#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2011 13:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως τα πράγματα είναι πιο απλά;Μετά το άρθρο του υιού Ψυχάρη την περασμένη Κυριακή στο ΒΗΜΑ, όπου παρουσιαζόταν ως Σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. άρχισαν οι γνωστές υπερβολές.  Ό,τι δηλαδή ο Σαμαράς "παραδόθηκε στη διαπλοκή", "έγινε και αυτός μέρος του συστήματος" κ.λ.π. Όταν μάλιστα, προς το τέλος της εβδομάδος, έγινε γνωστό ό,τι Σαμαράς παραχώρησε και συνέντευξη στο ΒΗΜΑ, το γλυκό ήρθε και έδεσε."Να η επιβεβαίωση", είπαν ειρωνικά.

Έσπευσα, λοιπόν, και εγώ να αγοράσω την εφημερίδα.

Περίμενα να δω κανέναν ...ξύλινο τεράστιο τίτλο για τη συνέντευξη.Αντί αυτού, είδα ένα ...μικρό κουτάκι! Αν δεν ήμουν ενήμερος, ούτε κάν θα το πρόσεχα ό,τι ήταν συνέντευξη!

Ύστερα ο τίτλος. Ήταν τίτλος αυτός για να κάνεις ...αβάντα;

Στην συνέντευξή του ο Α. Σαμαράς τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στον χρόνο που έχουν προσδιοριστεί.“Όσοι ονειρεύονται παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύουν την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου” δηλώνει και προσθέτει:«δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο”, η πραγματοποίηση των εκλογών “στον χρόνο που έχουμε προσδιορίσει είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας“.

Η καλή εφημερίδα όμως αντί να βάλει τίτλο "Ο Σαμαράς επιμένει να γίνουν οι εκλογές όπως έχει συμφωνηθεί", ή κάτι τέτοιο, έβαλαν αυτόν που βλέπετε για να φτιάξουν κλίμα.

Με άλλα λόγια, δεν διευκόλυνε τον Σαμαρά όπως θα περίμεναν οι οπαδοί του ...συμβιβασμού. Ούτε του βελτίωσε την εικόνα.

Έκαναν ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα εγώ! Και τον εμφανίζουν να υπαναχωρεί από τη θέση του.

Μ' έζωσαν λοιπόν τα φίδια! Ούτε ένα deal  της προκοπής δεν ξέρουν να κάνουν εκεί στη Ν.Δ.! Τους την έφερε ο κυρ Σταύρος! Tην πατήσαμε πάλι! Είπα θυμωμένος.

Κάποιος πονηρότερος, παρατήρησε ό,τι ο κ. Σταύρος το έκανε για ξεκάρφωμα. "Μη φανεί από την πρώτη μέρα, ότι στηρίζει με τα χίλια", είπε ο συνωμότης της παρέας.

Τελικά, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο απλά, όπως μου τα είπε κάποιος που ξέρει τον Σαμαρά από τα παλιά: "Ούτε deal  έγινε, ούτε τίποτα! Ο Σαμαράς ήξερε τον υιό Ψυχάρη από μικρό, είναι Ν.Δ., είναι από την Πύλο, ήθελε να μπεί στην πολιτική, θέλει ο Αντώνης να πάει καλά στην Α΄Αθηνών, όλα τ' άλλα είναι σενάρια!"

Ύστερα, αν υποθέσουμε ότι ο κ. Ψυχάρης ο πρεσβύτερος ήθελε να βάλει –για λόγους διαπλοκής όπως υπαινίσσονται πολλοί- έναν άνθρωπο δικό του δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, θα προτιμούσε να βάλει το γιο του ή κάποιον από τους δεκάδες πρόθυμους παρατρεχάμενους; Και θα το έκανε ανοικτά; Περαιτέρω, ο Αντώνης Σαμαράς, αν ήθελε να μπει στο «παίγνιο» θα δεχόταν τον υιό Ψυχάρη ως σύμβουλο, πάλι έτσι ανοικτά;

Τελικά, είναι αποκλειστική ευθύνη και επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να διαλέξει τους συνεργάτες του. Με αυτούς θα δουλέψει, αυτοί θα επωμισθούν το βέρος της στήριξης του έργου του  στα «δύσκολα» και από αυτούς θα τον κρίνει ο κόσμος. Στο δύσκολο έργο της επιλογής προσώπων, αυτός που αποφασίζει έχει και το δικαίωμα στο «λάθος»…

Σημειολογικά παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο, γνωρίζοντας ότι θα δυσαρεστήσει πολλούς. Αλλά ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να μην παίρνεις κανένα ρίσκο. Ρίσκο και για τον κ. Ψυχάρη, γιατί σε κάθε του κίνηση, σε κάθε του κουβέντα, θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Και  θα κριθεί και αυτός και σίγουρα πιο σκληρά απ’ όλους.

Η συμβουλή η δική μου είναι να μην προτρέχουμε. Σπάνια τα πράγματα είναι όπως φαίνονται. Κατά τα λοιπά στο «τέλος της ημέρας» όλοι κρίνονται. Όχι από τα ονοματεπώνυμα τους, αλλά από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους…

Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε βάλει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας την Ελένη Βλάχου! Τον κατηγόρησε ποτέ κανείς για διαπλεκόμενο;

Αδέξιος Δεξιός

Αυτά, προς το παρόν, διότι όπως λέει και ο ....Φάκτορας "όποιος δεν παίρνει θέση θα καεί στο μεγαλύτερο καζάνι της Κόλασης"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 05/12/2011 14:40:18

  ΑΠΛΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ: Όταν αυτά τα πράγματα είναι απλά τότε η ΜΗ αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι απλούστατη.

  • factorx avatar
   factorx @ Χρήστος Δημάρης 05/12/2011 14:47:26

   Μπορείς να αφήσεις τα τσιτάτα και να απαντήσεις με επιχειρήματα; Εγω σπυ βάζω ένα για παράδειγμα: Η ενίσχυση του ΚΚΕ από τον Κόκκαλη, σημαίνει οτι είναι διαπλεκόμενο;

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ factorx 05/12/2011 15:03:30

    Η ενίσχυση του ΚΚΕ από τον Κόκκαλη βεβαίως και είναι ύποπτη. Και δεν βρίσκω κανένα λόγο που να μην είναι και το ΚΚΕ διαπλεκόμενο. Παρόμοια και πρόσληψη του υιού Ψυχάρη γεννά και αυτή υποψίες. Και αυτό φαίνεται όχι από τις δικές μου αντιδράσεις (που δεν είμαι οπαδός της ΝΔ) αλλά φαίνεται από τις αντιδράσεις των οπαδών της ΝΔ. Και προσοχή φάκτορα. Είμαι καλόπιστος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Δέχομαι λοιπόν πως ο Σαμαράς είναι εντάξει σε αυτό το θέμα. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η πρόσληψη θα προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις; Είναι καιρός για τέτοιες προσλήψεις; Αν δεν τον είχε προσλάβει τι θα πάθαινε; Και αυτά που γράφονται στην ανάρτηση περί προσωπικών συμπαθειών του Σαμαρά προς το υιό Ψυχάρη είναι άστοχα. Ένας ηγέτης πρέπει να καταλαβαίνει πότε οι ενέργειες του προκαλούν ζημιά στην παράταξη του και να μην βάζει πρώτα τις δικές του προτιμήσεις.

   • netakias avatar
    netakias @ factorx 05/12/2011 20:34:48

    Μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος για την θέση, αλλά η ζημιά που έκανε είναι ακόμη πιο μεγάλη.

    Στις επόμενες εκλογές θα γίνει μακελειό ας μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

 2. τσωφλι πασατεμπου avatar
  τσωφλι πασατεμπου 05/12/2011 14:58:20

  Οχι δα, δε μοιαζεις να εισαι και τοσο "αδεξιος" !

 3. christof avatar
  christof 05/12/2011 15:03:44

  Kαλυτερα καινουργιοι,νεοι, και με ταλεντο, παρα δεξια στελεχοι αδεξια, δοκιμασμενα ,φθαρμενα,κυμβαλα αλαλαζοντα,κοινως τενεκεδες.

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 05/12/2011 15:04:54

  Δεν πιστεύω τα περί διαπλοκής για τον Σαμαρά, αλλά προσωπικά θα ήθελα να πάει καλά στην Α' Αθηνών χωρίς την ανάγκη τέτοιων ...επιθέτων, ή μηχανισμών.

 5. juliet avatar
  juliet 05/12/2011 15:10:55

  Αλλο να τολμάς και άλλο να προκαλείς .Δεν είμαι της παλιάς σχολής της στάμπας αλλά οι καιροί είναι πονηροί και εύκολα πέφτεις ...στη λούμπα .Με το ίδιο σκεφτικό εχουμε πολλους ενδιαφερόμενους.

 6. karamanlikos avatar
  karamanlikos 05/12/2011 15:12:35

  Σας το έχω ξαναπεί...
  Τον Καραμανλή τον έριξαν οι ΝΔες!
  Το 2007 καμιά 40 χιλ. πήγαν και ψήφισαν ΛΑΟΣ, γιατί πατήσανε την πεπονόφλουδα του βιβλίου της Ιστορίας...
  Το 2009 καμιά 400 χιλ ΔΕΝ πήγαν να ψηφίσουν γιατί πατήσανε την πεπονόφλουδα του "λεφτά υπάρχουν" έχοντας "ξυνιστεί" από το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου...

  Με δεδομένο αυτό θα πρέπει ο Αντώνης ν' απευθυνθεί στο λαό, δηλαδή ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Και για να μπορέσεις να πετύχεις σ' αυτή τη στόχευση θέλεις κάποιον να μεταφέρει το μήνυμα σε ΟΛΟΥΣ!

  Ξέρετε εσείς κάποιον "δεξιό" που να διαθέτει τέτοια δύναμη;;;
  Ξέρετε εσείς κάποιον "δεξιό" που να θέλει να αφιερώσει χρόνο και χρήμα;;
  Αν ξέρατε θα είχαμε πάρει ΟΛΟΙ τα μηνύματά μας!!!

  • juliet avatar
   juliet @ karamanlikos 05/12/2011 16:19:00

   karamanlikos
   Δεν χρειάζεται χρήμα ,χρόνο ναι.... αλλά που να δουλέψει στη Συγγρού;Πιστεύεις αν δούνε κάποιον να δουλεύει θα τους αρέσει; Αν κάποιος είναι πιο επικοινωνιακός θα το δεχτούν;
   Μέσα σ΄εκείνους που δεν πήγαν βάλε και αυτούς που αφού έκαναν τις δουλειές του σφύριζαν αδιάφορα μετά,βάλε και αυτούς που δεν έλεγαν ότι είναι δεξιοί για να μπορούν σα ν τις σαύρες ν' αλλάζουν χρώμα.
   Τώρα για το Λάος ,αν γνωριζεις.... που ξέρω ότι γνωρίζεις ,μέχρι και ευεργετηθέντες από τη ΝΔ έχει βουλευτές.
   Αυτό το κόμμα ''ηδονίζεται'' να τρώει τις σάρκες του.Φτάνει πιά ,η Πατρίδα μας πάνω απ΄όλα .Το να σηκώνεις ανάστημα σ΄ότι είναι σαπίλα είναι θάρρος και γενναιότητα.Το να πεις ότι είσαι αυτό που είσαι δεν είναι ντροπή.Το να ακούσεις τη γνώμη του αλλού ακόμη και αν διαφωνείς είναι πολιτισμός ,το να δεχτείς ότι υπάρχουν πιο έξυπνοι από σένα ....τι να γίνει ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 7. Χρήστος Ρουγκάλας avatar
  Χρήστος Ρουγκάλας 05/12/2011 15:43:43

  καλά τώρα συνεκρινες την μορφή της Ελληνικής δημοσιογραφίας και της αντίστασης ,απο πλευρας δημοσιογραφίας ,κατα την διάρκεια της 7ετίας,που είχε κλείσει και την εφημερίδα της με τον διαπλεκόμενο Ψυχάρη;

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Χρήστος Ρουγκάλας 05/12/2011 15:53:10

   Τον Κοσκωτά τον ξέχασες; Ποιός του πούλησε την Καθημερινή και έλεγε μετά οτι εξαπατήθηκε;

 8. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 05/12/2011 16:00:01

  Oλίγον άσχετο με το θέμα, αλλά μια περί ΔΟΛ ο λόγος ας δούμε το βίντεο.
  Ο κ. Πρετεντέρης ερωτάται-μαζί με την κ.Μπακογιάννη-περί της συμμετοχής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ σε εκδήλωση της γαλλικής εφημερίδας Liberation.
  Kαι απαντά για τους πολιτικούς του ΛΑΟΣ πως είναι "επικίνδυνοι γιατί είναι αστείοι". ("Ils sont dangerereux, parce-que ils sont rogolos").
  Δηλαδή ο κ. Πρετεντέρης, που διαπιστωμένα προσκαλεί με προκλητικά αυξημένη συχνότητα τον αρχηγό του Λάος στην εκπομπή του, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό και θέλει να παραστήσει τον σοβαρό τον αποκαλεί αστείο. Στην Ελλάδα όμως υποχρεώνει τους τηλεθεατές να παρακολουθούν τον Καρατζαφέρη ως τον πιο συχνό καλεσμένο πολιτικό της εκπομπής του και του δελτίου ειδήσεων στο οποίο συμμετέχει.
  Γνήσια ΔΟΛια διπροσωπία.
  http://vimeo.com/33116697


  υγ: μαύρο στον υιό Ψυχάρη. Ούτε την ψήφο του να μη βρει. Για να μάθουν πως οι ΝΔκράτες δεν είναι πρόβατα.

 9. Wolf avatar
  Wolf 05/12/2011 16:03:14

  Τον φίλο σου τον έχεις κοντά σου, τον ..."εχθρό" σου κοντύτερα!!!

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Wolf 05/12/2011 16:50:19

   «Τον φίλο σου τον έχεις κοντά σου, τον …εχθρό σου κοντύτερα»

   Επικίνδυνη λογική, πολλάκις εκπεφρασμένη εδώ. Αν είναι έτσι τότε να αρχίσουμε το πόκερ με ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα για να μην χρειαστεί να τους αντιπαλέψουμε. Η πραγματικότητα είναι ότι ξενερώσαμε, κάναμε κριτική στον πρόεδρο, αλλά προς απογοήτευση των καλοθελητών δεν θα μας πτοήσει μία, κατ’ αρχήν, άστοχη επιλογή. Δεν είμαστε πασοκικά λιβανιστήρια εμείς, το αντίθετο. Όπου διαβλέπουμε ενδεχόμενα φαλτσαρισμάτων δηλώνουμε παρών και κρατάμε τα μπόσικα…

 10. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 05/12/2011 16:17:28

  Μήπως η συγκεκριμένη κίνηση του Σαμαρά είναι αμυντική;
  Στην πολιτική σκακιέρα γίνονται κινήσεις που πιθανώς θα οδηγήσουν στον σχηματισμό μικρότερων κομμάτων ή την ενίσχυση των μικρών κομμάτων που ήδη υπάρχουν. Κυρίως στην κεντροαριστερά, αλλά μπορεί να επεκταθούν
  και προς τα δεξιά.
  Να έχουμε δηλαδή μια τάση για αποχώρηση στελεχών από τη Ν.Δ, μικρή τάση
  που όμως θα προβληθεί αρκετά από τα ΜΜΕ

  Μήπως λοιπόν ο Σαμαράς ετοιμάζει την άμυνά του στο επικοινωνιακό παιχνίδι;

 11. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/12/2011 16:33:56

  "Η συμβουλή η δική μου είναι να μην προτρέχουμε. "

  Η συγκεκριμμένη επιλογή είναι πέρα για πέρα παράλογη, πρώτον γιατί έχει χαρακτήρα οικογειοκρατίας. Δεύτερον, το όνομα του πατρός του είναι ταυτισμένο με την διαπλοκή και η επιλογή φαίνεται να γίνεται για την συγκάλυψη του διαπλεκόμενου παρελθόντος του.

 12. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/12/2011 18:50:01

  Ο Ανδρέας Ψυχάρης υιός Σταύρου θα κριθεί από τα πεπραγμένα του και τις δημόσιες παρεμβάσεις και πράξεις του από τώρα και στο εξής. Θα είμαστε εδώ και θα δούμε. Αν αποδειχθεί ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ του διαπλεκόμενου συστήματος ΠαΣΟΚ που κυβερνά την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, θα πάρει την μπάλα και τον Σαμαρά που τον έκανε σύμβουλό του. Προτείνω να βγει με αρθρογραφία του να ας πει τί πιστεύει για να δούμε τι τύπος είναι, όπως έχει κάνει στο παρελθόν και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης που είναι σύμβουλος του Σαμαρά

 13. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 05/12/2011 18:54:02

  Εγώ εμπιστεύομαι τον Σαμαρά λόγω του ότι το θέμα είναι τόσο πρόδηλο. Αν ήταν διαπλεκόμενος τότε θα έπαιρνε τον υιο της διαπλοκής κοντά του;
  Κάτι πρέπει να ξέρει ο Σαμαράς, κάποιο στόχο θα έχει.
  Αλλά να γύρίσουμε λίγο το θέμα κι απ΄την ανάποδη: Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να τα σπάσει με όλους που έχουν τα πιο γνωστά ΜΜΕ για να μη θεωρηθεί διαπλεκόμενος; Θα πρέπει οι συνεντεύξεις του να δίνονται μόνον στα Κυνηγετικά Νέα για να μη θεωρηθεί διαπλεκόμενος; Τί σόϊ απόψεις είναι αυτές; Και ο Χριστός στο σπίτι του τελώνη (του διαπλεκόμενου εκείνης της εποχής) πήγε αλλά
  παρέμεινε ο Χριστός, ο Κύριος και Θεός.
  Για να συνέλθουμε λίγο.

 14. dimitris avatar
  dimitris 05/12/2011 19:28:49

  ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ
  ΠΑΛΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ
  Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ
  ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΖΗΤΩ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ
  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
  ΧΘΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΣΤΡΙΜΩΧΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΩ ΜΕΡΕΣ

 15. The Don avatar
  The Don 05/12/2011 21:01:29

  Η αλήθεια είναι, ότι θέλω να πιστεύω, πως ο Σαμαράς έχει κάποιο σατανικό σχέδιο στο μυαλό του και απλά αποκοιμίζει τον εχθρό μέχρι τη μεγάλη επίθεση... Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, αρχίζω να πιστεύω αυτό το σενάριο όλο και λιγότερο...

 16. Γρηγόρης Μαρκέτος avatar
  Γρηγόρης Μαρκέτος 05/12/2011 21:54:18

  Αγαπητέ "αδέξιε δεξιέ" που κρίνοντας από την γραφίδα σου είσαι επιδεξιότατος θα έλεγα. Θα ξεκινήσω την κριτική μου από το τέλος χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον προκλητική τη σύγκριση της Ελένης Βλάχου εκδότριας της ναυαρχίδας του δεξιού τύπου με τον υιό του κληρονόμου του ΒΗΜΑΤΟΣ. Εντελώς άστοχη και ύποπτη η σύγκρισή σου. Όσον αφορά τα περί δεξιάς ταυτότητος του νέου συμβούλου του προέδρου θα ήμουν ευτυχής να μάθαινα πότε συνδικαλίστηκε κάτω από τη σημαία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ή κάποιου άλλου κομματικού οργάνου αργότερα, όπως κάναμε εμείς παλιότερα και κάνουν χιλιάδες Έλληνες σήμερα. Τέλος κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω παρακολουθώντας τις συζητήσεις-ζυμώσεις που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ αν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει από το καταστατικό θητεία(όπως είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει) ή είναι ισόβιος.
  Με τιμή,
  Γρηγόρης Μαρκέτος
  παιδίατρος
  Πάτρα

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Γρηγόρης Μαρκέτος 05/12/2011 22:38:46

   κ. Μαρκέτο μήπως δεν αντιλαμβάνεσθε τι γράφω και τι συμβαίνει γύρω σας; Εγώ γράφω απλώς ότι είναι φίλος του προέδρου και ΝΔ όπως χιλιάδες άλλοι. Αυτά τα περί ταυτότητος και αγώνων τι τα θέλετε; Ισχύουν μήπως για τους νυν βουλευτές του κόμματος, ή μήπως εσείς θέλετε να γίνετε βουλευτής και προβάλετε αγωνιστικές περγαμηνές.

   Όσο για την κ. Βλάχου υπενθυμίζω τι έγραψαν προηγουμένως για τον Κοσκωτά. Κι αν θέλετε να μιλήσουμε και για κάποιους άλλους δεξιούς τάχαμ δηθεν εκδότες που παρεδωσαν την δεξιά και την χώρα στο ΠΑΣΟΚ.

   Και να σς παω και κάτι ακόμα. Στις εκλογές θα κρίνουμε τον Σαμαρά, όπως όλους. Αλλά αυτός δεν κρύβεται τουλάχιστον και οτι εχει να πει και να κανει γίνεται στα ίσια και ανοιχτά. Να μην πούμε τώρα για μερικούς άλλους αρχηγούς...

 17. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 06/12/2011 02:18:27

  Η Ελένη Βλάχου μπήκε από τον Καραμανλή το 1974 στη λίστα επικρατείας της ΝΔ εξαιτίας της ασυμβίβαστης αντιδικτατορικής δράσης της Βλάχου που έκλεισε τις εφημερίδες της και πήγε στο εξωτερικό να αγωνιστεί για την ελευθερία του τύπου. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα..

 18. ΒΠ avatar
  ΒΠ 06/12/2011 11:18:50

  Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον κείμενο, κυρίως γιατί είναι απλό! Μας εξηγεί απλά ο κ. Α. Δεξιός (ΑΔ) ένα θέμα που αρκετούς μας έχει μπερδέψει.

  Σιγά το θέμα, γράφει ο ΑΔ, ένα μικρό "κουτάκι" αφιέρωσε το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ στον Σαμαρά και στα περί εκλογών. Και αν δεν ήταν "ενήμερος" (ο ΑΔ) ούτε που θα καταλάβαινε ότι πρόκειται περί συνεντεύξεως! Τώρα πως το μάτι το δικό μου (που δεν ήμουν "ενήμερος") έπεσε κατευθείαν εκεί, καθώς και 6, 7 άλλων που διαβάζαμε τα αναρτημένα πρωτοσέλιδα έξω από ένα περίπτερο, είναι απορίας άξιον. Φυσικά κανείς από εμάς τους λαθραναγνώστες δεν αγόρασε το"φύλλο", και δεν διάβασε την συνέντευξη. Έκαστος αποκόμισε κάποιες εντυπώσεις από το εν λόγω "κουτάκι" ...

  Και βλέπετε ο πατήρ Ψυχάρης, το "μικρό κουτάκι" το έβαλε στο ΠΑΝΩ μισό του φύλλου, αυτό που φαίνεται όταν το κρεμούν το φύλλο. Και αυτό που μας δείχνουν οι παρουσιαστές εκπομπών στις πρωϊνές και άλλες εκπομπές της τηλεόρασης.

  Επιπλέον, εμένα μου άρεσε το απλό κείμενο του κυρίου ΑΔ γιατί επιτέλους έμαθα τι συμβαίνει με τον υιόν Ψυχάρη. Φήμες άκουγα και όταν κάποιοι εδώ (σε αυτό το ιστολόγιο δηλαδή) ρωτούσαν, μερικοί τους απαντούσαν "απευθύνσου στην ΝΔ να μάθεις". Μάθαμε λοιπόν ότι οι φήμες αληθεύουν και ... παγώσαμε, κακώς όμως παγώσαμε γιατί και πάλι "απλά είναι τα πράγματα".

  Πολύ απλά, μάλιστα. Προσέξτε, πόσο απλά σύμφωνα με τον ΑΔ:

  "Κάποιος" που γνωρίζει τον ΑΔ αλλά και τον Σαμαρά "από τα παλιά", είπε στον ΑΔ:
  “Ούτε deal (sic) έγινε, ούτε τίποτα! Ο Σαμαράς ήξερε τον υιό Ψυχάρη από μικρό, είναι Ν.Δ., είναι από την Πύλο, ήθελε να μπεί στην πολιτική, θέλει ο Αντώνης να πάει καλά στην Α΄Αθηνών, όλα τ’ άλλα είναι σενάρια!”

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ απλότητος εξήγηση!

  Ο Σαμαράς τον ξέρει τον υιό Ψυχάρη, επειδή και οι δύο είναι ... (κρατηθείτε) από την Πύλο!! Κοντοχωριανοί, βρε παιδί μου, συγχωριανοί, πως το λένε. Εκεί τα λέγανε κάτω από τον πλάτανο, ίσως παίζανε και βώλους παλιότερα (γυαλένιες το λένε το παιχνίδι αυτό εκεί). Τώρα γιατί από τους 3000 κατοίκους της Πύλου και άλλες μερικές χιλιάδες εκ Πύλου ορμωμένους, ο Σαμαράς επέλεξε αυτόν -τον υιόν- γιά σύμβουλο και όχι κάποιον άλλο, αυτό δεν μας το εξηγεί ο ΑΔ, στο απλό και σύντομο κείμενό του. Το ότι είναι υιός Ψυχάρη κανένα ρόλο δεν έπαιξε. Το "Πύλιος" μέτρησε!!

  Το δεύτερο μέρος της εξηγήσεως, την οποίαν ο "κάποιος που ξέρει τον Αντώνη από τα παλιά" προσέφερε και ο ΑΔ μας μετέφερε είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!
  Μας λέει λοιπόν ο ΑΔ ότι το παιδί - ο υιός δηλαδή-
  "ήθελε να μπεί στην πολιτική και θέλει και ο Αντώνης να πάει καλά στην Α΄Αθηνών" και έδεσε το (Πύλιο) γλυκό...

  Και επειδή ο Σαμαράς θέλει να πάει καλά παντού, πανελλαδικά, ας βρεί τους όποιους μπορούν να φέρουν ψήφους, μνημονιακούς, διαπλεκόμενους, ντορικούς, μπετατζήδες, προμηθευτές, τέως γαπικούς και ξαφνικά ανανήψαντας και ας τους πάρει μαζί του...

  Το κείμενο αυτό προσπάθησε να "εξηγήσει" "απλά" (sic), τα κατά την γνώμην μου άσχημα και ανεξήγητα. Ένα προηγούμενο (ψευτο-επιστημονικό κειμενάκι) προσπάθησε να μας πείσει ότι η τακτική Σαμαρά ακολουθεί την θεωρία Nash ...

  Αγαπητοί συμπατριώτες εγώ τον ψήφισα τον Σαμαρά στις 4 Οκτωβρίου 2009 (σταύρωσα μόνον αυτόν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ) και τον ξανα-ψήφισα στις 29
  Νοεμβρίου 2009. (Και τότε δεν είχα ιδέα γιά την ύπαρξη του antinews.)

  Και έκτοτε -εγώ και άλλοι που γνωρίζω- (και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό) δίνουμε τον δικό μας -δύσκολο- αγώνα προσπαθώντας να πείσουμε συμπατριώτες μας ότι αποτελεί ελπίδα στην ζοφερή πραγματικότητα της πατρίδας. Στους χώρους της δουλειάς μας, συζητώντας με τους φύλακες και τις καθαρίστριες -όλοι τους απελπισμένοι και τρέμοντας μην απολυθούν το επόμενο πρωί- στον δρόμο, στα πηγαδάκια των πολιτών που διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα στα περίπτερα, στα καφενεία κλπ.

  Και όταν αυτοί οι άνθρωποι μας ρωτούσαν: "Ελπίζεις στην ΝΔ; Δεν είναι η ΝΔ συνυπεύθυνη γιά το κακό;", εμεις απαντούσαμε: "Στον Σαμαρά ελπίζουμε".

  Μετά την μετατόπισή του και την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου (κυβέρνηση Φρανκεστάϊν, την αποκάλεσε ο Βασίλης Μαρκεζίνης προχθές) ας βγει ο Σαμαράς στον δρόμο να εξηγήσει ο ίδιος τι συμβαίνει. Και να εξηγήσει γιατί οι Κούλης, Άρης και άλλοι παραμένουν σε θέσεις κλειδιά (τομεάρχες κλπ.) και γιατί η "ομάδα" αυτών ενισχύεται με τον, υποτιθέμενο εκ Πύλου, υιόν του Βήματος.

  Και να εξηγήσει στον κόσμο ΠΩΣ, ΕΝΩ αδυνατεί να εκκαθαρίσει πρόσωπα και καταστάσεις ΤΩΡΑ -ούτως ώστε να κατορθώσει να κερδίσει την αυτοδυναμία-, ΔΕΝ θα είναι δέσμιος αυτών των 5 ή 6 βουλευτών, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ως πρωθυπουργός.
  Η "θεωρία", "ο Σαμαράς τους συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια, εσείς Η ΒΑΣΗ μαυρίστε τους" είναι αστεία (επιεικώς) και δεν την σχολιάζω.


  Ο Σαμαράς μας ζήτησε την εμπιστοσύνη μας και μας είπε ότι ΔΕΝ επέστρεψε από την έρημο γιά να συμβιβαστεί. Και μας είπε ότι δεν θέλει να γίνει ένας πρωθυπουργός αλλά ένας μεταμορφωτής της πατρίδας και μας είπε ότι "ναι μπορούμε" (στην ΔΕΘ Θεσσαλονίκης) και έκτοτε εξαφανίστηκε στην Συγγρού...

  Και μας ζήτησε να συστρατευθούμε μαζί του. Αλλά δεν μας είπε που να τον συναντήσουμε, εμείς οι Μη-υιοί Ψυχάρη.

  Αντιγράφω από ένα πρόσφατο σχόλιό μου, στην σχετική ανάρτηση "Σαμαράς: οι εκλογές θα γίνουν όπως έχουμε προσδιορίσει" (Από factorx στις 03/12/2011):

  "Ο κόσμος έχει παγώσει και δεν καταλαβαίνει πως και γιατί ο Σαμαράς μετατοπίστηκε. Εφόσον ζητάει την εμπιστοσύνη του κόσμου, ας βγεί να τον συναντήσει και να του εξηγήσει, του κόσμου, πως και γιατί έγινε η μετατόπιση.
  Τι τον κρατάει στην Αθήνα;

  Και ας αρχίσει ενός νέου τύπου περιοδεία, όπου θα πηγαίνει και θα μένει 2-3 ημέρες σε κάθε πόλη, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ έτσι την ευκαιρία να γνωρίσει αυτούς που θέλουν να συστρατευθούν μαζί του. Αλλιώς η έκκλησή του γιά καινούργιο αίμα είναι άνευ αξίας, δεδομένου ότι το “αίμα” αυτό δεν έχει προσβάσεις στην Συγγρού, ούτε τα τηλέφωνα εκεί δεν γνωρίζει.

  Το “πηγαίνω, μιλάω, συγνώμην δεν έχω χρόνο τώρα, φεύγω”, περιστοιχιζόμενος από τους πραιτωριανούς (αρκετοί εκ των οποίων είναι τέως υποστηρικτές της “κόρης”) δεν έχει καμμιά σχέση με το μήνυμα των ομιλιών του (π.χ. στην ΔΕΘ Θεσσαλονίκης).

  Εδώ ο Μίκης Θεοδωράκης 90+ ετών και άρρωστος και την έχει γυρίσει την χώρα πιό πολύ από τον Σαμαρά".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.