#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2013 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαθήματα αγιογραφίας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη


Τον τελευταίο καιρό ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιδίδεται σε ένα νέο είδος αγιογραφίας, την αυτο-αγιογραφία. Με δεδομένη την κατάρρευση αρκετών «τοτέμ» του παρελθόντος όπως η διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσπαθεί με «συντονισμένες επιθέσεις» να δημιουργήσει την αίσθηση ότι ο ίδιος αποτελεί τον μεγάλο αδικημένο της Μεταπολίτευσης, τον συκοφαντημένο αυτουργό μιας σώφρονος και ειλικρινούς διακυβερνήσεως, η οποία αν συνεχιζόταν «δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ» - υπονοείται με σαφήνεια και λογική συνεπαγωγή ότι εκείνη δεν συνεχίστηκε, με ολέθρια αποτελέσματα, λόγω του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος τυγχάνει έτσι εμμέσως περίπου η μήτρα του σημερινού κακού, της κρίσης, των Μνημονίων, της κατάρρευσης.
Η ιστορία άρχισε με την πολυδιαφημισμένη παρουσίαση του βιβλίου-αγιογραφίας της κυβερνήσεώς του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δράττεται της ευκαιρίας της κρίσης, αφού η αμφισβήτηση περίπου των πάντων από την κοινωνία σε πολιτικό επίπεδο του δίνει τον χώρο να προβάλει τον εαυτό του ως τον «κατασυκοφαντημένο σοφό κυβερνήτη» της Ελλάδας, που τον έπνιξε το σκοτάδι – αλλά αφ’ ενός πρέπει να αποκατασταθεί, αφ΄ ετέρου θα μπορούσε να λάμψει ξανά, έστω δι’ αντιπροσώπων... Το comeback διανθίζεται με δημόσιες παρεμβάσεις του στο στυλ του «σοφού γέροντος», με την διατύπωση κοινοτοπιών που όμως εντυπωσιάζουν τους αφελείς ή νεήλυδες κυρίως λόγω του γήρατος του ομιλούντος: στις πάγκοινες διαπιστώσεις που εκφράζει, του τύπου «πρέπει να μην εμπιστεύεστε τους λαϊκιστές», «στην πολιτική είναι καλό να λες την αλήθεια στον λαό», «η σωφροσύνη είναι καλύτερη από τον φανατισμό» αντηχεί το αντίφωνο «μα πόσο σωστά τα λέει», «είδες πολιτική σοφία;», «όταν τον είχαμε δεν ξέραμε να τον εκτιμήσουμε» κλπ. Σε αυτά τα πλαίσια δημιούργησε και λογαριασμό facebook, ο οποίος μάλιστα ανανεώνεται συχνότατα, πολύ συχνότερα απ’ ότι οι λογαριασμοί εν ενεργεία πολιτικών.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην «Επιχείρηση Αυτο-Αγιογραφία» συνιστά η «Συνέντευξη με Bloggers» που έλαβε χώρα σε κεντρικό και νεανικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών προ ολίγου καιρού. Το μεγαλύτερο βάρος δεν έπεσε στην ίδια την συνέντευξη, όσο στο επικοινωνιακό «γκελ» που επιτυγχάνει η κεντρική ιδέα, δηλαδή η συνέντευξη του υπέργηρου πρώην πρωθυπουργού από νεαρούς διαδικτυογράφους. Οι ιστολόγοι ήταν, φυσικά, πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι, με συντονίζοντα τον ιδιοκτήτη ακραία μητσοτακικού μπλόγκ και αρκετούς από τους θαμώνες του διαδικτυακού φιλελεύθερου χώρου (όπου «φιλελευθερισμός» a la Μητσοτακέϊκο, με πελατειακές σχέσεις, βαφτιστήρια, κομματικούς στρατούς, διορισμούς και όλα τα κομφόρ της «ελευθερίας και του μικρού κράτους» στην νεοελλαδική της εκδοχή) και σκληρή «πόρτα» στο ποιοί θα συμμετάσχουν, όχι πάντοτε ανάλογα με την διαδικτυακή αναγνωσιμότητα του εκάστοτε διαδικτυακού μέσου φυσικά. Οι προσεκτικά επιλεγμένοι ιστολόγοι πραγματικά στρίμωξαν τον έμπειρο πολιτικό στην γωνία, με ερωτήσεις που πονάνε όπως «αν ιδρύατε σήμερα επιχείρηση start-up, τί start-up θα ιδρύατε;». Ο Επίτιμος έπαιρνε ως χαλαρή αφορμή την κάθε συγκεκριμένη ερώτηση για να επιδοθεί σε εκτενή μονόλογο σχετικώς άσχετον με αυτήν, με αποτέλεσμα να μην πρόκειται κατ’ ουσίαν για συζήτηση. Στα πλαίσια αυτής της συνέντευξης, ο πολιός πάλαι ποτέ ιδρυτής και πρόεδρος του Κόμματος Νεοφιλελευθέρων (1977) μας ενημέρωσε ότι ο όρος νεο-φιλελευθερισμός απλώς δεν υφίσταται, «ούτε στην θεωρία ούτε στην πράξη» - αποτελεί μια προπαγανδιστική προσβολή που έχουν εφεύρει οι σοσιαλιστές (τόσο πετυχημένη καταπώς φαίνεται, ώστε έπεισαν ακόμα και τον ίδιο να ιδρύσει το ομώνυμο κόμμα...).

Η Επιχείρηση θα έχει, πιστεύουμε, και συνέχεια. Ας είναι όμως σαφές το εξής: θα ήταν μνημειώδης αφέλεια να θεωρήσουμε ότι ο εξαιρετικά έμπειρος και ευφυής Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προβαίνει σε όλες αυτές τις συντονισμένες δημόσιες ενέργειες απλώς για να «πληροφορήσει το κοινό» ή για να θρέψει την ματαιοδοξία του. Η αγιοποίηση της περιόδου διακυβέρνησής του υπόκειται προφανώς σε κληρονομική διαδοχή (σύμφωνα με τις… tribal, περίπου σαμανικές αρχές του αμιγούς φιλελευθερισμού) – επιδιώκει προίκα «χρυσής εφεδρείας» για την Κρήσσα Κόρη, η οποία αν έχετε παρατηρήσει απουσιάζει από το μάτι του κυκλώνα και τηρεί σιγήν ιχθύος, πλην της φασαριόζικης αντίθεσής της στην κυβερνητική πολιτική με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο. Ακόμα και σήμερα η Δυναστεία Μητσοτάκη (δεν έχει βάλει μυαλό και) εξυφαίνει το πώς ακριβώς θα «ξαναπάρει το παιχνίδι», μετά έστω από την τρέχουσα περίοδο μετάβασης. Αυτοπροβάλλεται (διαβάλλοντας περίπου... τα πάντα) ως ένας πόλος σοβαρότητας και χρηστής διακυβέρνησης δοκιμασμένης στο παρελθόν, ως η απόλυτη εφεδρεία για μια σώφρονα διακυβέρνηση της χώρας «μετά τον λαϊκισμό». Παρατηρήστε και τα πολύ πολύ λεπτά και έμμεσα «καρφιά»... μεγέθους βελονισμού για τον Αντώνη Σαμαρά, άλλοτε για τους «λαϊκιστές» και άλλοτε για την «κυβέρνηση που την ρίξανε», τα οποία στο σωστό timing θα γίνουν τρυπάνια.

Έχω ένα όραμα από το μέλλον: Τον Μάρτιο του 2053 ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, διανύοντας πλέον στα 135 του έτη την πέμπτη ηλικία, προβαίνει σε μπαράζ συνεντεύξεων για την υποστήριξη των υποψηφιοτήτων των διδύμων θυγατέρων του υιού του Κώστα Μπακογιάννη στα αξιώματα της δημοτικού συμβούλου Κάτω και Άνω Ραχούλας αντίστοιχα...

Και μη χειρότερα...

Α.Κ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 11/05/2013 13:42:18

  Με το να ασχολύμαστε με τον "ΕΠΙΤΙΜΟ"
  ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ... "ΚΑΜΟΥΜΕ "...ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;;;;;;;;

 2. Ηλίας Κοντάκος avatar
  Ηλίας Κοντάκος 11/05/2013 14:14:54

  Ας μην τον αδικούμε τον άνθρωπο. Η περίοδος διακυβέρνησης από αυτόν παρέδωσε στη χώρα κολοσσιαίες πολιτικές προσωπικότητες, όπως τον Κούβελα, τον Σουφλιά, τον Κοντογιαννόπουλο, τον Μάνο, τον Κεφαλογιάννη και τον Σιούφα.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Ηλίας Κοντάκος 11/05/2013 15:50:58

   Αστο φιλε του ΣΥΡΙΖΑ. Δες τι προσωπικοτητες θα μας παραδωσει ο Αλεξης και η Δουρου...

   • Ηλίας Κοντάκος avatar
    Ηλίας Κοντάκος @ Μικρασιάτης 11/05/2013 20:16:38

    Δεν θα διαφωνήσω. Αλλά η απαξία των τελευταίων δεν είναι τεκμήριο της αξίας των πρώτων.

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 11/05/2013 15:01:37

  Διπλός ο στόχος της '' αγιοποίησης ''. Ο Μητσοτάκης, γνωρίζει ποιά είναι η πολιτική του πορεία και τα λάθη της ( κατά τους πολλούς , όχι κατά τον ίδιον ) και τώρα στο τέλος, προσπαθεί να δημιουργήσει άλλες εντυπώσεις για την υστεροφημία του . Το κακό όνομα πάντα πονάει. Ο δεύτερος στόχος είναι όπως έγραψες , η προίκα για την ετερόφωτη κόρη του . Ο κύριος λόγος της αντιπαλότητας προς τον Α. Σ. ( αν και τα συναισθήματα προς αυτόν είναι βαθύτερα , ακόμα και για την ψυχρότητα που τους χαρακτηρίζει). Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν πατέρας , κόρη και όλο το σόϊ, είναι το πόσο αντιπαθείς είναι στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου . Γι' αυτό και ότι και να κάνουν , ( προβλέψιμοι και επαναλαμβανόμενοι ), θα έχει ελάχιστα αποτελέσματα επιτυχίας .

  • ΠΑΛΛΗΞ avatar
   ΠΑΛΛΗΞ @ Diamond Angel 11/05/2013 23:37:48

   Εγώ βλέπω ότι ο ΜΟΝΟΣ στόχος της ”αγιοποίησης ” είναι ότι κάποιοι απο την Άγια Οικογένεια θέλουν να καθαρίσουν το όνομα του Κ. Μητσοτάκη έτσι ώστε ο ιυός ή η κόρη να αναλάβουνε μετά τον Σαμαρά, μην ξεχνάμε ότι βασικός λόγος που η Ντόρα δεν ήρθε στα πράγματα είναι ότι για πρώτη φορά η ψήφος ήρθε από την βάση (μπράβο στον Καραμανλή) και έτσι τα μέλη την μαυρίσανε παρά το χρήμα που έριξε. Ο Κυριάκος έχει μείνει εκτός για να μπορεί να έρθει μετά στα πράγματα χωρίς φθορά και συχνά πυκνά επικρίνει δημόσια το έργο Σαμαρά. Από την αρχή της προεδρίας Σαμαρά πριονίζουν την καρέκλα του, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση δεν του βγήκε και αναγκάστηκε να πάρει μαζί του και τα σκυλιά που τόσα χρόνια κυβερνούσαν με ιδιοτέλεια, οι οποίοι όταν είδαν ότι ο Καραμανλής δεν έπαιζε το παιχνίδι τους τον τελειώσανε (βλέπε κόκκινες γραμμές και ανατρέξτε στην στάση της Ντόρας ως ΥΠΕΞ). Πρόεδρε πρόσεχε!

 4. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 11/05/2013 15:27:57

  Νομίζω είστε αρκετά άδικος στην κριτική για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Το 90-93, μπορεί να είχε αρκετά βαλκανικά χαρακτηριστικά εκσυγχρονισμού της οικονομίας και του κράτους, αλλά ήταν η μοναδική ουσιαστική προσπάθεια ριζικών μεταρρυθμίσεων στην περίοδο της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τι παρέλαβε από την πασόκικη λαίλαπα. Τέλος, αλήθεια είναι ότι η ''επαναδραστηριοποίηση'' του Κων. Μητσοτάκη έχει 2 στόχους. Αρχικά την προσπάθεια υστεροφημικής αποκατάστασης του ονόματός του όχι από τον ιστορικό του μέλλοντος αλλά με δική του καταγραφή της ιστορίας (!!!), γι'αυτό επικεντρώνεται στην περίοδο 1990-93 και όχι στην αποστασία και γενικότερα στην προηγούμενη περίοδο της πολιτικής του δράσης. Και παράλληλα να ετοιμάσει το έδαφος για την κληρονομική διαδοχή εντός ΝΔ που απέτυχε σε πρώτο στάδιο στις εσωκομματικές εκλογές του 2009. Όπως η Ντόρα έμεινε σιωπηλή στην άθλια κυβέρνηση 2004-09 για να πάρει το ''δαχτυλίδι'' της ηγεσίας, έτσι και τώρα παραμένει -μαζί με τον Κυριάκο- σιωπηλή μέχρι να αποδυναμωθεί ο Σαμαράς για να βγουν στο προσκήνιο και να φαντάζουν ως τη μόνη διάδοχη του Σαμαρά λύση.
  Υ.Γ. 1: Ποτέ δεν υπήρξα σαμαρικός. Άλλωστε το 1993 που έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πήγαινα Α' Δημοτικού, αλλά με τα διαβάσματά μου, θεωρώ ότι η μεγαλύτερη ευθύνη που έπεσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν άνηκε στο Σαμαρά αλλά στη διαρκή ασυμφωνία (εσωκομματική αντιπολίτευση) της λαϊκής Δεξιάς εντός κ.ο. της ΝΔ στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
  Υ.Γ.2: Ο συντονιστής της συζήτησης που αναφέρεσαι διατηρεί blog που υποστηρίζει την ευρύτερη -και καλά- μεταρρυθμιστική Κεντροαριστερά και προβαίνει συχνά σε ''ανοίγματα'' στη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση 1990-93 για να ''ενώσει'' με ένα ιδιότυπο τρόπο τις ''μεταρρυθμιστικές'' δυνάμεις. Άλλωστε με εξαίρεση κανά 2 bloggers που ρώτησαν, οι υπόλοιποι εντάσσονται στην κατηγορίων ''φίλων των μεταρρυθμίσεων ΓΑΠ'' και η αντίληψή τους για τα πράγματα είναι ότι ο ΓΑΠ είχε στόχο να κάνει μεταρρυθμίσεις (πολλοί λένε ότι έκανε κιόλας) και ανατράπηκε από τον λαϊκισμό... Είναι αλήθεια, άλλωστε, ότι ο ΓΑΠ πρωτοστάτησε (!!) στις μεταρρυθμίσεις όταν έλεγε ότι θα επακρατικοποιούσε τον ΟΛΠ και την Ολυμπιακή, όταν αποχωρούσε το ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή κατά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2008 ή όταν αντιτασσόταν στην πολιτική λιτότητας (παγωμάτων για την ακρίβεια) που είχε εξαγγείλει (αργοπορημένα) ο Καραμανλής και μίλαγε για ''αναθέρμανση της οικονομίας'' στη ΔΕΘ και ''λεφτά υπάρχουν'' και συναγελαζόταν με τον Φωτόπουλο... Τρανός μεταρρυθμιστής ο ΓΑΠ...

  • chrisss avatar
   chrisss @ Συριζαλβανία του Χότζα 11/05/2013 17:01:44

   +1 από μένα, εκτός του οτι εγώ είμαι σαμαρικός

  • kiki64 avatar
   kiki64 @ Συριζαλβανία του Χότζα 11/05/2013 17:35:16

   S I E M E N S!!!

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Συριζαλβανία του Χότζα 12/05/2013 08:58:51

   Ο όροι μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός έχουν κακοποιηθεί βάναυσα στη χώρα μας ειδικά όταν αναφέρονται σε σχέση με τις περιόδους διακυβέρνησης των Κ.Μητσοτάκη , Κ. Σημίτη και Γ.Α.Παπανδρέου. Θα να αναφερθώ μόνο στον πρώτο (Κ.Μητσοτάκη) μια και αυτόν αφορά το άρθρο.
   1) Μεταρρύθμιση δεν είναι να "ξεπουλάς" τη ΑΓΕΤ-Ηρακλής στη Caltsestruzzi του Lorenzo Panzavolta ... είναι Α Π Α Τ Η !
   2) Εκσυγχρονισμός δεν είναι να επιβάλεις εν μια νυκτί φόρο 50 δραχμές / λίτρο στα καύσιμα και να θησαυρίζουν διάφορα "λαμόγια" μεταξύ των οποίων και ο "γκουρού" του νεοφιλελευθερισμού Α.Αδριανόπουλος.
   3) Εκσυγχρονισμός δεν είναι να προκηρύσσεις διαγωνισμό για τη κινητή τηλεφωνία και να αποκλείεις από αυτόν τον κρατικό οργανισμός (Ο.Τ.Ε.) ώστε τα "κονομήσουν" τα φιλαράκια σου.
   4) Μεταρρύθμιση δεν είναι να παραλαμβάνεις Δημόσιο Χρέος στο 80 % του Α.Ε.Π και να παραδίδεις Δ.Χ. ,μέσα σε τρία χρόνια, 110 % του Α.Ε.Π.(όπως σωστά αναφέρει παρακάτω και ο Β.Κ.Σ.)
   Τέλος ο όρος "διαπλοκή" (οικονομικών συμφερόντων και πολιτικής) πρωτοεισήχθηκε στην δημόσια συζήτηση, επειδή απέκτησε νόημα, επί πρωθυπουργίας Κ.Μητσοτάκη.

 5. kostas.k avatar
  kostas.k 11/05/2013 16:21:32

  κάτι μου ρχεται στο μυαλό γιά ψυχή και χούι...γιατι να το κρύψωμεν άλλωστε..

 6. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 11/05/2013 16:47:12

  οικονομικά στοιχεία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.:
  1. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε το Δ.Χ. στο 80% του ΑΕΠ και το παρέδωσε στο 110%.
  2. Μείωση της φορολογίας, συνεπώς και των εσόδων, χωρίς ανάλογη μείωση των δημοσίων δαπανών.

 7. Αγροφύλακας, Ontario, Canada avatar
  Αγροφύλακας, Ontario, Canada 12/05/2013 02:26:19

  Στην διαδικτυακη συζητηση, ο κ. Μητσοτακης μιλουσε για την δημοκρατικοτητα της ΝΔ οταν κυβερνουσε ο ιδιος και προσεβαλε την μνημη μου και την νοημοσυνη μου διοτι εζησα απο πρωτο χερι ποσο αυταρχικα κυβερνουσε με μοναδικο συνεργατη την κορη του και την υπεροψια με την οποια μας αντιμετωπιζε καποιος Δαλακουρας που συχνα πυκνα μας εστελνε στον Καναδα ταχα μου να μας οργανωσει ενω στην πραγματικοτητα ερχοταν να δει τον γυιο του που σπουδαζε εδω (βλεπετε λεφτα υπηρχαν τοτε.....ακομη και για καταθεσεις απο μεγαλοεπιχειρηματιες στο ονομα του κ. Μ. Οταν διαμαρτηρηθηκα, οι γλυφτες του εκαναν προταση να με πεταξουν απο την αιθουσα, και να παω στο ΠΑΣΟΚ!...).

  • Kynikos avatar
   Kynikos @ Αγροφύλακας, Ontario, Canada 12/05/2013 10:37:00

   Μάλιστα ... δηλαδή μόνο ο Μητσοτάκης ήταν αυταρχικός ενώ σήμερα η δημοκρατία λειτουργεί άριστα;

   • Αγροφύλακας, Ontario, Canada avatar
    Αγροφύλακας, Ontario, Canada @ Kynikos 12/05/2013 13:47:11

    Δεν ειπα κατι τετοιο, αλλα ουτε μπορουμε να ισοπεδονουμε τα παντα και να καλυπτουμε τις 'αδυναμιες' μας με το να λεμε ΄ολοι ιδιοι ειμαστε' η οτι ΄ολοι μαζι τα φαγαμε'.

 8. μεσολογγίτης avatar
  μεσολογγίτης 12/05/2013 05:42:50

  Αδικο το άρθρο. Στη ζωή υπάρχει το mea culpa. Και νομίζω ότι οφείλεται ένα mea culpa στον Κ. Μητσοτάκη.
  Κώστα η οικονομική πολιτική του Μητσοτάκη εφαρμόζεται στο ακέραιο σήμερα ! Ν

 9. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 12/05/2013 08:03:39

  Ο πλέον αμοραλιστής πολιτικός της σύγχρονης Ελληνικής πολιτικής.
  Προσπαθεί, συνεπικουρούμενος από τα διάφορα "παπαγαλάκια", να "ξαναγράψει" την ιστορία αρχίζοντας από τα γεγονότα της αποστασίας (Ιούλιος 1965) συνεχίζοντας με το βρώμικο 89 και καταλήγοντας με τη περίοδο της διακυβέρνησής του 1990 - 1993 . Και ακούγοντας μερικούς να τον αποκαλούν Νέστωρα της Πολιτικής θεωρώ ότι ευτελίζεται ο όρος.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Γιάννης Κιαπέκος 12/05/2013 14:51:00

   Ετσι .

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ Γιάννης Κιαπέκος 12/05/2013 15:23:27

   "Προσπαθεί, συνεπικουρούμενος από τα διάφορα “παπαγαλάκια”, να “ξαναγράψει” την ιστορία....." !!!!!!!! Τα είπατε όλα!

 10. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 12/05/2013 15:38:43

  Ο επίτιμος, ως ο πασίγνωστος πρύτανης του μεγαλύτερου πανεπιστημίου στους κλάδους «Συνωμοσίας», «Υπονόμευσης» και «Πλουτισμού διά της Πολιτικής», δεν είναι εύκολο να μην τιμήσει την ιστορία του! Αναγκάστηκε να αναστείλει την πολεμική του εναντίον του Αντώνη πριν ένα χρόνο, μέχρι που να ξαναβάλει την ατυχήσασα του 2009 κόρη του, εκ του παραθύρου ξανά στο μαγαζί γωνία. Τώρα το πόσο φρόνιμο ήταν τότε να ανοιχθεί η πόρτα και να ξαναμπεί ο σκορπιός στο σπίτι, θα το δείξει η ιστορία. Το βέβαιον είναι πως η «οικογένεια» δεν ξέρει από ευγνωμοσύνες και άλλα τοιαύτα ζητήματα ηθικής!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Aφροδίτη 12/05/2013 18:26:19

   Ας όψονται οι συνθήκες που άνοιξαν την πόρτα ..... Ο χαρακτηρισμός σου , εξαιρετικά εύστοχος !!

 11. Πανος avatar
  Πανος 12/05/2013 19:35:41

  "με την διατύπωση κοινοτοπιών που όμως εντυπωσιάζουν τους αφελείς ή νεήλυδες κυρίως λόγω του γήρατος του ομιλούντος: στις πάγκοινες διαπιστώσεις που εκφράζει, του τύπου «πρέπει να μην εμπιστεύεστε τους λαϊκιστές», «στην πολιτική είναι καλό να λες την αλήθεια στον λαό»"
  Βρε σεις, θυμάστε τι έκανε ο κόσμος όταν ο Μητσοτάκης ήταν Πρωθυπουργός;; Θυμάστε τι υποσχόταν ο Ανδρέας;;;Ή καλύτερα θυμάστε με ποιο σύνθημα βγήκε ο γιος του, ο mind the GAP;;
  Τώρα οι διαπιστώσεις του Μητσοτάκη έγιναν "πάγκοινες";;
  Αν είχαμε συνείδηση σαν βρεγμένες γάτες θα έπρεπε να συμπεριφερόμασταν απέναντι στον Μητσοτάκη! Όχι γιατί επί εποχής του δεν έγιναν λάθη, αλλά γιατί προσπάθησε να μας αλλάξει νοοτροπία, να μας πείσει για την κατάσταση αλλά εμείς ήμασταν στην εποχή του Σοσιαλισμού!!

 12. Δήμος avatar
  Δήμος 12/05/2013 21:31:13

  Μα ο άκρατος λαϊκισμός δεν οδήγησε την χώρα σε αυτό το τέλμα, συνεπικουρούμενος από τα πρωτοπαλίκαρα του συνδικαλιστικού κλάδου; Η οικονομική πολιτική του Μητσοτάκη δεν πολεμήθηκε όσο τίποτα άλλο το ΄90-΄93; Η ίδια πολιτική δεν αποτελεί το Ευαγγέλιο της τωρινής Κυβέρνησης(πχ αποκρατικοποιήσεις); Νομίζω ότι η φράση του Κων.Μητσοτάκη, η οποία τεχνηέντως δεν διατυπώθηκε από το συντάκτη του άρθρου "Ο ισχυρότερος νόμος του Κράτους είναι ο νόμος της Δημοκρατίας", αποτελεί την θλιβερή εικόνα της πραγματικότητας για μια Δημοκρατία η οποία σήμερα έχει καταλυθεί... Τελικά φταίει ο Επίτιμος; Ή μήπως όχι;

 13. Kynikos avatar
  Kynikos 13/05/2013 05:22:59

  Ο ΓΑΠ με αυτό το σύνθημα δέν βγήκε πρωθυπουργός με 45%;
  Γιός του καλού Ανδρέα που έδινε πολλά λεφτά στον κόσμο, που δέν ήταν κακός και γκαντέμης σαν τον μεγάλο εχθρό του Μητσοτάκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.