#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2013 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήνυμα ανεξαρτησίας στη ΔικαιοσύνηΧωρίς παρασκήνια, βουτιές στην επετηρίδα, «περίεργες» επιλογές και κομματικά κριτήρια, έληξε το σήριαλ με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, με την πρώτη γυναίκα να αναλαμβάνει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου η Ευτέρπη Κουτζαμάνη γίνεται η πρώτη γυναίκα που ορίζεται Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο Μιχάλης Θεοχαρίδης και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δημήτρης Ρίζος. Τέλος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίστηκε ο Ευάγγελος Νταής.

Η κ. Κουτζαμάνη, που ασκούσε ήδη καθήκοντα Εισαγγελέα έπειτα από τη αποχώρηση του Ιωάννη Τέντε για να αναλάβει καθήκοντα συντονιστή κατά της διαφθοράς, ήταν εισαγγελέας και στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Θεοχαρίδης ήταν ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, όπως αντίστοιχα ίσχυε και για τον κ. Ρίζο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίοι ορίστηκαν ως νέοι πρόεδροι των δύο ανώτατων δικαστηρίων.

Στον Άρειο Πάγο, στις θέσεις των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προάγονται οι αρεοπαγίτες Ιωάννης Σίδερης, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου και Σπύρος Μητσιάλης. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ορίστηκε ο Νικόλαος Ρόζος. Τέλος πρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Σακελαρίου.

Πρόκειται για ένα καλό μήνυμα της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι ο χώρος πρέπει να μείνει ανεξάρτητος και ακομμάτιστος. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι επιλογές που έγιναν «βγήκαν» καθώς τις κορυφαίες θέσεις κατέλαβαν άξιοι και αδέκαστοι, έτσι και τώρα η κυβέρνηση επέλεξε ξανά τους άξιους και αυτούς που έπρεπε, βάσει της επετηρίδας να υπηρετήσουν τη Δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. MantisKalhas avatar
    MantisKalhas 01/08/2013 22:13:51

    Είναι αλήθεια ότι η σοσιαλιστική παρακμή της τελευταίας τριακονταετίας δεν άφησε ανεπηρέαστους ακόμη και θεσμούς στυλοβάτες της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι κάποιοι "τυχεροί" από εμάς διδαχτήκαμε στα ελληνικά πανεπιστήμια από ανάξιους καθηγητές που με το γνωστό μέσο κατέλαβαν την έδρα, άλλοι καθημερινά γίνονται μάρτυρες απατεώνων δεσποτών, κάποιοι ετοιμάζουν πολεμικά σχέδια με ανίκανους επιτελάρχες ενώ τολμώ να υποστηρίξω ότι δεν έμεινε έξω από το γενικό πλαίσιο της σήψης και η Δικαιοσύνη, ο ύψιστος των θεσμών. Δυστυχώς και ευτυχώς το κράτος έχει συνέχεια και από δώ θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Σιδεροκέφαλοι.

  2. Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές 01/08/2013 23:36:41

    Η κυβερνηση δεν επελεξε και σωστα επραξε.Απλως σεβαστηκε την επετηριδα.Μακαρι να της ''βγουν'' οπως λεει το αρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.