#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/09/2011 08:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαθήματα από Πορτογαλία και Ιρλανδία 

Η χθεσινή απόφαση της ΕΕ να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και να επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής των δανείων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, καταρρίπτει δυο συστημικούς μύθους στην Ελλάδα:

Μύθος πρώτος: Αν γίνουν εκλογές, θα καταρρεύσει η χώρα. Και στις δύο χώρες έγιναν εκλογές και δεν συνέβη τίποτα!!!

Μύθος δεύτερος: Ότι το Μνημόνιο είναι αδιαπραγμάτευτο: Και οι δυό χώρες, όχι μόνο αρνήθηκαν να αποδεχθούν αρκετές από τις απαιτήσεις των δανειστών, αλλά εξασφάλισαν και καλύτερους όρους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Ελλάδος και  των χωρών αυτών;

Ότι στην Ελλάδα έχουμε μια αστεία και ανίκανη κυβέρνηση που ουδείς πλέον  λαμβάνει σοβαρά.

Για αυτό και στις χώρες αυτές η πρόοδος ανταμείβεται.

Ενώ στην Ελλάδα πληρώνουμε διαρκώς την κυβερνητική ανικανότητα.

Όφις Ιοβόλος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/09/2011 22:36:07

  Mα τι να λέμε τώρα, το άτομο συναντήθηκε πέρσι με τον Πούτιν, που σκόπευε να του προτείνει δάνειο 25δις με πολύ καλύτερους όρους από το ΔΝΤ και του έφαγε το χρόνο μιλώντας του για την πράσινη ανάπτυξη και το κάπνισμα.

  • Prometheus avatar
   Prometheus @ Δημήτρης 15/09/2011 10:25:05

   Ναι ναι !!
   μέχρι και μπρόκολα και ρεβίθια δεχόταν για πληρωμή !!

   Ρεεεεεεεεεε μας χτυπάει ο ΓΑΠ ανελέητα κι εμείς καθόμαστε και μοιρολογούμε ???

   Που ήταν σε όλα αυτά η αντιπολίτευση ???

 2. Σίμος avatar
  Σίμος 15/09/2011 09:10:58

  Τι δάνεια και μαλακίες. Δεν χρωστάμε τίποτα. Το άκουσες Σαμαρά. δεν θα πεις εσύ στον ελληνικό λαό τι χρωστάει. Ο καθένας μας γνωρίζει τι χρωστάει. Εσύ αν χρωστάς να τα πληρώσεις από την προσωπική σου περιουσία. Αν αποφασίσεις να πληρώσεις δάνειο τότε σε ένα χρόνο θα είσαι στα ποσοστά του ΄'απροσάρμοστου'. Απευθύνομαι σε σένα γιατί άλλα περιμένουμε από σένα.
  ο κόσμος νομίζω ότι δεν ξεσηκώνεται γιατί ενδόμυχα του έδωσες κάποιες ελπίδες ότι θα πορευθείς διαφορετικά. Α και κάτι άλλο. Όταν κάποιος πάρει λάθος δρόμο τότε ξαναγυρνάει εκεί που ξεκίνησε. Πρέπει λοιπόν μόλις αναλάβεις να ξαναγυρίσεις την ελλάδα εκεί που ήταν πριν έλθουν τα ο παρτσακλά του πασοκ.
  Έτσι για συμβολικούς λόγους για να δείξεις ότι δεν μασάς και να ξαναδώσεις υπερηφάνεια στον ελληνικό λαό. Δεν είπες ότι τα μέτρα ήταν λάθος; Μετά διόρθωσε αμέσως τα τυχόν στραβά που οπωσδήποτε υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία.

 3. Σίμος avatar
  Σίμος 15/09/2011 09:30:17

  Με την ευκαιρία κ. Σαμαρά είδες ότι οι Ούγγροι αλλά και οι Ισλανδοί παραπέμπουν τους μνημονιακούς πρωθυπουργούς τους στο Ειδικό Δικαστήριο και μάλιστα για πλημμελήματα μπροστά στα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού και του ΕΘΝΟΥΣ του δικού μας. Θα απογοητεύσεις τον Ελληνικό λαό αν ο σημερινός εντολοδόχος δεν πάει σιδηροδέσμιος στο δικαστήριο. Η δίκη πρέπει να έχει συνοπτικές διαδικασίες γιατί όλοι γνωρίζουμε αν είναι ένοχος ή όχι.

  • M.Γ avatar
   M.Γ @ Σίμος 15/09/2011 15:11:45

   Κι' εδω ακομα πιο σωστος

  • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
   ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ Σίμος 15/09/2011 18:40:33

   Τίποτα δε θα γίνει.....ούτε δίκες ούτε φυλακές να ονειρεύεσαι.....

 4. Επαναστάτης avatar
  Επαναστάτης 15/09/2011 10:55:32

  Ρε παιδιά τί πρέπει να κάνουμε για να πέσει αυτή η κ...κυβέρνηση; Με τις διαμαρτυριες στους δρομους δε βγαίνει τίποτα. Τα είδαμε με τον ιούνιο. Ματ και ξύλο και αποτέλεσμα μηδέν. Μόνο η βουλή μπορεί να τους ρίξει με μια πρόταση μομφής, με μια κατηγορία και δεν το κάνει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπάρχει μόνο για να παίρνει το μισθό. Φοβούνται ή ειναι όλοι στη μοιρασία δεν εξηγείται αλλιώς. Η κυβέρνηση όλη κατηγορείται για εσχάτη προδοσία και δεν κουνίεται φύλλο! Ο μονος τρόπος είναι να φοβηθεί για το τομάρι του και να γίνει λαγός. Από λόγια δε χαμπαριάζει. Εχει ξεπερασει κάθε όριο ασυδωσίας! Που είναι οι θεοί να τον τιμωρήσουν; Τον ακάθιστο ύμνο πρέπει να ψάλλουμε για να ξεκουμπιστεί ο αντίχριστος; Κατά τα άλλα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην πληρώσουμε τους έκτακτους φόρους και να του πετάξουμε καμιά πέτρα του Γιαχωβά όπου και αν τον πετύχουμε.

 5. elpida avatar
  elpida 15/09/2011 11:11:24

  ΕΓΚΛΗΣΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ
  http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_6399.html

 6. Κτησιας avatar
  Κτησιας 15/09/2011 11:54:50

  Ο Παπανδρέου κυβερνά γιατί δεν έχει κανείς τα κότσια μέσα στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών κανόνων βεβαία, να τον ρίξει και να κυβερνήσει !

 7. Jimakos avatar
  Jimakos 15/09/2011 12:41:30

  O Παπανδρέου κυβερνά γιατί έχει τραπεζικό και επιχειραματικό κατεστημένο, ΜΜΕ όλων των ειδών, δημόσιο και συνδικάτα. Σύστημα ΠΑΣΟΚ το λέγαμε, το ξεχάσατε; Τα περί κοινοβουλευτικής αγώνων κτλ είναι για μτα μικρά παιδιά. Τα κράτη που κάνετε συγκρίσεις είναι αφάνταστα δημοκρατικότερα της Ελλάδας, με θεσμούς που λειτουργούν.

  • Κτησιας avatar
   Κτησιας @ Jimakos 15/09/2011 13:07:34

   Αν το θέτεις έτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χρέος να απευθυνθεί στους πολίτες, ζητώντας ανυπακοή !

 8. elpida avatar
  elpida 15/09/2011 12:52:27

  Πες τα χρυσόστομε…

 9. Θάνος avatar
  Θάνος 15/09/2011 13:16:05

  Δέν θα κάνουν ποτέ εκλογές.Είναι βαθειά αντιδημοκράτες. Θα βρούν ενα πρόσχημα να <> και ο Κάρολος θα κουνάει συγκαταβατικά το κεφάλι πάλι....Φοβάμαι όμως πως αγγίζουμε πλέον το σημείο απόπου δεν υπάρχει επιστροφή. Μας έχουν χτυπήσει τόσο πολύ (θυμηθήτε τον Κίσινγκερ...) και απότι φαίνεται ετοιμάζουν και άλλα χτυπήματα (όλοι θυμάστε τι είπε η Μπενάκη στον Πρόεδρο το 2005) που ο Λαός θα επαναστατήσει..Ίσως και να το επιδιώκουν. <> και να αναλάβει το ΝΑΤΟ να μας <>. Ενα είναι σίγουρο. Ο γκαπ είναι εδώ για να αφανίσει το Εθνος μας.

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ Θάνος 15/09/2011 13:21:01

   Δέν θα κάνουν ποτέ εκλογές.Είναι βαθειά αντιδημοκράτες. Θα βρούν ενα πρόσχημα να αναστειλουν καποια αρθρα του Συνταγματος και ο Κάρολος θα κουνάει συγκαταβατικά το κεφάλι πάλι….Φοβάμαι όμως πως αγγίζουμε πλέον το σημείο απόπου δεν υπάρχει επιστροφή. Μας έχουν χτυπήσει τόσο πολύ (θυμηθήτε τον Κίσινγκερ…) και απότι φαίνεται ετοιμάζουν και άλλα χτυπήματα (όλοι θυμάστε τι είπε η Μπενάκη στον Πρόεδρο το 2005) που ο Λαός θα επαναστατήσει..Ίσως και να το επιδιώκουν. Εμφυλιος και να αναλάβει το ΝΑΤΟ να μας σωσει. Ενα είναι σίγουρο. Ο γκαπ είναι εδώ για να αφανίσει το Εθνος μας.

 10. λαλακης avatar
  λαλακης 15/09/2011 15:40:02

  Εκλογες δεν προκειται να γινουν γιατι απλα το πασοκ θα τις χασει.
  Αρα εξασφαλιζουν δανεια για να διατηρηθει -οσο φυσικα αυτο γινεται-
  το τεραστιο κρατος που ειναι και η κομματικη πελατεια .
  Οτι με εκλογες δεν θα καταστραφουμε ειναι δεδομενο , μαλιστα πιθανο να βγουμε απο πολλα αδιεξοδα .
  Οσο για τη ΝΔ ειναι ο αλλος βραχιονας της μεταπολιτευσης ,οποτε δεν περιμενω απ αυτην τιποτα

 11. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 15/09/2011 19:57:06

  Είναι προφανές σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο μέσης ευφυϊας και μέσης εμπειρίας ότι εάν η ΝΔ ήθελε πραγματικά εκλογές, θα το είχε ήδη πετύχει. Πώς; Μη συναινώντας σε καμμιά διάταξη, σε κανένα νομοσχέδιο ή καλώντας σε ανυπακοή σε αντισυνταγματικές ρυθμίσεις. Κάνοντας στις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες πραγματική αντιπολίτευση. Καταρχήν θα έθετε θέμα συνταγματικότητας πέρσυ το Μάϊο. Μάλλον αναμένει να κάνει άλλος τη "βρώμικη" δουλιά πρώτα.
  Αλλά ούτε πρέπει να διαλάθει της προσοχής ότι για την κατάσταση τη σημερινή είναι και αυτή συνυπεύθυνη, ενδεχομένως όχι στον ίδιο βαθμό με το ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστάτησε ποικιλοτρόπως, αλλά είναι και αυτή βασική υπόλογος. Ουδείς θα πρέπει να λησμονεί ότι συναίνεσε στο παρελθόν στις άκρατες σπατάλες (ανάληψη ολυμπιακών αγώνων, πελατειακό κράτος, Ζήμενς, Βατοπέδιο, δομημένα ομόλογα κλπ.) και ότι επί των ημερών της (2004-2009) διπλασιάσθηκε περίπου το χρέος.
  Συνεπώς, εάν δεν υπήρχαν τα βάρη αυτά, και εάν ήταν πλήρως αντίθετη στις "μνημονιακές" ρυθμίσεις και παντελώς ξένη προς το νεοφιλευθερισμό, θα είχε αποτολμήσει να παίξει, πλήρως και αποτελεσματικά, το θεσμικό της ρόλο και να αποδομήσει και εκθεμελιώσει την τρέχουσα άσχημη και θλιβερή κατάσταση. Μπορεί άραγε να αποξενωθεί πλήρως από τη μέχρι τώρα πρακτική της, ώστε να μη δεί στη συνέχεια η, συντηρητική τουλάχιστον, μερίδα του κόσμου ένα "μπλέ" ΠΑΣΟΚ να διαδέχεται αυτό του ΓΑΠ; Και να απογαλακτισθεί πλήρως από το ΕΛΚ και τον αμερικανικό παράγοντα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.