#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2010 00:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαθήματα ασφάλειας τρομοκρατικών επιχειρήσεων από το ΧόλυγουντΜε αφορμή το θόρυβο που γίνεται σχετικά με την διαδικτυακή ασφάλεια των ιδιωτικών μας στοιχείων, της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας κλπ. και το κατά πόσο αυτή είναι ήδη ευάλωτη ή ανοιχτό βιβλίο στις διάφορες κρατικές υπηρεσίες ή μη, παραθέτω ένα παράδειγμα που το είδα σε … ταινία του Χόλυγουντ, και που το θεωρώ ευφυέστατο.

Πρόκειται για μια τρομοκρατική οργάνωση ισλαμιστών φονταμενταλιστών, οι οποίοι σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία θέλουν να ενεργοποιήσουν 5-6 βομβιστές καμικάζι σε διαφορετικά όμως σημεία της γης. Όλοι  θα πρέπει να κτυπήσουν (αυτοκτονήσουν) ταυτόχρονα. Πως όμως θα τους δοθεί το τελικό ΟΚ, όπως  και η συγκεκριμένη  ημερομηνία και ώρα, την οποία θα αποφασίσουν μόλις τη τελευταία στιγμή τα μεγάλα κεφάλια της οργάνωσης; Αφού, εικάζεται, και είναι σχεδόν βέβαιο, πως παρακολουθούνται οι ίδιοι, τα τηλέφωνά τους αλλά και οι ηλεκτρονικές τους συνομιλίες, συνδέσεις κλπ. Πως θα το κάνουν;

Η απλή και όμως πανέξυπνη λύση, (που προσφέρεται σε σενάριο ταινίας παρακαλώ) και που αν έχει ατέλειες, ή δεν είναι πραγματοποιήσιμη, δεν γνωρίζω, αν είναι κάποιος ειδικός ας μας ενημερώσει σχετικά, είναι η εξής:

Δημιουργείται ένας απλός λογαριασμός  e mail  του οποίου το password δίνεται στους υποψήφιους βομβιστές. Συνεπώς, αυτοί  μπορούν να ανοίξουν το φάκελο όποτε θέλουν, όπου και αν βρίσκονται. Παράλληλα τους δίνεται η εντολή να μπαίνουν στο λογαριασμό κάθε μέρα μια συγκεκριμένη ώρα και να τσεκάρουν το φάκελο «πρόχειρα». Όταν αποφασιστεί η μέρα και η ώρα των χτυπημάτων, ο υπεύθυνος τη γράφει σαν κείμενο, και την αποθηκεύει στα πρόχειρα μηνύματα. Χωρίς όμως να το στείλει. Αποτέλεσμα είναι ότι, ανοίγοντας το φάκελο οι τρομοκράτες, ενημερώνονται για τα στοιχεία της επίθεσης. Παίρνουν το μήνυμα. ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ποτέ, να έχει φύγει κάποιο μήνυμα! Χωρίς να έχει αποσταλεί!  Δηλαδή όποιοι και να παρακολουθούν τα εξερχόμενα ή εισερχόμενα μηνύματα, αυτό δεν μπορούν να το πιάσουν, διότι στην ουσία δεν έχει αποσταλεί ποτέ. Αγγίζουμε δηλαδή τα όρια της φιλοσοφίας ή δεν ξέρω τι άλλο… Στέλνεις μήνυμα όπου θέλεις, χωρίς όμως να το έχεις αποστείλει. Δεν υπήρξε κανένα είδος μετάδοσης. Κάποτε είχαμε τα περιστέρια, ύστερα τα ταχυδρομεία, τελευταία έχουμε ψηφιακές αποστολές κλπ. Τώρα όμως φαίνεται πως έχουμε αποστολή μηνυμάτων χωρίς να μεσολαβήσει οποιαδήποτε διαδικασία αποστολής, μετάδοσης κλπ. Μήπως δεν είναι συγκλονιστικό; Μήπως υπερβάλλω; Εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα, όπως φαντάζομαι θα εντυπωσιάστηκαν και κάποιοι τρομοκράτες που θα το έπιασαν, βλέποντας το συγκεκριμένο φιλμ.

 Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/02/2010 00:18:36

  αφου έχουν το password όλοι, γιατί σε εντυπωσιάζει, δεν καταλαβαίνω, που είναι το περίεργο
  το δύσκολο είναι να πάρουν το password, αν δεν είναι στο ίδιο μέρος όλοι

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 06/02/2010 00:31:35

   Το password μπορεί να το έχουν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο. Το εντυπωσιακό είναι πως "στέλνεται" μήνυμα χωρίς να σταλεί. Το διαβάζει δηλαδή κάποιος, απλώς ανοίγοντας και μπαίνοντας στο λογαριασμό.
   Χωρίς να είναι εξερχόμενο ή εισερχόμενο. Χωρίς να σταλεί... Και άρα δεν μπορεί να πιαστεί, από όποιον παρακολουθεί τα απεσταλμένα ή τα ληφθέντα μηνύματα.

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Strange Attractor 08/04/2012 21:26:01

    το πιό έξυπνο ίσως gimmick που έχω διαβάσει !!! πτβ αμέσως για τρεήτορ ...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 06/02/2010 00:34:31

   χωρίς να σταλεί βέβαια αφού είναι στα πρόχειρα, αυτό σου λέω και εγώ, όποιος έχει το password μπαίνει στο email,

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 06/02/2010 00:38:47

   Εκεί έγκειται και η ευφυία της ιδέας. Στην απλότητα της. Και αυτό που με εντυπωσιάζει είναι (το ξαναλέω), ότι στέλνεται πληροφορία χωρίς όμως να σταλεί μήνυμα. Wicked!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 06/02/2010 00:46:05

   ε, εντάξει, σε αυτό έχεις δίκιο, αν και όταν είσαι συνδεδεμένος on line στην ουσία "στέλνεις" ή "σε βλέπουν", ακόμα και αν τυπικά μόνο αποθηκεύεις, δεν είναι το ίδιο όπως όταν είσαι έξω από το .Νετ

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/02/2010 00:54:47

  Απαραίτητο συμπλήρωμα: Ταινία: Traitor, με τον Don Cheadle

 3. ασταναπανε avatar
  ασταναπανε 06/02/2010 01:17:35

  Από τη στιγμή που φεύγει κάτι από τον υπολογιστή σου, πηγαίνοντας στο σέρβερ του γκμέιλ, κι ας μείνει στα πρόχειρα, εφαρμόζεται η εντολή "post", που ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ στα logfiles του server του gmail (και στα συστήματα παρακολούθησης της NSA).

  Για τον επόμενο που θα έχει πρόσβαση στο web based mailbox (από web interface) για να διαβάσει το κείμενο στα "πρόχειρα", εφαρμόζεται η εντολή "get".

  Υπόψη πως οι εντολές GET+POST καταγράφονται στα logfiles του server του webbased παροχέα mail

  Δεν ισχύει στην πράξη το σεναριακό εφεύρημα.

  Ακόμα, νομίζω πως στους μεγάλους δωρεάν παροχείς webbased mailbox τα μέτρα ασφάλειάς τους δε δίνουν πρόσβαση την ίδια ώρα στο ίδιο web based mailbox σε πάνω από 1 χρήστη.

  Ισχύει η λογική του σπερματοζωάριου. όποιος μπει πρώτος στο mailbox (ωάριο) στερεί τη δυνατότητα πρόσβασης στους άλλους 4. Αν αποσυνδεθεί ο πρώτος, μπαίνει ο δεύτερος, κλπ

  Εκτός κι αν στηθεί-χρησιμοποιηθεί κανένας αυτοσχέδιος mailserver, από κανένα στελέχός τους - συνεργάτη τους, με ειδική ρύθμιση στο λογισμικό του για ταυτόχρονη είσοδο πολλών χρηστών με τους ίδιους κωδικούς.
  Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση δεν ξεπερνιέται το get - post που καταγράφεται στα logfiles των mailservers και φυσικά στα συστήματα παρακολούθησης της NSA

  • ασταναπανε avatar
   ασταναπανε @ ασταναπανε 06/02/2010 01:54:51

   > Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση δεν ξεπερνιέται το get – post που καταγράφεται στα logfiles των mailservers και φυσικά στα συστήματα παρακολούθησης της NSA

   Καταγράφονται μαζί με την ip του χρήστη και την ώρα σύνδεσης (και δεκάδες άλλα στοιχεία του συνδεδεμένου - συνδεόμενου υπολογιστή.

   ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΑ ΟΤΕ Η΄ISP

   Για να το τεστάρετε, πάτε στο σιτέ του τραμ www.tramsa.gr . Εκεί θα διαπιστώσετε πως βγαίνει αμέσως στην οθόνη σας η πιο κοντινή στάση του τραμ. utility βοήθειας από το site του τραμ. δηλαδή το σκριπτάκι του σιτε βρίσκει το dslam του ΟΤΕ (κάτι σαν το καφάο της εποχής του απλού τηλέφωνου) στο οποίο είστε συνδεμένοι.
   αυτά δηλαδλη επιτρέπεται να φανούν :-) σκεφτείτε πόσα άλλα είναι πίσω από τον καθρέφτη!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ασταναπανε 06/02/2010 09:25:11

   Ευχαριστώ για την εξήγηση που προσφέρεις.

 4. FAKOS avatar
  FAKOS 06/02/2010 01:45:53

  Ευφυέστατο σενάριο; Ανοησία σκέτη είναι.

  Δεν έχετε μάλλον καταλάβει οτι από την στιγμή που θα ανοίξετε τον Η/Υ σας, σας βλέπουν τόσοι όσοι ούτε καν μπορείτε να φανταστείτε.
  Οι διάφορες Υπηρεσίες δεν είναι τίποτα μπροστά τους.
  Τρόποι να μεταδωθει ένα μύνημα τρομοκρατών ή απατεώνων, υπάρχουν πολλοί.
  Αλλά κι αλλιώς να το πάρεις, κανένας δεν θα ψιλιαστεί όταν μπαίνουν πολλοί, σε κάποιον λογαριασμό;
  Εκτός κι αν υποστηρίζει ο ευφάνταστος αρθρογράφος ότι το άτομμο που έχει τον λογαριασμό mail μπορεί να είναι ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά μέρη.

  Και μην σας διαφεύγει, ΟΛΟΙ μπορούν να πιαστούν. Όλοι οι απανταχού "ξύπνιοι" κάποτε πιάστηκαν.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ FAKOS 06/02/2010 09:23:33

   1) Ρώτησα στο πόστ: Μήπως κάποιος ειδικός γνωρίζει καλύτερα διότι εγώ δεν ...
   2)Ελπίζω να εννοείς "ευφάνταστος σεναριογράφος" και όχι "ευφάνταστος αρθρογράφος", καθώς εγώ απλώς μεταφέρω κάτι που είδα σε ταινία και που με το φτωχό μου μυαλό εντυπωασιάστηκα.
   3)Πόθεν προκύπτει ο ισχυρισμός σου ότι "όλοι" οι ξύπνιοι κάποτε πιάστηκαν; Μήπως αγνοείς τα ποσοστά εξιχνίασης εγκλημάτβμ παγκοσμίως και διαχρονικά; Μήπως πιστεύεις και στην ύπαρξη του Μπάτμαν;

 5. Green Onion avatar
  Green Onion 06/02/2010 04:23:57

  Ε όχι και τα όρια της φιλοσοφίας ρε παιδιά, ψυχραιμία. Όπως τα λέει ο φίλος "ασταναπανε" είναι, και μόνο που συνδέεσαι στον server ανταλλάσσεις πληροφορίες με αυτόν. Άρα ένα είδος μηνύματος στέλνεται, απλά δεν είναι e-mail :)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Green Onion 08/04/2012 21:17:30

   Σωστός.

 6. Nazgul avatar
  Nazgul 06/02/2010 08:32:19

  Καλημέρα,

  Οτιδήποτε αποθηκεύεις σε public μέσο (Google, Hotmail, Skydrive κλπ) είναι σαν να στέλνεις μήνυμα γιατί αποθηκεύεται σε έναν κουβά διαθέσιμο για ξεσκόνισμα απο κάθε υπηρεσία.
  Όμως το σενάριο δεν στέκει γιατί έχει τεχνικές δυσκολίες όπως το ταυτοχρονο login που δεν επιτρέπεται αφενός απο τους μεγάλους και αφετέρου υπάρχει καλύτερος τρόπος που δεν ανιχνεύεται με την peer to peer μέθοδο, ξέρετε αυτός ο τρόπος που κατεβάζουμε ταινίες και μουσική.
  Έχω την αίσθηση ότι το Hollywood ήθελε απλώς να κάνει αληθοφανές και εύπεπτο το σενάριο για να περάσει την άποψή του αντιστοιχη με αυτή που εκφράζει ο FAKOS - Όλοι οι απανταχού “ξύπνιοι” κάποτε πιάστηκαν - δηλαδή το καλό κερδίζει.
  Φίλε σου έχω νέα :
  Το 64% των εγκλημάτων και των κακουργηματικών πράξεων μένει ανεξιχνίαστο και το Minority Report είναι ΨΕΜΜΑΤΑ.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Nazgul 06/02/2010 09:19:04

   Πως εξηγείς ότι εγώ έχω 24 ώρες ανοιχτό τον λογαριασμό e mail στον Η/Υ του σπιτιού μου, αλλά παράλληλα μπορώ και μπαίνω (log in) στον ίδιο λογαριασμό (ταυτόχρονα)από διάφορους άλλους Η/Υ (εργασία, φίλων, καφέ κλπ);

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ Nazgul 06/02/2010 09:38:57

   Δεν είσαι συνέχεια μέσα στον λογαριασμό κάνει περιοδικά έλεγχο (ανάλογα τι λογαριασμό έχεις) αν κατεβάζεις σε κάποιο πρόγραμμα (πχ οutlook κλπ) ή και αν είναι email τύπου gmail η yahoo κλπ και τα βλέπεις από browser, αν είναι ανενεργή η σελίδα για κάποια ώρα πάλι δεν είσαι πραγματικά μέσα, έχεις την εικόνα την προηγούμενη μέχρι να ξανακάνεις κάποια κίνηση.... δεν έχουν ένα κουμπάκι που λένε τσέκαρε το email κάπου αυτά τα web mail? είναι γιατί μπαίνει, κατεβάζει την εικόνα και τα καινούρια μηνύματα και μετά εσύ παίζεις με την "εικόνα", τον server τον χρησιμοποιεί όταν αλλάζεις την εικόνα πχ στέλνεις .... Αυτό που λέει η ταινία είναι εφικτό δεν χρειάζεται να μπουν όλοι το ίδιο δευτερόλεπτο φαντάζομαι, απλά έχει και πιό έξυπνους τρόπους κρυφής επικοινωνίας αυτός είναι απλοϊκός (sorry :) ) Ότι αναρτάς σε τέτοιους λογαριασμούς είναι εύκολα προσβάσιμο και έκπληξη... σκανάρονται όλα και το πρόχειρο, γιατί σκανάρεται ότι είναι αποθηκευμένο στο server δεν σκανάρονται "εν κινήσει" ......

 7. Nazgul avatar
  Nazgul 06/02/2010 10:06:59

  Η άποψη που προσπάθησα να εκφράσω δεν είναι ότι αυτό που είδες είναι αδύνατον αλλά αφελές.
  Παράλληλα προσπάθησα να πω ότι η τεχνολογία δεν δουλεύει μόνο για τους ισχυρούς αλλά και για μας τους κοινούς θνητούς και ότι γενικά υπάρχει μία παραφιλολογία υπεραπλούστευσης των δυνατοτήτων της που όμως κρύβει την πραγματικότητα.
  Να για παράδειγμα, εγώ μπορώ να εμφανισθώ ταυτόχρονα με 4 διαφορετικές ΙΡ, μία του ΟΤΕ μία VODAFONE 3G (καταχωρημένη σε ανώνυμη εταιρεία) μια Forthnet από τα Starbucks και μια από το Wi-Fi του γείτονα Βαγγέλη που είναι ξεκλείδωτο (υπάρχουν και προγράμματα που τα ξεκλειδώνουν). Επίσης με μία απλή κεραία μπορώ να συνδεθώ ασύρματα σε ακτίνα 5-10 χλμ ανάλογα με την ποιότητα του εξοπλισμού με άλλον φίλο και ούτω καθ εξής χωρίς να παρεμβάλλεται κανένας φορέας.
  Όσο για τα cookies με ένα απλό open source πρόγραμμα (πχ Ccleaner αξιόπιστο και πραγματικά τζάμπα ) καθαρίζεις αξιοπρεπώς τον υπολογιστή σου.
  Πως νομίζεις ότι επικοινωνούν οι Εταιρείες μεταξύ τους στην Αθήνα με τον ΟΤΕ ? (Έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργα πιάτα σαν κεραίες στις ταράτσες κυρίως των τραπεζών ? Με αυτά συνδέονται μεταξύ τους αρκεί να υπάρχει οπτική επαφή.)
  Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με αυτά που μας σερβίρουν και ούτε υπάρχει, κατά την γνώμη μου, κανένα ECHELON με master plan και στόχο τον γενικό πληθυσμό.
  Απλά υπάρχουν ρουφιάνοι εκμαυλιστές και προσαρμόσιμες συνειδήσεις.
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία

 8. Jasmin avatar
  Jasmin 06/02/2010 12:15:29

  Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν τεχνική της Al-Qaeda.
  Το 2004 συνελήφθη ο Mohammed Khawaja που τη χρησιμοποιούσε.
  Και συνδέεται με πυρήνα πακιστανών στο Λονδίνο.
  Μιλάμε δηλαδή για σύγχρονη "παραλλαγή" του dead drop ή dead letterbox.
  Όταν κάποιοι ανταλλάσουν πράγματα (π.χ. πληροφορίες ανταλλάσσονται με χρηματική αμοιβή) μεταξύ τους χωρίς να συναντιούνται ποτέ. Το κλασικό είναι όταν αφήνεις για τον άλλο, πράγματα σε δημόσιους χώρους.
  Σακούλες σε σκουπίδια, σε τρύπες και ό,τι άλλο η φαντασία εφευρίσκει.
  Το αντίθετο δηλαδή από το live drop που προϋποθέτει τη δια ζώσης συνάντηση.
  Πάντως, όσο και αν διαφωνείτε κάποιοι, είναι αλήθεια, έχει συμβεί
  και η ταινία (ποιά είναι η ταινία;) χρησιμοποίησε ένα "δάνειο" από την πραγματικότητα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Jasmin 06/02/2010 12:31:27

   Strange Attractor says:
   06/02/2010 at 00:54

   Απαραίτητο συμπλήρωμα: Ταινία: Traitor, με τον Don Cheadle

  • ασταναπανε avatar
   ασταναπανε @ Jasmin 06/02/2010 16:01:48

   1. > Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν τεχνική της Al-Qaeda. Το 2004 συνελήφθη ο Mohammed Khawaja που τη χρησιμοποιούσε.
   Και συνδέεται με πυρήνα πακιστανών στο Λονδίνο.

   Τα δημοσιευόμενα, πέρασαν από το φίλτρο του δημοσιογράφου και βγήκαν έτσι "διαμορφωμένα" ώστε να πουλήσει το φύλο της εφημερίδας, να "φτιάξει ονομα" ο δημοσιογράφος.
   Δες π.χ το πως δημοσιεύεται μια κάποια είδηση του αστυνομικού δελτίου στην εσ_ _ρέσο

   2. > Το κλασικό είναι όταν αφήνεις για τον άλλο, πράγματα σε δημόσιους χώρους. Σακούλες σε σκουπίδια, σε τρύπες και ό,τι άλλο η φαντασία εφευρίσκει.

   Τα messageboards στον προθάλαμο των supermarkets, όπου δημοσιεύονται αγγελίες μαθημάτων, πωλήσεων ειδών κλπ - ότι αφορά την τοπική γειτονιά...
   τα "αυτοκόλλητα" στα κολονάκια των φαναριών
   οι αγγελίες στις στάσεις των αστικών λεωφορείων
   πάλι, κολλημένα σημειώματα-εγγραφές σε μεγάλες πινακίδες διασταυρώσεων των εθνικών οδών, κ.ά.,

   Όλα αυτά χρησιμοποιούνται σήμερα, καθώς δε μπορούν να καταχωρηθούν στα κομπιούτερς και να επεξεργαστούν - ταξινομηθούν- ομαδοποιηθούν - αναλυθούν.

   Μόνο η κοινωνική μηχανική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις περιπτώσεις. Κι ο Κέβιν Μήτνικ, με την κοινωνική μηχανική είχε επιυχία, όχι με τον πορογραμματισμό.

   κάπου σε κάποιο μπλογκ διάβασα χτες προχτές, πως τοπ απαγωγέας της εποχής μας, επέστρεψε 3.000.000 ευρώ σε "θύμα" του όχι με διατραπεζική συναλλαγή αλλά τα έφησε σε μια σπηλιά...

   παραδοσιακά, χωρίς χρήση μηχανών και κομπιούτερς!

   και δε φοβήθηκε μη τα βρουν άλλοι;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 06/02/2010 16:55:40

   @ασταναπανε

   "Τα messageboards στον προθάλαμο των supermarkets, όπου δημοσιεύονται αγγελίες μαθημάτων, πωλήσεων ειδών κλπ – ότι αφορά την τοπική γειτονιά…
   τα “αυτοκόλλητα” στα κολονάκια των φαναριών"

   αυτά που γράφεις αλλά και τόσα άλλα που για τους διερχόμενους μοιάζουν φυσιολογικά, μπορεί και να είναι σημάδια-οδηγίες για τα σημεία ανταλλαγής. Τα οποία σημάδια καθαρίζονται συχνά-πυκνά.
   Και εγώ πιστεύω ότι η τεχνολογία είναι υπερ-τιμημένη.
   Αφενός, γιατί ό,τι συστήματα και να έχει κάποιος, εάν δεν γίνεται σωστή αξιολόγηση και "σπρώξιμο" πληροφοριών άσταναπάνε....
   Και αφετέρου, όση παρακολούθηση και να γίνεται ακόμα και μέσω δορυφόρων, εάν δεν έχεις καναρίνια να κελαηδάνε, πάλι άσταναπάνε

  • ασταναπανε avatar
   ασταναπανε @ Jasmin 06/02/2010 18:06:29

   > Σακούλες σε σκουπίδια,
   αυτό είναι το σύστημα του τύπου, που συνέχεια βρίσκει ενδιαφέροντα έξω από υπουργεία και γραφεία πολιτικων;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.