#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2013 13:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως να πάρει το φραγγέλιο ο Σαμαράς στο ΤΧΣ και το ΤΑΙΠΕΔ;Αν υπάρχουν δύο φορείς που θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμοι για την πορεία της χώρας είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, γνωστό και ως ΤΑΙΠΕΔ. Η δουλειά τους είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς καλούνται να φέρουν χρήμα στο δημόσιο, πουλώντας ή αξιοποιώντας περιουσιακά στοιχεία με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Μήνες μετά τη δημιουργία τους, ωστόσο, αυτό που βλέπουμε είναι ίντριγκες, φαγωμάρα, παραιτήσεις, αντικαταστάσεις και πολύ γκρίνια. Αλλά από… τηγανίτα τίποτε που λέει και ο λαός.

Την ίδια ώρα, όμως, οι μισθοί πέφτουν χοντροί – χοντροί για τους μάνατζερς με τα πτυχία, τις γνωριμίες, τα βιογραφικά και τη σκληρή δουλειά που κάνουν.  Ο ένας παίρνει 100 χιλ. ευρώ, ο άλλος στο ΤΧΣ 185 χιλ. ευρώ και παραιτείται ή άλλη 215 χιλ. ευρώ και γκρινιάζει γιατί δεν την φτάνει ο ετήσιος μισθός της.

Προκλητικοί μισθοί σε τέτοιες εποχές, αλλά εν πάση περιπτώσει να το ξεπεράσουμε αν πρόκειται για σούπερ στελέχη που κάνουν καλό στη χώρα.

Ωστόσο, τόσο καιρό τα αποτελέσματα είναι ελάχιστα. Περισσότερες οι αποτυχίες και λιγότερες οι επιτυχίες. Στο ΤΧΣ για παράδειγμα, μια πώληση είπαν να κάνουν (αυτή του ΤΤ) και μόνο που δεν έχουν πέσει τα ταβάνια από τις καταγγελίες για διαπλοκή. Ο ένας λέει ότι άλλαξαν τους όρους του διαγωνισμού την τελευταία στιγμή, ο άλλος ότι έστησαν την υπόθεση για να την πάρει η Eurobank πακέτο με την Proton. Οι εργαζόμενοι βγήκαν κι έκαναν καταγγελίες ότι το νέο «αφεντικό» τους, το ΤΧΣ δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Οι υπόλοιπες τράπεζες, αν δεν υπήρχε άνωθεν παρέμβαση να ηρεμήσουν, θα πήγαιναν μέχρι και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Και η επικεφαλής του ΤΧΣ, κ. Αναστασία Σακελλαρίου, είναι ένα βήμα πριν την παραίτησή της. Και θα πρόκειται για τη δεύτερη σε λίγες εβδομάδες αφού είχε παραιτηθεί ο νούμερο 2 του Ταμείου, κ. Κολιόπουλος ο οποίος «καθάριζε» καμιά 200αριά χιλ. ευρώ. Ενώ πριν μερικούς μήνες είχε παραιτηθεί ένα μέλος του δ.σ. που έπαιρνε περί τα 100 χιλιάρικα αλλά είναι… περαστικός από την Αθήνα.

Και πάμε στο ΤΑΙΠΕΔ. Αφού μέσα σε δύο χρόνια άλλαξαν τρεις πρόεδροι (Μητρόπουλος, Αθανασόπουλος, Σταυρίδης) η μόνη αποκρατικοποίηση που έγινε είναι κάτι ψωροστρέμματα στην Κέρκυρα και κάτι κτίρια στο εξωτερικό. Η ΔΕΠΑ ναυάγησε, ο ΟΠΑΠ θεωρητικά πουλήθηκε αλλά είναι στον αέρα ακόμη η υπόθεση, άλλοι διαγωνισμοί ακυρώνονται και επαναπροκηρύσσονται, οι στόχοι για έσοδα φέτος έχουν μειωθεί μόλις στο 1,6 δις ευρώ από τα αρχικά 2,6 δις, αλλά μην απορήσετε αν μειωθούν κι άλλο. Α, μην ξεχάσουμε τη μεγάλη επιτυχία με το IBC που το πήρε ο Λάτσης κοψοχρονιά.

Όμως, ο Σταυρίδης, πάντα λαλίστατος, βγαίνει στα κανάλια και τα ραδιόφωνα και μιλά όμορφα, νεοφιλελεύθερα, αιρετικά….

Το ΤΑΙΠΕΔ, όμως, έχει κι άλλα μεγαλοστελέχη. Ο διευθύνων σύμβουλος π.χ. κ. Εμίρης ο οποίος φαίνεται ότι τρέχει και το «μαγαζί», όπως αυτό τρέχει τέλος πάντων.

Αλλά γιατί το Ταμείο να έχει και εντεταλμένο σύμβουλο, ο οποίος μάλιστα επιβιώνει όλων των αλλαγών και όλων των κυβερνήσεων; Γιατί ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής να αμείβεται πλουσιοπάροχα όταν υπάρχουν κι άλλοι να κάνουν τη δουλειά; Όταν υπάρχει διευθύνων σύμβουλος, τι κάνει δηλαδή ο εντεταλμένος; Λέγεται μάλιστα ότι ο κ. Ταπραντζής, άξιο στέλεχος του παλαιού ΠΑΣΟΚ, με άκρες και στη Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή, έκανε καριέρα στα ΕΛΤΑ σε όλες τις καλά αμειβόμενες θέσεις κι όταν παραιτήθηκε πήρε και μια διόλου ευκαταφρόνητη αποζημίωση της τάξης των 200 χιλ. ευρώ. Είναι ο ίδιος που είχε γίνει βούκινο πριν από 1,5 χρόνο όταν είχε πάει σε έκθεση real estate στις Κάννες και αποφάσισε να μείνει στο πανάκριβο ξενοδοχείο Carlton, μαζί με το τότε μέλος του δ.σ. του Ταμείου, κ. Αννα Ζωηρού.

Εν πάση περιπτώσει, κάπως έτσι κυλά η ζωή στο γαλατικό χωριό των ακριβοπληρωμένων Ταμείων του Δημοσίου. Όλοι εμείς κοιτάμε από την κλειδαρότρυπα τα εκατομμύρια να τρέχουν κι αυτοί έχουν τις θεσάρες τους και τους παχυλούς μισθούς τους, χωρίς να τους αξίζουν. Ή χωρίς να φέρνουν κάποια από τα χρήματα που παίρνουν πίσω.

Μήπως θα πρέπει να πάρει φραγγέλιο κανείς στην κυβέρνηση και να ξηλώσει όποιον βρει μπροστά του; Διότι την πρόκληση ο κόσμος δεν την αντέχει

ΣΧΟΛΙΑ

 1. occultist avatar
  occultist 13/07/2013 14:55:26

  Και ποιός τους διόρισε όλους αυτούς;;;;;

 2. Jim Bim avatar
  Jim Bim 13/07/2013 17:19:32

  Ο Ταμπρατζής αντί να μιλάει με την δικαιοσύνη για τις λαμογιές του, κανει κουμαντο και στείνει παιχνιδάκια με την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
  Αλλά από ένα κράτος που δεν διώχνει τον παιδεραστή εκπευδευτικό, τον Ταπρατζή και τον κάθε νταβατζή θα διώξει ????

 3. victoria (true) avatar
  victoria (true) 13/07/2013 18:37:36

  Υπάρχουν εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες με .. αγνότερες προθέσεις, καλύτερα προσόντα και θα έκαναν σωστή δουλειά με 2 ή 3 χιλιάρικα το μήνα.
  Αλλά ή δεν έχουν τα κοννέ, ή αν τύχει και βρεθούν στα σωστά μέρη γρήγορα ξεβράζονται γιατί δεν παίζουν το παιχνίδι. Σαπίλα, ή στην καλύτερη παρτάκηδες. Εμ δεν σώζεται έτσι η χώρα. Ούτε φτάνει ως εδώ. Εκ του αποτελέσματος αληθής ο ισχυρισμός.

 4. Κρίτων Καππαδόκης avatar
  Κρίτων Καππαδόκης 13/07/2013 20:17:23

  Ναι αλλά όσο ήταν ο Αθανασόπουλος που δούλεψε με διαφάνεια και κριτήρια μόνον οικομομετρικά για την επικερδή υπέρ τού Δημοσίου αξιοποίηση τής περιουσίας , φαγώθηκαν παπαγαλάκια ποικίλα να το πετάξουν από την θέση του , για να έλθει το παιδί τής Καστελστρούτσι με τις πολιτικές επιδεξιότητες .
  Και αυτά που έχουνε γίνει ως τώρα από την Διοίκηση Αθανασόπουλου γίνανε. Αλλά αυτός παραπέμφθηκε μαζί με όλο το Δ.Σ. τής ΔΕΗ με γνωστές στημένες καταγγελίες και μαρτυρίες και γι' αυτό έπρεπε να παραιτηθεί , λόγω ευθιξίας .
  Αλλά τ' αστέρι τού Παπακωσνταντίνου που διαφεντεύει την ΕΛΣΤΑΤ , παρά τις πολλαπλές καταγγελίες και την δίωξη για κακούργημα (προσωπικά) , όλως παραδόξως κανείς δεν το ενοχλεί . Η Ελλάδα προχωρεί με άλματα .
  Προς τα πού όμως ;;

 5. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 13/07/2013 21:01:41

  Γκρίνιες, παράπονα κι εύκολη εκ του ασφαλούς κριτική! Αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται νυχθημερόν αόκνως, για να προωθήσουν το Εθνικό συμφέρον και να συμβάλλουν με την εκποίηση περιουσιακών μας στοιχείων, ώστε να καλυφθεί έστω ένα μέρος του αστρονομικού και συνεχώς αυξανόμενου δημόσιου χρέους μας. Και αντί να εκτιμηθούν οι τιτάνιες προσπάθειές τους, σπιλώνονται οι υπολήψεις και διασύρονται τα ονοματεπώνυμά τους..... Πόσο αχάριστοι και ασεβείς πια;
  Και όλα αυτά γιατί παρακαλώ; Γι ασήμαντα και πενιχρά επιδόματα κάποιων χιλιάδων ψωροευρώ, που ούτε την ψυχική τους οδύνη δεν είναι ικανά να καλύψουν!
  Ως πότε θ΄αντιμετωπίζουμε με φθόνο, μίζερα, τσιγκούνικα και λαϊκίστικα τους άξιους σ΄ετούτη τη χώρα; Νισάφι πια....

  • Jim Bim avatar
   Jim Bim @ ΑπυθιΑ 14/07/2013 01:12:53

   το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ????

 6. tassos.κ avatar
  tassos.κ 13/07/2013 23:35:52

  Φαντάζομαι να αστειεύεστε.... Γιατί αν μιλάτε σοβαρά θα μου επιτρέψετε να σκεφτώ ότι είστε κι εσείς ένα άτομο από τα πολύ καλοβολεμένα που όχι μόνο δεν άγγιξε η κρίση αλλά τουναντίον . Δεν κατάλαβα και θάθελα μια απάντηση. Όταν εμένα μου ζητήσουν να πάω σε μια δουλειά και λέω ότι μπορώ να την κάνω, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ να την κάνω όσο καλύτερα γίνεται και όσο πιο αποδοτική κι όχι να πω ότι εγώ για να κάνω κάτι παραπάνω που θα με κάνει -ενδεχομένως- να ιδρώσω , θέλω και παραπάνω χρήματα. Με τη δική σας νοοτροπία έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.... Λυπάμαι.

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ tassos.κ 14/07/2013 08:28:18

   :-) '' Όταν εμένα μου ζητήσουν να πάω σε μια δουλειά και λέω ότι μπορώ να την κάνω, ......'', υποτιμώντας αρχικά (επάνω στον ..ενθουσιασμό) τις δυσκολίες και την ψυχοπνευματική καταπόνηση που πρόκειται να υποστώ, όταν συνειδητοποιήσω την κατάσταση, δικαίωμά μου να ζητήσω αήξηση! Αν ο προσφέρων τη ''θέση'' διαθέτει πιό συμφέρουσα (γι αυτόν) λύση, ας την προτιμήσει.
   Στο κάτω κάτω, πρόβλημά τους που με εμπιστεύτηκαν!
   '' είστε κι εσείς ένα άτομο από τα πολύ καλοβολεμένα που όχι μόνο δεν άγγιξε η κρίση αλλά τουναντίον.''
   Δηλαδή όλοι εμείς οι ικανοί, οι τυχεροί, που έχουμε με την αξία και τον κόπο μας εξασφαλίσει μία θέση στο απυρόβλητο της βρωμοκρίσης που πλήττει τους πολλούς, πρέπει να προσποιούμαστε τους δυσαρεστημένους για να μην προκαλούμε; Όχι κύριε! Θα συνεχίσουμε ψύχραιμα να χειροκροτούμε τις άπειρες επιτυχίες, να επισημαίνουμε τις δεκάδες κατακτήσεις και να δοξολογούμε τους εκατοντάδες άξιους λειτουργούς που αναλώνονται για να διασώσουν την έρμη χώρα. Ούτε γκρίνιες, ούτε μιζέρια, ούτε λαϊκίστικα πεσιμιστικά σχόλια..... Μονάχα ωσαννά!!! Καλύτερα να προσαρμοστείτε κι εσείς και να δείτε τη ζωή πιό θετικά, αφαιρώντας τις μικρές γκρίζες λεπτομέρειες που σας κρατούν δέσμιο της μηδενιστικής προσέγγισης των πραγμάτων.
   Καλή σας ημέρα.

   • tassos.κ avatar
    tassos.κ @ ΑπυθιΑ 14/07/2013 14:12:29

    Από υπέρμετρο ενθουσιασμό , ίσως , κι ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ, το ίδιο και με το χρηματιστήριο ισως ήταν υπέρμετρος ενθουσιασμός όταν παρακινούσε τους Έλληνες , ή όταν με οποιοδήποτε κόστος να πάρουμε τους Ολυμπιακούς.
    "Στο κάτω κάτω, πρόβλημά τους που με εμπιστεύτηκαν!" Στο κάτω κάτω, πρόβλημά τους που με εμπιστεύτηκαν! Ωραία λογική!!!!!
    Με την ίδια λογική λοιπόν ο κάθε καταχραστής του Δημόσιου χρήματος δεν φταίει, φταίμε όλοι εμείς που τους εμπιστευθήκαμε. Ούτε όσοι μας κυβέρνησαν. Ας προσέχαμε. Και τα κεφάλια μεσα.Και για ποιό λόγο ζητάμε λοιπόν ευθύνες, ή να τιμωρηθούν; Ας τιμωρήσουν εμας - το κάνουν άλλωστε- και όλα μια χαρά.

    • ΑπυθιΑ avatar
     ΑπυθιΑ @ tassos.κ 14/07/2013 22:34:53

     Επειδή μπορεί να γράφετε έως αύριο επιτιθέμενος σε...ανεμόμυλους, φυσικά και σαρκάζω. :-)
     Όσο για τον Σημίτη, τίποτε δεν έκανε από...ενθουσιασμό. Προπομπός της καταστροφής, Γερμανόδουλος προδότης σε διατεταγμένη υπηρεσία ήτανε ο άνθρωπος. Τώρα αν κανείς δεν του καταλογίζει ευθύνες, είναι γιατί κανείς δε διαθέτει τα απαραίτητα @@ .....

     • tassos.κ avatar
      tassos.κ @ ΑπυθιΑ 15/07/2013 07:56:30

      "Στο κάτω - κάτω πρόβλημά τους που με με εμπιστεύθηκαν"!!!!!
      Ωραία λογική. Η λογική των λαμογιών του ΠΑΣΟΚ που μας έφερε ως εδώ και δεν φταίνε σε τίποτε παρά μόνο όλοι αυτοί οι "χαχόλοι" που ψήφισαν και ψηφίζουν αφελέστατα τις όποιες υποσχέσεις των απατεώνων της πολιτικής που εξαπατούν τον αφελή κοσμάκη.

 7. Jim Bim avatar
  Jim Bim 14/07/2013 01:11:23

  Να δούμε και πόσα από τα δάνεια που έδωσε ο Ταμπρατζής από το ΤΤ σε εταιρείες φωτοβολταικών εξυπηρετούνται και ποιοι τα πήραν .....

  είναι οι λιδιοι που τον κάλυψαν όταν παραιτήθηκε και πήε αποζημίωση 200.000 και τον προσέλαβαν αμέσως μετά στο ΤΑΙΠΕΔ ???

 8. Μιχάλης Σ. Βάρδας avatar
  Μιχάλης Σ. Βάρδας 14/07/2013 02:16:59

  Δεν πρόκειται να φέρουν χρήματα στο ΔΗΜΟΣΙΟ οι αποκρατικοποιήσεις !!

  Επί τέλους , διαβάστε τι λένε τα Μηνημόνια που πολύ πρόθυμα έχουν ψηφίσει
  όλοι αυτοί που ανέλαβαν να μας σώσουν : Τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τις αποκρατικοποιήσεις (εκποιήσεις) της περιουσίας του Ελληνικού Λαού
  πάνε κατ΄ευθείαν σε ειδικό λογαριασμό που τηρείται υπέρ των δανειστών και
  διεθνών τοκογλύφων , στο Λουξεμβούργο . Αυτά δέχθηκαν οι κκ Αντ. Σαμαράς
  και Ευάγγ. Βενιζέλος. Οικτίρετέ τους ...

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Μιχάλης Σ. Βάρδας 15/07/2013 19:10:52

   Μιλώντας για "εκποιήσεις της περιουσίας του ελληνικού λαού", δείχνει ότι σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης δεν καταλάβατε τίποτε ακόμη..

 9. tassos.κ avatar
  tassos.κ 14/07/2013 13:59:54

  Όταν ζητάω κάποια δουλειά ξέροντας εκ των προτέρων την αμοιβή, στην πορεία αν δε μπορώ να ανταπεξέλθω, η αν θεωρώ ότι είναι λίγα και δεν μου τα δίνουν παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω. Αυτό λέει η κοινή λογική και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τις ικανότητές του ο καθένας και τις δυνατότητες τις ξέρει, δεν τις "ανακαλύπτει" στην πορεία... Μετά μπορεί να θεωρηθεί και "εκβιαστής"....

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ tassos.κ 14/07/2013 22:37:02

   Στην πράξη αποδεικνύονται οι ικανότητες, καθώς ξεπερνάμε ή δεν ξεπερνάμε τα εμπόδια. Τον εαυτό μας τον υπερτιμούμε ενίοτε και οι δυσκολίες φωταγωγούν τις δυνατότητες ή την ανικανότητα.

 10. tassos.κ avatar
  tassos.κ 14/07/2013 14:04:16

  και βέβαια, τον ενθουσιασμό τον κρατάμε για τα ...γήπεδα. Ενας σοβαρός άνθρωπος δεν διακατέχεται από υπέρμετρο ενθουσιασμό. Με τον ίδιο υπέρμετρο αν ασκήσει και την τόσο υπεύθυνη εργασία που του αναθέτουν.... καλημέρα. Αυτά είναι για τα 20χρονα παιδάκια

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ tassos.κ 14/07/2013 22:44:36

   Ο ενθουσιασμός, είναι απαραίτητο στοιχείο της δημιουργικότητας και πάντα συμβάλλει πολλαπλασιαστικά στην οποιαδήποτε προσπάθεια. Την καθαρότητα της σκέψης του 20άχρονου και τον ενθουσιασμό του, σε ισορροπία και σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη σύνεση, χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς σε κάθε πρόκληση.
   Καλή σας νύχτα.

 11. κουκουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 14/07/2013 14:22:10

  Εδώ δεν προχωράνε τα δημόσια έργα, που εισπράττουν τα χρήματα καθημερινά από τα διόδια.

 12. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/07/2013 17:40:52

  Ο ....Παπουτσής ;-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.