17/10/2009 13:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μία ακόμη γενικόλογη ομιλία οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός έχασε την ευκαιρία να αποσαφηνίσει κατά τις προγραμματικές δηλώσεις συγκεκριμένα σημεία των προεκλογικών του εξαγγελιών, που ήταν θολά και ασαφή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας. Δεν ακούσαμε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τα μεγάλα κρίσιμα προβλήματα, αλλά γενικόλογες αναφορές στόχων, πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο Αλ.Τσίπρας μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στη Βουλή, δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός σήμερα είχε τη δυνατότητα να αποσαφηνίσει συγκεκριμένα σημεία των προεκλογικών του εξαγγελιών που ήταν θολά και ασαφή. Δυστυχώς, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, έχασε αυτή την ευκαιρία. Ακούσαμε μία ακόμα γενικόλογη ομιλία, όπως οι προεκλογικές, με γενικόλογες αναφορές στόχων, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθούν, και γενικόλογη περιγραφή της πραγματικότητας».

»Δεν ακούσαμε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τα μεγάλα κρίσιμα προβλήματα. Δεν ακούσαμε λέξη για την ανάκτηση του δημόσιου πλούτου και ειδικότερα για τους λιμενεργάτες που απεργούν στον Πειραιά. Δεν ακούσαμε λέξη για το Σκαραμαγκά και τους χιλιάδες εργαζόμενους που είναι στο δρόμο. Δεν ακούσαμε καμιά συγκεκριμένη δέσμευση για την καταπολέμηση της ανεργίας. Αυτά είναι τα κρίσιμα θέματα».

»Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η προεκλογική μας κριτική, ότι σ' αυτά τα κρίσιμα θέματα η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει το δόγμα 'βλέποντας και κάνοντας'.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΝΤΙΔΩΡΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΔΩΡΟΣ 17/10/2009 15:44:06

  Κ. Μίχαλος: Πότε λέει την αλήθεια;
  Απίστευτη κυβίσθηση από τον Κ. Μίχαλο.
  Χθες έλεγε ότι δεν θα κάνει αγωγή κατά των λιμενεργατών και σήμερα την κατέθεσε.
  Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών μιλώντας στην χθες την εκπομπή «Market Voice» υποστήριζε ότι ο ίδιος δεν θα προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής, ενώ σήμερα έκανε ακριβώς το αντίθετο.

  Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος κατέθεσε σήμερα το πρωί αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, η οποία θα εκδικαστεί με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, κατά της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Μονίμων και Δοκιμών Λιμενεργατών ΟΛΠ.

  Με την αγωγή το Ε.Β.Ε.Α. ζητά:

  1. Να αναγνωρισθεί ως παράνομη η απεργία,

  2. Να απαγορευθεί η παράταση και γενικά η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης αυτής ή η επανάληψή της στο μέλλον, καθώς και γενικά κάθε απεργιακή κινητοποίηση με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα, είτε ως είναι ήδη διατυπωμένα, είτε και με διαφορετική διατύπωσή τους ή και με οποιοδήποτε τρόπο ή μέθοδο συγκαλυμμένα,

  3. Να απειληθεί, για κάθε μεμονωμένη παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί, κατά των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων χρηματική ποινή € 4.000 και κατά των νόμιμων εκπροσώπων τους, ως και κατά παντός μελλοντικού νόμιμου εκπροσώπου τους, προσωπική κράτηση έξι (6) μηνών,

  4. Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και

  5. Να καταδικασθούν οι εναγόμενοι στη δικαστική δαπάνη.

  Ο κ. Μίχαλος, μετά την κατάθεση της αγωγής δήλωσε:

  "Το Ε.Β.Ε.Α. το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε, θα ήταν να αντιδικήσει με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ. Γι’ αυτό απέφυγε μέχρι τώρα να στραφεί δικαστικώς εναντίον τους, παρά τις τεράστιες ζημιές που έχει προκαλέσει η ένδικη παράνομη απεργία στα μέλη του, προτιμώντας να εξηγήσει τα προβλήματά τους ξανά και ξανά και ξανά και ελπίζοντας στην από μέρους των εργαζομένων, κάποια στιγμή επιτέλους, κατανόηση, για να υπάρξει στοιχειώδης ελπίδα να ξεπεραστεί η κρίση, τόσο η ένδικη όσο και η γενικότερη οικονομική, προς το κοινό συμφέρον όλων. Όμως, δεν αφήνουν άλλη επιλογή για να αποφευχθεί η καταστροφή πλήθους επιχειρήσεων - μελών του Ε.Β.Ε.Α. και η συνακόλουθη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας".

 2. Daimon avatar
  Daimon 18/10/2009 08:55:52

  «Ο Πρωθυπουργός σήμερα είχε τη δυνατότητα να αποσαφηνίσει συγκεκριμένα σημεία των προεκλογικών του εξαγγελιών που ήταν θολά και ασαφή. Δυστυχώς, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, έχασε αυτή την ευκαιρία . . .»
  Αυτά ο κ. Τσίπρας.
  Ο κ. Γ.Α.Π. όμως τη δουλειά του κάνει, και καμιά «ευκαιρία» δεν χάνει. Αλλά ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.