#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2013 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως η Τρόϊκα είναι η καλύτερη ... συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;Απολύσεις από το δημόσιο τομέα του «μη επαρκούς προσωπικού» ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ. Ουσιαστικά απειλεί με μελλοντική διακοπή της χρηματοδότησης σε περίπτωση που δε συνεχιστούν τα προγράμματα διαθεσιμότητας που ουσιαστικά είναι προγράμματα ανεργίας.

Την ίδια στιγμή η Κομισιόν απαιτεί από την Ελλάδα να αυξήσει το όριο απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα ζητά το διπλασιασμό του μηνιαίου ποσοστού από 5% που είναι για επιχειρήσεις πάνω από 150 εργαζόμενους, κοντά στο 10%, όπως είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Γιατί αν δε γίνουμε ευρωπαίοι στις απολύσεις που θα γίνουμε; Στους μισθούς και τις συντάξεις; Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Πρόκειται για δύο ειδήσεις που έχουν άμεση σχέση με τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα αλλά και με αυτά που θέλουν οι ξένοι δανειστές μας. Σε μια χώρα που βρίσκεται επί 7 χρόνια σε βαθιά ύφεση, όπου έχει χαθεί παραπάνω από το ¼ του ΑΕΠ αλλά και που η ανεργία από το περίπου 10% που ήταν έχει εκτοξευτεί στο 30%, η τρόικα ζητά νέες απολύσεις. Και στις δύο περιπτώσεις προκύπτουν τα εξής:

Στο δημόσιο τομέα όλοι κρίνουν ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να φύγει προσωπικό που είναι… μη επαρκές όπως λέει και η Λαγκάρντ, και να πάψει να είναι το κράτος πελατειακό. Να αδειάσουν από κόσμο υπηρεσίες που δεν έχουν ούτε γραφεία να τους στεγάσουν, να καταργηθούν φορείς που δεν χρειάζονται, να υπάρξει γενικώς μια αναδιάρθρωση. Αλλωστε, ο δημόσιος τομέας είναι αυτός που δεν πειράχθηκε ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια και είναι αυτός που αντιδρά περισσότερο στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Ωστόσο, αν θυμόμαστε καλά, όταν πρωτοτέθηκε θέμα διαθεσιμότητας ή απολύσεων στο δημόσιο, είχαν πει στην κυβέρνηση ότι για κάθε μια απόλυση θα γίνει μια πρόσληψη. Κάνουμε λάθος; Μπορεί να μη χρειάζονται π.χ. οι καθηγητές στα ΕΠΑΛ αλλά χρειάζονται δάσκαλοι στα σχολεία που έχουν καταντήσει πάρκινγκ παιδιών γιατί δεν υπάρχουν ειδικότητες να τα απασχολούν στα ολοήμερα.

Χρειάζονται γιατροί και νοσηλευτές σε μεγάλα και κρίσιμα νοσοκομεία. Απαιτούνται προσλήψεις στον ελληνικό στρατό και ούτω κάθε εξής. Πάνω στο σύνθημα «μία πρόσληψη για κάθε μια απόλυση» δεν στήθηκε όλη αυτή η προσπάθεια εξυγίανσης του δημοσίου; Πώς τώρα θα διώξεις 25.000 ανθρώπους, πολλές φορές στα τυφλά, αυξάνοντας τις οικογένειες που δε θα μπορούν να συντηρηθούν;

Και πάμε στον ιδιωτικό τομέα. Εχουν απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες. Εχουν μειωθεί οι αποζημιώσεις, οι καταχρηστικές απολύσεις δίνουν και παίρνουν, τα αφεντικά κάνουν ότι γουστάρουν και οι εργαζόμενοι είναι έρμαια των ορέξεών τους. Όχι μόνο στις προβληματικές επιχειρήσεις, αλλά και στις υγιείς που θέλουν να βγάζουν ακόμη περισσότερα κέρδη με λιγότερους εργαζόμενους.

Προφανώς οι γνωστοί «κουκουλοφόροι» εργοδότες απαίτησαν από την τρόικα να… απαιτήσει από την κυβέρνηση να διπλασιαστεί το ποσοστό απολύσεων κάθε μήνα. Ετσι θα μπορούν να διώχνουν περισσότερους με μεγαλύτερη ευκολία.

Αν προσθέσουμε, λοιπόν, τις στρατιές ανέργων που θα προκύψουν από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χωρίς να γίνονται προσλήψεις, το ερώτημα είναι πώς θα μειωθεί η ανεργία; Δεν θα ξεπεράσει το 30%; Κι επειδή οι άνεργοι δεν είναι απλά νούμερα, αλλά κρύβουν πίσω στους και οικογενειακές τραγωδίες, αναρωτιόμαστε πώς η κυβέρνηση θα συγκρατήσει την οργή του κόσμου. Και πώς θα πληρώνουν όλοι αυτοί τους φόρους και τα έκτακτα χαράτσια που έγιναν μόνιμα; Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο «δόλιο» σχέδιο να μην έχουν οι Ελληνες ούτε εισοδήματα, ούτε σπίτια, επομένως να εξαιρούνται των έκτακτων εισφορών και των χαρατσιών.

Κι ενώ στα λόγια επισημαίνουν όλοι ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει πάρει εδώ και καιρό χαρακτήρα κοινωνικού εγκλήματος, εμείς περί άλλων τυρβάζουμε. Η δε τρόικα μας απειλεί ότι αν δεν κάνουμε κι άλλες απολύσεις θα μας κόψει τα χρήματα.

Κι από την άλλη έχεις μια αξιωματική αντιπολίτευση που υπόσχεται ότι θα καταργήσει όλα τα προγράμματα διαθεσιμότητας και θα επαναφέρει τους απολυμένους στις θέσεις τους. Είναι, λοιπόν, να μην απορούμε πώς θα σταθεί αυτή η κυβέρνηση και πώς θα συγκρατηθεί η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μάλιστα με υπογραφή τρόικας; Μια τρόικα που αποδεικνύεται ημέρα με την ημέρα η καλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 30/07/2013 15:59:27

  Η κ. Μπάτερφλάϊ απο την Οζάκα;
  Μάλλον όμως την "Κινέζα" κάνει. Και όχι την Γιαπωνέζα.

 2. blue nile avatar
  blue nile 30/07/2013 16:00:23

  Όμως για το ότι η τρόικα αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα η καλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες πολλές έχει και η ίδια η κυβέρνηση.
  Είδαν ότι το μνημόνιο 1 και το μεσοπρόθεσμο απέτυχαν παταγωδώς και διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ.
  Τι άλλο περίμεναν να γίνει μετά το νέο μνημόνιο που υπέγραψαν προεκλογικά το οποίο επιπρόσθετα έπεσε στις πλάτες μιας ήδη καθημαγμένης οικονομίας;

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 30/07/2013 16:02:25

  Δεν είναι ότι αγαπούν τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι θέλουν να μην πάει καλά η Ελλάδα. Με τους ερασιτέχνες του ΣΥΡΙΖΑ (άσχετα αν στο τέλος αποδειχθούν μνημονιακότεροι του ΓΑΠ), είναι βέβαιο ότι η χώρα θα περάσει τουλάχιστον 6 με 12 μήνες έντονης αναταραχής, μέχρι να αρχίσει να ξαναβρίσκει τον δρόμο της, αν τον ξαναβρει ποτέ. Έτσι θα συντηρηθεί αποτελεσματικά η κρίση του ευρώ.

  Αν ήταν ένας Λαφαζάνης ή ένας Αλαβάνος στην θέση του Τσίπρα και πήγαινε κατευθείαν σε έξοδο από το ευρώ (όπως το σχεδίαζαν οι Γερμανοί το καλοκαίρι του 2012 και τότε δεν το ήθελαν αυτό οι Αμερικανοί, διότι πάλι θα έληγε έτσι η κρίση του ευρώ και ίσως πιο αποτελεσματικά από ό,τι σήμερα), τότε η τρόικα δεν θα ήταν τόσο φιλική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα τους είναι να παραμένει η Ελλάδα μέσα στο ευρώ για να κρατούν ζωντανή με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο την κρίση του ευρώ. Για αυτήν την "αποστολή" τους χρειάζεται ένας Τσίπρας που θα δημιουργήσει καινούργια αναταραχή στο ευρώ.

  Η διαφορά με το 2009 είναι ότι τώρα όσοι στην Ευρώπη και αλλού θέλουν την επιβίωση του ευρώ έχουν καταλάβει τι γίνεται και δεν θα δεχθούν τόσο εύκολα έναν νέο ΓΑΠ που "λεφτά υπάρχουν" για να διαλύσει το σύμπαν...

 4. fitsoulas avatar
  fitsoulas 30/07/2013 16:10:31

  Θα έρθουν οι τροϊκανοί να μας πάρουν τα σπίτι, κάντε ΚΑΤΙ

 5. George avatar
  George 30/07/2013 17:15:37

  Μια επιχείρηση έχει στόχο το κέρδος. Αν δεν έχει τότε πρέπει να απολύσει. Αλλιώς θα κλείσει. Δεν μπορείς να ζητάς από μια επιχείρηση να σκεφτεί τους ανέργους γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Ενα δημόσιο μπορεί να καταναλώσει άπειρα χρήματα. Δεν σημαίνει ότι αυτά όμως υπάρχουν μόνο και μόνο επειδή το δημόσιο μπορεί να τα ξοδεύσει. Μπορείς να ζητάς από τις επιχειρήσεις να μην απολύουν και από το δημόσιο να συνεχίσει να ξοδεύει και να νομίζεις ότι κάνεις καλό. Δεν σημαίνει όμως ότι όντως κάνεις. Απλά δείχνει ότι αποφάσισες να αυτοκτονήσεις και θες να πάρεις μαζί σου, όλη την κοινωνία. Κι αν βρεθεί κάποιος και στο σφυρίξει δε σημαίνει ότι θέλει το κακό σου. Μπορεί απλά να θέλει να σε αποτρέψει από τον αυτοκτονικό ιδεασμό σου. Αν μάλιστα έχει κάνει την βλακεία να σε δανείσει είναι σίγουρο ότι όντως θέλει να μην πηδήξεις απ' το μπαλκόνι φωνάζοντας ότι δεν υπάρχει βαρύτητα!

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/07/2013 17:32:02

  Μετά μας φταίνε αποκλειστικά η Μέρκελ με το Σόιμπλε. Ο Τόμσεν του ΔΝΤ εξ Ουάσιγκτον και υπάλληλος ουσιαστικά του Ομπάμα (φίλου του Καμμένου και του Τσίπρα βρε) είναι σε όλες τις διαπραγματεύσεις μακράν ο πιο σκληρός και επίμονος. Αυτές τις ενοτλές έχει, υπάλληλος είναι τι να κάνει; Εμείς γιατί πέφτουμε σε παγίδες να θέλουμε να προσαρτηθούμε στο άρμα του Ομπάμα για να γλιτώσουμε από το Δ Ράιχ, λες και οι ΗΠΑ δεν είναι οι παγκόσμιοι σφαγείς από το Βιετνάμ και έπειτα. Ούτε με Γερμανία (χρωστούν 162 δις χωρίς τόκους από 2 ΠΠ), ούτε με ΗΠΑ (χρωστούν την μισή Κύπρο με τους σφαγιασθέντες-αγνοουμένους, το ότι δεν έχουν βγει πετρέλαια και αέρια στο Αιγαίο και πόσα που είναι υποψίες προς το παρόν). Αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Η κατάσταση μου θυμίζει τα ίδια με το τι γινόταν με τα κόμματα και τις μεγ. Δυνάμεις το 1823. Ο καθένας υποστήριζε μι αδύναμη, αυτές τα συμφέροντά τους και εμείς χάναμε πάντοτε. Πήγε ο Καποδίστριας να μας κάνει ανεξάρτητους, τον έφαγαν οι Αγγλογάλλοι με τα πρακτόρια τους και έκτοτε συνεχίζουμε να τρωγώμαστε. Ο Θεός να μας φωτίσει...

 7. dim avatar
  dim 30/07/2013 18:35:32

  Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που διαφωνεί με την απόλυση του μη επαρκούς προσωπικού? Χρειάζεται καμία Τρόικα για να μας το επιβάλλει? Μόνοι μας δεν έπρεπε να το έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες?

 8. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 30/07/2013 19:00:37

  ΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ 200 ΧΙΛ.ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο.....ΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΕ ΑΛΛΕΣ 70 ΧΙΛ.Ο ΓΑΠ ΑΠΟ ΤΗ....ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΟΙΑ ΥΦΕΣΗ ΟΥΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΤΟ 2010 ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΦΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑΡΘΕΙ ΠΟΤΕ............

  • arximides avatar
   arximides @ Σαρακατσανος 30/07/2013 22:04:31

   Φίλε Σαρακατσάνε μην αυταπατάσαι. Ακόμα κι αν απολύαμε απ το 2008 ΟΛΟΥΣ του Δ.Υ. (προσωπικά πιστεύω οτι αυτό έπρεπε να είχε γίνει όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης) και φτιάχναμε, όπως ο Ντεγκώλ ενα καινούριο κράτος με Δ.Υ. στα πρότυπα των ΚΕΠ. δεν θα είχαμε γλιτώσει κασθόλου απο την κρίση, όπως δεν γλίτωσε και η Ιρλανδία. Ο στόχος των Υπερ-τραπεζιτών δεν ήταν η χρεωμένη απ' αυτούς Ελλάδα, αλλά τα PIIGS .
   Ακόμα και τώρα το χρέος μας είναι αμελητέα ποσότητα μπροστά στο χρέος Ιταλίας-Ισπανίας. Σχεδόν το 5%. Ακόμα κι αν σβήναμε την Ελλάδα απο το χάρτη, η Ευρωπαική κρίση θα ήταν ακριβώς ίδια στο Νότο. Ο Ρομάνο Πρόντι που ξέρει, είπε οτι το πρόβλημα της Ελλάδος μπορεί να λυθεί σε 5 λεπτά, αλλα αυτό δεν συμφέρει τους Υπερ-τραπεζίτες.

 9. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 30/07/2013 20:27:02

  Αν ειναι σε καθε προσπαθεια της κυβερνησης να υπαρχουν εμποδια,να γινονται υποχωρησεις και το τελικο αποτελεσμα να διαφερει απο τον αρχικο σχεδιασμο,ας κοπιασει ο Αλεξης του Οζ με το μαγικο ραβδακι.Για να δουνε και την γλυκα καποιοι σχολιαστες με πολλες γνωσεις και πολλα ψευδωνυμα

 10. Νιόβη avatar
  Νιόβη 01/08/2013 21:11:59

  Η Τρόικα δουλεύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει για τη Χρυσή Αυγή, ο Σαμαράς κρατάει στην κυβέρνηση τον Βενιζέλο, ο Βενιζέλος συντηρεί στην πρωθυπουργία τον Σαμαρά, οι Έλληνες δουλεύουν για να σώσουν την Ευρωζώνη και τις τράπεζες κι όλοι μαζί δουλεύουμε για τη νέα Γερμανική αυτοκρατορία, η οποία είναι η μόνη σ᾽ αυτή την ιστορία που δουλεύει για πάρτη της βάζοντας όλους τους υπόλοιπους να δουλεύουν για αυτήν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.