#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2012 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήνυμα Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής με πακέτο αποκρατικοποιήσεωνΣήμα προσήλωσης στον στόχο για αύξηση των εσόδων και εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, θέλει να δώσει η κυβέρνηση και τις επόμενες ημέρες –ίσως και ώρες- ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις πρώτες επιχειρήσεις του δημοσίου που πωλούνται.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το πρώτο πακέτο αποκρατικοποιήσεων που θα ανακοινωθεί από τη νέα κυβέρνηση το ετοιμάζει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς με τους επιτελείς του, σε μια προσπάθεια να τεθεί εκ νέου σε κίνηση η οικονομία και να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική.

Οι επιχειρήσεις που πωλούνται  σ΄  αυτό το πακέτο κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο πρόκειται για εταιρείες που ήδη έχουν παραχωρήσει τις μετοχές τους στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμες για παραχώρηση των μετοχών τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας όμως η ανακοίνωση θα περιλαμβάνει την Αγροτική Tράπεζα και ένα μέρος του ΟΣΕ, εταιρείες που εκτιμάται ότι το μέγεθός τους και κυρίως ο συμβολισμός τους θα μπορέσουν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς είναι της άποψης ότι το όφελος στην οικονομία θα είναι πολλαπλάσιο των κρατικών εσόδων που θα φέρει η πώληση αυτών των δυο επιχειρήσεων αλλά και των άλλων που έπονται, αφού εκτιμάται πως  κάθε 1 ευρώ εσόδων θα φέρει τουλάχιστο 4 ευρώ πρόσθετης ανάπτυξης.

Με άλλα λόγια και το σύνολο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που έχει σχεδιαστεί, τα περίπου 20 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία στο τέλος της προσπάθειας, θα μεταφραστούν σε 60- 80 δισ. ευρώ πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ έως το 2015.

Ο κ. Σαμαράς προχωρά σ΄ αυτή την άμεση κίνηση που ουσιαστικά έρχεται πριν ακόμα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ξένους ότι η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πετύχει και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της άμεσα.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνον επικοινωνιακό, αφού πλέον δεν υπάρχουν –ή τουλάχιστον όχι όλα- τα εμπόδια που κρατούσαν «αιχμάλωτες» αυτές τις πολιτικές. Τώρα, το PSI έχει ολοκληρωθεί, ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως, πολιτικά η χώρα έχει βγει από την κατάσταση αβεβαιότητας των τελευταίων μηνών, όπου ουσιαστικά από τον περασμένο Δεκέμβριο η χώρα ήταν σε κατάσταση προεκλογική.

 Οι πρώτες κινήσεις του νέου υπουργού Οικονομικών

Σύμφωνα με την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, στις άμεσες προτεραιότητες του νέου υπουργού Οικονομικών θα πρέπει να περιληφθούν και οι ακόλουθες δράσεις:

- Η προετοιμασία της πρότασης για την παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια.

- Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που θα έχουν οι φορολογούμενοι για φέτος ώστε να μην ξεπεράσουν το 25% του εισοδήματός τους.

-  Η καθιέρωση νέου εθνικού φορολογικού συστήματος το οποίο θα προβλέπει:

-  Η επίσπευση των διαδικασιών για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

-  Καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων, χωρίς απολύσεις μόνιμου προσωπικού.

- Άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 28/06/2012 08:46:10

  Ο Σαμαράς ξέρει τι θέλει, πώς το θέλει και τη μεθοδολογία του πώς θα φτάσει σ' αυτό που θέλει... Δεν περιμένει άλλους να του πουν πώς και πού, χαράζει μόνος του την πορεία και την παρακολουθεί... Είναι μια σημαντική διαφορά, έτσι δεν είναι; Φυσικά, ο χρόνος θα το αποδείξει...

 2. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 28/06/2012 08:58:44

  Αρχηγέ, προχώρα αποφασιστικά. Οι πολίτες που σε στηρίζουν θέλουν ενέργειες που θα ελαφρύνουν το κράτος και όχι ενέργειες που θα γεμίσουν τις τσέπες τους ευκαιριακά. Δεν θέλουμε λαϊκίστικα και κοντόφθαλμα μέτρα αλλά μέτρα που θα φέρουν αποτέλεσμα σταθερό και μακρόπνοο. Προχώρα σε αποκρατικοποιήσεις γρήγορα για να κάνεις πραγματικότητα αυτά που κανένανας μέχρι σήμερα πρωθυπουργός, είτε σοσιαλιστής είτε κατά τα λεγόμενά του φιλελεύθερος, δεν έκανε. Κάνε βήματα θαρραλέα και σταθερά για να προσφέρεις ασφάλεια στους υποστηρικτές σου και να ενδυναμώσεις την πίστη τους σε σένα και ταυτόχρονα να γεμίσεις με φόβο τις καρδιές των εχθρών μας, ντόπιων και ξένων.

 3. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 28/06/2012 09:13:58

  Οι κοινωφελείς, οι στρατηγικές και οι μονοπωλιακές κερδοφόρες επιχειρήσεις πρέπει να είναι στην ιδιοκτησία του δημοσίου, ενώ όλες οι υπόλοιπες στους ιδιώτες - στα πλαίσια μίας μικτής, ελεύθερης οικονομίας, με κοινωνικό πρόσωπο.
  http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2618.aspx#.T-v135HcTRQ

  • Απορών avatar
   Απορών @ anagnostopoulos panagiotis 28/06/2012 14:07:14

   Αν έχουν ελλείματα να πωληθούν αύτανδρες και αν το δημόσιο κρίνει ότι χρειάζεται μια δημόσια αντίστοιχη εταιρία να ιδρύσει άλλη με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και με όσους εργαζομένους χρειάζεται... τόσο απλά... τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού... (τάδε έφη Δ.Υ.).

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Απορών 28/06/2012 17:36:27

    Απόλυτα λανθασμένη άποψη! Ο φίλος παραπάνω ξέρει τι λέει. Ο Πούτιν έχει τους πόρους και τις εταιρίες που τους ελέγχουν δημόσιες και αφήνει άλλους τομείς για τους ιδιώτες. Άλλο αν κάτι σε χρεώνει. Εκεί εξυγιαίνεις και επενδύεις αν διαχειρίζεται βασικό αγαθό (νερό, ρεύμα, κλπ.) αλλιώς βρίσκεις στρατηγικό επενδυτή για να επενδύσει και κρατάς σημαντικό μέρος για ασφάλεια.

    • Απορών avatar
     Απορών @ Γεώργιος Τ. 28/06/2012 18:15:38

     Στη Ρωσία δεν νομίζω να υπάρχει συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, οπότε μπορεί να τις εξυγιάνει... Εδώ δυστυχώς δεν μπορείς...

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Γεώργιος Τ. 01/07/2012 00:14:45

     Μάλλον ο Πούτιν έχει τους πόρους και τις εταιρίες που τους ελέγχουν. (τελεία).

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/06/2012 09:59:39

  Το γεγονός είναι ότι ο Σαμαράς πρέπει να κάνει την κυβέρνηση να τρέξει ΤΩΡΑ. Αν μείνουν τα πράγματα να δουλεύουν στο ρελαντί, τον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ αργά για όποια ουσιαστική μεταρρύθμιση και αποφασιστική στάση. Οικονομία, παιδεία, ασφάλεια, πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές ΤΩΡΑ, μέσα στο κατακαλόκαιρο.
  Επί τη ευκαιρία, με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης τι γίνεται; Το πρεζεμπόριο στη Νομική συνεχίζεται δίχως προβλήματα και οχλήσεις, ακόμα και με "δεξιό" υπουργό... Το ίδιο συνεχίζονται τα καροτσάκια με το σκραπ στους δρόμους, τα αυτοσχέδια τρίκυκλα των αλβανόγυφτων χωρίς πινακίδες, οι ναρκομανείς ξαπλωμένοι στα πεζοδρόμια, ακόμα και της Πανεπιστημίου (και εννοώ μεταξύ Ιπποκράτους και Συντάγματος, πλέον, αφήνω το τι γίνεται παρακάτω...). Όλα ωραία και καλά δηλαδή. Μια ομορφιά η Αθήνα. Τάξις και ασφάλεια...
  Μετά μην παραπονεθούν, σε δύο χρόνια, όταν βρεθούν πιο κάτω σε ψήφους από το άλλο, το "περίεργο" κόμμα της (πολύ σκληρής...) Δεξιάς. Το χτυπάμε πολύ εδώ μέσα το καμπανάκι. Ακούτε κύριε Δένδια;

  • tsapari avatar
   tsapari @ ΒΙΣ 28/06/2012 11:10:18

   Επίσης αυτό που πρέπει να ολοκληρωθεί είναι η σύλληψη των δολοφόνων των υπαλλήλων της ΜΑΡΦΙΝ αυτό θα είναι καίριο πλήγμα σε γνωστούς κύκλους που στηρίζουν αναχρονιστικά πολιτικά σχήματα!

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/06/2012 10:02:06

  Και να ξέρετε ότι μία ιδωτικοποίηση του ΟΣΕ, αν είναι να γίνει ο ΟΣΕ όπως η γαλλική SNCF, θα δυσαρεστήσει ΜΟΝΟ κάτι εργαζόμενους του ΟΣΕ που έτσι και αλλιώς ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και τώρα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες θα πουν μπράβο σε όποια κυβέρνηση το αποτολμήσει, τέτοιο άχτι έχουν τον κρατικό ΟΣΕ.

  • Λιογκος avatar
   Λιογκος @ ΒΙΣ 28/06/2012 13:16:08

   Τον ΟΣΕ τον κατάντησαν σε αυτό το χαλί πρωτίστως οι κυβερνήσεις με τους κομματικούς στρατούς και όχι οι εργαζόμενοι του...η απαξίωση του επίσης έγινε συνειδητά ώστε να αγανακτήσει ο κόσμος και να πωληθεί δίχως αντιδράσεις...

   • Σκέψεις ατάκτως ερριμμέναι avatar
    Σκέψεις ατάκτως ερριμμέναι @ Λιογκος 28/06/2012 16:41:58

    Συνυπολογίστε ότι τις τελευταίες 4-5 δεκαετίες υπήρχε δημόσιο χρήμα αποκλειστικά για ανάπτυξη αυτοκινητοδρόμων (με τελικούς παραλήπτες τους γνωστούς διαπλεκόμενους εργολάβους) και όχι για ανάπτυξη της υποδομής του σιδηροδρόμου. Εν έτει 2012 να μην μπορείς να πας με τρένο από την Πάτρα στην Αθήνα; Κάποιοι έκαναν τις επιλογές τους! Αν ήταν λανθασμένες, καλούμαστε να το πληρώσουμε όλοι μας.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Λιογκος 28/06/2012 17:37:29

    Κλασική τακτική σε όλο τον πλανήτη για να τάσσεται ο κοιμισμένος λαός υπέρ του ξεπουλήματος...

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Γεώργιος Τ. 01/07/2012 00:23:10

     Ενώ ο ξύπνιος λαός ζει στην Κούβα και την Β. Κορέα...

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Λιογκος 28/06/2012 22:34:25

    Γιατί, υπάρχουν στον ΟΣΕ (και αλλού) και εργαζόμενοι, που έχουν επιλεγεί αξιοκρατικά, χωρίς κομματικό δάκτυλο; Άλλοι οι κομματικοί στρατοί και άλλες οι στρατιές εργαζομένων του ΟΣΕ;
    Και, όχι, αν μπορούσαν τα κόμματα θα κρατούσαν ακόμα δημόσιον τον ΟΣΕ, για να έχουν αποδέκτη για τα ρουσφέτια τους. Αλλά, εκεί που έφτασε, απλά, δεν κρατιέται.

 6. ap avatar
  ap 28/06/2012 10:11:49

  Η προεκλογική εξαγγελία για εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες τόσο γρήγορα ξεχάστηκε;
  Οι 400.000 ΝΕΟΙ άνεργοι το α' εξάμηνο του 12, εννοείται ότι είναι "κατώτεροι" άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα.
  Το μόνο που ακούμε από τις 17/6 είναι ότι δεν θα απολυθούν οι ιερές αγελάδες των δημόσιων οργανισμών. Μόνο αυτό μας μάρανε εδώ και 2,5 χρόνια...
  Αυτή η κοινωνία δύο ταχυτήτων -τα καλά παιδιά του δημοσίου και οι ημίαιμοι του ιδιωτικού τομέα- δεν έχει πολλές αντοχές ακόμα.

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ ap 28/06/2012 10:37:54

   Τα μισά παιδιά, καλά παιδιά και τα άλλα μισά, γαμώ τη μάνα τους...

  • tsapari avatar
   tsapari @ ap 28/06/2012 11:14:12

   1.Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει πόθεν έσχες για όλους τους δημόσιους υπάλληλους και όποιοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την περιουσία τους να απομακρυνθούν με συνοπτικές διαδικασίες και να τους χορηγηθεί η κατώτατη σύνταξη ενώ παράλληλα να τους δημευτεί η πλεονάζουσα περιουσία που δεν δικαιολογείται βάση του πόθεν έσχες.
   2. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παράλληλες πήγες εισοδήματος από ενοίκια κ.λπ. από κληρονομιές κ.λπ. και καλύπτουν τις ανάγκες διαβίωσης τους θα πρέπει να αποχωρήσουν επίσης με τις Νόμιμες διαδικασίες.
   3. Αυτοί που είναι κοντά στη σύνταξη θα ακολουθήσουν αυτούς που θα πρέπει να αποχωρήσουν για να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των ελλειμμάτων.
   4. Να αποχωρήσουν αυτοί που είναι ανύπαντροι με τις Νόμιμες διαδικασίες.
   5. Εάν υπάρχει ακόμα ανάγκη για αποχωρήσεις που δεν έχει καλυφθεί από τις προηγούμενες κατηγορίες αποχώρηση αυτών που έχουν μεγάλα παιδιά τα οποία είναι εργαζόμενα με προτεραιότητα αυτούς που και τα παιδιά τους εργάζονται στο δημόσιο!
   6. Στο τέλος εάν υπάρχουν και άλλες ανάγκες για αποχωρήσεις θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η εισοδηματική κατάσταση των Δ.Υ. και με κλήρωση να γίνει η επιλογή.

   Δεν θα πρέπει να θιγούν Δ.Υ. που έχουν μικρά παιδιά, έχουν πρόσφατα παντρευτεί ή δεν έχουν καθόλου περιουσία.

   Αν λειτουργήσει κάποιο τέτοιο σύστημα για την απομάκρυνση 100.000 ΔΥ τότε δεν θα υπάρχει και λαϊκή οργή ή θα περιορισθεί τουλάχιστον η αδικία

   • Μακεδόνας avatar
    Μακεδόνας @ tsapari 28/06/2012 12:23:17

    Οι φαλακροί ΔΥ να μείνουν; Οι κοντοί; Και ακόμα δεν έσφιξαν οι ζέστες!!!!

    • VAGKALF avatar
     VAGKALF @ Μακεδόνας 28/06/2012 15:22:56

     παντως η λογαριθμητικη κατανομη των βαρων με κριτηρια που μπορουν να συναποφασιστουν ειναι δικαιο μοντελο διαχειρησης των βαρων...αν ειχε εφαρμοστει στο 1ο μνημονιο τωρα δεν θα ειχαμε τις ανισοτητες που δημιουργηθηκαν...αν το ΠΑΣΟΚ βεβαια δεν προστατευε τον κομματικο του στρατο...που του εφυγε βεβαια στον ΣΥΡΙΖΑ τελικα...αφου βουλιαξε καθε ελπιδα ανακαμψης του ιδιωτικου τομεα...

     • tsapari avatar
      tsapari @ VAGKALF 28/06/2012 16:26:57

      Συμφωνώ μαζί σου αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε ποτέ ήταν οργανισμός δικαιοσύνης αλλά οργανισμός εξυπηρέτησης υμετέρων οπότε ποτέ δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν Κάτι αντίστοιχο.

    • tsapari avatar
     tsapari @ Μακεδόνας 28/06/2012 16:18:49

     Αμφιβάλω εάν κατάλαβες την πρόταση μου δυστυχώς όμως για σένα και το δηκτικό τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιο σύστημα εφαρμόσθηκε στη Γερμανία με πρόταση των ιδίων των συνδικάτων μετάλλου και έγινε πάλι ανταγωνιστική η βιομηχανία μετάλλου στη Γερμανία. Δεν το παίζω έξυπνος αλλά προσαρμόζω αντίστοιχα μοντέλα που έχουν αποδειχθεί επιτυχή αλλού στο δικό μας πρόβλημα. Εσένα προφανώς θα σου άρεσε να μην απολυθεί κάνεις αλλά αυτό δεν περνάει από την τρόικα.

   • Λιογκος avatar
    Λιογκος @ tsapari 28/06/2012 13:43:28

    Έπιασες τίποτα ή ακόμα δεν τσιμπάει?

    • tsapari avatar
     tsapari @ Λιογκος 28/06/2012 16:20:25

     Έπιασα ήδη εσένα που τσίμπισες.........

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ tsapari 28/06/2012 14:17:11

    Νά ἀποχωρήσουν οἱ ἀνύπαντροι Δ.Υ.!
    Ὡραῖο κίνητρο γιά νά παντρευτεῖ κάποιος καί νά κάνει παιδιά...,κι ὓστερα σοῦ λέει νά καταπολεμήσουμε τήν ὑπογεννητικότητα...
    Ἐπίσης στό 6.πού προτείνεις νά γίνει κλήρωση,ἑάν κληρωθοῦν οἱ χαμηλόμισθοι θά εἶναι δίκαιο μέτρο;Τύχη εἶναι αὐτή...

    • tsapari avatar
     tsapari @ Κυθήριος 28/06/2012 16:21:59

     όχι να αποχωρήσει αυτός που έχει δύο μικρά παιδιά 1 και 3 ετών??? λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης σου

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ tsapari 28/06/2012 18:24:22

      Οὒτε ὁ ἓνας οὒτε ὁ ἂλλος νά μήν ἀποχωρίσει,σίγουρα ὑ πάρχουν ἂλλοι τρόποι μείωσης τοῦ ἀριθμοῦ τῶν Δ.Υ.
      Υ.Γ.:Ἐγῶ δέν λυπᾶμαι γιά τόν τρόπο σκέψης σου,ἲσα-ἲσα χαίρομαι πού δίνεται ἡ εὐκαιρία νά κάνουμε διάλογο.

   • Απορών avatar
    Απορών @ tsapari 28/06/2012 14:17:31

    Αυτά περί ενοικίων και κοινωνικών κριτηρίων είναι αστεία πράγματα. Αφού το κράτος αποφασίσει τί θα παραμείνει κρατικό και τί όχι, και πως θα "επανιδρυθεί" να απολυθούν όσοι δεν χρειάζονται και να μείνουν όσοι πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Έτσι θα μπορέσουν να γίνουν και αξιοπρεπείς οι μισθοί (αν και αυτό είναι πολύ σχετικό με αυτά που τραβάει ο ιδιωτικός τομέας). Εναλλακτικά να απολυθούν όλοι και να ξαναγίνουν διαγωνισμοί ΑΣΕΠ για ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ όπου Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΡΟΛΟ.
    Το δημόσιο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αν θέλουμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική να απολυθεί ο Δ.Υ. με παιδιά και ο μισθός του να κοπεί στα δύο και να δίνεται σε όσους έχουν παιδιά ανεξαρτήτως εργασίας. Ποτέ δεν κατάλαβα με ποια λογική ο μισθός του δημοσίου θεωρείται ένα είδος άσκησης κοινωνικής πολιτικής και ακούω κριτήρια του τύπου: όποιος έχει παιδιά κτλ. Αυτό είναι αίσχος και ο μόνος λόγος που ισχύει είναι επειδή μεγάλο μέρος των Δ.Υ. είναι ρουσφέτια. Ό,τι ισχύει στον ιδιωτικό τομεά να ισχύει και στο δημόσιο. Η κοινωνική πολιτική γίνεται με επιδόματα ανεξαρτήτως της εργασιακής σχέσης και τα παίρνουν όλοι (ίσα ίσα περισσότερο θα πρέπει να παίρνουν οι άνεργοι). Όλα τα άλλα είναι απαράδεκτα πράγματα που αρμόζουν σε τριτοκοσμική χώρα.
    Και ναι αυτή τη στιγμή είμαι Δημόσιος Υπάλληλος και εύχομαι όσο δεν φαντάζεστε για τα παραπάνω...

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ ap 28/06/2012 11:36:42

   Εδώ κάνουμε προσλήψεις,τις απολύσεις που δεν θα γίνουν σκέφτεσαι;
   Χρειάζεται νυστέρι σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ.Είναι βαρέλια δίχως πάτο.

 7. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 28/06/2012 11:44:11

  Ικανός ηγέτης δεν είναι αυτός που πουλάει -όσο κι αν είναι το τίμημα- τις πέντε δέκα υπηρεσίες ΚΟΙΝΗΣ ωφέλειας, αλλά αυτός που με μαζικές απολύσεις κομματόσκυλων και ΕΝΤΙΜΗ διαχείριση τις κάνει εξαιρετικά κερδοφόρες, ώς οφείλουν να είναι μια και είναι μονοπωλιακές.
  Αναφέρομαι σε υπηρεσίες ΚΟΙΝΗΣ ωφέλειας όπως νερό, ρεύμα

  Ικανός ηγέτης είναι αυτός που ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ όλες τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άλλες δήθεν υπηρεσίες και "φορείς" του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που συστήθηκαν κατά καιρούς για να βολευτούν χιλιάδες κομματόσκυλα, υπηρεσίες με ονόματα που δεν ξέρουμε κάν, και χωρίς παραγωγή έργου, συχνά οργανισμοί-σφραγίδα χωρίς καμιά πραγματική δραστηριότητα.

  Σπουδαίος και ικανότατος είναι ο ηγέτης που θα κάνει αυτά τα δύο, χωρίς να απολυθούνε δημόσιοι υπάλληλοι ΑΡΧΙΚΑ, αλλά με μετατάξεις να πάνε σε τομείς όπου πραγματικά θα ωφεληθεί το ΚΟΙΝΟ - οι πολίτες. Νοσηλευτές-βοηθητικό προσωπικό στην υγεία, καθαριστές στους Δήμους, υπάλληλοι γενικών καθηκόντων ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ των πολιτών στις υπηρεσίες που παρατηρείται έλλειψη προσωπικού, ουρές και καθυστερήσεις. Όποιος χρυσοκάνθαρος αρνηθεί να γίνει βοηθός του πολίτη σε μια υπηρεσία που χρειάζεται, ΑΜΕΣΗ απόλυση και χωρίς καμια αποζημίωση, ως αν είχε παραιτηθεί.

  Ξέρω, ακούγομαι ...κομμουνιστής! Κι όμως, αυτό που περιγράφω είναι μέχρι και ...αντίθετο! Περιγράφω ένα δημόσιο τομέα που λειτουργεί με ΛΟΓΙΚΗ, ΤΑΞΗ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, και ΣΕΒΑΣΜΟ στον πολίτη που πληρώνει.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Ανδρέας 28/06/2012 15:06:07

   ....Σιγά μην ακούγεστε κομμουνιστής... Απλά λογικός ακούγεστε αγαπητέ. Μαζί όμως με όλα αυτά που υποστηρίζετε, γίνεται να θέσουμε και το ζήτημα της ΑΜΕΣΗΣ άρσης της μονιμότητας;;; Ισονομία, Δικαιοσύνη, Ισοπολιτεία... Ή όλοι μόνιμοι και δημόσιοι υπάλληλοι (κομμουνιστικό system), ή όλοι υπό συνθήκες ελεύθερης αγοράς, Ιδ.πρωτοβουλίας, κ.λ.π. Έτσι, θα έμπαινε πραγματικά και οριστικά ΤΑΞΗ....

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ BLACKQUEEN 28/06/2012 16:15:52

    Κατά τη γνώμη μου, η μονιμότητα είναι τυπικό ζήτημα. Ως τυπικό, δε με ενδιαφέρει καθόλου.
    Ποιό είναι το ουσιαστικό θα μου πείτε - θα απαντήσω με 2 ιστοριούλες σε δυο σειρές:
    Πριν δεκαετίες, στην υπηρεσία όπου δούλευε η μητέρα μου νοσοκόμα, ΕΤΡΕΜΑΝ τη μέρα που θα ερχόταν ανώτατος υπάλληλος από το υπουργείο για έλεγχο και επιθεώρηση. Παρόμοια, όταν ήμουν εγώ μαθητής στο δημοτικό, έτρεμε ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ τη μέρα που ερχόταν επιθεωρητής.
    Προφανώς δεν ετίθετο ζήτημα απόλυσης. Υπήρχε μονιμότητα.
    Το ζήτημα για μένα δεν είναι η μονιμότητα, ουδόλως με απασχολεί αν θα ναι "μόνιμοι" οι δημόσιοι υπάλληλοι. Με απασχολεί αντίθετα, μόνιμοι ή όχι, να κάνουν το έργο τους ενσυνείδητα, και να υπάρχει ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, άμεση εφαρμογή του νόμου, σε κάθε παρατυπία και παραβατικότητα. Να ελέγχονται λοιπόν για τα πεπραγμένα τους όπως ελέγχεται ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα, και να εφαρμόζονται οι νόμοι, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, χωρίς διακρίσεις, εξαιρέσεις, ελαστικές παρ-ερμηνείες, αναβολή απ αορίστω χρόνω, κουκουλώματα.

 8. Παντελης Κρ. avatar
  Παντελης Κρ. 28/06/2012 11:56:45

  Κατα τη γνωμη μου για την αγροτικη τραπεζα πρεπει να υπαρξει ειδικη μεριμνα. Μη ξεχναμε οτι στην αγροτικη ειναι υποθηκευμενο ενα μεγαλο μερος Ελληνικης γονιμης γης. Και επισης οτι κεφαλαια τυχον πεσουν μετα την ιδιωτικοποιηση πρεπει να εχουν ως προορισμο τους αγροτες (τους πραγματικους αγροτες που παραγουν). Μια σωστη αγροτικη τραπεζα θα μπορουσε να ειναι βασικος πυλονας αναπτυξης για τη χωρα.

 9. giorgos avatar
  giorgos 28/06/2012 12:15:16

  Τα τρια σταδια πριν την πτωχευση.α)Ξεφορτωμα απ'τις ευρωπαικες τραπεζες των ελληνικων ομολογων,β)οσο το δυνατον περισσοτερο μετρητο στις τραπεζες για να μπορουν να το βγαζουν στο εξωτερικο οι πλουσιοι και γ)το ξεπουλημα των φιλετων του δημοσιου σ'αυτους που πρεπει.Τα δυο πρωτα εχουν γινει.Μενει το τριτο.
  0

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ giorgos 28/06/2012 13:51:44

   Έτσι είναι Γιώργη, μόνο που εδώ στο Ελλαδιστάν, βρήκαν ωραίες λέξεις να μας τα πούνε αυτά.

   Το πρώτο το ονόμασαν "PSI" και το προέβαλλαν ως τη μεγαλύτερη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ και του Παπαδήμου
   Το δεύτερο το ονόμασαν "Ανακεφαλαιοποίηση" και μας λένε 3 χρόνια τώρα οτι είναι για να μπορούν οι τράπεζες να δίνουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία
   Το τρίτο το ονομάζει η τρόικα "Αξιοποίηση" του δημόσιου πλούτου και έτυχε να βρεθεί στα χέρια του Σαμαρά. Όλα είχαν προ σχεδιαστεί απ αυτούς που έφεραν το σωτήριο ΔΝΤ στην Πατρίδα μας, και όλα είναι δρομολογημένα πια.

 10. avanti avatar
  avanti 28/06/2012 12:29:26

  Πιστεύω ότι οι μόνες εταιρείες που δεν πρέπει να πουληθούν είναι οι εταιρίες υδρεύσεως, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί ένας ιδιώτης θα μου πουλά ένα αγαθό που δεν το παράγει αυτός...... Ενδεχομένως θα μπορούσαν να δοθούν μετοχές σε ιδιώτες κλπ. ώστε να τρέξουν με καλύτερους ρυθμούς , όχι όμως η πλήρης πώλησή τους.

  • Παντελης Κρ. avatar
   Παντελης Κρ. @ avanti 28/06/2012 12:37:07

   Ο μονος λογος για τετοιου ειδους ιδιωτικοποιησης ειναι το οτι δεν θελουν να παρουν την ευθηνη απολυσεων.

  • Απορών avatar
   Απορών @ avanti 28/06/2012 14:23:31

   Δεν απαγορεύει κανείς σε κανέναν να πάρει νερό από την κοντινότερη λίμνη ή ποτάμι, να το χλωριώσει, να το απολυμάνει και να το χρησιμοποιήσει. Ο ιδιώτης δεν πουλάει το νερό, πουλάει την υπηρεσία συντήρησης του δικτύου, φθορίωσης απολύμανσης κτλ.
   Ωστόσο, στις περιπτώσεις φύσει μονοπωλιακών αγορών όταν π.χ. το φυσικό δίκτυο διανομής είναι ένα (π.χ. δεν μπορεί κάθε εταιρία να στήνει το δικό της σιδηροδρομικό δίκτυο, ή δίκτυο ύδρεσης / αποχέτευσης) εκεί η υποδομή ορθώς θα πρέπει να παραμένει κρατική αλλά μπορεί να γίνεται η εκμετάλλευση outsourcing εφόσον αυτό κρίνεται ότι συμφέρει το δημόσιο. Εξάλλου, μια από τις πιο σημαντικές θέσεις του φιλελευθερισμού είναι η αποφυγή δημιουργίας μονοπωλίων γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει ανταγωνισμός άρα πρακτικά ούτε αγορά.

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Απορών 01/07/2012 00:28:50

    Πολύ λογικά τα λες, μήπως θες να το ξανασκεφτείς; Δε θες να μιλήσεις για "ξεπουλήματα", να ηδονιστούν ορισμένοι εδώ μέσα;

 11. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 28/06/2012 12:31:39

  "Καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων, χωρίς απολύσεις μόνιμου προσωπικού".

  Όχι άλλα όνειρα, φίλε μου, δέν μπορείς ούτε κάν να αστειευτείς πιά μ'αυτά στους δανειστές μας - δέν τα διαπραγματεύονται, δέν τα συζητούν, δέν θέλουν να τ'ακούσουν ! Θέλεις να κάνεις τον Σαμαρά να πάθει αποκκόληση και στο άλλο μάτι ; Να επικοινωνεί μονάχα με επιστολές που τις σκίζει ο Σόϊμπλε ;

  Άς το πάρουμε επιτέλους απόφαση, δέν μας δίνεται άλλη ευκαιρία και δέν περνάνε πιά τα "κόλπα" μας. Η Ελλάδα θα γίνει κράτος σύγχρονο με το στανιό και με το βούρδουλα, ο κάθε είδους προστατευτισμός που διάλυσε την παραγωγική ικανότητα του έθνους πρέπει να πεθάνει ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ και γρήγορα. Τέρμα με πρακτικές που θέλουν τους υπάλλήλους του ΟΣΕ να τριγυρίζουν χωρίς αντικείμενο εργασίας, αργόσχολοι στα σκαλοπάτια του Αρχαιολογικού Μουσειου.

  • Απορών avatar
   Απορών @ τσώφλι πασατέμπου 28/06/2012 14:27:08

   Όσο το γρηγορότερο τόσο το καλύτερο. Ήρθε η ώρα να πιούμε το πραγματικό φάρμακο που όσο πικρό και αν είναι σε 2-3 χρόνια όλοι θα ευγνωμωνούμε που το ήπιαμε (ακόμα και οι απολυμένοι) με εξαίρεση φυσικά τα κομματικά άχρηστα και υψηλόμισθα στελέχη. Αλλά για αυτούς δεν μου καίγεται καρφί... Έχουν μαζέψει ήδη περισσότερα από όσα θα μάζευε ένας τυπικός Δ.Υ. του ΑΣΕΠ σε ολοκληρωμένες δύο καριέρες, όχι σε μισή...

 12. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 28/06/2012 13:52:03

  Το “Εργο Πολιτών” έχει τη δική του “γλυκόπικρη” ιστορία. Γιατί όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας της 13ης Νοεμβρίου του 2005, ο φορέας αυτός ήταν ο πρώτος κρατικός οργανισμός εθελοντισμού που συστηνόταν στην χώρα, ο οποίος θα εποπτευόταν προσωπικά από τον τότε Πρωθυπουργό και -Υπουργό πολιτισμού -Κώστα Καραμανλή.
  Πρόεδρος του ανέλαβε ο καθηγητής στο Λονδίνο και δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου-με “προίκα” για το φορέα 900 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για τα λειτουργικά έξοδα- ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα δηλώνει: «Η δημιουργία του Κρατικού Οργανισμού Εθελοντισμού "Εργο Πολιτών" είναι προσωπική απόφαση του Καραμανλή, είναι όραμά του» . «Στόχος του Οργανισμού είναι να αποτελέσει μια ομπρέλα συντονισμού όλων των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Χρηματοδοτείται ετησίως με 900.000 ευρώ για τα λειτουργικά του έξοδα από το υπουργείο Πολιτισμού και οι δράσεις που θα αναπτύξουμε θα καλυφθούν με χορηγικά πακέτα από ιδιωτικές εταιρείες, κρατικούς φορείς, αλλά και την Ε.Ε.» .
  Παρ' ότι εποπτεύεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχει συσταθεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Ετσι και οι πρώτες 13 προσλήψεις υπαλλήλων δεν θα γίνουν από το ΑΣΕΠ αλλά μ' ένα βιογραφικό σημείωμα και μια συνέντευξη.

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ....
  Στον εισαγγελέα και οι παρατυπίες στο «Εργο των Πολιτών»
  Για τη «σωρεία παράνομων ενεργειών» που διαπίστωσαν οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης .
  1.Στον πρόεδρο - διευθύνοντα σύμβουλο καταβάλλονταν αποδοχές ύψος 9.500 ευρώ μηνιαίως (κατά το έτος 2010 μειώθηκαν στα 5.800 ευρώ), χωρίς να συνυπολογίζεται και η αποζημίωση για κάθε συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, παρ' ότι δεν προβλεπόταν στον νόμο.
  2.Για τα έτη 2005-2009 καταβάλλονταν μέσω επιδομάτων στους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων αποδοχές διπλάσιες από τις προβλεπόμενες στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
  3.Διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση των διαθέσιμων ετησίως πόρων που κατευθύνονταν σε μισθοδοσία και αμοιβές εξωτερικών συνεργατών και όχι σε δράσεις που συνάδουν με τον σκοπό του Οργανισμού, με αποτέλεσμα σύμφωνα με στοιχεία 21ης Απριλίου 2011 οι οφειλές του Οργανισμού να ανέρχονται στο ποσό των 536.252,50 ευρώ.
  Λειτουργεί ... ΚΑΙ ΘΑ συνεχίσει κανονικότατα !!!
  Κοστούμια αλλάζουν , και ολα τα ίδια μένουν .

 13. o deksios avatar
  o deksios 28/06/2012 14:10:46

  Ναι, βεβαια , θα συμφωνησει το πασοκ και ο κουβελης στην αποκρατικοποιηση οσε, κτλ... καλα κρασια...
  ΥΓ1 Απολυσεις υπαλληλων ΔΕΚΟ βασει Συνταγματος δεν μπορουν να γινουν.. παρα μονο αν αποκρατικοποιηθουν... επομενως, χωρις αποκρατικοποιηση, καμμια δεκο δεν μπορει να διωξει πλεοναζον προσωπικο..
  ΥΓ2 Ειναι επιτακτικη αναγκη να ιδιωτικοποιηθει χθες, ο ζημιογονος οσε.. (και μην αρχισουν παλι οι προσφατως συριζαιοι-τεως πρασινοφρουροι -υπαλληλοι του να λενε οτι η τραινοσε εχει κερδη 50 ευρω, αλλα η εργοσε χρεη 1 δις, και ο οσε χρεη 5 δις... επομενως η τραινοσε ειναι κερδοφορα και δεν πρεπει να αποκρατικοποιηθει!!!!!!!!!!!!!11)

 14. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 28/06/2012 14:15:54

  Ο οργανισμός "Ινστιτούτο Νεολαίας" εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας. Επιχείρησε να κάνει 150 προσλήψεις και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ (είναι και εντός της λίστας των υπό κατάργηση οργανισμών)
  ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 75.000 προσλήψεις επί τρόικας !
  Πως , και τι ...πας να διαπραγματευθείς ?
  ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ απολύσεις κανένα στο δημόσιο ?
  Στους ΟΤΑ , ΝΑ δεις τι γίνεται , τα υποκαταστήματα των κομμάτων σε όλη την Ελλαδα , εκεί είναι η σπατάλη , και η διαφθορά , ποιος ΟΣΕ , και πια ΔΕΗ
  ΔΕΝ Σώζεται ο τόπος αυτός .
  ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ειναι η αναγέννηση του !

 15. franc avatar
  franc 28/06/2012 14:25:06

  Δηλαδή αν δεχτούμε να απολύσουμε πχ. 300.000 Δ.Υ. θα δεχτούν οι "δανειστές" να αναστείλουμε όλες τις πληρωμές των δανείων μας μέχρι να επιτύχουμε ανάκαμψη?
  Τους ενδιαφέρει τάχα μου αν έχουμε αποτελεσματικό και μη σπάταλο κράτος ή να μας αρπάξουν όσα περισσότερα μπορέσουν πρίν το διαλύσουμε τελείως?
  Δυστυχώς μέχρι τώρα φαίνεται οτι ισχύει το δεύτερο, ενώ το πρώτο είναι το φύλο συκής για τις ντροπές της απληστίας τους...

 16. o deksios avatar
  o deksios 28/06/2012 15:11:35

  πριν απο λιγο κορυφαιο στελεχος της δημαρ, δηλωσε οτι αμα προσπαθησει η κυβερνηση να αποκρατικοποιησει επιχειρηση κοινης ωφελειας, η δημαρ θα αποχωρησει απ' την κυβερνηση..
  αρχισαν τα οργανα..
  μπραβο στον ελληνικο "σοφο" λαο που δεν αφησε τον Σαμαρα να αποφασιζει μονος του, αλλα του εβαλε και 2 απο πανω του..

  • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
   voi8ate kaloi mou an8ropoi @ o deksios 28/06/2012 16:00:33

   Μάλλον το νερό που πίνεις είναι χαλασμένο και στο πουλάει ιδιώτης για να γράφεις τόσο μεγάλες σαχλαμάρες .
   Ο Σαμαράς δεν έχει την πλειοψηφία για να ξεπουλήσει την χώρα, ούτε ότι ξεπουλήσει το έφερε από το σπίτι του , ένα εκβιασμένο και ξεγελασμένο 29% έχει, αυτό δεν τον νομιμοποιεί με τίποτα να ξεπουλήσει για να ικανοποιήσει ανόητους νεοφιλελεύθερους λωποδύτες !

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 28/06/2012 17:51:25

    Φτάνει πια με τη βλακεία περί εκβιασμού! Ή που θέλετε να πλασάρεστε ως "έξυπνος" που δεν εκβιάστηκε ή που υποτιμάτε όσους συνειδητά ψήφισαν αυτό που ψήφισαν! Όπως και να έχει..απλά φτάνει!

    • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
     voi8ate kaloi mou an8ropoi @ GreekInLux 28/06/2012 18:25:48

     Ο κόσμος το'χει τούμπανο και συ κρυφό καμάρι ;
     Αυτό το ότι είμαστε οι μονοί που εγγυόμαστε το Ευρώ και ευρωπαϊκή πορεία τι ήταν ;
     Το ,οι εμείς η δραχμή ,τι ήταν ;
     Το ότι προτιμήθηκε από την γερουσία που την έχουν μάθει να έχει "ανάγκη" το φάρμακο της ,που τεχνητά εκείνες τις μέρες της το στερούσαν λέγοντας τους η εμάς η αυτά θα έχετε, τι ήταν ;
     Μέχρι και άνεργοι έχουν δηλώσει πως ψηφίσαν αναγκαστικά γιατί τους τάξανε οι βουλευτάδες δουλειές σε φίλους τους επιχειρηματίες οταν πάρουν την επόμενη δόση και τα χρήματα του ΕΣΠΑ , ψέμα και αυτό ;
     Μην αναφέρουμε τους εκβιασμούς από Σόιμπλε ,Μέρκελ ,Ομπάμα, Ολάντ και όλους τους παρατρεχάμενους των τραπεζιτων !!

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 01/07/2012 00:33:30

      Τον εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ "αν με ψηφίσετε θα σας φέρω τη δραχμή" που τον πας;

  • tas avatar
   tas @ o deksios 28/06/2012 16:03:34

   κάνε μια βόλτα φίλε μου από τη Βολιβία και όταν μάθεις την κατάσταση και της αιτίες και μετά από βαθιά περισυλλογή με αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης έλα να τα ξαναπούμε για τις επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας

   http://www.google.gr/search?q= βολιβια+νερο

 17. Διογένης avatar
  Διογένης 28/06/2012 15:24:06

  Η Αγροτική Τράπεζα ελέγχει μέσω των υποθηκών το σύνολο της ελληνικής κρατικής γης. Επιπλέον, μέσω απαράδεκτου λογιστικού χειρισμού της διοίκησης Πανταλάκη σχεδόν μόλις ανέλαβε επί ΓΑΠ, μηδενίστηκαν σχεδόν τα κεφάλαιά της, με αποτέλεσμα να χρειάζεται "σωτηρία".

  Αυτή τη στιγμή είναι μια απολύτως απαξιωμένη, αλλά παράλληλα υπερ-πολύτιμη τράπεζα του δημόσιου τομέα, με στρατηγικού χαρακτήρα έλεγχο στην αγροτική γη. Πόσο μπορεί να πουληθεί σήμερα και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στον έλεγχο επί της ελληνικής γης; Θα πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί ο έλεγχος επί της ελληνικής αγροτικής γης; Δεν πρέπει πουληθεί ούτε για παραπάνω από "ένα κομμάτι ψωμί" ο έλεγχος επί της ελληνικής αγροτικής γης, αλλά εδώ συζητάμε να γίνει αυτό για ένα κομμάτι ψωμί.

  Για τον ΟΣΕ, επίσης απαξιωμένος, το μεγάλο ερώτημα είναι ποια χώρα που ιδιωτικοποιήθηκαν οι σιδηρόδρομοι ωφελήθηκε. Η Αγγλία το έκανε και χτυπάει το κεφάλι της. Στις ΗΠΑ οι ιδιωτικοποιημένοι σιδηρόδρομοι σχεδόν εγκαταλείφθηκαν ως συγκοινωνιακό μέσο. Ποια "αναπτυξιακή" λογική βρίσκεται πίσω από την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ;

  Όσα έχουν μείνει για ιδιωτικοποίηση αυτή τη στιγμή αποτελούν στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές του ελληνικού κράτους, ίσως και της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού έθνους γενικότερα.

  Και όλα αυτές οι "ιδιωτικοποιήσεις" υποδομών του κράτους μας, της κοινωνίας μας και του έθνους μας, γιατί; Για να μας πει αύριο η Γερμανία "ο προϋπολογισμός σας έχει πέσει έξω, άρα, δεν θα πάρετε την επόμενη δόση αν δεν κάνετε το ένα και το άλλο"; Διότι αυτό θα γίνει.

  Ο Γόρδιος Δεσμός του Μνημονίου δεν λύνεται. Κόβεται. Αν πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι "ιδιωτικοποιώντας" στους διεθνείς πλιατσικολόγους του ΔΝΤ έναντι πινακίου φακής τις στρατηγικές υποδομές του έθνους μας, ότι μπορεί να εκμαιεύσει επιείκια από τους Γερμανούς, κάνει λάθος. Οι Γερμανοί έχουν άλλο σχέδιο και αυτό λέγεται πλήρης υποταγή όσων "διανοήθηκαν" να απλώσουν χέρι στο γερμανικό χρήμα.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Διογένης 01/07/2012 01:18:27

   "Για τον ΟΣΕ, επίσης απαξιωμένος, το μεγάλο ερώτημα είναι ποια χώρα που ιδιωτικοποιήθηκαν οι σιδηρόδρομοι ωφελήθηκε. "

   Όλες ουσιαστικά. Ακόμη και στην Βρετανία που αναφέρεται συχνά σαν αρνητικό παράδειγμα, τα λάθη διορθώνονται σιγά σιγά, τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, η ασφάλεια είναι ξανά σε πολύ υψηλά επίπεδα και υπάρχει σταθερή ανάπτυξη. Απλά εσείς ζείτε στο 1917.

 18. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 28/06/2012 15:34:47

  Άραγε πόσους βολεμένους, αργόσχολους και μόνιμους τεμπέληδες μπορούμε πια να συντηρούμε επί της ΜΗ εύφορης κοιλάδας του Ελληνικού δημοσίου;;; Μάλλον ελάχιστους....Όμως επειδή εκ φύσεως δεν είμαι εκδικητικό άτομο, ούτε χαιρέκακο αλλά ούτε και παράλογο :-)), έχω κάποιους έντονους προβληματισμούς σχετικά με το κατά πόσον είναι έτοιμο το εργασιακό τοπίο, ώστε να δεχτεί και να ...απορροφήσει πλήθη ανειδίκευτων καινούργιων ανέργων.... Με 30% πραγματική ανεργία, μοιάζει το κατά γενικήν ομολογίαν δίκαιο ''ξεφόρτωμα'' του περιττού εργατικού δυναμικού απ΄το δημόσιο, να προκαλεί το άνοιγμα ενός εφιαλτικού φαύλου κύκλου, τις τραγικές συνέπειες του οποίου, κανείς δεν θα μπορέσει ν΄ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Λαμβάνοντας ως δεδομένο μας οτι κοινό ζητούμενο θα είναι η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας προς όφελος του συνόλου και επ΄ουδενί το αντί πινακίου φακής ξεπούλημά της, παραδεχόμενοι οτι στόχος μας είναι η κοινωνική συνοχή και η ευημερία του συνόλου του Ελληνικού λαού και όχι η δημιουργία μιάς βολεμένης επί ερειπίων κοινωνίας των 2/3 ή και του 1/3, τι ρεαλιστικά περιθώρια υπάρχουν αλήθεια που να επιτρέπουν την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τις ''εργασιακές θέσεις'' τους (τύποις έστω), όταν δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας, ώστε να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους;; Έτσι όπως προβάλλει το μέλλον μπροστά μας, τι ακριβώς φωταγωγείται ;; Μιά ανεργία της τάξης του 60% ; Αυτό είναι εφιάλτης!!!!! Περιμένω να ακούσω υπεύθυνες προτάσεις αντιμετώπισης του άλυτου ετούτου προβλήματος .......

 19. tas avatar
  tas 28/06/2012 16:32:08

  Προτάσεις ΙΟΒΕ - Στουρνάρα.... Άντε βρε καλοφάγωτα και με καλό μερτικό από την ΜΚΟ που συνιδρυσατε με τον Μανο

  Highlights

  - "Invest in Greece." Αυτό καλέ που ιδρυσε ο ΓΑΠ με ετήσια έξοδα λετουργίας πολλαπλάσια των εσόδων από τις επενδύσεις που έφερε?

  - "μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου σε οργανισμούς όπως η ΕΤΕπ ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας." Δηλαδή ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να τα πουλήσουμε σε ιδιώτες θα τα "παραχωρήσουμε" στους ευεργέτες μας.

  - "θέματα αξιοποιήσης γής μπορεί να γίνει και με τη δημιουργία νέων θεσμών όπως η «Επιφάνεια»." Δηλαδή ασχέτως αν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκποιούμενων εκτάσεων δεν είναι ξεκαθαρισμένο, αν ανήκει ήδη σε κάποιον ιδιώτη , εμείς θα το πουλήσουμε - ενοικιάσουμε με την εφεύρεση του θεσμού επιφανείας

  - "αποκτούμε με Συνταγματική πρόβλεψη σε σύντομη αποκλειστική προθεσμία, τη δυνατότητα καθορισμού χρήσεων γης επί των Δημοσίων Ακινήτων". Δηλαδή θα το περάσουν και στο Σύνταγμα για να μη μπορεί να αλλάξει παρά μόνο στην επόμενη αναθεώρηση αυτού παρακάμπτωντας δικαιοσύνη και ΣΤΕ.


  KAI ANALYTIKA


  "6. Απλοποίηση διαδικασιών για την προσέλκυση επενδύσεων.

  Επιτάχυνση της απόσυρσης όλων των εμποδίων στην υλοποίηση επενδύσεων. Το Invest In Greece, να γίνει Κεντρικό αδειοδοτικό όργανο επενδύσεων.
  Για όλες τις επενδύσεις μια Αρχή. Το Invest in Greece θα λειτουργεί ως κεντρικό αδειοδοτικό όργανο, θα διαβιβάζει στις αρμόδιες υπηρεσίες, τα απαιτούμενα έγγραφα και θα παρακολουθεί το φάκελο της κάθε επένδυσης.
  Με υπεύθυνη δήλωση του επενδυτή, θα υποβάλλεται με την υποβολή του φακέλου για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών αλλά και με ανάληψη της ευθύνης προσκόμισης οποιουδήποτε άλλου εγγράφου απαιτείται εντός τακτής προθεσμίας η επένδυση θα προχωρά. Με αυτό τον τρόπο η ευθύνη μετατίθεται στον επιχειρηματία.
  Σύσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενός νέου τμήματος ταχύρρυθμης συζήτησης και έκδοσης αποφάσεων με αρμοδιότητα τη δικαιοδοτική κρίση επί επενδύσεων που θα χαρακτηρίζονται εκ του νόμου ως στρατηγικού ενδιαφέροντος.


  7. Επιτάχυνση Αποκρατικοποιήσεων
  Σε περίπτωση που μετά το 2014 δεν έχει ολοκληρωθεί το μέχρι τότε σκοπούμενο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προτείνεται η μεταφορά περιουσιασκών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου σε οργανισμούς όπως η ΕΤΕπ ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με άμεση εξόφληση μέρους του δημόσιου χρέους με το τίμημα. Εκσυγχρονισμός συστήματος διαίτερα σε θέματα αξιοποιήσης γής μπορεί να γίνει και με τη δημιουργία νέων θεσμών όπως η «Επιφάνεια».


  9. Ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

  Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εφαρμογή του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και να μην περικόπτεται για να επιτευχθούν δημοσιονομικοί στόχοι.Εμφαση να δοθεί σε συμφωνίες παραχώρησης για την αξιοποίηση των υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια , αυτοκινητόδρομοι, τουριστικές εγκαταστάσεις. Μια ειδική περίπτωση μπορεί να αποτελέσουν τα δημόσια νοσοκομεία με υπερβάλλουσα δυναμικότητα. Οι διαδικασίες θα μπορούσαν να επιταχυνθούν εαν το ΤΑΙΠΕΔ ή μια άλλη κατάλληλη δημόσια υπηρεσία αποκτούμε με Συνταγματική πρόβλεψη σε σύντομη αποκλειστική προθεσμία, τη δυνατότητα καθορισμού χρήσεων γης επί των Δημοσίων Ακινήτων.
  "

 20. o deksios avatar
  o deksios 28/06/2012 16:49:59

  τα ιδια και τα ιδια..
  οι αργοσχολοι καλοβολεμενοι του οσε, με τα 7.000 ευρω μηνιαιο μισθο, μιλανε για εθνικο πλουτο.. τον εθνικο πλουτο του οσε οι ιδιοι οι εργαζομενοι τον εφαγαν, οντας υπεραριθμοι και υπεραμοιβομενοι...
  καιρος να δουνε τι ωραια ειναι να δουλευουν υπο συνθηκες ιδιωτικης οικονομιας..
  το τι θα προσεφερε ο ιδιωτικος τομεας στον οσε ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε...τα ιδια κινδυνολογουσαν και οι καλοβολεμενοι της ολυμπιακης πριν απο 4 χρονια...
  ΥΓ Υπομονη τωρα.. απο γνησιοι πρασινοφορυροι, και στηριζοντες με ποσοστα 90% το πασοκ, τωρα γινατε οψιμοι αριστεροι και συριζαιοι..

 21. TARAMAS avatar
  TARAMAS 01/07/2012 11:47:11

  Η ίδια καραμέλα του "ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου". Του εθνικού πλούτου που οι ίδιοι που τα λένε αυτά λυμαίνονται ασύστολα για δεκαετίες, με παχυλές αργομισθίες, με κομματικές πελατείες και στρατούς, σταθερά αντιστεκόμενοι σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού που θα έκανε πραγματικά τον εθνικό πλούτο προσβάσιμο στο κοινωνικό σύνολο. Η ώρα τους όμως πλησιάζει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πάρτι τελείωσε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.