Μαίνονται οι πόλεμοι των επιχειρηματικών και διαπλεκομένων συμφερόντων
21/03/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαίνονται οι πόλεμοι των επιχειρηματικών και διαπλεκομένων συμφερόντων

Οι ανατροπές στις τράπεζες, τα οδικά έργα, η ενέργεια τα media, το real estate, προκαλούν έναν πόλεμο ανάμεσα σε παλιούς και νέους επιχειρηματίες

Μια πολύ σοβαρή, παρασκηνιακή και ιδιαίτερα... απειλητικά για πολλά και για πολλούς, επιχειρηματική μάχη, εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό στη χώρα. Παλαιοί κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες δίνουν μάχες χαρακωμάτων καθώς βλέπουν ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα στην οικονομία και προσπαθούν να πιάσουν πόστα για τα επόμενα χρόνια.

Οι μεγάλες ανατροπές στις τράπεζες, τα οδικά έργα που ξαναμοιράζονται, σημαντικές εξελίξεις στην ενέργεια αλλά και στα media, τα τεράστια έργα real estate που κυοφορούνται, δημιουργούν έναν χορό δισεκατομμυρίων που ... ιντριγκάρει πολλούς επιχειρηματίες.

Καθόλου τυχαία δεν είναι ορισμένα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα μόνο περίεργος δεν είναι ένας υπόγειος πόλεμος για τις τράπεζες. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Σπύρος Λάτσης δίνει εντολή στους συνεργάτες του να απαντήσουν για την Eurobank. Αφορμή στάθηκε η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο του κ. Λάτση στη χρεοκοπία της τράπεζας με τον τραπεζίτη να απαντά ότι έχει βάλει πάνω από 2,5 δισ. και άλλα πολλά. Αρκετοί διείδαν πίσω από την ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Υπόγειος πόλεμος με χτυπήματα κάτω από τη μέση διεξάγεται και για το Ελληνικό, την απόκτηση του οποίου διεκδικεί η Lamda του ομίλου Λάτση. Συνεχή είναι τα ευνοϊκά δημοσιεύματα από τη μια για τα οφέλη από την αξιοποίηση της έκτασης και για τις επενδύσεις 10 δισ. ευρώ που θα γίνουν σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν, ωστόσο, και στοχευμένα δημοσιεύματα από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης κατά της παραχώρησης του Ελληνικού και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι πίσω από τους συγκεκριμένους εκδότες και δημοσιογράφους βρίσκονται άλλοι επιχειρηματίες – αντίπαλοι του Λάτση αλλά και των επιχειρηματιών που στηρίζουν την ανάπλαση της έκτασης προκειμένου να πάρουν τεράστια έργα.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην εφημερίδα Δημοκρατία και τον Μ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος εξαπέλυσε απίστευτη επίθεση κατά του εντύπου, χωρίς να το κατονομάσει, για πρωτοσέλιδο στο οποίο αναφερόταν στις σχέσεις του υπουργού με τον όμιλο Μπόμπολα και με αφορμή το μετρό Θεσσαλονίκης.

Για επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένους βιομήχανους που κρύβονται πίσω από τον πόλεμο για το γάλα, κάνουν λόγο όσοι γνωρίζουν την «πιάτσα». Τολμούν μάλιστα να μιλήσουν για ελεγχόμενους πολιτικούς που αντιδρούν για τις αλλαγές που γίνονται τόσο στην αγορά του γάλατος όσο και σ’ αυτή των φαρμάκων.

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη βεβαίως η προσέγγιση του επιχειρηματία Κοντομηνά στον Μπόμπολα ούτε και το γεγονός ότι ο τελευταίος κάνει επιθέσεις στον ΟΠΑΠ ή ότι ο Αλαφούζος αναζητά μερικά εκατομμύρια για την Καθημερινή και σκληραίνει τη στάση του.

Μέχρι και ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος «ξύπνησε» και κατήγγειλε το Μνημόνια, τρία χρόνια μετά, προσεγγίζοντας και πάλι την Κουμουνδούρου.

Υπάρχουν πολλά, μικρά και μεγαλύτερα, επεισόδια στον επιχειρηματικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ανάκαμψη της οικονομίας ξυπνά τα αντανακλαστικά των επιχειρηματιών που θέλουν να φτιάξουν τη νέα τάξη πραγμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. JIM BEAM avatar
    JIM BEAM 21/03/2014 09:24:56

    Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μας απαλλάξει απο τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματιες που λυμαίνονται την χώρα. Συγκεκριμένα θα μπορούσε το ΤΧΣ να κεφαλαιοποιήσει πλήρως τις τραπεζες όχι με 6δις αλλά με 10 που εχει + 6 απο την αγορά, να εξαφανίσει τους παλαιούς μετόχους και οι νέες διοικήσεις και μέτοχοι των Τραπεζών να ξεκαθαρίσουν το επιχειρηματικό πεδίο. Δεν μπορεί να χρωστάει ο κύριος Χ 1,5δις , ο αλλος 500 εκ, κτλ να μην εξυπηρετούν τα δάνεια να διατηρούν τις επιχειρήσεις με αδίκους όρους για τον συνεπή ανταγωνισμό και να πληρώνει ο λαός το έλλειμα των τραπεζών. Οι νέοι μέτοχοι θα αποφασίσουν ποια δάνεια είναι βιώσιμα και ποια όχι ξεκαθαρίζοντας το τοπίο μια και καλή. Έτσι θα αλλάξουν χέρια ο ΔΟΛ, MEGA, οι κατασκευαστικές , ο Πηγασος κλπ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.