24/03/2010 15:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μίζες σε 22 χώρες (και στην Ελλάδα) μοίραζε και η Daimler

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler είναι έτοιμη να πληρώσει 180 εκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο στο πλαίσιο συμφωνίας με την αμερικανική δικαιοσύνη για να κλείσει έρευνα σχετική με κατηγορίες για διαφθορά, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.

    Η συμφωνία έχει ως στόχο τον τερματισμό τη ποινικής έρευνας της αμερικανικής δικαιοσύνης, καθώς και της παράλληλης έρευνας των χρηματιστηριακών αρχών, για τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέβαλε μίζες σε 22 χώρες, δήλωσε η πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

    Τόσο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και η Daimler αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

    Η μήνυση η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον κατηγορεί την Daimler ότι επιδόθηκε σε μία "πρακτική δωροδοκιών" αξιωματούχων ξένων χωρών μέσω διαφόρων μηχανισμών.

    Σύμφωνα με τη μήνυση, η Daimler μοίρασε σε εκατοντάδες ξένους αξιωματούχους μίζες ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε τουλάχιστον 22 χώρες για να εξασφαλίσει κυβερνητικά συμβόλαια.

    Στη μήνυση αναφέρεται επίσης ότι μίζες δόθηκαν μεταξύ άλλων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Κίνα, την Κροατία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ινδονησία, το Ιράκ, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Λιθουανία, την Νιγηρία, τη Ρωσία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Τουρκία.-

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/03/2010 17:42:46

  Πέφτω από τα ...σύννεφα ...φαντάζομαι θα υπερασπιστούμε την τιμή της χώρας και των πολιτικών μας αντρών με μια ακόμα ...εξεταστική...

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 24/03/2010 21:07:58

  Δεν το πιστεύω ότι είναι ποτέ δυνατόν Έλληνες πολιτικοί να έχουν πάρει μίζες. Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά είναι φήμες που διαδίδουν ανθελληνικοί κύκλοι.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/03/2010 21:43:40

  Μα καλά.. τι κακοήθειες είναι αυτές... Μίζες η Μερσεντέ; Λες να λαδώνει και ο Πόρσε;

 4. Orestios avatar
  Orestios 24/03/2010 21:59:21

  Για τη Goldman Sachs πότε θα γίνει έρευνα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.