#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2011 22:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως είμαι Σαμαρικός και δεν το ξέρω;Τελευταία, πιάνω τον εαυτό μου να γοητεύομαι από τον Σαμαρά. Να σχολιάζω υπέρ του, αλλά και να τον υποστηρίζω σε συζητήσεις με γνωστούς και φίλους. Για μένα, αυτό είναι περίεργο, και ίσως και ανησυχητικό. Για αυτό και οι γνωστοί μου εκπλήσσονται. Μήπως είσαι Σαμαρικός μου λένε; Τι να πω; Μήπως είμαι Σαμαρικός και δεν το ξέρω; Το έχω γράψει κι άλλες φορές. Δεν ήμουν, ούτε είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ. Μεγάλωσα σε «αριστερίζουσα» με Παπανδρεϊκές καταβολές οικογένεια. Ακόμη και σήμερα, οι συγγενείς μου όλοι παραμένουν Πασόκοι. Όπως παραμένουν Πασόκοι και εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Παπανδρέου νάναι κι ότι νάναι. Είναι κάτι σαν το «σύνδρομο της Στοκχόλμης». Πονάω αλλά μ`αρέσει. Ώρες ώρες, αναρωτιέμαι αν όντως μας ψεκάζουν οι Αμερικάνοι.

Μέχρι που εμφανίστηκε η Μιμή στο προσκήνιο, ψήφιζα  κι εγώ ΠΑΣΟΚ, μετά μανίας. Η κατάντια όμως ενός ολόκληρου κόμματος,  μιας ολόκληρης κυβέρνησης να κρέμεται από τις «τρίχες» και τις αρλούμπες της Λιάνη, την οποία κάποιοι στα σοβαρά προόριζαν ακόμη και για διάδοχο του Ανδρέα, με αποξένωσε.  Φανταζόμουν τη … Βαγγελιώ υπουργό, και με έπιανε σύγκρυο. Όπως με αποξένωσε και το όλο σκάνδαλο Κοσκωτά, που εκ των υστέρων μοιάζει με πταίσμα, αν αναλογιστούμε όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια ψήφιζα Τσοβόλα και ΚΚΕ, και τελευταία έριχνα άκυρο. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, από τη περίοδο 93-95 και μετά, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το οποιοδήποτε νέο-φιλελεύθερο κόμμα. Η σύγκλισή του με τις κοινωνικές και  οικονομικές απόψεις της ΝΔ ήταν και είναι απόλυτη. (Με μια πιο μεγάλη μαεστρία στη κλεψιά, και στο να κάνει το μαύρο άσπρο). Και εκεί έγκειται το μεγάλο μπέρδεμα της κοινωνίας μας. Τα δυο κόμματα εξουσίας, όχι μόνο συνέκλιναν, αλλά σε πολλά θέματα αντάλλαξαν θέσεις. Σήμερα πιστεύω ακράδαντα, πως η ΝΔ είναι πολύ πιο «αριστερό» κόμμα από το «σοσιαλιστικό «ΠΑΣΟΚ». Κάνω λάθος;

ΝΔ δεν θα μπορούσα να ήμουν ποτέ, κυρίως λόγω «ταξικής συνείδησης». Πίστευα και πιστεύω πως αν δεν είσαι εύπορος, επιχειρηματίας, «λεφτάς», κάποιος από τζάκι τέλος πάντων, με το να δηλώνεις δεξιός, απλά ξεγελάς τον εαυτό σου. Άσχετα αν ξεγελάστηκα με το ΠΑΣΟΚ, όπως συνεχίζουν να ξεγελιούνται πάμπολλοι. Ο Σαμαράς όμως, ήταν ο μόνος που ανέκαθεν μου έκανε κλικ μέσα στη ΝΔ. Μεγάλη εντύπωση μου είχε προκαλέσει το γεγονός ότι όντας παντοδύναμος υπουργός Εξωτερικών, και σίγουρα αναμφισβήτητος διάδοχος για την ηγεσία του κόμματος, τα βρόντηξε όλα για μια (σωστή ή λάθος δεν έχει σημασία) εμμονή του στο εθνικά ορθό. Για μια ιδέα, Και δεν ήταν καν Μακεδόνας, όπως κάποιοι άλλοι επαγγελματίες  «Μακεδονάρχες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» όλων των πολιτικών αποχρώσεων. (Όπως βέβαια Μακεδόνας δεν ήταν ούτε ο Παύλος Μελάς, που επίσης θυσίασε κάτι πολυτιμότερο από μια καριέρα….).

Κάποτε μάλιστα, πίστευα κι εγώ όλα αυτά που κυκλοφορούσαν, ότι αυτός φταίει που πλάκωσαν οι Αλβανοί και κάθε καρυδιάς καρύδι στην Ελλάδα. Νομίζω όμως, πως επ` αυτού έχουν δοθεί οι πρέπουσες εξηγήσεις. Άλλωστε, η κατάρρευση ολόκληρης της ΕΣΣΔ και του ανατολικού μπλοκ, τα λέει όλα. Δεν χρειάζονταν κανένας Σαμαράς για να μπουκάρουν όλες οι φυλές του Ισραήλ, στα τρύπια σύνορά μας. Σε όλη την ενδιάμεση περίοδο (της πολιτικής του μοναξιάς) μου άρεσε η αξιοπρέπεια και το χαμηλό του προφίλ. Ποτέ όμως δεν τον είδα σαν κάποιο που θα ψήφιζα. Θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ …αριστερότερο του.

Μέχρι που τόλμησε και  ανέλαβε τη ΝΔ, κόντρα στα διάφορα συμφέροντα, και κατάφερε να εξοβελίσει στα  κομματικά «τάρταρα» την (εξευγενισμένη) Μιμή της ΝΔ. Εκεί του έβγαλα το καπέλο. Μου άρεσε. Στη συνέχεια, η σοβαρή του προσέγγιση απέναντι στη μνημονιακή μας ταπείνωση από τους «σοσιαλιστές»του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα τη  σταράτη τοποθέτηση του στη ΔΕΘ, με οδήγησαν σιγά σιγά, χωρίς να το πολυκαταλάβω,  στο να εμπνέομαι από τις θέσεις του (βοήθησε βεβαίως βεβαίως και το γενικότερο κλίμα του αντινιούζ), και να πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνομαι Σαμαρικός! Και όποτε γίνουν εκλογές, μάλλον θα του ρίξω το κουκί μου. Οπότε, εκπλήσσομαι και εγώ όσο εκπλήσσονται και οι γνωστοί μου. Ενοχές όμως δεν έχω. Θα έχω αν ποτέ με διαψεύσει και αυτός. Ας ελπίσω πως δεν θα το κάνει. Αλλιώς, με βλέπω να μουντζώνομαι στο καθρέφτη για μια ακόμη φορά.

Και όπως είπε κάποτε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, όταν τον κατηγόρησαν ότι πήγε με τη δεξιά: «Εγώ δεν άλλαξα πολιτικές θέσεις, τα κόμματα αλλάζουν, και έρχονται προς τις δικές μου…». Ή κάπως έτσι.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. danaos avatar
  danaos 02/01/2011 22:45:48

  Αυτό φίλε μου είναι εξομολόγηση και κατάθεση καρδιάς!Χαίρομαι που σε γνώρισα από κοντά!Χαίρομαι που σ'έχω φίλο!Τίποτε άλλο!!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ danaos 02/01/2011 23:24:18

   Δαναέ, δες κι αυτά:
   h__p://www.antinews.gr/?p=16440
   h__p://www.antinews.gr/?p=50663

   νομίζω είναι από πριν γίνεις αντινιουζίστας!

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/01/2011 22:48:52

  Υπερβάλλεις!

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/01/2011 22:50:51

  Ωραίο κείμενο Strange. Να το στείλω στο Θράκα για αναδημοσίευση;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Επώνυμος 02/01/2011 22:54:42

   Η απορία του ήταν το κύριο έναυσμα για την ενδοσκόπησή μου αυτή. Μπορεί και να με δείρει αν το διαβάσει. Όπως και πολλοί συγγενείς μου και μη.

   • Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
    Ρομπέν το Γκαρσόν @ Strange Attractor 02/01/2011 23:03:00

    S A, kάπως έτσι αισθάνομαι και εγώ τελευταία. Η μάνα μου με ξεματιάζει καθημερινά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 02/01/2011 23:23:56

    Μπα, τι να σε δείρει, κρυφοσαμαρικός είναι κι αυτός κι ας δυσκολεύεται να το παραδεχτεί.

 4. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 02/01/2011 22:51:14

  ΕΥΓΕ.

 5. Κοτιδης Ανεστης avatar
  Κοτιδης Ανεστης 02/01/2011 22:54:55

  1.Ποτε δεν ειναι αργα.Καλως ηρθες στ0 κομμα που πασχει απο αυτογνωσια φοβικα συνδομα για το παρελθον του και αυτοκτονικο ιδεασμο για το μελλον του.Ζουμε σε Χωρα που οτι ορθο συμβαινει η καλο ειναι αριστερο και οτι στραβο και ανἆποδο οφειλεται στην Δεξια. Ετοιμασου να απολογησαι ανα πασα στιγμη γι αυτο. Καθολου ευνοικη περοδος για τετοιες δηλωσεις. ΣΟΥ ευχομαι δυναμη και υπομονη.

 6. TopGunZ avatar
  TopGunZ 02/01/2011 22:58:27

  Φίλε μου Ελκυστή μην εκπλήσεσσαι. Η δεξιά πέθανε, η αριστερά πέθανε, το κέντρο δεν υπήρξε καν ποτέ. Η πάλη των τάξεων έληξε με ισοπαλία γιατί ήταν στημένο το ματς. Η πραγματική μάχη είναι ανάμεσα στη Λογική και την Παράνοια, στη Κοινωνική Συλλογικότητα και τον Κτηνώδη Ατομικισμό, τους Πατριώτες και τους Λοβοτομημένους. Ο Σαμαράς με τη πολιτική "σαγήνη" του δεν θέτει σε κίνδυνο την ιδεολογική σου καθαρότητα. Της δίνει επιτέλους πραγματική υπόσταση. Τα ευφυολογηματα της αριστερά και της δεξιάς είναι βρέφη και μάλιστα θνησιγενή, μπροστά στις πανάρχαιες αξίες της πατρίδας, της οικογένειας, της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης. Αυτές θέλουμε να προάγει ο Σαμαράς, αυτές θέλουμε να εκπροσωπήσει. Αν το καταφέρει, καταθέτουμε όλοι κομματικές και ιδεολογικές ταυτότητες. Απλά.

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ TopGunZ 02/01/2011 23:20:28

   Έτσι ακριβώς.

  • effie B. avatar
   effie B. @ TopGunZ 03/01/2011 15:14:40

   Απλα κατπληκτικο!!!!!!!!!!!!!

   • effie B. avatar
    effie B. @ effie B. 03/01/2011 15:15:44

    μου ξεφυγε ενα α, απο την εξαρση!!!!!!

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 02/01/2011 23:17:54

  Παράξενε, ήταν σαν να κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέπτη. Όποτε ερχόμουν στην Ελλάδα, και ερχόμουν για εκλογές και καλοκαίρια, ο Πατέρας μου με εξόρκιζε να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, ειδάλλως...
  να είσαι καλά.

 8. tiramola avatar
  tiramola 02/01/2011 23:19:29

  Μη μασάς Strange, πάνε να σε ψήσουν.
  Εσύ είσαι δικό μας παιδί
  χαχαχα

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 02/01/2011 23:23:04

   Όταν θα σε δω κι εσένα Σαμαρικό, τιραμόλα μ', θα τα ξαναπούμε.

   Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι ο Σαμαράς είναι η ΜΟΝΗ επιλογή για το αύριο της χώρας. Όταν κι ο τελευταίος ΠΑΣΟΚος που "διαφωνεί αλλά στηρίζει" ισοπεδωθεί από την αντίδραση απέναντι στο δήθεν "μονόδρομο" του Μνημονίου, τότε όλοι σας θα αναγκαστείτε να στηρίξετε το μοναδικό άνθρωπο που θα είναι σε θέση να μας βγάλει από τα αδιέξοδα που δημιουργήσατε.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Επώνυμος 02/01/2011 23:31:24

    Το 74 ήμουν 11 χρονών.Πάνω σε ένα καφάσι που ο πατέρας μου βρήκε, ανέβηκε να μιλήσει ο άνθρωπος με το ζιβάγκο στο λιμάνι της πόλης.
    Ήμουν εκεί.
    20 άνθρωποι όλοι και όλοι γύρω του και εκατοντάδες άλλοι να περιφέρονται από μακριά.
    Μετά από 10 λεπτά όλοι είχαν μείνει ακίνητοι και άκουγαν.
    Σε μισή ώρα γύρω του είχαν μαζευτεί 2-3 χιλιάδες.
    Αυτός ήταν ο Ανδρέας,
    Το αίμα νερό δεν γίνεται
    Ακούς Strange?

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ tiramola 02/01/2011 23:33:41

     Άρα, ο πατέρας σου φταίει για όλα. Αν δεν είχε δώσει βήμα στο λαοπλάνο εκείνον, που έβαλε τις βάσεις της καταστροφής μας, ο γιος του σήμερα δεν θα μπορούσε να γίνει ο δήμιός μας.

     Από δω και πέρα εσένα θα κατηγορώ για όλα!

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 02/01/2011 23:44:47

      Επώνυμε,

      Μέγας ηγέτης ο Ανδρέας. Κουβάλησε εδω με τιμές αρχηγού κρατους τον Αραφάτ , όταν τον κυνηγούσαν γιάνκηδες και μοσάντ.

      Την πάτησε από την αδυναμία του στον ποδόγυρο.Του πέταξαν δίπλα τον Βύζαντα της Ο.Α. και αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως η ελκτική ισχύς της αιδοιϊκής θριγός υπερέχει παντός άλλου γνωστού υλικού.

      Αλλά ακόμη και καταγέλαστος εσχατόγερος έκανε γιο-γιο τον Μητσοτάκη ... :)

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Misha 02/01/2011 23:50:42

      Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτό δεν το έκανε μετά από μυστική συνεννόηση με τους Αμερικανούς.

      Αν σκεφτούμε ότι ο Αραφάτ στην ουσία αναγνώρισε τελικά το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει (αυτό ήταν όλο το θέμα για τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινους), τότε μπορείς να σκεφτείς ότι όλα αυτά τελικά ήταν μέρος του κόλπου.

      Κάπου είχα διαβάσει πολλά για το ρόλο του Αραφάτ στο ξεπούλημα του Παλαιστινιακού αγώνα, αλλά δεν θυμάμαι πού ακριβώς.

      Ο Ανδρέας θα μπορούσε να είναι ο σύγχρονος Περικλής, με τη λαϊκή αποδοχή που είχε, αλλά δυστυχώς έγινε ο καταστροφέας της πατρίδας μας.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 02/01/2011 23:59:03

      Πού να φανταστεί ο μαύρος πού θα κατέληγε ο μαμόθρεφτος πρωτότοκος του;
      Αν το ηξερε θα τον πότιζε ουίσκυ από μικρό να έρθει στα ίσα του, και να μη του βγει fitness freak

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 03/01/2011 00:05:49

      To ειχε φαντασθει και πολυ μαλιστα.Οταν ο Κολμερ σε συνεντευξη του ειπε "κυριε προεδρε μη δανειζεσθε πολυ γιατι θα χρεωκοπησουμε" αυτος απαντησε "τοτε δεν θα ειμαι εγω εδω".
      Και τωρα οι απογητευμενοι οπαδοι του λενε μπουρδες για odious debt απεχθες χρεος και τα παρομοια και συγχρονως δοξαζουν ακομη αυτον που δανειζοταν απεχθως.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 03/01/2011 00:08:11

      Nα διαβάσεις το «Προτεκτοράτο» του Κολμερ μια και τον επικαλείσαι.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 03/01/2011 00:11:52

      Δε χρειαζεται Misha.Τις αποψεις του Κολμερ κατα του ευρω τις ηξερα απο τη δεκαετια του 90 και με ειχαν προβληματισει.
      Αλλο ομως να μην μπεις στο ευρω και αλλο αφου μπηκες να βγεις κακην κακως.
      Δεν ειναι καθολου ευκολη υποθεση και μπορει να προκαλεσει μεγαλυτερη καταστροφη.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 03/01/2011 00:22:40

      Ψυχραιμία

      Πες μας, έκανε καλά ο Σαμαράς όταν εριξε τον Μητσοτάκη κατά τη γνωμη σου;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 03/01/2011 01:08:34

      Φυσικα οχι Misha και ξερω οτι σε δυσαρεστει.
      Ο κοσμος αλλαξε το 1990 και οσο γρηγοροτερα προσαρμοζοταν η Ελλαδα τοσο καλυτερα.
      Αν οι αλλαγες ειχαν γινει το 92-93 ισως να μη χρειαζοταν η σημερινη πιεση.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 03/01/2011 01:11:09

      Όχι Ψυχραιμια, δεν με δυσαρεστεί . Απλώς να γνωριζόμαστε, να ξέρουμε ποιος πιστεύει τι...

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Επώνυμος 03/01/2011 01:18:54

      εγώ λοιπόν θυμάμαι ότι ο Εβερτ έριξε τον Μητσοτάκη. Και παμπόνηρος, έβγαλ τον Σαμαρά έξω, και έκλισε την πόρτα.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 03/01/2011 00:07:52

      Που ομως εζησε αρκετα για να δει το Γιωργο να κανει μητσοτακικη πολιτικη.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ tiramola 02/01/2011 23:39:20

     Τιραμόλα φίλτατε, το ΠΑΣΟΚ έχασε εμένα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά κέρδισε χιλιάδες κλεφτοκοτάδες που μυριστηκαν μαρμίτα, είδαν φως και μπήκαν. Οπότε μην ανησυχείς.
     Και εν πάση περιπτώσει, άλλο ο Ανδρέας με το ζιβάγκο το `74, άλλο με ο Ανδρέας με τη Μιμή και τη Βαγγέλω παραμάσχαλα αργότερα, κι άλλο το ακροδεξιό αντιλαϊκό ανάλγητο ΠΑΣΟΚ του σήμερα, η χαρά του κάθε κομματόσκυλου απατεωνίσκου.

     • tiramola avatar
      tiramola @ Strange Attractor 02/01/2011 23:50:45

      Η ΝΔ δεν έχει απατεωνίσκους κομματόσκυλα ή τους καλύπτει όλους ο καλός άνθρωπος Αντώνης?
      Και θέλεις να μας πεις ότι αν αναλάβουν πάλι ο Αβραμόπουλος και ο Κυριάκος υπουργοί η χώρα θα πάει καλύτερα?
      Έλα τώρα, εξάλου για τους απατεωνίσκους πασόκους δεν έμεινε και τίποτα στο ταμείο.
      Άδειο είναι...

     • spiros avatar
      spiros @ tiramola 03/01/2011 07:29:10

      Τιραμόλα
      Όταν το αυτοκίνητο βλέπεις ότι πέφτει σε γκρεμό, δεν θα στρίψεις το τιμόνι να τον αποφύγεις;

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ tiramola 03/01/2011 01:16:42

     ο καθένας και οι μνήμες του. Και εγώ έτρεξα να τον ακούσω (είχα και τα βιβλία του) και κατέληξα μετά μισή ώρα ότι επρόκειοτ για μέγα λαοπλάνο ψέυτη. Χα!

    • Αλεξανδρος avatar
     Αλεξανδρος @ tiramola 03/01/2011 01:34:56

     Τιραμολας: ΄΄Μετά από 10 λεπτά όλοι είχαν μείνει ακίνητοι και άκουγαν.
     Σε μισή ώρα γύρω του είχαν μαζευτεί 2-3 χιλιάδες.
     Αυτός ήταν ο Ανδρέας,΄΄

     Ναι αυτος ηταν ο Αντρεας ενας δημαγωγως και τιποτα αλλο εξαπατησε το λαο διευρυνε το διχασμο καταχρεωσε τη χωρα και καποιοι πετωντας τους ενα κοκαλακι γινανε αιωνια κλακαδοροι και υπηρετες μιας δηθεν ιδεολογιας....αξιοι ραγιαδες που χοροπηδαν μολις τους δωσουν ενα ξεροκοματο, ανιστοριτοι που πιστευουν οτι χαιδευει τα αυτια τους,Απ το γερο Παπανδρεου που ηταν αντικομμουνιστης και αντιαριστερος φιλοβασιλικος και αγγλοφιλος καταφερε να σας πεισει οτι ειναι ο ΄΄γερος της δημοκρατιας΄΄ ο υιος σας κοροιδεψε με την αλλαγη και την εοκ και νατο.....και φυσικα ο εγγονος με το Λεφτα υπαρχουν....το αιμα νερο δε γινεται....

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ tiramola 03/01/2011 07:54:06

     Θα σου φύγει το καφάσι.

    • κριτικόςλόγος avatar
     κριτικόςλόγος @ tiramola 03/01/2011 20:40:29

     Βρε Τιραμόλα, ποτέ δεν καταφέρατε εσείς οι πασόκοι να ξεφύγετε απο τις εμμονικές δοξασίες σας περι σοσιαλισμού και πράσινους πομφόλυγες; Και εμείς το ψηφίσαμε αυτό το αναθεματισμένο "κίνημα" τότε, το '81 για μια και μοναδική φορά και πέθανε για μας μετα τις καρατομήσεις που έκανε στα πιο αξιόλογα στελέχη του, αλλα και γιατι δίχασε την κοινωνία με τους πρασινοταλιμπάν του κομματικού σωλήνα, σε κάθε δημόσιο πόστο, στα ΜΜΕ και στα καφενεία, πόσους μπόλιασε πια με
     ψέματα και δεν μπορούν να δούν ρεαλιστικά την πορεία της χώρας μας απο τότε; Γιατί έπαψε να λειτουργεί η κριτική σας ικανότητα και μας πέρνετε κάθε τόσο στο βυθό μαζί σας πότε με πληρωμένους κινηματίες απο τοκογλύφους, πότε με δημιουργικούς αλχημιστές και πότε με κομπλεξικούς γιούς που κυβερνάνε ανήθικη χώρα; Θα μας απαντήσετε κάποτε σοβαρά;

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 02/01/2011 23:21:42

  Πρέπει να προσθέσω ότι ο Σαμαράς είναι ο μόνος ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ, έννοια που κανείς επαγγελματίας πολιτικός δεν αξίζει ως τίτλο τιμής τα τελευταία 30 χρόνια. Και είναι μία έννοια που τείνει να χαθεί απο το βούρκο που λέγεται ελληνική πολιτική.

  • spiros avatar
   spiros @ Νίκος 03/01/2011 07:30:47

   Μήπως ξέχασεε τον ΑΒΕΡΩΦ ;

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ spiros 03/01/2011 12:29:00

    Σπύρο, μου είναι δύσκολο να συμπεριλάβω τον Αβέρωφ, παρ' όλη τη συνεισφορά του, λόγω του ρόλου του στην υπογραφή της συμφωνίας της Ζυρίχης με τον Καραμανλή για την Κύπρο. Μόνο η συμφωνία της Μαδρίτης απο τους σοσιαλησταράδες μας συγκρίνεται σε εύρος πιαθνών συνεπειών. Η επίκληση αυτής της συμφωνίας εκ μέρους των Τούρκων είναι η πρώτη, νομικά θεμελιωμένη, συνέπεια για να διεκδικήσουν το Αιγαίο με ελαχιστοποιημένες τις διεθνείς αντιδράσεις όταν, και αν, το επιχειρήσουν. Κατ' αναλογία η συμφώνια της Ζυρίχης "εβαλε" νομικά την Τουρκία στην Κύπρο.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Νίκος 03/01/2011 12:33:26

     Και όχι μόνον τότε. Επαισχυντος και αληθινά προδοτικός εις βάρος της Κύπρου ήταν ο ρόλος του Αβέρωφ και το 1974. Αυτός μόνος του έδιωξε τους κατοίκους της Αμμοχώστου τρομοκρατώντας τους, μια που οι Τούρκοι δεν υπήρχε περιπτωση να προλάβουν να την καταλάβουν. Το "ντηλ", όμως, περιλάμβανε και την Αμμόχωστο, οπότε κάποιος έπρεπε να κάνει τη "βρώμικη" δουλειά.

     Λεπτομέρειες στις σχετικές εκπομπές του Χαρδαβέλλα. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα αντίθετο στοιχείο.

 10. leftayparxoyn avatar
  leftayparxoyn 02/01/2011 23:25:14

  Φίλε μου μην εκπλήσσεσαι με τον εαυτό σου.
  Απλά σκέψου ότι είσαι Σαμαρικός και όχι ντιντής νεοδημοκράτης.
  Εγώ αυτό λέω στους φίλους μου.

 11. φωτεινη avatar
  φωτεινη 02/01/2011 23:27:56

  ειναι ενας τιμιος πολιτικος και ενας τιμιος ανθρωπος ,πρωτα απ ολα με τον εαυτο του,και τις ιδεες του.εχει αποδειξει οτι δεν εξαγοραζεται.λαθη εχει κανει και θα κανει ,αλλα το ηθος που εχει δειξει μεχρι τωρα,το σθενος του,και η πολιτικη αντισυμβατικοτητα τουγια μενα σημαινουν εμπιστοσυνη.

 12. karenin avatar
  karenin 02/01/2011 23:28:45

  Aπο τις καλές μεταγραφές. Εγω θα περιμένω την εκβαση του αγώνα Φαήλου εναντίων ντιντίδων .

 13. chrisovergisk avatar
  chrisovergisk 02/01/2011 23:35:14

  apo ta kalitera arthra pou exw diavasei sto antinews!
  kai gia na min ksexniomaste o samaras exei pei to kalitero..."η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι προνόμιο της αριστεράς, την αγάπη μας για την πατρίδα δεν την χαρίζουμε στην ακρα δεξια!!!!"

 14. Misha avatar
  Misha 02/01/2011 23:37:36

  S.A.

  Δεν το κρύβω πως θα χαρώ ιδιαίτερα αν δικαιωθεί ο νομπελίστας ονοματοδότης της «Πολιτικής Άνοιξης», παρόλο που δεν το θεωρώ ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Misha 02/01/2011 23:43:54

   Γιατί θα χαρείς?
   Επειδή θα ενδυναμώσει το κοινωνικό κράτος, θα εθνικοποιήσει τράπεζες, θα κοινωνικοποιήσει βιομηχανίες και θα ξανακλείσει τα ανοικτά επαγγέλματα?

 15. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 02/01/2011 23:39:17

  Αγαπητε Strange Atractor,

  Πάντοτε διαβάζω με ενδιαφέρον τα γραφόμενα σου, αλλά αυτό το άρθρο σου με βοήθησε περισσότερο να σε καταλάβω, και να σε νιώσω. Αν το καλοσκεφθείς όμως φίλε μου, δεν είσαι ούτε μόνος, ούτε special, ένας ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος είσαι, που ακούει, βλέπει, και αποφασίζει αναλόγως.
  Είμαστε αρκετοί ΕΛΛΗΝΕΣ σαν εσένα, που άσχετα αν ‘ανήκαμεν εις την Ανατολή η εις την Δύσιν’, ‘ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ’. Μπράβο όμως για την κατάθεση καρδιάς.
  Δυστυχώς για την πατρίδα μας, υπάρχουν πιο πολλοί που νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους, ούτε βλέπουν, ούτε ακούνε, ούτε σκέπτονται, αλλά απλώς κάνουν ότι τους λένε άλλοι, αρκεί να περνάνε καλά!.....Όταν όμως έρχονται τα δύσκολα, τους φταίνε, οι Ρώσοι, οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι, ξέχασα και τους Τούρκους με τους Εβραίους.
  Ότι κάνεις, ότι κάνουμε, δεν το κάνουμε για τον Σαμαρά, το κάνουμε για το συμφέρον της πατρίδας. Και αυτή την στιγμή ο Σαμαράς κουβαλάει στους ωμούς του την ευθύνη και τις ελπίδες μας για το μέλον της πατρίδος μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αφού πρώτοι εμείς το παλέψουμε.
  Καλή Χρονιά!

 16. Misha avatar
  Misha 02/01/2011 23:46:20

  Ναι, γι αυτά θα χαρώ Τιραμόλα.
  Αλλιως δεν εχω λογο να πανηγυρίζω για την πολιτική ανέλιξη οιουδήποτε πολιτικάντη

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/01/2011 23:48:11

  ...αύριο θα είναι πολύ αργά…;;;;

  Χθες εννοείς. Ήδη τα τζιμάνια που μας κυβερνούν μου στέρησαν το 1/3 του μισθού μου και το χριστουγεννιάτικο δώρο, διότι μάλλον εγώ τα έφαγα τα χρωστούμενα και προφανώς τα έστειλα στις οφσόρ μου. Άλλωστε το δήλωσε ο αντιπρόεδρος: Μαζί τα φάγαμε.
  Ποιο αύριο λοιπόν; Ήδη είναι αργά και ήδη φτύνομαι με τη κατάντια μας.
  Πασόκ και λαός= Φάγαμε ψωμί κι αλάτι.
  Αυτοί το ψωμί και ο λαός το αλάτι.

  • ΧΑΟΣ avatar
   ΧΑΟΣ @ Strange Attractor 03/01/2011 00:01:46

   Φιλάρα "ΠΑΡΑΞΕΝΕ"… ο μισθός σου ολόκληρος και το δώρο δεν είναι τίποτα, μπροστά σάυτό που έχεις να πάθεις αν συνεχίσει η κατρακύλα μας είτε με τούς σημερινούς προδότες πολιτικούς, είτε με οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας, οποιονδήποτε απατεώνων πολιτικών 'όλου του σημερινού πολιτικού φάσματος ....!
   Ξυπνήστεεεε... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕ

  • tiramola avatar
   tiramola @ Strange Attractor 03/01/2011 09:10:17

   Καλημέρα Strange.
   Ε, όχι και ο λαός το αλάτι, μας διαβάζουν...
   Δημόσιος υπάλληλος είσαι πουλάκι μου?
   Θα την βγάλεις με λιγότερα και να λες και ευχαριστώ διότι υπάρχουν άλλοι που είναι η πλειοψηφία, που ψάχνουν για δουλειά και δεν βρίσκουν, έστω και με 700 ευρώ, έστω και για μερικούς μήνες.
   Εκει μας οδήγησε η ιδεολογία της ΝΔ που ήταν και περήφανοι βαυκαλιζόμενοι ότι εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
   3 μήνες κλειστή η εταιρεία που εργάζομαι και οι εργαζόμεοι σε διαθεσιμότητα.
   Αν δεν είχαμε προσφύγει στον μηχανισμό δεν θα υπήρχαν λεφτά ούτε για το ταμείο ανεργίας και εσένα θα σε ειδοποιούσαν να πληρωθείς τα μισά μετά από 2-3 μήνες και αν υπήρχαν την συγκεκριμένη περίοδο.
   Και όχι μόνο εσένα αλλά και τους συνταξιούχους, τον πατέρα σου, τον πατέρα μου κλπ
   Αυτό το χάλι άφησε πίσω της η ΝΔ, που τώρα εσύ την βλέπεις πιό "αριστερή"από το ΠΑΣΟΚ.
   Έπρεπε δηλαδή ο Παπανδρέου για να είναι πατριώτης να πει, ζήτω η Ελλάδα, στάση πληρωμών, χρεωκοπούμε.
   Και τώρα η ΝΔ ζητάει και τα ρέστα με θεωρίες πατριωτισμού...
   Και εσύ, ασυναίσθητα πάντα, μιλάς με καλά λόγια για τον Σαμαρά που είναι κατά του μνημονίου αλλά υπέρ της χρηματοδότησης.
   Αυτά τα απίστευτα διαβάζω εδώ μέσα όπως και διάφοροι γνωστοί μου που αναρωτιόνται αν ζείτε σε αυτόν τον πλανήτη ή πέσατε τώρα στη ΓΗ με αλεξίπτωτο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 03/01/2011 09:13:31

    Τιραμολάκο, επί ΝΔ η εταιρία σου ήταν ανοικτή. Τα ταμεία γεμάτα, ο δανεισμός απρόσκπτος.

    Το παραμυθάκι ήταν "η ΝΔ άφησε διαλυμένη τη χώρα" ήταν για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, βασιζόμενος στα διανοητικά κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας, σαν και του λόγου σου. Αφού ό,τι σας σερβίρει το τρώτε. Ακόμη...

    Αλλά, 'ντάξει, τα άλλα τα ξέραμε. Αυτό το "δημόσιος υπάλληλος είσαι πουλάκι μου", πού ακριβώς πάει;;; Υπονοείς κάτι και τον λες "πουλάκι μου";

    Δε ντρέπεστε λέω γω ρε; Εκτός από διανοητικά κατακάθια, είστε και ηθικά κατακάθια. Αυτό εξηγεί πάρα πολλά...

    • tiramola avatar
     tiramola @ Επώνυμος 03/01/2011 09:33:00

     Καλά κάνεις και βρίζεις, έτσι σε μάθανε, έτσι μεγάλωσες ρίχνοντας πάντα τις ευθύνες σε κάποιον άλλο.
     Αφού κατάκλεψες το κράτος φοροδιαφεύγοντας και διακινόντας χρήμα που δεν φαινόνταν πουθενά σου φταίει τώρα ο Παπανδρέου, ο Χατζηπετρής, η νέα τάξη και ότι άλλο μπορεί να φανταστείς για να δικαιολογήσεις το χάλι του κράτους που τώρα έγινε και δικό σου χάλι.
     Έχεις πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική.

     • Enzo avatar
      Enzo @ tiramola 03/01/2011 09:37:50

      ο πατερας του Γαπ μηπως εφταιγε?ποιος το εκανε το κρατος ετσι οπως ειναι σημερα?σφηγγοφωλια πρασινοφρουρων ειναι, βαθυ Πασοκ.
      δεξια κυβερνηση εκει δεν μπορουσε να βαλει χερι με τιποτα.ας βγαλει ο γιωργακης το φιδι απο την τρυπα.εσεις το κανατε ετσι.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ tiramola 03/01/2011 10:01:39

      Η απάντησή σου σε αυτό που γράφεις εδώ, λαστιχάνθρωπε, είναι παραπάνω στις 10:00. Γίνεται ένα μπάχαλο με τη σειρά των σχολίων.

   • Enzo avatar
    Enzo @ tiramola 03/01/2011 09:14:39

    ο γαπ την εφερε την Ελλαδα εδω που ειναι σημερα.
    η καραμελα οτι για ολα φταιει ο καραμανλης ελιωσε λαστιχενιε.
    το δογμα του σοκ δουλευει καλα.

   • LEWNIDAS avatar
    LEWNIDAS @ tiramola 03/01/2011 10:41:39

    αυτον τωρα ειτε η γκαμιλα ειτε ο κομανεσκις τον εστειλε. ακομα και οι πασοκοι εχουν ξυπνησει

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ tiramola 03/01/2011 12:56:00

    Εσυ τιραμόλα διάλεξες να είσαι γιάπης; Μήπως είσαι κρυφοδεξιός τελικά;

   • Ένας ηλίθιος avatar
    Ένας ηλίθιος @ tiramola 03/01/2011 12:59:26

    Τιραμόλα Αγάπη μου….
    Έεεε μα όσο ηλίθιος κι αν είναι κανείς, μπορεί να καταλάβει πως είσαι ένας πληρωμένος πρασινοφρουρός και κομματόσκυλο του ΚΕΡΑΤΑ….
    Και ειλικρινά ντρέπομαι όταν βλέπω τέτοιου είδους συμπατριώτες γύρω μου, να προδίδουν και να πουλάνε τη Χώρα μας για λίγα μπικικίνια …
    Και αν δεν είναι έτσι Φιλαράκο, απόδειξέ το απαντώντας μου εδώ:
    Πόσα πήρε από το ΔΝΤ μέσα στο 2010 (υποτίθεται για πληρωμή μισθών και συντάξεων)ο GIORGΟ??? Δέκα δις; Είκοσι δις;;;
    Και πόσα έδωσε στις τράπεζες μέσα στο 2010 (υποτίθεται για στήριξη της αγοράς ) Ο GIORGΟ σου??? Θα σου πώ εγώ Τιραμόλα Αγάπη μου…. ΠΕΝΙΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ έδωσε ο Γιωργάρας σου στους τοκογλύφους των τραπεζών μέσα στο 2010!!!
    Όσο λοιπόν ηλίθιος κι αν είναι κανείς μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται εδώ, μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της απάτης…!
    Εκτός πια κι αν είσαι πανηλίθιος πια , οπότε δε μπορώ να κάνω κάτι, λυπάμαι…!

   • effie B. avatar
    effie B. @ tiramola 03/01/2011 15:29:23

    Καλα βρε λαστυχανθρωπε, τωρα το καταλαβες οτι ολοι εμεις εδω μεσα ανηκουμε στους Νεφελιμ, δεν ζουμε σε αυτον τον πλανητη και εχουμε ερθει απο την κοιλη γη?

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 03/01/2011 18:39:03

    Στά' λεγα πως θα στο κλείσει το μινιστεράδικο και δεν άκουγες.
    Τώρα κάνεις το θύμα αλλά μόνος σου έβγαλες τα ματάκια σου.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Orestios 03/01/2011 18:39:19

     @ τιραμόλα

   • Petros avatar
    Petros @ tiramola 03/01/2011 19:19:42

    Αν αληθεύει ότι ....''3 μήνες κλειστή η εταιρεία που εργάζεσαι και οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα.''....
    τότε τι να πω...
    Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της.
    Για τον ΓΑΠισμό και τα ακριβή συμπτώματα του , δυστυχώς δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη ολοκληρωμένες μελέτες.

 18. danaos avatar
  danaos 02/01/2011 23:50:40

  Από το χάος έρχεσαι
  στο χάος κατεβαίνεις
  στο χάος μέσα βρίσκεσαι
  ριζώνεις και δε βγαίνεις...
  Καληνύχτα στο χάος σου!

  • Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
   Ρομπέν το Γκαρσόν @ danaos 02/01/2011 23:54:17

   Εκτός από χαοτική σκέψη έχει και τρικυμία εν κρανίω. Μάλλον κανένας πρασινοφρουρός ντιντής θα είναι. Έχουν και αυτοί πρόβλημα με το εν λόγω είδος.

   • danaos avatar
    danaos @ Ρομπέν το Γκαρσόν 03/01/2011 00:00:53

    Γκαρσόν λάθος έχεις!Καθηγητής ψυχολογίας του χάους είναι ο άνθρωπος!fear of the dark!Άκου πρασινοφρουρός ντιντής!Ντροπή σου!

 19. ΧΑΟΣ avatar
  ΧΑΟΣ 03/01/2011 00:07:12

  Σάς τρομάζει το ΧΑΟΣ.... Έτσι μάγκες μου...;;;
  Δεν έχετε παρά να βαρέσετε τά κεφάλια στόν τοίχο μπάς και ξυπνήσετε....
  Στό χέρι σας είναι... αλλά και στό μυαλό αν διαθέτετε...

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΧΑΟΣ 03/01/2011 00:10:40

   Ρε ΧΑΟΣ το όνομα Ανδρέας Λεντάκης σε λέει τίποτα? Αντε βρίστον κι αυτόν...

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ ΧΑΟΣ 03/01/2011 00:19:25

   Άστους αυτούς, μόνο εγώ σε καταλαβαίνω, έχουμε το ίδιο I.Q.

 20. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 03/01/2011 00:12:24

  ΦΙΛΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ,ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ
  ΟΤΙ ,ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΣΤΗ
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ 60 % ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
  ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΠΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ
  ΠΡΩΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ" ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ
  ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ.

 21. skeptiki avatar
  skeptiki 03/01/2011 00:23:23

  Μην ακούς κανένα παράξενε, άντε σιγά σιγά να ξεκολάμε όλοι οι Έλληνες από ταμπέλες, αριστερές και δεξιές, χρώματα και ομάδες, και να κρίνουμε με βάση τη λογική, τις ιδέες και τις αξίες.
  Τις αληθινές, όχι τα διαγγέλματα.
  Είναι ένα πρώτο βήμα προς τη Δημοκρατία (ορίστε θα χαρεί κι Θράκας) η ελεύθερη θέση και κρίση του καθένα έξω από τη λογική του παραδοσιακού οπαδού.
  Έστω κι αν χρειάζεται ο οικονομικός μπαμπούλας για να σκεφτούν όλοι, ενώ ο εκφυλισμός της κοινωνίας ήταν ορατός πολλά πολλά χρόνια τώρα.

 22. perastikos avatar
  perastikos 03/01/2011 01:00:32

  Γιατι όλοι φωνάζουν να ξυπνήσουν οι άλλοι?

 23. perastikos avatar
  perastikos 03/01/2011 01:01:47

  Γιατί οι πιο πολλοί φωνάζουν να ξυπνήσουν οι άλλοι?

 24. Petros avatar
  Petros 03/01/2011 01:21:49

  Strange με συγκίνησε το άρθρο σου .
  Βίοι παράλληλοι με μικρές ,αριστερές πάντα παραλλαγές.
  Την πρώτη φορά που ψήφισα ''δεξιό'' έπρεπε πριν να γραφτώ και μέλος.

 25. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 03/01/2011 01:35:55

  Για τη μείωση του μισθού των ΔΥ κατά 25-30%, την υπερίσχυση των επιχειρησιακών απέναντι στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (που ανήκει στην "πατρίδα") σε ιδιώτες-λαμόγια, το (απεχθές) χρέος για ολυμπιάδες, όπλα, υποβρύχια που γέρνουν, υπερτιμολογήσεις, μίζες, τη ζίμενς, το (όποιο) βατοπέδι, την παρακολούθηση του πρωθυπουργού από ξένες πρεσβείες, τις δημόσιες συχνότητες που νέμονται χωρίς νομικό πλαίσιο οι νταβατζήδες, τα διόδια, την "ακρόπολις", τον πρινιωτάκη, τον αγάπιο και το εφάπαξ των ΔΥ, τον πολιτισμό της αράχωβας, της μυκόνου, της γαλάζιας αφασικής νεολαίας, τον αρούλη, τον πάνο, το μιλτιάδη, το χατζηδάκη, το γιακουμάτο, τον κυριάκο και άλλα παρόμοια ων ουκ' έστιν αριθμός τι ακριβώς έχει πει και σε έπεισε; Μήπως τελικά δεν ήταν ο Αντρέας μέγας λαοπλάνος αλλά απλώς ο κόσμος ψάχνει πάντα κάπως κάπου να παραμυθιαστεί;

 26. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 03/01/2011 02:08:41

  Χα, αρχαίε, έχεις υψηλό δείκτη ευφυϊας ή καλό ένστικτο. Εγώ έκανα δύο χρόνια για να το συνειδητοποιήσω, αλλά έχω το ελαφρυντικό ότι ήμουν τότε πιτσιρικάς, και δεν είχα και δικαίωμα ψήφου. Μετά όμως τα κατάλαβα όλα. Και κατάλαβα ότι τον είχα καταλάβει πιό πριν, αλλά δεν ήθελα να το ομολογήσω στον εαυτό μου. Διότι το παραμύθι πάντα έχει περισσότερη γοητεία από την πεζή αλήθεια.

  Όμως τώρα όταν βλέπω παλιά βίντεο μου φαίνεται αμέσως σαν άνθρωπος που λέει εν ψυχρώ και αδίστακτα ψέμματα. Που παίζει ρόλο και εκφωνεί αποστηθισμένες ατάκες. Τίποτε αυθεντικό. Μόνο η άκομψα συγκεκαλυμμένη άκρατη φιλοδοξία.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Professor Moriarty 03/01/2011 08:04:18

   Και τελικά δικαιώνεται η ρήση ότι το ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στα διανοητικά κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας.

   Προφήτη, πώς το είχες πει εκείνο με τον απουσιολόγο που καθαρίζει τον πίνακα;

   • Enzo avatar
    Enzo @ Επώνυμος 03/01/2011 09:11:20

    αυτο ξαναπεστο, ολα τα κατακαθια της κοινωνιας ειναι στο Πασοκ. κραξιμο που το εφαγε και γνωστος του Πασοκ απο τον πατερα μου στον δρομο τις τελευταιες μερες.τουμπεκι εκανε και αλλαξε δρομο.

 27. Wolf avatar
  Wolf 03/01/2011 02:16:07

  Εισαι σε καλο δρομο αδερφε, συνεχισε ...ακαθεκτος.

 28. rs avatar
  rs 03/01/2011 07:42:02

  Ένα ανέκδοτο παλιό, από τότε που ήμουν... μικρός σε κάποια χώρα της "Εσπερίας".
  _Μπαίνει κάποιος αντίθετα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και μετά απο λίγο ακούει απο το ραδιόφωνο ανακοίνωση να προσέχουν οι οδηγοί κάποιον που οδειγεί στην αντίθετη κατεύθυνση καi μονολογεί μόνος του...
  - Τί ένας δεκάδες!!!!!!

 29. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 03/01/2011 08:35:51

  Strange Attractor
  Το άρθρο σου είναι κατάθεση ψυχής ,του τρόπου που σκέφτεσαι.
  Οι γύρω σου μπορού να σκεφτούν όπως εσύ?
  Μέχρι το 1981 αυτοί που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ήταν πατριώτες, είχαν δεδομένη τη Θράκη, την Ήπειρο, το Αιγαίο την εθνική κυριαρχία μας.
  Στο διάστημα που πέρασε με τη θέση στο δημόσιο που τους χαρίστηκε έχασαν όλα τα παραπάνω και πάνω από όλα την πατριωτική σκέψη. Γνωστοί μου ΠΑΣΟΚΟΙ περιμένουν να γίνουμε Τούρκικο προκτεράτο ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους μία ισχυρή κυβέρνηση και χώρα. Τα 30 αυτά χρόνια μας κατέστρεψαν Strange Attractor. Μπορείς να μου πεις ότι μπορείς να αλλάξεις τη γνώμη κάποιου, που έχει μάθει να σκέφτεται έτσι?

 30. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 03/01/2011 08:51:12

  Good Lord !!

  Μπράβο Strange Attractor. Εύχομαι η κατάθεση ψυχής σου, να κάνει πολλούς να δούν το φώς το αληθινό.

  • tiramise avatar
   tiramise @ Νίκος Θ. 03/01/2011 12:34:04

   Πώς την λέγανε βρε Νίκο αυτή την αγία του Αιγάλεω! Φώς αληθινό εκ θεού αληθινού! Αρχίζουμε τις παραισθήσεις σιγά σιγά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramise 03/01/2011 12:35:41

    Έχεις να πεις κάτι επί της ουσία, κάποιο επιχείρημα π.χ., για να κάνουμε κουβέντα, ή θα μας πρήζεις όλη την ώρα με απαξιωτικές ατάκες;

 31. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 03/01/2011 09:02:47

  "...ΝΔ δεν θα μπορούσα να ήμουν ποτέ, κυρίως λόγω «ταξικής συνείδησης». Πίστευα και πιστεύω πως αν δεν είσαι εύπορος, επιχειρηματίας, «λεφτάς», κάποιος από τζάκι τέλος πάντων, με το να δηλώνεις δεξιός, απλά ξεγελάς τον εαυτό σου."

  Η δεξιά δεν ήταν ποτέ προσδιορισμένη αποκλειστικώς. Η δεξιά ήταν όπως λέει ο Χρίστος Γούδης μια σύμμεικτη ιδεολογία καθαρού λόγου και "παράνοιας". Η δεξιά ιδεολογία ζητά την υπέρβαση των χθόνιων εαυτών μας μέσα από την ανατρεπτική δύναμη του θείου νοουμένου. Η ουσιαστική διαφορά της δεξιάς από την αριστερά είναι η πίστη της δεξιάς στην υπερβατικότητα σε αντιδιαστολή με την αριστερά που έχει πίστη στον "ανθρωποκεντρισμό".
  Για αυτό βλέπεις το ΠΑΣΟΚ να είναι νεοφιλελεύθερο γιατί ποτέ δεν είχε ιδεολογία, λειτουργούσε με όρους πολιτικού μάρκετιγκ. Αν η Ν.Δ. δεν είχε εισδοχή στους κόλπους της των ντιντίδων της πολιτικής θα κυριαρχούσε και δεν θα μπερδευότανε ο κόσμος εδώ και τόσα χρόνια.

 32. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/01/2011 10:00:22

  Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης, Τιραμολάκο. Τα ψιλά που κλέψαν οι ΝΔτες (που κι αυτοί κλέψαν), ούτε που συγκρίνονται μπροστά σε αυτά που έκλεψαν οι δικοί σου.

  Αλλά ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

  Αλήθεια, θα μας πεις τι εννοούσες με το "Δημόσιος υπάλληλος είσαι πουλάκι μου"; Αν θέλεις δηλαδή να πάρω πίσω το "ηθικό κατακάθι";

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Επώνυμος 03/01/2011 10:29:52

   Μην μου τον συγχίζεις. Θέλει κια αυτός να ξεφύγει αλλά κάτι τον κρατάει. Εξ άλλου του λείπει η Μιμή και η παρδαλή κουστωδία της μάλλον.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 03/01/2011 11:06:17

    Δεν θέλει να ξεφύγει. Είναι ένας από αυτούς, δυστυχώς.

    Και το "δημόσιος υπάλληλος είσαι πουλάκι μου", πάει στον κεκαλυμμένο εκβιασμό, Strange (αν είσαι δηλαδή, που δεν ξέρω τι είσαι).

    Σα να σου λέει "κυβέρνηση είμαστε, σε έχουμε στο χέρι". Εγώ ΑΥΤΟ καταλαβαίνω.

    • Εν Πλώ avatar
     Εν Πλώ @ Επώνυμος 03/01/2011 11:10:09

     Και ο Καζαντζάκης, και ο Καρυωτάκης, και άλλοι πολλοί ήταν δημ. υπάλληλοι. Στη πυρά αφου δεν δηλώσανε υποταγή στον ΓΑΠ. Ε τιραμόλα;

 33. alfisti avatar
  alfisti 03/01/2011 10:22:45

  Ο Τιραμόλας δεν έχει να μας πει τίποτα για τις πολιτικές της εθνικής μειοδοσίας, τη διάλυση της αξιοπρέπειας, το ψαλίδισμα των συντάξεων ακόμα και στις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού; Δεν έχει να μας τίποτα για τη προσπάθεια διαγραφής οτιδήποτε εθνικού; Για τις αέναες προσπάθειες του εκλεκτού του για συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας; Για την παράδοση των πάντων (ακόμα και των σκουπιδιών) στους εκλεκτούς "εθνικούς" κατασκευαστές; Για την άκρατη και επαίσχυντη, ακραία υποστήριξη όλου του συστήματος των ΜΜΕξαπάτησης προς τον ΓΑΠ; Για το ότι δε έχουν πεί ΜΙΑ αλήθεια, όλο αυτό το διάστημα; Δε σου φαίνονται ύποπτα όλα αυτά δηλαδή;;; Τι στο διάολο, λοβοτομημένος είσαι μωρ' αδελφάκι μου;;;; Πρεζάκιας είσαι και φοβάσαι μη βγάλεις στερητικά αν δε πάρεις τη δόση σου από Παπαντρέου;;;;

 34. Rotarmist avatar
  Rotarmist 03/01/2011 10:59:03

  Πολυ θυμιατο πεφτει ρε παιδια.!

 35. Ιωάννης ο Μεσσήνιος avatar
  Ιωάννης ο Μεσσήνιος 03/01/2011 11:36:33

  Εγω είμαι Σαμαρικός και το ξέρω.......

 36. tiramise avatar
  tiramise 03/01/2011 11:43:57

  Strange, λές να είσαι ερωτευμένος;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramise 03/01/2011 11:52:50

   Πληρωμένος πάντως δεν είναι.

   • tiramise avatar
    tiramise @ Επώνυμος 03/01/2011 12:29:27

    Και εσύ ερωτευμένος μου φαίνεσαι. (σου έχουν υποσχεθεί καμια θεσούλα;)

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ tiramise 03/01/2011 12:34:47

     Στο ξαναείπα: Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

 37. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/01/2011 12:44:21

  ο ΓΑΠ εχει χαρτογραφησει και τα νερα... μας.. εκει στο Καστελοριζο.. ετοιμος ειναι να το "δωσει" στη Χαγη !!!
  Το παληκαρι ειναι επικινδυνο.

  ΠΠ

 38. Aggelos avatar
  Aggelos 03/01/2011 13:37:50

  "Το 74 ήμουν 11 χρονών.Πάνω σε ένα καφάσι που ο πατέρας μου βρήκε, ανέβηκε να μιλήσει ο άνθρωπος με το ζιβάγκο στο λιμάνι της πόλης.
  Ήμουν εκεί.
  20 άνθρωποι όλοι και όλοι γύρω του και εκατοντάδες άλλοι να περιφέρονται από μακριά.
  Μετά από 10 λεπτά όλοι είχαν μείνει ακίνητοι και άκουγαν.
  Σε μισή ώρα γύρω του είχαν μαζευτεί 2-3 χιλιάδες.
  Αυτός ήταν ο Ανδρέας,
  Το αίμα νερό δεν γίνεται
  Ακούς Strange?"
  μα αυτα τα δανεικα πληρωνουμε τωρα..

  με τετοια πασοκοσκυλα χαιρομαι που ο γιος του τοτε ανδρεα του κοβει τα παντα..

  ο Πατερας τα εδωσε ο Γιος τα παιρνει πισω..

  αλλα ετσι γουσταρετε..

 39. Ένας ηλίθιος avatar
  Ένας ηλίθιος 03/01/2011 13:59:14

  Και δυό λόγια για τους περισσότερους παραπάνω σχολιαστές και υποστηριχτές της ΝΔ και του Σαμαρά…
  Φίλοι μου όσο ηλίθιος κι αν είναι κανείς, εύκολα μπορεί να αναληφθεί ότι στην παράταξη που ανήκετε, κανένας καθαρός δεν υπάρχει…
  Ο ΚΑΘΑΡΟΣ πολιτικός δε μπαίνει στην πολιτική φτωχός και βγαίνει πλούσιος, δεν έχει ανάμιξη με οφσόρ και άλλες εταιρίες, δεν έχει ανάμιξη με διαπλοκή και μίζες…
  Ο ΚΑΘΑΡΟΣ πολιτικός (που εκτός κι αν είναι πανηλίθιος δεν αναλαμβάνεται τα σκάνδαλα και τη ρεμούλα που γίνεται γύρω του), δε «νίπτει τας χείρας του» αλλά καταγγέλλει την κλεψιά και παραιτείται…
  Ο ΚΑΘΑΡΟΣ πολιτικός κόβει πρώτα εξ ολοκλήρου το μισθό του και μετά βάζει χέρι στο μισθό του εργαζόμενου πολίτη, όταν η Χώρα αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα…
  Ο ΚΑΘΑΡΟΣ πολιτικός Καταγγέλλει στη Βουλή το νόμο «ΕΚΤΡΩΜΑ» περί μη ευθηνής των πολιτικών και παραιτείται εφόσον ο νόμος αυτός παραμένει…
  Γιατί ποιοι είναι φίλοι μου οι πολιτικοί που σύσσωμοι έφεραν και ψήφισαν αυτόν τον αισχρό νόμο, για να μην τους αγγίζει ο αστικός νόμος του κράτους; Είναι μήπως θεοί;;; Είναι άνθρωποι ανωτέρου επιπέδου κι ενός άλλου κόσμου;;;!!!
  Λυπάμαι φίλοι μου αλλά αντί να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε κάτοικοι της ΕΝΔΟΞΗΣ αυτής Χώρας, καταντήσαμε να ντρεπόμαστε για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ μας…!!!
  Εάν δεν ξεκαθαρίσουμε στο νου και στη σκέψη μας τι φταίει, (γιατί πιστεύω ότι διαθέτουμε έστω μια υποτυπώδη νοημοσύνη για αυτό), έεε τότε καλύτερα να αυτοκτονήσουμε ομαδικώς…!

 40. Ένας ηλίθιος avatar
  Ένας ηλίθιος 03/01/2011 14:27:28

  Προσωπικά πιστεύω ότι εσκεμμένα ανακατεύουν τα σχόλια "τα ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ" του μπλόγκ, για να μη βγαίνει νόημα...
  Δεν του συμφέρει φαίνεται!!!

  • factorx avatar
   factorx @ Ένας ηλίθιος 03/01/2011 14:30:19

   Αυτό δεν γίνεται με τίποτα. τασχόλια ανεβαίνουν αυτόματα με χρονολογική σιερά. Μήπως να σκεφτείς οτι υπάρχει βομβαρδισμός σχολίων και το σύστημα έχει και τα όριά του;

 41. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 03/01/2011 14:59:16

  Φίλε αρθρογράφε ,δεν είσαι ο μόνος που νοιώθεις έτσι για τον ΣΑΜΑΡΑ και εγώ ιδεολογικά δεν συμφωνώ σε πολλά με την Ν΄Δ. αλλά τον ΣΑΜΑΡΑ τον γουστάρω πάρα πολύ .Μόνο που στραβομουτσουνιάζει η Τρέμη όταν αναγκαστικά λέει στις ειδήσεις το όνομα του , εγώ γίνομε φαν του .

 42. TASOS avatar
  TASOS 03/01/2011 16:14:15

  H περίοδος ΠΑΣΟΚ υπήρξε μια 30 ετια τραγική όχι μόνο γιατί μπήκαν οι βάσεις για την σημερινή οιονομική καταστροφή ούτε γιατί επι σημιτη ειδικά η εθνική μειοδοσία καταράκωσε την εθνική υπερηφάνια και έπληξε τα εθνικά συμφέροντα αλλά κυρίως γιατί εκμαυλίστηκε ο Ελληνας, ποινικοποιήθηκε ο πατριωτισμός, λοιδορήθηκε το θρησκευτικό συναίσθημα σε τέτιοο βαθμό που πλέον δεν αντιστρέφεται η κατάσταση. Η ελληνική νεολαία δεν έχει τίποτε να θαυμάσει να παραδειγματιστεί να πιστέψει ούτε να στηριχθεί και λυπόυμε αλλά και η ελληνική κεντροδεξιά δεν απέτρεψε ούτε κατ' ελάχιστον αυτή την κατάντια κλείστηκε ερμητικά στα σαλόνια της ενοχική και φοβική έπαιξε το ρόλο του πόντιου πιλάτου εντελώς αποιδεολογιποιημένη και συναινετικη και με μοναδικό σκοπό την με οποιαδήποτε όρους εξασφάλιση της διακυβέρνησης γι'αυτό και απέτυχε. Τώρα που η οικονομική καταστροφή είναι γεγονός δεν υπάρχει κανένα όραμα πουθα μπορούσε να λειτουργήσει σαν φυγή προς τα εμπρός απλά γιατί χάσαμε την ψυχή μας αυτή πουλήθηκε για μια θέση στο δημόσιο και για ένα καταλωτικό δάνειο Μπράβο μας!

 43. alfisti avatar
  alfisti 03/01/2011 18:29:32

  Τιραμόλα, τον έχεις κάνει λάστιχο!!! Άλλαξε συνήθειες όσο είναι καιρός!!!

 44. ΚΟΝΔΩΡΑΣ avatar
  ΚΟΝΔΩΡΑΣ 03/01/2011 19:07:51

  ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ STRANGE. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ ΚΑΙ 19 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΟΥ ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΚΚΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΝΩΡΙΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ?

 45. stathis pavlopoulos avatar
  stathis pavlopoulos 03/01/2011 22:06:53

  Σε αυτόν τον άνθρωπο – πολιτικό τον οποίο γνωρίζω από μικρό παΐδι αν και νέος και απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα έχω πιστέψει ότι ναι υπάρχει ελπίδα γι αυτό τον τόπο και γι αυτό είμαι περήφανος που βρίσκομαι διπλά του και εύχομαι γρήγορα να γίνει πρωθυπουργός για το καλό αυτού του τόπου που τόσο πονάμε και πάντα αγαπάμε .
  http://www.facebook.com/home.php#!/stathis.pavlopoulos

 46. Μουρατιδης Γιωργος avatar
  Μουρατιδης Γιωργος 07/01/2011 19:49:38

  βρε πως αλλαζουν οι καιροι !!! Σε λιγο θα μας πεις οτι εισαι και ΠΑΟΚ

 47. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/01/2011 20:07:01

  Αφού εσύ (μάλλον) ξέρεις τι είμαι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.