τους κέντρα, δωρεάν, διαπίστωσαν ότι αποτελεί πρακτική οι δήμοι να …συστήνουν εταιρίες που στήνουν τα προεκλογικά ‘σπιτάκια’ στις πλατείες λίγο πριν από τις κάλπες. Εξού και αποφάσισαν να δουν το πράγμα λίγο πιο …ανατρεπτικά. «Ψάξαμε και βρήκαμε πως το να νοικιάσουμε σκηνές, ήταν πολύ οικονομικότερο», είπε, προσθέτοντας ότι παρ’ όλα αυτά, παζάρεψαν περαιτέρω την τιμή τους, με αποτέλεσμα καθεμία από αυτές να στοιχίσει τελικά 63 ευρώ, έναντι 83 που ήταν η αρχική τιμή. «Έτσι, με περίπου 3000 ευρώ το πολύ, θα στήσουμε τα εκλογικά κέντρα και θα έχουμε παρουσία σε όλη την χώρα», είπε, όταν –όπως υπολόγισε- στα υπόλοιπα κόμματα αυτό θα στοιχίσει 50, 70 ή και 150 χιλιάδες ευρώ…»

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 12/05/2014 13:38:29

   Αντίσκηνα στο Ποτάμι και ό,τι πρέπει για.. river party. Ζήλια σου, Αλιάκμωνα.

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ η Dimi 12/05/2014 14:55:20

    River party, με love parade, gay pride και μπόλικη πρέζα. Βάλε μέσα σε αυτό και καμιά 50αριά Αφγανοπακιστανούς κι έτοιμο το multiculti event...

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Marcelos 12/05/2014 19:24:52

     Επειδή εμείς τη ζωή λατρεύουμε και Fit and Sound μέχρι τα 100 και βάλε σκοπεύουμε να την απολαύσουμε, η δική μας river party κουλτούρα κάπως έτσι αρχίζει: με κολύμπι σε γνώριμα, καθάρια ποταμίσια νερά, ενίοτε και με βαρκάδα (σε ορισμένα σημεία τους ο Βοϊδομάτης, ο Αχέροντας, ο Λάδωνας κ.α., είναι κυριολεκτικά πισίνες!) και τελειώνει κάτω από υπεραιωνόβιους πλατάνους και τρεχούμενα νερά. Με όμορφα, πλούσια τραπέζια στρωμένα, με ολόφρεσκες πέστροφες και τηγανητές γλυκοπατάτες (ο γευστικός αυτός συνδυασμός είναι πέρα από κάθε περιγραφή), με ντόπιο κρασί και πίτες σπιτικές (το φύλλο πίτας το χωριάτικο. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο), με σαλάτες, άγρια χόρτα του βουνού, μυρωδικά, φρούτα και λαχανικά από τα μποστανάκια του χωριού. Με καφεδάκι ελληνικό, ευωδιαστό και μερακλήδικο, με γλυκά του κουταλιού, ξηρούς καρπούς, με σιροπιαστά, με χωνευτικό από τις αστείρευτες κρήνες κρυστάλλινο νερό, που μόλις πιούμε, ξαναπεινάμε και θέλουμε πάλι να φάμε. Επίσης, εφόσον χρειαστεί, έχουμε μαζί μας τούλι, για τη φυσική προστασία μας από τα κουνούπια. Και όταν τελειώσει η γιορτή μας στο ποτάμι, εμείς αφήνουμε τον χώρο που μάς φιλοξένησε, ακόμα πιο καθαρό και φροντισμένο απ’ ότι τον βρήκαμε. Και μία ακόμα μοναδική εμπειρία, αργά το βράδυ δίπλα το ρυάκι. Τ’ αηδόνια στις φυλλωσιές κρυμμένα, σε μελωδικότητα το ένα με το άλλο ανταγωνίζονται. Κι εμείς, σωπαίνουμε και ακροποδητί βαδίζουμε. Επειδή, το τραγούδι τους δεν θέλουμε να διακόψουμε και τ’ αηδόνια να τα χάσουμε. Επειδή, τη θεραπευτική για τη ψυχή μας μελωδία τους, όσο περισσότερο γίνεται, θέλουμε να την απολαύσουμε! Καταλάβατε.

  • Nikos avatar
   Nikos @ η Dimi 12/05/2014 19:50:21

   Nαι αλλά αυτό είναι κατά της ανάπτυξης της οικονομίας...Σαν φούλ Αριστερά μας βγαίνει τελικά το ποτάμι...

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 20/05/2014 10:15:26

  «Φουρτούνες» στο Ποτάμι από το νέο διαφημιστικό σποτ | FortuneGreece.com20/05/2014 @10:29:17 πμ Υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος ζητάει την απόσυρση του χαρακτηρίζοντας το «αισχρό και απαράδεκτο» (βίντεο). Στην «κούρσα» των Ευρωεκλογών έχει μπει το Ποτάμι βγάζοντας τα πρώτα του δύο σποτ, τα οποία έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές. Το σποτ έχει πρωταγωνίστρια μια κοπέλα που μιλάει για την «πρώτη φορά», πόσο σημαντική είναι, με ποιον θα πρέπει να τελεσθεί, ότι πρέπει να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν κλπ, αφήνοντας υπονοούμενα ότι κάνει λόγο για την πρώτη σεξουαλική επαφή – ωστόσο μιλά για την πρώτη φορά που θα ψηφίσει. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, καθηγητής Περικλής Βαλλιάνος, ζητάει την απόσυρση του αποκαλώντας το «αισχρό και απαράδεκτο». Με ανάρτηση στο Facebook, καλεί να αποσυρθεί το σποτ και τον Σταύρο Θεοδωράκη να το αποκηρύξει. «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
  Ζητώ να αποσυρθεί αμέσως το αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο “πρώτη φορά”, καθώς και το άλλο αχαρακτήριστο που το συνοδεύει. Οι “διαφημίσεις” αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγει ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των “διαφημίσεων” αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο». Δείτε τα σποτ: Η πρώτη της φορά (1/2) http://youtu.be/qDrkhRsmAKg Η πρώτη της φορά (2/2) http://youtu.be/qxrA2jHRE30

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 20/05/2014 20:15:49

  Γενική Γραμματεία Ισότητας: Απαντά με Ρένα Κουμιώτη στον Σταύρο Θεοδωράκη! news.gr.msn.com | Τελευταία Ενημέρωση: Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 @17:01 Η «Πρώτη Φορά» ας είναι και η τελευταία, σχολιάζει για το προεκλογικό σποτ του «Ποταμιού», που προκάλεσε σάλο στα κόμματα και το Διαδίκτυο Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα τηλεοπτικά σποτ του Ποταμιού που απευθύνονται στους νέους ψηφοφόρους και έχουν τίτλο «Η πρώτη μου φορά». Μετά τις αντιδράσεις ευρωβουλευτών, για το ζήτημα τοποθετείται και η γενική γραμματεία Ισότητας, η οποία μέσω ανακοίνωσης στέλνει τα δικά της μηνύματα μέσα από ένα τραγούδι... Επιλέγοντας το πολύ γνωστό και επιτυχημένο κομμάτι της Ρένας Κουμιώτη, «Πρώτη Φορά» απαντά - παίρνει θέση με ευφυή και ευρηματικό τρόπο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι τα σποτ του Θεοδωράκη θίγουν τη γυναικεία υπόσταση και αλώνουν την πολιτική ουσία... Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά την ανακοίνωση Η «Πρώτη Φορά» ας είναι και η τελευταία… Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγωνία εντείνεται καθώς πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η «κορύφωση» του προεκλογικού αγώνα εν όψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου. Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι για κάποιους, ίσως πρόκειται για την «πρώτη φορά» που εκτίθενται πολιτικά, σε μια εκλογική αναμέτρηση από την οποία θα κριθούν πολλά στην Ευρώπη. Φυσικό είναι αυτή η «παρθενική» πολιτική έκθεση να δημιουργεί στους «πρωτάρηδες» του χώρου αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις «επιδόσεις» τους.

  Από την πλευρά μας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων οφείλουμε να διαπιστώσουμε με χαρά ότι οι μηχανισμοί ορθού πολιτικού λόγου που τελικά διαθέτουμε ως κοινωνία, αυτή τη φορά λειτούργησαν! Ίσως, μάλιστα, να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο άμεση κριτική -και μάλιστα εξ’ ιδίων τα βέλη- και διορθωτικά αντανακλαστικά, ενάντια σε ένα είδος λόγου που θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία (άραγε, πότε θα μιλήσουμε τελικά για την Ευρώπη και τις επιλογές που έχει ο πολίτης, έστω και την ύστατη τούτη ώρα;). Όμως, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, συστήνουμε πάνω απ’ όλα ψυχραιμία. Ας πρυτανεύσει η λογική. Και ας είναι και η «κοινή λογική». Στο δημιουργικό επιτελείο της «Πρώτης Φοράς», αφιερώνουμε μια άλλη, κλασσική και αξέχαστη «Πρώτη φορά». http://youtu.be/W6N7NQH8xVQ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.