#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2010 15:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως η ΝΔ πρέπει να βρεί έναν ¨Κικίλια” και στον Πειραιά ;Σε ένα γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η επιλογή υποψηφίων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Στο καθένα για διαφορετικούς λόγους...

ΠΑΣΟΚ

Μετά και το τελευταίο ραντεβού του Π. Φασούλα με τον Θ. Τσούρα τα δεδομένα έγιναν ακόμα πιο θολά. Ο νυν δήμαρχος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα, ποντάροντας σε δύο σημαντικά πράγματα:

1. Το αναμενόμενο αλισβερίσι με το Π. Μαντούβαλο, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο.

2. Την αδυναμία της ΝΔ να βρει υποψήφιο.

Από την άλλη οι δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στην Ιπποκράτους, δε δίνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας σε μια τέτοια επιλογή και οι "υπεύθυνοι του Μαξίμου" καλούνται να πείσουν από τη μία τον Φασούλα να κάνει "ένα βήμα πίσω" και από την άλλη το Μίχα "δύο βήματα μπροστά" (σχετικά με τις φιλοδοξίες του για τη Περιφέρεια)...

ΝΔ

Η διαφαινόμενη αργοπορία της ΝΔ να βρει υποψήφιο, παράλληλα με τα επικοινωνιακά φάουλ (βλ Καπράλου) έχουν προκαλέσει σημαντική ζημια στην συνοχή της παράταξης.Πολλοί κάνουν λόγο για την ανάγκη ενός νέου πολιτευτή (στο μοντέλο Κικίλια) που θα μπορέσει να οικοδομήσει εκ νέου τη παράταξη και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τις βουλευτικές εκλογές.

Το προβλημα που εντοπίζεται είναι πως όσο αργεί η ΝΔ να επιλέξει υποψήφιο, τόσο θα αντιμετωπίζει πρόβλημα να συσπειρώσει το κόσμο της και να τον οργανώσει πολιτικά. Ενα κόσμο ο οποίος αναζητά επειγόντως διέξοδο. Ο κίνδυνος απαξιώσης των διαδικασίων, αποχής από τις εκλογές είναι μεγάλος, με πολλαπλά οφέλη για τη παράταξη του Μαντούβαλου. Ο κόσμος "ψάχνει" ένα πρόσωπο να ταυτοποιηθεί και όσο αυτό δεν εμφανίζεται τόσο το πολιτικό πεδίο μένει κενό.

Προφανώς και ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β. Μιχαλολιάκος, το γνωρίζει αυτό (και λόγω εντοπιότητας), και προσπαθεί να βρει τη βέλτιση λύση. Παράλληλα, όπως σας έχουμε αποκαλύψει η άρση της αθωωτικής απόφασης για το παραδικαστικό κύκλωμα (υπόθεση Μπολέτση), είναι πιο κοντά από ποτέ, γεγονός που θα πλήξει, ίσως και σταματήσει τον προεκλογικό αγώνα του Μαντούβαλου.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα "πολιτικής ανυπαρξίας" που επικρατεί στον Πειραιά είναι εμφανές από τη Πειραϊκή, μέχρι τη Καστέλα, και από τη Π. Κοκκινιά μέχρι τα Μανιάτικα.

Κλίμα που επειδώκει να εκμεταλλευτεί ο Π. Μαντούβαλος, έχοντας τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη, του ΛΑΟΣ, αλλά και πολλών Πασοκογενών παραγόντων της πόλης.

Από την άλλη το ΚΚΕ, αναμένεται να ανεβάσει τα ποσοστά του, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα για το λιμάνι της αγωνίας δεν είναι "ευνοϊκά" μιας και η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Ανένταχτων Αριστερών, έχει ήδη υποστεί τριχοτόμηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Spm avatar
  Spm 25/08/2010 16:16:00

  Θα συμφωνησω Φακτορα μαζί σου, απόλυτα.
  Μια τέτοια επιλογή χρειάζεται και ο Πειραιάς.
  Μια επιλογή στο πνευμα Κικίλια.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Spm 25/08/2010 16:41:46

   Ρεντζιάς;

 2. spiros avatar
  spiros 25/08/2010 16:57:32

  Το νέο άφθαρτο τίμιο σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίαας και την ορμή για δουλειά θα φέρει αποτελέσματα. Με αυτό το σκεπτικό αδυνατίζει κάθε προσπάθεια διαίρεσης ενώ δημιουργεί συνθήκες συσπείρωσης .

 3. Μisha avatar
  Μisha 25/08/2010 17:01:07

  Ο Δήμος Πειραιά χρειάζεται πρώτα μια γενικευμένη μυοκτονία,γιατί
  θυμίζει κάτι ινδικούς ναούς όπου λατρεύονται οι αρουραίοι.
  Μετά ας κατέβει και ο Παραλίας ή ο Γιάννης Φλωρινιώτης...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Μisha 25/08/2010 17:11:05

   Με τόσα...σκουπίδια που έχουν μαζευτεί εδώ κάτω στο λιμάνι, πως να μη γίνει βασίλειο των αρουραίων.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Μisha 25/08/2010 17:17:06

   Απορώ πως δεν σε εντυπωσιάζει το σοσιαλιστικό έργο του Φασούλα και της κλίκας του.
   Ο Πειραιάς μετασχηματίστηκε σοσιαλιστικά σε έναν παράδεισο.

   • Misha avatar
    Misha @ Orestios 25/08/2010 18:26:38

    Oρέστιε

    Και ο προηγηθείς γυναικολόγος δήμαρχος, εκ ΝΔ και Μάνης προερχόμενος, δεν ήταν καλύτερος.
    Ούτε ο προ προηγούμενος...
    Στον Πειραιά κυβερνούν οι φαμίλιες της νύχτας διαχρονικά.
    Μόνο ο πρόσφατα συχωρεμένος μπαρμπα Γιάννης Παπασπύρου άφησε έργο, μετά βεβαιώς τον δήμαρχο της χούντας Σκυλίτση ο οποίος αγαπούσε την πόλη και την είχε τζιτζί, γι αυτό και είχε επανεκλεγεί, ασχέτως αν τον έφαγαν με τα «άκυρα».

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 18:48:09

    Ε, τότε θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος από τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό στον Δήμο Πειραιά από την εμπνευσμένη πολιτική Φασούλα και Μίχα. Ο Πειραιάς πλέον μπορεί να θυμίζει Μογκαντίσου αλλά ποιός νοιάζεται? Φτάνει που ο σοσιαλισμός μεγαλουργεί.
    Λίγο ακόμα και θα φτάσει το υγειονομικό επίπεδο της Ζιμπάμπουε.

   • tzager avatar
    tzager @ Orestios 25/08/2010 18:53:08

    Πιο σοσιαλιστικό ή συντηρητικό μετασχηματισμό και κουραφέξαλα...

    Διαφωνείς με τη διαπίστωση ότι ο Πειραιάς 'παραδοσιακά' και διακομματικά κυβερνάται από τη νύχτα και τους ανθρώπους της και γι'αυτό δεν έχει δει προκοπή;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 19:01:33

    Βρε, καλώς τον τζάγκερ!
    Άργησες.

   • tzager avatar
    tzager @ Orestios 25/08/2010 19:09:43

    Kαλώς σας βρήκα Ορέστιε.

    Δεν απαντάς όμως... Μόνο για σοσιαλιστικούς μετασχηματισμούς και τα τιαύτα... Τίποτα καινούργιο;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 19:12:16

    Μα νομίζω έδωσες απάντηση λέγοντας πως τον Πειραιά κυβερνά μια μαφία.
    Τί περιμένεις να μάθεις από εμένα? Αφού είσαι ήδη γνώστης και μας την μεταλαμπαδεύεις.

   • tzager avatar
    tzager @ Orestios 25/08/2010 19:24:33

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

    Το θεματάκι όμως είναι η επιλογή του καταλληλότερου προσώπου που θα πάρει πάνω του τις τύχες της πόλης (και θα στηριχθεί από τη ΝΔ) βάζοντας τέλος στο 'σοσιαλιστικό μετασχηματισμό' του Φασούλα και στη μαφία που κυβερνά διαχρονικά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

    Διαφωνείς; Ή μόνο ειρωνεύεσαι..;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 19:32:03

    Βρε τζάγκερ τί ασχολείσαι με την ΝΔ?

    Σαν γνήσιο παιδί της Ιπποκράτους, που είσαι, θα περίμενα να μου πείς ποιόν πεφωτισμένο σοσιαλιστή θα διαλέξει το GAP για να στηριχθεί από τους αφανείς μηχανισμούς της Μητσοτάκαινας και του ΛΑΟΣ, ώστε να συνεχιστεί αυτό το θεάρεστο έργο που συντελείται στον Πειραιά.

   • Alex avatar
    Alex @ Orestios 25/08/2010 19:59:30

    Ορεστιε αφησε τους ΄΄κεντρωους΄΄ οπαδους του Μητσοτακισμου και της Ντορας και εκ Χανιων προερχομενοι να εκφρασουν την γνωμη τους επι παντος επιστητου!!! Αυτοι κατεχουν την μοναδικη αληθεια...

   • tzager avatar
    tzager @ Orestios 25/08/2010 20:03:58

    Αγαπητέ Ορέστιε πότε θα χωνέψεις ότι υπάρχουν παλιοί (εκτός από εσάς τους νεόκοπους) και γνήσιοι αγωνιστές τις παράταξης που νοιάζονται για το παρόν και το μέλλον της;

    Ανοιξιάτικα κουστουμάκια εμείς δε φορέσαμε ποτέ και ούτε πρόκειται. Είμαστε εδώ και περιμένουμε πότε θα πάρετε το μαθηματάκι που σας αξίζει. Δε θα περιμένουμε πολύ αγαπητέ, Πλησιάζει η ώρα... και δε θα σας φταίνε τα εξαπτέρυγα. Ακέραιη την ευθύνη θα την κουβαλάτε εσείς και οι άστοχες επιλογές σας. Μια ματιά στο χάρτη θα σε πείσει... το Νοέμβρη: Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πελοπόνησσος, Αττική, Νησιά.

    Απλά θα είναι κρίμα για αυτή τη μεγάλη παράταξη.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 20:04:11

    Κεντρώους??????????
    χαχαχαχαχαχαχαχα
    Τί να κάνουν κι αυτά τα έρμα? Στηρίζουν τον σωτήρα GAP με τα μπούνια.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 20:09:33

    Οι μόνοι παλιοί αγωνιστές, που αναγνωρίζω, είναι ο Άκης και ο Γιάννος. Στους νεόκοπους περιλαμβάνεται η Ντόρα και η λοιπή κομπανία.

    Περιμένουμε να ενώσουν την αγωνιστική τους διάθεση και μαζί με το GAP να πραγματώσουν την νίκη του σοσιαλισμού.
    Ο Πειραιάς είναι πρότυπο για αυτούς τους μαχητές και έτσι πασχίζουν να καταντήσουν την Ελλάδα.

   • Alex avatar
    Alex @ Orestios 25/08/2010 20:10:32

    Ορεστιε ασε ειναι στο κοσμο του MArlboro..τις προαλλες αναρωτηθηκα τι σκατα ειχε ο Κων/νος Καραμανλης στο νου τοτε και πηρε το Μητσοτακη στη Ν.Δ...και η απαντηση του κυριου ΄΄Κεντρωου΄΄ητυα λεει γιατι εβλεπε ο αημνηστος οτι το 57τοις εκατο ηταν τοτε συγκυριακο και δεν του εφταναν τα κουκια....ειχε δηλαδη τοτε η Ν.Δ αναγκη το 3 τοις εκατο του κομματος Μητσοτακη Βαρδινογιαννη....τετοια αλλαζονια και τετοια μεγαλη ιδεα εχουν για τον εαυτο τους οι Μητσοτακηδες και οι οπαδοι τους!!! Ασε σου λεω μη δινεις σημσια χανεις το καιρο σου ....δεν τον βλεπεις σε λιγο θα βαλει τα κλαματα για τη ΄΄καημενη ΄΄ τη Ν.Δ...κροκοδειλοι που κυκλοφορουν βρε παιδι μου...

   • tzager avatar
    tzager @ Orestios 25/08/2010 20:10:36

    Αlex,

    Tι σχέση έχει η καταγωγή του καθενός με το περιεχόμενο των όσων εκφράζει..; Μάλλον τα'χετε μπερδέψει εσείς οι ακραιφνείς οπαδοί του εθνοκεντρισμού και του λαικιστικού οπορτουνισμού. Πάντα στα άκρα. Απομονωμένοι και μικροί...

   • Alex avatar
    Alex @ Orestios 25/08/2010 20:14:35

    Καλε μου Τζαγκερ τσιμαπς ευκολα αγαπητε....βλεπω απλως οτι εκτος των Χανιων εχεςις πολυ καλη αποψη και για τον Πειραια....ακραιφνεις ε? προτιμο απο το ασπονδυλο και οπου φυσαει ο ανεμος κεντρο αγαπητε...

   • tzager avatar
    tzager @ Orestios 25/08/2010 20:18:35

    Ρε δε βλέπετε τα χάλια σας και τα ποσοστά της νέας ΠολΑν. και τολμάτε και μιλάτε κιόλας;

    Δε βλέπετε που ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης και κάργα Πειραιώτης θα φάει την ξεφτίλα της ζωής του και μιλάτε;

    Δε βλέπετε που το Πελοπονησσιακό κουαρτέτο της ηγεσίας σας δεν είναι ικανό να κερδίσει την πιο μπλέ περιφέρεια της χώρας και τόπο καταγωγής τους και μιλάτε;

    Γελάστε τώρα που μπορείτε γιατί αύριο θα σας κλαίνε και οι ρέγγες..!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 20:23:16

    alex τον πόνο του τον καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν είναι λίγο να στηρίζει τον κάκιστο λαϊκισμό του GAP.Ξέρεις τί περνά το παιδί?
    Μια ζωή στο παρασκήνιο είναι η Ντορούλα και πάντα στα βήματα του Μητσοτάκη, που στήριζε ΠΑΣΟΚ.

   • tzager avatar
    tzager @ Orestios 25/08/2010 20:24:12

    Ρε μήπως εσείς τελικά είστε το καλύτερο δεκανίκι και εξαπτέρυγο του Γιωργάκι..;

    'Τελειώνετε' τη ΝΔ για να κυβερνάει απρόσκοπτα τα παιδί;

   • Alex avatar
    Alex @ Orestios 25/08/2010 20:24:12

    @Τζαγγερ μη φωναζεις και μην απελπιζεσαι ασε μας εμας να αυτοχειριαστουμε μονο κανε μας τη χαρη μη ΄΄στεναχωριεσαι΄΄ τοσο για την Ν.Δ και τα περι ΠΟΛΑΝ απλα δειχνουν ποσο πολυ ΄΄πονατε΄΄ τη Ν.Δ ...μαλλον ακομα σας ποναει το 93΄ ηρθε και το 2009 ετσι ειναι αυτα ο εναγκαλισμος σας και λαγνεια σας για την εξουσια σας τυφλωνει αλλα ταυτοχρονως σας ξεμπροστιαζει...ξενο σωμα ησασταν και τετοιο θα παραμεινετε

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 20:25:03

    Έτσι τζάγκερ! Δώστα όλα για τον σοσιαλισμό!!!!
    Μπορείς να γίνεις Άκης κι εσύ. Φτάνει να πιστέψεις το GAP.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 20:29:05

    Να τί έκανες άλεξ! Λάλησε το παιδί και μας βλέπει σαν οπαδούς του GAP. Τα έκανε όλα σαλάτα.
    Ξέρεις πόσα θα πληρώσει στους Γιατρούς η Μητσοτάκαινα?

   • tzager avatar
    tzager @ Orestios 25/08/2010 20:39:36

    Ορέστιε στον ύπνο σου τη βλέπεις τη Μητσοτάκαινα;

    Ένα tavorάκι θα σε ηρεμήσει φίλε μου...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 20:40:39

    Άλεξ, κακό παιδί, κοίτα σε τί παραλήρημα τον έβαλες τον τζάγκερ. Πάλι συνωμοσιολογεί και βλέπει εχθρούς παντού.

    Πώς να του πώ τώρα ότι η Ντόρα στηρίζει GAP? Πώς να το πιστέψει?

    Θα χρησιμοποιήσω το κλασικό που λένε οι γιατοί στους παράφρωνες. Ναι τζάγκερ, ότι πείς!
    χαχαχαχαχαχαχαχα

   • Alex avatar
    Alex @ Orestios 25/08/2010 20:56:09

    Ορεστιε δεν τον ενδιαφερει αν επεσε η Ν.Δ αλλα ο Μητσοτακης...και τωρα η Ντορα ΄΄πληρωνει΄΄ το Σαμαρα και οχι τη Ν.Δ που τοσο πολυ αγαπα και ειναι σαν το σπιτι της...αλλα λογια να αγαπιομαστε...αλλα ξερεις φταει και ο κακος Κ.Κ που στηριξε Σαμαρα και οχι Ντορα...το ακουσαμε και αυτο....και αν το εκανε ο Κ.Κ (που αμφιβαλω) καλα το εκανε να διορθωσει το λαθος του μπαρμπα του και το δικο του που τη δεχτηκε ν2 στο κομμα και ειδαμε τα χαϊρια της...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 25/08/2010 20:59:45

    Άλεξ, τα έκανε όλα σαλάτα ο τζάγκερ.
    Άσ' τα να πάνε. Σε οικτρή φάση είναι ο σχηματισμός της Ντόρας.

   • Alex avatar
    Alex @ Orestios 25/08/2010 21:55:20

    @ michal
    Μαλλον δεν διαβασες ολα μου τα σχολια...το κεντρωοι αναφεροταν κυριως στο Τζαγκερ και υπαρχει παρακαωτω αλλο σχολιο που απευθυνο μαι σε εσενα το αντιγραφω και εδω για ν το ξαναδεις ..
    Alex says:
    ΄΄25/08/2010 at 21:34

    @ michal
    Οφειλω ομως να παρεδεχθω οτι εισαι ξεκαθαρος οταν λες οτι εισαι Νεοφιλελευθερος.Εδω μαλιστα μπορει να διαφωνω μαζι σου ομως εισαι ξακαθαρος και εντιμος ως προς τις πεποιθησεις σου απεναντι στου συνομιλιτες σου.Για να ειμαστε και δικαιοι.΄΄

    Μηπως παραβιαζεις ανοιχτες θυρες...?

  • michal avatar
   michal @ Μisha 25/08/2010 20:39:32

   Tzager cool down. Oso kai na diafwnei kapoios me ta mantroskula tou neou Proedrou (Orestios klp) 8a prepei na paradexteis pws o Samaras ekselegh me mazikes diadikasies, pou prin oi dotoi apefeugan. Blepe Ntora eis tous dotous.
   Apla h ND oudepote aposafhnise ideologika ti einai. Ena kentrwo komma, h ena deksio-sunthrhtiko me mia fileleu8erh kai mia sunthrhtikh pteruga. To kentrodeksia deixnei thn afasia tou orou kai genikotera thn afasia twn pshfoforwn.
   Genika, oudepote h ND eixe ideologia kai oudepote morfwse tous pshfoforous ths. Gia auto 8a akous ta Ougandezika tou Orestiou px Oti den uposthrizei h ND einai sosialismos!

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 25/08/2010 20:42:04

    Η παράνοια του τζάγκερ εξαπλώνεται.

   • michal avatar
    michal @ michal 25/08/2010 20:43:44

    Orestie paidi mou den 8a sunomilhsw mazi sou dioti ston diagwnismo ths vlakeias 8a me kerdiseis ws pio eidikos.

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 25/08/2010 20:48:11

    Με ξεπερνά το GAP στην βλακεία.

   • michal avatar
    michal @ michal 25/08/2010 20:48:48

    Su eipas!

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 25/08/2010 20:49:32

    χαχαχαχαχαχα

   • tzager avatar
    tzager @ michal 25/08/2010 20:56:47

    I'm cool mate!

    H NΔ ήταν ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα που φυσικά είχε πτέρυγες και αυτό ζητήθηκε να θεσμοθετηθεί στο συνέδριο αλλά τα μαντρόσκυλα που διέπονται από δεσποτισμό ποτέ δε θα μπορούσαν να το δεχθούν. Βλέπουν παντού φαντάσματα και μέλημά τους είναι να απομονώσουν ιδεολογικά και εκλογικά τη ΝΔ μόνο και μόνο για να κάνουν κουμάντο απλά σε ένα κόμμα το οποίο σε λίγο καιρό λίγο θα διαφέρει από το ΚΚΕ σε πρακτικές και δημόσιο λόγο.

    Τώρα όσο για τις διαδικασίες, απλά πήγαμε να μιμηθούμε το πανηγηράκι του ΠαΣοΚ για να αποπροσανατολίσουμε την πικραμένη βάση μας. Αυτές οι διαδικάσίες είχαν προταθεί χρόνια πριν (όπως και η θητεία του προέδρου) σε ανύποπτο χρόνο και δεν βρήκαν απήχηση σε ένα κόμμα το οποίο είχε συνηθήσει να είναι προσωποπαγές. Όμως πάντα στο παρελθόν υπήρχαν συμβιβασμοί και συνθέσεις. Και αυτό είναι σύνηθες και εύλογο σε ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας. παντού στον κόσμο αυτό συμβαίνει. Τώρα λειτουργούν με αποκλεισμούς και διαγραφές σαν να έχουν αυτοσκοπό να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες απανόδου της παράταξης στην εξουσία. Δημιουργούν ένα αντιδραστικό καταγγελτικό κόμμα αντιπολίτευσης. Αυτό κι αν βολεύει το ΠαΣοΚ και την κυβέρνηση. Τυχαίο..;

   • Alex avatar
    Alex @ michal 25/08/2010 21:03:18

    Καλως τον και το michal...βλέπω μαζευονται σιγα σιγα οι ΄΄κεντρωοι΄΄ ...

    Ερωτηση σε κεντρωους εχετε διαβασει την ιδρυτικη διακυρηξη της Ν.Δ? Η λοιπον δεν την εχετε διαβασει ειτε δεν καταλαβαινετε τι λεει ο ιδρυτης της και που ειναι τοποθετημενη ιδεολγικα.Μαλλον δεν θελετε να καταλαβετε...αφηστε λοιπον τις ειρωνιες και αποφασιστε εσεις τι ειστε ...αλλιως το διπλα μαγαζι ειναι εκει και σας περιμενει ΣΟσιαλιστικος νεοφιλελευθερισμος κομμα για ολα τα γουστα και ολα τα βαλαντια...

   • michal avatar
    michal @ michal 25/08/2010 21:08:50

    Alex,

    mhn antigrafeis ton Orestio. Ta peri kentrwwn klp ta aporriptw. Ta peri neofileleu8erismou den ta aporriptw. Eimai neofileleu8eros esu prosekse mhn eisai kanas kruptofasistakos. Twra ta peri sosialistikou neofileleu8erismou (apo ton Antwnaro to ema8es?) mhn ta les giati 8a ta pistepseis.

   • tzager avatar
    tzager @ michal 25/08/2010 21:12:49

    Γιατί εσείς Αlex σε τι γούστα και σε τι βαλάντια απευθύνεστε; Από Περισσό μεριά ή από Τρούμπα..;

    Kαι για κάνε ένα copy paste τη διακήρυξη του κόμματος εσύ που την έχεις εύκαιρη. Αν θες βέβαια μπορείς και να μας παραθέσεις τα κύρια σημεία της μιας και την ξέρεις φαρσί... Βρε άντε διάβασε κανένα Asterix να πέσεις για ύπνο και άσε τις διακηρύξεις...

   • Alex avatar
    Alex @ michal 25/08/2010 21:13:53

    @Michal
    Ως συνηθως πεταε τη μπαλα στην εξεδρα μιλας χωρις επιχηρηματα καταφευγεις σε χαρακτηρισμους και ειρωνιες και μιλας υπεροπτικα.
    Οταν μου απαντησεις μια φορα συγκεκριμενα και με επιχηρηματα τοτε πολυ εφχαριστως να συζητησουμε.Προς το παρον σου επσιτρεφω τα λεγομενα σου και σε προτρεπω να κανεις παρεα με τον Ανδριανοπουλο το Μανο και εσχατως με το ΓΑΠ( ειδες σοσιαλιστικο νεοφιλελευθερισμο τελικα?)

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 25/08/2010 21:14:27

    @ Τzager

    Εχεις εν μερει δικιο ομως κατα τη γνωμη μου και η Ντορα αν ηταν αρχηγος θα ακολουθουσε αν οχι την ιδια,παντως παραπλησια γραμμη.
    Ο λογος ειναι απλος : δεν μπορει να υπαρχουν δυο φιλελευθερα κομματα εξουσιας και δεν μπορει να γινει αμιγης φιλελευθερη αντιπολιτευση σε φιλελευθερη κυβερνηση που στηριζεται απο τα καναλια και τη πλειοψηφια του επιχειρηματικου κοσμου γιατι τετοια ειναι η σημερινη κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ.Ουτε μπορει η αντιπολιτευση να συμφωνει με τη κυβερνηση σε ολα.
    Αρα ανεξαρτητως αρχηγου προκυπτει προβλημα για τη ΝΔ : πως κανεις δεξια αντιπολιτευση σε κυβερνηση σαν τη σημερινη.
    Αναγκαστικα θα κανεις συντηρητικη αντιπολιτευση.Δηλαδη η στροφη προς τα δεξια της ΝΔ ηταν δεδομενη απο την αντιστοιχη στροφη του ΠΑΣΟΚ.Οταν κυβερνηση και αντιπολιτευση επικαλυπτονται ευνοειται η κυβερνηση.
    Φυσικα αυτο συρρικνωνει την απηχηση της παραταξης αλλα τι αλλο μπορουσε να γινει;Συμφωνια με το μνημονιο θα συνεπαγοταν μεγαλυτερες απωλειες.
    Για τις επιλογες διαφωνω με τον Κικιλια αν και θα τον ψηφισω.Επρεπε να ειναι καποιο εμπειρο προσωπο.Για Πελοποννησο δεν ξερω.Ισως ο Δρακος να εμην ηταν καταλληλος αλλα μετα την υπονομευση της κυβερνησης της ΝΔ ουτε ο Τατουλης ουτε ο Μανωλης ησαν καταλληλοι.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ michal 25/08/2010 21:14:49

    Αδερφέ γράφε ελληνικά, στραβωθήκαμε.
    Έχεις απόλυτο δίκιο ότι η νδ δεν αποσαφήνισε ποτέ την ιδεολογία της. Γι αυτό άλλωστε είδαμε να περνάνε και να γράφουνε ιστορία από τις τάξεις της κουμάσια όπως ο ρουσόπουλος και ο τατουλης μεταξύ άλλων.
    Η ιστορία όμως έγραψε πλέον. Η νδ -όσο υπάρχει ακόμα με αυτή τη μορφή και ονομασία- είναι κόμμα δεξιό. Όχι κεντρώο και όχι φιλελεύθερο. Όσοι δεν εκπροσωπούνται πλέον ιδεολογικά απο τη νδ μπορούν να ενταχθούν στην ένωση κεντρώων ή στο νέο κόμμα της ντόρας.
    Τόσο απλά.

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 25/08/2010 21:15:47

    Άλεξ, θα σε μαλώσω. Τα έχεις ζουρλάνει τα παιδιά.
    Πάλι σε παραλήρημα μπήκαν.

   • michal avatar
    michal @ michal 25/08/2010 21:16:05

    Tzager

    Parola auta omws kinhtopoih8hkan 800.000 neodhmokrates prosfata zalismenoi apo mia patagwdh eklogikh apotuxia. To oti den 8esmo8eth8hkan sto parel8on oi anoikstes diadikasies mallon mou kanei pws oi diafores barwnies kai tsiflikia empodizan. Egw proswpika Samara eriksa (mhn me tautiseis me ta mantroskula) giati den antexotan allo h oikogeneiokratia pou 8a eixe kanei susthma h Dora.
    Twra to ti kanei o Samaras an me rwtas, sumfwnw mazi sou. Mia panwle8ria 8a ginei stis dhmotikes. Den exei kataferei na peisei pws einai aksiologh antipoliteush eidika me tis palinwdies tou mnhmoniou (Nai ston daneismo, oxi sto mnhmonio!).

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 25/08/2010 21:16:25

    Ηλία ξέχασες και την Αγία Οικογένεια.

   • michal avatar
    michal @ michal 25/08/2010 21:17:52

    Hlia

    eimai sto ekswteriko, den exw administrative rights sto PC pou me efodiazei o ergodoths mou kai den mporw na balw ellhnika fonts. Den eimai mazoxa na grafw greeklish kai emena kourazoun, alla ligh katanohsh.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 25/08/2010 21:18:07

    @ Τζαγκερ ισχυει οτι ειπα και στο Michal.Αν δεν μπορεις να απαντησεις αγορι μου μη χανεις τη ψυχραιμια σου.Τοσα πολλα επιχηρηματα που αντιπαραθετεις σε τι να πρωτοαπαντησω πια.Τελικα ειναι δυσκολο να αρθρωσεις λογο με επχηρηματα και λογω ενδειας θυμηθηκες τον Αστεριξ...οκ θα διαβασω εινμαι απειρως σοβαροτερος απο τα δικα σου τα γραφομενα...
    περαστικα

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ michal 25/08/2010 21:18:42

    Ορέστιε δε θέλω να προκαλέσω τον φίλο tzager!

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ michal 25/08/2010 21:20:16

    @michal
    h**p://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 25/08/2010 21:21:38

    Τα γεγονότα όμως Ηλία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.
    Και είναι γεγονός πως η Αγία Οικογένεια παρείσφρυσε στην ΝΔ ως παρασιτικός οργανισμός.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 25/08/2010 21:48:03

    @ michal
    Ειπες...
    ΄΄Οποτε άσε τα κεντρώα, σώγαμπροι του εθνολαϊκισμού που στοιχηθήκατε στην ΝΔ νομίζοντας ότι θα γίνει ένα πατριωτικό ΠΑΣΟΚ nr 2.΄΄
    Απο που το συμπερανες παλι...οσο για το πρωταθλημα ανοησιας που λες φιλτατε ειναι ισοπεδωτικο οπως ολα τα σχολια σου τελικα...απορησες ταχα μηπως ειμαι κρυπτοφασιστακι..τελικως ομως η δικη σου συμπεριφορα κολωντας ταμπελες ειναι ''φασιζουσα΄΄

    Στην τελικη φιλτατε αν θεωρεις ΄΄ανοησια΄΄ να αντιπαρατεθεις με καποιον που διαφωνει ας εισαι ευγενικος και ας αρνηθεις...ομως σου ξαναλεω στις περισοτερες περιπτωσεις απαντας με ταμπελες και οχι με επιχηρηματα...δεν πειραζει πηγαινε να συμμετασχεις στο CLeague των πεφωτισμενων πανεξυπνων...

   • michal avatar
    michal @ michal 25/08/2010 21:52:10

    Ta kentrwoi (xrewnontas mas sthn Dora profanws) esu ta ksekinhses an deis ta sxolia sou. Opote pairneis ta epistrefomena tokismena. Anakalese loipon.

   • michal avatar
    michal @ michal 25/08/2010 21:57:33

    Alex says:
    25/08/2010 at 21:03 Καλως τον και το michal…βλέπω μαζευονται σιγα σιγα οι ΄΄κεντρωοι΄΄ …

    Grafoume greeklish alla ta ellhnika ta milame Alex.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 25/08/2010 22:01:37

    @ Michal

    Ναι αλλα βλεπε και το χρονο αναρτησης φιλε το σχολιο που σου επισημανα ακολουθει και το αναρτησα μετα απο τη δικη σου διευκρινιση οτι εσια Νεοφιλελευθερος τονιζοντας τη φραση΄΄ για να ειμαστε και δικαιοι΄΄
    Το σχολιο που σε ενοχλησε ειναι το αρχικο μου πριν της διευκρινισης σου...
    Λυπαμαι αν δεν σου αρκει αυτο δεν υπαρχει κατι καλυτερο...

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 25/08/2010 22:05:38

    Αχ βρε άλεξ, απορώ πως συνεχίζεις να συνομιλείς με αφιονισμένους οπαδούς της Ντορούλας και του GAP.
    Τα έχουν παίξει γιατί δεν έπιασε το κόλπο της σύνεργασίας στο μνημόνιο στον κόσμο.
    Η αγωνία τους και η απουσία επιχειρημάτων είναι εμφανής.
    Εδώ ο άλλος λέει πως είναι νεοφιλελεύθερος και ψήφισε Σαμαρά.
    Δηλαδή, έλα νινί στον τόπο σου.
    Πές ένα Ναι να ξεμπερδεύουμε με την παραληρηματική κοπρολογία τους.

  • Alex avatar
   Alex @ Μisha 25/08/2010 21:34:13

   @ michal
   Οφειλω ομως να παρεδεχθω οτι εισαι ξεκαθαρος οταν λες οτι εισαι Νεοφιλελευθερος.Εδω μαλιστα μπορει να διαφωνω μαζι σου ομως εισαι ξακαθαρος και εντιμος ως προς τις πεποιθησεις σου απεναντι στου συνομιλιτες σου.Για να ειμαστε και δικαιοι.

 4. tharros avatar
  tharros 25/08/2010 18:09:52

  η ανανεωση θελει υπομονη πιστη και γεναιες αποφασισεις.καλυτερα λοιπον πολιτικοι "τυπου" κικιλια και ας εχουν λιγοτερη αναγνωρισιμοτητα παρα δακτυλοδεικτουμενοι πολιτικοι..η ρωμη αλλωστε δε χτιστηκε σε μια μερα..

 5. Pasalimaniotis avatar
  Pasalimaniotis 25/08/2010 18:40:04

  Να τολμήσει να βάλει τον Αντρίκο. Πειραιώτης, επιστήμονας, δημοφιλής στον Πειραιά και θα πάρει το δήμο με κατεβασμένα χέρια.

 6. tzager avatar
  tzager 25/08/2010 18:46:58

  Σίγουρα η υποψηφιότητα Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής και μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα τέτοιου τύπου για το Δήμο Πειραιά δεν έχουν προοπτικές άμεσης επιτυχίας, όμως δημιουργούν στέρεες βάσεις και ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα για μελλοντικές αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις ή ευνοούν μία ενδεχόμενη καθοδό τους στις επόμενες εθνικές εκλογές στις περιφέρειές τους.

  Όμως το διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών για τη Ρηγίλλης δεν είναι να δημιουργήσει απλά ένα φυτώριο νέων υποψήφιων βουλευτών, δημάρχων ή περιφερειαρχών αλλά να καταγράψει νίκες ή/και αξιόλογες επιδόσεις σε κρίσιμες τοπικές αναμετρήσεις ανά την επικράτεια. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι και αφορούν την ιστορία, το γόητρο και το μέλλον της παράταξης που τις τελευταίες δεκαετίες 'σαρώνει' σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Είναι ενδεικτικό και καθόλου τυχαίο ότι στις εκλογές του 2006 η ΝΔ είχε τον απόλυτο έλεγχο και των δύο ανώτατων αυτοδιοικητικών οργάνων (ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ) και τις πλειοψηφίας των κατά τόπους ΤΕΔΚ.

  Μία καταστροφική εμφάνιση των επίσημων ψηφοδελτίων του κόμματος το Νοέμβρη μόνο ευνοική δε θα αποβεί για το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης και θα δημιουργήσει φαινόμενα διάλυσης και εσωστρέφειας. Πόσο μάλλον που η κεντρική στρατηγική του κόμματος θα είναι να αναδείξει και να ενθαρύνει την 'αντι-μνημονιακή' ψήφο των πολιτών. Αν αυτό δε συμβεί θα είναι καίριο πλήγμα για τις κεντρικές επιλογές της παράταξης και των προσώπων που τις στήριξαν.

 7. Γιωργος avatar
  Γιωργος 25/08/2010 19:37:13

  Δεν φτάνει η ατυχής επιλογή Κικίλια για την περιφέρεια θα πρέπει ανάλογες επιλογές να υπάρξουν και αλλού έλεος...

 8. Κώστας Σκ. avatar
  Κώστας Σκ. 25/08/2010 21:15:52

  Μερικές σκέψεις αναφορικά μέ τήν επιλογή τών υποψηφίων.
  Οί λαοί στίς δημοκρατικές κοινωνίες διαθέτουν έναν απλό, εύκολο καί ξεκούραστο τρόπο, γιά νά κρίνουν άν κάποιοι είναι άξιοι καί ικανοί νά τούς εκπροσωπήσουν καί νά πάρουν αποφάσεις γιά λογαριασμό τους.
  Αρκεί νά είναι κάποιος πρωταθλητής οπουδήποτε καί σέ οτιδήποτε, άσσος καί δεξιοτέχνης στόν χειρισμό τής στρογγυλής θεάς, νά διαθέτει ταλέντο υποκριτικό επί σκηνής, προβεβλημένος σέ μικρή καί μεγάλη οθόνη, τρόφιμος τηλεοπτικών πάνελς, καλλικέλαδος τού άσματος κτλ, γιά νά τύχει άμεσης αποδοχής καί εμπιστοσύνης ενός μεγάλου μέρους τού λαού.
  Φυσικά ό τρόπος επιλογής τών ικανών μέ βάση τήν διασημότητα καί τήν αναγνωρισιμότητα είναι παντελώς εσφαλμένη, αλλά οί λαοί μή διαθέτοντας κρίση χρησιμοποιούν συναίσθημα καί ένστικτο, πού είναι κακή μέθοδος μέ αμφίβολα αποτελέσματα.
  Έτσι όλες οί γνωστές προσωπικότητες θεωρούνται a priori φωστήρες καί οπωσδήποτε περισσότερο ικανοί από όλους τούς υπόλοιπους, γιά νά κρίνουν, νά αποφασίσουν καί νά οδηγήσουν τόν λαό στά πεπρωμένα του καί ποτέ δέν θά τούς ζητηθεί νά αποδείξουν αξία καί ικανότητες σέ τομείς κοινωνικούς, οικονομικούς, εθνικούς ή άλλους, γιά τούς οποίους πρέπει κανείς νά διαθέτει πληθώρα γνώσεων καί κυρίως σωστή κρίση, όπως περίτρανα μάς διδάσκει καί ή γνωστή ιστορία μέ τούς συμπαθείς όνους καί τό άχυρο.
  Βεβαίως έκ τών υστέρων καί έκ τού αποτελέσματος θά γίνει ό απολογισμός καί ή διαπίστωσις εάν πράγματι ήταν σωστή ή όχι ή επιλογή. Σέ αυτές όμως τίς περιπτώσεις όλα επαφίενται στήν τύχη.
  Ένας επί πλέον λόγος αυτής τής προτιμήσεως είναι ότι ανταμείβονται έτσι όλοι αυτοί οί επώνυμοι, γιά τήν ικανοποίηση πού προσέφεραν από τίς αθλητικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές ή άλλου είδους επιδόσεις.
  Κάκιστος καί αυτός ό τρόπος ανταμοιβής όταν έν συνεχεία οί αμειφθέντες πρόκειται νά αποφασίσουν γιά ζητήματα πού έχουν άμεση σχέση μέ τήν πορεία καί τό μέλλον ενός ολόκληρου λαού.
  Λογικά θά έπρεπε νά προτιμώνται πρώτοι καί πάνω άπ' όλους οί επιτυχημένοι σέ τομείς παραγωγικούς. Στήν πλειονότητά τους όμως όλοι αυτοί ζούν στήν αφάνεια προσφέροντας αθόρυβα, ενώ τά φώτα τής δημοσιότητος τούς αποφεύγουν συστηματικά. Έτσι δέν είναι αναγνωρίσιμοι γιά νά αποκτήσουν τήν λαϊκή προτίμηση, αλλά ούτε καί τά κόμματα δείχνουν ιδιαίτερη συμπάθεια γιά τήν περίπτωσή τους -τουναντίον μάλιστα - καί επιμελώς τούς αποκλείουν.
  Τό γιατί είναι μία άλλη ιστορία.
  Κώστας Σκ.

 9. michal avatar
  michal 25/08/2010 21:35:40

  Alex

  τελευταία συνομιλία πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ανοησίας και με κερδίσεις και εσύ.

  Σαμαρά έριξα γιατί άκουγα κάποτε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη να μιλάει για αποκρατικοποιήσεις, apelue8erwseis επαγγελμάτων, τα 23 μετρα τόνωσης της οικονομίας που προέβλέπε το πρόγραμμα της ΝΔ του Σαμαρά. Συν τοις άλλοις από το 99 στο Seven X όταν έκανε το Samizdat πρότεινε σύγκλιση με Israel και ΗΠΑ σε σημείο που πρόσφατα "εθνολαικιστες" και Τάκης Μίχας (ανίερη συμμαχία) τον είπαν τσιράκι των νεοσυντηρητικών.
  Οποτε άσε τα κεντρώα, σώγαμπροι του εθνολαϊκισμού που στοιχηθήκατε στην ΝΔ νομίζοντας ότι θα γίνει ένα πατριωτικό ΠΑΣΟΚ nr 2.

 10. κοινή λογική avatar
  κοινή λογική 25/08/2010 23:49:39

  να ερωτηθεί ο Νικήτας, όλο και κάποιον θα έχει να προτείνει...

  ...στ'αλήθεια, υπάρχει κανείς που γνωρίζοντας τον Πειραιά, πιστεύει ότι ένα μοντέλο Κικίλια μπορεί να μπει στα Μανιάτικα και μάλιστα κόντρα στο Μαντούβαλο? Ο μόνος που ασφαλώς δεν έχει σχέση με το μοντέλο Κικίλια, αλλά μπορεί να μπει και να βγει νικητής από τα Μανιάτικα είναι ο Μιχαλολιάκος. Οι υπόλοιποι, είναι απλώς υποψήφιοι. Απλά, ο Βασίλης δεν θέλει (το αυτί του γνωρίζει από "πρώτο χέρι" και το λόγο....)

 11. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 26/08/2010 00:31:46

  Παίδες..υπάρχει Πειραιωτης Κικιλιας..κ τρώει για Πλάκα το Μαντουβαλο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.