#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/05/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήνα, μήνα φθάσαμε στην …Κίνα!Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Όλες οι μετρήσεις έδειχναν κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, έως και δέκα κόμματα στη Βουλή. Πλουραλισμός, πολυχρωμία, όλα τα «λουλούδια» άνθισαν κοινοβουλευτικά πέρυσι την Άνοιξη.

Μάο και Γκέμπελς σε νέες βερσιόν, πλήρως προσαρμοσμένες στο νεοελληνικό πλαίσιο της κρίσης. Νοσταλγοί του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, πασόκοι της σοσιαλιστικής διεθνούς και του τριάθλου, εσχάτως ανεξαρτητοποιημένοι -από την ιδιωτεία τους- ιθαγενείς, οικολόγοι της βράσης και συμπολίτες της δράσης, δεν έβγαινε άκρη με τίποτα και με κανέναν.

Η ΝΔ του Σαμαρά έδειχνε ότι θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά τόσο το ποσοστό, όσο και η διαφορά είχαν τη σημασία τους, σε επίπεδο όχι μόνο εντυπώσεων, αλλά κυρίως δυναμικής εν όψει των πιθανότατων επαναληπτικών εκλογών.

Το ποσοστό μπορεί να ξάφνιασε πολλούς, ακόμη και κομματικούς, ιδίως όσους είχαν πρόσβαση στον «κύριο 30%» (ήταν μπροστά ένα μήνα από τις εξελίξεις, όπως πάντα)…

Παρόλα αυτά, την 6η Μαΐου γράφτηκε η νέα σελίδα.  Στις επαναληπτικές το κλίμα πολώθηκε σχετικά, το ΠΑΣΟΚ και η ΔημΑρ είχαν δεσμευτεί ότι θα υπάρξει Κυβέρνηση και όλα άρχισαν.

Ό,τι  θέλει η Τρόικα!

Τέτοια ανυποληψία είχε να δει ελληνική Κυβέρνηση από τη Μέση Ανατολή! Ουδείς έδινε σημασία σε μια χώρα που έδειχνε πολλαπλώς την ανικανότητα της να διαχειρισθεί, τα προβλήματα της κι ήταν η πρώτη που είχε ζητήσει βοήθεια…

Ο μεγάλος στοχαστής είχε αφήσει βαθύ το σημάδι του στα πολιτικά πράγματα. Μονόδρομος η επιλογή να «τηρηθούν  τα συμφωνηθέντα». Σφοδρές επικρίσεις, λεονταρισμοί, κοντόφθαλμες πολιτικές, πρόσκαιρα κέρδη.  Το πόσο «κατενάτσιο» έχει παίξει η παρούσα Κυβέρνηση με την τρόικα, είναι κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν…

Φυγή προς τα μπρος!

Το σχέδιο εμπεριείχε ένα βασικό προαπαιτούμενο. Να αλλάξει η εικόνα της χώρας προς τα έξω. Να αλλάξουν τα στερεότυπα για τους Έλληνες, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν το φρεντοτσίνο τους, αναμένοντας την ελεημοσύνη των ξένων, αλλά είναι ένας λαός περήφανος, έτοιμος να πληρώσει για τα λάθη των πολιτικών που εξέλεγε επί δεκαετίες και ταυτόχρονα να θέσει τις βάσεις για να ακμάσει, όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία του!

Παρά τα «βαρίδια»  στην Κυβέρνηση, τις «αρρυθμίες της τρικομμματικής», το κακό μακροοικονομικό περιβάλλον, τη χαώδη ύφεση και την πανούκλα της ανεργίας, ο Σαμαράς βγαίνει μπροστά και διαψεύδει όλες τις Κασσάνδρες που έβλεπαν πτώχευση κάθε 9η εκάστου μηνός, σεισμούς, λιμούς  και καταποντισμούς.

Η χώρα στάθηκε όρθια και από τη στιγμή που αυτό συνέβη, ήταν νομοτελειακό το βάδισμα προς τα εμπρός!

Απουσία εναλλακτικής  λύσης

Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι υπάρχει σοβαρή πολιτική εναλλακτική πρόταση. Αν ένα χρόνο μετά την στρατηγική ήττα του ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει ακόμη την μετεξέλιξη του σε κόμμα, από άθροισμα συνιστωσών που του εξασφάλιζαν το 3%, αντιλαμβάνεται κανείς και τη στιβαρότητα των κυβερνητικών του προτάσεων…

Επίσης επικρίνεται η «φάμπρικα των επιστρατεύσεων». Προφανώς δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Αν δεν υπήρχε μετρό, δεν θα μπορούσαν να πάνε οι καθηγητές στη δουλειά τους. Με κλεισμένους δρόμους και χωρίς ακτοπλοΐα, ο δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ θα άνοιγε διάπλατα…

Είναι ακραίο μέτρο η επιστράτευση αναμφίβολα.  Ακραία είναι όμως και η κατάσταση της οικονομίας.

Ακραίο μέτρο εθεωρείτο και η απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, αν αυτός προηγουμένως δεν είχε σκοτώσει και τεμαχίσει τον προϊστάμενο του.

Αδιανόητη υπήρξε και  η φυλάκιση πολιτικών. Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν πια.

Πάμε καλά, αλλά…

Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα πουν πως κερδίσαμε το στοίχημα της ανάκαμψης αμετάκλητα. Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε τα τεράστια βήματα που έχουν συντελεστεί.

Η Bild και ο παγκόσμιος τύπος δεν έγιναν ξαφνικά φιλελληνικές φυλλάδες. Κατανοούν όμως, ότι η Ελλάδα δεν είναι πια «παιδική χαρά», με κουβαδάκια, μπρατσάκια και ποδηλατάκια, βλέπουν ότι είναι μια "κανονική" χώρα , που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της.

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα λάβει σάρκα και οστά το περίφημο “Greek success story”.

Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι μια ιστορία διαρκούς προσπάθειας, συνεχούς μάχης με τα κακώς κείμενα και με όλους όσους θέλουν τη χώρα «σοσιαλιστική μπανανία», ούτως  ώστε να είναι στα μέτρα τους για να τη διοικήσουν.

Προς το παρόν αυτό που βλέπουμε είναι ότι, μήνα-μήνα φθάσαμε στην Κίνα…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 19/05/2013 09:42:35

  Οι Ελληνες........ " είναι ένας λαός περήφανος, έτοιμος να πληρώσει για τα λάθη των πολιτικών που εξέλεγε επί δεκαετίες...."

  Οι πολιτικοί που έκαναν αυτά τα λάθη πως θα πληρώσουν;! Απλά πηγαίνοντας στο σπίτι τους;

 2. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/05/2013 11:08:12

  Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα είχε και έχει μία και μόνο μία λύση:
  Να βγει από την σήψη του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου.
  Αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς εξωτερική πίεση.
  Στον αγώνα αυτό υπάρχουν δύο προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν, ο Α. Σαμαράς και ο Φ. Κουβέλης. Οι ηγέτες που τολμούν την υπέρβαση. Σπάζουν τα κλισέ, τα στερεότυπα, και τα στεγανά. Δύο ηγέτες που απελευθερώνουν τις δυνάμεις της χώρας από το ψευδοϊδεολογήματα. Ηγέτες που μεταφέρουν την αντίθεση Αριστερά / Δεξιά μέσα στην κοινωνία ως κινητήρια δύναμη δημιουργικής και παραγωγικής αντιπαράθεσης, ως εθνικής και κοινωνικής σύνθεσης.
  Η Ελλάδα ανακτάει την αξιοπρέπειά της με υπέρβαση και σύνθεση.

  • Aρχιμήδης avatar
   Aρχιμήδης @ Μανιάτης 19/05/2013 12:05:12

   Kάνεις μεγάλο λάθος. Η προσωπικότητα που με αυτθυσία, μέχρι διαλύσεως του κόμματός του πρωταγωνιστεί κατ' εξοχήν ώστε η Ελλάδαα βγει από την σήψη του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Χωρις αυτόν η συγκυβέρνηση δεν στέκεται, ενώ χωρίς τον Κουβέλη στέκεται μια χαρά...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Aρχιμήδης 19/05/2013 13:38:10

    Κάνεις λάθος! Ο Ε. Βενιζέλος και το κόμμα του είναι οι πραγματικοί ένοχοι. Η όποια θυσία του/τους δεν δικαιολογεί κανέναν έπαινο.
    Ο Φ. Κουβέλης είναι ο μόνος από τους τρεις και το κόμμα του που δεν φέρει ευθύνη. Οπότε δικαιούται αναγνώρισης.

    • mara M. avatar
     mara M. @ Μανιάτης 19/05/2013 15:45:48

     Α! Ο Κουβέλης δεν φέρει καμία ευθύνη αλλά ο Τσίπρας φέρει.
     Η μπάλα γυρίζει αλλά η γη δε γυρίζει"

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ mara M. 19/05/2013 18:25:34

      Πώς μπορεί να φέρει ο Τσίπρας ευθύνη για την χρεοκοπία της Ελλάδος;!
      Ευθύνη φέρουν αυτοί που κυβερνούσαν.

      Η Αριστερά φέρει ευθύνη στο βαθμό που προήγαγε ένα κρατικίστικο πολιτικό λόγο και άφηνε τους κυβερνώντες να λυμαίνονται το Κράτος.

     • mara M. avatar
      mara M. @ Μανιάτης 19/05/2013 19:03:43

      ....και κυβερνούν ακόμα.

   • mara M. avatar
    mara M. @ Aρχιμήδης 19/05/2013 16:19:10

    Αγαπητέ Αρχιμήδη μου τα χαλάς. Αυτό που γράφεις το έγραψα χθές ειρωνικά ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. Ισως τους φάνηκε πολύ ακραίο. Είμαι σίγουρη όμως ότι αυτή θα είναι η νέα καραμέλα του ΠΑΣΟΚ, ότι θυσιάστηκε για την πατρίδα,ότι το πολεμούσαν όλοι ενώ αυτό έβαλε πλάτη, μπλα- μπλα-μπλα. Προσπάθησα με χιούμορ να το αναδείξω αλλά ατύχησα. Να λοιπόν που δικαιώνομαι και υπάρχουν κάποιοι που το λένε και σοβαρά.
    Και για να σε προλάβω έχω τιμήσει το ΠΑΣΟΚ με την ψήφο μου. Το 2009 ήταν η τελευταία κι αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη.

    • mara M. avatar
     mara M. @ mara M. 19/05/2013 19:56:03

     Αγαπητέ Μανιάτη ο κρατισμός δεν είναι πάντοτε και σε όλα κακός.
     Η διαχείριση του απο τους μέχρι τώρα κυβερνώντες ήταν καταστροφική, που στηρίχθηκε στις πελατειακές,σχέσεις,την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια, τη διαπλοκή κι εξέθρεψε ένα φαύλο κράτος με στρατιές κομματικών προσλήψεων, απολύτως προσαρμοσμένο για να τους εξασφαλίζει την εξουσία.
     Δεν νομίζω ότι μπορούσε να τους εμποδίσει όπως δεν μπορεί και τώρα στην ψήφιση των μνημονίων. Μετά απο χρόνια κάποιος πάλι μπορεί να τους κατηγορεί γι αυτό.

   • B.Q avatar
    B.Q @ Aρχιμήδης 19/05/2013 19:27:29

    Πράγματι, ογκόλιθος ο αξεπέραστος Βαγγέλης. Κυριολεκτικά. Ήδη το πόπολο έχει εκτιμήσει τη συμβολή του στην επιτυχία και τον τιμά καταλλήλως στις δημοσκοπήσεις-παραγγελιές, όπου αποκρύπτεται βέβαια το βάθος της κατρακύλας, που εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη και την απόλυτη αναγνώριση όλων στο έργο του!

 3. B.Q avatar
  B.Q 19/05/2013 11:38:18

  ''Δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα λάβει σάρκα και οστά το περίφημο “Greek success story”.''
  H αλήθεια βέβαια είναι οτι η πλειοψηφία μας, βιώνει προς το παρόν ένα σαδομαζοχιστικό ''wild sex story'', χωρίς απόλαυση. Το αύριο, άγνωστον!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ B.Q 19/05/2013 11:59:22

   Μα η Ιστορία είναι ακριβώς "wild sex story" με περιόδους ανάπαυλας.

   • B.Q avatar
    B.Q @ Μανιάτης 19/05/2013 12:23:26

    Απαιτείται όμως μεγάλη προσοχή και σύνεση, γιατί μερικές φορές ξαφνικά αλλάζουνε οι ρόλοι και τότε πάει περίπατο το ...success και μένει ο πόνος! Αυτό ειδικά για τον πανμέγιστο .....ηγέτη κυρ Φώτη. Κι αν δεν ξέρετε εσείς, εκείνος σίγουρα θα ξέρει..... :-)
    Αλλά και αν ακόμη δεν θέλει να ξέρει, θα μάθει οπωσδήποτε.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ B.Q 19/05/2013 13:39:04

     Τι εννοιείς για τον Κουβέλη;

     • B.Q avatar
      B.Q @ Μανιάτης 19/05/2013 19:23:48

      Εννοώ, οτι το υπηρετικό προσωπικό είναι υπηρετικό προσωπικό και ενίοτε όταν πια δεν εξυπηρετεί απολύεται, λαμβάνει τα μισθά του και οδεύει προς τον κοντινότερο ΟΑΕΔ.
      Χωρίς συστατικές επιστολές....

 4. Ρηνα avatar
  Ρηνα 19/05/2013 12:26:38

  Παιδια, προσευχη για το "και μη χειροτερα" γιατι αρκει μια μικρη αναποδια και ολα τα ευθραυστα σεναρια που ζουμε γινονται θρυψαλλα....
  Κατι να συμβει στη Συρια, κατι να επιχειρησει η Τουρκια, μια εξεγερση στο εσωτερικο, δε θελει πολυ. Ο,τι και να γινει εμας θα μας κλυδωνισει ανεπανορθωτα γιατι ακομα καρυδοτσουφλο ειμαστε. Δεν αντιλεγω στο οτι ο Σαμαρας προσπαθει αλλα ειμαστε τοσο μικροι μπροστα στα γεγονοτα. Εδω φαινεται καθαρα οτι ερχονται μεγαλες ανακαταταξεις στον πλανητη και μονο ο Θεος μπορει να μας περασει δια "πυρος και σιδηρου και να εξαγει ημας εις αναψυχην"! Αν θελει, μπορει ολα γυρω να φλεγονται και εμεις να τη γλυτωσουμε με αμυχες μονο. Αλλα.....συν Αθηνα και χειρα κινει και στη προκειμενη περιπτωση χειρα ειναι η πνευματικη μας αναγεννηση γιατι τιποτα αλλο δεν μπορουμε να κανουμε σ αυτη τη φαση. Το πως αντιλαμβανεται ο καθενας αυτη την αναγεννηση, ειναι το ζητουμενο....

 5. GO avatar
  GO 19/05/2013 14:29:42

  Και:
  Μέρα, μέρα θα πάμε παραπέρα!

  • M.O. avatar
   M.O. @ GO 20/05/2013 00:45:45

   Χρόνο, χρόνο θα φτάσουμε στον Κρόνο!

 6. GO avatar
  GO 19/05/2013 14:54:11

  Και (αν η Κίνα ήταν η Ιαπωνία):
  Χρόνο, χρόνο θα ρθει και το κιμόνο.

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ GO 19/05/2013 19:45:19

   Δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι η Ιαπωνία, είναι νομοτελειακή από τους ολιτισμούς μας η συνεργασία με την Κίνα (δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ιαπωνία συνεργάζεται με τηνΤουρκία σε τομείς που ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεσή τους, όπως η πυρηνική ενέργεια)

   • GO avatar
    GO @ Β.Κ.Σιάπκα 19/05/2013 23:19:40

    Βρήκες σχόλιο, να μπεις στην ουσία!

  • GO avatar
   GO @ GO 19/05/2013 19:48:58

   Τις ρίμες μου, τις ζήλεψε κι αυτή η Γιόκο Όνο.

 7. πολίτης avatar
  πολίτης 20/05/2013 00:57:14

  Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε που βλέπετε εσείς την περηφάνια του ελληνικού λαού; Γιατί εγώ το μόνο που βλέπω είναι ένα πλήθος εξοντωμένων ή αποχαυνωμένων που δέχονται τα πάντα με απάθεια και μηδαμινή αντίσταση.
  Αν εννοείτε με το άρθρο σας ότι η κυβέρνηση κατάφερε παρά την πρωτοφανή σε αγριότητα πολιτική της να φτάσει μέχρι εδώ σχεδόν ανενόχλητη, θα συμφωνήσω μαζί σας.
  Διαφωνώ στην αιτία. Και στο αποτέλεσμα. Ο ελληνικός λαός έχει καταπλήξει με τη στάση του ακόμα και τους φίλους μας τους δανειστές.
  Μέχρι και ο Ράινχενμπαχ δεν κρατήθηκε και σχολίασε την έλλειψη αντίδρασης των Ελλήνων.
  Έχουμε πάρει και επισήμως το χρίσμα του μεγαλύτερου μα@άκα της Ευρώπης.

 8. GO avatar
  GO 20/05/2013 08:00:52

  'Ετος, έτος τη βγάλαμε και 'φέτος!

 9. victoria (true) avatar
  victoria (true) 21/05/2013 01:18:52

  Έτσι Μικρέ!
  Άντε μπάς και τη βγάλουμε καθαρή (σχετικά έστω!)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.