06/09/2009 00:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαζική συμμετοχή στα πανεργατικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

 Τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία και η κοινωνία με την θέση των εργαζομένων να δυσκολεύει μέρα με τη μέρα οδήγησε σε μαζική συμμετοχή στα πανεργατικά συλλαλητήρια και στις πορείες των συνδικάτων, σωματείων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ΕΔΟΘ, έγινε στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντριβανίου.

Στην Καμάρα έγινε η συγκέντρωση από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και κινήσεις αντιεξουσιαστών.

Ως το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ στη ΔΕΘ χαρακτήρισε η ΓΣΕΕ τη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, την οποία οργάνωσε από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στην πανεργατική συγκέντρωση των συνδικάτων συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την αστυνομία, η Τροχαία έχει εξαγγείλει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Σαββατοκύριακο. Ενδεικτικό της κινητοποίησης της ΕΛΑΣ είναι πως αρκετοί από τους αστυνομικούς που θα εργαστούν στη ΔΕΘ έχουν αποσπαστεί από άλλες πόλεις, προκειμένου να περιφρουρήσουν το κέντρο της πόλης, ιδιαίτερα εν όψει των συλλαλητηρίων. Παρόντες στη Συμπρωτεύουσα θα είναι και εισαγγελείς, προκειμένου να επιτηρήσουν τα εγκαίνια.

Την Παρασκευή, το προεδρείο της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ πραγματοποίησαν συναντήσεις και συγκεντρώσεις σε χώρους εργασίας. Ειδικότερα στην ΕΥΑΘ σε συγκέντρωση των εργαζομένων που έγινε στα κεντρικά γραφεία, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα διατήρησης και ενίσχυσης του δημόσιου και κοινωφελούς έργου της εταιρείας, καταγγέλθηκε η κυβερνητική απόφαση ξεπουλήματος της και εκφράστηκε η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίζουν τον αγώνα για να ανατρέψουν αυτή την εγκληματική πολιτική απόφαση για τους εργαζόμενους και για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Στην ΕΛΒΟ συζητήθηκαν τα σοβαρότατα προβλήματα των εργαζομένων στην εταιρεία που προκαλούνται από τα πολιτικο-οικονομικά «παιχνίδια» και δηλώθηκε η συνέχιση του αγώνα για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την ενίσχυση και την ανάπτυξη της εταιρείας που είναι στρατηγικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική οικονομία. Η Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η χώρα δεν αντέχει άλλα λουκέτα , ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία.

Απ’ όλους τους χώρους εργασίας που επισκέφθηκαν τα κλιμάκια της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους για τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων το Σάββατο στο Άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου και εν μέσω προεκλογικής περιόδου να καταστεί σαφές ότι οι πολιτικές που ασκήθηκαν πρέπει τώρα να ανατραπούν και δια παντός να εγκαταλειφθούν, αναφέρεται επίσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.