#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/07/2008 23:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως οι θερινοί μακεδονομάχοι ….βοηθούν την Ζήμενς;

Άκουσα στα κανάλια ότι «την αντίδραση των κατοίκων στη Μελίτη Φλώρινας προκαλούν οι φήμες, ότι Σκοπιανοί εθνικιστές θα μεταβούν στο χωριό από τη γειτονική χώρα, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο με αφορμή το πανηγύρι του χωριού για τον προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου και θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις αλυτρωτισμού». Αφορμή για τις φήμες αυτές αποτέλεσε η πρόσκληση μεταξύ άλλων συλλόγων από διάφορα χωριά της Μακεδονίας και ενός χορευτικού συγκροτήματος από τη γειτονική χώρα. Το greece-salonika όμως παρουσίαζε χθες εντελώς διαφορετικά την είδηση, αναφερόμενο σε  «πρόθεση των Σκοπιανών να διοργανώσουν την "4η Παγκόσμια Συνάντηση Παιδιών Προσφύγων από την Αιγαιατική Μακεδονία", στη Μελίτη της Φλώρινας το επόμενο Σαββατοκύριακο». Για την οποία το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να κρατήσει low profile και «για να μην εξαφθούν τα πνεύματα και δημιουργηθούν τυχόν επεισόδια μεταξύ θερμόαιμων της μίας και της άλλης πλευράς» και επειδή δεν πρέπει να τους δίνουμε μεγάλη σημασία.Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση για το θέμα, έχω την εντύπωση ότι τα κανάλια και η  κυβέρνηση έγιναν ξαφνικά μακεδονομάχοι εν μέσω καύσωνος για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το τεράστιο θέμα της Ζήμενς. Μέχρι και τα συνθήματα με σπρέι που γράφτηκαν σε ελληνικές τουριστικές αφίσες στην Ρώμη έκαναν μεγάλο θέμα. Εσείς τι λέτε;  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/07/2008 23:30:27

  εσύ factorx το πρωτοείπες νομίζω, αλλά και ο Γκρουέφσκη και νομίζω και ΟΤΕ-Γερμανός αυτό κάνουν: μας τραβάνε από την Ζήμενς.

  Η Ζήμενς λύνεται εύκολα (ένας δικαστής να δεχτεί την αίτηση αναστολής λειτουργίας). Ο ΟΤΕ-Γερμανός θα έχει επιχειρήματα πολυπλοκα, αναλύσεις και ακαταλαβίστικα για τον κόσμο...δηλαδή, όπως και με τον Γκρουέφσκη, χ... ψηλά και αγνάντευε.

  Άσε που τον Γκρουέφσκη, καλά να'ναι ο άνθρωπος, μπορεί και να του σφύριξαν από καμιά χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Οι υπηρεσίες τους σε καταγράφουν κάθε φορά που λές την λέξη που αρχίζει από Ζ και τελειώνει σε ήμενς... Θα κάνουν πολλά ακόμα φοβάμαι.

 2. Alkimos avatar
  Alkimos 15/07/2008 23:46:13

  Ας ξυπνήσουμε επιτέλους! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Σκοπιανό πρόβλημα υπάρχει και είναι ολοφάνερο ότι η διάλυση αυτού του μορφώματος είναι προδιαγεγραμμένη. Το ότι υπάρχει ακόμα, οφείλεται, στο ότι εξυπηρετεί προς το παρών τα συμφέροντα διαφόρων παραγόντων. Έχω λόγους να πιστεύω, ότι όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια αποσκοπούν όντως, μόνο στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Είναι καιρός, να δείξουμε σ’ όλους αυτούς τους λιμοκοντόρους της πολιτικής, ότι δεν τρώμε κουτόχορτο!!! Εντός της χώρας βρίσκεται το πρόβλημα, και αφορά το μοίρασμα της πίτας...

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/07/2008 00:10:23

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συζητούμαι για ένα ανύπαρκτο πρόβλημα?

  Το να συζητάς για ένα ανύπαρκτο θέμα απλά το κάνεις υπαρκτό.

  Η μόνη απάντηση κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι:

  Κλείσιμο των συνόρων (όχι εμπάργκο κλείσιμο αφού προβαίνουν σε εχθρικές ενέργειες), αποζημίωση και απομάκρυνση των Ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται, να θέσουμε θέμα προάσπισης των μειονοτήτων της ΦΥΡΟΜ σε διεθνή κέντρα / τύπο / ΜΜΕ (Αλβανικής, Ρομ, Ελληνικής κλπ) και ας τους ξεκαθαρίσουμε ότι μπορούν να αποκαλούνται Μακεδονία, Πελοπόννησος, Ήπειρος ....Αρειανοί ή ΕΛ, απλά δεν έχουν συναλλαγές μαζί μας (πχ ...δεν μπαίνουν σε ΕΟΚ, ΝΑΤΟ κλπ ).
  Άσε που δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν προχωρεί σε διευθέτηση των διμερών θεμάτων:
  -δεν θα έπρεπε να επεκτείνουμε τα όρια στις λίμνες των Πρεσπών αφού μετά από την διάλυση της Γιουκοσλαβίας είμαστε το μεγαλύτερο κράτος και μας ανήκουν τα 2/3 βάση Διεθνούς δικαίου?
  - δεν θα έπρεπε σε όσους αισθάνονται Μακεδόνες να τους χορηγήσουμε Ελληνικά Διαβατήρια με τους ίδιους όρους που χορηγεί και η Βουλγαρική Κυβέρνηση?
  -αφού ο κ Τίτο ο κ Δημητρώφ και κάποιο άλλοι, με τη δημιουργία της Μακεδονικής Δημοκρατίας της Γιουκοσλαβίας και σε συνάρτηση του Ελληνικού εμφυλίου ορισμένοι (και δεν βάζω πολιτικές ταμπέλες αλλά εθνικές) εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους ας γίνει μια επιτροπή για αποζημιώσεις και στις ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ (δεν υπήρχαν Ελληνικές περιουσίες πχ στο Μοναστήρι ή στην Οχρίδα, ή για να το συζητήσουμε και αλλιώς ....αφού το αποτέλεσμα ήταν πράξη πολέμου δεν οφείλονται ....εκατέρωθεν αποζημιώσεις?) και ας τελειώσει το θέμα. Το θέλει η ΦΥΡΟΜ?


  ΥΓ

  εδώ ο κόσμος καίγεται και ....Γκρουέφσκη χτενίζεται

 4. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 16/07/2008 00:18:55

  Βλεπω την Ζημενς - και τον Γκρουεφσκη παρεπιπτωντος-να κανουν χρυσες δουλειες στα Σκοπια, ενδεχομενως με ορισμενους κοινους συμμετεχοντες με την Ζημενς Ελλας (τρομαρα τους για το Ελλας)!

 5. ανωνυμος ακροατης.. avatar
  ανωνυμος ακροατης.. 16/07/2008 08:29:31

  Πιστεύω πως τα κανάλια παίζουν το παιχνίδι του Ρουσόπουλου.
  Το δημοσίευμα που αναφέρεσε,αυτό του Greece-Salonika είναι απόλυτα κατατοπιστικό.
  Αρκετά με το δούλεμα των "παραδοσιακών"ΜΜΕ.

 6. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 16/07/2008 09:16:12

  ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ"ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ" ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ
  ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ) ΘΑ"ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ"ΚΕΝΤΡΩΝ"
  (ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ)ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ,
  ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/07/2008 13:16:07

  μου αρέσει η ιδέα χορήγησης ελληνικού διαβατηρίου σε όποιον αισθάνεται έλληνας.

  να δείτε ότι σε τέτοια πρόταση, θα αντιδράσει η ...Ε.Ε.

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/07/2008 13:35:27

  ‘Ας ξεκινήσω με τον Άλκιμο. Όντως έτσι είναι επειδή στα ακόμα μη οριστικοποιημένα σύνορα Κοσσόβου-Σκοπίων έχει στηθεί με το «έτσι θέλω» το μεγαλύτερο στρατόπεδο των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Και όσο θα βρίσκεται εκεί αυτό το κατασκεύασμα οι ΗΠΑ θα το παίζουν διευθυντέςβαλκανική ορχήστρας. Για να έχουν ήσυχο και το κεφαλάκι τους. ‘Ετσι δέχομαι την ενορχήστρωση κατά Λοβέρδον αλλά προσθέτω και την συγκυρία του εσωτερικού μας μπάχαλου γιατί την στιγμή αυτή το μόνο που μου έρχεται στον νού είναι το . . . αρχαίο και σοφό ρητό «έμαθαν πως π. . . ε και πλάκωσαν κι’οι σκοπιανοί».

  Το δε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ φίλε μου, όσα χρόνια κι’αν περάσουν, θα υπάρχει. Πραγματικά ή τεχνητά συντηρούμενο, θα υπάρχει μιάς και μέσα σ’αυτό εμπλέκονται η Βουλγαρία, που σήμερα με τα ελληνοσκοπιανά την βοηθούμε, αλλά και οι Αλβανοί και οι Ρουμάνοι.
  ============================================================
  Στην συνέχεια και για τον Anonymous ασφαλώς και θα το γιορτάσουν και θα το κάψουν. Τι δουλειά όμως έχουν στην χώρα μας, από την οποία διεκδικούν την Μακεδονία; Ποιός τους δίνει ή θα τους δώσει την άδεια να μπούν; Ποιός θα επιτρέψει την άφιξη και το στήσιμο όλων των μηχανών λήψεως της U.S.Embassy και του American Consulat για να μεταφέρουν σε όλον τον Πλανήτη πόσο κακοί είναι οι ‘Ελληνες που δεν ελευθερώνουν την Μακεδονία για την δώσουν στα Σκόπια. Μπορεί όλα αυτά και τα χειρότερά τους να είναι συμφωνημένα. Εμείς όμως μπορούμε την ημέρα εκείνη να πολιορκήσουμε την Μελίτη, να κάψουμε τις κάμερες αλλά και τα οχήματα με το SK-MK στους αριθμούς κυκλοφορίας τους. Μια και καλή για να γίνει ο απαραίτητος ντόρος. Τι έχουμε να φοβηθούμε; Τον μακεδονικό αγώνα εμείς τον δώσαμε. Μέσα στην ελληνική επικράτεια, Τώρα θα τον απαρνηθούμε;

  Και εγώ δεν θέλω και είμαι εναντίον κάθε προβοκάτσιας. Αλλά μόνο έτσι μπορούμε να προλάβουμε την δική τους. Παράλληλα θέλω να πιστεύω ότι, η Αθήνα θα στείλει μερικές εκατοντάδες αστυνομικούς με πολιτική περιβολή. Για να μην κάνουμε την δουλειά μόνοι μας και χωρίς βοήθεια και καθοδήγηση.
  ============================================================
  Στου Ιθαγενή το κείμενο που με βρίσκει σύμφωνο σε γενικές και ειδικές γραμμές, θα πρόσθετα κάτι για τον έλεγχο και την στατιστική, μιάς και ο Γκρούεφσκυ θέτει θέμα μειονοτήτων εδώ και εκεί. Να γίνει μία διεθνής επιτροπή από τον ΟΗΕ, που θα έχει σαν έργο την επιβεβαίωση της καταγωγής αυτών, που ζητούν αποζημιώσεις. Γιατί εδώ και χρόνια στο μπλέξιμο από τα μπούτια τους βρίσκεται και η για σκοπιανούς λόγους αλλαγή των ονομάτων, αλλά και των επαγγελμάτων. Κάποτε τον γιατρό τον είχαν βαφτίσει μέχρι νεωτέρας . . . γιατροσόφσκυ!

  Στο υποθετικό κλείσιμο των συνόρων θα γίνει το μπάχαλο, όταν οι σκοπιανοί, που κατά χιλιάδες διαθέτουν πλέον βουλγαρική ταυτότητα, βουλγαρικό διαβατήριο και βουλγαρική ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, αρχίσουν να καταφθάνουν μέσω Προμαχώνα.

  Στο μεταξύ γίνονται άλλα τέρατα, που δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητος. Και για παράδειγμα πράξεις αγοραπωλησιών μέσω τρίτων από σκοπιανούς στην χώρα μας. Στην Χαλκιδική και στην Πιερία. Λέει τίποτε αυτό;

  Τέρας είναι όμως και η δική μας ηλιθιότης. Που κάθε βράδυ ανεβαίνουμε στο πούλμαν του καζίνου της Γευγελής και το πρωϊ επιστρέφουμε με το ίδιο πούλμαν, ελαφρωμένοι κατά μερικές εκατοντάδες ευρώ. Πλάκα έχει όταν πέφτει ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών και στέλνουν στην Θεσσαλονίκη μία 10-μετρη κούρσα με δύο έως τρείς ξεβράκωτες που υποδέχονται μερικούς αμετάπειστους της ρουλέτας, ή μήπως . . .
  ============================================================
  ‘Όπως και να έχουν οι απόψεις μας, το βέβαιο φαίνεται να είναι ότι, κάποτε πρέπει να δείξουμε το μπόϊ μας. Και αυτό μπορεί να γίνει με την επιλογή και την σύνθεση μερικών από τα μέτρα, που προτείνονται εδώ από εμάς και πάρα πολλούς άλλους, αλλά και μερικών άλλων, που πιθανόν να γνωρίζει καλύτερα η εξουσία.

  Πιστεύω ακόμα ότι, αν παρ’ελπίδα λάβει χώρα, σάρκα και οστά η προσβολή της χώρας μας από τον Γκρούεφσκυ, το λιγότερο που θα ακολουθήσει, όσο και αν φωνάζουν στην Αθήνα ο Καραμανλής και η κόρη του Μητσοτάκη αλλά και ο Γιωργάκης, θα είναι ένα τρανταχτό συλλαλητήριο και μετά γαία πυρί μειχθήτω.

  ΠΕΛΙΑΣ

 9. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 16/07/2008 14:02:30

  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ!! ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ (ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ) ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!! ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ....

  ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ?

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ?

 10. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 16/07/2008 14:06:03

  ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΒΛΕΠΕ ΟΝΟΜΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟ. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?

 11. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/07/2008 14:17:10

  Ομογένεια,

  για ποιό ΥπΕξ γράφεις; 'Οσο εκεί μέσα βρίσκονταν ο Γιωργάκης, η συνεννόηση γίνονταν ΜΟΝΟ στα αμερικάνικα! 'Ολοι οι υπάλληλοι, σύμβουλοι και το κακό συναπάντημα, ήταν απο το αμέρικα και μιλούσαν μόνο την γλώσσα τους!

  Όταν ήλθε η αλλαγή, μόλις μία φορά μπόρεσε ο αμερικανός πρέσβυς να εμφανισθεί εκεί μέσα με τον σκύλο του, που κατουρούσε σε κάθε γωνία και το υπουργείο βρώμαγε συνεχώς. Είχαν κατεβάσει και όλα τα κάδρα με τους ήρωες του 21, επειδή θα έρχονταν για επίσκεψη στην Ελλάδα ο φίλος του Γιωργάκη και ομόλογος απο την Τουρκία. Τα έχει ανεβάσει κανείς μέχρι σήμερα;

  Σήμερα με την Ντορούλα στα καθήκοντα του ΥπΕξ ξέρει κανείς, για το τί επικρατεί εκεί μέσα; Γιατί ο Μολυβιάτης είχε φροντίσει να φτιάξει μία καθαρά ελληνική ατμόσφαιρα στο ΥπΕξ. Και όταν ξεκαθάρισε στον αμερικανό πρέσβυ ότι, δέν θα μπαίνει στο γραφείο του χωρίς ραντεβού, ο Κωστάκης εκτελώντας άνωθεν, τον παραίτησε.

  Απο πού λοιπόν αγαπητή Ομογένεια να υπάρχει μακροπρόθεσμη πολιτική στο ΥπΕξ; Υπάρχει πολιτική ελληνική; Και αυτό είναι το βασικότερο ερώτημα.

  ΠΕΛΙΑΣ

 12. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/07/2008 22:46:35

  EK MEΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ i-Reporter

  Η απάντηση της Ελλάδας στον κ.Γκρόλιο και την παρέα του: Απο εδω και πέρα Causus belli...- ο λαός των σκοπίων ας αναλάβει τις ευθύνες του

  Σύμφωνα με ορισμένες (αξιόπιστες νομίζω) πληροφορίες μου η ιταμή πρόκληση του κ.Γκρόλιου (και της παρέας του) - και ενόψει απο αύριο της προβοκάτσιας που ετοιμάζουν - θα απαντηθεί απο την ελληνική κυβέρνηση και απο τον Κ.Καραμανλή όπως αρμόζει. Δηλαδή:

  1ον Θα επιστραφεί-η επιστολή - ως απαράδεκτη στον αποστολέα της

  2ον Με αφορμή την ιταμή πρόκληση και όλες τις κινήσεις της σκοπιανής πλευράς ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα απευθύνει επιστολή στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (και στην ΕΕ, δηλαδή τον Ν.Σαρκοζύ) στην οποία θα καταγγέλει το γειτονικό κρατίδιο και θα "παγώνει" κάθε διαδικασία συζήτησης όσο η ηγεσία του συμπεριφέρεται εχθρικά στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαο. Θα τονίζει οτι η Ελλάδα, που γέννησε την Δημοκρατία, σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, αλλά στη χώρα μας υπάρχει ΜΙΑ και ΜΟΝΟ θρησκευτική μειονότητα μουσουλμανική, που μάλιστα ζει και βασιλεύει και περνάει μια χαρά....

  Θα προειδοποιει το Συμβούλιο Ασφαλείας οτι απο τη στιγμή που η σκοπιανή κυβέρνηση συμπεριφέρεται και λειτουργεί ως εχθρικό κράτος προς την Ελλάδα - παρά τα τεράστια χρηματικά ποσά βοήθειας που έχει πάρει απο την Ελλάδα, παρά τις μεγάλες επενδυτικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες ελληνικών επιχειρήσεων στο σκοπιανό εδαφος κλπ - τότε θα βρίσκει ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ απέναντι την Ελλάδα και οι πόρτες σε ΝΑΤΟ και ΕΕ θα παραμείνουν εσαεί κλειστές. Και οποιαδήποτε περεταίρω κλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών της γειτονικής χώρας θα εκληφθεί ως causus belli.

  Θα τονίζει προς τον γειτονικό μας λαό τα ειλικρινή φιλικά αισθήματα του ελληνικού λαού, που άλλωστε είναι αποδεδειγμένα όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές εχθρικές ενέργειες και συμπεριφορές της ηγεσίας τους, που αλλαζονικά και προκλητικά, προκαλούν την ειρήνη στην περιοχή και στρέφονται ευθέως κατα της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας (και όχι μόνο). Ο ιδιος ο σκοπιανός λαός θα πρέπει να τους απομονώσει και να τους καταργήσει.

  Ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση και ενδιαφερόμενο οτι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί περαιτέρω την σκοπιανή προπαγάνδα και εχθρική συμπεριφορά και θα ενεργήσει απο εδώ και πέρα με όλα τα ενδεικνυόμενα μέσα απέναντι στον εχθρό.

  Στα πλαίσια αυτά θα αναθεωρηθούν όλες οι επενδυτικές και άλλες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες της Ελλάδας στο σημερινό έδαφος των Σκοπίων

  Μακάρι λοιπόν ο i-Reporter να είναι βέβαιος και σωστός

  και για την μεταφορά

  ΠΕΛΙΑΣ

 13. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/07/2008 02:41:46

  "ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ", κ. Καραμανλή και κ. Κούβελου, "ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ"

  Όλοι οι ξένοι και όχι μόνο οι Σκοπιανοί, θα πρέπει να διαβάσουν καλά την ελληνική Ιστορία. Σ' αυτόν τον τόπο είμαστε ερωτευμένοι με τις μεταξύ μας έριδες. ("Έρως" και "έρις" έχουν κοινή ρίζα). Όλα τα διπλανά χωριά, όλες οι συνορεύουσες γειτονιές, όλες οι πόλεις ενός νομού, όλα τα νησιά ενός συμπλέγματος, ακόμα και οι συγγενείς οικογένειες έχουν μεταξύ τους κόντρες. Από την Αρχαιότητα, μέχρι σήμερα.
  Όταν, όμως, κάποιος ξένος πειράξει τον γείτονα ...εχθρός μας, "την γάμ..ε πατόκορφα"!

  Πριν λίγα χρόνια, οι Αλβανοί είχαν ξεσαλώσει στην Ελλάδα. Μάγκιζαν. ΕΜΕΙΣ, στο καφενεία τρωγόμαστε για τον ...Βάζελο, τα Χανούμια και τον Γάβρο, τις Γριές, τους Τούρκους και τα Σκουλήκια, τους Βλάχους και τους Αυστριακούς και πάει λέγοντας. Οι Αλβανοί, όταν κέρδισαν στα Τίρανα την Εθνική, (με τα πανώ τους στις εξέδρες να γράφουν για να μας πικάρουν ..."Unated States of Albania", αφού ξέρουν από πρώτο χέρι πόσο αντιαμερικανοί είμαστε), βγήκαν προκλητικά κι ασχημονούντες να πανηγυρίσουν στην ...Ομόνοια και άλλες πλατείες ανά την Ελλάδα.

  Γυρνώντας από το γραφείο (Πεδίον Άρεως) σπίτι (Τέρμα Αχαρνών) εκείνη την ώρα, έπαθα την πλάκα μου: δεκάδες μηχανάκια κι αυτοκίνητα φορτωμένα με ένα ετερόκλητο πλήθος, -από κουκουλοφόρους μέχρι χρυσαυγίτες, κι από φλώρους μέχρι κάγκουρους!-, με σημαίες και κασκώλ ελληνικά, κυνήγαγαν Αλβανούς! Ήταν τέτοιο το μένος τους, που κινδύνεψα να με λιντσάρουν και μένα, γιατί μπήκα στη μέση να συγκρατήσω κάποιους νεαρούς που έδερναν ανελέητα μερικούς Αλβανούς στην Κολιάτσου. Τα ίδια έγιναν και σ' όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Δεκάδες Αλβανοί στα νοσοκομεία, μαχαιρωμένοι, βαριά τραυματισμένοι, με ανοιγμένα κεφάλια κλπ.

  Από τότε, συμμαζεύτηκαν οι Αλβανοί, -τουλάχιστον εδώ, στην Αθήνα. Και μιλάμε για τους πολυπληθείς και ομαδοποιημένους στην Ελλάδα Αλβανούς, τον πλέον αιμοβόρο λαό της Ευρώπης, (: κλέβουν τα έρημα γερόντια ΚΑΙ τα σουγιαδιάζουν ή σοπακιάζουν, επί πλέον!), που έχουν ο καθένας κι από ένα καλάζνικωφ στην καβάτζα.

  Θέλω να πω ότι, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ αυτό που πάνε να κάνουν οι Σκοπιανοί στη Μελέτη. Κι εδώ δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο που είναι υπόθεση της πλάκας, αλλά για ΕΘΝΙΚΟ ζήτημα. Και, μάλιστα, εκεί που μας πονάει πιο πολύ: δίπλα στα σύνορα.

  Το μόνο που είναι εφησυχαστικό, είναι ότι βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών. Δεν ξέρω ΑΝ είναι αρκετό, όμως. Μακάρι να είναι. Διαφορετικά; άσε, δεν θέλω να το σκέφτομαι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.