04/03/2009 09:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήζενς + Real Consulting = στην υγεία των κορόιδων


________________________________________________________________________________________________
(Μόνο στο http://www.antinews.gr/). Προφανώς, κάποιοι μας δουλεύουν πολύ χοντρά. Δεν χωράει άλλη εξήγηση στο γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα περάσει στην «αντεπίθεση» με όπλο αποκαλύψεις και διώξεις για το σκάνδαλο Ζημενς, να καταγγέλλεται το υπουργείο Οικονομικών για «φωτογραφικό διαγωνισμό» προς όφελος δύο εταιρειών που το ΣΔΟΕ στοχοποίησε κατά τις έρευνές του για την υπόθεση μαύρα ταμεία (κλικ εδώ: Ποιοι καλύπτουν τον Μαυρίδη της Μήζενς;)

Πρόκειται για τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την προμήθεια εκτυπωτών στις Εφορίες της χώρας. Και στις δυο εταιρείες φανερά (στην μια) και αφανώς (μέσω συγγενικού του προσώπου, στην άλλη) συμμετέχει και ο θεωρούμενος ως διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της Ζημενς στην Ελλάδα, Πρόδρομος Μαυρίδης. Στην πρώτη, ονόματι Real Consulting, είναι μάλιστα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι και οι δύο αυτές εταιρείες κατεβαίνουν στον διαγωνισμό πουλώντας τους εκτυπωτές της ίδιας ξένης -γερμανικής- εταιρείας. Όλες οι άλλες εταιρείες που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό (4), με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τον έχουν καταγγείλει ως «φωτογραφικό» και ότι με τους όρους που έχουν τεθεί, διευκολύνονται οι εταιρείες που πουλάνε τους συγκεκριμένους εκτυπωτές.

Ιδού όμως, τι βρήκε το ΣΔΟΕ κατά τις έρευνές του: Από την Real Consulting εστάλησαν προς την Κύπρο σημαντικά ποσά, τα οποία δεν δικαιολογούνται και χαρακτηρίζονται από το ΣΔΟΕ ως «ύποπτα». Μεταξύ των άλλων, προς τις κυπριακές offshor, Minoya Consultant, Baffo Trading, περί τα 600.000 ευρώ (π.χ. προς Baffo, στις 9-7-2004: 350.000 ευρώ). Επίσης, προς άλλες εταιρείες: Στις 30-10-03 και στις 3-11-03, 205.000. Το Σεπτέμβριο του 2003, 212.000. Από 2003 και μετά: 350.000 (ιδιωτική επιταγή), 119.000, 200.000, 300.000, 500.000. Στις 29-8-03 έμβασμα 208.000, για το οποίο η Τράπεζα δεν έχει εγγράψει δικαιολογία. Συνολικά δηλαδή, 2.694.000 ευρώ. Σε ποιόν ανήκουν αυτές οι εταιρείες. Ο 4ος  ειδικός ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός που ερευνά την υπόθεση της Ζήμενς τις γνωρίζει;

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε την ελληνική δικαιοσύνη ότι όπως επιμένουν γνωρίζοντες την υπόθεση, την περίοδο που έστελνε στην Κύπρο τα προαναφερθέντα ποσά, η Real Consulting εθεωρείτο ότι ήταν «βιτρίνα» για δουλειές της Ζημενς Ελλάς. Αργότερα, με την εκδήλωση του σκανδάλου και την εκδίωξη του Π. Μαυρίδη από τη Ζημενς (2006), η εταιρεία πέρασε σε ιδιώτες. Κινήσεις σχετικά μικρών ποσών βρέθηκαν να υπογράφουν ο Π. Μαυρίδης και στενό συγγενικό του πρόσωπο και για λογαριασμό της δεύτερης εταιρείας, η οποία παίρνει μέρος στον διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομικών. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία, κατέβηκε προ διετίας μαζί με τη Ζημενς Ελλάς, σε μεγάλο «διαγωνισμό» για δημόσιο έργο. Και το πήραν. Με τη διαφορά ότι στη Ζημενς αντιστοιχούσε ένα πολύ μικρό κομμάτι του έργου, ενώ την κυρίως πίττα πήρε η εταιρεία, πίσω από την οποία φέρεται να βρίσκεται ο Μαυρίδης και συγγενικό του πρόσωπο. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ουσιαστικά η Ζημενς δούλεψε για τον Μαυρίδη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γιουπί avatar
  γιουπί 04/03/2009 12:12:37

  ...βλέπετε? τζάμπα τα σχόλια!

 2. Le canard avatar
  Le canard 04/03/2009 13:26:24

  Τι τρέχει ρε παιδιά; Οι Βαρδινογιάννηδες με το Μαυρίδη; Η Real Consulting πάντως, ήταν μια εταιρεία, η οποία ουσιαστικά φτιάχτηκε από τη Ζημενς ως εταιρεία-βιτρίνα της. Εκεί, εκ μέρους της Ζημενς, ήταν και ο Μαυρίδης. Τελικώς, ο Μαυρίδης χρησιμοποίησε, όχι μόνον αυτή την εταιρεία, αλλά και άλλες "βιτρίνες" της Ζημενς για να κάνει δικές του μπίζνες; Ο Χριστοφοράκος, ο πρώην επικεφαλής της Ζημενς Ελλας, όταν τα πληροφορήθηκε, τον έφαγε. Ο Μαυρίδης λοιπόν, έπαιξε με τους Βαρδινογιάννηδες. Ο Χριστοφοράκος με ποιόν; Μήπως με Μητσοτακέϊκο-Κόκκαλη; Τώρα λέγεται ότι εργάζεται στον μεγαλοεπιχειρηματία, Λασκαρίδη. Οι δύο είχαν πάντα καλές σχέσεις. Ο Λασκαρίδης, όπως είναι γνωστό, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως "ταμείας" του Μαξίμου. Με την ευκαιρία, έχει κάνει ανοίγματα ο Χριστοφοράκος στο Μαξίμου, με αντάλλαγμα να "δώσει" ΠΑΣΟΚους που τα πήραν από τη Μηζενς; Αραγε, τι πήρε ο ανακριτής Ζαγοριανός όταν προ εβδομάδων πήγε στη Ζημενς και πήρε δεκάδες φακέλλους από τα αρχεία της (έστω και με καθυστέρηση δύο ετών από το ξέσπασμα του σκανδάλου); Οπως διαρρέει η κυβέρνηση, θέλει με όπλο τη Ζημενς να στριμώξει το ΠΑΣΟΚ. Ακούγεται εντονότατα όμως, ότι υπάρχουν στοιχεία για 6-7 άτομα από τη ΝΔ. Αραγε, σε ποίο στρατόπεδο πρόσκεινται αυτοί (καραμανλέϊκο-μητσοτακέϊκο ή και τα δύο);

  Παραπάει η ιστορία της Ζημενς. Το μεγαλύτερο διακομματικό σκάνδαλο και το κάνουν γαργάρα για να μας παρουσιάσουν ό,τι θέλουν. Κι όμως, την ίδια στιγμή πάνε να δώσουν δουλειές σε πρωταγωνιστές τους. Υπό άλλες συνθήκες, θα είχαν πέσει κυβερνήσεις με τέτοιες αποκαλύψεις, όπως οι δικές σου Φακτορα. Και τώρα ούτε που ανοίγει μύτη. Τι στο διάολο διακομματική σιωπή είναι αυτή;

 3. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 04/03/2009 13:54:28

  Τελικά, η παγκοσμιοποίηση είναι πολύ παλιά υπόθεση. Στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας ανακαλύφθηκε πρόσφατα μεταλλικός δίσκος που αναπαριστά τον Ήλιο, τη Σελήνη, και τις Πλειάδες. Ο χαλκός έχει προέλευση την Αυστρία, ο χρυσός τα Καρπάθια, και η μεταλλουργική τεχνική κατασκευής του είναι μυκηναϊκή!…

 4. Le canard avatar
  Le canard 04/03/2009 14:12:50

  Μήπως τα φερε αυτά στην Ελλάδα κανένας δικηγόρος που τον είχε προσλάβει ο Βουλγαράκης; (Εντάξει, πλάκα κάνω, αυτό αφορά άλλη -πολύ σοβαρή- υπόθεση).

 5. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 04/03/2009 14:38:09

  Αχ και να ήμασταν σε κάποια άλλη χώρα, πχ Νορβηγία - SIEMENS, όλα θα είχαν ήδη λυθεί και διαλευκανθεί από την ανεξάρτητη και αδέσμευτη δικαιοσύνη.
  Ζούμε όμως στην Ελλάδα, που το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο, θα ριχτεί άπλετο φως κλπ κλπ κλπ
  Πότε θα καταλάβουμε όλοι ότι το μαχαίρι αστόχησε γιατί τα ασπόνδυλα δεν έχουν ...κόκαλα?

 6. Suhoi avatar
  Suhoi 04/03/2009 16:11:45

  O Ιθαγενής Says για σκάνδαλο Μηζενς:Πότε θα καταλάβουμε όλοι ότι το μαχαίρι αστόχησε γιατί τα ασπόνδυλα δεν έχουν …κόκαλα?

  Καλά μεγάλε, τρίποντο!

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/03/2009 18:03:51

  Δεν υπάρχουν «κεκτημένα» στη ζωή. Σε περιόδους ανάπτυξης, χαμηλής ανεργίας, και οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, οι εργαζόμενοι επιβάλλουν τους όρους τους. Σε περιόδους ύφεσης, ανεργίας, και συνδικαλιστικού μαρασμού, οι εργοδότες επιβάλλουν τους όρους τους! Τόσο απλά!

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/03/2009 21:12:53

  @9: σε περιόδους ανάπτυξης και χαμηλής ανεργίας φθίνει η "ανάγκη για συνδικαλισμό".

 9. lex avatar
  lex 18/12/2010 21:09:02

  Factorx: μας ενδιαφέρουν περισσότερες πληροφορίες στο factorx@otenet.gr
  Το ρεπορτάζ πρέπει πρωτα να διασταυρωθεί διαφορετικά δεν θα έχει αξία

  • lex avatar
   lex @ lex 19/12/2010 11:46:09

   Το γεγονος και μονο οτι δουλεψα καποια χρονια στη real consulting γνωριζοντας καταστασεις καλα απο τη θεση που ημουνα μου δινει το δικαιωμα να ξερω καποια πραγματα παραπανω. Η οποια διασταυρωση των στοιχειων ειναι θεμιτη αλλα αφορα τους αρμοδιους αν αυτοι τελικα υπαρχουν.Ευχαριστω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.