#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2010 21:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μαζί τα φάγαμε» μας λέει και ο κ. ΠροβόπουλοςΤη λογική του “μαζί τα φάγαμε” επέλεξε να υπερασπιστεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική. Τα' βαλε λοιπόν με τους μη έχοντες κάνοντας και ρηξικέλευθες προτάσεις όπως την κατάργηση των ΚΑΠΗ, το κλείσιμο των δημοτικών ραδιοφώνων και τη συγχώνευση των καναλιών της ΕΡΤ, τη μείωση των δαπανών για τη μεταφορά των μαθητών στην περιφέρεια της χώρας.
Να συμφωνήσουμε ότι πέφτει απίστευτη ρεμούλα στα κρατικά κανάλια και τους δημοτικούς σταθμούς και πράγματι εκεί χρειάζεται να μπει μαχαίρι. Αν και υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι με μισθούς κάτω από τη συλλογική σύμβαση. Αλλά για τα υπόλοιπα τι να πει κανείς. Αν σηκωθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου που έφτιαξε τα ΚΑΠΗ θα τους πάρει με τις πέτρες όλους.
«Πολλοί φορείς που χρηματοδοτούνται από τους δήμους, όπως για παράδειγμα τα ΚΑΠΗ, θα πρέπει να αναστείλουν ορισμένες δραστηριότητες», αναφέρει.
«Οι λειτουργικές δαπάνες των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ είναι εξαιρετικά υψηλές και θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για τη συγκράτησή τους. Υπάρχει κατ’ αρχάς πολύ μεγάλος αριθμός ιδρυμάτων, ενώ συνεχώς δημιουργούνται νέα τμήματα για το αντικείμενο των οποίων δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά», επισημαίνει. Τα έχει πει αυτά, όμως, στους πολιτικούς όλων των κομμάτων που έφτιαχναν σε κάθε χωριό και ΤΕΙ;

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Πρίσμα και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής). Οι τηλεοπτικοί αυτοί σταθμοί όχι μόνο είναι πολλοί για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδος, αλλά και λειτουργούν με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με εξαιρετικά υψηλό κόστος, το οποίο είναι πολλαπλάσιο αντίστοιχων ιδιωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Θα ήταν σκόπιμο οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί να συγχωνευθούν σε έναν ή δύο και να καλύπτουν περισσότερο από το 70% του κόστους λειτουργίας τους με έσοδα από διαφημίσεις, όπως συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς σταθμούς. Το σημερινό έσοδο που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα ήταν σκόπιμο να διατεθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους»

Πέρα από τις καινοφανείς απόψεις του κ. Προβόπουλου, ο οποίος συντάσσεται πλήρως με τη λογική του Μνημονίου, στην έκθεση αναφέρεται ότι η ύφεση το 2010 θα είναι στο 4% ενώ προειδοποιεί την κυβέρνηση πως δεν πρέπει να προχωρήσει σε άλλες αυξήσεις φορολογικών συντελεστών και να εστιαστεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής. “Περαιτέρω αύξηση της επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων θα κατέληγε όχι μόνο να επιτείνει την ύφεση, αλλά και να επιτύχει το αντίθετο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή μείωση αντί αύξησης των εσόδων”, επισημαίνει η ΤτΕ. Δεν ξέρουμε αν τα ακούει η κυβέρνηση.

Τονίζει επίσης:

Για την ανεργία η ΤτΕ προβλέπει ότι θα υπερβεί το 12% φέτος και οι μέσες πραγματικές αποδοχές, επηρεαζόμενες και από τον υψηλό πληθωρισμό, θα μειωθούν κατά 8% στο σύνολο της οικονομίας και 17% στο Δημόσιο.
Η ΤτΕ προσθέτει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2011, με μικρότερη όμως ένταση, ενώ επισημαίνει ότι για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα, η οικονομία θα πρέπει να προσαρμοστεί σε χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας.
Καταθέτει και έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη. «Ένα τέτοιο Σχέδιο Δράσης, σε συνδυασμό με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί και την απρόσκοπτη πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής, θα εκπέμψει το ηχηρό μήνυμα στις αγορές ότι η ελληνική οικονομία αναπροσανατολίζεται δυναμικά, αποκτά εξωστρέφεια, ανοίγεται σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και εκμεταλλεύεται αποδοτικά την ευκαιρία που παρέχει ο μηχανισμός στήριξης για να ανακάμψει σύντομα», τονίζεται.
Για τις τράπεζες τάσσεται υπέρ των στρατηγικών συνεργασιών και των συγχωνεύσεων. Καλείς τράπεζες να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι, ακόμη και όταν η οικονομική δραστηριότητα επανέλθει σε ανοδική πορεία, ο ρυθμός επέκτασης των τραπεζικών εργασιών θα διαμορφωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο εκείνου που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, πριν από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hope avatar
  hope 26/10/2010 21:35:39

  ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΩΣ ΖΟΥΝ;
  ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ;
  ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ...

 2. Orestios avatar
  Orestios 26/10/2010 21:39:06

  Εδώ η κυβέρνηση καταρρέει και αυτός θυμίθηκε το κόλπο της συλλογικής ευθύνης.
  Είναι δυνατόν?
  To Τ+10 μαζί το αποφασίσαμε?

  • pastel avatar
   pastel @ Orestios 26/10/2010 23:43:43

   Αλήθεια γιαυτό το Τ+10 λέει τίποτε στην έκθεσή του ο κ Προβόπουλος;

   Επ' ευκαιρία, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι τράπεζα του δημοσίου;

 3. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 26/10/2010 22:20:42

  ξέρει κανείς τι ρόλο έχει πιά η τράπεζα της ελλάδος; επίσης για ποιό λόγο εξακολουθεί η μετοχή της να διαπραγματεύεται στο χρηματηστήριο;
  έχει εμπορική δραστηριότητα; μανατζάρει κάτι ο κ. Προβόπουλος που να δικαιολογεί τον παχυλότατο μισθό του; Τα δικά του μπόνους καλύπτουν τις δαπάδες για τις εκδρομές των ΚΑΠΗ. Αντε να χαθούν οι αγύρτες!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/10/2010 22:23:38

  Μαζί τα φάγαΤΕ και η Τράπεζα της Ελλάδος σε ρόλο παπαγάλου. Τι δουλειά έχει η ΤτΕ να έχει άποψη για τα κανάλια της ΤιΒι. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ; Για αυτό τον πληρώνουν;;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 26/10/2010 23:10:44

   Φυσικά φίλε μου, αν δεν ασχοληθεί με τα κανάλια τι θα κάνει; Την δουλειά του; Βγαίνει και μας μιλά τι πρέπει να κόψει η κοινωνία, τι θα κόψει η ΤτΕ μας λέει; Πόσο μας κοστίζει για το τίποτα που προσφέρει; ή δεν είναι δημόσιος Τομέας είναι ...λειτούργημα;Θα μας πει για το Τ10; Για τον εποπτικό της ρόλο; Για τις Τράπεζες; Τι να πει; ...άλλη μια πληρωμένη καρέκλα είναι και όσο μεγαλύτερος ο μισθός τόσο μεγαλύτερες και οι παρλαπίπες....

 5. straydog avatar
  straydog 26/10/2010 22:46:18

  Καλά,ο Προβοπουλος είναι αυτός που είναι,αλλά αλήθεια,νοιωθετε την αναγκη να υπερασπιστειτε το τεμπελχανείο της ΕΡΤ,TV-Βουλή,ΕΤ3κλπ;Μήπως σας
  χρειάζετε επειγόντως ψυχίατρος;

  • hope avatar
   hope @ straydog 26/10/2010 22:54:07

   ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ!!!

 6. Νεφέλη avatar
  Νεφέλη 26/10/2010 22:46:53

  Τα κρατικά κανάλια ανά τας Ευρώπας πως λειτουργούν με μέγιστα ποσοστά ακροαμετικοτήτων και κύρους μάλιστα, κατέχει ο εν λόγω κύριος;

 7. pikras57 avatar
  pikras57 26/10/2010 23:01:46

  Σε αυτή την ενδιάμεση έκθεση που την κατευθύνουν Προβόπουλος-Λουρή ουσιαστικά υιοθετείται ο μονόδρομος του Μνημονίου ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ όλες οι αστοχίες του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, δεν γίνεται λόγος για τις συνεχείς αναθεωρήσεις των στόχων καθώς υιοθετούνται απροκάλυπτα όλες οι ανεδαφικές εκτιμήσεις της Κυβέρνησης.

  Αποτελεί και αυτή η Έκθεση με τις αισιόδοξες (!) αναφορές μία σανίδα σωτηρίας για το σημερινο οικονομικό επιτελείο και τις επιλογές του.

  Στο τέλος μόνο της έκθεσης γίνεται λόγος για ένα δεσμευτικό Πρόγραμμα -Μνημόνιο Ανάπτυξης που πρέπει άμεσα να προχωρήσει χωρίς να κάνει αναφορά στις εγκληματικές ολιγωρίες που στέγνωσαν την αγορά.

  Για ξεκάρφωμα στην μελέτη αυτή διερευνούν την δυνατότητα υλοποίησης των αναπτυξιακών προτάσεων του Σαμαρά για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις αποκρατικοποίησεις, την οικοδομική δραστηριότητα κπλ

  Περίεργος ο ρόλος της ΤτΕ του Προβοπουλου/Λουρή (αλήθεια σε ποιόν χώρο κινούνται????-Πώς βρέθηκαν εκεί????) με τις παχυλές αμοιβές!

  Να βγούν λοιπόν στο διαδίκτυο οι αμοιβές τους και να αποκαλυφθεί πόσα παίρνουν αυτοί που προκρίνουν περαιτέρω προτάσεις και μέτρα για την συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων.

 8. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 26/10/2010 23:13:38

  ξέρετε τι ύψους "αποζημίωση" πέρνει αυτό το παλληκάρι;

 9. KARBONAROS avatar
  KARBONAROS 26/10/2010 23:15:53

  Καλά αυτόν προεκλογικά τα πασόκια ήθελαν να τον βάλουν φυλακή ..
  και τώρα χέρι χέρι....λαμόγια...

 10. takis avatar
  takis 26/10/2010 23:29:01

  Επιτελους σοφοι οικονομολογοι-πλιατσικολογοι λετε λιγοτερα.Δεν σας παιρνει.Οταν ητανε στην Εμπορικη τρ.να μας πει τι εκανε ο μεγαλος οικονομολογος.Με ποιου τις πλατες μπηκε και με ποιου τις πλατες πηγε στην Ελλαδος.Μηπως τον εβαλε ο Αλογοσκουφης???Λεω μηπως???Για να καταλαβετε ποιοι και πως διοικουν.

  • Νεφέλη avatar
   Νεφέλη @ takis 26/10/2010 23:30:52

   ..ακόμη ένας άνθρωπος τόυ δράκουλα δηλαδή;

 11. BlueSky avatar
  BlueSky 26/10/2010 23:37:25

  Να μας θυμίσει ο προβόπουλος πόσο μισθό λαμβάνει κάθε μήνα και αν οι ακαδημαικές του γνώσεις δικαιολογούν τη μισθοδοσία του, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχει;;;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ BlueSky 26/10/2010 23:48:26

   Το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει σημασία σε ακαδημαικά προσόντα.

 12. BlueSky avatar
  BlueSky 26/10/2010 23:39:41

  Επιτελάρχης του παπακωνσταντίνου και παπανδρέου, σε διορθώνω αγαπητέ l' ami du peuple !

 13. thanos avatar
  thanos 27/10/2010 00:12:38

  Πρέπει να λογοδοτήσει για το Τ+10.
  Κρίμα γιατί ήταν και επιλογή Κ.Κ.

 14. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 27/10/2010 00:17:38

  Εγώ καταλαβαίνω ότι, κανένας δεν λέει τίποτα περισσότερο από τις χιλιομασημένες ατάκες "εξωστρέφεια, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, καινοτομίες, πόλοι δράσης" κλπ μεγαλόσχημους πομφόλυγες, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διευκρινίζει πως ακριβώς θα επιτευχθούν. Ή προτείνει ανεδαφικές μεθόδους, π.χ. δαπανηρές δημόσιες δράσεις με ανύπαρκτα λεφτά, ή κάνει επίκληση σοφίας σε ένα λαό, που, από την μεταπολίτευση και μετά, ότι ήταν δυνατόν να γίνει για να αποβλακωθεί, έγινε.
  Χωρίς καμμιά κακία, το χρησιμότερο που θα μπορούσε να προσφέρει ο (κάθε) κος Προβόπουλος, θα ήταν να παραδώσει την θέση του σε έναν χαμηλόμισθο γιαπάκο, για να εξοικονομήσουμε από την διαφορά των μισθών τους. Διαφορά αποτελέσματος δεν θα υπήρχε. ΕΤΣΙ ΚΙ'ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Εδώ βρήκαμε "υπερβολικό" για το Πανεπιστήμιό μας τον Νανόπουλο και θα πληρώνουμε δεκαπλάσια για τον Προβόπουλο;

 15. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 27/10/2010 01:02:12

  Λεφτά υπάρχουν για τις τράπεζες. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πρέπει να πέσει. Αν οι Έλληνες έχουν αντί για τρία δύο αυτοκίνητα δε χάλασε κι ο κόσμος, είπε ο επίτιμος, ξορκισμένος να ναι...

 16. ataktos avatar
  ataktos 27/10/2010 01:10:16

  και άλλος αισχρώς μας προέκυψε.. καληνύχτα

 17. pipis avatar
  pipis 27/10/2010 02:18:08

  Επειδή το φτωχό μου μυαλό, βοσκάει σε πεπερασμένο πεδίο, οι τράπεζες κολλάνε σε ρευστότητα για να καλύψουν το ποσοστό των δανείων που έχουν(?) δώσει. Αν συγωνευθούν απλώς θα αυξήσουν το ποσοστό που χρειάζονται κάτι που θεωρητικά έχουν κάνει, αλλοιώς η μια πρέπει να δώσει το κεφάλαιό της και τα δάνειά της για να βγεί ή άλλη λάδι, δηλαδή να θυσιασθεί, να εξαφανισθεί απο προσώπου γης. Με αυτή τη λογική, μία συγχώνευση τραπεζών μόνο έξοδα μπορεί να έχει που πιθανόν να διορθωθούν (οχι να εξαλειφθούν τα κόστη), με κλείσιμο καταστημάτων (άλλο κόστος) και άμεση μείωση προσωπικού (γνωστή μέθοδος). Τότε ο Κος(?) Προβόπουλος, χωρίς κόπο μπορεί να εγκρίνει αύξηση κεφαλαίου, της μιας πλέον τράπεζας! Και αυτή να δώσει δάνεια, ΠΟΥ ρε μεγάλε? για την ανάπτυξη θα μου πεί!!! Ε άμα υπήρχε κατι τέτοιο στον ορίζοντα τι είναι αυτό που τις εμποδίζει να αυξήσουν όρια τώρα, χωρίς να έχουν επιπλέον κόστος?
  Θα ρωτήσω τον πρόεδρο της Βουλής. Αυτός σίγουρα κατάλαβε.

 18. βαγόνι avatar
  βαγόνι 27/10/2010 07:57:06

  Το πιό ενδιαφέρον: "η γενική συρρίκνωση της δημόσιας
  ραδιοτηλεόρασης".
  Μ'όλα τα προβλήματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η πρόταση
  μυρίζει...η εξαφάνιση του δημοσίου προετοιμάζεται συντονισμένα
  με αιχμή του δόρατος το συγκρότημα Αλαφούζου (οι άλλοι κρύβονται)!
  Υπάρχεικαι αντιπρόταση: η κατάργηση της ιδιωτικής τηλεόρασης,
  ως βλαπτικής για την συνοχή του έθνους! Για να δούμε τότε!

 19. pikras57 avatar
  pikras57 27/10/2010 09:25:54

  Φάκτορα!

  ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ
  θα ήταν πολύ χρήσιμο να δημοσιευθούν οι μισθοί τα πάσης φύσεως ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ καθώς και οι "εικονικές μετακινήσεις" υπαλλήλων και στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος.

  ΜΙΣΘΟΙ που θα ζήλευαν οι υπάλληλοι της Βουλής και οι Εφοριακοί!

  Εκεί να δείτε ΡΕΤΙΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

  • pikras7 avatar
   pikras7 @ pikras57 27/10/2010 12:38:00

   ...ΜΙΣΘΟΥΣ

 20. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 27/10/2010 09:25:59

  Για το Τ + 10 είναι υπεύθυνος γιατί άφησε δύο ιδιωτικές Τράπεζες να αλωνίζουν. Ποιές είναι αυτές οι Τράπεζες; Δεν είναι η ώρα των ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ τώρα. Για το έγκλημα αυτό, πρέπει άμεσα να καταδικασθεί, μαζί με τις Διοικήσεις των δύο αυτών Τραπεζών, για ΑΠΑΤΗ και ΑΠΙΣΤΙΑ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

 21. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 27/10/2010 10:06:48

  Προβόπουλε δεν ξέρω αν τα φάγατε εσύ και ο Πάγκαλος.
  Εγώ πάντως θυμάμαι πολύ καλά δεν ήμουν εκεί.Αϊ σιχτίρ πιά.

 22. Στέργιος avatar
  Στέργιος 27/10/2010 11:53:09

  Φυσικά και μαζί τα φάγαμε.

  Ποιος από μας δεν πήρε, εξάλλου, 50 (κατ'άλλους 90) δισεκατομμύρια ευρώ από τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου;

  Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...

 23. βαγόνι avatar
  βαγόνι 27/10/2010 12:17:57

  Ααα! Οι Προβόπουλοι αυτού του κόσμου!
  Στην υπηρεσία των κέντρων του χρήματος και της ισχύος!
  Πρέπει να ντρέπονται οι βασικοί πυλώνες του πολιτικού συστήματος,
  που επιτρέπουν σε τέτοια πρόσωπα να εκστρατεύουν κατα των
  στοιχειωδών κατακτήσεων του λαού,αφήνοντας στο απυρόβλητο εκείνες
  τις κοινωνικές ομάδες που διαγούμισαν ότι βρήκαν μπρός τους!
  'Ως πότε;

 24. Μιχαλης Κ. avatar
  Μιχαλης Κ. 27/10/2010 17:30:03

  ....ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ..ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ..

 25. Dimitris Karathanasis avatar
  Dimitris Karathanasis 23/11/2010 10:57:52

  Όλοι εμείς θα απέχουμε από κάθε εκλογική διαδικασία στο παρόν και στο μέλλον, για να δηλώνουμε στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και στον Εβραίο διοικητή του ΔΝΤ ότι δεν τα φάγαμε μαζί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.