#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2013 19:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως τελικά το κράτος δεν θέλει τους φόρους;Ένα απίστευτο μπάχαλο το οποίο εκθέτει την κυβέρνηση και ειδικά τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκατομμύρια φορολογούμενοι δε φτάνει που βρίσκονται στο στόχαστρο της εφορίας και καλούνται να πληρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ, βρίσκονται αντιμέτωποι με την απίστευτη γραφειοκρατία και με την προχειρότητα του κράτους.

Πέντε μέρες τώρα περιμένουμε να ανοίξει το TAXIS για να υποβληθούν ηλεκτρονικά οι δηλώσεις, αλλά μόλις σήμερα κατάφεραν να το θέσουν σε λειτουργία. Ένα χάος με τα συστήματα που δεν ήταν έτοιμα για την υποβολή των δηλώσεων.

Η μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει εκατομμύρια πολίτες που έχουν κάποιο λογαριασμό σε τράπεζα, έστω και λίγων ευρώ και πρέπει να πάρουν βεβαίωση τόκων προκειμένου να φορολογηθούν. Πρέπει να περιμένουν στις ουρές των τραπεζών για κάτι που στο κάτω – κάτω θα πρέπει να κάνουν οι τράπεζες.

Μπάχαλο και με το πώς θα γίνει η φορολόγηση. Ακόμη και 1 λεπτό από τόκους το 2012 να είχε κάποιος θα πρέπει να πάρει βεβαίωση; Τι γίνεται με τους συνδικαιούχους λογαριασμών που δεν έχουν καμιά ουσιαστική σχέση με τα λεφτά; Τι γίνεται με τους αδρανείς λογαριασμούς που όμως συνεχίζουν να τοκίζονται έστω και με λίγα ευρώ το χρόνο; Οι δε κάτοικοι εξωτερικού, οι ομογενείς που έρχονται κάθε καλοκαίρι να δείτε τι θα πάθουν. Έχουν ένα λογαριασμό για να πληρώνουν κάποιο ενοίκιο ή άλλα έξοδα στην Ελλάδα και τώρα θα πρέπει να δηλώσουν τους τόκους που πήραν. Όμως, έστω κι ένα ευρώ να έχουν τόκο αυτό αμέσως θεωρείται τεκμαρτό εισόδημα και θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για εισόδημα που δεν έχουν.

Κανείς δεν απαντάει στον κόσμο για όλα αυτά όπως και κανείς δεν ήταν έτοιμος για όλο αυτό το χάλι. Χάος και στις εφορίες με τους κλειδάριθμους ενώ στον αέρα είναι όλα σχετικά με το αν θα καταθέσουν δήλωση και οι μαθητές. Άγνωστο είναι τι θα γίνει και με χιλιάδες υπερήλικες που δεν μπορούν να κάνουν δήλωση ηλεκτρονικά και θα πρέπει να κάνουν χειρόγραφα. Θα τις δεχθούν οι εφορίες;

Τρέλα επικρατεί σε ένα κράτος μπάχαλο που ταλαιπωρεί τους φορολογούμενους αντί να τους βοηθά αφού αυτοί πληρώνουν. Τα έκαναν μαντάρα ορισμένοι που νομίζουν ότι είναι παντογνώστες και παίρνουν και θέσεις επειδή θεωρούν εαυτούς επιτυχημένους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. daresome avatar
  daresome 24/05/2013 20:02:28

  Μα και βεβαίως δεν θέλει να εισπράξει όλα αυτά που είναι αδύνατον να πληρωθούν από τους πολίτες. Γιατί έτσι θα φτάσει και στο βασικό ζητούμενο : στις κατασχέσεις ....

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ daresome 24/05/2013 21:11:41

   Θα ήταν εντιμότερο εκ μέρους τους,
   αν στοχεύουν στις κατασχέσεις,
   να δεχτούν από τους "οφειλέτες" οικιοθελή προσφορά ακινήτου
   έναντι των οφειλών!!!!

   ...εκτός κι αν στοχεύουν και στην αύξηση των αυτοκτονιών!

 2. ιάκωβος avatar
  ιάκωβος 24/05/2013 20:25:11

  Είναι εγκληματική η δήλωση των τόκων. Δηλαδή σε κάθε χρήση του εκκαθαριστικού θα γνωρίζει πχ ο υπάλληλος στο κατάστημα κινητης τηλεφωνίας τι χρήματα έχεις στην άκρη. Θα το γνωρίζει ο λογιστής , οι υπάλληλοί του , ο καφετζής της πολυκατοικίας κλπκλπ Οι συμμορίες εκβιαστών θα δουλευουν υπερωρίες...
  Και εφόσον δηλώνουμε το ΑΦΜ όταν ανοίγουμε λογαριασμό ας γίνει εκεί η όποια διασταυρωση,φορολόγηση κλπ

 3. tak avatar
  tak 24/05/2013 20:46:45

  Ποιος Θεοχάρης είπατε; Καημένε πρωθυπουργέ, τζάμπα οι κόποι σου!

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ tak 24/05/2013 21:31:05

   Εντός των τειχών οι..... νεοβάρβαροι αλλά και οι παλαιοβάρβαροι.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ tak 24/05/2013 22:13:14

   Καί λέγαμε γιά τό Στουρνάρα μόνο...

 4. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 24/05/2013 21:17:40

  Σε αυτά κρίνεται ο εκσυγχρονισμός και οι μεταρρύθμιση της χώρας.
  Τα υπόλοιπα ιδιωτικοποιήσεις , εκποίηση δημόσιας περιουσίας κ.λ.π. είναι μόνο εισπρακτικά μέτρα και καμιά σχέση δεν έχουν με τα προαναφερθέντα. Απλώς οι ιδεοληπτικοί (νεο) φιλελεύθεροι τα θεωρούν το "Άγιο Δισκοπότηρο" του εκσυγχρονισμού διότι έτσι "τους είπαν" οι Milton Friedman , Friedrich Hayek και λοιποί θεωρητικοί του Kαπιταλισμού της Kαταστροφής

 5. Αρχιμηδης avatar
  Αρχιμηδης 24/05/2013 21:18:29

  Ο Σαμαράς, που είναι και οικονομολόγος, πιστεύει οτι μ' αυτά τα μέτρα θα αυξηθούν οι καταθέσεις στις Τράπεζες?

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/05/2013 21:32:59

  Έχουν περάσει χιλιάδες τροποποιήσεις νομοθεσίας. Αυτά τα ψηφίζουν όλα σαν "κουρδισμένοι", βάσει μνημονίου, οι περισσότεροι βουλευτές δίχως να καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν, αλλά κυρίως χωρίς καν να γίνεται προηγουμένως έλεγχος ποιες τροποποιήσεις μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα μηχανογραφικά από το υπάρχον σύστημα. Όταν λοιπόν έρχονται να ζητήσουν από το ταξις τα διάφορα, κρασάρει.
  Η δήλωση των τόκων, φορολογημένων ήδη 2 φορές (σαν εισόδημα που αποταμιεύτηκε και κατόπιν σαν εισόδημα-απόδοση κεφαλαίου) είναι έγκλημα.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Προφήτης 24/05/2013 22:17:16

   Καί κάποιος πού ἔχει τά λεφτά του σέ προθεσμιακό,φορολογεῖται τρεῖς φορές (σύν τό 15% στήν ἀπόδοση τοῦ προθεσμιακοῦ);

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Προφήτης 25/05/2013 09:33:02

   Πες τα βρε Προφήτη γιατί όταν τα λέμε εμείς μας κατηγορούν.
   Οι άνθρωποι έχουν ψηφίσει χιλιάδες τροποποιήσεις και εκατοντάδες νόμους, ΠΝΠ, ΠΔ τους τελευταίους 16 μήνες που θα είχε τιναχτεί στον αέρα ακόμα και η Ελβετία.
   Είναι αδύνατη η εφαρμογή τροποποίηση και παρακολούθηση του κυκεώνα των νομοθετικών παρεμβάσεων.
   Να μην μιλήσω για τις αλληλοσυγκρουόμενες και αντιφατικές κατευθύνσεις Υπουργείων (ΥΠΟΙΑΝ - ΥΠΟΙΟ...ΠΔΕ-ΕΣΠΑ-ΚΗΜΔΣ-Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-ΤΑIXΙS-ΓΓΠΣ)
   Ακόμα και στα ίδια τα Υπουργεία οι αντιφατικές οδηγίες - εγκύκλιοι αναιρούν τις νομοθετικές παρεμβάσεις με κάθε Αναπληρωτή και Υπουργό να κάνει ότι του κατέβει.
   Κάθε ημέρα η πρώτη δουλειά είναι να βλέπουμε τι ψηφίστηκε τι αναιρεί και να αρχίζει ο τηλεφωνικός μαραθώνιος (μεταξύ ατόμων που εμπιστευόμαστε) το τι ...θέλει να πει ο ποιητής.

   ΥΓ

   πχ
   ας αφήσουμε τα φορολογικά κλπ οικονομικά.
   προχθές ζητήθηκε το προσωπικό που εργάζεται σε ΝΠ....που εδώ και 3 χρόνια δηλώνεται κάθε μήνα τρίμηνο εξάμηνο ετήσια στο ΓΛΚ και στην ΕΛΣΤΑΤ (συγκεντρωτικά και ανά ΝΠ με υπογεγραμμένους πίνακες και ψηφιακά)...και ήθελαν τα στοιχεία σε 1 ώρα με υπογραφές που ήταν στο συρτάρι τους.
   Έχει δυστυχώς χαθεί ο συντονισμός και η μπάλα με κάθε καρέκλα να ζητά και να κάνει ότι θέλει χωρίς ομαδική προσπάθεια.
   Για την εφορία; ....έχει κρασάρει το σύστημα; γιατί έχουν αποσταλεί οι βεβαιώσεις από Ταμεία και Υπηρεσίες για να υποβληθούν οι δηλώσεις; Ακόμα στα ΕΛΤΑ είναι ....

   Εξαγγέλλει ο κάθε ένας την ονείρωξη του....δεν θα υποβάλει δήλωση ο μισθωτός και συνταξιούχος με μια πηγή ...του χρόνου (σαν το κτηματολόγιο και το περιουσιολόγιο θα καταλήξει)...Μακάρι
   Υπάρχει ΟΠΣ; Υπάρχει διασύνδεση; Ξέρει τι αλλαγές και πό€ο θα στοιχίσουν; Γιατί η μη επ[αφή με την πραγματικότητα και η σκοπιμότητα συνεχίζεται σε εντατικότερους ρυθμούς. Πρώτα πρέπει οι κεφαλές να συνειδητοποιήσουν που είναι να σχεδιάσουν που θέλουν να πάει η χώρα πως θα πάει και να υλοποιήσουν.

   Εδώ Ψηφίζουν
   Μετά σχεδιάζουν
   και μετά κολλά η ...υλοποίηση

 7. Nik avatar
  Nik 24/05/2013 22:20:53

  "Τα έκαναν μαντάρα ορισμένοι που νομίζουν ότι είναι παντογνώστες και παίρνουν και θέσεις επειδή θεωρούν εαυτούς επιτυχημένους."

  Ναι αλλά πρόσθεσε και τους μόνιμους μανδαρίνους δήθεν ειδικούς στα φορολογικά στο υπουργείο οικονομικών. Αυτοί τα κάνουν σαλάτα εδώ και πολλά χρόνια.

  Και φτάνουμε στους τόκους εξωτερικού σε χώρες που έχουν σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με την Ελλάδα και ήδη φορολογούν τους τόκους. Να δείτε που θα θελήσουν να φορολογήσουν επί πλέον αυτούς τους τόκους και θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς για μια ακόμη φορά.

  Αυτά σε εποχή που λέμε ότι ψάχνουμε για ξένες επενδύσεις. Εχουμε πλάκα!

 8. George avatar
  George 24/05/2013 23:29:27

  Πριν 25 έτη οι Η/Υ είχαν μικρότερη υπολογιστική δύναμη από ένα σημερινό smartphone. Με αυτούς τους Η/Υ οι Αγγλοι τα είχαν κανονίσει έτσι ώστε κάθε Απρίλιο (αρχή οικονομικού έτους στην Αγγλία) να παίρνω μια εκτύπωση μέσω του HR της εταιρίας που δούλευα με το ποσό που κατατέθηκε στον τραπεζικό μου λογαριασμό (λίγες λίρες διαφορά) από την εφορία, για το προηγούμενο οικονομικό έτος ,χωρίς να έχω κάνει καμμιά δήλωση και χωρίς να ξέρω που είναι η εφορία. Μετά από κάποια χρόνια έμαθα (σε μια pub) ότι ήταν στο διπλανό κτήριο από αυτό που δούλευα και μάλιστα υπεύθυνη για όλο το ΗΒ.

 9. Noger avatar
  Noger 24/05/2013 23:39:18

  Σπινέληδες, Θεοχάρηδες, Καπελέρηδες, Διώτηδες και Σία.....
  Που τους βρήκατε ρε παιδιά, αυτό το αποκορύφωμα της γνώσης και των ικανοτήτων??
  Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα το φαγαν κι οι γαίδαροι.
  Ούτε το σκύλο μου για βόλτα δεν θα τους εμπιστευόμουνα γιατί θα μου τον έχαναν.

 10. euagelos avatar
  euagelos 25/05/2013 00:14:48

  Είναι και επιρρεπείς στα διλήμματα του τύπου : "Αν δεν φορολογηθούν οι τόκοι σήμερα θα αυξηθεί ο κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων αύριο, οπότε η σοφή κυβέρνηση με πόνο καρδιάς λαμβάνει το μέτρο. Αλλά να ξέρετε ότι όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία και πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού, θα αρθούν οι αδικίες."

  • daresome avatar
   daresome @ euagelos 25/05/2013 19:18:31

   Αχ ναι, αυτό με τις θυσίες και τον τόπο, πόσο ωραίο ! Δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα ... !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.