#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2012 16:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μία και μόνο Εξεταστική για το Μνημόνιο, μετά τις εκλογέςΔιαβιβάστηκε πριν από λίγο στη Βουλή η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και το θέμα του ελλείμματος του 2009. Πρόκειται για τη δικογραφία που συνέταξε ο Οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης μετά από τις καταγγελίες στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της οικονομίας προκειμένου να αυξηθεί το έλλειμμα και με τον τρόπο αυτό να διευκολυνθεί η δρομολόγηση εισόδου της χώρας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό  της δικογραφίας που απέστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, «από το σύνολον του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις και με πρόσωπα κατέχοντα θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας» και αφού παρατίθενται τα ονόματα των μαρτύρων που κατέθεσαν για την υπόθεση σημειώνεται ότι στις περισσότερες καταθέσεις «γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 και για ύπαρξη ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβέρνησης και τότε αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών».

Δηλαδή, η  Βουλή καλείται το επόμενο διάστημα  να διερευνήσει τυχόν ευθύνες του τέως πρωθυπουργού,  Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Φίλιππου Σαχινίδη κλπ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αποστολή από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή της δικογραφίας για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ. ΣΤΑΤ. δικαιώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα. Η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης αυτής από τη Βουλή των Ελλήνων, με τη συγκρότηση των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα Επιτροπών, επιβάλλεται να γίνει αμέσως μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όταν η σύνθεση του Σώματος θα ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση της κοινωνίας. Η έρευνα αυτή αποτελεί, άλλωστε, αναγκαίο συμπλήρωμα της ευρύτερης έρευνας που -όπως ήδη έχει τονίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς- θα αφορά στο ερώτημα “πως φτάσαμε στο Μνημόνιο”».

«Οποιαδήποτε απόπειρα αξιοποίησης της δικογραφίας για την παραποίηση του ελλείμματος του 2009, με στόχο την παράταση της θητείας της παρούσας Βουλής ή τη χορήγηση συγχωροχαρτιών, είναι απαράδεκτη. Μόνο η νέα Βουλή, που θα βρίσκεται σε αρμονία με το λαϊκό αίσθημα, μπορεί να επιτελέσει αυτό το χρέος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τασούλας σχετικά με τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το έλλειμμα του 2009. «Η χώρα δεν χρειάζεται μόνο να βγει από την πρωτοφανή δοκιμασία που υφίσταται. Πρέπει και να μάθει γιατί μπήκαμε σε αυτή τη δοκιμασία. Γιατί οδηγηθήκαμε σε αδυναμία δανεισμού και ποιοί ευθύνονται. Για το λόγο αυτό και προ πολλού, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα απαντήσει σε αυτά τα δραματικά ερωτήματα και θα εντοπίσει τις ευθύνες» υπογραμμίζει.

Η θέση της ΝΔ είναι σωστή. Επειδή ανοίγει μεν ο δρόμος του Ειδικού Δικαστηρίου, όπως γράψαμε επανειλημμένως, αλλά από την άλλη κρύβονται πολλές παγίδες. Και να σκεφτεί κανείς πιο νηφάλια την απόφαση του Αρείου Πάγου να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία δεν έχει παρά να παρατηρήσει ορισμένα περίεργα πράγματα:

1. Όπως όλα δείχνουν οι εκλογές θα γίνουν στις 8 Απριλίου. Αν γίνει αυτό τότε οι εκλογές θα πρέπει να προκηρυχθούν γύρω στις 10 Μαρτίου πάνω κάτω. Μας μένουν λοιπόν 40 ημέρες μέχρι τη διάλυση της Βουλής και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Πώς λοιπόν μια τόσο σοβαρή απόφαση θα πάει στη Βουλή και θα συζητηθεί μέσα σε 40 ημέρες; Και τι απόφαση μπορεί να βγάλει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

2. Η σημερινή Βουλή είναι ακόμη Πασοκοκρατούμενη. Μαζί υπάρχουν και κάτι εξαπτέρυγα και κάποιοι ξέμπαρκοι από άλλα κόμματα που δε θέλουν… ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, Αυτοί λοιπόν θα πάρουν την απόφαση για παραπομπή του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπακωνσταντίνου; Αυτοί θα ερευνήσουν την υπόθεση και θα συστήσουν εξεταστική και προανακριτική επιτροπή; Εκτός ότι δεν προλαβαίνουν είναι και σημαδεμένη τράπουλα, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να πουν «ναι» στα γουνάκια.

Επομένως, γιατί τόση πρεμούρα να πάει τώρα η υπόθεση στη Βουλή; Ή μήπως θα την κρατήσουν ανοικτή την υπόθεση και θα την εξετάσουν μετά τις εκλογές; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Συνταγματολόγοι δεν είμαστε αλλά μήπως μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος για το τι θα γίνει με την υπόθεση αν κλείσει η Βουλή;

Και πάμε στα γεγονότα. Από τη στιγμή που οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είδαν την ύπαρξη ευθυνών πολιτικών προσώπων κι έστειλαν τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, υπήρξε ένα μπαράζ δηλώσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Όχι όμως με τον τρόπο που πιστεύει κανείς, δηλαδή να καταγγείλει σκευωρία κι άλλα τέτοια. Αντιθέτως, τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου όσο και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Μπεγλίτης ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να διαλευκανθεί η υπόθεση κάτι που μόνο η Βουλή θα μπορούσε να κάνει. Ζητούσαν λοιπόν να πάει αμελητί η δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω. Φυσικά δεν τρελάθηκαν. Με την παρούσα κοινοβουλευτική σύνθεση είναι αδύνατη η παραπομπή Πασόκων στο Ειδικό Δικαστήριο.

Όπως και να έχει, η υπόθεση αυτή βρομάει πολύ και είναι σίγουρο ότι στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν που δε θα έχουν κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό και ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε συνεχή ταξίδια. Δεν ανησυχεί καθόλου, λες και έστησε την υπόθεση και μετά πήγε διακοπές.

Και θα πούμε και κάτι άλλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του άφησε πάμφτωχους, ανήμπορους και ταπεινωμένους μερικά εκατομμύρια Έλληνες. Το έγκλημά του είναι μεγάλο και δεν εξαντλείται μόνο στην υπόθεση των στατιστικών - άσε που ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT θα σπεύσουν να τον καλύψουν και στο τέλος θα ζητάνε και την παραπομπή του ...Καραμανλή. Με αυτήν την Βουλή όλα μπορούν να γίνουν

Η έρευνα λοιπόν πρέπει να γίνει από μια νέα Βουλή που θα εκφράζει το λαϊκό αίσθημα όπως έχει σήμερα και όχι πριν από δυο χρόνια και με τους όρους που θα θέσει η ΝΔ ως κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει μία Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Μια Εξεταστική Επιτροπή που θα γίνει επί κυβερνήσεως Σαμαρά και θα διερευνήσει, πως φτάσαμε στο μνημόνιο, πως τα spreads εκτινάχτηκαν μέχρι και 18 φορές επάνω, πότε αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης και τι ακριβώς έγινε με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και τα περιβόητα CDS.

Μόνο με μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ η έρευνα θα γίνει σε βάθος και ολοκληρωμένη. Όχι βιαστικά και πολύ περισσότερο όχι εκβιαστικά, μέσα από το δίλημμα «κάνουμε-δεν κάνουμε εκλογές».

Λίγη υπομονή. Γιατί όπως ξαναγράψαμε υπάρχουν και αδικήματα που δεν παραγράφονται ποτέ…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/02/2012 16:52:42

  Θα φρουρείται η δικογραφία; Ποιός θα είναι υπέυθυνος μην χαθεί ολόκληρη ή μέρος της ;

 2. Orestios avatar
  Orestios 02/02/2012 17:04:36

  Γ.Παπανδρέου τώρα: «το ΠΑΣΟΚ θα προτίνει εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα, τώρα πριν τις εκλογές»

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Orestios 03/02/2012 14:33:58

   Δηλαδή όλοι εσείς πιστεύετε ότι μετά τις εκλογές οι βουλευτές θα είναι όλοι "αγγελούδια" και δίκαιοι κριτές ??
   Ή μήπως τώρα είναι όλοι διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι ??
   Απλά τότε θα είναι πιο πολλοί οι "δικοί" μας και όχι οι "άλλοι". Αλλά μην ξεχνάτε ότι και οι "άλλοι" κάποτε από τον λαό εκλέχτηκαν. Τι είναι αυτό που κάνει τους "δικούς" μας καλούς και τους "άλλους" κακούς ??

 3. axis avatar
  axis 02/02/2012 17:09:16

  Ο Παπανδρέου οφείλει να ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και να αγωνιστεί για να αποδείξει την αθωότητά του στα δικαστήρια όπως όλοι οι Έλληνες.

 4. siakkas avatar
  siakkas 02/02/2012 17:16:20

  live GAP ΣΤΗΝ ΝΕΤ.. Αντί για beny Hill, pinokio etc παιδικών προγραμμάτων.

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/02/2012 17:45:47

  (Συνταγματολόγοι δεν είμαστε αλλά μήπως μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος για το τι θα γίνει με την υπόθεση αν κλείσει η Βουλή;)

  Με την ιδιότητα του απλού νομικού εκθέτω τα παρακάτω:

  Σύμφωνα με το (σκανδαλώδες κατά κοινή ομολογία) άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος "Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο Ι (σ.σ. του ίδιου άρθρου) αρμοδιότητα της (σ.σ. προκαταρκτική εξέταση, προανάκριση, ανάκριση και ποινική δίωξη) μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος".

  Σύμφωνα με το άρθρο 64 του Συντάγματος και τον Κανονισμό της Βουλής σε τακτική σύνοδο η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων συνέρχεται αυτοδικαίως την πρώτη Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου κάθε έτους. Η διάρκεια της τακτικής συνόδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από πέντε μήνες και σε αυτήν ψηφίζεται υποχρεωτικά ο προϋπολογισμός του Κράτους. Σε τακτική σύνοδο, επίσης, συγκαλείται η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων μέσα σε τριάντα ημέρες από τη διεξαγωγή των γενικών βουλευτικών.

  Κατά τη διάρκεια της διακοπής των εργασιών της Βουλής, δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο Συνόδων, μέρος του Νομοθετικού Έργου αλλά και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ασκείται από τις συνθέσεις του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής, δηλαδή γίνεται μια τρίμηνη διακοπή το καλοκαίρι κάθε έτους σε κανονικές συν θήκες, όταν δηλαδή δεν υπάρχει υποχρεωτική παράταση μιας συνόδου για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του κράτους.

  Αν έχουμε εκλογές στις 8 Απριλίου 2012 η πρώτη τακτική σύνοδος θα συγκληθεί στις 8 Μαΐου 2012 και επειδή πρέπει υποχρεωτικώς κατά τη διάρκεια της συνόδου αυτής να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του κράτους , θα βρισκόμαστε αναγκαστικά σε πρώτη τακτική σύνοδο μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 και το κλείσιμο της βουλής για τις θερινές διακοπές του 2013, αν βεβαίως δεν έχουμε μέχρι τότε νέες εκλογές ενδιάμεσα.

  Δηλαδή η πρώτη τακτική σύνοδος θα τελειώσει κανονικά το καλοκαίρι του 2013. Εάν δεν έχουμε νέες εκλογές η δεύτερη τακτική σύνοδος της βουλευτικής περιόδου μετά την τέλεση των αδικημάτων (εν προκειμένω της τέλεσης του αδικήματος της παραποίησης στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την εξαναγκαστική αδυναμία δανεισμού αλλά και τα υπόλοιπα αδικήματα από την είσοδό μας σε καθεστώς Μνημονίου, τρόϊκας-ΔΝΤ) αρχίζει την Δευτέρα 7/10/2013 και λήγει το καλοκαίρι του 2014 οπότε η βουλή θα διακόψει για τις διακοπές.

  Επομένως, αν έχουμε αυτοδυναμία ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές τότε η ποινική δίωξη των υπευθύνων για την ΕΛΣΤΑΤ όπως και η εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, μαζί με την προανακριτική για τις ευθύνες πολιτικών που σίγουρα θα προκύψουν από την εξεταστική, μαζί και με την ανάκριση και ποινική δίωξη για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί περίπου μέχρι Ιούνιο 2014 σε κανονικές συνθήκες.

  Το εναλλακτικό σενάριο είναι στις ερχόμενες εκλογές να μην έχουμε αυτοδυναμία και να μην σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας αλλά αντιθέτως να πάμε σε νέες εκλογές (όπως έχει πει παλαιότερα ο Σαμαράς ότι σχεδιάζει να κάνει με στόχο την επίτευξη αυτοδυναμίας με δεύτερη προσπάθεια).

  Σε αυτήν την περίπτωση, ερμηνεύοντας το άρθρο 86 του Συντάγματος, με την πιο ευνοϊκή για τους ενόχους εκδοχή , η πρώτη τακτική σύνοδος θα θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε με την προκήρυξη των νέων εκλογών, οπότε η προθεσμία για την προδικασία και τελικά για την άσκηση ποινικής δίωξης θα είναι μέχρι το τέλος της τακτικής συνόδου της νέας βουλής και αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Αν ας πούμε στις 8 Απριλίου 2012 η ΝΔ πάρει 145 βουλευτές (μη αυτοδυναμία) και πάει για νέες εκλογές τον Ιούνιο του 2012 και πάρει αυτοδυναμία τότε η έναρξη της τακτικής συνόδου θα είναι τον Ιούλιο 2012 με υποχρεωτική παράτασή της μέχρι την ψήφιση προϋπολογισμού και με παύση στις διακοπές του 2013, οπότε η προθεσμία για την άσκηση ποινικής δίωξης για τους ενόχους του Μνημονίου θα λήγει το νω
  ρίτερο τον Ιούνιο 2013.

  Από τα παραπάνω προκύπτει ότι είτε έτσι είτε αλλιώς υπάρχει αρκετός χρόνος για να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι πολιτικοί και μη πολιτικοί παράγοντες αν βεβαίως υπάρχει:

  1) μονοκομματική αυτοδυναμία της νέας κυβέρνησης

  και

  2) πολιτική βούληση από τη νέα κυβέρνηση.


  Ανάκαμψη της χώρας με γύρισμα της σελίδας από το φαύλο «σύστημα ΠΑΣΟΚ» σε μια υγιή αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρξει προηγουμένως μια παραδειγματική τιμωρία. Δεν θα έλεγα "Νέμεσι" γιατί μπορεί να έχουμε και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αλλά οπωσδήποτε χρειαζόμαστε κάθαρση για να κορυφωθεί η τραγωδία την οποία περνάει εκών άκων ο ελληνισμός για μία ακόμα φορά στην ιστορία του, ελέω εσωτερικών οχτρών, αυτών που ανοίγουν κερκόπορτες μέσα απ’ τα τείχη.

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/02/2012 17:51:03

  ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

  (Συνταγματολόγοι δεν είμαστε αλλά μήπως μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος για το τι θα γίνει με την υπόθεση αν κλείσει η Βουλή;)

  Με την ιδιότητα του απλού νομικού εκθέτω τα παρακάτω:

  Σύμφωνα με το (σκανδαλώδες κατά κοινή ομολογία) άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος “Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο Ι (σ.σ. του ίδιου άρθρου) αρμοδιότητα της (σ.σ. προκαταρκτική εξέταση, προανάκριση, ανάκριση και ποινική δίωξη) μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος”.

  Σύμφωνα με το άρθρο 64 του Συντάγματος και τον Κανονισμό της Βουλής σε τακτική σύνοδο η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων συνέρχεται αυτοδικαίως την πρώτη Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου κάθε έτους. Η διάρκεια της τακτικής συνόδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από πέντε μήνες και σε αυτήν ψηφίζεται υποχρεωτικά ο προϋπολογισμός του Κράτους. Σε τακτική Σύνοδο, επίσης, συγκαλείται η Ολομέλεια της Βουλής μέσα σε τριάντα ημέρες από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

  Κατά τη διάρκεια της διακοπής των εργασιών της Βουλής, δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο Συνόδων, μέρος του Νομοθετικού Έργου αλλά και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ασκείται από τις συνθέσεις του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής, δηλαδή γίνεται μια τρίμηνη διακοπή το καλοκαίρι κάθε έτους σε κανονικές συν θήκες, όταν δηλαδή δεν υπάρχει υποχρεωτική παράταση μιας συνόδου για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του κράτους.

  Αν έχουμε εκλογές στις 8 Απριλίου 2012 η πρώτη τακτική σύνοδος θα συγκληθεί στις 8 Μαΐου 2012 και επειδή πρέπει υποχρεωτικώς κατά τη διάρκεια της συνόδου αυτής να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του κράτους , θα βρισκόμαστε αναγκαστικά σε πρώτη τακτική σύνοδο μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 και το κλείσιμο της βουλής για τις θερινές διακοπές του 2013, αν βεβαίως δεν έχουμε μέχρι τότε νέες εκλογές ενδιάμεσα.

  Δηλαδή η πρώτη τακτική σύνοδος θα τελειώσει κανονικά το καλοκαίρι του 2013. Εάν δεν έχουμε νέες εκλογές η δεύτερη τακτική σύνοδος της βουλευτικής περιόδου μετά την τέλεση των αδικημάτων (εν προκειμένω της τέλεσης του αδικήματος της παραποίησης στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την εξαναγκαστική αδυναμία δανεισμού αλλά και τα υπόλοιπα αδικήματα από την είσοδό μας σε καθεστώς Μνημονίου, τρόϊκας-ΔΝΤ) αρχίζει την Δευτέρα 7/10/2013 και λήγει το καλοκαίρι του 2014 οπότε η βουλή θα διακόψει για τις διακοπές.

  Επομένως, αν έχουμε αυτοδυναμία ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές τότε η ποινική δίωξη των υπευθύνων για την ΕΛΣΤΑΤ όπως και η εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, μαζί με την προανακριτική για τις ευθύνες πολιτικών που σίγουρα θα προκύψουν από την εξεταστική, μαζί και με την ανάκριση και ποινική δίωξη για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί περίπου μέχρι Ιούνιο 2014 σε κανονικές συνθήκες.

  Το εναλλακτικό σενάριο είναι στις ερχόμενες εκλογές να μην έχουμε αυτοδυναμία και να μην σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας αλλά αντιθέτως να πάμε σε νέες εκλογές (όπως έχει πει παλαιότερα ο Σαμαράς ότι σχεδιάζει να κάνει με στόχο την επίτευξη αυτοδυναμίας με δεύτερη προσπάθεια).

  Σε αυτήν την περίπτωση, ερμηνεύοντας το άρθρο 86 του Συντάγματος, με την πιο ευνοϊκή για τους ενόχους εκδοχή , η πρώτη τακτική σύνοδος θα θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε με την προκήρυξη των νέων εκλογών, οπότε η προθεσμία για την προδικασία και τελικά για την άσκηση ποινικής δίωξης θα είναι μέχρι το τέλος της τακτικής συνόδου της νέας βουλής και αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Αν ας πούμε στις 8 Απριλίου 2012 η ΝΔ πάρει 145 βουλευτές (μη αυτοδυναμία) και πάει για νέες εκλογές τον Ιούνιο του 2012 και πάρει αυτοδυναμία τότε η έναρξη της τακτικής συνόδου θα είναι τον Ιούλιο 2012 με υποχρεωτική παράτασή της μέχρι την ψήφιση προϋπολογισμού και με παύση στις διακοπές του 2013, οπότε η προθεσμία για την άσκηση ποινικής δίωξης για τους ενόχους του Μνημονίου θα λήγει το νωρίτερο τον Ιούνιο 2013.

  Από τα παραπάνω προκύπτει ότι είτε έτσι είτε αλλιώς υπάρχει αρκετός χρόνος για να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι πολιτικοί και μη πολιτικοί παράγοντες αν βεβαίως υπάρχει:

  1) μονοκομματική αυτοδυναμία της νέας κυβέρνησης

  και

  2) πολιτική βούληση από τη νέα κυβέρνηση.

  Ανάκαμψη της χώρας με γύρισμα της σελίδας από το φαύλο «σύστημα ΠΑΣΟΚ» σε μια υγιή αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρξει προηγουμένως μια παραδειγματική τιμωρία. Δεν θα έλεγα “Νέμεσι” γιατί μπορεί να έχουμε και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αλλά οπωσδήποτε χρειαζόμαστε κάθαρση για να κορυφωθεί η τραγωδία την οποία περνάει εκών άκων ο ελληνισμός για μία ακόμα φορά στην ιστορία του, ελέω εσωτερικών οχτρών, αυτών που ανοίγουν κερκόπορτες μέσα απ’ τα τείχη.

 7. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 02/02/2012 17:54:52

  Εξεταστικές φάρσα έχουμε δει αρκετές φορές. Μία μηχανορραφία πάνω, μία κάτω, το ίδιο κάνει. Δεν αφορούν τον κόσμο οι απέλπιδες προσπάθειες των φαύλων να διασωθούν και να μακροημερεύσουν. Στην πορεία εξόδου από το πασοκικό τερατούργημα της μεταπολίτευσης, ο πλέον ποθητός σταθμός είναι η μία και μόνη Εξεταστική που υποσχέθηκε ο ΑΣ, η μητέρα των μαχών για την επανάκτηση της αίσθησης του δημοσίου δικαίου, της συλλογικής υπερηφάνειας και της εθνικής αξιοπρέπειας.

 8. karenin avatar
  karenin 02/02/2012 18:08:09

  Για φανταστείτε το λίγο πρακτικά. Το πρωί θα ψηφίζουμε το μνημόνιο 2, και το βράδυ θα παραπέμπουμε τους υπεύθυνους για το μνημόνιο 1.
  Σε ποιά λογική υπάγεται αυτό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.