#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2010 12:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μαζί για πάλεμα, για μάτωμα για μια καινούργια γέννα»Η ανασυγκρότησή της ΝΔ δεν αφορά μόνο του Νεοδημοκράτες, τόνισε ο Αντώνης; Σαμαράς στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ και πρόσθεσε: Όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφουν πλέον το πρόσωπό τους προς την μεγάλη αναγεννητική μας προσπάθεια και προς το μήνυμά μας. Αντιλαμβάνονται ότι είμαστε η Πολιτική δύναμη που έχει τέσσερα πράγματα που λείπουν από το ΠΑΣΟΚ: Έχουμε Σχέδιο, Υπευθυνότητα, Αποφασιστικότητα, και διαθέτουμε Αξιοπιστία πολιτικού λόγου.

Μέρα με την ημέρα θα πείθουμε όλο και περισσότερους γι’ αυτά. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Συνεδρίου μας θα τους πείσουμε και για ένα ακόμα: Ότι διαθέτουμε και Αποτελεσματικότητα. Μετά απ’ αυτό, τίποτε δεν θα μπορεί να σταματήσει την πορεία μας για την Αναγέννηση της Πατρίδας.

Στην αρχή πολλοί στοιχημάτιζαν ότι, τάχα, «θα αργήσουμε πολλά χρόνια να βρούμε το δρόμο μας». Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με ένα ΠΑΣΟΚ που παραπαίει συνεχώς, αυτό άλλαξε. Τώρα, όλο και περισσότεροι άρχισαν να στοιχηματίζουν υπέρ μας…Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε δύο στοιχήματα να κερδίσουμε:

* Την αναγέννηση της Παράταξης…

* Και την Αναγέννηση της Ελλάδας.

Δεν μπορούμε να κερδίσουμε το ένα χωρίς το άλλο…

Μαζί θα τα κερδίσουμε και τα δύο!

Και θα φέρουμε την Ελπίδα που υποσχεθήκαμε σε όλους τους Έλληνες…

Δεν σας ζητώ να αγωνιστούμε μαζί μόνο για να επιστρέψουμε στην εξουσία…

Σας θέλω μαζί μου, όπως έχει πει ο Παλαμάς: Για πάλεμα, για μάτωμα για μια καινούργια γέννα.

Αυτή η γέννα είναι η νέα Μεταπολίτευση. Κι αυτό το καινούργιο είναι που φέρνει η νέα Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να εγκριθούν οι δέκα οργανωτικές τομές που προτείνει για την αναγέννηση της ΝΔ:

-- Πρώτον, να εκλέγονται οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ από τη βάση, ξεκινώντας από τις αμέσως επόμενες εσωκομματικές εκλογές. [ή όλη η Νομαρχιακή Επιτροπή]

-- Δεύτερον, σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης, ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ, να ενσωματώνονται νέα πρωτοεκλεγόμενα μέλη, τουλάχιστον κατά 20%. Έτσι θα δίνονται ευκαιρίες σε καινούργια μέλη να δείξουν τις ικανότητές τους και να σπάσουν τις αγκυλώσεις του κομματικού μηχανισμού.

-- Τρίτον, σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης να συμμετέχουν κατά 20% μέλη ηλικίας κάτω των 35 ετών. Έτσι θα πάψουμε να χάνουμε πολύτιμο δυναμικό στελεχών της ΟΝΝΕΔ, τα οποία φεύγουν από τη νεολαία, είναι δοκιμασμένα και άξια, έχουν πείρα, ταλέντο και όρεξη, αλλά δεν αξιοποιούνται στις κομματικές οργανώσεις. 

-- Τέταρτον, να δημιουργηθούν νέοι τομείς δουλειάς για τις Τοπικές και Περιφερειακές Οργανώσεις. Που θα αφορούν άμεσα τις σχέσεις του Κόμματος με την Κοινωνία και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών για ένα σύγχρονο κόμμα: Τομείς Κοινωνικών Κινημάτων, Εθελοντισμού, Καταναλωτικών Οργανώσεων και Διαδικτύου. Και βεβαίως, σε κάθε ΝΟΔΕ γραμματεία σχέσεων Κόμματος-Κοινωνίας.

-- Πέμπτον, σε ότι αφορά τη σύνθεση του Συνεδρίου, να συμμετέχουν οι άμεσα εκλεγμένοι από τη βάση, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι αιρετοί δήμαρχοι, νομάρχες, κλπ, καθώς και οι εκλεγμένοι με ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού εκπροσωπούν μεγάλες πληθυσμιακά κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες.

-- Έκτον, οι εκλογές στο Συνέδριο για την «Κεντρική Επιτροπή» να γίνονται από ένα ενιαίο Πίνακα κι όχι από διαφορετικές επί μέρους λίστες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

-- Έβδομο, αλλαγή ονομασίας των οργάνων μας: Το Τακτικό Συνέδριο θα γίνεται ανά διετία πλέον και θα ονομάζεται στο εξής «Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος», για να τονίζει την εθνική ταυτότητα του κράτους και της κοινωνίας μας. Η Κεντρική Επιτροπή θα ονομάζεται «Πολιτική Επιτροπή». Και το Πολιτικό Συμβούλιο θα ονομάζεται «Εκτελεστική Γραμματεία».

-- Όγδοο: Στο Συνέδριό μας, που θα ονομάζεται «Εθνικό Συνέδριο» πλέον και θα παραμένει το ανώτατο όργανο, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 30% μέλη γυναίκες (όπως ήδη συμβαίνει) και τουλάχιστον 25% μέλη κάτω των 35 ετών. Έτσι οι γυναίκες και οι νέοι δεν θα υπό-εκπροσωπούνται.

-- Ένατο: Το παλαιό Πολιτικό Συμβούλιο, που θα ονομάζεται πλέον «Εκτελεστική Γραμματεία» να απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον Πρόεδρο του Κόμματος. Απ’ αυτά τα 7 θα είναι εκλεγμένα από την Πολιτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα 7 - για να ξεκαθαριστεί κάθε παρανόηση – όπως είναι προφανές, θα αποτελούνται από τα ανώτατα στελέχη του κόμματος, που εκ των πραγμάτων συμμετέχουν από τη θέση και το ρόλο τους (και αλίμονο να μη συμμετείχαν) στην καθημερινή λειτουργία του: Δηλαδή ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από αυτά τα στελέχη έχουν ευρύτατη δημοκρατική νομιμοποίηση και ήδη συμμετέχουν στο Πολιτικό Γραφείο ex officio.

-- Δέκατο: Οι τοπικές οργανώσεις θα είναι πραγματική κυψέλη παραγωγής πολιτικής, κοινωνικών πρωτοβουλιών και πρωτοποριακής παρέμβασης. Ασφαλώς και ανάδειξης στελεχών. Σε ότι αφορά την εξέλιξη των κομματικών στελεχών, η θητεία των Προέδρων ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ θα ανανεώνεται κάθε φορά και πριν από το κάθε Τακτικό Συνέδριο. Όσο είναι, βέβαια, Πρόεδροι, δεν θα μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα για βουλευτές, ούτε ως επικεφαλής αυτό-διοικητικών συνδυασμών.

Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα να εξελίσσονται τα στελέχη μας σε ανώτερες κομματικές βαθμίδες, αλλά και να ανανεώνεται το κομματικό προσωπικό, χωρίς να δημιουργούνται προστριβές μεταξύ των στελεχών, αλλά και χωρίς να εμποδίζεται η διεκδίκηση αιρετών αξιωμάτων στην κοινωνία (δήμαρχοι, βουλευτές κλπ.)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 11/04/2010 12:38:52

  Το τρίτο και το όγδοο,θεωρώ πως είναι τα πιό σημαντικά.Θα πρότεινα κι ένα ενδέκατο:Την δημιουργία μιάς δεξαμενής σκέψεων,που θα εποπτεύεται από ότι εκλεκτότερο και σιοφότερο διαθέτει η παράταξη(περιέχεται στο δέκατο,αλλά δεν γίνεται σαφές).

  • Σπάρτακος avatar
   Σπάρτακος @ Σπάρτακος 11/04/2010 12:39:35

   διόρθωση:σοφότερο.

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 11/04/2010 13:24:29

  Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την παράταξη είναι η ανάδειξη νεόυ, άφθαρτου ανθρώπινου δυναμικού. Η ΝΔ πάσχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στον τομέα του έμψυχου δυναμικού. Δεν έχουμε καλά, ποιοτικά στελέχη που να σηματοδοτούν το νέο που έρχεται. Πρέπει να ματώσουμε στην προσπάθεια να αναδείξουμε νέα, αξιόλογα στελέχη 35,40, 45 ετών που θα είναι η νέα ΝΔ τα επόμενα χρόνια.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ ΓΙΑΝΝΗΣ 11/04/2010 14:54:58

   Μα πάρα πολυ...

 3. nasos avatar
  nasos 11/04/2010 13:45:31

  Το βασικό είναι η ΝΔ να δώσει την μάχη της σε ιδεολογικό επίπεδο με θάρρος,χωρίς να λογαριάζει το τι θα πεί ο αριστεροκρατούμενος Τύπος.
  Να μην ξαναέχουμε μια επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα τύπου Μεσσαίος Χώρος.
  Ή είναι σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα ή δεν είναι.
  όποιος ονειρεύεταιο Πρόεδρος της ΝΔ να ξανακατέβει ως απολιτικ υποψήφιος Δήμαρχος του Μεσοχωρίου και όχι ο κεντροδεξιός υποψήφιος καλύτερα να πάει καμιά βόλτα στα βουνά της Ευρυτανίας,ή στην Βοστώνη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ nasos 11/04/2010 13:54:35

   Τα βουνά των Χανίων δεν έχουν ψυχή? Μόνο της Ευτυτανίας? Άκαρδε! :)

  • nick avatar
   nick @ nasos 11/04/2010 16:12:45

   Φιλε nasos, συγχαρητηρια....Η πρωτη προτεραιοτητα μας πρεπει να ειναι η ιδεολογικη αυτη μαχη,την στιγμη μαλιστα, που οπουδηποτε αλλου της γης ,εχει κερδηθει... Εδω σε μας, δεν την εδωσαν καν τα πολιτικα καρπαζο-"τζακια" μας, απο φοβο μην λοιδωρηθουν απο τα ΜΜΕ.. Γι'αυτο τους εφτυσε ,κυριολεκτικα, ο δεξιος πολιτης εκλεγοντας τον Σαμαρα... Αντε λοιπον να ξεκινησουμε...

 4. effie B. avatar
  effie B. 11/04/2010 14:07:34

  Ο προεδρος ειπε:
  Αντιλαμβάνονται ότι είμαστε η Πολιτική δύναμη που έχει ΤΕΣΣΕΡΑ πράγματα που λείπουν από το ΠΑΣΟΚ: Έχουμε Σχέδιο, Υπευθυνότητα, Αποφασιστικότητα, και διαθέτουμε Αξιοπιστία πολιτικού λόγου.
  Ξεχασε το πεμπτο και κυριοτερο:
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ!!!!!!!
  Νασαι καλα Αντωνη Σαμαρα. Σημερα εγραψες παλι!!!!!!!

 5. neotera avatar
  neotera 11/04/2010 14:09:52

  Κάπου διάβασα ότι έκανε εναλλακτική πρόταση για εσωτερικό δανεισμό για να μην προσπέσουμε στο ΔΝΤ που δεν βρίσκω πουθενά. Αν αληθεύει είναι πολύ σημαντική είδηση γιατί για πρώτη φορά στέκεται ευθέως απέναντι στους χειρισμούς γιωργάκη. Κι αν δεν το είπε, εεε να τον βάλουν να το πει ! ))

 6. 13 avatar
  13 11/04/2010 14:13:51

  – Έβδομο, αλλαγή ονομασίας των οργάνων μας: Το Τακτικό Συνέδριο θα γίνεται ανά διετία πλέον και θα ονομάζεται στο εξής «Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος», για να τονίζει την εθνική ταυτότητα του κράτους και της κοινωνίας μας.
  AΠΕΝΑΝΤΙ στους διεθνιστες και στα τσιρακια τους.
  Αυτοι που θα αναλαβουν μετα,(απο αυτη τη καιροσκοπικη κυβερνηση)να μην ξεχασουν να ξεχαρβαλοσουν και αυτη την αθλια μηχανη προπαγανδας που εχει στησει αυτο το σκουριασμενο κατεστημενο.Δεν μπορεις να εισαι κυβερνηση και ο αντιπαλος να ελεγχει σε ολη την επικρατεια τα ΜΜΕ.Τρεις εφημεριδες στην Ηλεια και οι τρεις ειναι του πασοκ.Μα τι διαολο,χουντα εχουμε και δε το ξεραμε ή ειναι τοσο καλοι επιχειρηματιες αυτοι...!Ειναι ενας μηχανισμος που εχει στηθει απο τα παλια τα χρονια και τον λαδωνουν καλα και δουλευει.Ο Σαμαρας δεν ειναι πανακεια,ουτε εχει το μαγικο ραβδι.Θα ματωσει η Ελλαδα για να βρει το δρομο της.Για τελος χρεωνεται και ο Καραμανλης την επιτυχια της επιλογης του Αντωνη στη παραταξη!

  • Fotini avatar
   Fotini @ 13 12/04/2010 01:18:47

   Μαζι σου! Ο Σαμαρας ειναι η συνεχεια του Καραμανλισμου. Ο Αντωνης εκλεχθηκε με τους ψηφους των οπαδων του Καραμανλη γιατι ηξεραν τι ρολο επαιξε η ψηλη στην ολη διαδικασια εκλογης του νεου προεδρου.

 7. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 11/04/2010 14:16:13

  Οι Έλληνες ας ψηφίσουν ΝΔ.
  Οι Αλβανοί Πακιστανοί μπορούν αν θέλουν να ψηφίσουν ΠαΣοκ, ΣΥΡΙΖΑ.

  Μακάρι η ΝΔ να ανασυνταχτεί, να πετάξει τα λαμόγια και να γίνει η μεγάλη Εθνική παράταξη που όλοι περιμένουμε κάποτε να εμφανιστεί σ'αυτό τον τόπο.
  Το ΛΆΟΣ δεν το βλέπω σαν τίποτα άλλο παρά ενα κομπάρσο που αρχικά θα στηρίξει το διεθνισμό και τη Λαίλαπα του ΠαΣοκ (όπως και κάνει) και ύστερα θα χρησιμοποιηθεί για να προβοκάρει τα πατροπαράδοτα πιστεύω μας με σκοπό να κάνει τον Έλληνα ειδικά τον νέο/νεα να αηδιάσει και πλήρως να αποποιηθεί την Πατριωτική του ταυτότητα. Λίγο οι νέοι άρχισαν να συνέρχονται απο τη διεθνιστική πλυση εγκεφάλου, έστω με μια ΝΔ κατώτερη των περιστάσεων για 5 χρόνια. Αυτή η ελάχιστη πρόοδος πρέπει πλήρως και με ταχέους ρυθμούς να ανατραπεί. Γι αυτή την αποστολή δεν υπάρχουν καλύτεροι απο τα μαζώματα του ΛΆΟΣ.

 8. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 11/04/2010 15:23:13

  Ο Πάγκαλος είχε σήμερα το θράσσος να αποκαλέσει τον Σαμαρά ΑΣΧΕΤΟ με την οικονομία και πως δεν έχει ήθος και αυθαδιάζει!!!! Είναι ο προδότης Πάγκαλος που στην μπανανία που ζούμε τόσα χρόνια τον ανεχόμαστε και τον κάνουμε και αντιπρόεδρο μίας κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ καλά κάνει τη δουλειά του. Έχει από τη μία τον υποτιθέμενο ευγενή και Ευρωπαίο (ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ!!!!) ΓΑΠ και από την άλλη τον Πάγκαλο να κάνει τη βρωμική δουλειά. Το θέμα είναι πως απαντά η παράταξή μας στις προκλήσεις του αιώνιου Πάγκαλου..

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 11/04/2010 16:11:35

   αυτό είναι καλό σημάδι, πολύ καλό! που ο βοθρόψυχος πάγκακος τον αποκάλεσε έτσι. αυτός ασχολείται μόνον με ό,τι τους απειλεί απτά την παντοκρατορία τους....

  • Σπάρτακος avatar
   Σπάρτακος @ ΓΙΑΝΝΗΣ 11/04/2010 17:09:27

   Ποιός το είπε λέει;;;;Ο Πάγκαλος;;;Εντάξει!! Πάμε παρά κάτω...........

 9. Dr.Kazos avatar
  Dr.Kazos 11/04/2010 15:28:28

  Ενώ συμφωνώ με όλα, στέκομαι απέναντι στις ποσοστώσεις (30 - 25 - 45 %) με αμηχανία. Φοβούμαι δηλαδή ότι θα αποτελέσει κερκόπορτα για ελεγχόμενους συνέδρους. Εχει ξαναγίνει, και ο πρόεδρος που είναι έμπειρος οφείλει να το θυμάται αυτό.

  Κατά τα λοιπά, είμαι ενθουσιασμένος με τον... ενθουσιασμό του. Ειλικρινά. Γιατί περιμένουμε πολλά από έναν καθαρό πολιτικό με δημιουργική φαντασία.

  Προχώρα και εμείς μαζί σου!

  • Fotini avatar
   Fotini @ Dr.Kazos 12/04/2010 01:27:13

   http://www.antinews.gr/?p=40090

   Τωρα εσυ τι ρολο παιζεις; Παραπεμπω τους bloggers στα σχολια αυτου/ης του/της κυριου/ας.

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ Fotini 12/04/2010 06:37:22

    Ειναι το κάζο που θα παθει το ΠαΣοκ.

 10. Kώστας avatar
  Kώστας 11/04/2010 15:39:16

  To Πάλεμα ξεκίνησε:αυτοκάθαρση,Συνέδριο,σημαντικές παρεμβάσεις και ομιλίες του Αντώνη. Στο πάλεμα προστίθεται και η φαιδρή πλευρά, με την περιθωριοποίηση μιας εγωπαθούς κυρίας που προκαλεί σε όλους τους Έλληνες πέρα και πάνω από κόμματα(πλην των ισχυρών φίλων της στα ΜΜΕ),, αισθήματα απώθησης και αντιπάθειας. Το πάλεμα πρέπει να συνεχιστεί με την ανάδειξη μαγιάς άφθαρτων και ικανών στελεχών.

  Το Μάτωμα: θα είναι διαδικασία για γερά νεύρα και διαδικασία εξελισσόμενη σε βάθος χρόνου. Με γραφίδες στα ΜΜΕ που δεν λένε να χωνέψουν πως ο Αντώνης Σαμαράς αναδείχθηκε από μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή για ευρωπαικά δεδομένα διαδικασία. Με γραφίδες(πχ ο κ.Στ.Κασιμάτης,Κ.Ιορδανίδης σήμερα στην Καθημερινή:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_11/04/2010_397182), που ειρωνεύονται τις εσωκομματικές λειτουργίες της Αξ.Αντιπολίτευσης. Αλήθεια, αυτοί οι-κάργα ευρωπαιστές-έχουν γνώση πως λειτουργούν τα κόμματα στην Ευρώπη; Θα τολμούσαν εκεί, γράφοντας σε έγκυρη εφημερίδα, να ασκήσουν "κριτική" σε ένα κόμμα, απλά και μόνο γιατί συνεδρίασε η Κέντρική του Επιτροπή; Το τολμούν όμως εδώ, που έχει χαθεί παντελώς το μέτρο και που ο λαικισμός έχει καταστεί η πανούκλα της ελληνικής κοινωνίας.
  Με έναν Τύπο όμηρο στο "εύκολό", θηρευτή της εντύπωσης και στελεχωμένο από νοσταλγούς της κεντροαριστερής ουτοπίας το μάτωμα θα είναι διαρκείας. Αλλά ο Α.Σαμαράς το ξέρει. Και γιάυτό ήδη πριν τις 29/11 μιλούσε για -πριν και πάνω από όλα- Ιδεολογική Μάχη, που θα είναι δύσκολη, μια που οι εφεδρείες των αντιπάλων είναι πολλές, αλλά νικηφόρα γιατί ο λαικισμός, η στρεψοδικία και οι ιδεοληψίες έχουν κοντά ποδάρια.

  Η Γέννα: και αυτή δύσκολή θα είναι. Οι ωδίνες θα είναι πρωτόγνωρες. Αλλά, ο Αντώνης Σαμαράς έχει τα εφόδια. Πατάει γερά στην παιδεία του,στην κατάρτισή του, στην βαθειά ιστορική γνώση, στην Οδύσσειά του όλα αυτά τα χρόνια, στο χαμόγελό και στην καθαρότητα που εκπέμπει το πρόσωπό του.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Kώστας 11/04/2010 15:45:11

   Κωστα,
   ....ο Αντώνης Σαμαράς έχει τα εφόδια. Πατάει γερά στην παιδεία του,στην κατάρτισή του, στην βαθειά ιστορική γνώση, στην Οδύσσειά του όλα αυτά τα χρόνια, στο χαμόγελό και στην καθαρότητα που εκπέμπει το πρόσωπό του....

   Τα ειπες ολα!!!
   Ετσι ακριβως ειναι ο Προεδρος. Γι αυτο και πολυ γρηγορα θα τα παρει ολα!

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Kώστας 12/04/2010 06:34:43

   Φαντάζεσαι τη τρέλα τους αμα βγούν άλλοι και γράψουν καλύτερα άρθρα με καλύτερες, ποιό ενημερωμένες και ποιό πειστικές απόψεις απο αυτούς και μάλιστα τσάμπα?!!

   You are just one click away from this.

   Μια σελιδα κι ενα blog στο internet μαθαινεται πολυ ευκολα πλέον.
   Στο εξωτερικό οι σελίδες κυριαρχούν των μέσων και μπορεί τα μέσα να ρίχνουν χρήμα για να έχουν τις δικές τους σελίδες αλλά οσα λεφτά και να ριξεις συνειδησεις δεν θα μπορεσεις να εξαγορασεις αν διπλα σου υπαρχει και η αλλη, η καλυτερη και ποιο ενημερωμενη αποψη που θα σε βοηθησει να πας στο μελλον.

   Στο μελλον των πολλων κι οχι των λιγων κι εκλεκτων.

   Το τσαμπα ειναι ολα τα λεφτα. ;)
   Open source it.
   ΝD has to open source itself. ;)

 11. nick avatar
  nick 11/04/2010 16:02:29

  Η επανακτηση της ιδεολογικης κυριαρχιας και η αποτιναξη του αριστεροστροφου
  "ψευτοευαισθητου" Πασοκιζοντα μανδυα που καποιοι ευνουχισμενοι του χωρου μας, φορεσαν στην παραταξη για να γινουν αρεστοι στα Πασοκοκρατουμενα ΜΜΕ,
  πρεπει να ειναι, και φαινεται οτι ειναι,η προτεραιοτητα του προεδρου....

 12. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 11/04/2010 16:19:21

  Ο Αρούλης γιατί δεν πήγε σήμερα στην κεντρική επιτροπή? Τα blogs γράφουν διάφορα για το πού ήταν. Μέχρι και για Καρπενήσι μεριά μιλάνε. Να βγει να δώσει εξηγήσεις σαν πρώτος σε σταυρούς (τρομάρα του!!!) βουλευτής της Β Αθηνών. Διαφορετικά θα ισχύει αυτό που έλεγε ο Καλογήρου στις παλιές Ελληνικές ταινίες: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!

 13. p_k avatar
  p_k 11/04/2010 16:48:55

  Πολύ σημαντικές οι τομές και πολλή η δουλειά που πρέπει να γίνει, από το επίπεδο των τοπικών οργανώσεων, μέχρι τα ανώτατα όργανα του κόμματος. Το μεγάλο λάθος της παράταξής μας ήταν το "ιδεολόγημα" του μεσαίου χώρου, που δεν σημαίνει κάτι. Ας μας εξηγήσουν οι μεγαλόσχημοι επικοινωνιολόγοι τι σημαίνει "μεσαίος χώρος"...
  Αυτό η πομφόλυξ κατόρθωσε να αποϊδεολογικοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη ΝΔ, η οποία έμοιαζε να απολογείται για το ότι είανι δεξιά και κέντρο. Μια ζωή θα απολογούμαστε για την ιδεολογία μας; Μια ζωή θα εφευρίσκουμε επιθετικούς προσδιορισμούς (όπως παλαιότερα το "φιλελεύθερη ΝΔ") στην προαπάθεια να προσεγγίσουμε ψηφοφόρους άλλων απόψεων;
  Και γιατί να κάνουμε κάτι τέτοιο;
  Γιατί να νοθεύουμε την κρυστάλλινη ιδεολογία μας με διεθνιστικά ή καλυτερα διεθνιστούλικα τερατουργήματα;
  Είμαστε η κεντροδεξιά και πιστεύουμε σε πατρίδα, έθνος, λαό.
  Μπράβο λοιπόν στον πρόεδρο που προσέθεσε το "Εθνικό" στο συνέδριο του κόμματος, μια λέξη που τείνει να ξεχαστεί ή να υποκατασταθεί από αερολογίες και ανύπαρκτα ιδεολογήματα.
  Η ιδεολογία επιστρέφει και τα ιδανικά αναγεννώνται.
  Κάθε τοπική οργάνωση θα πρέπει να γίνει εργαστήριο ζύμωσης πολιτικών ιδεών και αξιοποίησης στελεχών άξιων, ικανών, με αγάπαη για την παράταξη και την Ελλάδα και διάθεση προσφοράς.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ p_k 12/04/2010 05:39:56

   Ευγε!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ p_k 12/04/2010 11:18:14

   Μα το τρελό ήταν ότι προδώσαμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και τους προερχόμενους από άλλους χώρους ψηφοφόρους της ΝΔ. Είχα φίλο αριστερών γενικά πεποιθήσεων ο οποίος στήριζε Καραμανλή γιατι ο άνθρωπος ήταν συνειδητοποιημένος ότι στην παρούσα συγκυρία και δεδομένης της παγκόσμιας κοινωνικοοικονομικής κατάστασης χρειαζόμασταν κεντροδεξιά κυβέρνηση, με έμφαση στο -δεξιά!

 14. TopGunZ avatar
  TopGunZ 12/04/2010 11:14:12

  Γιατί τώρα αυτό μου κάνει με πιθανό επικοινωνιακό θαυματούργημα? Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να "παίξει" μια κίνηση προς τους νέους που κατά βάση ασχολούνται με την τεχνολογία στο στυλ του "ΝΔ, η πρώτη open source παράταξη." Θέλω να διαβάσω γνώμες πάνω στο ευφυέστατο σχόλιο του φίλου παρατηρητή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.