#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2012 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως πρέπει να τους αφήσουμε να τρέχουν να μας σώσουν;Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια απίστευτη προσπάθεια ποδηγέτησης του ελληνικού λαού, ένα απίστευτο σχέδιο που περιλαμβάνει τα πάντα. Από την πλύση εγκεφάλου, μέχρι τον εκφοβισμό.

Όλα κινούνται γύρω από το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή.

Πολιτικοί, κανάλια, αναλυτές, διάφοροι άσχετοι και άλλοι δημοσιογράφοι του συστήματος παπαγαλίζουν αυτά που τους έμαθε η κυβέρνηση Παπανδρέου και η τρόικα. Το μάθημα είναι απλό: Να περάσει στον ελληνικό λαό ότι αν δεν κάτσει να του… πάρει τα μέτρα η τρόικα θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Επί δύο χρόνια, κάθε λίγο και λιγάκι έρχεται κι ένα νομοσχέδιο που καταλύει κάθε έννοια συνταγματικότητας, κάθε έννοια νομιμότητας πολιτικής και ηθικής.

Η Ελλάδα ζει την πιο βίαιη προσαρμογή στα δεδομένα που κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν. Όχι ότι η χώρα δε χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις. Φυσικά και πρέπει να έχουμε πλεονάσματα κι όχι συνεχείς προϋπολογισμούς – κουμπότρυπες.

Φυσικά και υπήρξαν λαμόγια που τα έτρωγαν, μαζί και μόνοι.

Φυσικά και ζούσαμε με δανεικά και με παραπάνω από αυτά που βγάζαμε. Όλα αυτά να τα δεχθούμε και να τα αλλάξουμε.

Ό,τι συμβαίνει ωστόσο τελευταία δεν είναι αλλαγή προς το καλύτερο. Είναι βίαιη ανατροπή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στο όνομα μια θολής σωτηρίας.

Κι επί δύο χρόνια δύο λέξεις ξεχωρίζουμε: Χρεοκοπία και σωτηρία, διαλέγετε και παίρνετε, μας λένε όλοι.

Κι έτσι ο κόσμος, τρομαγμένος που ακούει τα χειρότερα, βολεύεται με τα λιγότερο κακά και λέει και «δόξα το θεό».

Κανείς όμως δε μας έχει πει αν πράγματι η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ. Υπάρχει τέτοιος μηχανισμός; Φυσικά και όχι. Χθες η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένεια, Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου είπε ξεκάθαρα ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη.

Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, εκτός από μια εθελοντική αποχώρηση. Τρελός είναι να το ζητήσει κάποιος;

Από την άλλη, σου λένε ότι δε θα έχεις να πληρώσεις τα ομόλογα του Μαρτίου, άρα θα κηρύξεις στάση πληρωμών προς το εξωτερικό. Ε και; Την επόμενη μέρα από τη στιγμή που δε θα πληρωθούν τα ομόλογα θα καταρρεύσει η Πορτογαλία, και μετά η Ισπανία και μετά η Ιταλία και θα φτάσει μέχρι τη Γαλλία το ντόμινο.

Για να δείτε πώς θα τρέχουν λοιπόν η Μέρκελ και τα τσιράκια της να βγάζουν ευρω-ομόλογα, να διασώζουν τράπεζες και να δίνουν δάνεια χωρίς τα ληστρικά επιτόκια.

Δεν προτρέπουμε κάτι τέτοιο. Αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Ευρώπη παίζει ένα απίστευτο παιχνίδι εκβιασμών όμως πίσω από αυτό τρέμει στην ιδέα της κατάρρευσης της Ελλάδας. Όλοι τρέμουν γιατί θα τους στοιχίσει πολύ περισσότερο απ’ ότι η διάσωση.

Γι’ αυτό και είναι πλέον θέμα χρόνου μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας εξαιτίας του PSI που φαίνεται να καταλήγει σε ναυάγιο. Ή ακόμη και από μια αρνητική ψηφοφορία στη Βουλή.

Να δούμε τότε αν θα τρέχουν να μας σώσουν προτού βγει ο κόσμος στο δρόμο και γίνουμε η Αργεντινή της Ευρώπης. Και ξέρετε πόσο εύκολα μπορούν να πάρει φωτιά και οι άλλες χώρες.

Έχει σημασία λοιπόν η στρατηγική του Αν. Σαμαρά και γιατί πάει στα άκρα για… 30 ευρώ της επικουρικής. Όπως έχει σημασία και η αντίθετη στρατηγική του κ. Βενιζέλου ο οποίος συνδέει το πολιτικό του μέλλον με τα «ναι» που θα πει στην τρόικα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 10/02/2012 12:31:53

  Πολύ σωστή η τοποθέτηση, με ένα μόνο κρίσιμο λάθος. Δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Είτε είσαι υπερ του μνημονίου λοιπόν, είτε κατά. Όλα τα υπόλοιπα είναι δυστυχώς υπεκφυγές και πολιτική ατολμία.

 2. TARAMAS avatar
  TARAMAS 10/02/2012 12:44:16

  " Όχι ότι η χώρα δε χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις. Φυσικά και πρέπει να έχουμε πλεονάσματα κι όχι συνεχείς προϋπολογισμούς – κουμπότρυπες."

  Ήμουνα νιος και γέρασα να ακούω για μεταρρυθμίσεις. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχω στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα να κάνει τις μεταρρυθμίσεις. Τέτοια κείμενα τους δίνουν το άλλοθι για να μην κάνουν τίποτα. Ευκαιρία ψάχνουν να κάνουν το κορόιδο για να εξυπηρετήσουν τους ημετέρους, τους βολεμένους και τα παράσιτα. Η μόνη ελπίδα να φτιαχτεί η δημόσια διοίκηση και οι στοιχειώδεις δομές ενός κράτους είναι με το πιστόλι στον κρόταφο από την ΕΕ. Κι αν ήμασταν τόσο φωστήρες στα οικονομικά, δε θα φτάναμε εκεί που είμαστε. Οι φωνές λοιπόν ότι εμείς "ξέρουμε καλύτερα¨ είναι μηδαμινής αξίας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ TARAMAS 10/02/2012 13:03:35

   Με μία διαφορά. Τόσους μήνες ο υπουργαδελφός Καψής και ο ημιμαθής νεοφιλελεύθερος ταλιμπάν Πορτοσάλτε έσκουζαν "να μειωθεί ο μισθός των ΔΥ στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα". Ε, λοιπόν, έγινε αυτό, πήγε ο μισθός του νεοδιόριστου δασκάλου στα επίπεδα αυτά, δηλαδή 590 ευρώ (καθαρά), και ακολούθησε ο μισθός του νέου ιδιωτικού υπαλλήλου στα 416.

   Γιατί δεν το λέτε καθαρά εσείς οι νεοφιλελεύθεροι ότι χρησιμοποιείτε το δημόσιο μόνο για φερετζέ, και ότι στόχος σας είναι η βουλγαροποίηση ΣΥΝΟΛΙΚΑ των αμοιβών;

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Αυριανιστής 10/02/2012 14:10:59

    Δε θα χρειαζόταν να μειωθεί κανένας μισθός ΔΥ ή ΙΥ αν τόσα χρόνια είχαμε εφορίες που να δουλεύουν, δημόσιες υπηρεσίες που να μη στελεχώνονται από τους αφισοκολλητές των κομμάτων, πολιτικούς που να μη στηρίζονταν για την επιβίωσή τους στους μαζικούς διορισμούς σε άχρηστους οργανισμούς και υπηρεσίες και που να λένε στοιχειώδεις αλήθειες στο λαό, ΜΜΕ που να μη στελεχώνονται από αστοιχείωτα παιδαρέλια που να διακινούν και να εδραιώνουν τριτοκοσμικές πολιτικές και οικονομικές απόψεις. Είναι εκπληκτικό ότι παρόλο το κατάντημα της χώρας λόγω του σοβιετικού τύπου κράτους και οικονομίας που δημιουργήσαμε, η οργή σας στρέφεται στον αντρεοπαπανδρεικό μπαμπούλα του "νεοφιλελευθερισμού" που ανάθεμα κι αν ξέρετε τι είναι. Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος γιατί όσα κατά καιρούς λέω θεωρούνται αυτονόητα ακόμη και στα σοσιαλιστικά κόμματα σε όλο τον δυτικό κόσμο. Κάθε παραμύθι όμως έχει και τον κακό του, και το παραμύθι που σας πούλησαν και με τη σειρά σας πουλάτε στη χώρα αυτή έχει τον νεοφιλελευθερισμό στο ρόλο του δράκου, για να αποπροσανατολίζει από αυτούς που στην πραγματικότητα έφεραν τη χώρα στην καταστροφή. Εσείς φέρατε τη βουλγαροποίηση, με τη φεουδαρχική οικονομία και το απαρχαιωμένο πολιτικό σύστημα που στηρίξατε για να μπορείτε να απομυζάτε κάθε παραγωγική δύναμη του τόπου και να λυμαίνεστε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ TARAMAS 10/02/2012 14:15:11

     Συμφωνώ με το πρώτο μέρος όσων έγραψες. Αλλά, για τα "αυτονόητα στον δυτικό κόσμο", σε ρωτάω και σε 'ενα σχόλιο παρακάτω: πόσο "αυτονόητος" είναι στη δυτική Ευρώπη ο μισθός των 416 ευρώ;

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Αυριανιστής 10/02/2012 14:47:32

      Όπως λέω και παρακάτω, τα 416 ευρώ φυσικά δεν είναι αυτονόητα στην Ευρώπη, θα γίνουν στην Ελλάδα όμως γιατί την φέραμε στην χρεοκοπία. Νομίζεις ότι θα συνεχίσουν να μας πληρώνουν οι απέξω; Πολύ φοβάμαι ότι με τα μυαλά και τους πολικούς που έχουμε και τα 416 θα φαίνονται πολλά σε λίγο καιρό. Που είναι οι "πατριώτες" πολιτικοί που θα φτιάξουν ομάδες ελλήνων ειδικών που θα επεξεργαστούνε σε συνεργασία με ξένους ειδικούς αξιόπιστα εναλλακτικά σχέδια - σενάρια εξόδου από την κρίση, που θα τα προωθήσουν στο εξωτερικό στα διάφορα κέντρα αποφάσεων, που θα έχουν ένα πλάνο για να κινηθεί η χώρα, ένα στόχο για το λαό της, ένα βάσιμο εναλλακτικό σχέδιο για χρεοκοπία βρε αδερφέ αν κρίνουμε ότι είναι προτιμότερη. Που θα έχουν απαντήσεις σε σχεδιασμούς γερμανογάλλων, οι οποίοι στο κάτω κάτω όταν κρίνουν ότι είμαστε εντελώς για τα μπάζα θα μας πετάξουν στα σκυλιά για να περισώσουν το δικό τους οικοδόμημα. Σου φαίνεται ότι ξέρει κανένας που πάμε; Θεωρείς σοβαρά τα "σχέδια" εξόδου των κομμάτων από την κρίση που κάνουν μόκο για ότι θα πρέπει να αλλάξει (από μεταρρυθμίσεις σε κρατικές δομές και διαδικασίες εννοώ, γιατί εσύ κόλλησες μόνο στους μισθούς) και το μόνο που λένε είναι "όχι άλλη λιτότητα, θα φέρει ύφεση" - όταν αυτό σημαίνει επιπλέον χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους των ευρωπαϊκών χωρών; Και άντε να μας δώσουν τα επιπλέον χρήματα για να ελαφρύνει η λιτότητα, εμείς έχουμε κάνει κάτι για να τους πείσουμε γι αυτό, για να δείξουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομία της χώρας; Αξιοποιήσαμε δημόσια περιουσία, απελευθερώσαμε επαγγέλματα, ιδιωτικοποιήσαμε, καταργήσαμε γραφειοκρατία, κλείσαμε δαπανηρούς οργανισμούς που δε προσφέρουν τίποτα, χτυπήσαμε καρτέλ, φέραμε αξιολόγηση και αξιοκρατία στο δημόσιο, απλοποιήσαμε το φορολογικό, μειώσαμε την προσωπική επαφή του πολίτη με την διοίκηση, τι σκ.. κάναμε δυο χρόνια τώρα; Τίποτα δεν κάναμε, άλλα από αυτά είναι "νεοφιλελεύθερα" και άρα ταμπού, άλλα θίγουν διάφορες συντεχνίες, άλλα μας θίγουν το πολιτικό μας σύστημα και αφαιρεί τον έλεγχο από όσους λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας. Και φυσικά σε έξι μήνες θα είμαστε στο ίδιο σημείο και φυσικά θα μας ζητάνε νέες περικοπές. Και τα 416 θα φαίνονται πολλά τότε. Αλλά εμεις εκεί το χαβά μας, μην αλλάξουμε τίποτε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ TARAMAS 10/02/2012 13:12:29

   Μιλάς για έλεγχο της χώρας από αυτούς που με συνενόχους τους δικούς μας πράκτορες μας άρμεγαν τόσα χρόνια με C4I, Leopard, Siemens και υποβρύχια; Πόσο ηλίθιοι νομίζεις πως είμαστε να πιστεύουμε την ίδια παρόλα που μας την έχεις σερβίρει 300 φορές; Έλιωσε η καραμέλα, βρες κάτι πιο έξυπνο, δεν πιάνει η ίδια χαζομάρα.

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Γεώργιος Τ. 10/02/2012 13:52:18

    Αν τα λαμόγια εξαγόραζαν την ψήφο σου και εσύ τους εξέλεγες για να τα κονομήσουν απ τις μίζες, ποιος φταίει ο πωλητής (αυτός να πουλήσει θέλει) ή ο μπουνταλάς ο αγοραστής; Και δε μιλάω για κανένα έλεγχο της χώρας, αυτά τα λες εσύ ο βολεμένος με τις πελατειακές σου σχέσεις που δε θες να σου τις θίξουν, εγώ μιλάω για όλα αυτά που έχει κάνει όλη η Ευρώπη εδώ και 20 χρόνια, ενώ η Ελλάδα περί άλλα τυρβάζει.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ TARAMAS 10/02/2012 13:55:33

     Τι ακριβώς έχει κάνει "όλη η Ευρώπη εδώ και 20 χρόνια"; Έχει πάει τους μισθούς στα 416 ευρώ; Σε ποια Ευρώπη αναφέρεσαι; Σε εκείνη που μας έβαλε ο Καραμανλής ή στη "Νέα Ευρώπη" που έλεγε ο Ράμσφελντ;

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Αυριανιστής 10/02/2012 14:16:17

      Μιλώ για τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες αγαπητέ μου, αυτές που είναι κόκκινο πανί στην Ελλάδα όπου οι νόμοι βγαίνουν για να βολεύουν τις επαγγελματικές ομάδες κι όχι για τον πολίτη. Τα 416 ευρώ δε τα έκανε η Ευρώπη, τα έκανε η Ελλάδα που στήριξε τη ανάπτυξή της στα δανεικά και κλώτσησε όλες τις ευκαιρίες.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ TARAMAS 10/02/2012 14:23:18

      Είσαι διατεθιμένος, έστω και τώρα, τη "δωδεκάτη ώρα", να στηρίξεις ΚΙ ΕΣΥ την υγιή παραγωγική ανάπτυξη της Ελλάδας αγοράζοντας ΑΥΣΤΗΡΑ και ΜΟΝΟ ελληνικά προϊόντα, έστω και λίγο ακριβότερα σε πρώτη φάση (αφού δεν θέλετε δραχμή για να γίνουν φτηνότερα); Γιατί το να ξορκίζουμε το παρασιτικό μοντέλο την ώρα που πηγαίνουμε και τα ακουμπάμε στο Lidl, δε νομίζω ότι δίνει λύσεις.

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Αυριανιστής 10/02/2012 14:52:17

      Εγώ το κάνω ήδη αυτό και από καιρό. Αυτό είναι κάτι που ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί και πρέπει να κάνει, χωρίς όμως φανφάρες και εκστρατείες που γυρίζουν μπούμεραγκ.

 3. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 10/02/2012 12:50:00

  "Κανείς όμως δε μας έχει πει αν πράγματι η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ. Υπάρχει τέτοιος μηχανισμός; Φυσικά και όχι. Χθες η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένεια, Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου είπε ξεκάθαρα ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη. Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, εκτός από μια εθελοντική αποχώρηση. Τρελός είναι να το ζητήσει κάποιος;"
  "«Θα τα δούμε όλα αυτά στην αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ», αρκέστηκε να πει ερωτηθείς σχετικά. Επισημαίνοντας εξάλλου πως «αν φύγουμε από το ευρώ η κόλαση που θα ζήσουμε θα είναι άνευ προηγουμένου», ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει ούτως ή άλλως έγκριση από τη Βουλή» για τη νέα δανειακή σύμβαση."( Newsbeast, σήμερα).

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 10/02/2012 12:55:25

  "Επί δύο χρόνια, κάθε λίγο και λιγάκι έρχεται κι ένα νομοσχέδιο που καταλύει κάθε έννοια συνταγματικότητας, κάθε έννοια νομιμότητας πολιτικής και ηθικής."
  Ειδικά το φορολογικό νομοσχέδιο έχει γίνει το κλουβί με τις τρελές.
  Έχει αλλάξει άπειρες φορές, έχουν προστεθεί άπειρες τροποποιήσεις και φυσικά όλοι οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι - γιατί υπήρχαν τέτοιοι - ξένοι επενδυτές λάκισαν διότι εάν δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας σταθερός φορολογικός νόμος που να ανανεώνεται κάθε 10 χρόνια, δεν μπορείς να κάνεις μετρήσιμες προβλέψεις στο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan).

 5. ο ξένος avatar
  ο ξένος 10/02/2012 12:58:24

  Αμφιβάλλω. Ξέρεις γιατί; Δεν μπορεί η Ε.Ε. να αποφασίσει κατάργηση του "Συλλόγου Προστασίας Αλιέων Κηφισού", επειδή είναι πια Ε.Ο. και δεν έχει ψάρια, αλλά αυτοκίνητα. Ούτε να καταργήσει έναν αχρείαστο Οργανισμό που το "έργο" του καλύπτεται από μια αντίστοιχη διεύθυνση υπουργείου. Η Ε.Ε. μπορεί να πει κόψτε χ εκατομμύρια ευρώ. Τότε, οι Έλληνες πολιτικοί θα προτιμήσουν να κόψουν τη "Βοήθεια στο Σπίτι", όπου απασχολούνται λιγότεροι κομματικοί εγκάθετοι.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ο ξένος 10/02/2012 13:11:16

   Το άρθρο του Γιανναρά με τους άπειρους νεοδιορισθέντες επί ΓΑΠ "ειδικούς συμβούλους" το είδες;
   Μέχρι και "υπεύθυνοι" για προστασία από τα τσουνάμι!
   Eθνικό Kέντρο Προειδοποίησης για Tσουνάμι!!!
   http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_05/02/2012_426118
   Ο ΓΑΠ μπέρδεψε το Πουκέ με τα Καμένα Βούρλα και τη Σουμάτρα με τη Σαλαμίνα!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 10/02/2012 13:58:24

    Σαρξ εκ της σαρκός τους είναι, ΒΙΣ, ο σημερινός "καταγγέλλων". Προφανώς τα χαλάσανε στη μοιρασιά εσχάτως, και είπε να αξιοποιήσει τον "πατριωτικό" φερετζέ που φιλοτεχνούσε όλα αυτά τα χρόνια, μπας και τσιμπήσει κανείς.

    Ο συγκεκριμένος κύριος είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τους συναρθρογράφους του της διπλανής σελίδας (Alexis, Πάσχοντα, Παγουλάτο κ.α), γιατί τουλάχιστον από δαύτους ξέρεις ότι πρέπει να φυλάγεσαι.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 10/02/2012 14:28:27

    Σαρξ εκ της σαρκός τους είναι, ΒΙΣ, ο σημερινός "καταγγέλλων". Προφανώς τα χαλάσανε στη μοιρασιά εσχάτως, και είπε να αξιοποιήσει τον "πατριωτικό" φερετζέ που φιλοτεχνούσε όλα αυτά τα χρόνια, μπας και τσιμπήσει κανείς.

    Ο συγκεκριμένος κύριος είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τους συναρθρογράφους του της διπλανής σελίδας (Alexis, Πάσχο, Παγουλάτο κ.α), γιατί τουλάχιστον από δαύτους ξέρεις ότι πρέπει να φυλάγεσαι.

 6. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 10/02/2012 13:02:35

  H στρατιγική, η διαπραγμάτευση θέλει προσόντα του διαπραγματευτή.
  Όπως εφυΐα, ευελιξία, υπομονή, επιμονή, γνώσεις κ.λ.π.
  Ποτέ η διαπραγμάτευση δεν είναι ¨χτυπάω το χέρι στο μαχαίρι¨, γιατί έτσι , το μόνο που καταφέρνω είναι να ματώσει το χέρι μου.
  Πολλές φορές, ο ελιγμός του διαπραγματευτή, δεν είναι κατανοητός ούτε από την απέναντι πλευρά με την οποία διαπραγματεύεσαι. Αυτό μάλιστα θεωρείται επιτυχία.
  Εμείς λοιπόν, ο λαός, που δεν καθόμαστε στο ¨τραπέζι της διαπραγμάτευσης¨, ούτε γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα, ή θα πρέπει να πάρουμε θέση βάσει των ελλιπών στοιχείων που γνωρίζουμε και να επαναστατήσουμε ας πούμε, ή θα περιμένουμε, έχοντας εμπιστοσύνη στον διαπραγματευτή μας, οτι δεν θα μας ¨πουλήσει¨, να δούμε την πορεία και την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης και στη συνέχεια ν΄αντιδράσουμε ή όχι.
  Επειδή η όλη κατάσταση είναι ρευστή και τα κρυφά δεδομένα , ένα ένα ίσως βγούν στην επιφάνεια, ας μη βιαστούμε να τα κάνουμε μπάχαλο.
  Μήπως και το μπάχαλο, στο οποίο εξωθείται η κοινωνία , είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της χώρας;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 10/02/2012 13:05:42

   Αν η υφιστάμενη (κατά τεκμήριο) ηγετική δεξαμενή της χώρας δεν μπορεί να προστατέψει την κοινωνία από το μπάχαλο αλλά αντιθέτως σπρώχνει και η ίδια προς αυτό, ε, τότε διαλυθήτω!

   • ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
    ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ @ Αυριανιστής 10/02/2012 13:18:22

    Όλα δεν μπορεί να τα κάνει η πολιτική ηγεσία.
    Κι΄ο λαός πρέπει να είναι συνετός, να μην παρασσύρεται, να μην γίνεται μάζα.
    Άλλωστε αυτός ο λαός σε λίγο θα εκλέξει την αυριανή του ηγεσία. Φαντάσου να κάνει άλλο ένα λάθος τώρα. Δυστυχώς το λάθος αυτό θα είναι πολύ βαρύ.

 7. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 10/02/2012 13:02:52

  Ταραμά, τα ίδια έλεγαν και οι δοσίλογοι στην κατοχή...

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Απολλώνιος 10/02/2012 15:02:23

   Όχι δεν τάλεγαν, η ΕΕ φτιάχτηκε μετά τον Β ΠΠ :) Σοβαρά τώρα, αυτό είναι το επιχείρημά σου;

 8. aurora3363 avatar
  aurora3363 10/02/2012 13:09:27

  εσυ τσουβαλιάζεις τους πολιτικούς και συνδικαληστές με τον Ελληνα πολίτη!! Αν είναι δυνατόν!!

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ aurora3363 10/02/2012 13:10:27

   στον ταραμα απάντησα..

 9. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ avatar
  ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ 10/02/2012 13:10:32

  Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

  Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

  Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος (εκδοτικό προνόμιο) και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας. (λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο κ.α)

  Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

  http://www.scribd.com/oikonomia247

  • Νταβελιώτης avatar
   Νταβελιώτης @ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ 10/02/2012 14:21:35

   «Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες. »

   Τους το απεμπόλησαν με το ζόρι το δικαίωμα να εκδίδουν χρήμα.
   Και όποιος αντιστάθηκε σ' αυτό τον ενέταξαν στην black list και μετά τον εξαφάνισαν (τελευταία τέτοια περίπτωση ο Καντάφι στην Λιβύη).
   Και όταν ένα κράτος δεν μπορεί να εκδώσει χρήμα δεν μπορεί να ασκήσει ανεξάρτητη οικονομική πολιτική. Είναι απόλυτα εξαρτημένο απ' αυτόν που κόβει χρήμα (εν προκειμένω απ' την ευρωπαϊκή τράπεζα και κατ' επέκτασιν απ' αυτούς που ελέγχουν την ευρωπαϊκή τράπεζα δλδ γερμανία και γαλλία).

 10. parsifal avatar
  parsifal 10/02/2012 13:23:33

  ο Λοβέρδος βγαίνει και "προειδοποιεί" τους χαχόλους οτι "...θα μειωθούν τα εισοδήματα ολων κατά 57 % σε περίπτωση πτωχεύσεως..." μια κοινωνία εξαρτώμενη βασικά απο "προσόδους" (οθωμανική κοινωνία !) και οχι απο παραγωγικές δραστηριότητες τι θα κάμει ;
  Θα πεί ya vol mein fuhrer και θα είναι και ευχαριστημένη εάν ζεί με 22 % περικοπές αλλά εξακολουθεί να "ανήκει στην Ευρώπη", να πηγαίνει στον ελεγχο διαβατηρίων CE και οχι "Τρίτες χώρες" (εκεί που ανήκει δηλαδή !) και γενικώς να βαυκαλίζεται οτι είναι κάτι σαν την ...Σλοβενία η την Σλοβακία που εχουν και αποψη για τα οικονομικά μας !
  Οπότε τουμπεκί, ολα θα ψηφισθούν απο τους απαραίτητους, κάποιοι θα ξεκαρφωθούν(252 νομίζω απαιτούνται) και ο πυρήνας του Κράτους, τα ΜΑΤ θα αναλάβουν την νουθέτηση των ολίγων αμφισβητούντων την "κατάσταση πολιορκίας" και των διαταγών της Kommandatur...
  Προφανώς θα εξαιρεθούν ΕΛΑΣ (για τον Στρατό δεν είναι βέβαιο...) και ΣΔΟΕ, Τελωνεία κλπ απο τα νέα μέτρα...
  Ποιός θέλει να ακούσει για εξοδο απο το € η για "τσαμπουκά" με αρνηση του χρέους, δραχμή, διεθνή επαναπροσανατολισμό της χώρας κλπ ;

 11. aurora3363 avatar
  aurora3363 10/02/2012 13:49:58

  νομίζω οτι το αρθρο εχει απόλυτο δίκιο .Εκεί εγγυται και ο εκβιασμός των ευρωπαίων..οτι αν χρεοκοπήσουμε συμπαρασέρνοντας την Ευρώπη ...μαυρο φίδι που μας έφαγε!!!Αυτός πιστευω είναι και ο γρίφος όλης της συμπεριφορας του Σαμαρά και μην ψαχνουμε να βρουμε τίποτα άλλο..Οι άλοι υπο το κράτος του πανικού και της μικροπολιτικής τους είχαν αφήσει έχουν αφήσει τα πράγματα χωρίς καμμία διαπραγματευση..και το λεει καθαρα ο ΑΣ..είναι πολυ διαφωτιστικό (για μένα τουλάχιστον) το άρθρο και οι αναγνώστες πρέπει να του δώσουν την πρέπουσα σημασία και να βαλουν το μυαλό να δουλέψει

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ aurora3363 10/02/2012 13:59:19

   νομίζω οτι το αρθρο εχει απόλυτο δίκιο .Εκεί εγγυται και ο εκβιασμός των ευρωπαίων..οτι αν χρεοκοπήσουμε συμπαρασέρνοντας την Ευρώπη ...μαυρο φίδι που μας έφαγε!!!Αυτός πιστευω είναι και ο γρίφος όλης της συμπεριφορας του Σαμαρά και μην ψαχνουμε να βρουμε τίποτα άλλο..Οι άλοι υπο το κράτος του πανικού και της μικροπολιτικής τους είχαν αφήσει έχουν αφήσει τα πράγματα χωρίς καμμία διαπραγματευση..και το λεει καθαρα ο ΑΣ..είναι πολυ διαφωτιστικό (για μένα τουλάχιστον) το άρθρο και οι αναγνώστες πρέπει να του δώσουν την πρέπουσα σημασία και να βαλουν το μυαλό να δουλέψει.Και για να ολοκληρώσω πιστεύω πως δεν μπορούμε ούτε να χρεωκοπήσουμε ούτε να φύγουμε απο το ευρώ..Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε (κατα τους ευρωπαιους) είναι να χρεωκοπησουμε (χρεωκοπημενοι είμαστε) τους πολίτες η να βγούμε εθελοντικά απο το ευρω

 12. TARAMAS avatar
  TARAMAS 10/02/2012 14:59:27

  Όχι, με τίποτα δεν το κάνω. Στη δημοκρατία όμως η ψήφος και η καθημερινή συμπεριφορά και πρακτική έχει και βάρος ευθύνης.

 13. Nik avatar
  Nik 10/02/2012 15:20:32

  Εξοδος από το Ευρώ σημαίνει προετοιμασία μηνών αν όχι χρόνων. Είναι, λοιπόν, μπαρούφα ολκής. Δεν είναι σαν την υποτίμηση που την αποφασίζεις Κυριακή βράδυ και την ανακοινώνεις Δευτέρα τα ξημερώματα.

  Το γεγονός ότι αναφέρεται δείχνει πόσο λίγα ξέρουν οι δήθεν αυθεντίες των οικονομικών της Ευρώπης.

 14. ΜΙΧΑΛΗΣ Τ. avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ Τ. 10/02/2012 17:00:57

  Οι ίδιοι που μας υπόσχονται ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε επίσημα μας οδηγούν κατευθείαν εκεί. Η εμμονή των Ευρωπαίων να χαρακτηρίζουν την Ελλάδα <> που δεν μοιάζει με καμίας άλλης χώρας κάτι λέει.Στην Αργεντινή ενώ διαπραγματεύονταν το δικό τους P.S.I. το Δ.Ν.Τ. τράβηξε την πρίζα και επήλθε κατάρρευση.Μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους της ήταν στο Αμερικανικό δίκαιο ενώ οι αντίστοιχοι <> είχαν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ο βαθμός αλληλεξάρτησης των ντόπιων τραπεζών με τις ευρωπαϊκές και το κοινό νόμισμα. Μόλις εξυγιανθούν (με το ελληνικό κράτος να αναλαμβάνει το κόστος) και το σύνολο του χρέους περάσει σε αγγλικό δίκαιο, για να είναι όλοι οι δανειστές κατοχυρωμένοι θα μας αφήσουν να κηρύξουμε επίσημη στάση πληρωμών εντός ευρώ. Ως τότε οι αγορές θα έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στο Ευρώ και τα κρατικά ομόλογα των περισσοτέρων χωρών της Ε.Ε., μιας που η Ελλάδα είναι μια <>. Δεν αποκλείεται μάλιστα μετά από αυτό να ζητήσουμε μόνοι μας να βγούμε από το ευρώ(παρακάμπτοντας έτσι τα όποια νομικά προβλήματα) για λόγους ανταγωνιστικότητας και υποτίμησης της εσωτερικής μας οικονομίας.Παράλογο δεν είναι και το σενάριο να μας επιβληθεί διπλό νόμισμα (ευρώ για το εξωτερικό και κάτι σαν δραχμή στο εσωτερικό) έως ότου καταστήσουμε βιώσιμο το χρέος μας και παραγωγική την οικονομία μας, οπότε (αν γίνει ποτέ αυτό και αφού θα έχουμε βιώσει απίστευτη φτώχεια, πείνα και κοινωνική εξαθλίωση) θα μας επιτραπεί να επιστρέψουμε στο ευρώ. Εντελώς προσωπική μου άποψη (χωρίς να προτρέπω κανέναν για τίποτα) είναι ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση και να εισρεύσουν τα χρήματα που αφορούν μόνο τις τράπεζες (άλλωστε αυτά και μόνο αυτά. είναι κατά δήλωση Σόϊμπλε ήδη έτοιμα να δοθούν χωρίς ειδικές προϋποθέσεις και όρους) οι μεγαλομέτοχοι τους θα εξακολουθούν να κερδοσκοπούν με την τιμή τους. Αυτή θα αυξομειώνεται αλλά κατ' ουσίαν θα έχει ανοδική τάση μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση οπότε το κράτος θα αγοράσει πανάκριβα μετοχές και ομολογίες. Εν συνεχεία θα φτάσουν σε εξευτελιστικές τιμές και θα εξαγοραστούν πάμφθηνα από επενδυτικούς ομίλους τύπου Κατάρ και όχι μόνο.
  Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, παρά τις εξαγγελίες και όρκους περί του αντιθέτου, είτε ακολουθήσουμε την πολιτική των κομμάτων εξουσίας και Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένου του Σαμαρά, του Κουβέλη και Τσίπρα), είτε αυτόν του Κ.Κ.Ε., ή ακόμα και αυτόν που προτείνουν φωνές τύπου Καζάκη, ή και οποιοδήποτε άλλον δρόμο, η καταστροφή που θα βιώσουμε σε πρώτη φάση θα είναι η ίδια. Αυτό που διαφέρει είναι η προοπτική που μας δίνει η κάθε πρόταση και το δικαίωμα να αποφασίσουμε μόνοι μας για αυτήν. Για αυτό σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζονται εκλογές! Το δηλητήριο εδώ που φτάσαμε δεν το αποφεύγουμε ότι και να γίνει,τουλάχιστον ας έχουμε την αξιοπρέπεια σαν το Σωκράτη να το πιούμε μόνοι μας. Η σημερινή βουλή έλαβε εντολή να μας ταΐσει γλυκό νεράντζι (βλέπε <>) και για αυτό δεν νομιμοποιείται να διαχειρίζεται την σημερινή κρίση. Η επόμενη πρέπει να μας δώσει κώνειο και για αυτό πρέπει να ψηφίσουμε με ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και τις γενιές που θα ακολουθήσουν το δηλητήριο που προτιμάμε.
  Συγνώμη εάν σας κούρασα.

 15. Νικόλαος Σκαρλάτος avatar
  Νικόλαος Σκαρλάτος 10/02/2012 17:59:52

  Η ιστορία εκδικείται. Όταν αποκόπτεις τη σχέση σου μ' αυτή είσαι καταδικασμένος να επαναλάβεις τα λάθη του παρελθόντος και να βαδίζεις στο σκοτάδι. Εάν δεν ξέρεις που πηγαίνεις δεν έχει σημασία πιό δρόμο θα πάρεις. Η στρατηγική του υπερδανεισμού είναι μια παλιά μέθοδος των αποικιοκρατών, με την οποία κλείνουν ερμητικά στο πυθάρι (pot-latch), όπως την αποκαλεί ο Γάλλος κοινωνιολόγος Gaston Bouthoul, τις μικρές, αλλά πλούσιες σε πρώτες ύλες και ενεργειακά αποθέματα χώρες. Δυστυχώς όμως μας κυβερνούν πολιτικοί που δεν ήταν και δεν είναι ικανοί να βλέπουν τα πράγματα, όπως είναι, αλλά όπως αυτοί θα ήθελαν να είναι. Αυτό όμως είναι η χειρότερη ανωμαλία του πνεύματος.

  • Γιώργoς Αχαιός avatar
   Γιώργoς Αχαιός @ Νικόλαος Σκαρλάτος 10/02/2012 20:23:20

   Σωστό μόνο που στην παγίδα έπεσαν μέσα οι αποικιοκράτες τούτη την φορά.
   Η Ισπανία, η μεγαλύτερη αποικιακή δύναμη, η Πορτογαλία, η Αγγλία, η Γερμανία (μην ξεχνάμε το χρέος 95% που έχει) και ασφαλώς και η Ελλάδα πρώτη και καλύτερη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.