#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2010 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως ο Τσίπρας πρέπει να διαβάσει λίγο Λένιν;«Η συνείδηση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να είναι αληθινά πολιτική συνείδηση αν οι εργάτες δεν μάθουν να απαντούν σ’ όλες χωρίς εξαίρεση τις περιπτώσεις αυθαιρεσίας και καταπίεσης, βίας και κατάχρησης, οποιεσδήποτε τάξεις κι αν αφορούν οι περιπτώσεις αυτές. (…) η αυτεπίγνωση της εργατικής τάξης συνδέεται αδιάρρηχτα με την πλήρη σαφήνεια (…) για τις αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ όλων των τάξεων της σύγχρονης κοινωνίας».

Β.Ι. Λένιν, “Τι να κάνουμε”

Όπως διαβάσαμε στον Τύπο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας πρότεινε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. την συγκρότηση ενός μπλοκ δυνάμεων που θα αντιπαρατεθεί με το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν το Μνημόνιο .

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι αυτό το μπλοκ δυνάμεων μπορεί να συγκροτηθεί από τους διαφωνούντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το ΚΚΕ, τους Οικολόγους και την Δημοκρατική Αριστερά.

Δηλαδή ο κ. Τσίπρας πέρα από το γεγονός ότι αποκλείει τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας από τον αγώνα κατά του Μνημονίου αποκλείει και όσους πολίτες δεν ανήκουν ούτε σε αυτήν, ούτε στα κόμματα και κομματίδια που προτείνει.

Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι…

Ημεροδήκτης

(στην φωτογραφία ο κ. Τσίπρας δεν διαβάζει Λένιν, αλλά Λαφαζάνη. Τουλάχιστον ο τελευταίος κάτι θα θυμάται από την θητεία του στον Μαρξισμό- Λενισμό)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 29/11/2010 19:01:57

  του βάζεις δύσκολα

 2. Factorx avatar
  Factorx 29/11/2010 19:04:22

  Καλα, ας αρχίσει απο το "Ενα Βημα Μπρος Δυο Βηματα Πισω" κ

 3. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 29/11/2010 19:05:05

  Είναι να μην καβαλήσεις το καλάμι.

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 29/11/2010 19:16:41

  μάλλον πρέπει να ανοίξεις φροντιστήριο!

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 29/11/2010 19:21:02

  Mήπως θα έπρεπε να διαβάσει λίγο Αριστοτέλη καλύτερα;

 6. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 29/11/2010 19:22:27

  Τώρα του βάζετε τα αδύνατα!

 7. ζαπ-ζαπ avatar
  ζαπ-ζαπ 29/11/2010 19:31:22

  αν δεν απατώμαι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει πως θα τιμήσει στο ακέραιο την υπογραφή της χώρας στο μνημόνιο, οπότε όταν ο μικρός διαβάσει Αριστοτέλη και Λένιν, ίσως θυμηθείτε την δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας που μάλλον δεν τον βάζει εύκολα στο αντιμνημονιακό μπλόγκ.

 8. Max Stirner avatar
  Max Stirner 29/11/2010 20:09:01

  Φυσικά αυτό που τον απασχολεί είναι η δημιουργία αντιδεξιού μετώπου και ουχί αντιμνημονιακού. Αυτά να τα βλέπει ο Αντώνης που ώρες ώρες δείχνει έως και να παρακαλάει τις δυνάμεις (λέμε τώρα) της αριστεράς καλώντας τις σε ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο.

 9. cobalt avatar
  cobalt 29/11/2010 20:20:15

  Σε περίπτωση που θα είμαστε ακόμα στο μνημόνιο, όταν ο Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός, θα έχει τον άχαρο ρόλο να πρέπει να τιμήσει την υπογραφή του Ελληνικού κράτους. Τι θα πεί δηλαδή; "Ευχαριστούμε πολύ, δεν πληρώνουμε τα δάνεια";

  Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι υπέρ του μνηνονίου, σημαίνει πως έχει αξιοπρέπεια και κοινή λογική. Όλοι αυτοι που ψηφίσαν "παρών" δηλαδή είναι αντιμνημονιάκοι και ο μόνος που είπε όχι, είναι εκτός του "μπλόκ" των εθνοσωτήρων;

  Πόση διαστρεύλωση πιά;

  Η ιδέα του Αλέξη βέβαια, είναι βλαμμένη και καιροσκοπική, όψιμα θέλει να υιοθετήσει την οργή του κόσμου που ολοένα βλέπει να φουντώνει.
  Λές κι όταν αρχίσουν τα ποδοβολητά, απ' τη δικιά του γειτονιά δεν θα περάσει κανένας..

 10. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 29/11/2010 20:31:39

  O Λένιν και οι μπολσεβίκοι αγωνίζονταν να διδαχθούν από τις ίδιες τις μάζες. Αυτό το "δόγμα" της παραδοσιακής αριστεράς ότι "πρέπει να κολυμπάμε στις μάζες" το ξέρουν, γενικότερα όλα τα ονομαζόμενα αριστερά ή κομμουνιστικά κόμματα; Μάλλον, όλοι τους έχουν ξεχάσει τις ιστορικές παρακαταθήκες και εμπειρίες που τους άφησε ο ίδιος ο χώρος τους.

 11. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 29/11/2010 20:33:53

  «Όποιος περιμένει», έγραφε ο Λένιν, «μια “καθαρή” κοινωνική επανάσταση, δεν θα τη δει ποτέ του. Αυτός είναι επαναστάτης στα λόγια που δεν καταλαβαίνει τι θα πει επανάσταση.» Χρειάζεται και σπρώξιμο η επανάσταση, παιδιάαααα. Ειδικά όταν υπάρχουν οι συνθήκες. 'Η ανεβαίνεις στο τραίνο της, και μπαίνεις στη λοκομοτίβα, στη θέση του οδηγού, ή μένεις στον σταθμό να κοιτάς τα τραίνα να περνούν.

 12. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 29/11/2010 20:37:59

  Πολυ καλός ο Δημήτρης Καζάκης
  "Η ιστορική διάσταση της Οκτωβριανής επανάστασης"
  Γράφει:
  Στην πραγματική ζωή η επανάσταση ξεκινά, όπως έγραφε ο Ένγκελς, «με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε κοινό μέτωπο με τα επίσημα κόμματα ενάντια στην κυβέρνηση, η οποία μ’ αυτόν τον τρόπο απομονώνεται και ανατρέπεται. Μόνο αφού τα επίσημα κόμματα που υπάρχουν ακόμη έχουν επιφέρει αμοιβαία, συλλογικά και με επιτυχία τη δική τους καταστροφή, μόνο τότε επέρχεται… ο μεγάλος διχασμός και μαζί του η ευκαιρία για τη δική μας επικράτηση.»

 13. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 29/11/2010 20:49:30

  ...Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σεπτέμβριο του 1917, απαντώντας στην κινδυνολογία των αστών που ισχυρίζονταν ότι ένα κοινό μέτωπο των μενσεβίκων, εσέρων και μπολσεβίκων με σκοπό να περάσει η
  εξουσία στα σοβιέτ θα βύθιζε τη χώρα σ’ έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, ο Λένιν έγραφε: «Μια συμμαχία των μπολσεβίκων με τους εσέρους και τους μενσεβίκους ενάντια στους καντέτους, ενάντια στην αστική τάξη, δεν δοκιμάστηκε ακόμη. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, η συμμαχία αυτή δοκιμάστηκε μόνο σ’ ένα μέτωπο, μόνο για πέντε μέρες, …, τον καιρό του κορνιλοφισμού, και εξασφάλισε στο διάστημα αυτό
  απόλυτη νίκη κατά της αντεπανάστασης, που επιτεύχθηκε με ευκολία τέτοια που δεν είχε ακόμη γνωρίσει καμιά επανάσταση, κατάφερε μια τόσο συντριπτική ήττα στην αντεπανάσταση των αστών, των τσιφλικάδων και των καπιταλιστών, των συμμάχων-ιμπεριαλιστών και των καντέτων, ώστε… δεν έμεινε ούτε ίχνος
  εμφυλίου πολέμου.»

 14. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 29/11/2010 20:50:20

  ...Ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι δεν ήταν απλώς θετικοί στην πιθανότητα ενός κοινού μετώπου ακόμη και με
  τα πιο δεξιά κόμματα της επανάστασης, αλλά το επεδίωκαν με κάθε τρόπο, το ήθελαν και ήλπιζαν σ’ αυτό
  το μέτωπο, γιατί, αφενός θα στερούσε την αντεπανάσταση από κάθε ουσιαστικό λαϊκό έρεισμα και
  αφετέρου θα επέτρεπε το πέρασμα όλης της εξουσίας στα σοβιέτ με ειρηνικό τρόπο. «Τα Σοβιέτ», έγραφε
  ο Λένιν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1917, «παίρνοντας όλη την εξουσία, θα μπορούσαν ακόμη και τώρα…
  να εξασφαλίσουν την ειρηνική εξέλιξη της επανάστασης, την ειρηνική εκλογή των βουλευτών από το λαό,
  την ειρηνική πάλη των κομμάτων μέσα στα Σοβιέτ, τη δοκιμασία στην πράξη του προγράμματος των
  διαφόρων κομμάτων, το ειρηνικό πέρασμα της εξουσίας από τα χέρια ενός κόμματος στα χέρια του
  άλλου.»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.