Μήπως κρύβεται κάτι άλλο στην ξαφνική πρεμούρα της κυβέρνησης;
11/07/2015 00:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως κρύβεται κάτι άλλο στην ξαφνική πρεμούρα της κυβέρνησης;

Προσπαθεί να εγκλωβίσει το πολιτικό σύστημα στα αδιέξοδά του ο Τσίπρας;

H συμφωνία περνά από τη Βουλή παρ' ότι περιλαμβάνει μέτρα ύψους 13 δισ. και βάλε. Πρόκειται για ένα σκληρό μνημόνιο με μέτρα που υπήρχαν στην πρόταση Γιούνκερ κι έρχονται κι άλλα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αποδοχή μιας λύσης που είχε απορριφθεί ουκ ολίγες φορές από την κυβέρνηση. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες είχαν απορριφθεί και καλύτερα πακέτα.

Κι όμως, ο Τσίπρας με ταχύτατες διαδικασίες έστειλε ένα σκληρό μνημόνιο στη Βουλή για να ψηφιστεί άμεσα και χωρίς να ρωτήσει και τη Ζωή η οποία είχε πιει το αμίλητο νερό. Αλλά σήμερα κατάφερε να κάνει το σόου της και να οδηγήσει την συνεδρίαση στις 3 τα ξημερώματα σαν τους Βρυκόλακες.

Τι να έγινε άραγε; Επέστρεψαν στη λογική και το πήραν απόφαση να μην οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία; Ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο στην ξαφνική πρεμούρα της κυβέρνησης; Γιατί δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη μέχρι να περάσει από τη Βουλή, να γίνει αποδεκτή από το Eurogroup και να επισφραγιστεί από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ένα σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ώρες είναι ότι η κυβέρνηση παίζει ένα ακόμη βρόμικο παιχνίδι. Αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να το πάει το πακέτο στη Βουλή, να ψηφιστεί απ' όλα τα κόμματα, να πάρει δηλαδή την υπογραφή απ' όλους αλλά στη συνέχεια η πρόταση αυτή να μη γίνει αποδεκτή από τους εταίρους. Να περάσει δηλαδή με την μεγαλύτερη δυνατή διακομματική συναίνεση και να το παίξει μάγκας ο Αλέξης.

Επιχειρεί να εγκλωβίσει δηλαδή το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, πλην ΚΚΕ, να δείξει στους δανειστές ότι έκανε τα πάντα και ότι όλοι οι βουλευτές το αποδέχθηκαν και στη συνέχεια να καταγγείλει την αδιαλλαξία των ξένων.

Μήπως ξέρει δηλαδή εκ των προτέρων ότι η πρότασή του δεν περνά από το Γιούρογκρουπ αλλά θα το περάσει από τη Βουλή χωρίς να το... διαβάσουν οι βουλευτές και έτσι θα νομιμοποιήσει το έγκλημά του και θα ρίξει την ευθύνη της χρεοκοπίας στους ξένους;

Αν ισχύει αυτό το σενάριο τότε πρόκειται για άτιμο παιχνίδι, για μια βρόμικη τακτική που την ύστατη στιγμή για τη χώρα δεν πρέπει να περάσει.

Αν ο κ. Τσίπρας έχει κρυφή ατζέντα να το πει. Αν θέλει να οδηγήσει σε Grexit ρίχνοντας την ευθύνη στους δανειστές ας μας το πει. Αλλά να παίζει παιχνίδια με το πολιτικό σύστημα και τη χώρα δεν έχει κανένα δικαίωμα.

Αν θέλει να στήσει δόκανο σε όλους τους πολιτικούς και να παίξει blame game για τη χρεοκοπία της χώρας, να ξέρει ότι τον πήραμε χαμπάρι. Τον προειδοποίησε και ο Β. Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής. Τον καταλάβαμε και δεν παίζει πλέον το σενάριό του. Αν την Κυριακή έρθει χωρίς συμφωνία από τις Βρυξέλλες και μας δικαιολογήσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ ως τροικανή υπευθυνότητα να ξέρει ένα και μόνο: Αυτός είναι ο υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση. Αυτός έφερε τη χώρα σε δεινή θέση. Και αυτός θα είναι υπεύθυνος για μια εθνική τραγωδία. Έτσι για να εξηγούμαστε.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.