#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2010 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαθήματα επικοινωνίας

Το επικοινωνιακό κόλπο πέτυχε.

Η ΝΔ εμφανίζεται διχοτομημένη ή ακόμη καλύτερα τριχοτομημένη εν όψει των Περιφερειακών Εκλογών και το θέμα που κυριαρχεί είναι η συνέντευξη του Επιτίμου και τα παρελκόμενα της.

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ, όπως την προβλέπαμε στην ανάρτηση «οι γαλάζιες και κόκκινες γραμμές των περιφερειακών εκλογών» (http://www.antinews.gr/?p=64827) αρχίζει να ξετυλίγεται υπό την υποστήριξη και των  διεθνών οίκων αξιολόγησης – οι οποίοι σαν ελαφρύ πυροβολικό-  μόνο καλά λόγια έχουν για την Κυβέρνηση και το τιτάνιο έργο της, θα βαράνε με σποραδικά πυρά τις κατάλληλες στιγμές

Οι κυβερνητικές επιδιώξεις είναι σαφείς και οριοθετημένες. Αφού το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί απώλειες, το ζητούμενο είναι αυτές να είναι οι λιγότερο δυνατές και ο νικητής ο …”δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Άρα καλλιεργείται η αποχή, η απέχθεια του κόσμου για τα κόμματα, η αναγκαιότητα του Μνημονίου και  τα χίλια κακά της μοίρας μας. Από κοντά και το Βατοπέδι, μην τυχόν και το ξεχάσουμε. Είμαι έτοιμος να εγκατασταθώ ένα μήνα με ένα τοπογράφο και ένα μεσίτη στη Βόρειο Ελλάδα να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Πόσα χρόνια θα σέρνεται; Πόσες εξεταστικές, προανακριτικές, διαβητικές, επιτροπές χρειάζεται;

Η Αριστερά ως αντιμνημονιακή δύναμη, …μνημονεύεται μόνο για την ανάδειξη των διαφορών ων σχημάτων της και έτσι  με την εικόνα της πολυδιασπασμένης και διαιρεμένης πολιτικής οντότητας να μην προσελκύσει άλλους ψηφοφόρους, πέραν των πυρήνων της.

Το ΠΑΣΟΚ θα παίξει μαζική άμυνα, κατενάτσιο που λένε και οι γείτονες, με επικοινωνιακές φωτοβολίδες κρότου λάμψης που θα κάνουν το μαύρο-άσπρο, τη νύχτα-μέρα. Θα την κάνουν όσο διαρκούν τα βεγγαλικά.

Ο καίριος επικοινωνιακός στόχος είναι η ηλικιακή κατηγορία 18-24, μια κατά βάση  απολιτίκ γενιά, που ανδρώθηκε στην εξαετία Καραμανλή και φέρει ισχυρά αντιΝΔίτικα αντισώματα.

Δεύτερη κατηγορία και δεύτερος πολύ ευρύτερος στόχος είναι να πεισθούν τα «ευπαθή» οικονομικά στρώματα που τα έχει χτυπήσει αλύπητα η κρίση για την αναγκαιότητα των μέτρων. Κι όταν αλλάξει το φύλλο παιδιά πάλι εδώ είμαστε. Από εσάς θα ξεκινήσουμε τις (αντι)παροχές

Τρίτος στόχος η ανάδειξη των ευθυνών των πολιτών. «Το μαζί τα φάγαμε» απευθύνεται κυρίως στο ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος. Οι απώλειες από τους πολίτες που ψηφίζουν παραδοσιακά ΠΑΣΟΚ και νιώθουν εξαπατημένοι πρέπει να ελαχιστοποιηθούν και  έτσι εισάγεται η έννοια της συλλογικής ευθύνης. Όλοι μαζί, σε ένα τσουβάλι, αθώοι και ένοχοι, θύματα και θύτες. Η περήφανη δήλωση του Γιάννη Καψή χάθηκε μέσα στον ορυμαγδό και τον κουρνιαχτό.

Η επικοινωνιακή αντίδραση της ΝΔ από τη ΔΕΘ και μετά είναι ψύχραιμη, οφείλει να γίνει και αποτελεσματική, αναδεικνύοντας τα δικά της επιχειρήματα.

Να πείσει τον πολίτη ότι χαμένη ψήφος δεν υπάρχει σε καμία Περιφέρεια, έστω κι αν αυτή φαίνεται χαμένη (Κρήτη, Δυτική Ελλάδα). Μετρά στο εθνικό επίπεδο.

Η κάθε χαμένη ψήφος είναι ουσιαστικά ένα “ΝΑΙ” στο τροϊκανοτραφές Μνημόνιο.Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Katsis avatar
  Katsis 13/10/2010 10:40:46

  Το παιχνιδι μολις χάθηκε. Τρέμη ολέ.

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 13/10/2010 10:58:47

  O ...EΠΙΤΙΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΣΠΕΙΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ? ΠΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ? ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ?
  ΑΛΛΑ, ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΗΣΕ, ΚΑΙ ΠΩΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ) ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ? ΕΙΔΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ?

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 13/10/2010 13:13:44

   Αν θέλετε μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία. Η καζινοανάπτυξη ήταν στα φόρτε της τότε. και το 0+0=14 και νεποτισμός ακραίος κι άλλα πολλά.
   Αλλά τον κύριο Μητσοτάκη θα τον κρίνει η Ιστορία.
   Τις περιφερειακές θα τις κρίνουμε εμείς. Ο στόχος είναι αυτός, τα υπόλοιπα είναι αποπροσανατολιστικά

 3. Κρης avatar
  Κρης 13/10/2010 12:13:54

  Πολύ καλή ανάλυση Μικρέ Οδυσσέα. Και μην ξεχνάς και μια λεπτομέρεια, για την οποία βοά η Κρήτη : Το ΠΑΣΟΚ στη Μεγαλόνησο θα κατευθύνει ψήφους στη Ντόρα, με σκοπό να βγάλει το συνδυασμό της δεύτερο, και να τη βοηθήσει με αυτό τον τρόπο να ιδρύσει κόμμα. Αυτά τα λένε τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όχι βέβαια στα ΜΜΕ, αλλά οι τοπικές μας κοινωνίες είναι μικρές...Δεν θα τα καταφέρουν βέβαια. Τρίτος και με διαφορά θα είναι στην Κρήτη ο συνδυασμός της, παρά το πράσινο δεκανίκι.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Κρης 13/10/2010 13:04:30

   Όχι δεν την ήξερα τη λεπτομέρεια. Συμβατή μου φαίνεται.
   Στην Κρήτη υπάρχει δυσαρέσκεια του κόσμου του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση?
   Κατά τα λοιπά σε ευχαριστώ

 4. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 13/10/2010 12:43:13

  Παίζουν τα τελευταία τους φύλλα.

  Η ΝΔ δεν θα ξέρει από που της έρχεται.

  Από στελέχη της που κάνουν "απαλή" αντιπολίτευση.

  Από εμφανίσεις του Επιτίμου.

  Απο συνεντεύξεις τυπου Λούλη. Τον ξέθαψε στον Real FM σήμερα ο Χατζηνικολάου (13/10/2010) να μας πει ότι ο Καρατζαφέρης είναι "φαινόμενο"!

  Τα επόμενα χαρτιά τους θα ανοίγουν ένα, ένα μέχρι τις εκλογές.

  ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ; ; ;

  ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ! ΒΓΑΛΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !

  ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΛΟΥΛΗ ! ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ !

  ΝΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

  ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!

  ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 13/10/2010 13:07:54

   Αν θέλετε μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία.
   Ξέρετε, πρέπει να σε καλέσουν και τα μέσα για να πας.
   Επίσης θεωρώ ότι η λιτή ανακοίνωση για τον Επίτιμο έφτανε. Δεν πρέπει να τρέξει η εβδομάδα με αυτό κύριο θέμα

   • netakias.wordpress.com avatar
    netakias.wordpress.com @ μικρός οδυσσέας 13/10/2010 14:49:49

    Βγήκο ο Λούλης στον Χατζηνικολάου (που αλλού) κι είπε τον Καρατζαφέρη, φαινόμενο της Πολιτικής και τον Σαμαρά καταδικασμένο να αποτύχει!

    Είναι σε πανικό!

    ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ! ! ! ! !

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=13847&catId=50

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/10/2010 13:21:59

  Εδώ μπαίνει και πάλι, δυστυχώς, ο παράγοντας είτε της ανεπάρκειας, είτε της σκοπιμότητας, ορισμένων που υπηρετούν την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ.

  Συγκεκριμένα, ο Παναγιωτόπουλος δήλωσε για την προοπτική αυτή ότι ναι μεν η ΝΔ αντιτίθεται στην επιμήκυνση της αποπληρωμής αν πίσω από αυτή κρύβονται νέα μέτρα, αλλά "ξεκαθάρισε ότι αν πρόκειται για διευκόλυνση πληρωμών, τότε η παράταση του χρόνου αποπληρωμής είναι θετική" (όπως γράφει επί λέξει η Ναυτεμπορική).

  Και ρωτάω εγώ: γιατί πρέπει να δίνεται τέτοιου είδους "πάσα" στα σαπροκάναλα και τις φυλλάδες να πουν "μα φυσικά και θα πρόκειται για διευκόλυνση" προκειμένου να αποκοιμίσουν το πόπολο ώστε κατόπιν να βρεθεί αντιμέτωπο με το Μνημόνιο No. 2; Όταν είναι τοις πάσι προφανές ότι... ο τζάμπας πέθανε και ότι κανένας τέτοιας κλίμακας δανειστής δεν πρόκειται να κάνει... ευκολίες πληρωμής, γιατί πρέπει εμείς να αφήνουμε και ένα παραθυράκι ότι "ΑΝ τυχόν, ΙΣΩΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ" και τέτοια;

  Δεν θα ήταν ειλικρινέστερη και επιθετικότερη επικοινωνιακή τακτική, η δήλωση Παναγιωτόπουλου να είναι κάτι σαν "επειδή προφανώς δεν θα πρόκειται για διευκόλυνση χωρίς λήψη νέων μέτρων, η ΝΔ αντιτίθεται σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής το οποίο κατ' ουσίαν θα είναι ένα δεύτερο μνημόνιο";

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Αυριανιστής 13/10/2010 13:39:04

   Κατά την ταπεινή μου άποψη κι αυτό κόλπο είναι. Δεν θα είναι τόσο δυσβάσταχχτα τα χρόνια, κανονίζουμε κι άλλη περίοδο χάριτος, ρίξτε μια ψήφο στους σωτήρες κτλ

 6. man8os avatar
  man8os 13/10/2010 13:24:09

  Σωστα, χρειαζετε αλλαγη ατζεντας.
  Επισης πρεπει να προσεξουν κατι. Μην το κανουν one man show.
  Ειναι αναγκη να βγουν μπροστα οι τομεαρχες, εννοω να κανουν ενεργητικη αντιπολιτευση και να αναιβασουν τους τονους. Βεβαια ολα αυτα με μεγαλη πειθαρχεια για να μην πεταχτει καμια μπαρουφα καιι κοκκινισουμε.
  Επισης να αλλαξει η θεματολογια. Και επιτελους τα στελεχη στα πανελ να υπερασπιζονται τον λαο,οχι οπως αφησε ανυπερασπιστη την γυναικα ο Χατζηδακης απενατι στον ΠΑγκαλο.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ man8os 13/10/2010 13:41:57

   Στην παρούσα φάση ο Σαμαράς είναι αναντικατάστατος επικοινωνιακά. Μόνο επικουρικά μπορούν να λειτουργήσουν οι υπόλοιποι

   • man8os avatar
    man8os @ μικρός οδυσσέας 13/10/2010 13:49:26

    Αλλα ο Σαμαρας δεν μπορει να ειναι πανταχου παρον. Σιγουρα ειναι το μεγαλο χαρτι, αλλα χρειαζεται και αλλους να τον ξεκουραζουν, αλλα και να μην αφηνουν να πεφτει κατω τιποτα.

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ μικρός οδυσσέας 13/10/2010 21:46:05

    Η λύση είναι να επιμηκυνθεί το 24ωρο του Σαμαρά ώστε να τα προφταίνει όλα. Εξετάζεται και η χρήση σωσία για τις δευτερεύουσες εμφανίσεις.

 7. Chaid avatar
  Chaid 13/10/2010 14:22:09

  Μικρέ Οδυσσέα
  έχεις δίκιο, ο Σαμαράς είναι αναντικατάστατος επικοινωνιακά! Όμως τι γίνεται εκεί όπου οι κομματικές επιλογές δεν περπατούν εύκολα; Εκεί όπου κυρίως οι τοπικοί βουλευτές εμπόδισαν αξιόλογες, εξωστρεφείς και πολυσυλλεκτικές υποψηφιότητες περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών (προφανώς θεωρώντας τες απειλητικές γι αυτούς, αυτό το κάνουν πάντα καλά!)
  Η ακτινοβολία του αρχηγού είναι μεγάλη, πιστεύω θα αποδειχθεί αρκετή! Ο αγώνας είναι σκληρός, χατήρια δεν χωρούν!

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 13/10/2010 21:06:48

  A politician thinks of the next election. The Statesman, of the next generation.
  ~James Freeman Clarke

  Depression loses its power when fresh vision pierces the darkness
  ~Peter Sinclair

  Give me the gift of a listening heart
  ~King Solomon

  First learn the meaning of what you say, and then speak
  ~Epictetus

  Walk The Talk
  http://www.doyouwalkthetalk.com/

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ η Dimi 13/10/2010 23:55:28

   Να σου συγχωρήσουμε τις απουσίες ένεκα του ξεχωριστου σχολίου?
   χαχαχα
   Καλησπέρα Ντίμι. Μαύρα μάτια κάναμε

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Μικρός Οδυσσέας 14/10/2010 00:34:41

    Οδυσσέα, Να είσαι πάντα καλά και να «γράφεις». Ευχαριστίες!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ η Dimi 14/10/2010 00:42:24

   αυτο ο Epictetus το ειπε στα αγγλικα ?

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ rally monkey 14/10/2010 02:29:01

    ??!!

 9. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 13/10/2010 22:30:48

  Μικρέ Οδυσσέα,

  Η ηλικιακή κατηγορία 18-24, που είναι όντως ενδιαφέρουσα δημοσκοπικά, δεν ξέρει τον Σαμαρά.
  Τώρα τον μαθαίνει.

  Η Ν.Δ. πρέπει να επικοινωνήσει με τη γενιά αυτή με το δικό της μέσο.
  Το διαδίκτυο

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Κώστας Ροδινός 13/10/2010 22:39:24

   Πόσο δίκιο έχεις.

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ Κώστας Ροδινός 13/10/2010 22:41:11

   Κάθε παιδί τον σοκολάτα τον θαυμάζει
   ορμά στο ΔΝΤ και την Ελλάδα βγάζει

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Φαινότυπος 13/10/2010 23:58:38

    Καλό...
    να προσέχεις τος ψεκασμούς, εκμεταλλεύονται την έλλειψη βοριά για να μας κάνουν φυτά χαχαχα

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 13/10/2010 23:51:49

   Κώστα έχεις απόλυτα δίκιο. Δεν τον ξέρει κι αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό για αρχή.
   Το διαδίκτυο είναι πλέον το προσφορότερο μέσο κι όχι μόνο για τους 18-24

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.