#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2009 16:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαίνεται ο φατριαστικός πόλεμος στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

 Τι είχες Γιάννη μ΄, τι είχα πάντα


_______________________________________________________________________________________________
Έντονη πολιτική και ιδεολογική διαμάχη μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να μην παραιτηθεί και ταυτόχρονα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την μετατροπή του σε κόμμα αντί συνασπισμού διαφορετικών κινημάτων και οργανώσεων που είναι σήμερα.

Μετά την απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο οργανωτική Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και να εφαρμοσθούν εκλογικές διαδικασίες με μέλη και ταυτότητες, κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ που βλέπουν τώρα τον Αλαβάνο να επιδιώκει την διάλυσή του και την ενσωμάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν τον πόλεμο.

Πρώτος αντέδρασε ο Φώτη Κουβέλης της Ανανεωτικής Πτέρυγας: «Δεν αποδεχόμαστε την επιχειρούμενη, με τον έναν ή άλλο τρόπο, μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό σχηματισμό. Μια τέτοια επιλογή είναι έξω από την ιδρυτική μας συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κόμμα μας. Κάρτα μέλους έχουμε μόνο σε ένα κόμμα».

Ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Πρόκειται για πραξικόπημα που μετατρέπει το ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική συμμαχία σε ενιαίο κόμμα. Η επιλογή Αλαβάνου αποτελεί προσωποπαγή επινόηση διάλυσης της αυτόνομης υπόστασης του Συνασπισμού».

Επιδιώκεται η διάλυση του ΣΥΝ καθώς οι ομάδες που απαρτίζουν το ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχονται την ισχυρή οντότητά του, πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντόπουλος και επέκρινε τον κ. Αλαβάνο λέγοντας ότι κάποια στιγμή αποφάσισε να παραιτηθεί, υπέδειξε τον κ. Τσίπρα, στη συνέχεια μετάνιωσε και δεν θέλει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόεδρος. Παράλληλα μίλησε για καρεκλομαχία και έλλειψη δημοκρατίας.

Από την  άλλη μεριά, η πλευρά του κ. Αλαβάνου υπενθυμίζει όσα δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση της Γραμματείας και συγκεκριμένα ότι δεν παραιτήθηκε, επειδή  έλαβε σκληρό μήνυμα «από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, από γυναίκες και άνδρες της γενιάς του Μανώλη Γλέζου, των Λαμπράκηδων, του Πολυτεχνείου, που έχουν βιώσει αβάσταχτη απογοήτευση από ηγεσίες της Αριστεράς».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 24/06/2009 16:51:46

  Τοσοι αρχηγοι που δεν εγκαταλειπουν και τσακωνονται για το 4%!Εχει δυναμικη ο χωρος τελικα η ειναι τελειως προσωπικες υποθεσεις καριερας...

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/06/2009 16:58:04

  χαχαχα

  ;-)

  επιτέλους η Αριστερά συναντήθηκε με τα προβλήματα της κοινωνίας, εστιάζοντας στην ουσία, στον αιώνιο πόλεμο της καρέκλας:

  -ποιος θα είναι πρόεδρος
  -που θα είναι πρόεδρος
  -σε τι θα είναι πρόεδρος
  -με ποιους θα είναι ο πρόεδρος

  2009 η Αριστερά συναντά την κοινωνία...

  ΥΓ

  «από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, από γυναίκες και άνδρες της γενιάς του Μανώλη Γλέζου, των Λαμπράκηδων, του Πολυτεχνείου, που έχουν βιώσει αβάσταχτη απογοήτευση από ηγεσίες της Αριστεράς»

  ο ...Μανώλης της Αριστεράς δεν παραιτήθηκε γιατί άκουσε τους 60ρηδες.
  Υπάρχει ελπίδα για την πρωτοπορία και την πρόοδο, όταν φτάσουν στο σήμερα να μας το πούνε....

 3. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 24/06/2009 17:20:58

  Ποιό 4%;...Ήταν 4%....

 4. ΑναΓνώστης avatar
  ΑναΓνώστης 24/06/2009 17:52:02

  Στον Κόμμα αυτό είναι δυο άτομα. Από τα δυο αυτά άτομα προκύπτουν 3 πολιτικές τάσεις. Τώρα μέσα σε αυτές ήρθαν και οι Συνιστώσες και έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Εδώ ο κόσμος χάνεται...

 5. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 24/06/2009 19:14:24

  Θα επιμείνω. Όσο αργούν να φωνάξουν τον Ρουσσόπουλο τόσο χάνουν πολύτιμο χρόνο. Ασχολούνται με τελείως πεζά θέματα και δεν βλέπουν το συμφέρον τους. Κρίμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.