#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2011 07:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαθητευόμενοι μάγοιΕδώ κι ένα χρόνο, πριν την υπογραφή του Μνημονίου είχαμε γράψει ότι η σωτηρία της οικονομίας δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια μαθητευόμενων μάγων. Οι τύχες της χώρας δεν μπορεί να βρίσκονται σε ανθρώπους που ούτε μισές αλήθειες λένε, ούτε μισές μεταρρυθμίσεις μπορούν να κάνουν, ούτε μια στοιχειώδη οικονομική πολιτική να υποστηρίξουν.

Πέρασαν τόσα Μνημόνια, τόσες «μεταρρυθμίσεις», υποτίθεται ότι έγιναν τόσα βήματα μπροστά, αλλά η χώρα βρίσκεται σε χειρότερο σημείο απ’ ότι πριν από ένα χρόνο. Τότε που ο κόσμος περίμενε τη Σταύρωση, αλλά ήλπιζε και στην Ανάσταση. Έτσι τον έπεισαν από το περίφημο Καστελόριζο και τις διακηρύξεις περί σωτηρίας της χώρας. Έτσι, πέρασαν τόσοι μήνες ανοχής μέσα στην ανέχεια, αλλά ο κόσμος περίμενε κάτι.

Ένα χρόνο μετά, λοιπόν, η ίδια κυβέρνηση, το ίδιο κόμμα εμφανίζει μια εικόνα πλήρους διάλυσης. Ο καθένας λέει ότι θέλει, ο καθένας κάνει ότι θέλει και το αποτέλεσμα είναι η χώρα να οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς.

Το τελευταίο παράδειγμα με τον Κ. Σημίτη να εμφανίζεται σαν… Λάζαρος που αναστήθηκε για να μας πει τι θα κάνουμε, είναι χαρακτηριστικό της Βαβέλ του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, χωρίς φυσικά ίχνος αυτοκριτικής για την περίοδο 2000-2004, και ειδικά για τον Μεγαλοϊδεατισμό των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πληρώνουμε για πολλές ζωές, μας ζητά να κάνουμε αναδιάρθρωση αφού η χώρα προετοιμαστεί κατάλληλα. Ως μεγάλος… οικονομολόγος δε μας λέει τις συνέπειες για την ελληνική κοινωνία. Πόσο μπορεί να αντέξει ο κόσμος, τις θα γίνει με τα λεφτά του, τις δουλειές του, τα δάνειά του; Κουβέντα ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Σημίτης.

Εν πάση περιπτώσει, ελεύθερος είναι ο καθένας να λέει ότι θέλει. Βγαίνει μετά η κυβέρνηση και αδειάζει τον πρώην πρωθυπουργό. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τις ΗΠΑ διαψεύδει ένα τέτοιο σενάριο, την ίδια ώρα όμως που όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής, έχει ζητηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, η αναδιάρθρωση του χρέους, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Έχουν γίνει δηλαδή συζητήσεις, σενάρια επί χάρτου, έχουν κατατεθεί επίσημες προτάσεις αλλά επισήμως η κυβέρνηση λέει ότι ακολουθεί το πρόγραμμα σταθερότητας και δεν την νοιάζει οτιδήποτε άλλο.

Μα είναι αυτή σοβαρή κυβέρνηση και σοβαρό κόμμα εξουσίας; Να μην ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά; Να βγαίνει ο Σημίτης να μιλά για αναδιάρθρωση, να βγαίνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (π.χ. Β. Παπανδρέου) να μιλούν ανοιχτά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά η κυβέρνηση να θεωρεί καταστροφικό ένα τέτοιο σενάριο, αν και η ίδια το συζητά με τους δανειστές μας;.

Εκτός κι αν όλη αυτή η θολούρα είναι εσκεμμένη ώστε να μας έρθει η αναδιάρθρωση (χρεοκοπία το λέει ο λαός) πιο καλά μετά το Πάσχα. Διότι, να μας το θυμηθείτε: Τον Ιούνιο, όταν θα φανεί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο κι όταν η έκθεση της τρόικας για το πρόγραμμα σταθερότητας θα είναι κόλαφος και δεν θα παίρνουμε την Πέμπτη δόση του δανείου, τότε θα ξαναβγούν οι σωτήρες. Με φόντο κάποιο άλλο ελληνικό νησί θα μας ανακοινώσει ο πρωθυπουργός νέο σχέδιο σωτηρίας που θα περιλαμβάνει και ολίγη από αναδιάρθρωση.

Στο ίδιο έργο θεατές δηλαδή

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 18/04/2011 09:08:17

  Πρέπει να είμαστε ο πρώτος δανειζόμενος, από καταβολής χρήματος, που απεύχεται να του χαρίσει κάποια χρήματα ο δανειστής του.

  • Ευμένης avatar
   Ευμένης @ Φυγόκεντρος 18/04/2011 09:25:29

   Δίκιο έχεις, αλλά φοβάμαι ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει με τους όρους του δανειστή. Φοβού τους Δαναούς κτλ...

 2. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 18/04/2011 10:16:39

  Είναι επιεικώς απαράδεκτο να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα στη χώρα μας, να καταναλώνουμε περισσότερα από όσα κερδίζουμε, να ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία μας, να αισχροκερδούμε στην τουριστική βιομηχανία μας, να φοροδιαφεύγουμε, να δωροδοκούμαστε, να απασχολούμε ξένους εργάτες, απλά και μόνο για να μην εργαζόμαστε οι ίδιοι, να μην απαιτούμε την τιμωρία των επίορκων «δημοσίων λειτουργών», να μην αντιδρούμε στην «κατάργηση» της συνταγματικής τάξης από ένα απαράδεκτο «μνημόνιο υποτέλειας», να ανεχόμαστε ανεπαρκείς ή ενδοτικούς πολιτικούς και τόσα πολλά άλλα, τα οποία μας «ανάγκασαν» να επαιτούμε διεθνώς, αντί να απαιτούμε – καθώς επίσης να διακινδυνεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία, καταντώντας τα ανόητα θύματα μίας ενορχηστρωμένης επίθεσης των κερδοσκόπων, οι οποίοι δικαίως θεώρησαν ότι είμαστε ανίκανοι να προστατέψουμε σωστά την πάμπλουτη χώρα μας (πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2329.aspx )

 3. Θετταλός avatar
  Θετταλός 18/04/2011 10:46:36

  Αριστερέ Ψάλτη, όπως θα γνωρίζεις ο Μέγας Βασίλειος είπε "νηστεία σταθερότητα αγοράς" και ο Ιερός Χρυσόστομος είπε ότι"ο χειρότερος διώκτης του χριστιανισμού είναι η ευημερία".
  Εμείς δυστυχώς ζαλιστήκαμε από τον απότομο πλουτισμό μας, που στηρίχθηκε σε υπερδανεισμούς, δηλαδή σε ψεύτικα πόδια, πέρα και πάνω από τις δυνατότητές μας και τα ξεχάσαμε όλα αυτά μέσα στη χαύνωση της καλοπέρασης. Ξεχάσαμε και το "παν μέτρον άριστον" και τώρα όπως είναι φυσικό είμαστε σε ελεύθερη πτώση και ψάχνουμε σωτήρες, ενώ κατά βάση εμείς φταίμε.
  Προσωπικά δεν με ενοχλεί και τώρα να βγαίναμε από την νεά Βαβυλώνα, να φύγουμε από το ευρώ, ας γυρίσουμε στην δραχμή, θα επιβιώσουμε, Mήπως η προηγούμενη γενιά που δεν είχε αυτοκίνητα, κινητά, σπιταρώνες, ακίνητα εξοχικά, το υπερκαταναλωτικό πνεύμα της δύσης, έπαθε τίποτα;
  Αλλά Αριστερέ Ψάλτη δεν είναι μόνο η επικείμενη οικονομική εξαθλίωση που μας προβληματίζει όλους. Η νέα Βαβυλώνα προωθεί και την ηθική εξαχρείωση. Σου δίνω την εξής πληροφορία : με την υπ΄αρ. 12267 απόφαση του Συμβουλίου απαγορεύεται στο εξής η χρήση των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας" στα πιστοποιητικά των κρατών μελών της, επειδή η έννοιά τους είναι ανασταλτική της ισότητας των φύλων και θίγει του ομοφυλόφιλους. Θα χρησιμοποιούνται πλέον οι όροι "γονικό μέρος α' και β".
  Και εμείς ως καλασικοί οσφυοκάμπτες θα τρέξουμε πρώτιο να υιοθετήσουμε τη νέα απόφαση μην μας πούνε καθυστερημένους, συντηρητικούς, ρατσιστές, θα το παίξουν πρωι βράδυ τα εντολοδόχα μμε, θα περάσει και αυτό όπως πέρασαν τόσα και τόσα σε αυτό το απέραντο "φρενοκομείο"

  • Misha avatar
   Misha @ Θετταλός 18/04/2011 13:10:58

   Αγαπητέ, το μείζον προβλημα δεν είναι η δική μας η «ιδιωτική» απληστία, αλλά η απληστία των τοκογλύφων στους οποίους επετράπη να διαφημίζουν τα «προϊόντα» τους με όλους τους αθέμιτους τρόπους του μάρκετινγκ.

   Το ψάρι δε βρωμά από την ουρά , βρωμά από το κεφάλι....

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Misha 18/04/2011 17:18:18

    Άνοιξες ΤΕΡΑΣΤΙΑ συζήτηση, με την ορθή σου παρατήρηση. Το σύγχρονο μάρκετιγκ και τα εργαλεία του είναι Ο ΠΥΡΗΝΑΣ των στρεβλώσεων της Ελεύθερης Οικονομίας. Αλλά δεν συζητιέται με σχόλια...

   • Θετταλός avatar
    Θετταλός @ Misha 19/04/2011 00:36:37

    Σίγουρα το ψάρι βρωμά από το κεφάλι, αλλά και εμείς ας μη βγάζουμε την ουρά απ' έξω. Τα μεγάλα ψάρια συνήθως σκίζουν τα δίχτυα, αλίμονο στα μικρομεσαία

 4. Tonia G avatar
  Tonia G 18/04/2011 11:00:41

  Για να μην πάθουμε τα ίδια αύριο,
  Πρόεδρε πάρε κεφάλια τώρα και πέτα ΕΣΥ εκτός Ψηφοδελτίων τους παλιούς, τους γόνους, τους γέρους κτλ. Αν αφήσεις να το κάνουν οι ψηφοφόροι, ΔΕΝ θα γίνει ΠΟΤΕ το ξεκαθάρισμα, γιατί οι περισσότεροι εν δυνάμει ψηφοφόροι σου δεν θα πάνε να ψηφίσουν… αν δουν τα γνωστά ονόματα που εξάλλου δημοσιεύονται ήδη… Αν αφήσεις τα ονόματα αυτά στα ψηφοδέλτια στις επόμενες βουλευτικές, θα ψηφίσουν πάλι μόνο ο στενός κομματικός κύκλος και μάλιστα θα βοηθήσουν το ήδη υπαρκτό βουλευτικό κατεστημένο. Έτσι θα ξαναβρεθείς με την ίδια σχεδόν κοινοβουλευτική ομάδα.

  Αντίθετα δραστηριοποίησε την Γραμματεία Οργανωτικού και του Ιδρύματος Καραμανλή (ή φτιάξε άλλο) και ξεκίνα τη λειτουργία πολιτικής “Σχολής” όπου θα διδάσκονται (σεμινάρια πολιτικών θέσεων και κυβερνητικών κατευθύνσεων) τα στελέχη που θα έχεις αύριο σε όλο τον κυβερνητικό μηχανισμό, την δική σου πολιτική φιλοσοφία και τις θέσεις σου.

  Αν δεν το κάνεις αυτό και αύριο να εκλεγείς, μια τρύπα στο νερό θα γίνει. Εσύ θα τρέχεις με 200, οι βουλευτές με 200 επίσης, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση! Όσο για τα στελέχη, αν δεν ξέρουν την ΝΕΑ κομματική ιδεολογία και πρακτική, θα αγοράζουν τα ιδεολογήματα του κάθε βουλευτού, τοπάρχη, κοτζάμπαση ή λαμόγιου.

  Εξάλλου έτσι θα δημιουργήσεις τη νέα πολιτική ΛΑΪΚΗ ομάδα της ΝΔ, και θα αποκλείσεις τους παλαιούς που ανελείχθηκαν με τους τρόπους της προηγούμενης 30 ετίας.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/04/2011 11:03:20

  Ο Προβοπουλος αυριο!!! θα μας πει να κανουμε αποταμιευσεις !!! χαχαχαχααααααα
  Ναι για να εχουν Κεφαλαια οι τραπεζές του !!! να δινουν δανεια οπου θελουν!!!

  ΠΠ

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/04/2011 11:10:14

  SMS εστειλε ο Φωτοπουλος στα μελη της ΚΟ και τους Υπουργους του ΠΑΣΟΚ !!

  Το sms εχει ως εξης:

  «Σύντροφέ μας με απόλυτο σεβασμό, με όλη την εκτίμηση για τις μάχες που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, στη βάση των αγώνων μας και όλων όσων μας συνδέουν, σε καλούμε να υπερασπιστείς την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού λαού. Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Ας δείξουμε ως κυβέρνηση ότι έχουμε αντιστάσεις, ας δείξουμε ότι έχουμε κόκκινες γραμμές. Ας δείξουμε ότι δεν παραδίνουμε ότι μας ζητάνε. Εκτός των άλλων (που είναι η ουσία) αυτό στα μάτια του λαού μας θα μας κρατήσει ψηλά. Με τα παραπάνω λόγια δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω κανέναν σας και κυρίως τον Πρόεδρο μας. Όμως αν δώσουμε και την ΔΕΗ αύριο ως κράτος δεν θα έχουμε κανένα εργαλείο στα χέρια μας για να ασκήσουμε πολιτική».

  ΠΠ

  • Tonia G avatar
   Tonia G @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/04/2011 12:02:12

   Η τελευταία πρόταση λέει όλη την αλήθεια για τα τελευταία 30 χρόνια. Ας κρατήσουν το δίκτυο και τα ορυχεία υπό δημόσια ιδιοκτησία, αλλά να δώσουν τη Διοίκηση στον Ιδιωτικό τομέα. Να τελειώνουμε με τους τύπους που χρησιμοποιούν Δημόσια Αγαθά και Φορείς ως "εργαλεία" άσκησης κομματικών εντολών.

 7. Enzo avatar
  Enzo 18/04/2011 11:20:11

  αυτοι και στο τσιρκο Medrano να πηγαινανε να ζητησουνε δουλεια με τις κλωτσιες εξω θα τους πεταγανε!

 8. ares avatar
  ares 18/04/2011 12:12:38

  Είμαστε σε βαθειά παρακμή?
  Ποια κρίση? Κοινωνική κρίση ονομάσαμε την παρακμή?
  Οικονομική κρίση είναι η κλοπή? Κλοπές παντού!
  Από το χαρτί γραφομηχανής μέχρι …την μεταμόσχευση ανθρώπινων οργάνων!
  (αν θέλετε ρίχτε μια ματιά στο 16/01/2010 στις 12:02 pm )
  Περικοπές λέει! Κατακρεουργείται κάθε ικμάδα δημιουργίας με δίκοπα φορολογικά χαράτσια,
  με πακτωλούς για αγορές κάλπικων εξοπλισμών, ποδοσφαιρικές μεταγραφές, άπλωμα του τζόγου!
  Βλέπετε περικοπές σε reality, Eurovision και πανηγύρια ή σε σχολεία φάρμακα και νοσοκομεία?
  Βαφτίσαμε την εργασία "δουλειά" και γεννήσαμε την λέξη "ανεργία".
  Ιδέες και πληροφορίες πρέπει να στολίζονται με γυμνά μοντέλα για ν' αποκτήσουν σημασία!
  Παρακμή που με νύχια και με δόντια παλεύουμε να απολαμβάνουμε!
  Μα σ' αυτές τις συνθήκες η Τζούλια φαντάζει (δεν φαντάζει - είναι) υγιέστερη. Και γενναιότερη!
  Δεν κρύβεται σαν όλους μας! Που παριστάνουμε ότι είμαστε άλλοι! Και απορούμε πώς έγινε το Φουκουσίμα!
  Η παρακμή δεν είναι αποκλειστικότητα του τόπου μας. Ισως εδώ να φαίνεται πιο έντονα.
  Αλλά ο σημερινός Πάπας Βενέδικτος, ως Καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτζινγκερ, το 1985, είχε φωνάξει:
  "η έλλειψη αρχών μπορεί να οδηγήσει τους νόμους της αγοράς σε κατάρρευση"
  Μπας και ήταν γραφικός?
  Είμαστε σε βαθειά παρακμή που φαίνεται καθημερινά και ανάγλυφα από την ατζέντα των ζητημάτων.
  Από τις προτιμήσεις μας και προτεραιότητές μας. Όλα έχουν γίνει πλαστά και λαθραία - η ανάγκη, η λύπη, η χαρά - και οι τέχνες στέρεψαν….
  Μια νέα φεουδαρχία (τσιφλικισμός) απλώνεται …. και όλα μαζί μας κυριεύουν ανεπαισθήτως….

 9. Απορία avatar
  Απορία 18/04/2011 12:21:58

  Και μια ερώτηση πάνω στους μαθητευόμενους δημαρχαίους του Καλλικράτη.

  Κυττάζω τον λογαριασμό νερού που μου ήρθε και γράφει:

  "Μετά τη λήξη υπάρχει επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας για κάθε μήνα καθυστέρησης"

  Από πότε οι δήμοι έγιναν τράπεζες και δεν το ξέραμε. Παλιά στο έκοβαν με το που δεν πλήρωνες και τέλος. Τώρα θέλουν τόκους εσαεί, χωρίς να αναφέρουν πουθενά το επιτόκιο υπερημερίας και χωρίς να έχουν αλλάξει τα αρχικά συμβόλαια παροχής;

  Είναι σύννομοι ή ενεργούν αυθαίρετα;

 10. lampropoulos avatar
  lampropoulos 18/04/2011 12:57:48

  Ρε μαγκες καλα ολα αυτα, αλλα γιατι η ΝΔ παραμενει κολημενη στο 20% δεν το εχει αναλυσει κανεις εδω μεσα..καλη η κριτικη αλλα ο κοσμος θελει και προτασεις που δεν υπάρχουν!!Οπότε παρε το εικοσαρακι σου και ελα παλι το Σεπτεμβριο με τον κηδεμονα σου........

 11. Heaven avatar
  Heaven 18/04/2011 13:25:53

  κε. Λαμπροπουλε,
  εχουμε κουραστει υπερβολικα απο την συνεχη επαναληψη των οσων λετε.
  Αφου δεν σας αφορα η ΝΔ αφηστε την στο εικοσαρακι της οπως λετε και ασχοληθειτε με αλλα, δικα σας επικοδομητικα.
  Το συνεχομενο κυριε ελεησον οχι μονο ο παπας αλλα και ο ιδιος ο θεος το βαρεθηκε!!
  Αφηστε κατα μερους την εμβολιμη προκληση και σχολιαστε τουλαχιστον την αναρτηση, αν μπορειτε!!

 12. Ευμένης avatar
  Ευμένης 18/04/2011 14:21:58

  "Με φόντο κάποιο άλλο ελληνικό νησί θα μας ανακοινώσει ο πρωθυπουργός νέο σχέδιο σωτηρίας που θα περιλαμβάνει και ολίγη από αναδιάρθρωση."
  Ελπίζω τον Ιούνιο να υπάρχουν ακόμη Ελληνικά νησιά..

 13. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 18/04/2011 15:00:02

  Ήρθε η ώρα του Σαμαρά..

  Πρέπει να ζητήσει άμεσα εκλογές...βλέπει την χώρα να παραπαίει...αλλιώς καθίσταται συνένοχος ή τουλάχιστον "εγκληματικά αμελής"..

  Βέβαια ένας μεγάλος Ηγέτης δεν παίρνει οδηγίες, ούτε ακούει τις προτροπές κανενός.. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι μεγάλοι Ηγέτες αναδεικνύονται στα δύσκολα..

 14. Απορία avatar
  Απορία 18/04/2011 16:06:22

  Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο Σαμαράς εαν έβγαινε τώρα θα ήταν να καθαρίσει το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ που ζητάει η τρόικα αλλά το ΠΑΣΟΚ κάνει την κορόιδα.

  Βέβαια εαν απλά το προσπαθούσε την επόμενη θα είχαμε όχι δεκεμβριανά ή κερατέα αλλά ...εμφύλιο πόλεμο. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

  Η λύση είναι μία, να χρεωκοπήσουμε κανονικά και με τον νόμο όσο οι συνέπειες θα είναι ακόμα αναστρέψιμες μέσα σε 3-4 χρόνια. Τώρα διολισθαίνουμε προς τη χρεωκοπία σιγά-σιγά με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις της να διαρκέσουν τελικά δεκαετίες ολοκληρες.

  Εαν δεν καταλάβουμε ότι η αιτία των δεινών της χώρας είναι η άθλια διαπλοκή μεταξύ κομματικού κρατους και νταβατζήδων γιατρειά δεν πρόκειται να δούμε.

  Η χρεωκοπία μας θα ήταν μια λαμπρή ευκαιρία πρώτον, να ξεφορτωθούμε τη καθεστηκυία μούργα που έχει καθήσει στο σβέρκο της χώρας και δεύτερον, να βγουν στην επιφάνεια καινούργιοι, άξιοι άνθρωποι στην πολιτική που θα μπουν σε αυτή για να προσφέρουν και όχι για να αρπάξουν ή να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο για δημοσιότητα εγώ τους.

  Τέτοια άτομα υπάρχουν αλλά παραμένουν στην αφάνεια λόγω της γκλαμουριάς της μετριότητας που επιβάλλουν τα καθεστηκυια κρατικά και νταβατζήδικα ΜΜΕ.

 15. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 18/04/2011 18:29:17

  Απορία,
  συμφωνώ σε όλα

 16. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 18/04/2011 20:12:21

  ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
  γιατί μας εκπλήσσει το SMS του Φωτόπουλου; Τόσα χρόνια δεν έχουμε νοιώσει στο πετσί μας την αλητεία όλων αυτών των συνδικαλισταράδων που μόνον για τους εργαζόμενους δεν ενδιαφέρονται; Ξεχάσαμε τα ξεβρακώματα στους δρόμους, τα κατεβάσματα του διακόπτη και τα ατέλειωτα σκοτάδια; Αυτοί είναι οι "πραιτωριανοί" του ΠΑΣΟΚικού Συστήματος που δημιούργησε ο "αλήστου" μνήμης Ανδρέας για να βασανίζουν μια ζωή το κοινωνικό σύνολο. Και είναι αυτοί οι ανεπάγγελτοι που ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους, τα ταξιδάκια τους, την καλοπέρασή τους, φιλοδοξώντας κάποια μέρα να γίνουν Βουλευτές ή ακόμη και Υπουργοί.
  Και είδες με τι τρόπο προσπαθεί να τους πείσει ο τσανακογλύφτης;
  «Όμως αν δώσουμε και την ΔΕΗ αύριο ως κράτος δεν θα έχουμε κανένα εργαλείο στα χέρια μας για να ασκήσουμε πολιτική».
  Αντιλαμβάνεσαι τι εννοεί ως «άσκηση πολιτικής». Τα ρουσφέτια, τους διορισμούς και τον εσαεί έλεγχο του Σωματείου.
  Άλλωστε όταν ο Πάγκαλος λέει "μαζί τα φάγαμε" εννοεί αυτή την κάστα με την οποία επί δεκαετίες συνεργάζονταν διορίζοντας τον κοσμάκη που είχε ανάγκη από δουλειά και αναγκάζοντάς τον έτσι να τους ψηφίζει πρώτα σαν συνδικάτο και μετά σαν Κόμμα. Αλλά επειδή ο Πάγκαλος παρά το «μέγεθός» του είναι ένας δειλός πολιτικός (Ίμια, Οτσαλάν) δεν τόλμησε να πει το πρόβλημα με τ’ όνομά του και προτίμησε να βρίσει το σύνολο των εργαζομένων. Που είναι και οι τελευταίοι που ευθύνονται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.