08/06/2010 08:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαζικό κύμα φυγής δημοσίων υπαλλήλων

Μαζικό κύμα φυγής δημοσίων υπαλλήλων από παντού, φέρνει το νέο ασφαλιστικό. Όπου φύγει – φύγει χιλιάδες εργαζόμενοι, κι όχι μόνο στο δημόσιο τομέα. Και αυτοί καλά κάνουν, προλαβαίνουν να σωθούν. Το ζήτημα είναι κατ’ αρχάς μ’ αυτούς που μένουν κι αν είναι μπορεί να βγει η δουλειά. Και το δεύτερο είναι η επιβάρυνση στα ταμεία από τα εφάπαξ που θα πρέπει να δώσουν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων το οποίο έχει έλλειμμα 1 δις ευρώ και θα πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, λόγω του εφάπαξ. Μάλιστα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καταβολή του εφάπαξ ακόμη και 4 χρόνια από την αίτηση συνταξιοδότησης. Θα πεθάνουν οι ασφαλισμένοι και θα περιμένουν το εφάπαξ για το οποίο πλήρωσαν μια ζωή.

Ωραία χώρα, οργανωμένη και κυρίως ξέρει πώς να προστατεύει τους απόμαχους της ζωής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ssd avatar
  ssd 08/06/2010 09:11:00

  Σε υποκατάστημα του ΙΚΑ στην επαρχεία πρίν απο 6 μήνες το τμήμα συντάξεων(από τα τμήματα με πραγματικά πολύ δουλειά στο δημόσιο)είχε 9 εργαζόμενους,7 μόνιμους και 2 stage..Αυτή την στιγμή έχει 1 προϊσταμένη και 2 μόνιμους υπαλλήλους.Πρίν ήταν 5 μήνες ο μέσος όρος σύνταξης που βγάζαν με 150 εώς 200 υποθέσεις να αναλογούν σε κάθε υπάλληλο..τώρα ούτε να το σκέφτομαι..
  Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

  • sawas avatar
   sawas @ ssd 08/06/2010 10:17:11

   ...βαρβαρος σοσιαλισμος!!!

 2. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 08/06/2010 09:26:26

  θελει πολυ μυαλο για να καταλαβουμε οτι δεν θα υπαρχει ουσιαστικα εφάπαξ

 3. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 08/06/2010 10:28:02

  Ας ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ!!!!!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 08/06/2010 19:34:55

   σωστά γιατί υπάρχουν και μηνύσεις σε διοικήσεις και συνδικαλιστές που δεν έχουν πολιτική ασυλία, γιατί το εφάπαξ δεν είναι τίποτα άλλο από την απόδοση της κράτησης 35 χρόνων. Ας μου επιστρέψει λοιπόν ότι μου έχει κρατήσει για το εφάπαξ και ας σταματήσει την κράτηση εφεξής και ας μην μου δώσει ποτέ.

 4. commonsense avatar
  commonsense 08/06/2010 10:40:43

  Εφόσον δεν δίνει εφάπαξ, το κύμα της φυγής συμφέρει την κυβέρνηση. Οι δαπάνες για τις (πρόωρες) συντάξεις είναι αρκετά λιγότερες από τους αντίστοιχους μισθούς.

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ commonsense 08/06/2010 11:42:57

   Κοινή λογική.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ commonsense 08/06/2010 19:19:35

   Λάθος φίλε μου για αυτό έχουν βαλθεί να φωνάζουν ότι δεν θίγονται ώριμα δικαιώματα κλπ.
   Αφενός
   -το κράτος δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές πχ υπάλληλος εν ενεργεία που παίρνει 1400 € στη σύνταξη του κοστίζει 1780 € καθώς πρέπει να του αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από τα ταμεία
   -οι 150.000 που μπορούν να φύγουν φέτος τινάζουν το Κράτος στον αέρα όχι μόνο δημοσιονομικά αλλά και λειτουργικά. Είναι υπάλληλοι της κεντρικής κυβέρνησης που θα βρεθεί ξαφνικά με τα 2/3 των υπαλλήλων από 500.000 σε 350.000 όχι προοδευτικά αλλά ξαφνικά και απρογραμμάτιστα, πχ ήδη αστυνομία στρατιωτικοί εφορίες υπουργεία αδειάζουν...
   -το μεγάλο πρόβλημα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση καθώς στη κεντρική κυβέρνηση με τον 2190 οι τρύπες είχαν κλείσει και δεν έμπαιναν εύκολα εκτός ΑΣΕΠ. Οι δήμοι νομαρχίες ΔΕΚΟ και ΑΕ είναι το χαίρε βάθος αμέτρητο...
   Αφετέρου με την ηλίθια τακτική των επιδομάτων 30 χρόνων δεν μπορούν να βασιστούν σε μετατάξεις γιατί έχει δημιουργηθεί σε μια μισθολογική ζούγκλα πχ όταν οι κλητήρες του ΥΠΟΙΟ πχ παίρνουν όσα οι καθηγητές ΑΕΙ... τι να μετατάξεις και που ;

   • commonsense avatar
    commonsense @ Ο Ιθαγενής 08/06/2010 19:33:51

    Ιθαγενή, οι περισσότεροι αν αληθεύουν τα νούμερα θα πάρουν πρόωρη άρα μειωμένη σύνταξη. Ας μη ξεχνάμε ότι δεν αρχίζουν να παίρνουν αμέσως τη σύνταξη, αλλά μετά από κάποιο διάστημα, που υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να γίνει πολύ μακρύ. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Οι δε μετατάξεις είναι φανερό ότι θα χρησιμοποιηθούν ακριβώς για να κοπούν όλα τα επιδόματα. Αν μάλιστα απολύσουν και κάποιους για να φοβούνται τα έρμα.

    Σου περιγράφω ένα σενάριο. Νομίζω ότι η λογική σειρά των πραγμάτων που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις καλύτερα δεν θα ακολουθηθεί στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Σκέψου πόσο βολικά θα είναι όλα αυτά σε περίπτωση που έχει προγραμματιστεί η χρεωκοπία.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 08/06/2010 19:43:55

    ..φίλε μου 20+ χρόνια ασχολούμαι με το άθλημα...η μόνη σίγουρη λύση πτώχευσης είναι αυτό που κάνουν η ώθηση σε έξοδο 150.000 ατόμων (γυναίκες κατά 80%) Οι δε συντάξεις δυστυχώς δεν είναι μειωμένες καθώς αφορούν γυναίκες, σου ανέφερα συγκεκριμένο παράδειγμα.
    Η μόνη λύση είναι να κόψει τις επικουρικές στο 12% θίγοντας και τους ήδη συνταξιούχους διαφορετικά τα ποσά δεν βγαίνουν.
    Η έξοδος σε σύνταξη μιας γυναίκας ή ενός άντρα σε σύνταξη επιβαρύνει δημοσιονομικά το ταμείο με το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών: το κράτος σταματά να δίνει στην ή στον χ 1400 και του δίνει το ποσοστό των κρατήσεων. Αν είσαι ΔΥ κοίτα το εκκαθαριστικό σου: πόσα παίρνεις και πόσες είναι οι κρατήσεις...μπακάλικα με το που θα βγεις θα σου παρακρατούν μόνο υγειονομική και φόρο. Ακου που σου λέω δεν τους συμφέρει σκέψου ότι διαφορετικά θα το κυνηγούσαν καθώς θα εμφάνιζαν μείωση προσωπικού στο Δημόσιο κατά 30% περίπου.
    Φαντάσου δε τα Ταμεία που από 20.000 αποχωρήσεις θα φύγουν 150.000 ταυτόχρονα... χάος...

 5. ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
  ποσα απιδια βανει ο σακος 08/06/2010 15:14:13

  Ναι, αυτοί μπορεί να αποχωρούν μαζικά, αλλά ποιοί νομίζουν οτι θα τους πληρώσουν τις συντάξεις τους μας είπαν.
  Ας μας το λύσουν αυτό το πρόβλημα, που πρέπει να μοιάζει με το αίνιγμα του ποιός τελικά έχτισε τις πυραμίδες, οι αμέτρητες στρατιές των δούλων ή οι εξωγήινοι? Γιατί βιολογικά ενισχυμένοι εξωγήινοι θα πρέπει να είναι ο στρατός των δούλων τους οποίους θα πρέπει να αφαιμάξουν για να πληρωθούν κανονικά όλες οι συντάξεις όλων όσων εξυπνακίστηκα αποχωρούν για να μπορέσουν να κλειδώσουν την πληρωμή των συντάξεων τους στα παλαιά όρια. Ουτε καν στρατιές αλλοδαπών δεν θα φτάσουν για να δουλεύουν νυχθημερόν σαν είλωτες για να μπορούν να απολαύσουν τις συντάξεις τους όσοι αποχωρούν τώρα. Το οικονομικό μοντέλο της χώρας μας χωρίς εξαγωγές, χωρίς αναδιάρθρωση και ανασχεδίαση έχει χρεοκοπήσει. Για να μπει τέτοιο σύστημα στον τόπο, δεν χρειαζωνται καν στρατιές αλλοδαπών, αλλά προσανατολισμός της χώρας σε στρατηγικούς τομείς της βιομηχανίας. Τέτοιοι προσανατολισμοί φέρνουν επίσης πολλές αλλαγές σε άλλους τομείς όπως η άμυνα, η διπλωματία, το αμυντικό δόγμα, η κοινωνική διαχείριση του πλούτου. Αμφιβάλλω κατά πόσο μπορούν να γίνουν ολα αυτά με την καθυστερημένη αριστερά και το συνδικαλιστοπατερισμό του ΠΑΣΟΚ που μας δέρνει ως κοινωνία. Ποσο μάλλον όταν τόσα χρόνια προσπαθούν να μετατρέψουν την νεολαία ως επαγγελματίες αντι-εξουσιαστές, αντι-έλληνες, αντι-ανθρώπους.
  Επίσης ολα τα μεγάλα θηρία της γεωπολιτικής αδύνατον να αφήσουν μια τόσο ευάλωτη πλέον κοινωνία να αφεθεί μόνη της να τα καταφέρει και να αναδείξει την Ελλάδα σε ενα νεο γεωπολιτκό πυλώνα, γιατί αυτό ακριβώς θα επιφέρουν οι απαραίτητες αλλαγες στην ελληνική κοινωνία για να μπορέσει αυτή να επιβιώσει. Η κοινωνία, του "ας βγάλει άλλος φίδι απ τη τρύπα" είναι καταδικασμένη.

  Με λίγα λόγια, εμείς ενα νεο Ισραήλ αδύνατον να γίνουμε με την ανικανότητα που μας δέρνει. Μπορεί να γίνουμε όμως ενα Μπαχαλιστάν, θεραπαινίδα του Ισλάμ και των νεο-οθωμανών Τούρκων. Στο κάτω κάτω Μπακαλιστάν είμαστε έτσι κι αλλιώς.

  Να δω πόσο ακόμη αυτή η κοινωνία θα στρουθοκαμιλίζει, και δη το "προοδευτικό" κομμάτι αυτής, και θα κάθεται ακόμη να εξυφαίνει παραμύθια της χαλιμάς αντί να ομολογήσει ορθά κοφτά στη νεολαία οτι οι προοδευτικές σαχλαμάρες όλων αυτών των δεκαετιών ήταν μόνο για εφέ και τώρα που πρέπει να πληρωθεί η λυπητερή ας κοιτάξουν και λίγο λοξός Δεξιά, λίγο μιλιταριστικά, λίγον τι Βυζαντίνικα για να λύσουν το πρόβλημα της επιβίωσης τους.

  • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
   ποσα απιδια βανει ο σακος @ ποσα απιδια βανει ο σακος 08/06/2010 15:21:55

   Σε αυτά ακριβώς τα νεα δεδομένα έρχεται να δημιουργηθεί το ΝΤΟΡΟ-κόμμα προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση της εγκληματικής ελίτ στο αβέβαιο μέλλον που ξημερώνει. Ενα κόμμα χαμαιλέοντα, πότε δεξιό, πότε κεντρώο, πότε αριστερό. Όπου φυσά ο άνεμος ακριβώς σαν το πειραματικό κόμμα του ΛΑΟΣ, που σπεύδει να αρωγήσει αυτές τις δημιουργίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.