18/06/2008 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μίζα δέκα εκατομμυρίων μάρκων, το 1998

Στο υποκατάστημα μιας μικρής και υπεράνω πάσης υποψίας καναδικής τράπεζας στη Γενεύη βρίσκεται, η άκρη του «μίτου» του πολιτικού χρήματος στην υπόθεση Siemens γράφει σήμερα, η «Κ». Σε λογαριασμό της CanadiaImperial Bank of Commerce (CIBC), εμβάστηκαν συνολικά 10 εκατ. γερμανικά μάρκα, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 1998. Το ποσό αφορούσε, σύμφωνα με στελέχη της μητρικής Siemens, υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην κύρωση και εφαρμογή των προγραμματικών συμφωνιών του ΟΤΕ.Το σημείωμα με την τραπεζική «διεύθυνση» του δικαιούχου δόθηκε από συνεργάτη του πολιτικού σε στέλεχος του τομέα τηλεπικοινωνιών της θυγατρικής Siemens, ο οποίος με τη σειρά του το παρέδωσε στη μητρική στο Μόναχο για τα... περαιτέρω. Συντάχθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1998 και παρουσιάζει ως δικαιούχο κάποιον με το όνομα Α. Ρόκος.

Ξέρετε ποιο είναι το πιο καλό στην ιστορία; Ότι ο λογαριασμός δεν είναι στο όνομα του πολιτικού. Επειδή αν ήταν η αδέκαστη δικαιοσύνη θα ανακάλυπτε ξανά την παραγραφή. Είναι σε όνομα ιδιώτη και η υπόθεση δεν παραγράφεται.

Και φαίνεται το΄ χει το …όνομα. Θυμάστε εκείνον τον εθνικό προμηθευτή που στα νιάτα του σταδιοδρομούσε στην αλήστου μνήμη «Στάζι» με το ψευδώνυμο «Ρόκκο» και του οποίου το όνομα μου διαφεύγει αυτήν την στιγμή;  Έχω λοιπόν την αμυδρή υποψία ότι όλα θα βγουν τελικά στο φως. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Επειδή δεν μπορεί οι μίζες να άρχισαν να πέφτουν το 1998 και προηγουμένως να γινόταν όλα με διαφάνεια και αψεγάδιαστα. Και προς άρση πάσης παρεξηγήσεως δεν ενδιαφέρει πλέον η παραγραφή. Η ξεφτίλα ενδιαφέρει. Σιγά μην πάει κανένας υπουργός φυλακή. Το πολύ – πολύ να διαγραφεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 18/06/2008 13:30:39

  Κοίτα "συμπτώσεις". Ρόκος, Ρόκκο. Η διαφορά σε ένα "κ".

 2. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 18/06/2008 13:52:53

  ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

  Πριν από λίγο, άκουσα για πρώτη φορά επιτέλους, κάποιον να μιλάει για το πανυγήρι των χρηματιστηρίων εμπορευμάτων. Ηταν ο Μίχαλος στον FLASH.
  Μετά τα δομημένα άς τα μαζέψουμε πάλι από το πετρέλαιο παίζοντας αέρα στο NYSE.
  Παράκληση όμως ας μη φωνάζουμε, μην ξυπνήσουν τα παιδιά.

 3. Sratis avatar
  Sratis 18/06/2008 14:25:19

  ΧΑΑ-17/06/2008
  Ο Σπύρος Ι. Καπράλος Πρόεδρος της FESE.
  Ο κ. Σπύρος Ι. Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της FESE μετά από ομόφωνη ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Στοκχόλμη. Η θητεία του κ. Σπύρου Καπράλου ξεκινά στις 18 Ιουνίου 2008 και έχει διάρκεια 2 ετών. Ο Πρόεδρος του ΧΑ είναι ενεργό μέλος της FESE από την αρχή της θητείας του και από το 2006 έως σήμερα έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης. Ο κ. Καπράλος είναι ο πρώτος Πρόεδρος του ελληνικού χρηματιστηρίου που μετέχει στο προεδρείο της Ένωσης.

  Ο κύριος Καπράλος μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να αναλάβω την προεδρία της FESE από τον Jukka Ruuska. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί θεμελιώδεις αλλαγές στον κλάδο μας και είναι πολλές οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μελλοντικά. Ενδεικτικά αναφέρω την παγκοσμιοποίηση των χρηματιστηριακών αγορών, την εφαρμογή της MiFID και ιδιαίτερα τη δυνατότητα συναλλαγών εξωχρηματιστηριακά χωρίς τη χρήση των πλατφόρμων που προσφέρουν οι Οργανωμένες Αγορές. Τα Μέλη της FESE είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό και δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η MiFID παρέχει ταυτόχρονα και διευρυμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Τα βασικά θέματα στα οποία θα εστιάσουμε τη στρατηγική μας και με βάση τα οποία σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε είναι η ουδετερότητα απέναντι στους επενδυτές, η χρήση της τεχνολογίας και η αύξηση της διαφάνειας και της ρευστότητας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πιστωτικής κρίσης η παροχή ασφάλειας, ρευστότητας και διαφάνειας στους επενδυτές μέσω του πολυμερούς μοντέλου συναλλαγών που προσφέρουν οι Οργανωμένες Αγορές ανέδειξε το συγκριτικό πλεονέκτημά τους. Από τη νέα μου θέση έχω την πρόθεση να καταβάλω κάθε προσπάθεια προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγορών μας εντός και εκτός Ευρώπης. Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος πρόκειται να δοθεί στη θέσπιση κανόνων για την αποτελεσματικότερη ρύθμιση των νέων υπηρεσιών των αγορών μας και στην ενίσχυση των επαφών της Ένωσης με τις ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον Jukka Ruuska για την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην Ένωση τα τελευταία χρόνια»

  Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση, αποφασίσθηκε επίσης η εκλογή του Frank Gerstenschläger, Μέλους του Δ.Σ. του Deutsche Börse, ως Αντιπροέδρου της Ένωσης.

  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της FESE διαμορφώνεται ως εξής:
  Πρόεδρος: Σπύρος Ι. Καπράλος, Χρηματιστήριο Αθηνών
  Αντιπρόεδρος: Frank Gerstenschläger, Deutsche Börse AG
  Πρόεδρος Eκτελεστικής Eπιτροπής: Ramon Adarraga, BME
  Μέλη:
  Christoph Bigger, SWX Swiss Exchange
  Bruno Colmant, NYSE Euronext
  Hans-Ole Jochumsen, NASDAQ OMX
  Adam Kinsley, London Stock Exchange Group
  Νώντας Μεταξάς, Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
  Diarmuid O'Hegarty, London Metal Exchange
  Marko Simoneti, Ljubljana Stock Exchange

  Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου της FESE.

 4. thanos avatar
  thanos 18/06/2008 14:26:44

  Kala...!!!! O Ypourgos den tha paei fylakh.Vlepete eseis oti tha paei o "Roko"??
  Giati kapoios shmerinos Yfypourgos poiei thn nhssan??

 5. jack avatar
  jack 18/06/2008 14:59:37

  Εμένα με ενδιαφέρει να πάει και ο υπουργός φυλακή. Γιατί να μην πάει δηλαδή;
  Τι πρέπει να κάνει ένας υπουργός για να πάει φυλακή;
  Ληστεία μετά φόνου;

 6. X avatar
  X 18/06/2008 16:06:33

  Δὲν μὲ ἐνδιαφέρει νὰ πάει φυλακὴ ὁ ὑπουργός. Πρέπει ὅμως νὰ δεσμευτεῖ ἡ περιουσία του μέχρι τοῦ ποσοῦ τῆς μίζας σὺν τοὺς τόκους.

 7. Rogue avatar
  Rogue 18/06/2008 16:26:59

  Δεν είναι εντυπωσιακό πως απολύτως κανένας πολιτικός ή δημοσιογράφος των μεγάλων μήντια,δεν έχει θέσει απαίτηση εξομοίωσης της παραγραφής των πολιτικών με αυτή του κοινού πολίτη;

  Σε ποιά ακριβώς αρχή βασίζεται η 30ετής παραγραφή για τον πολίτη, να γίνεται 5ετής για τον πολιτικό; Και αν μιλάμε για πολιτικά θέματα, πες πως ο πολίτης δεν έχει συγκρίσιμο πεδίο δράσης. Για κοινό ποινικό δίκαιο όμως, μίζα, απιστία, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, γιατί υπάρχει διαφορά;

  Επιπλέον, μήπως κάποτε πρέπει να κατηγορηθεί κάποιος πολιτικός για εθνική προδοσία; Αλλά όταν έχεις εθνικούς προμηθευτές των οποίων παραγράφεται κατηγορία για ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ σε βάρος της πατρίδας, με πλήρη συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και απόλυτη σιωπή ΣΥΡΙΖΑ, τί να περιμένεις.

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 18/06/2008 16:43:17

  1. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ορίστε μια φουρνιά από τα 1000 εκσυγχρονιστικά πουλάκια.
  Επιστολή συμπαράστασης στο Σημίτη. 159 μπουμπούκια.

  Πρώτοι -πρώτοι Λιάκος, Μουζέλης, Σωμερίτης, Κουναλάκης, Καραμάνου (αυτή που ήθελε να καταργήσει το άβατο του Αγ. Όρους), Αλιβιζάτος.
  Καλώς τα παιδιααααααά.
  http://www.apomesa.info/2008/06/blog-post_4593.html

  2. Για Siemens. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Μάλλον θα τα δούμε ΟΛΑ.

 9. Theodore avatar
  Theodore 18/06/2008 19:28:07

  Δεν ειναι 5ετης υποχρεωτικα.
  Εξαρταται απο το ποτε γινονται οι εκλογες.
  Αν γινουν εκλογες, τοτε τα αδικηματα που εγιναν στην προηγουμενη θητεια, παραγραφονται, εστω και αν οι εκλογες εγιναν σε ενα χρονο.

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/06/2008 19:42:28

  ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ, στην Βουλή, σήμερα:


  "Ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται να έχει πολλούς λόγους να ανοίξει πολλές ακριβές σαμπάνιες απόψε και να πιει στην υγειά των κοροΐδων.Γιατί η ΣΥΖΥΓΟΣ του Υπουργού Οικονομικών είναι αυτή που επισήμως ορίστηκε νόμιμος εκπρόσωπος της Jones Lang La Salle στην Ελλάδα.Και ποια είναι αυτή η εταιρεία; Είναι η εταιρεία που διεθνώς έχει ανακοινώσει ότι διαχειρίζεται ως σύμβουλος το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσία της Deutsche Telekom!

  Στην οποία ακίνητη περιουσία από σήμερα το βράδυ θα έχει προστεθεί και ο έλεγχος της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ, που χαρίστηκε στους Γερμανούς, χωρίς ποτέ να αποτιμηθεί η αξία των ακινήτων του ΟΤΕ, και τη στιγμή που οι εκτιμήσεις μιλούν για αντικειμενική αξία μισού δις και εμπορική αξίας ενάμιση δις ευρώ!

  Αυτήν την περιουσία από σήμερα το βράδυ μπορεί και να τη διαχειρίζεται ως σύμβουλος η ίδια η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών, που δεν ξέρουμε και ποτέ δεν θα μάθουμε τι ρόλο έπαιξε πραγματικά σε αυτήν την συμφωνία, μια συμφωνία της οποίας, όσο και αν το απέκρυψε η Κυβέρνηση, βασικό δέλεαρ για τους Γερμανούς, εκτός των άλλων ήταν και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακίνητη περιουσία του Ελληνικού ΟΤΕ!Το ελληνικό κράτος ζημιώνεται, χάνει τον έλεγχο του κερδοφόρου, στρατηγικά και αναπτυξιακά ανεκτίμητου ΟΤΕ.

  Οι Έλληνες ζημιώνονται, χάνουν ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης, εγγύησης της ασφάλειας των εθνικών τηλεπικοινωνιών, αλλά και διαμόρφωσης των τιμών σε βασικές υπηρεσίες. ΟΜΩΣ η άμεση ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του αρχιτέκτονα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ, από σήμερα το βράδυ, μπορεί να γιορτάζει για τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ με δυνατότητα να απολαύσει τεράστια οικονομικά ωφελήματα μετά τη συμφωνία αυτού του ξεπουλήματος.

  Σήμερα, αποκαλύπτεσθε και ο βασιλιάς, για να μην πω ο τσάρος, στέκεται γυμνός...."

 11. Nick avatar
  Nick 18/06/2008 20:41:26

  Φαίνεται ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πανικοβάλλονται με τις αποκαλύψεις της Siemens...

 12. Vass avatar
  Vass 18/06/2008 21:27:51

  Αγαπητέ Χ,
  Όπως γνωρίζεις υπάρχει η υποχρέωση του πόθεν έσχες, άρα η δέσμευση των ποσών που αντιστοιχούν στις μίζες είναι εύκολη υπόθεση. Συνήθως όμως τα κοπρόσκυλα που κρύβονται πίσω από τα βουλευτικά φουστάνια και τις υπουργικές καούκες δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους ή εμφανίζουν την πατρική τους περιουσία ως ένδειξη ταπεινής καταγωγής. Εμένα με ενδιαφέρει να πάνε φυλακή, να διαπιστώσουν τι έχαναν τόσο καιρό. Νομίζω ότι θα τους περιμένουν με ανοιχτές αγκαλιές.

 13. sofia avatar
  sofia 18/06/2008 23:23:34

  Se enoxlei pou vgenoun oi vromies?anonime?Apo ton Karximaki den tha glitosei kaneis.Kai oso gia tin ipothesi Siemens poli to thelo na vgoun ola gia olous sti fora,kai na meinoun ligoi kai kaloi.

 14. Le canard avatar
  Le canard 19/06/2008 03:46:46

  Καλά βρε sofia μου δεν είναι και ο σύγχρονος Τζεϊμς Μπόντ της σοσιαλδημοκρατίας ο Καρχιμάκης, αλλά, εν πάση περιπτώσει, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως της Αλογοσκούφη, ήταν καλή -και εντυπωσιακή- η αποκάλυψη.

 15. aris avatar
  aris 19/06/2008 10:10:49

  Rogue συνφωνώ απολύτως μαζί σου?
  Τι διάολο ασυλία είναι αυτή που έχουν οι πολιτικοί για να κλέβουν???????????????????
  αστική δημοκρατία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.