#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/04/2012 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως το μόνο σχέδιο για τους Δημόσιους Υπαλλήλους είναι εκείνο της ΝΔ;

Παλιά μου τέχνη … ή Ρέππας Vs Βενιζέλου  για τις δημόσιες δαπάνεςΟ  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχθές στην Βουλή  αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε την αύξηση  του μέτρου από 1/5 σε 1/10 για προσλήψεις στο δημόσιο.

Ας δούμε τις δηλώσεις του κ. Ρέππα σχετικά με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά το κύμα των συνταξιοδοτήσεων το ισοζύγιο  των  Δημοσίων Υπαλλήλων  2011 ως προς  2010, μειώθηκε   κατά 26.000  περίπου. Συμπερασματικά ,πάντα σύμφωνα με τον κ.Ρέππα, το μέτρο 1/5 οδηγεί σε απολύσεις, μέχρι το 2015 τουλάχιστον 50.000  Δημοσίων Υπαλλήλων . Αυτή η απόφαση, όπως την εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί βιαίως σε ανεργία  περισσότερους  Δημοσίων Υπαλλήλων Γιατί;  Επειδή το ΠΑΣΟΚ  επιλέγει την  λύση  των διορισμών ,άρα  αύξηση των δημοσίων δαπανών , για την εξυπηρέτηση της πελατείας του. Άρα προτιμά τους υμετέρους, ξαναρχίζει τη δημιουργία κομματικού στρατού και ρίχνει στο καιάδα όλη την Χώρα.

Τι πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς; Εφαρμογή του μέτρου  1/10 για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Άρα μεγαλύτερη μείωση της σπατάλης του δημοσίου.  Με όσα είπε ο Ρέππας και με απλούς υπολογισμούς με την εφαρμογή της πρότασης Σαμαρά  θα μειωθούν οι απολύσεις στο δημόσιο κατά 30000 περίπου  μέχρι το 2015. Δηλαδή θα απαιτηθεί να απολυθούν 20.000 περίπου και όχι 5000 όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Τα λόγια του αρχηγού του  ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι πράγματι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά συμβάλλει αποτελεσματικά  για μεγαλύτερες περικοπές στην δημόσια  χωρίς ανάλγητους τρόπους. Θα επέλθει ισορροπία  στο σύστημα, εξοικονόμηση πόρων από τα επιδόματα ανεργίας και τέλος θα φέρει ηρεμία στο Έλληνα  δημόσιο υπάλληλο.

Άλλη μια αντίφαση του ΠΑΣΟΚ ότι διαθέτει σχέδιο. Μήπως το σχέδιο αποδεικνύει περίτρανα ότι το μόνο σχέδιο είναι της ΝΔ;

Σπύρου Σπύρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kotstak avatar
  kotstak 12/04/2012 16:57:12

  Εάν θεωρήσουμε ως αξίωμα, ότι το συμφέρον της πατρίδας είναι η αύξηση του παραγόμενου πλούτου, πρέπει η κάθε μας κίνηση να αποσκοπεί εκεί.

  Το δημόσιο, αν και το ίδιο δεν παράγει άμεσα πλούτο, παίζει σημαντικό ρόλο στον παραγόμενο, ή στον μη παραγόμενο πλούτο.
  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δημόσιο πρέπει να αλλάξει ριζικά.
  Το ζητούμενο είναι το πώς, και το γιατί.
  Υπάρχουν δυο διαφορετικά θέματα που πρέπει να εξετάσουμε:
  Α. Πως πρέπει να είναι το δημόσιο.
  Β. Πως θα φτάσουμε εκεί (μεταβατική περίοδος).
  Πριν αρχίσει η συζήτηση για το Β, πρέπει πρώτα να καταλήξουμε για το Α.
  Πριν από αυτά, μετά από αναλύσεις, πρέπει να καταλήξουμε στο ποια μορφή καπιταλισμού συμφέρει την πατρίδα.
  Μετά δομούμε το νέο δημόσιο, προσαρμοσμένο στη μορφή του καπιταλισμού που επιλέξαμε.

  • spiros avatar
   spiros @ kotstak 12/04/2012 17:38:25

   Το σχόλιό σου σωστό ως προς την σειρά εξέτασης των θεμάτων για τους ΔΥ. Αλλά ήθελα να δείξω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς πρόγραμμα και οι όποιες ανακοινώσεις είναι χωρίς σκέψη σχέδιο με αντίκτυπο στην τσέπη μας και στην ψυχική μας υγεία.

   • kotstak avatar
    kotstak @ spiros 12/04/2012 18:55:54

    Συμφωνώ απολύτως με όσα γράφεις.

    Το σχόλιό μου είναι μεν άσχετο με αυτά που γράφεις, έχει όμως “όσμωση” με το θέμα για το οποίο γράφεις.

 2. juliet avatar
  juliet 12/04/2012 17:43:30

  Η λύση του Σαμαρά είναι ξεκάθαρη και ανθρώπινη ,μέχρι να ανασυντακτούμε και να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα.
  Το Πασοκ στήριξε τη δύναμή του στους κομματικούς στρατούς και προσπαθεί να ξαναπαίξει.Διώχνω και προσλαμβάνω.

 3. nestrom avatar
  nestrom 12/04/2012 18:31:57

  Το μόνο ζητούμενο τελικά είναι αν απολυθεί κάποιος ΔΥ ή όχι....

  • spiros avatar
   spiros @ nestrom 12/04/2012 19:00:01

   Το δεδομένο με τα μέχρι σήμερα γνωστά είναι η απόλυση 150000 ΔΥ μέχρι το 2015. Στόχος είναι με το δεδομένο αυτό να έχουμε λιγότερες βίαιες απολύσεις από φυσιολογική απομάκρυνση λόγω συνταξιοδοτήσεων . Ούτε και αυτό δεν σχεδίασαν στο ΠΑΣΟΚ για διατήρηση της πελατείας τους. Εύχομαι να μην γίνουν απολύσεις. Αλλά....

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ nestrom 12/04/2012 19:12:48

   Το ζητούμενο είναι να μην προσλαμβάνονται....

 4. ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ 12/04/2012 20:02:47

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ 400000 ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

  • farofylakas4 avatar
   farofylakas4 @ ΘΑΝΑΣΗΣ 12/04/2012 22:58:09

   Αυτοί σε ενόχλησαν φίλτατε ΘΑΝΑΣΗ;
   Πιστεύεις πραγματικά οτι θα σωθούμε αν απολυθούν τόσοι Δημόσιοι Υπάλληλοι;
   Εμένα οι πελάτες μου, στο μαγαζί ήταν κατά βάση Δημόσιοι Υπάλληλοι και τον τελευταίο χρόνο η προσέλευση τους έχει μειωθεί σημαντικά. Η κατανάλωσή τους δε, έχει μειωθεί ακόμη παραπάνω!
   Επομένως;

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ avatar
   ΛΕΩΝΙΔΑΣ @ ΘΑΝΑΣΗΣ 14/04/2012 01:35:51

   ΩΡΑΙΟΣ ...ΑΔΙΚΗΣΕ ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΣ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Η ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ .....ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 400 ΧΙΛ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΗ ΑΚΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜ.ΥΠΑΛ.ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ(ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ 50% ΚΑΤΩ) ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ....ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ....ΧΩΡΙΣ ΖΕΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΥΓΓΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΟ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛ...

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/04/2012 21:29:33

  Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από το Δημόσιο και δεν μιλάω για διορισμούς κομματικών στρατών και απλά ....μιλάνε.
  Λοιπόν ας τα ξανά πούμε μήπως και ακούσουν αν και σε προεκλογική περίοδο είναι δύσκολο:

  635.882 μόνιμοι και ΙΔΑΧ στο Δημόσιο και ας μπουν στην απογραφή να δουν. Από αυτούς 185.000 είναι εκπαιδευτικοί και πάνω από 200.000 στρατιωτικοί σώματα ασφαλείας διπλωμάτες και τομέας υγείας....πάνω από το 50%...

  Το πρόβλημα στο δημόσιο είναι λοιπόν ένα ότι δεν είναι δημόσιο.
  Γιατί; Γιατί κανένας δεν θέλει ένα οργανωμένο και λειτουργικό Κράτος...ούτε οι Δ Υπάλληλοι ούτε η κοινωνία.

  Αν:

  -δεν έχουμε 50+ Υπουργούς και Αναπληρωτές και Υφυπουργούς
  -πάνω από 70 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες
  -πάνω από 24,000 Νομικά πρόσωπα με αντίστοιχους Προέδρους ΔΣ γραμματείς και οδηγούς
  -10,000 αιρετούς
  -πάνω από 1,500 μετακλητούς και συμβούλους
  -αμέτρητες κυριολεκτικά ...δημοτικές επιχειρήσεις από ωδεία έως προστασίας σαλιγκαριών...

  Το δημόσιο θα έπρεπε να προσλάβει από πάνω κόσμο...μόνο που τότε δεν θα μπορούσαν να "εξυπηρετούν" και να "τακτοποιούν" κόμματα συνδικαλιστές και σωτήρες....τους πελάτες.

  Πως πχ ο κάθε κύριος Ρέππας θα είχε μετατάξει από τον "ευρύτερο" δημόσιο τομέα στο Κράτος υπαλλήλους εκτός ΑΣΕΠ;

  Μιλάμε όλοι για απολύσεις και κουραφέξαλα...ας απολυθούν αύριο 100,000 Δ Υπάλληλοι δεν θα γλιτώσουμε ούτε το 1/10 των χρημάτων από όσο στοιχίζουν οι εκλογές της 6ης Μαίου...τι θα γίνει με την ορκωμοσία οποιασδήποτε κυβέρνησης έστω και ως αποτέλεσμα όχι εκλογών αλλά ανασχηματισμού;

  -Κάθε νέος Υπουργός Αναπληρωτής Υφυπουργός Γενικός Γραμματέας και Ειδικός Γραμματέας θα φέρει μια στρατιά συμβούλων - μετακλητών- Δ/ντων Γραφείων - Δ/ντων Πολιτικών Γραφείων και θα αρχίσει να μοιράζει και να τοποθετεί Προέδρους, ΔΣ, Μέλη Επιτροπών, Γραφεία Τύπου στα 24,000+ Νομικά Πρόσωπα που ανήκουν στον τομέα .... επιρροής του....αφού πρώτα αλλάξουν Η/Υ πολυθρόνες γραφεία τηλέφωνα τηλεοράσεις μοκέτες κ.λ.π.
  -Θα αλλάξει Δ/ντες υπαλλήλους και θα "τακτοποιήσει" ....διωγμένους ανάλογα με τα τηλέφωνα μπιλιετάκια και λοιπά ...προσόντα

  ....& αυτό γίνεται όχι σε κάθε κομματική αλλαγή Κυβέρνησης αλλά και σε κάθε ...ανασχηματισμό.

  Τι θα μπορούσε να γίνει;

  Να εφαρμοστούν οι Νόμοι:

  -Αν 1/6/2012 όποιο ΝΠ επιχορηγείται επιδοτείται χρηματοδοτείται από το Δημόσιο 50%+ δεν παίρνει 1 € αν είναι ζημιογόνο.Ας κλείσει ο ραδιοφωνικός σταθμός Πέρα Παναγιάς ή το ΚΑΠΗ Περιστερίου και όποιος έχει προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ να απολυθεί.
  -Τα 24,000+ ΝΠ να γίνουν 1,000
  -Οχι μετακλητοί και σύμβουλοι και ΔΣ αλλά στελέχωση θέσεων με Δ Υ.
  -Κανένας νέος Η/Υ στο Δημόσιο υπάρχει κάλυψη 103% ...που είναι σε αποθήκες για να πάρουμε νέες ...γραφομηχανές.
  -Λειτουργία ενός ΟΠΣ ΚΑΘΟΛΙΚΑ που θα το σχεδίαζαν και θα το υλοποιούσαν τα ΑΕΙ χωρίς ένα € ...στον ιδιωτικό τομέα ...όχι άλλο TAXIS ΑΠΔ και SIEMENS...

  Θα ήταν ο προϋπολογισμός όχι ισοσκελισμένος αλλά πλεονασματικός ...2/6/2012...μόνο που οι κομματικοί στρατοί ΜΜΕ και "ιδιώτες προμηθευτές" θα είχαν ξεκινήσει επανάσταση.

  Ο Δημόσιος Τομέας λοιπόν έχει και παθογένειες και δυσλειτουργίες και ο κόσμος πρέπει να απολυθεί που χρηματίζεται, ενώ πρέπει να αξιολογηθούν αλλά από ποιους; από τους δημιουργούς του Χάους;
  Γεγονότα λοιπόν που συμβαίνουν και θα συμβαίνουν γιατί τα κόμματα οι ιδιώτες οι συνδικαλιστές και μερίδα Δ Υπαλλήλων εξυπηρετούνται βολεύονται και τρώνε εις υγείαν των κορόιδων.
  Το να μιλάνε για λειτουργία του Δημοσίου: κόμματα (ΟΛΑ της ΒΟΥΛΗΣ), συνδικαλιστές, φορείς προμηθευτών δεν είναι γελοίο αλλά κωμικοτραγικό και το μόνο που έχει αποτέλεσμα είναι ορισμένοι "εκπρόσωποι και λειτουργοί" Ανεξάρτητων και Αδέσμευτων ....τομέων της ζωής του τόπου να ....τακτοποιούνται σε ΔΣ και ανεξάρτητες αρχές.

  Μας δουλεύουν λοιπόν και μας απομυζούν οδηγώντας τη χώρα σε μαρασμό και αφανισμό.
  Ο δρόμος για την κόλαση είναι εξάλλου στρωμένος από αγαθές προθέσεις...

  Πως μπορούν να εφαρμοστούν οι παραπάνω προτάσεις;
  - Μα ...εφαρμόζοντας τους Νόμους: κανένας νέος Νόμος χωρίς εμπεριστατωμένη Δημοσιονομική ανάλυση των επιπτώσεων εφαρμογής του και όχι οι εκθέσεις ιδεών των άσχετων ως επί το πλείστον του Γ.Λ.Κ. που έχουν κατεβάσει στυλό επειδή σε βάθος τριετίας θα περικοπούν τα ΔΙΒΕΤ και θα αντικατασταθούν από την επίτευξη ...στόχων..

  -λαιμητόμος: κλείσιμο και συγχώνευση σε ένα βράδυ 24,000 ΝΠ σε 1,000 του στενού του ευρύτερου και του ...πλατύτερου Δημόσιου Τομέα....πχ με 22% ανεργία δεν με ενδιαφέρει ούτε το Μέγαρο της Πρωτεύουσας ούτε το Μέγαρο της Συμπρωτεύουσας ούτε τα ΔΣ τους....


  ΥΓ

  πχ μιλάνε για έσοδα και στόχους όταν όπως έγραφαν τα ΜΜΕ το 2000 οι θέσεις
  στις εφορείες είχαν κοστολόγηση ...10,000,000 του υπαλλήλου.
  Αντε ....με τους εκσυγχρονισμούς, τις αναδιοργανώσεις, τις ανασυγκροτήσεις και τους ειδικούς Παυλόπουλους Ρόβλιες και Ρέππες .... ας είναι "λίγο καλά" ο Ραγκούσης που με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (που θα έπρεπε να είναι ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και ψηφιοποιημένο αρχείο και όχι ο αχταρμάς του ...πίνακα ανακοινώσεων ...αλλά έστω) μπορεί να έστω να βλέπει όλος ο κόσμος πόσο στοιχίζουν ...τα κρουασάν και τα πατάκια κάθε παχύδερμου κοπρίτη.

  • βορειος avatar
   βορειος @ Ο Ιθαγενής 12/04/2012 22:36:13

   μα καλα δεν εχεις καταλαβει φιλε μου οτι αυτα δεν ειναι οικονομικα μετρα αλλα...τιμωρια? τα ιδια μετρα του ΔΝΤ+ απολυσεις ΔΥ δεν ειχαν καμμια επιπτωση στην οικονομια των κρατων, οπου ειχαν εφαρμοστει, λοιπον μιλαμε απλα για τιμωρια και παραδειγματισμο, τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/04/2012 22:45:52

  Για αυτό ...φωνάζω.
  Για να έχεις Δημόσιο και όχι Κράτος, πρέπει να έχεις πολίτες με παιδεία και όχι υπόλοιπα με αιτήματα εξυπηρέτησης.
  Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η κάθε ...Τρόικα.
  Με ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς για την πατρίδα μας.
  Αν συζητάμε για ενέργειες σε μια λάθος βάση απλά το μόνο που θα πετύχεις είναι να κάνεις ... μικρότερο λάθος.

 7. NO avatar
  NO 12/04/2012 22:52:59

  Κανένας να μην απολυθεί. Στον ιδιωτικό τομέα να νομοθετηθούν ασφαλιστικές δικλείδες και να μην απολύονται για ψήλλου πήδημα αλλά και κίνητρα για προσλήψεις και αποφυγή απολύσεων. Απαράδεκτες οι απολύσεις. Πολιτικός που μιλάει για απολύσεις είναι ακατάλληλος.

  • βορειος avatar
   βορειος @ NO 13/04/2012 00:09:30

   +1000000, οχι πια αλλες ανθρωποθυσιες.

 8. juliet avatar
  juliet 13/04/2012 08:19:07

  Καλημέρα ,
  απόλυτο δίκιο,πολιτικό σύστημα που προσλαμβάνει ανεξέλεκτα και δημιουργεί πλασματική ευημέρια και με την πρώτη δυσκολία πετάει στο δρόμο δεν είναι πολιτική δημοσίου συμφέροντος αλλά πολιτική συμφερόντων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.