#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2008 20:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως πρέπει να αναβληθεί η επίσκεψη στην Άγκυρα;

 Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μια ασυνήθιστη (για τα δεδομένα της «εποχής» Καραμανλή-Ερντογάν) προκλητικότητα της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα: Αιγαίο, Οικουμενικό Πατριαρχείο, Κυπριακό, Θράκη, Σκόπια, Κόσσοβο κλπ. Το τουρκικό γενικό επιτελείο εκδίδει συνεχώς ανακοινώσεις περί δήθεν «παραβίασης των τουρκικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων». Και η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έφτασε στο σημείο να διαμαρτύρεται με νότα επειδή ελληνική εφημερίδα χαρακτήρισε «κατάσκοπο» τον Τούρκο στρατιωτικού ακόλουθο που περιόδευσε στην Θράκη, από τις 24 έως τις 28 Δεκεμβρίου. Όλα αυτά συμβαίνουν βέβαια εν της αναμενόμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Άγκυρα, η οποία τοποθετείται για τις 23 Ιανουαρίου αλλά δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως. Με τη γνωστή πρακτική των λεονταρισμών στο Αιγαίο, οι Τούρκοι επιδιώκουν, είτε να θέσουν το θέμα των βραχονησίδων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είτε να τορπιλίσουν την επίσκεψη.

Αν πάντως, κάποιοι νομίζουν ότι όλα αυτά τα κάνουν από μόνοι τους οι στρατιωτικοί, γελιούνται. Όλα δείχνουν συνεννόηση του Ερντογάν με τους στρατηγούς, όπως επιβεβαιώνουν οι παράλληλες κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης σε άλλα «μέτωπα». Για παράδειγμα, πρόσφατα, μετά τον Ερντογάν, και ο Τούρκος πρόεδρος, Γκιούλ, ετάχθη υπερ της ονομασίας των Σκοπίων, ως «Μακεδονία», ενώ αποδοκίμασε ως... «παράλογη» την ελληνική αντίθεση στη συγκεκριμένη ονομασία. Εξάλλου, η Άγκυρα, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες της κ. Μπακογιάννη, εξέφρασε την υποστήριξή της στην Αλβανία, την Κροατία και τα Σκόπια προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι, εκτός της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, κ. Μπαμπατζάν,  στη Θράκη βρέθηκε προσφάτως και ο προαναφερθείς στρατιωτικός ακόλουθος της γείτονος στη χώρα μας. Μια κίνηση γεμάτη συμβολισμό, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν διπλωμάτη (άρα εκπρόσωπο της πολιτικής εξουσίας της χώρας του), αλλά εκπρόσωπο του στρατιωτικού κατεστημένου.

Όταν λοιπόν, η Τουρκία συμπεριφέρεται συστηματικά με τραμπούκικο τρόπο, εκ των πραγμάτων τίθεται ζήτημα εάν πρέπει να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, ή όχι. Και εάν μεν πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη –κάτι που δεν φαίνεται πάντως- έχει καλώς. Εάν όμως, είναι μια ακόμη φιλική συνάντηση των δύο κουμπάρων, καθ’ υπαγόρευση των ΗΠΑ, γιατί να μην αναβληθεί; Όπως και να’ χει, ελπίζουμε οι Τούρκοι να μην τα κάνουν αυτά επειδή μας βρήκαν μπόσικους, λόγω «ζαχοπούλειου μπάχαλου» και ασυνεννοησίας στην πολιτική ηγεσία για τα θέματα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τάκης avatar
  Τάκης 10/01/2008 00:33:11

  Είναι φανερό ότι η Ντόρα σέρνει τον Καραμανλή στην Άγκυρα για δικούς της λόγους. Είναι δεδομένο ότι τις μέρες της επίσκεψης η τούρκικη προκλητικότητα θα ενταθεί. Μένει να δούμε αν ο Καραμανλής θα πέσει στην παγίδα που του έχει στήσει το Μητσοτακέικο για να τον ρίξει μια ώρα γρηγορότερα.

 2. anesis avatar
  anesis 10/01/2008 07:49:34

  Βρε παιδιά τα κολπάκια της Τουρκίας είναι για εσωτερική κατανάλωση χρόνια τώρα. Κάτι σας και τα δικά μας που όταν έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση ..... γίνετε κανένας σεισμός και μας αποπροσανατολίζει, όταν το ασφαλιστικό περνά σε δεύτερη μοίρα και οι μεγαλοεκδότες μας αναγκάζουν να ασχοληθούμε με τα σώβρακα, όταν η παιδεία πάει κατά διαόλου και ο Τάκης ( πιστεύω χωρίς συμφέρον)τον διαφέρει ποια είναι τα σενάρια της Ντόρας για να ρίξει μια ώρα νωρίτερα τον Καραμανλή.
  Φυσικό επακόλουθω αυτό που οι "φίλοι" μας κάνουν αλλά να μην τσιμπάμε και σας χάνοι.
  Την δουλεία τους κάνουν οι Τούρκοι αυτή που ξέρουν πολύ καλά. Το θέμα είναι οτι εμείς συνέχεια πέφτουμε στην λούμπα.
  Η καλύτερη περίπτωση είναι η αδιαφορία.
  Ο εχθρός σκοτώνετε με αδιαφορία.
  Τελικά μήπως στις παγίδες μας ρίχνουν κάποιοι άλλοι;

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 10/01/2008 10:06:52

  Οταν δεν έχεις την δύναμη να επιβάλεις την πολιτική σου ως πρωθυπουργός στους υπουργούς και στους κρατικούς αξιωματούχους που έχεις διορίσει δεν είναι δυνατό να έχεις πυγμή στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής που χρειάζεται συγκρούσεις και ευελιξία. Ο Καρμανλής σέρνεται πλέον από τις εξελίξεις τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά και δεν φαίνεται να έχει ούτε στρατηγική ούτε δυνάμεις για να γίνει πραγματικός πρωθυπουργός.

 4. anesis avatar
  anesis 10/01/2008 15:00:50

  Σοβαρά ; Για το κάθε γαμήσι που κάνει ο κάθε αξιωματούχος φταίει η πυγμή του Πρωθυπουργού;
  Άν είναι έτσι τοτε τι να πω για τον Σιμήτη ποτ είχε και υπ΄εξ. τον Γιωργάκη.
  Κάτι φωτιές στο Πατρειαρχίο τις θυμάστε, τα Ίμια τα ξεχάσαμε, τον Οτσαλάν τον σκοτώσαμε κκκκκκκκ άλλλα πολλλλλλά !!!
  Στην Τουρκία υπάρχει μια ενιαία εξ πολιτική υπάρχουν σώφρονες πολιτικοί ηγέτες οι οποίοι κατανοούν ότι το συμφέρον της χώρας τους επιβάλλει τη διατήρηση καλών σχέσεων με την Ελλάδα και τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, Υπάρχουν και κάτι ανόητοι μεγαλοϊδεάτες εθνικιστές του στρατοκρατικού κατεστημένου, οι οποίοι είτε διότι δεν μπορούν να κατανοήσουν το συμφέρον της χώρας τους είτε διότι θέλουν να εκτρέψουν την τουρκική κοινή γνώμη από τα μεγάλα και σοβαρά εσωτερικά προβλήματα (οικονομικά, εθνοτικά, πολιτικά) επιδιώκουν την ένταση στις τουρκοελληνικές σχέσεις και εκδηλώνουν μια απειλή μια επιθετικότητα.
  Αλλά ξέχασα μήπως και μεις δεν έχουμε κάτι τέτοιους μεγαλοιδεάτες που πετούν την κοτσάνα και όποιο πάρει ο χάρος!!! Αυτός ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πως τον λένε ..... Μέγα Αλέξανδρο.

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/01/2008 02:34:12

  anesis
  πρεπει να ήσουν στο payroll Σημίτη.
  Οι απόψεις σου είναι το απαύγασμα του μειοδοτικού εκσυγχρονισμού και τού υποτακτικού στον νεο-οθωμανισμό.
  Η θεωρία του καλού τούρκου που τον εμποδίζει ο κακός τούρκος να φανεί καλός.

  Πήγαινε στην Ίμβρο και την Τένεδο και κάνε σύγκριση με την Κομοτηνή.

 6. anesis avatar
  anesis 11/01/2008 14:09:23

  Παρόλο Προφήτης μάλλον δεν τα πιάνεις τα ψηλά γράμματα φίλε. Το να καλλιεργείς το κλίμα που σου επιβάλλουν κάποιοι είναι λάθος!
  Φαντάρος πήγες ή την έβγαλες και συ με το χαρτί του Ι5.
  Στην Ελλάδα του 21 αιώνα περισσότερο κινδυνεύεις από τους ρουφιάνους τους δημοσιογράφους παρά από τους κατά παράδοση εχθρούς σου.
  Τελικά δεν κατάλαβα τι προσπαθείτε να πείτε με όλα αυτά συγκρίσεις κάνετε ή θέλετε να μοιάσουμε σε αυτούς!
  Ανώτεροι ήμασταν και θα είμαστε, θα πέσουμε στο επίπεδο τους ; όμοιοι θέλετε να γίνουμε ;
  Το θέμα στα Ίμια ποιός το ξεκίνησε φιλαράκο ;
  Τον Οτσαλάν ποιός τον παρέδωσε (κάρφωσε) στους Τούρκους);

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.