28/06/2009 21:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μίζες της Siemens και σε τρομοκράτες (!)

 Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές εξετάζει το σενάριο να διοχετεύτηκαν μίζες της Siemens και σε τρομοκράτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, πρόκειται για μίζες ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων που κατεβλήθησαν το 2004 στον τότε υπουργό Τηλεπικοινωνιών του Μπαγκλαντές, προκειμένου ο όμιλος να διασφαλίσει ανάθεση έργου στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας. Λίγο αργότερα, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Αμινούλ Χακουέ, καταδικάστηκε ερήμην από δικαστήριο του Μπαγκλαντές σε κάθειρξη 31 ετών, καθώς βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι συντόνιζε επιθέσεις και άλλες δραστηριότητες της τρομοκρατικής Ομάδας «Jamaat ul-Mudschahidin Bangladesh». Έκτοτε τα ίχνη του Χακουέ έχουν χαθεί και καταζητείται

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές έχει συστήσει ανεξάρτητη επιτροπή που διερευνά εάν χρήματα από δωροδοκίες της Siemens κατέληξαν στα χέρια τρομοκρατικής οργάνωσης. Από την πλευρά της η Siemens, η οποία έχει παραδεχθεί ενώπιον της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς ότι έγιναν οι εν λόγω πληρωμές, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέληξαν οι μίζες σε τρομοκράτες, αλλά στο πλαίσιο των δικών της, εσωτερικών ερευνών δεν προέκυψαν σχετικές ενδείξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 28/06/2009 21:43:14

  Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν δυο βιβλία στο scribd.com (που μπορούν να κατεβαστούν ατελώς) και που πραγματεύονται τον τρόπο που οι ΗΠΑ οργάνωσαν την ισλαμοποίηση του Πακιστάν και την Πακιστανική τρομοκρατία.
  Το πρώτο πραγματεύεται τις σημειώσεις που έγραψε στη φυλακή ο Z. A. Bhutto, αφού τον ανέτρεψε κατ' εντολή των ΗΠΑ ο Ζία Ουλ Χακ:
  Zulfigar Ali Bhutto "Notes from Death Cell".
  Το δεύτερο:
  Muhammed Alif, "SPECIAL REPORT, Americas Undeclared War in Pakistan".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.