Μίνι διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον
29/09/2015 21:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον

Παρά τα χαμόγελα και τα χτυπήματα στην πλάτη από τον Ομπάμα

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον, παρά τα χαμόγελα και τα χτυπήματα στην πλάτη από τον Ομπάμα. Όπως έγινε γνωστό, χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ ενάντια στον εξτρεμισμό και το Ισλαμικό Κράτος, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, εξαιτίας της εμπλοκής που έχει δημιουργηθεί με τα Σκόπια.

Όπως διέρρεε το Μαξίμου, τα Σκόπια θα συμμετάσχουν με την συνταγματική τους ονομασία ως «Μακεδονία». Έτσι η ελληνική πλευρά αποφάσισε να απέχει από τη Σύνοδο.

Κατά πληροφορίες η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία FYROM που αναγνωρίζει και ο ΟΗΕ, επιμένοντας να λάβει μέρος στη Σύνοδο με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως είναι αναγνωρισμένα τα Σκόπια από τις ΗΠΑ.

Πέρα από την σωστή στάση της Αθήνας να μην πάει σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη Σύνοδο τίθεται ένα μείζον θέμα για την κυβέρνηση Τσίπρα. Το αγαπημένο παιδί της Ουάσιγκτον, που τους έκανε όλα τα χατίρια και είχε το ρόλο του «μικρού αγοριού» που τον έχει πάρει ο Ομπάμα από το χέρι, «αδειάζεται» κανονικά.

Δηλαδή από τη μια είχαν στενή σχέση και η Ουάσιγκτον έδινε «σκονάκια» στον Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με τη Μέρκελ και από την άλλη συνεχίζει να αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε ένα συνέδριο του ΟΗΕ ο οποίος μιλά μόνο για FYROM. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο μυστικό deal του στυλ «σου δίνω το όνομα, μου δίνεις βοήθεια με τους Γερμανούς». Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά στελέχη που δεν «καίγονται» για το όνομα. Που και οι ίδιοι μιλούν για «Μακεδονία» και «Μακεδόνες», γιατί όχι και η κυβέρνηση να μην έχει κάνει μια συμφωνία με τους Αμερικανούς.

Είτε συμβαίνει αυτό είτε ο Τσίπρας παίζει το ρόλο του «νεροκουβαλητή» των ΗΠΑ αλλά όταν έρχονται τα δύσκολα τρώει σφαλιάρες στο σβέρκο. Έτσι ή αλλιώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί τα εθνικά θέματα χρήζουν μιας πολύ ιδιαίτερης προσοχής και εμπειρίας που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/09/2015 21:54:35

  Μπλέξαμε με τους τυχάρμπαστους. Είναι επικίνδυνα τα πράγματα όταν ζητάς κάτι από τις ΗΠΑ. Σου δίνουν 1 και ζητούν 10.

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 29/09/2015 22:29:40

  αν όντως έχει αυτή την στάση το ΣΥΡΓΕΛΑ μπράβο!!! Εμείς είμαστε πρώτα από όλα Έλληνες όχι...ΣΥΡΓΕΛΑ. Κατά τα άλλα επειδή δεν τους έχω και καμία εμπιστοσύνη ούτε λόγω ...φρονημάτων ούτε λόγω ...ικανοτήτων θα προσευχηθώ ως Μακεδόνας στην γλυκιά μας Παναγία να βάλει για μια φορά ακόμη το χέρι της....

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ λαέρτης 30/09/2015 10:11:21

   Είδατε τι γίνεται στη Γερμανία με την αυτοκινητοβιομηχανια της; δεν θα είναι η μόνη. Έρχονται και για τις ΗΠΑ προβλήματα και μάλιστα πολλών ταχυτήτων. .... Πόλεμοι και οικονομικες καταστροφές θα πυκνωνουν μεχρι το μεγάλο μπαμ. Το θέμα είναι πως θα μας βρει εμάς αυτό το μπαμ. Και εκεί όντως η Παναγια και όλοι οι Άγιοι να βάλουν το χέρι τους. Υπάρχει μια ρήση στην εκκλησία που λεει: "εν ω ευρώ σε εκεί και κρινώ σε" που σημαίνει σε όποια κατάσταση σε βρω σ αυτή και θα σε κρινω. Ας ευχηθούμε να βρουν τα γεγονότα την Ελλάδα σε περίοδο μετανοίας και αλληλοβοηθειας για να μπορέσει να αντεπεξελθει στις καταστάσεις που καλπάζουν. ....

   • Naruto avatar
    Naruto @ Ρηνα 30/09/2015 12:50:56

    Καλοί οι άγιοι Ρήνα αλλά χρειάζεται και ένας εν Ελλάδι εκπρόσωπός τους .

 3. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 30/09/2015 11:54:02

  Πέραν της φιλαρχίας, υφαρπαγής της εξουσίας με ασύστολα ψεύδη που προσβάλλουν τη νοημοσύνη, δύο ανούσιων βουλευτικών εκλογών, ενός δημοψηφίσματος Όχι που τελικά έγινε Ναί σε Όλα, κλειστών τραπεζών, κι ενός τερατώδους, ανθρωπίνως αδύνατο να πληρωθεί -μνημονίου σε αναμονή με τη δική σας υπογραφή-, υπάρχει και η αξιοπρεπής παραίτηση και οριστική αποχώρησή σας, κύριε Αλέξη Τσίπρα. Καθώς, ενδόμυχα παραδεχθείτε το, ΔΕΝ το' χετε το τάλαντο με την πολιτική. Καθώς, επί των ημερών σας, όπως εσείς στον διεθνή Τύπο έχετε υποσχεθεί, η Ελλάδα όντως έγινε μία αγνώριστη, αλλά επί τα χείρω χώρα.

 4. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 30/09/2015 16:08:31

  Πάντως σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται οτι σ' αυτή τη Σύνοδο του ΟΗΕ τα Σκόπια έγιναν δεκτά ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" που είναι Σλαβική κατ΄αντιπαράθεση νε την άλλη Μακεδονία του Πρίν που είναι Βουλγάρικη αλλά οι Βούλγαροι δεν το κάνουν θέμα, καθότι είναι περισσότερο περήφανοι ως Βούλγαροι παρά ως κατακτητές τμήματος της Μακεδονίας του Αλέξανδρου...(τσάμπα φιλοφρόνηση εκ μέρους των Αμερικάνων που είναι μανούλες στο να κάνουν τσάμπα δουλειές...)

 5. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 30/09/2015 22:10:03

  Ο εικονιζόμενος ΥΠΕΞ των 11 ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης), κ. Νίκος Κοτζιάς, γελαστός, καμαρωτός, φωτογραφήθηκε με τον πλαστογράφο/σφετεριστή της Ιστορίας μας, Γκρούεφσκι. Στο περιθώριο της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αλέξης Τσίπρας, ακολουθώντας το προηγούμενο Βαγγέλη Βενιζέλου, δεν παραβρέθηκε στη Σύνοδο. Αν και είχε προσκληθεί, ως παρατηρητής, χωρίς όμως το Δικαίωμα της ψήφου ή/και της παρέμβασης, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς των σκοπίων και της αναγραφής τους στο κείμενο της Ανακοίνωσης, ως "μακεδονία"! Μέγα το σφάλμα Σύριζα στην Αμφίπολη! Την οποία Αμφίπολη, πραξικοπιματικά ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Αυγής, την έθαψε! Κάνοντας την Αμφίπολη Ρωμαϊκή, στερώντας την Ελληνική-Μακεδονική, λαμπρή Αλήθεια της! Μήπως και στεναχωρηθούν, οι σκοπιανές μαϊμούδες, απέναντι. Όμως! Η Αμφίπολη αποκαλύπτει τα μυστικά της MSN Ειδήσεις Εθνικά |(c) Proto Thema S.A.| 6 ώρες πριν http://tinyurl.com/qf9vbwd H Αμφίπολη ανοίγει τις πύλες της και αποκαλύπτει τα μυστικά της. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Τετάρτη το απόγευμα (18:00) η εκδήλωση που διοργανώνεται στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρουσιαστεί η πορεία των ανασκαφών και τα ευρήματα που έχουν διαπιστευτεί στον πολυσυζητημένο λόφο Καστά. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου από τον σύνδεσμο http://auth.gr/video/19293 και θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στο αμφιθέατρο "Π. Παναγιωτόπουλος" της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που θα είναι ανοικτό για το κοινό. Το μεγάλο ενδιαφέρον εντοπίζεται στην ομιλία της επικεφαλής των ανασκαφών, Κατερίνας Περιστέρη, η οποία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα ευρήματα που έχουν βρεθεί και τις σημαντικότατες πληροφορίες που έχουν προκύψει μέσω αυτών. Η εκδήλωση έχει τον τίτλο "Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης 2012-2014". Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης έχει ως εξής: - Χαιρετισμός του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα. - "Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά", Καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας, του ΑΠΘ. - "Ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης: Ανασκαφική Έρευνα 2012-2014", Κατερίνα Περιστέρη, Αρχαιολόγος, Ανασκαφέας Τύμβου Καστά, Αμφίπολης, Προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών. - Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης. ***

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.